Poglejte, kakšno sramoto si je s propagandnim gradivom za arbitražo naredila levica – kako naj ji zdaj Slovenci sploh še karkoli verjamemo?

So že preteklost. (Foto: STA)

Rezultat četrtkove razglasitve Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu v povezavi s slovensko-hrvaškim mejnim sporom je znova dokazal, da leva politična opcija volivcem ves čas obljublja gradove v oblakih, da bi jih poceni kupila za svoj obstoj na oblasti, sadovi njenega dela pa nato kažejo popolnoma nasprotno sliko. Borut Pahor je leta 2009 razpustil pogajalsko skupino, ki je bila ustanovljena v času prve Janševe vlade in se je pod vodstvom Mihe Pogačnika trudila doseči napredek v celovitih odnosih z južno sosedo. Odločil se je za podpis arbitraže, s katero se je strinjala tudi njegova prijateljica, pa vendarle pametnejša političarka, Jadranka Kosor. Pahor je ves čas trdil, da je arbitraža najboljša možna rešitev, saj naj bi nam zagotovo prinašala teritorialni stik z mednarodnimi vodami, čeprav so praktično vsi priznani pravniki temu glasno oporekali, saj da mednarodni sodni instrumenti do Slovenije ne bodo nikoli pravični v tolikšni meri, da bi priznali tako oster zavoj mejne črte, kot ga je predvideval npr. koridor iz sporazuma Drnovšek – Račan.

To je leta 2010 napovedal že vodja največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša, še precej bolj natančno pa profesor s Harvarda, danes ustavni sodnik, ddr. Klemen Jaklič. Levica, ki je vsa ta leta zgolj razprodajala slovenski ugled in teritorij, ni želela poslušati teh svaril, račun za njihova dejanja pa je prišel v četrtek. Če je še 25. junija leta 1991 Slovenija nadzorovala celoten Piranski zaliv in je imela neoviran dostop v mednarodne vode, ji arbitraža to odvzema. Kako naj Slovenci po takšni izdaji slovenskih nacionalnih interesov levici sploh še zaupajo? Samo vprašanje časa je, kdaj bodo spoznali, da jih je levica spet peljala “žejne čez vodo” in da se bo enako zgodilo v zgodbi z mnogo predragim vladnim projektom drugi tir.

Poročali smo že o razlogih za nasprotovanje opozicije tedanjemu podpisu arbitražnega sporazuma, ki ga je levica gladko preslišala, je pa toliko bolj neverjetno, da takratna diplomacija pod vodstvom Boruta Pahorja ni upoštevala niti mnenj najbolj uglednih slovenskih pravnikov, kar ddr. Klemen Jaklič, profesor na ugledni ameriški univerzi Harvard, danes pa slovenski ustavni sodnik, zagotovo je.

Hrvaški mednarodni pravniki vedeli, kje lahko pretentajo Pahorjevo vlado
Naj spomnimo. Že novembra leta 2009 je ddr. Klemen Jaklič opozarjal, da je bil v skupini uglednih mednarodnih pravnikov za reševanje meje s Hrvaško, ki je imela mandat za sestavo smernic za pogajanja in jo je imenovala že Janševa vlada. “Takrat smo se sestali z več vodilnimi tujimi strokovnjaki na tem področju, tistimi, ki slovijo kot najuglednejši iz obstoječih list arbitrov in advokatov v razmejitvenih sporih na morju.  Da bo Hrvaška politika na koncu potrdila nedavno podpisani »sporazum«, sem tudi sam pričakoval. Je namreč ravno nekaj takega, na kar so Hrvaški mednarodni pravniki sami po malem upali. Tuji strokovnjaki, ki sem jih omenil zgoraj, so si bili od prvega do zadnjega povsem enotni v eni točki. Namreč, da tako oster zavoj mejne črte, kot ga predvideva npr. koridor iz sporazuma Drnovšek-Račan (ki pa bi v tem primeru pomenil teritorialni dostop) po klasičnem mednarodnem pravu ni mogoč in da bi tak stični koridor Slovenije z odprtim morjem torej moral pomeniti manj kot njeno teritorialno ozemlje,” je v svojem blogu takrat opozarjal ddr. Jaklič.

Po njegovih besedah bi v najboljšem primeru koridor lahko predstavljal najbolj liberalen možen režim prehoda, tj. še liberalnejši od prehoda, ki nam ga (kot čisto vsaki državi podpisnici, ki ima zaprto teritorialno morje) tako ali tako že zdaj zagotavlja konvencija. “Pojavljale so se celo sugestije, da bi v javnosti morda predstavili sliko takega koridorja, ker da bi to javno mnenje pomirilo, primer pa bi bil rešen, kljub temu da teritorialnega dostopa seveda ne bi bilo. Jasno se je dalo zaznati, da nihče od teh strokovnjakov (morebitnih zastopnikov Slovenije) ne bi želel prevzeti odgovornosti za tak cilj (teritorialni stik) v morebitnem postopku odločanja po mednarodnem pravu pod »tretjim« in bilo je tudi očitno, da noben uveljavljen arbiter ne bi krnil svojega lastnega ugleda znotraj strokovne skupnosti z odločitvijo o tako drznem zavoju teritorialne črte v prid Slovenije,” je še dodal.

Po ustaljeni klasični metodi ekvidistance in njenih možnih (še dopustnih) korekcij naj namreč to preprosto ne bi šlo. Uvid v razmišljanje teh posameznikov je bil za Jakliča ključen za dešifriranje slovenskih realnih možnosti pred arbitri. Kot je znano, so skoraj istočasno tudi hrvaški mednarodni pravniki spraševali nekatere tuje vodilne strokovnjake. Ker rezultat tistih posvetovanj ni mogel biti bistveno drugačen od naših, so hrvaški pravniki pri sebi potrdili, da imajo velike možnosti, da onemogočijo Sloveniji teritorialni stik in (s tem posledično tudi) ostale pripadajoče pasove. “Glede na novi »sporazum«, ki govori le o »stiku«, torej koridorju, ki je lahko najbolj liberalen možen prehod, a ne nujno teritorialni stik, je bilo torej zame zato le še vprašanje časa, kdaj se bo tudi hrvaška politika (opozicija) zavedla te precejšnje priložnosti zanjo!”

Levi vladni trojček izdal propagandno gradivo ZA arbitražo, opozicijo obtoževal zavajanja
Po mnenju ddr. Klemena Jakliča je bilo zato vztrajanje slovenske vlade, da bomo z odprtim morjem kljub temu dobili teritorialni stik (in ne stik prek koridorja najbolj prostega možnega režima), logično le zato, ker je v trenutnem sporazumu pisalo »stik«, kar pa je v neposrednem nasprotju z opisanimi stališči strokovnjakov. “V kolikor pri izbiri arbitrov naš predsednik vlade nima skritega kakšnega aduta, v kar težko verjamem, saj si je – še posebej ob Barrosovem zagotovilu Hrvaški – težko predstavljati, da bi EU tu ravnala pristransko) so naše možnosti pri takem sporazumu minimalne,” je takrat še zapisal Jaklič.

Toda levi vladni trojček je vztrajal pri svojem prepričanju, da ima sam najbolj prav. Borut Pahor je zagotavljal, da arbitražni sporazum omogoča vzpostavitev stanja na dan osamosvojitve Slovenije, 25. junija leta 1991, in da arbitražnemu sodišču nedvoumno nalaga, da določi stik Slovenije z odprtim morjem. Vlada je takrat izdala celo posebno propagandno gradivo “ZA Arbitražni sporazum”, v katerem je opozicijo med drugim obtoževala, “da maha z zavajajočimi kartami”.

V propagandnem gradivu je med drugim zapisano, da “stik/junction nikakor ne pomeni le služnostne poti. V sodni in pogodbeni praksi beseda junction niti v enem primeru ni sinonim za kakšen režim ali služnost, kot zavajujoče trdijo nasprotniki arbitražnega sporazuma (»služnost« v angleškem prevodu je »servitude«), ampak gre za ozemeljski odnos, stik ali srečanje dveh rek ali na primer treh mej na morju”. Pod to trditev so se podpisali tudi tako “ugledni” pravniki, kot je bil takratni predsednik države dr. Danilo Türk, pa seveda Katarina Kresal, Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Gregor Golobič, Patrik Vlačič, Jelko Kacin in Samuel Žbogar.

Kar so obljubljali, se ni uresničilo. Slovenija je izgubila za svojo suverenost najpomembnejšo točko arbitražnega sporazuma – izgubila je teritorialni stik z mednarodnimi vodami. Kdo bo po tem fiasku še karkoli verjel levici, ki je očitno dobra samo v nameri, da zapravlja slovensko premoženje in ozemlje? Naslednji takšen fiasko utegne biti drugi tir – zdaj še ni prepozno, da Slovenci na referendumu tej levičarski kraji enkrat za vselej rečemo NE.

T. F.

 • Vrhovni sodnik

  Te vodijo Slovenijo, a ste volivci za luno : https://pbs.twimg.com/media/DAsXSKKW0AAuLXQ.jpg:large

  • Vrhovni sodnik

   Peter je dober štos napisu
   Najnovejši vic

   – Ti, a veš kaj je to, nekaj sto zvezdašev ograjenih z ograjo in policija, ki jih pazi?
   – Svetlanin “koncert”?
   – Ne, dober začetek….

 • Vrhovni sodnik

  “Mau ti jo bom dala za povohat jo…ti pa meni piranski zaliv.” https://pbs.twimg.com/media/DDZUZYFXkAAPasf.jpg .

 • Vrhovni sodnik

  Nč jamrat če vam je vroče. Vam je cerar dal pravico do vode in frej drugi januar. https://pbs.twimg.com/media/DDEVwD2XkAAX0uE.jpg

  Saj lohk komplet vlado pelje, piše 92 prosto

 • Vrhovni sodnik

  bo redno jemal, tko bo, kot šeytan, ta se tud nav pozdravu
  https://pbs.twimg.com/media/DCs5mwMXoAEPo-y.jpg

 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik

  Vrhovna poveljnika hrvaške in slovenske vojske.
  Tako VIDI svet. https://pbs.twimg.com/media/DAVrEIgXkAAtrog.jpg:large

 • Vrhovni sodnik

  Tkole je: RAZLIKA OČITNA.
  SLOvenci v Argentini. https://pbs.twimg.com/media/DASp84WWAAEG6IW.jpg
  “slovenci” v Ljubljani. https://pbs.twimg.com/media/DASqYKAXkAATaXE.jpg

 • Vrhovni sodnik

  Melanija prva dama na prvem obisku v tujini. Savdska Arabija.
  Nobenega pokrivala kot so ga imele rdeče opice iz Slovenije.
  https://pbs.twimg.com/media/DARlksUXgAAws7D.jpg

 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik

  v stranki SD zanikajo holokavst. trdijo da je bil jud moskovič, prejšnji lastnik njihove vile, kolaborant čeprav je 1941 umrl v auschwitzu https://pbs.twimg.com/media/DAkYo-AWAAEaaWH.jpg

 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik

  Ko bo v Sloveniji tako #nacionaldomoljubje in se bomo z zastavami sprehodili, kakor na Poljskem, bomo vedeli, da smo osvobojeni! https://pbs.twimg.com/media/DBfVMByXsAIfGOy.jpg

 • Vrhovni sodnik

  Gorile iz kumrovške đungle so krvoločne kot 300 hudičov https://pbs.twimg.com/media/DBgCZeGXoAAWtu9.jpg

 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik

  tkole bo župankar šel v apartma na Dob https://pbs.twimg.com/media/DDbcGgnWsAIvTUF.jpg

 • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik
 • AlojzZ

  Naj se Vrhovni sodnik še tako trudi, ne bo šlo. Odločili smo se za življenje brez Boga, na njegovo mesto smo postavili denar: “Vse za denar!”

  In z Bogom smo vrgli stran tudi Božje kraljestvo, za katerega je značilno, da:
  – vladarji uporabljajo svojo oblast samo za dobro,
  – da vladarji ne bogatijo na račun svojih podložnikov,
  – zakoni preprečujejo napačna dejanja in nič več,
  – ljubezen do Boga in bližnjih ljudi spodbuja, da delajo kar najboljše za druge.

  Zakaj že nočemo živeti v Božjem kraljestvu?

  • borko

   tko je

 • VERZIFIKATOR

  PREVEČ STE KRITIČNI DO SLOVENSKE LEVICE. CERAR JE NAMREČ V ZAGREB ŽE POSLAL POSEBNO NOTO.

  Milo Notič

  POSEBNA NOTA

  Tenorist je žalosten prepeval,
  iz glasilk napel vse svoje sile,
  ob spremljavi tamburice mile,
  stari šlager venomer pogreval.

  Not so drugi kajpak ga učili,
  vloge na izust se je naučil,
  z arijo se neizmerno mučil,
  vlogo so mu težko dodelili.

  Bo poslal mendá posebno noto,
  v hišo operno tam pri sosedih,
  pel samo po tujih notnih zgledih,
  in obžaloval prav vsako zmoto.

  Neposredno bo komuniciral,
  z grlom in glasilkami na tanko,
  notno bo lovil poslednjo zanko,
  s petjem bognedaj nič provociral.

  Bo sam sebi milo dirigiral,
  tenorist premore te veščine,
  in doseže tolikšne višine,
  da po notah bo implementiral.

  Kaj dosegel bo, se dobro ve,
  bo zastokal z noto prav posebno,
  in če bo resnično to potrebno,
  milo bo zapel visoki Ce.

 • Franjo Trojner

  Prokleta naivnost! Prokleta dobrosrčnost! Tudi odpustiti na brzino se ni izkazalo za dobro. Takrat leta 1991 smo vso takratno levico držali za jajca, bila je poražena doma v svetu v Evropi in na kolenih, na vzven je dajala videz neobogljenosti v bistvu pa se je že takrat hinavsko, kot hijena pritajeno plazila in iskala pravo priližnost, da ponovno zagrabi oblast. Hinavsko so izkoristili in si podredili, prilagodili demokracijo in vse človekove pravice in svoboščine, da so se lahko neopazno zažrli v vse pore naše oblasti in civilne družbe. Zadnjih deset let počnejo prav vse, da se zavihtijo na oblast, v tej strašni sli po oblasti in denarju so si podredili celo pravno državo, da lahko preko nje obračunavajo z političnimi nasprotniki in jih na ta način eliminirajo iz predvolilne tekme. Ker zadnjih deset let v naši državi vlada levo enoumje se stanje v

  • FORT WORTH

   ++ take priloznosti ne bo vec tako hitro…

  • Franjo Trojner

   naši državi samo še slabša. Propadla je tranzicija, v strmem porastu je korupcija, pravna država ne deluje, oblast zaznamujejo nenehni škandali, sprejemajo se vedno slabše za državo in narod že škodljive odločitve. Oblasti kapitalsko podrejeni mediji tej naši levi koruptivni oblasti držijo štango, zato glavne teme, ki grozno obremenjujejo levo oblast, bolj poredko zaidejo na naslovne strani ali v udarne ure in oddaje na TV, če pa že se novinarji na vse pretege trudijo svoje politične botre oprati vse krivde. Nič drugače ni v volilnih suočenjih v dominatnih medijih, do levice vedno delujejo servilno in njene politike-politiko brezsramno forsirajo, politično nasprotno stran pa za vsako ceno popljuvajo in pri tem uporabijo vse mogoče načine diskreditacije, sama podtikanja in laži. Zakaj to pišem? Nisem še pozabil vse bombastične propagande leve vlade, koalicije Boruta Pahorja, s katero so nas volilce pred referendumom o vstopu Hrvaške v EU fojtrali in kaj vse z načrtovano arbitražo gotovo obljubljali. Moti me ta STIK, STIK, STIK, stik našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami!!! Ta STIK našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami so Pahor, Türk, Kučan 100% zagotovili in govorili, da če ga ne bo arbitri niso opravili svojega dela in arbitraža pade! Toda, ker ta STIK, ki vodi preko hrvaških teritorijalnih voda do mednarodnih voda ni isto, kot so levičarji obljubljali in tudi Pahor, Türk, Kučan to vedo, so poslali v ogenj svoje medije in polkvalificirane propagandiste, nižje uradnike, da nas priprečujejo, da je vse OK in da smo dobili točno tisto kar smo želeli. Jezijo me te laži! Zakaj nam je potrebno lagati? Zakaj nas ponižujete in imate za idiote? Napišite, sporočite javnosti tisto kar drži in je resnica, nato pa prevzamiti odgovornost za vaš neuspeh! To sprenevedanje me vodno bolj živcira in jezi, upam, da na naslednjih predsedniških in kasneje parlamentarnih volitvah narod zmeče iz oblasti nesposobno lažnivo levico in njihove politike. To deželo moramo ponovno narediti SLOVENSKO, PRAVNO, POŠTENJA IN BLAGOSTANJA POLNO.

   • Anton

    Franjo ves Piranski zaliv kot Savudrijski rt bi moral pripasti nazaj pod oblast Slovenije to bi bila pravična sodba arbitrov in tu debate o pravici do odprtega morja nebi bilo več, tako pa, sicer pa itak si lahko vsak pri ogledu sedanjega začrtanega koridorja do stika do odprtih mednarodnih voda ustvari svoje lastno mnenje.

 • MEFISTO

  Problem je samo v tem, da Slovenci še ne znamo dovolj in pravilno ceniti milosti, da smo pridobili pravico do polaganja kablov in cevovodov po ozkem pasu hrvaškega teritorialnega morja.

  S kopnim, ki smo ga izgubili, bi bili pa itak sami problemi.

  Zemljo je treba obdelovati, tako delo pa Slovencem smrdi.

  Celo redčuhi dajejo prenost rdeči zvezdi pred srpom in kladivom.

 • totex39

  Volivci-ke v Sloveniji, dajte se že enkrat zbudite in ne bodite tako butasti in ne volite levosučno komunistično vlado, ki nas pelje v vedno večji propad in še huje je, da hočejo, da nas Slovence izbrišejo iz naše zemlje in naselijo različno gamat na ozemlje za katero so se borili naši predniki.

 • FORT WORTH

  … Kako naj jim zdaj Slovenci sploh se, kar koli verjamemo ?!

  Osebno sem te stvari razcistil ze davno.
  Levakom NI za verjeti NIC.
  To je tolpa lenuhov, prevarantov, izkoriscevalcev, nesposobnezev, blaznezev, ki NIMA opraviti z zdravo pametjo POPOLNOMA NIC.
  Ko je govora o drzavi, gospodarstvu so mrzli.
  Da bi prepricali ljudi, se vedno zatecejo k temi o partizanih in njihovih “zaslugah”.
  Nekateri jim pa vedno znova nasedajo.
  To je njihova poslednja bilka v boju za oblast.

 • RealRevolution

  Da bi jim verjeli?
  Ta fotografija “levega trojcka” nas opominja na nemoralno in laznivo-kradljivo politiko.
  Pa Erjavec manjka zraven.
  Tako da:
  Z levico se sploh ne sme sodelovat in se ne more,ker drugace bi sami padli pod njihovo ideologijo.

 • MEFISTO

  Fogglof Tunnek je našel novo tržno nišo.

  Polagalcem kablov in cevovodov po hrvaškem teritorialnem morju bo za malico prodajal krajnske klobase, ki so se mu usmradile na islamskih trgih.

 • Franjo Trojner

  Prokleta naivnost! Prokleta dobrosrčnost! Tudi odpustiti na brzino se ni izkazalo za dobro. Takrat leta 1991 smo vso takratno levico držali za jajca, bila je poražena doma v svetu v Evropi in na kolenih, na vzven je dajala videz neobogljenosti v bistvu pa se je že takrat hinavsko, kot hijena pritajeno plazila in iskala pravo priližnost, da ponovno zagrabi oblast. Hinavsko so izkoristili in si podredili, prilagodili demokracijo in vse človekove pravice in svoboščine, da so se lahko neopazno zažrli v vse pore naše oblasti in civilne družbe. Zadnjih deset let počnejo prav vse, da se zavihtijo na oblast, v tej strašni sli po oblasti in denarju so si podredili celo pravno državo, da lahko preko nje obračunavajo z političnimi nasprotniki in jih na ta način eliminirajo iz predvolilne tekme. Ker zadnjih deset let v naši državi vlada levo enoumje se stanje naši državi samo še slabša. Propadla je tranzicija, v strmem porastu je korupcija, pravna država ne deluje, oblast zaznamujejo nenehni škandali, sprejemajo se vedno slabše za državo in narod že škodljive odločitve. Oblasti kapitalsko podrejeni mediji tej naši levi koruptivni oblasti držijo štango, zato glavne teme, ki grozno obremenjujejo levo oblast, bolj poredko zaidejo na naslovne strani ali v udarne ure in oddaje na TV, če pa že, se novinarji na vse pretege trudijo svoje politične botre oprati vse krivde. Nič drugače ni v volilnih suočenjih v dominatnih medijih, do levice vedno delujejo servilno in njene politike-politiko brezsramno forsirajo, nasprotno politično stran pa za vsako ceno popljuvajo in pri tem uporabijo vse mogoče načine diskreditacije, sama podtikanja in laži. Zakaj to pišem? Ker med vso dosedanjo blamažo in izkrivljanja resnic, ki se nam redno dogaja še nisem pozabil vse te bombastične propagande leve vlade, koalicije Boruta Pahorja, s katero so nas volilce pred referendumom o vstopu Hrvaške v EU fojtrali in kaj vse z načrtovano arbitražo gotovo obljubljali. Moti me ta STIK, STIK, STIK, stik našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami!!! Ta STIK našega teritorijalnega morja z mednarodnimi vodami so Pahor, Türk, Kučan 100% zagotovili in govorili, da če ga ne bo arbitri niso opravili svojega dela in arbitraža pade! Toda, ker ta STIK, ki vodi preko hrvaških teritorijalnih voda do mednarodnih voda ni isto, kot so levičarji obljubljali in tudi Pahor, Türk, Kučan to vedo, zato so poslali v ogenj svoje medije in polkvalificirane propagandiste, nižje uradnike, da nas priprečujejo, da je vse OK in da smo dobili točno tisto kar smo želeli. Jezijo me te laži! SAME LAŽI! Zakaj nam je potrebno lagati? Zakaj nas ponižujete in imate za idiote? Napišite, sporočite javnosti tisto kar drži in je resnica, nato pa prevzamiti odgovornost za vaš neuspeh, kar počno politiki šitom EU ! To sprenevedanje me vodno bolj živcira in jezi, upam, da na naslednjih predsedniških in kasneje parlamentarnih volitvah narod zmeče iz oblasti nesposobno lažnivo levico in njihove politike. To deželo moramo ponovno narediti SLOVENSKO, PRAVNO, POŠTENO IN BLAGOSTANJA POLNO.

 • MEFISTO

  Lažgoše se ponavljajo.

  Znova bodo izgubljeno bitko v mejnem sporu proslavljali kot veličastno zmago..

  • karpelec

   Se ti ne zdi, da je Slovenija ena sama Lažgoše? Skoraj bi blo zadosti.

 • MEFISTO

  Ste že izračunali, koliko brezposelnih Slovencev bo dobilo delo pri polaganju kablov in cevovodov po hevaškem teritorianem morju.

  Konec bo bega možganov v tujino.

  Avstrija je zvišala minmalno plačo na ušivih 1.500 Evrov.

  • Anton

   mi pa smo pa obtičali pri še zlatih 804,96 (bruto! ) evrov oz 614 evrov neto

   sarkazem press

   • Anton

    Očitno je to dosti da lahko hodi večina na hrvaško na morje…

    • Anton

     ja povprečenega Slovenca boli šišak glede arbitraže, to je več kot zgovoren podatek “kje smo in kam spadamo”

     Povzetek iz drame Ivana Cankarja HLAPCI:

     “Namerili ste se hlapce v ljudi izpreobračati; pot je težavna in gre v kolobarju, nikoli je ne boste premerili do konca … nihče je še ni.”

  • karpelec

   Bruto.

   • Anton

    še vedno je to cca 1000 evrov neto naprem našim 614 neto, je pa res da sem za obe “cifri” upošteval slovensko zakonodajo obračunavanja plač.Tako da to ni realn pokazatelj

 • PG

  Vsa naša politična elita ni sposobna toliko kot ena sama madžarska prostitutka.

  • Anton

   oja tista madžarica ima kar dober stas

   sarkazem press

 • Iz zgornjega zapisa T.F. je jasno, da so naši levaki, ali Trdonje, ali jim je opravljanje državne funkcije “ŠPANSKA VAS” in NUJNO ZLO, ker nikoli niso bili navajeni delat – sploh nimajo delovnih navad, ali imajo vsak svoj osebni interes, ki ga skrivajo pred javnostjo, ali pa …….

  Dragi moji Slovenci,
  če imamo v vladi takšne NESPOSOBNEŽE, kot so zgoraj v članku omenjeni,
  SOVRAŽNIKA NITI NE RABIMO!!!

  • Anton

   pri stripu Mikija Mustra trdonja ni bil tist najbl zabit akter, , nasprotno želvak je bil un tblj brihtn, je bil pa lakotnik malce bolj kratke pameti, meni je najbolj bil povšeči junak zvitorepec

   oja kje so ti časi ko smo kot otroc iz kontejnarjev , ko je mela šola papirno akcijo pobirali stripe mikijevih zabavnikov, alana forda, bleka, zagorja, pa navsezadnje tudi mikija mustra

   sarkazem press

 • dež

  Ta prispevek je odličen, ker velikokrat se kdo izgovarja, da je bila njegova izjava vzeta iz konteksta. V tem primeru se ne bo mogel, ker je slika nedvoumna, tekst pa tudi. In ni si ga izmislil Janša.
  Mi pa morda manjka še kakšen faksimile izjav uredništva Financ, mislim da je Frankl napisal udarno kolumno, zakaj podpira referendum in arbitražo ter kašne silne koristi nam to prinaša. Nisem še zasledil njegove izjave, kako se veseli zmagovite razsodbe v AS. Bo raje kaj rekel pred novimi volitvami, “da podpira Pahorja”, npr., katerega predlog za arbitražo nam je prinesel tako veličastno zmago.

  • Lokomotivführer

   Tudi njegova namestnica (tista takrat s frizuro kot nemška čelada) je dva – tri dni pred referendumom napisala: Zakaj podpiram referendum…

 • Antonius

  Izguba stika z mednarodnimi vodami, Trdinovega vrha in precejšnjega dela ozemlja je zgolj drago plačano zrcalo haškega razsodišča v katerem naj se sedaj ogleda tistih 51,3 procenta neumnih naivcev, ki so podprli predlog Pahorjeve vlade in njega samega, kako bo ON, ker ve in zna, pravično razrešil neupravičene zahteve Hrvatov po slovenskem ozemlju.
  Zdaj bo na vrsti popravni izpit neumnim volivcev, da na predsedniških volitvah z ogromno večino od=bejo totalno blesavega samonapihljivca Pahorja in kasneje na državno zborskih volitvah še kompletno levico razmetano od NSi-kd, Desus, Mesečevih, SMC do SD.
  Skupni imenovalec vsega, kar so levičarji storili za Slovence in Slovenijo je izguba slovenskega ozemlja, stik z mednarodnimi vodami, doseljevanje Šerijatarjev, džamija in strahotno visok, nepotreben državni dolg.
  Levica Slovenijo ugonablja, volivci, spametujte se.

  • Anton

   to je huda izdaja, Antoine, če si malce bolj podrobno ogledaš zemljevide od leta 1851 ups 1861 je izšel Kozlarjev zemljevid slovenskih dežel in če to vzameš kot izhodišče in narediš primerjavo kasnejših zemljevidov slovenske države, trend, prikazuje, da smo Slovenci izgubili več kot 1/3 prvotnega ozemlja, na drugi strani pa se je zemljevid ozemlja Hrvaške povečaval, če to ni dovoljšen kazalnik nesposobnosti slovenske diplomacije vsa ta leta pa naj me kokla brcne.

   no glede arbitraže pa sem povedal že dovolj, začeli smo s taktiko minimalizma, hrvatje pa s taktiko maksimalizma/še več, jasno je bilo iz izhodišča kdo bolj izšel iz te zgodbe kot zmagovalec in kdo poraženec, vsaj praviloma se je v zgodovini tako izkazalo.Še enkrat se je izkazalo da na tujce ne smeš dati velikega pomena, to vsak domoljub, zavedni Slovenec ve in če količkaj poznaš zgodovino, predhodnje informacije dovoljšno povedo da je temu tako. Glede reka še osel sgre na led samo 1, pa očitno za nas ni dovolj. Skratka naj povzamem zopet so ans nategnili, pa ne tujci, hrvatje, kdorkoli že, v prvi vrsti, je izdajo pripisati domačim ljudem, levakom, potomcem bivših revolucionarjev, ki so z lažjo in krvjo prišli na oblast.

   • Antonius

    Če bi si današnji Rimljani malo ogledali starorimske zemljevide, bi bili še vedno upravičeni do ozemelj od tedanjega Konstantinopla, Kartagine, Noricuma, tja do rokavskega preliva in čez.
    Kozlerjev zemljevid iz leta 1852 je zarisal mejo slovensko govorečih ljudi z njegovo predstavo o nekdanjem ilirskem kraljestvu.
    Realna osnova upravičenih slovenskih zahtev je katastrska meja slovenskih ozemelj, ki NIKOLI niso bila katastrsko hrvaška.
    Slaboumna Kardeljeva širokosrčnost na račun Slovenije, nikakor ne more biti argument, da bi morali samovoljno razmetavanje slovenskega ozemlja sploh resno jemati.
    Z roko na srcu moramo sprejeti zelo boleče dejstvo, da so Slovenci na referendumu večinsko dovolili Pahorjevi vladni posadki in tedanji večini v parlamentu, da so v HAAGU še zadnjič ozemeljsko z=bali malo Slovenijo.
    Bolj kot blesava in totalno nesposobna vlada so krivi volivci, ki tovrstni politikantsko kleptomanski kretenizem na vsakih volitvah ponovno volijo.

    • Anton

     Če bi si današnji Rimljani malo ogledali starorimske zemljevide, bi bili še vedno upravičeni do ozemelj od tedanjega Konstantinopla, Kartagine, Noricuma, tja do rokavskega preliva in čez

     zgrešil si bistvo, tu gre za stvar maksimilizma, vedno moraš kot pogajalec zahtevati več kot ti pripada, edino tako boš izšel zmagovalec., samo žal očitno povprečni Slovenec tega nauka ne razume oz noče razumeti. Za vzor moraš postaviti žide , izrael, pa četudi ti na živce hodjo, lahko pa navsezadnje vzameš tudi Kitajsko, in njihove ozemeljeske zahteve, pa Rusijo, kakrkoli že, stavr je v razmišljanju.in ja stari rim ni propadel, zaradi njihovih ozemeljskih teženj, temevč, ok pa naj bo to konec debate

    • Anton

     sicer pa glede katastra, načrtov, se ve da so hrvate sebi v prid te katastre.da ne omenjam genocida joškota, nad slovenci ki so živeli pod tedanj istro in kajpak italijani, koliko so jih pobili pod naslovom “razredni sovražnik, političlni kakorkoli že”, skratka floskule za opravičilo svojih krvavih rok. In nato ko so z genocidom pregnali sloevnce in italjane iz istre so anselili svoje ljudi in istra je akr naenkrat postala del hrvaške, Podobno delajo židje z naselji ki ne pripadajo pod Izrael.

    • Vrhovni sodnik

     +++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

  • AlojzZ

   Hm. Ni popravnega izpita, saj samo enkrat živimo na tej strani smrti. Tako smo z=bali Slovenijo, da še islamoisti tu nočejo ostati.

   • Antonius

    Popravni izpit je izvolitev Janše z njegovo novo vlado, pomladna večina v državnem parlamentu in pametna in pretehtana uporaba političnih instrumentov ob vstopanju hrvaške v šengensko območje evropskih držav.
    Dejstvo je, da je ta trenutek Janša ob Orbanu, največji in tehtno najbolj razgledan evropski politik. Celo Merklova je eno leto kasneje začela način reševanja problemov s šerijatarji, povzemati po tistem, kar je Janša povedal in predlagal na vseevropskem kongresu socialno krščanskih strank v Španiji.

  • pajot

   Žal se ne bojo spametovali. Vse zaman. Štajerci in Gorenjci priključite se Avstriji,Primorci pa Italiji. Naj Ljubljana ostane sama s svojim Srbom in naj je čevapčiče In burek.

 • Majda

  Bolj si zabit, bolj si vecni student, bolj si cistokrvni mesanec, bolj si madzaron, bolj si blond, toliko bolj si nas, torej si Antislovenec! Dovolj je prebrati samo prvi stavek vecnega studenta, ali po Zizejevo “slovenskega Stalina”, bolj ti je jasno, da mafija, udba in njih leni mladici nikoli niso bili za samostojno Slovenijo. Take kace goji delavec, kmet, izobrazenec, na svojih prsih! Zakaj ze? Zato, ker je prelen in prevsegliharski, preapaticen, da bi vsaj dvignil rit in sel volit! Naj se Kucanu, Jankovicu, Zemljaricu, Miklavcicu, Jamniku, Golobicu, Soltesu, Cerarju, …zapro vrata in vzame nase denarnice in se spostuje delo, znanje in pamet!

 • AlojzZ

  Ali kdo ve, kaj pomenita začetnici T. F.? Tone Fornezzi???

  • MEFISTO

   Kratica T. F. lahko pomeni tudi – tebe fukajo.

 • luckyss

  Z arbitražo ne more biti popolnoma zadovoljen nobeden od udeleženih…To je tudi namen te institucije..kompromis..
  Slovenci smo glede morske meje lahko zadovoljni in tudi koridor pravno formalno onemogoča “nagajanje” Hrvatov..
  Kopensko smo bolj ali manj “popušili” vendar tudi tu ni neke panike..
  Torej lajanje na to temo je odveč, še posebej za nekoga, ki se je osebno dogovarjal za incidente v piranskem zalivu..

  • WatsonForus

   kdo se je pa to dogovarjal , maš mogoče ti kake posnetke ? Kajti ROP jih ni našel na sodišču!? torej ti lajaš v temo ?

   • luckyss

    Lajam na temo, da vas vodi eden najbolj ekstremnih komunistov…kar je možno le, če so tudi ovce ekstremno butaste..toliko o tej temi..

    • centurion

     Kretenče lažnivo.
     A nisi pred mesecem rekel adijo forumu?
     Pa serješ in lajaš v njihovem imenu dalje.
     Pa peder baje da si tut.
     Odlajaj in se drži besede. Laježa izpred kakega meseca…

    • WatsonForus

     ouuuuuu , ouuuuuuu

   • centurion

    Nasprotno.
    Sodišče mu jih je našlo na Sovi, pa jih Rop noče dati v dokazni material.
    Ker v posnetkih ni DOGOVOR o incidentih ampak POGOVOR o izogibanju
    incidentom!
    Pogovor je nekaj časa krožil na medmrežju pol pa mrk.

  • Tačka

   luuuuuckyss, vuuf, vuuuff

  • centurion

   Pseto rdeče, dobro jutro.
   Pravzaprav opica. Pavijan, ki se dogovarja s (t)ropom
   kam po banane.

 • MEFISTO

  Tovariši Fogglof Tunnek, luckyss, Slovenec, MladiLiberalec, Krtača 17, Duhec, janez cepec, Jovo Jamnica in še mnogi cepci so v istem telesu hkrati diplomirali na strojni fakulteti in torej upravičeno veljajo za strokovnjake za cevovode in kable.

  Naprosimo jih, da nam strokovno obrazložijo, kakšne kratkoročne in dolgoročne gospodarske učinke nam prinaša podarjena pravica, da smemo polagati cevovode in kable po ozkem pasu hrvaškega teritorialnega morja.

  • WatsonForus

   hmmm , položili bodo VELIK cevovod , da bodo lahko še bolj SRALI !

  • luckyss

   Luka Koper bo itak kmalu prodana zahodnemu kapitalu, tako kot vse ostalo kar je vredno v tej vazalni deželici…Ta razpredanja in “vlečenje črt” pa je itak namenjeno le ovcam, kot sta že davno pravilno ugotovila Sanader in Janša..

   • WatsonForus

    hvala bogu – sej komiji tko al tko vse poženejo v stečaj!

 • andreas82

  Vidimo da je še tako izobražen komunist ( z izobrazbo se venomer hvalijo ), v resnici pa puhloglav;) Samo poglejtre razliko med konzervativnimi politiki, ki dejansko ocenjujejo razmere, predlagajo rešitev ( izsušimo močvirje ), imajo zdrav pogled na gospodarstvo ( odprodaja premoženja tujcem ), dejansko branijo vitalne interese Slovencev ( zavarovanje meje z vojsko ) Buh se usmil levičarjev, ki jih moti Zdravica in krščanstvo, bad jim je!

 • Anton

  se ne spoznam na pravo sam čudi me da pri arbitražnemu sodišču ni moč oporekat sodbi tujih arbitrov, in da je to dokončna sodba nekega naroda. to zame ni pošteno še več pa ne pravično.

 • WatsonForus

  Jap , kot bi rekli bračo Srbi : Popušili ste na celoj crti !! Da ne govorim ob odpadkih iz NEK , pa LB ZG , ker hrvaška podjetja in država ne bodo vrnili niti CENTA , pa SOPS , paše in še – torej slovenčki kar ŠE volite VOLE in garant boste vsako leto odplačevali kakeh 300 miljončkov nekega sranja , ki ga sproducira RDEČA KAMARILA:

  • MEFISTO

   Ne govori o bratih Srbih.

   Jaz nimam nobenega brata.

 • MEFISTO

  Od mene neodvisno sodišče je poslušalo prisluhe in ugotovilo, da se Janša s Sanaderjem ni dogovarjal za incidente v Savudrijski vali.

  Tone Rop torej ne bo ogovarjal za kaznivo dejanje izdaje državne skrivnosti, ker se je zlagal.

  Od mene neodvisna sodišča pa rdečkarjev ne kaznujejo za laži, ker jih je preveč – rdečkarjev in laži.

  S tem je aboliran tudi Fogglofovega Tunneka luckyss.

  • luckyss

   Ja, in Krambergerja je totalno pijan lovec zadel v srce s “flobertom” na 300 m izza ovinka…
   In ni “dokazov”, da je bilo drugače…čeprav vsi vemo kdo so bili krvniki…Bavčar je bil v helikopterju, ki je bil pozvan na mesto te tragedije že pet minut preden je bil sprožen usodni strel..
   Ampak tukajšnje ovce vse prežvečite..

   • MEFISTO

    Toda tvoja resnica ne spremeni dejstva, da si v isti osebici tudi Fogglof Tunnek, Slovenec, MladiLiberalec in kar je še takih cevo(toplo)odarjev

    • luckyss

     Tipično za ovce vašega kalibra….
     Vse, ki se ne strinjamo s temi idiotskimi stališči na teh straneh bi radi omejili na eno osebo..
     Dejstva so za vas precej bolj kruta…Vaših “vernikov” je skupaj s polpismenimi snovalci teh strani le za prgišče…torej ste bolj kot ne v posmeh samim sebi…
     In večini nas v zabavo. Dvomim, da vas sploh kdo še resno jemlje, vsaj jaz osebno vas ne..ovčke ;))

   • Franjo Trojner

    Kramberger je zagreto šinfo kumuniste, Kučana. Večkrat je na svojih predvolilnih srečanjih kakšni starejši ženski poklonil pet takratnih jurjev v zameno, da ta oseba strga Kučanovo sliko iz praznega hladilnika. Res pa je tudi, da Krambergerjev morilec preprečuje postavitev spomenika v Jurovskem dolu predsedniškemu kandidatu in ljudskemu tribunu g. Ivanu Krambergerju. Bil bi že čas, da mu spomenik postavi država, a v naši državi trdno vlada levica, ta pa zagotovo ne bo postavila spomenika osebi, ki je dal svoje živlenje zato, da se zruši kumunizem, kumuniste pa lustrira. Ja tudi g.Kramberger je spoznal, da ni dobro govoriti in se boriti proti skorumpirani levici.

 • Anton
 • FreedomAndDemocracyNOT

  najvecja izdajalica je pa prav jansa, katerega skrajni desnicarji castite kot so hitlerja naziji, pac tip je nezmotljiv…

  • Anton

   provokator!

   • MEFISTO

    Ni provokator!

    On s svojimi ostanki možganov tudi tako misli.

  • MEFISTO

   Tunnek, boš z novimi zamenjal vse stare nicke.

  • Franjo Trojner

   Ti si maloumen. A šumnikov v tvoji vukojebini ne znate uporabljati?

  • pajot

   Izdajalica? Ej,majmune,jebo sam ti ženu. kako se osječaš?

 • MEFISTO

  Drugi tir se ne bo gradil, hkrati pa bomo izgubili tudi služnostno pravco plovbe po hrvaškem teritorialnem morju.

  Luka Koper, ki jo izmenično vodijo viličaristi in žerjavisti ter tisti, ki stojijo za njimi, bo propadla.

  S tem pa bo prenehala potreba po drugem tiru in prenehala služnostna pravica plovbe po hrvaškem teritorialnem morju, ki preneha , ko prenehajo potrebe po taki služnosti.

  • Tetka iz ozadja

   Miro, drugi tir se bo začel graditi pod Cerarjevo vlado in gradnja se bo nadaljevala pod naslednjo levo vlado.

   • Hanza Gorenjski

    Mihael, ne seri ga!

    • MEFISTO

     Ne mogoče!

     To je edino, kar zna.

 • Franjo Trojner

  Ni nam druge, preostanek te nekoč velike dežele moramo ponovno narediti domoljubno SLOVENSKEGA. In to hitro, dokler imamo še teritorija kej! KUMUNISTIČNA LEVICA nam je ZAPRAVILA TRST z zaledjem, pol KOROŠKE, večji del ŠTAJERSKE dežele in celotno ISTRO! Z to arbitražo nam je levica zapravila še del Piranski zaliva, in Savudrijski rt . Če bo šlo v naslednijih 100 letih s takšnim tempom naprej bo levica zapravila VES NAŠ SLOVENSKI TERITORIJ morda jim ostane le Ljubljana, ki pa je že danes prej Jugoslavija v malem, kot glavno mesto vseh SLOVENCEV.

  • luckyss

   Malo boste morali počakati na novega Hitlerja, da boste spet kolaborirali z njim proti lastnim državljanom..
   Sami itak nimate jajc, pa še pingo soka in sendvičev ni več, da o svečah in berglah niti ne govorim ;))

   • Franjo Trojner

    Čuj ti titoistični ksingl sami med seboj ste se zgrizli za oblast, pri tem pa še mimogrede samo v Sloveniji pobili 200 000 ljudi, Hitler je bil v primerjavi z vami kumunisti pravi vajenec. Če pa pogledamo samo gospodarstvo je bil Hitler za vas alfa in omega, vi kumunisti ste pa v prav vseh državah kjer ste bili na oblasti gospodarstvo in s tem države in ljudi na boben spravili. Ti bedak Hitlerja raje ne omenjaj več, maš večje svetovne in domače masovne morilce v svojih vrstah : Mao, Stalin, Tito je trojica, ki kolo vodi!

   • montyamp

    Ti ki žreš pomije za Sorosev drobiž , izdajalec kot hostarski komunizem , hahaha , takšni majmuni pobirajo žajfo po nemških zaporih .
    Brez nemškega gospodarstva niti tega več ne boš počel :
    https://www.youtube.com/watch?v=r2hrVftZQOY

   • WatsonForus

    najprej so tvoji komiji kolaborirali s Hitlerjem – proti demokraciji – pač zgodovina to pripoveduje – vem , da tega pri nas ne boš slišal.
    Bo treba mal brat Velebita , Dedijerja, Arso Jovanoviča itd , ne pa sam Kučanov življenjepis izpod preresa Guzzija in Repce.

  • tarantela

   Kaj se sekiraš, Stephen Hawking pravi, da Zemlje čez 100 let ne bo več, ker delamo vse, da bi si uničili okolje.

   • Anton

    itak potem je najbolje da šenkamo kar sedaj vso Slovenijo Hrvatom in čakamo do apokalipse, Hrvatje pa bodi pekli med tem časom jagenčka, odojka in se veselili

    sarkazem press

    • tarantela

     Mi bomo šli pa na Jadran, kot vsako leto in se pražili na hrvaški obali. A ni v redu?

     • WatsonForus

      jaz že več kot 15 let NE!

 • tarantela

  Ma kakšna sramota!? Kwa ga bekslate Za arbitražo smo se odločili na referendumu, celo Janša je to včeraj povedal. Menim, da bi lahko Janša to tudi uredil drugače, če bi bilo sploh možno kaj urediti s Hrvati, ki so si kar naprej nekaj izmišljevali. Nabijate nekaj u tri krasne. Tudi Hrvati pravijo, da se jim je zgodila krivica s to odločitvijo sodišča. Torej je zadeva v redu, nihče ni popolnoma zadovoljen, ljudje ob meji pa živijo naprej in so tudi prijatelji, tako kot prej.

 • Tetka iz ozadja

  Arbitraža že mora biti OK, ker se z njo ne strinjajo Hrvatje in naši desničarji.

 • Hanza Gorenjski

  Slovenska levica je sramota za Slovenijo tudi brez arbitraže.

  • Tetka iz ozadja

   Ampak vladamo že več kot sedemdeset let, a ni to lepo.

   • Hanza Gorenjski

    Že, že, a to ne spremeni dejstva, da je gnoj – gnoj, levičarji pa navadni prevaranti.

    • Tetka iz ozadja

     Ti, a te kaj boli, ker vsake volitve izgubite

     • centurion

      Ko bo tebe bolelo, te bo fejst…..

     • dvanajstzvezdic

      Domoljubu ne more biti vseeno, ko vidi, da njegovi sonarodnjaki postajajo vse bolj bebavi. Tebi pa očitno drek diši, saj razen z drekom se pa res nimate s čim za pohvalit

     • WatsonForus

      sej , ampak vsako leto maš majn denarja v žepu in bivši vzhodnjaki nas prehitevajo po levi in desni , tko da kmalu še za en dan na HR morju ne boš mela več cekinov – če ti je to cilj – pol si zmagala.

 • antimur

  Levičarji ne podarjajo samo našega ozemlja, oni zavestno rušijo kompletno državo in to na vseh nivojih, na moralnem, na narodnostnem, na gospodarkem, sploh jim gre v slast kraja skupnega denarja. Uničili so nam vojsko, policijo, vse državne institucije, skratka Slovenijo so zmaličili do neprepoznavnosti. Na najbolj pomembna mesta postavljajo nesposobne in butaste ljudi, kot je naprimer Erjavec, ki je dobesedni sokrivec, da Slovenija ni več pomorska država. Vso to levo golazen moramo odstraniti na kakršenkoli način, s kakršnimkoli sredstvi. To je naša dolžnost, kajti gre se za preživetje Slovenije in Slovencem. To smo dolžni storiti zaradi naši prednikov in naših zanamcev. Da je okrog tega levega fašizma zbrana sama zabita, primitivna drhal, je jasno tudi iz spodnjih levaških komentatorjev.

 • Stajerka

  levaki v trenutku še zlato spremenijo v drek…….je pa neverjetno, da ob vsaki generalni napaki in porazu, na veliko praznujejo in zmagujejo……popolnoma paralelno v skladu z njihovimi vzorniki – tudi Kardelj in ostala zgodovinska politična sodrga je bila neizmerno ponosna, da je lahko Slovenijo skrčla za 20%…..Gorica, Trst, celotna vzhodna meja proti Hrvaški, Koroška……nasledniki nadaljujejo, ne samo politični nasledniki celo potomci……….še nekaj mandatov levakov in od Slovenije ne bo ostal niti “S” …….

  le eno dejstvo še vedno bega – al se delajo bedake al so dejansko bedki…… verjetno bo držalo kar slednje ……

 • tarantela

  Ampak se pa sekirate, kot bi bil konec sveta, prepozno, ljubi moji, saj je bil Janša tudi na oblasti, pa ni nič uredil, nekaj si je telefonaril z Račanom, naredil je pa un figo secco.

  • Stajerka

   če gledamo današnjo situacijo bi bilo bolje, da ostane kot je……bolje, da ne narediš nič kot da si narediš škodo……al tudi to ne vela več????

   • tarantela

    Ja, saj pravim, moralo bi biti tako, kot sta rekla škof Rožman in general Rupnik: sodelovati z okupatorjem! Vidiš so že takrat partizani naredili šlamastiko, ko so se uprli. Danes bi brez njih lahko bili Provizia Lubiana, pol Slovenije z obalo vred pod Italijo in ne bi bilo take sramote s to arbitražo in sploh. Že ves čas vam to pisarim, pa noben ne dojame tega! Mater ste pa tud bučmani!

    • pajot

     Brez partizancev bi bili danes spodobna demokratična država. Kajti Nemcev in Italijanov niso premagali tvoji partizanci,temveč Angleži,amerikanci in rusi. So se pa tvoji partizanci takoj po kapitulaciji Italije spoprijateljili z Italijani in skupaj z njihovimi topovi napadli Turjak. In Ivano mačak matija jih je lepo spremil domov. Ke bruti fakti,kenede?

  • primsek

   Še boljši so bili dogovori s Sanaderjem, po katerim se mu zdaj toži

  • montyamp

   Kozic , Janša še te vedno boli ???
   Prepozno te je nabil iz stranke .

   • tarantela

    Sploh v njegovi strani nikoli nisem bila, ko se je odcepil, nisem šla z njim!

    • montyamp

     Ka so te že kastrirali ???
     Zaj boš še bolj neopredeljen .

     • tarantela

      Eni so kastrirani, eni pa nesposobni že od rojstva, jebat ga.

     • pajot

      Ne izdajaj po forumu svojih pomanjkljivosti.

 • centurion

  Levakom ne moreš niti psa v garaži zaupat.
  Dokazano.

  • luckyss

   Dejstvo je da v Sloveniji ni stranke, ki bi bila resnično levo usmerjena..torej zaščitniška do delavcev, upokojencev in mladih…vsi ti so trenutno na robu preživetja..
   Od “osamosvojitve” dalje nas vodijo tako ali drugače obarvani lopovi in egoisti..ovce pa to omogočate..

   • centurion

    Kuža, go home!
    Drž se obljube.
    Ti bomo hvaležni.

    • luckyss

     Jebi ga..JJ mi je povečal plačo, ko je ugotovil, da vam je ovcam na paši preveč dolgčas..
     Je kar dobro, da jih občasno kakšen kuža malo “zbezlja” ;))

     • centurion

      Ko sem jaz levemu forumu i forumašem rekel adijo,
      je bilo adijo.
      Ti pa…..
      Ne moreš brez dobrega portala.
      NOVA24TV se ve….

     • primsek

      Saj je polovica levičarjev na tem portalu plačana, s strani SDS, da kuri psihiatrične paciente, ki zaupajo portalu, s pomočjo katerega Orban in njegovi izvažajo hortyjevski fašizem. Jasno da je levih plačancev več, saj bebci z desne pišejo s srcem, če že razuma nimajo : ne pozabimo, čeljustolomnemu šefu se prikazujejo leteči sloni,

   • montyamp

    Omogačate Vso svinjarijo neopredeljeni pesonategovalci , ki ne veste koga bi volili .
    Volil bom ORBANA S PRIJATELJI .
    SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU

   • WatsonForus

    kako da ne ? Kordiš & Comp ??

 • Slovenec

  Preberite še: “Nemčija: Potrjena pravica istospolno usmerjenih do poroke in posvajanja otrok.”

  http://www.rtvslo.si/iskalnik?q=NEM%C4%8CIJA

  Janšisti glejte, da ne boste počasi zaostali še za Albanci ….

  • Stajerka

   ha……raje preberi kaj se dogaja na Hrvaškem – Slovenije v kratkem NE bo več……tak, da si kar pričnite prebirat hrvaške zakone namesto nemških…..

   • Štajerec

    Pred strelski vod tistega, ki je prodal železnice, letališče in NLB. Zato Slovenije ne bo več, ne zaradi dveh njiv ob Sotli ali Muri, beboti servilni, potomci domobrancev in izdajalcev vseh vrst

    • Stajerka

     hahaha……..dve njivi ob Sotli in Muri presegata mentalno in nominalno vrednost NLB…..pa vendar svinje še vedno ne date korita, ki pušča kot kangla brez dna……železnice niso slovenske – so dediščina Marije Terezije, še dobro, da jo je zgradila, drugače bi komunisti še vedno vozli po kolovozih in Hitlerjevi AC……MB letališče so prodali levaki oz. njihovi sindikati, pa se NIHČE NE spotakne ob to…..
     LE ZAKAJ se tolčete po prstih…..VSE česar se dotaknete se premeni v drek!!!

     • Jovo Jamnica

      Ojejej… Marija Terezija ni brala Julesa Verna, ker se je isti rodil petdeset let po njeni smrti. Gotovo se ji o železni cesti ni moglo niti sanjati.

  • centurion

   Ne jebi.
   Ti si primerek posvojenca dveh pedrov iz Slovenije.
   Sicer na črno, ampak si prvi. Pred Nemci torej.
   Pa tudi pozna se ti….

  • Peter

   Ti pa boš z albanci dobil razširjen krog ponudbe.

   • primsek

    Janšari ti je Šiptar z doktoratom

    • pajot

     Nemoj,.Poznal sem šiptarja,ki se je imenoval Kari primsek. Si to ti?

  • tarantela

   Če prebiram spodnje komentarje, vidim, da so zares jezni, ker je za nami arbitraža, ni najboljša, je pa konec tega cincanja, kar je pa tudi nekaj.

  • MEFISTO

   Še ena zmaga vašega stnu!

  • dvanajstzvezdic

   Če so oni tolk fuknjeni, zakaj bi bili še mi.

  • centurion

   V Nemčiji je bila potrjena tudi uporaba Ciklona B.
   Pa to ne pomeni, da je pravilna, ker izhaja iz Nemčije…
   So se večkrat zmotili.

  • montyamp

   Nemčija bo z muslimani in pedri crknila , če ne bo prišlo do revolta prebivalstva .
   KAJ PRAVIJO PAMETNI VIŠEGRAJCI ???

  • Franjo Trojner

   Pa idi že enkrat gor v Nemčijo in se seksulano sprosti, jaz ti nisem kriv, če te doma nihče noče!

  • šmentanamuha

   Domoljube in zavedne Slovence skrbi domovina, tebe, bebavi peder balkanski, pa skrbi samo tvoja ritna lukna. Taki izrodki ste samo za v kanalizacijo.

  • tohuvabohu

   Posvajanje otrok ni nobena pravica. Niti normalnih ljudi, kaj šele pedrov.

 • janšabebec

  Ne levica, slovenski narod se je na referendumu odločil za arbitražo. In Ljubljančani za rdečo zvezdo. Vsi ostali, ki mislite drugače, zdraharji iz izobrazbeno najbolj shirane stranke SDs, polne udbašev in ex komunjar, odjebite in se zamisliste nad svojim bednim intelektualnim stanjem, nad srčno kulturo, antisemitizmom in podobnim. Malo vas je, malo vas je, piškice!

  • montyamp

   Hahaha , FDV intelektualci , da ne crknem hahaha…………………….

  • WatsonForus

   ne boš verjel , čedalje več , ker RDEČA korita izginjajo!

  • tohuvabohu

   Naša kultura je daleč pred in nad vašo klavsko.

  • pajot

   Ma ko te jebe,kućanov ritolizec!

 • Caetano

  Vse kar smo izgubili na arbitraži smo izgubili zaradi Kardelja in komunistov. Zapomnimo si to!

 • Ciro

  Slovenija bi morala izkoristiti hrvaško nepriznavanje arbitraže in od nje odstopiti. Bolje da izpademo balkanci, kot da dokončno izgubimo teritorialni stik z odprtim morjem. Bolje da smo še naprej v sporu s Hrvati, kot da sprejmemo tako krivično razsodbo. Sporazum Drnovšek-Račan je absolutni minimum, na kar še lahko pristanemo.

  • janko

   Ciro • eno uro nazaj
   “Slovenija bi morala izkoristiti hrvaško nepriznavanje arbitraže in od nje odstopiti. Bolje da izpademo balkanci, kot da dokončno izgubimo teritorialni stik z odprtim morjem. Bolje da smo še naprej v sporu s Hrvati, kot da sprejmemo tako krivično razsodbo. Sporazum Drnovšek-Račan je absolutni minimum, na kar še lahko pristanemo.”

   Podpišem, takoj! Sem ZA!
   Ali je možno kaj od tega? Nekaj zagotovo je!?
   Slovenci, dajmo, zbudimo se, udba nas ne bo mogla večno terorizirati, dvignimo glas, naženimo komunistično mafijo z oblasti in izvedimo lustrcijo!
   Pa NSi naj spove svoje podrepnosti komijim ali pa naj ne omeni več pridevnika Krščanska, ker mene kot iskrenega vernika to žali!

 • tarantela

  Tukaj bi morala biti Provinzia Lubiana!!! Pol ne bi blo treba nobene arbitraže in pred Hrvati bi imeli mir, ker bi živeli v italijanski državi!!!
  Howgh!

  • dvanajstzvezdic

   Saj takrat bi bila pa Istra italijanska, vse dol do Zadra.

   • tarantela

    Seveda.

  • centurion

   Je pa zato tukaj ilirska provinca polna šiptarjev,
   Srbov, Bosancev in balkancev in kmalu arabcev.
   Rezultati tega dejstva so volitve in ZL(zdaj le še L), SD, SMC…
   Rezultati rezultata so pa na terenu.
   Vidni in otEpljivi…

   • tarantela

    Sej pravim, kako bi moralo bit, pa so partizani vse zj…li!
    Potrpi, ene volitve bojo letos, druge, čez slabo leto in boste uživali!

 • montyamp

  NATO je na strani Hrvatov .
  Žvepleni s podrepniškim politkomisariatom se liže s Putinovo rusko mafijo .
  Evropska sodišča bodo ladje ki so okupirale Krim , nikoli spustila v tale zaliv .
  Najprej bo morala pocrkati udbojebarija z Rusi .
  Preprosto kot sladka paprika .
  Vi slovenistanci boste imeli NATO za bedake ???
  Vi lenuhi s 37% volilno udeležbo ???
  Ne me basat .

 • Janez

  ODHOD “ŽAL” PREDS. PAHORJA !
  JE SPLOŠNO ZAŽELEN – ampak !
  KAKO DOSEČI,
  DA BO TA
  VASE ZAGLEDANI KLOVNOVSKI ČLOVEK – RES TUDI KONČNO ODŠEL IZ R. SLO POLITIKE !
  DAJMO
  SE ZNEBITI – U T V A R E,
  DA JE TA ” ŽAL” IZVOLJENI
  IZ EX KP, ZK IZHAJAJOČI SD-JEVSKI “ŽAL PREDSEDNIK” – SPLOH ČESA REALNO – Z M O Ž E N !
  ENA
  NAJSLABŠIH STVARI, KI SE NAŠI R. SLOVENIJI – SPLOH MORE ZGODITI !
  JE
  ZAGOTOVO TO, DA BI BIL SEDANJI “ŽAL” PREDS. B. PAHOR – VNOVIČ OZ. SPET IZVOLJEN !
  KAR
  SRH
  ME SPRELETI OB MISLI,
  DA BI BILI MI SLOVENCI PRIMORANI !
  ŠE NASLEDNJIH 5 LET PRENAŠATI IN PRISILNO GLEDATI – TEGA ” ODCVETELEGA MANEKENA”
  KI
  JE
  V R. SLO POLITIKO VNESEL LE ?
  VELIKO
  PUHLEGA KVAZI HUMANISTIČNEGA POKOMUNISTIČNEGA. – POZERSTVA !
  PRAZNEGA
  ČENČAČAJOČEGA BREZPOMENSKEGA GOVORIČENJA
  PRAZNIH PUHLIC
  KOT SO TISTE- O – O UVRO VLAKCIH IN O – LJUBI BOG – ” LUČI NA KONCU TUNELA” !
  KAKŠEN
  “TUNEL”?!
  – KAKŠNA – ” LUČ NA KONCU TUNELA” ?!
  MI
  SLOVENCI – ZAGOTOVO – NISMO – V NOBENEM “T U N E L U”
  LUČ
  NA “KONCU TUNELA ” – PA BAJE – VIDIJO TISTI LJUDJE – KI ZARES U M I R A J O ?!
  ČE
  SE R. SLO PONOŠENI IN BREZPERSPEKTIVNI
  – IZ
  EX KP, ZK IZHAJAJOČI ŠKODLJIVCI
  “S D “, SMC, “DESUSOVCI” – POČUTIJO – ” U M I R A J O Č E “- JE TO NJIHOV PROBLEM !
  Če
  se slo
  SD, SMC, DESUS, ZL,
  F21, EK KP, ZK “GNEZDAŠKI” PENZIONISTI – POČUTIJO – KOT V TUNELU – JE TO NJIH “PROBLEM”
  JE
  TO PROBLEM IZHAJAJOČ IZ
  – SUROVEGA VSILJEVANJA BREZSMISELNEGA KOMUNIZMA V NAŠO SLOVENIJO ?
  PREDHODNIKI
  NAŠIH SEDANJIH – SD, SMC, DESUS, ZL itd. POKOMUNISTOV
  SO
  NA NESODNO MORILSKI NAČIN !
  V SLOVENIJO VSILJEVALI – BREZPERSPEKTIVNI – KOMUNIZEM-SOCIALIZEM !
  SO
  NA KP POLIT MORILSKII NAČIN – NAM SLOVENCEM – VSAJ 80 LET !
  Vsiljevali
  PRAZEN
  ” N I Ć ” OD – KOMUNIZMA, SOCIALIZMA ! V tunelu so – oni ! Ne – mi ! L.r.. J. KOMMENDA

 • luckyss

  Tistim , ki vas moti koridor po hrvaškem morju naj to razložim bolj pristno..
  To je tako kot da bi bila ta koridor ženska…
  Poročena je s Hrvatom “obdeluje” pa jo Slovenec ;))

  • Stajerka

   jebalo vas morje, ribe in koridorji……kot da druga meja s Hrvaško NE OBSTAJA!!!

   • dvanajstzvezdic

    Bravo sestrica Štajerka++++++

   • tarantela

    Ajd, fračo v roke in nardit red!

    • dvanajstzvezdic

     Najprej vile v roke pa odkidat gnoj.

     • tarantela

      Kr, ga imete veliko v svojem hlevu.

  • dvanajstzvezdic

   To se mi zdi da pa si sfalil.

  • WatsonForus

   hahahaha , kadar mu Hrček dovoli !!

 • Stajerka

  NE znam si predstavljat, kako se počutijo ljudje, ki so ostali na drugi strani meje in gledajo “slovenske” politike ob zadovoljnih obrazih in besedah zmagoslavja…….nazadnje bodo ugotovili, da je dejansko res bolje, da postanejo hrvaški državljani – za njih se bodo v Zagrebu borili z vsemi kremplji…….

  nč……Štajerci, plebiscit bo potreben…..bolje k Avstriji po samoodločbi, kot tja kamor nas bodo potisnili močvirniki……ob tem pa še praznovali, da so zmagali in da je dan za praznovanje…….

  • dvanajstzvezdic

   Saj to ja bistvo Štajerka. Jebeš morje, zgubili smo (ne vem natančno) 37 državljanov za katerimi se slo politiki jebe. Itak da levici posamezniki ne veljajo nič. Elita bo še vedno hodila na hr morje na svoje bogate vikende ki so jih zgradili z mafijskim denarjem. Leve ovce pa naj blejejo naprej.

  • dvanajstzvezdic

   Pa še tole… ni potrebno iti v Avstrijo. Treba je samo močvirnike nagnat nazaj v njihova močvirja. Jaz kot Ljubljančan z veseljem v takem primeru kolaboriram z vami Štajerci. Predobro vem kako vam gre.

  • tohuvabohu

   Ja, saj so navajeni zmagovati na ta način. Nobene bitke niso dobili, pa se imajo za zmagovalce ww2. In nam na ta račun že 75 let serjejo po glavi in uživajo nezaslišane privilegije.

 • Anton

  izredno, sistematično, nazorno je Janez Janša z zemljevidi uprizoril, kaj smo dobili in kaj smo izgubili

  https://www.youtube.com/watch?v=uGfdaWEidLI&t=984s

  in ja očitno Slovenec Slovencu pljuva v lastno skledo, in to zgolj zaradi politične ihte ,žal

  • tarantela

   Po bitki so generali vsi…

   • WatsonForus

    mal si se zajebal – to je Pahorčku povedal še predno je podpisal sporazum

   • tohuvabohu

    Razen vas rdečkarjev, ki ne vidite oziroma nočete videti, kam ste zavozili Slovenijo.

 • tarantela

  A zdej lahko pričakujemo “Zbor proti arbitraži” in boste jodlali pred sodnijo. Vam bom priskrbela bergle, mogoče se kdo prijavi, da vam pošlje svečke. Če še kaj potrebujete, sporočite!

  • Stajerka

   prišel bo dan, ko boste Slovenci bežali iz Lublane…….malo kje, če sploh kje, boste dobrodošli…..preostane vam edino selitev v drugi dom – vikendice na Hrvaškem……..

   • tarantela

    No, Tvoj del štajerske parcele bo pa v Avstriji in bo zadeva rešena, a ne?

    • Stajerka

     preberi spodaj……imaš odgovore na dlani!!

     • tarantela

      Kaj Ti pomagajo govorance, treba je na teren in osvobodit. Kr fračo v roke! Tukej se neki u luft mečete, ena par mandelcev vas paradira občasno pred sodnijo in kaj imate od tega. Un figo secco!

     • Stajerka

      prišel bo dan……ko si boste tuje zasluge pripenjali na svoje prsi – ponovno……vse kar navajaš se je že dogajalo 1991……le KJE ste bili levaki in vaši voditelji???…..KJE je domoval Cerar – navsezadnje je bil takrat mladenič, sposoben za branjenje domovine???…..in to velja za 99% “slovenskih” političnih domoljubov, ki se danes na veliko mastijo in polnijo vreče!!!

     • tarantela

      Veš kaj, po Tvojem so bili samo štirje “heroji”, ki so” ubranili domovino”, dva sta menda Janša in Krkovič, ki sta prilezla iz kleti šele naslednji dan, ko so pravi Slovenci že stali na barikadah. In zdaj se kitijo štirje z nekakimi zaslugami in si postavljajo spomenik. Bi bili oni lepo v jugoslovanskem arestu, če ne bi večina ostalih Slovencev opravila svoje dolžnosti!

     • Stajerka

      jp…..ostalih Slovencev…..in KAJ počnete levaki z njimi???…..tistim, ki so rušili slovenske domove izplačujete odškodnine in jih futrate s slovenskimi penzijami……podn od podna pod podnom!!!

     • tarantela

      Sploh nisem “levak”, nisem v nobeni stranki. Se pa lahko prijaviš in začneš deliti kakšne boljše penzije.

     • tohuvabohu

      Ti jo bo Karel Perestrojka zrihtov.

     • tohuvabohu

      Spomenik ima samo izdajalec Mrljak. Še tisto spominsko ploščo na Roški ste morali drpiti, kanalje.

 • MEFISTO

  Slovence, ki so ostali onstran meje, bodo nadomestili z migranti iz jutrovega.

  • Prle

   Ti pa si prvi v vrsti, da se preseliš na ono stran, saj vendar nočeš živeti z migranti iz Jutrovega. Mar ne?

   • MEFISTO

    Ne, nočem!

    Zato bom poskrbel, da jih ne bo v moji bližini.

    Pa tudi rdečih ciganov ne!

    • tarantela

     A se boš odselu?

     • Prle

      Na Luno,he,he.

   • Franjo Trojner

    Vsak je raje med svojimi, zakaj torej bi se domoljuben MEFISTO moral seliti? Tebi pa je pot odprta, nihče te ne bo pogrešal in zadrževal, če rabiš kak cekin za na pot zapiši, ti bom sam rade volje daroval.

    • Prle

     Povej, koliko si pripravljen darovati, če boš zelo radodaren, bom pa mogoče celo začel razmišljati. Končno, kdo bi pa pogrešal enega sitnega Mefista?

     • tohuvabohu

      Kurb je veliko, samo denarja ni.

     • Prle

      Odslužene dajejo tudi zastonj.

     • tohuvabohu

      Se strinjam. Kar veliko vas je takih na rdeči levici.

     • Prle

      Kakšna pa je tvoja tarifa?

 • montyamp
 • MEFISTO

  Pomolimo, da Bog razsvetli pamet rdečuhom in naj znova ne obide Prleta,tarantele, lucckyssa in drugih oboževalcev rdeče zvezde, da jih ne naštevam naprej, ker jih je samo na tem portalu veliko preveč.

  • Prle

   Bratje molimo. Amen.

 • Duhec

  Osamljeni SDSovci pa spet nezadovoljni. Kolk je zdej??? Levica:SDS, 1000:0. Večni luzerji…

  • Stajerka

   osamljeni SDS-ovci in nekaj slovenskih duš na drugi strani zemlje…….luzerji v močvirju iščete orade in se čudite, kako da jih ni……
   sicer pa tvoje provokacije niso okusne, kaj šele duhovite…….

   • Duhec

    Ne trudim se bit nič od tega…

    • tohuvabohu

     Smo opazili. Važno je, da serjemo v javnosti, kajne?

  • šmentanamuha

   Kaj ti se norčuješ iz ljudi, ki so ostali na hrvaški strani? Kakšen človek moraš biti, da te ne gane stiska teh ljudi.

  • Franjo Trojner

   Čuj mi živimo mirno a pravo, polno družinsko živlenje saj veš, ata, mama in otroci, hodimo k maši in se družimo med seboj. A, ko nas vi levičarji vedno znova z svojo čudno zahojeno zakonodajo preveč vnemirite, vam ne vem že kolkem referendumu zavežemo surlo in spustimo na realna tla. Zdaj pa ti meni bizgec neumni povej za koliko točk in kolikokrat smo vas že ponižujoče porazili? Ti bedak izide referendumov si poglej pa ne boš več pisal neumnosti! Kdo je zdaj luzer a? 1000 : 0 ha, ha, ha, ha tebi pa računi, statistika res ne grejo….ha, ha, ha……………….pa saj ste z vsemi temi idiotskimi poizkusi izkrivljanja resnice že smešni,

   • Tetka iz ozadja

    Večni luzarji ste. Jeseni boste popušili po večinskem volilnem sistemu, naslednje leto pa še po porcionalnem volilnem sistemu. Tako kot vedno.

    • tohuvabohu

     Pozabil si, kako ste cvilili, ko je Janša vodil vlado. In ko ste izgubili vse referendume po vrsti.

    • Franjo Trojner

     Čuj a ti še nisi slišo, da kajenje ni zdravo? Morda bo res tako, kot si zapisal, temu tu pravimo demokracija. Me pa veseli, da sam ugotavljaš, da levica non stop (skupno, seštevek 4 ali 5 levih strank ) zmaguje na volitvah in posavlja vlade, torej ti je tudi jasno, da je levica, leve vlade, koalicija glavni in edini krivec , da nam gre slabo, da imamo male plače, mizerne penzije, velik javni dolg, dolge čakalne vrste v zdravstvu, non stop velike bančne luknje, pranje denarja v državnih bankah, nepravno državo itd.In če to vse veš, xakaj te še naprej voliš levico? A si tako malo sado mazo ali pa samo neumen? Ta tvoj porpocionalni sistem je nateg volilcev, da lahko v koaliciji male strančice kolo vodijo. Na referendumu smo volilci že potrdili večinski volilni sistem, pa kumunisti ne dovolite spremembo Ustave.

   • tarantela

    Arbitražo smo tudi izglasovali na referendumu.

    • Franjo Trojner

     S tem sam nimam problema, problem s tem imate sedaj na levici, ker ste nam takrat obljubili nekaj, kar nato niste znali izpogajati, izpolniti in sedaj zavajate, da je STIK in SSSTTTIIIKKK enako. Čuj isto nea mora, če mora sedaj ladja po hrvaških teritorijalnih vodah pluti, da lahko v naše morje zapluje, obljubili ste pa, da bo vsaka ladja, ki pluje v ali iz našega morja z krmo v našem teritorijalnem morju z premcem pa v mednarodnih vodah in obratno.

    • Lustrator

     In? Bo kdo izmed ZA-jevcev prevzel odgovornost nad posledicami te kretenske odločitve? Seveda da ne, saj ste levaki – prevzem odgovornosti bi bil za vas precedens, ki bi vas naredil za demokrate. A tega se nam ni bati, žal.

   • Prle

    A ata kdaj mamo pretepe, a kdaj kdo od vaju skoči čez plot, a je kdo od vaju deklariran pijanec. Končno ste običajna slovenska družina.

    • Franjo Trojner

     Čuj tvoje balkanske navade so meni in moji družini tuje! Zato ne sodi drugih po sebi, ki tudi tukaj kvarite slovenski povoreček.

     • Prle

      Ne lapaj, povej,kdaj si ženo nazadnje udaril?

     • Franjo Trojner

      Ti si bedak tudi, ko nisi pijan! V civiliziranem svetu žen ne pretepamo, morda, če boš dovolj dolgo živel med nami nekoč to doumel tudi sam.

  • WatsonForus

   poglej v svoj žep in se zjokaj !

 • Fogglof Tunnek

  Samo budale desničarske lažnive ne povejo, da hrvačka nikoli…ponavljam…NIKOLI…ne bi pristale na sporazum Drnofšek-Račan. Sabor bi vedno fse zavrnil ker tam so politične stranke toliko složne, da ne dajo “niti peda svoga mora”…NIČ…FINITO…PRST VRIT SLOVENCEM… Kapish???… Zdaj je lahko plešasti grosupeljčan pameten…kaj bi bilo če bi bilo… Jas pa pravim, “ČE bi moja teta imela kurca bi bla stric.”

  • tarantela

   So jezni kot sršeni, ker je ta zadeva končno pri kraju, oni pa niso bili zraven.

   • Fogglof Tunnek

    Ja, in Slovenija je iztržila več kot je bilo pričakovano…fsaj v Piranskem zalivu…In JA…imamo stik z odprtim…poseben status ker ga nikjer na svetu ne poznajo….unikum !!!

    • tohuvabohu

     Slovenija bo iztržila največ, ko se bo znebila rdečih hijen, ki nam že 75 let skačejo in serjejo po glavi. To je le vprašanje časa.

  • tohuvabohu

   Zdaj je lahko biti pameten, a ne govedo zarukano? Janša in 49% Slovencev je to vedelo in povedalo že leta 2009, vi rdeči kreteni pa še zdaj ne opazite, da je konec. KONEC, kapiš, govno levičarsko?!

   • tarantela

    Janša je včeraj za novinarje povedal, da smo se odločili za arbitražo na referendumu in je pač tako kot je.

    • tohuvabohu

     Se strinjam, da je konec. Sem dolgo upal in se bal, slovo sem upu, strahu dal. Do tega ste nas pripeljali levaki. Plačali boste to sramoto in izgubo!

     • Prle

      A bo 10 eu dovolj za to izgubo?

     • tohuvabohu

      EU je samo ena, bumbar.

     • Prle

      Osel.

     • tohuvabohu

      Sva že dva.

     • Prle

      Samo, da si ti večji,ha,ha,ha.

     • tarantela

      A pol lahko pričakujemo nov “Zbor za morje”?

 • Tetka iz ozadja

  Kaj če zamenjamo Jorasa za Janšeta

  • tarantela

   Sem za!!! Sam Hrvati Janše ne bi vzeli…

   • Tetka iz ozadja

    Malce sem razmislil- tako zlobni pa spet ne smemo biti do Hrvatov

    • tarantela

     Imaš prav, na to pa nisem pomislila!

   • tohuvabohu

    Bi pa vzeli Pahorčka, hehehe.

    • tarantela

     Njega imajo vsi radi, ni zdrahar.

     • tohuvabohu

      Zlasti feministke. To mi deli, teatralna.

  • Goran Hvala

   Niti ne bi blo slabo…

  • WatsonForus

   kar ti se zamenjaj za Jorasa – ne bo nobene škode. pa sabo vzam tarantelo za dobro vago.

  • Franjo Trojner

   Ne omenjaj ti Jorasa on si s takšnimi, kot si ti rit briše.

 • Fogglof Tunnek

  Resnica je, da Slovenija po nobeni mednarodni zakonodaji in logiki ne more imeti neposrednega stika z odprtim morjem. Ko je bila Slovenija v Jugoslaviji je bila druga pesem…takrat meje na morju sploh ni bilo, razen z Italijo in je Slovenija imela stik z odprtim morjem preko današnjega hrvačkega morja…z novo nastalimi državami pa se je pravni status teritorialnih voda spremenli…nič več Jugoslovansko morje ampak hrvačko morje!!!… A zaj razumete…desnosučni…ali vam male sive celice nagajajo!!!

  • tarantela

   Po logiki naših desnih, bi tudi Srbija imela pravico do parcele Jadranskega morja.

   • WatsonForus

    zaradi takih kot sta vidva – mamo kar mamo !

   • Prle

    Čakamo, da se oglasi še Ivanov prijatelj Orban, ki bo tudi zahteval del morja.

   • stajerc5

    Saj so mislili, da ga imajo, ampak so jih Crnogorci nabili na k…c!!!

  • princeska

   Zakaj nisi bil tako pameten takrat, ko so nam levi politiki razlagali, kaj vse bomo dobili z arbitražo. Vse to, kar si nam, jim bi lepo razložil, da ne bi leta pisali in kvasili neumnosti. A si bil raje tiho. Če še ne veš, po bitki biti general, zmorejo vsi.

   Prej si nisi upal črhniti, zdaj se pa hvališ, res si pravi tiček s svojim napevom, ki je v svojem bistvu le odmev rdeče golazni.

   • tarantela

    Preberi so komentar, ki ga je zapisal @Rožle zgoraj!

  • WatsonForus

   tunček – dej si zgoraj poglej Pahorčkovo sliko – jo preuči – pol pa lupetaj!

 • AlojzZ

  Kako naj ji (levici) zdaj Slovenci sploh še karkoli verjamemo?

  Brez panike, bomo že našli razlog. Do volitev je še kar precej časa.

 • Osti jarej

  ..vse politike na džankšn

 • Rožle

  • Ali ima Slovenija že kakšne izkušnje z meddržavno arbitražo? Da, Slovenija ima z arbitražo dobro izkušnjo. Uporabljena je bila pri reševanju različnih vprašanj razpada nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ). Arbitražno komisijo, ki jo je vodil francoski pravnik Robert Badinter lt.i. Badinterjeva komisija), je vzpostavila Konferenca o Jugoslaviji, ki jo je leta 1991 ustanovila Evropska skupnost, na njej pa so sodelovale vse republike nekdanje SFRJ in tudi federalna vlada. • Kdaj sta se Slovenija in Hrvaška odločili, da mejni spor rešita s pomočjo tretjega? Slovenija in Hrvaška sta se z Blejskim dogovorom avgusta 2007 prvič strinjali glede pravne rešitve spora s pomočjo tretjega. Blejski dogovor torej pomeni odločitev Slovenije, da reši mejni spor s Hrvaško preko med-narodnega pravosodnega telesa. Pri izbiri med Meddržavnim sodiščem v Haagu in eno od oblik arbitraže sta se državi novembra 2009 odločili, da spor rešita pred ad hoc arbitražnim sodiščem – pomeni pred arbitra-žnim sodiščem, ki ga bosta z uveljavitvijo Arbitražnega sporazuma Slovenija in Hrvaška ustanovili izključno za rešitev tega spora.

  • Ali stik/junction lahko pomeni le služnostno pot? Ne, nikakor. V sodni in pogodbeni praksi beseda »junction« niti v enem primeru ni sinonim za kakšen režim ali služnost, kot zavajajoče trdijo nasprotniki arbitražnega sporazuma (»služnost« v angleškem prevodu je »servitude~, ampak gre za ozemeljski odnos, stik ali rek ali na primer treh mej na morju.

  • princeska

   Kaj si hotel s tem povedati?
   Arbitražni sodnik je jasno povedal, da imamo služnostno pravico polaganja kablov, lahko pa tudi frcamo nad traso koridorja, ki so nam ga dodelili. Če to ni služnostna pravica, kaj je potem lastninska pravica?

   • tarantela

    A si imela namen tam postaviti hiško ali urediti nasad breskev?

    • Franjo Trojner

     Ja tebi podvodno kletko.

   • Rožle

    Nič jaz …, da ne bo pomote
    samo, da se malo bolje vidi tale scan

    • princeska

     O čem ti to? V drugem odstavku so napisane same traparije. Daj ne nakladaj še ti.

    • Anthon

     Tole spodaj sem šele danes prebral. Očitno tale priučena desničarka ne kapira ama ništa.

   • Prle

    Še sam ne ve, kaj je hotel povedati, čisto po Rožletovo,ha,ha,ha.

    • tarantela

     Hotel je povedati, da se je že Janša z Blejskim dogovorom strinjal za rešitev s pomočjo tretjega. Zdej pa spet ni prov.

   • Fogglof Tunnek

    Spet napačna interpretacija…ne gre za služnostno pravico ampak za unikum mednarodnega koridorja ki hrvački odvzame kar nekaj pristojnosti. Hrvačka ne more in ne sme z nobeno interno zakonodajo motiti plovbe…ne nam, ne bilo kateri državi. To je isto kot odprto morje, samo da se izvaja v teritorialnih vodah hrvačke. A ti “princeska” to razumeš? Če ne, boš razumela takrat ko boš postala “kraljica”… Kapish?

    • Rožle

     T. F.
     odličen članek …

     • Fogglof Tunnek

      Hvala…

     • Rožle

      – zdaj še ni prepozno, da Slovenci na referendumu tej levičarski kraji enkrat za vselej rečemo NE.
      T. F.

     • Fogglof Tunnek

      Rožle…ka te nem fukno v Piranski zalif…pol pa te naj tok odnese v Savudrijsko valu…in tam kar ostani…kapish?

    • princeska

     Ti si unikum. Takih služnostnih pravic je po celem svetu malo morje. Poslušal bi razlago arbitražnega sodišča, ki je lepo razložilo, da so podoben pristop uporabljali že pri drugih državah. Kaj za vraga nakladaš, če nimaš pojma o zadevi.

     • Franjo Trojner

      Tunnek je doma v stanovanju v bloku, njemu se niti sanja ne, kaj služnostna pot v resnici pomeni. Ja zaradi služnosti je nešteto tožb na sodiščih, tudi pesti so že pele in tudi mrtev je že kak obležal.

    • Franjo Trojner

     Ko bo tam prvi incident Tunnek,ti bom ta tvoj zapis direktno dumu poslal.

   • Anthon

    Tole so citati izjav tovarišev, ki so nategovali debilno misleč folk, da je obkrožil “za” na referendumu. Danes ti je dovoljeno, da tega tovariša intenzivno potegneš za j…, ako jih ima.

    • Fogglof Tunnek

     Pa ka ste vi fsi fkup fukjeni? Se zavedate, da je nemogoče da bi imeli celi Piranski zalif? A naj iz hrvačke obale stopiš direktno v slovensko morje??? A nekateri sploh vete, kakšne bedarije govorite?…Mater vam majnka malih sivih celic!!!

     • barbara rov

      Če je mogoče, da Hrvati odrežejo Bosni 99% morja, je tudi mogoče, da dobimo mi cel Piranski zaliv in teritorijalni stik…

    • princeska

     Je že kdo kdaj slišal kako se navaja citate?
     Da se navede pri raznih prekopiranih tekstih tudi vir?
     Prepisanemu brez navedbe vira se reče kraja.
     To delajo samo naši politiki pri magistrskih nalogah in doktorskih disertacijah, včasih pa kdo tudi pri diplomski.

     • Jovo Jamnica
     • Anthon

      Kakšno nepotrebno filozofiranje!
      Poglej si fotografijo v tem članku.

     • princeska

      Ljubitelj plagiatov, nauči se na citiranje, morda ti bo tako v življenju lažje-

     • Anthon

      No, pa daj, pametnjakovička, ti prilepi kakšno vsebino iz časopisa tako kot Rožle, če znaš. Seveda je to za inteligentne, ne zate. Pametni ljudje tudi takoj opazijo, za kaj gre in da ne gre za avtorski tekst. Ti kar citiraj na kakem filofaksu. Lahko tudi pišeš še s tintnim svičnikom, če želiš.

      In, babše, od kod tebi ideja, da sem ljubitelj plagiatov?

  • Ana Job

   Levičarji nikoli ne uresničijo tistega, kar obljubljajo. Vedno poskrbijo, da stvari še poslabšajo.

 • Goran Hvala

  Mene zanima kako bi to resu jansa?..oziroma kako bi on vplivav na arbitrazno sodisce….pa prosim pokazite mi direkt drzavo na svetu kjer so ljudje(do zadnjega brez izjeme) zadovoljni z odlocitvami svojih vlad…kje na svetu se drzva posveca prav vsakemu drzavljanu posebej…brez izjem…da obravnavajo enega po enega in se cela drzava zgane ko eden od njihovih ne dobi kar je hotel…bom za vedno nehal sprasevat in dvomit v sds…sam prosim ce mi to lahko nekdo pokaze…hvala za odgovor ze vnaprej….

  • Fogglof Tunnek

   Če se sprašujemo, zakaj je Slovenija dobila 90% fsega, kar smo zahtevali???… Ker je 100% tega bilo od nekdaj naše. Še 10 let bi čakali stemi fsranimi mejami in bi Hrvati bili že v Portorožu in Murski Soboti… Zapomnite si eno…”Hrvat je tat!!!”

   • Goran Hvala

    Vem vem kaj so hrvati…no ne vsi…predvsem politika…ne vem sam ocitno bi eni raje nakladali se 30let pa dopovedovali samim sebi da bomo pridobil…mene sam zanima kar sprasujem in pac pricakujem en konkreten odgovor od desnih na tem forumcku…pa ne spet sam lajanje in zaljenje…cist normalen odgovor ker so sedaj tako glasni…

    • Fogglof Tunnek

     Ostali so brez argumentof in isto kot njihof vodja, Veliki Diktator-pastir ofc…greznice odpirajo, vun pa prihaja sam smrad…a nobene verodostojne argumentacije!!!

  • Franjo Trojner

   Vplival a si ti blede? Pomembno je kakšno in kako tehtno, verodostojno dokumentacijo si pripravo arbitrom za obravnavo. Kot vidiš je naša levica cel proces neke cetle na novo vlagala , zato pa je prišlo do znamenite afere med veleTELEfofonistoma, ki sta skoraj ogrozila arbitražo. Vsa stroka je opozarjala Pahorja, da mora biti gradivo poslano v Haag obširno, tehtno in prisno in naše zahteve jasne. Sedaj pa sam vidiš koliko našega ozemlja so arbitri prisodili hrvatom in da tudi stik, ki si ga je Pahor v svoji glavi zamislo,zelo drugačen od tega, ki so nam ga doličili arbitri. Čemu je torej treba javnosti lagati?

   • Goran Hvala

    Zakaj mi spet nekaj nabijas…sem spremljal po tv odlocitev…zakaj mi ne odgovoris na moje vprasanje ki sem ga postavil zgoraj?…a si preprican da so hrvati dobili kar so hoteli?

  • janko

   Tule najdeš vse informacije, resnične, nepotvorjene… Res je tole portal “prvi v službi resnice.”

 • Krtača 17

  Telim desnim se bo na suh zmešal. Sploh ni treba nič provocirat.

  • Fogglof Tunnek

   So budale od budal… so budalske češnje na butalski torti…

 • Gru

  Haha in pol bo spet levica zmagala na volitvah z veliko vecino ;)

  • sprehajalec

   Kar, špirala obresti se neusmiljeno vrti….

  • Rožle

   Jp…bo treba tokrat Murglam temeljito pod prste gledat …

 • Sredina

  Komu je vse to v interesu?

  A vam res ni jasno, da je to samo voda na mlin za Hrvate? Sami seb pljuvate v skledo..niti ko gre za nacionalni interes ne morte preko svojga ega ane?

  • sprehajalec

   Sredinec, Služnostno pot se je dalo izpogajati z veliko manj denarja in pompa. Naj se prizna, da gre samo za služnostno pravico in nič drugega. Sredinska črta je pa premaknjena na koncu pri stiku z Italijo za 100m v slovensko korist od originalnih Hrvaških zahtev.

   Jaz razumem, da smo teritorialno omejeni in se ne da doseči več. Pravzaprav mi je vseeno, če se obnovi Svobodno Tržaško ozemlje, ki ga je grobo okupiral Tito. Kdo bo poslušal tiste žerjaviste pa vstalo Primorsko.

   Ampak naj se to ne slavi kot neko hudo zmago in uspeh, ker to ni, je nek realen dogovor ki pa vprašanje če bo zaživel, saj kot slišim so Hrvatje blazno užaljeni, čeprav so dobili v principu vse kar so hoteli. Naj se ne podžiga vse skupaj z besedičenjem blesavega karla, ki priliva olje na ogenj.

   • Sredina

    Nihče tega ne slavi kot zmage tut js ne, zavedat se je treba, da ko se o neki stvari odloča pred sodiščem, tvegaš da nekatere stvari tudi izgubiš, oz. jih ne dobiš (bolj korektno v tem primeru, ker tega kar smo zahtevali pred tem nismo imeli)

    mi pa gre na živce zdej, da se tolk o tem razpravlja in ne vem kaj vse, Janša je sam nehu s prizadevanji za sporazum Drnovšek-Račan, takrat ga je zavraču, pa nej bo tut zdej tiho…to kar smo dobili je optimalno in treba se je ukvarjat s tem kako to implementirat in ne s tem kaj bi lahko dobili če…

 • Bož

  Hrvati niso zadovoljni z rezultatom in to je meni dovolj. Desnica ni v zvezi z mejo nič naredila samo drek je mešala.

  • Lustrator

   Torej si srečen, če ti je sosed zgolj omenil, da mu je krava crknila, medtem ko jih je tebi iz hleva odpeljal 5?

   Sancta simplicita!

   • lokec

    Kaj pa če se Hrvati delajo da niso zadovoljni.

    • janko

     Muzajo se od zadovoljstva. V prefriganosti prekašajo naše komunistične kretene za astronomsko razdaljo.

    • Lustrator

     Saj o tem govorim – hrvaška je čista zmagovalka te arbitraže:
     1. ker so bila že OSNOVNA IZHODIŠČA naših rdečih diplomatov takšna, da so Hrvaški ponujala tisto kar ni bilo nikoli njihovo – torej tudi če bi arbiter presodil 100% v našo korist, bi bila to za nas še vedno izguba
     2. ker so naši rdeči diplomati s prisluškovalno afero osramotili celotno Slovenijo in kompromitirali arbitražo do te stopnje, da jo Hrvati lahko legitimno ignorirajo.

     Kaj češ boljšega?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte nevedni, to območje bo imelo praktično status odprtega morja. Sodišče sicer pofdarja, da je režim v območju stika določen tako, da po eni strani zagotavljal integriteto hrvačkih teritorialnih voda… po drugi strani pa svobodne povezave Slovenije med njenim ozemljem ter odprtim morjem!!!…Ne more en fsega dobiti, drugi pa nič!!!… Ni arbitražno sodišče takšno… kot je recimo Janez Janša!?!?…On si je svoje žepe nezakonito napolnil…zaj pa serje in laple !!!

  • tohuvabohu

   Obračaj kakor hočeš, govedo zarukano, Slovenci smo spet popušili po zaslugi rdeče drhali, tako kot doslej še vedno.
   S čim si je Janša nezakonito zapolnil žepe, lažnivec? Rdeče hijene ste Slovenijo opetnajstile za 75 milijard, pa to tebe nič ne gane, hinavec.

   • Goran Hvala

    Sej je bil tud jj umes…pa se ni nic branil al pa kaj izsuseval mocvirja…so vsi lepo okrog njega skakali…..in zdej spet cvili kaj bo on…heh

 • Rožle

  Dan po razsodbi prve napetosti, premier Cerar poziva k mirnosti
  **************************************
  Jej …sam še Cmeravi manka, da bo red naredu ..

 • Raamko Rom

  PREKLETI KOMUNISTICNO PARTIZANSKI MORILSKI PEDRI!”!!!!!!!!!!

 • Gru

  PROKLETI NACISTICNI DOMOBRANSKI MORILSKI IDIOTI!!!

  • sprehajalec

   To na Merklovo naslavljaš?

 • Olga

  Levičarji so nam zapravili ogromno ozemlja! Če jih ne bomo nagnali, nam bojo zapravili tudi državo! Oropali so jo že!

 • Rožle

  Če nam bodo komunajzerji še naprej vladal…
  Nam bodo čez 100 let skrčili svojo malo YUGO vse tja nekam do Ljubljane …

  • Slovenec

   Pa kwa ti niso poslal še nobene nove parole na mail al kwa? Pa ja že cel teden trajbaš eno in isto. Vmes pa še en mal izdajaš poštene Slovence, ke ne … ne morš da neb …

 • Franc Jug

  Ne vem zakaj se sploh čudite. Čeprav je referendum za arbitražo uspel, pa zaradi zgodovinskih “uspehov levih vlad” ne morem verjeti, da je sploh kdo lahko zares verjel, da so to sposobni korektno izpeljati. Dajem vam izziv: Ali mi lahko kdo predoči vsaj eno konkretno stvar v zgodovini od ustanovitve KP pred davnimi 80 leti pa do danes, ki so jo jugo in slo levičarji obljubili in nato obljubljeno tudi izvedli. Oprostite, pozabil sem na eno obljubo, ki je bila dana na AVNOJ-u leta 1943, ¨”da bodo po končani revoluciji oz. 2.svetovni vojni izvedli največji rop v zgodovini človeštva nad svojim nepartijskim prebivalstvom (povzeto po elaboratu Moše Pijade).

  • Lustrator

   Vse lepo in prav, a kaj na tej arbitraži vidiš kot uspeh?? Zaradi prisluškovalne blamaže hrvati sporazuma sploh ne upoštevajo (milijoni za postopek in izvedbo referenduma so torej šli v 0, ne glede na nadaljni razplet), Slovenija pa je že v osnovi izgubila veliko več kot bi pridobila. Pridobiti pa ni mogla prav ničesar, saj so bila že osnovna pogajalska izhodišča rdečih diplomatov taka, da so se Hrvati lahko le nasmehnili pri sebi. Pripada nam namreč ne le prost dostop na odprto morje preko naših teritorialnih voda, ampak tudi velik del Istrskega polotoka, ki bi danes lahko bil turistični center Slovenije. Z ostalim se sicer strinjam, a tale o “uspehu” je bila malo krepka…

   • Franc Jug

    Nisem omenjal uspeha arbitraže, temveč uspeh referenduma za arbitražo; mogoče sem se nekoliko nerodno izrazil,

    Lep pozdrav

    • Lustrator

     To je pa nekaj drugega, ja.

     Pozdrav nazaj

 • Rožle

  Levaki so zares radodarni vse bi podarili kar ni njihovo …

  • WatsonForus

   če pa to ne, pa vse pokradli in zbasali v svoje žepe.

 • Slovenec

  Vsak drugi od treh janšistov na tem portalu je izdajalec nas Slovencev. Pa računajte …

  • tohuvabohu

   Mi Slovenci treba da držimo zajedno, a ne čefur?

   • Goran Hvala

    Kolk si ti star?…a je ze prebilo 20 glede na tvoje izrazanje…

  • Rožle

   Imela sva boben in lajno …

   • Slovenec

    …evo, ta je že “vsak drugi od treh” ….

  • montyamp

   Vsi potomci HUDOJAMSKEGA ČLOVEKA so najmanj ovaduhi , ker morilec z normalnim naslednikom ne obstaja .
   Zato imamo kulturne pogrebe .

 • tohuvabohu

  Neverjetno. Hrvate smo imeli že nažajfane, bili so na vrsti za britje. Pa pride en nastopač Pahor in vse pokvari.
  Ringa ringa raja,
  dudek nam nagaja,
  Pahor pa priteče
  in vse v morje zmeče.

 • Franc Jug

  Slovenec? a si res za kar se izdajaš, če si je to žalostno in si vreden vsega obžalovanja! pa raje kot, da smetiš po portalih se najprej malo se slovenščine nauči.

  • Slovenec

   Stavek začenjamo z veliko začetnico, da ne omenjam ostalih napak …

   • Franjo Trojner

    Neglede na pravopis, ti niti prdec od Slovenca nisi.

    • Slovenec

     “Ne glede” pišemo narazen. Vejica pa je povsem nepotrebna.

     • barbara rov

      Sej vam pravim, da sta ”tasilo” in Slovenec ena in ista oseba he he…

     • Slovenec

      he he…

     • Peter

      a te je našel..

   • Rožle

    Pejt nazaj ležat …, če mislš težit …

    • Slovenec

     Pri “mislš” manjka “i”.

     • Rožle

      Itaq….

     • Slovenec

      “Itak” ali popačeno “itaq” se uporablja južno od Kolpe.

     • barbara rov

      Ni res, itak je slovenska beseda…

     • Slovenec

      Tudi. Uporablja se pa največ južno od Kolpe.

     • Rožle

      Ti že veš ….

     • Peter

      tebi pa veliko pameti

  • sprehajalec

   On je Slovenac Francl. njegovi so prišli s PVC vrečko v Velenje nekoč…

  • Peter

   Je bušak.

 • Vera

  Ti stari senilni ” arbitri ” , pa tudi ne poznajo kaj pomeni ” stik ” , če že naši niso pravilno napisali , bi pa vprašali verodostojne ljudi v Sloveniji kaj to pomeni, če sami ne znajo ali niso hoteli vzeti na znanje, da smo imeli vedno stik z mednarodnimi vodami ( morjem ) , zdaj bomo pa zaradi rdečih nesposobnežev , žrtve Hrvatov, ki nas bodo v koridorju onemogočali po mili volji . Kdo jim lahko to prepreči ? ? ? ” Slovenski trojček ” nas je izdal , mednarodni bi nas pa vsaj rešil pred krajo v NLB !

 • kralj matjaž

  Čestitke
  Prvi in edini ste, ki ste analizirali izjave iz leta 2010 in ljudem povedali, kdo je imel prav in kdo ne. Najbolj žalostno pa je, da od drugih medijev, ki danes slepo navijajo, tega ni za pričakovat.
  Torej kako lahko volilec sprejme racionalno odločitev na volitvah, če mu nihče ne pove da mu lžejo?

  • luckyss

   Seveda nihče ne omenja dogovorjenih “zalivskih igric” Sanaderja in Janše, ki sta na ta način “futrala” vsak svoje ovce ;))
   Selektivni spomin, tipično za tiste, ki so jih polna usta povojnih pobojev, “pozabili” pa so na kolaboracijo s Hitlerjem..;))

   • montyamp

    Ne , na TITO-BANDITO kidrić-kardeljansko kolaboracijo z Hitlerjevimi nacisti , ki je dokumentirana in arhivirana se bo pozabilo NIKOLI .
    Slovenija v 100 letih izpod nacizma pod morilsko kleptomanski murglosrbski fašizem .
    SMRT MURGLOSRBSKEMU BANKROT FAŠIZMU

    • luckyss

     Zavezniki so po sklepu jaltske konference vrnili vse Hitlerjeve uniformirane paravojaške bande v njihove domovine, torej na kraj zločinov…niso si hoteli mazati rok..
     To vas najbolj boli…ves napreden svet je prepoznal domače izdajalce in Hitlerjeve podrepnike, po drugi strani pa Titove partizane priznal kot legitimne člane zavezništva v borbi proti silam osi..
     To so dejstva…pa lahko lajate kolikor hočete ;))

     • montyamp

      Hahaha , imeli so ušivi gošaristi srečo , da zavezniki še Stalinovih podrepnikov niso poznali .
      TITOBANDITO JE CHURCHILLU OBLJUBIL VOLITVE NE GENOCIDA .
      Zato žreš ti danes pomije za posojila od Hitlerjevih potomcev , zato ker ste banditi naredili vukojebino iz Slovenije .

     • Slovenec

      Saj so bile volitve v Jugoslaviji. Verjetno si premlad in se ne spomniš.

     • montyamp

      VOLITVE ????
      S ŠNELFAJERCO IN KRAMPOM PA KAKŠNA SEKIRCA ,
      bandit se bo spremenil NIKOLI .
      Po Hitlerju .

     • Slovenec

      Seveda so bile volitve. Preveri.

     • montyamp

      Prej BANKROT KOT VOLITVE

     • Slovenec

      Seveda so bile volitve. Preveri.

     • Peter

      dudek že ve

     • Goran Hvala

      Ne govor kar njim ne pase…to bi ze lahko pogruntal tukaj gor…sej vidis da karkoli jim prilimas ti recejo da to niso dokazi sami pa wiki linke popajo kot dokaz…pac kar njim pase velja…ostalo pa ni res tud ce cel svet pravi tako…desni slovenci vedo vse, bili so povsod in naredili vse…ce nisi desnak le kdo si da jim bos ugovarjal…se desnak ki sam namigne malo drugace je takoj komunist….:-)

     • Peter

      očitno si njegov starejši brat.

     • rrrrr

      Ni, ker se tudi Goranće še ni skotilo…samo brat!

     • Goran Hvala

      On ima sam sestro….

     • Peter

      s kugljico v leseno skrinjo – za eno partijo, pingvin

     • Peter

      kakšne in kdaj?

     • rrrrr

      Glede na to, kaj in kako pišeš, se boš ti rodil čez kake tri leta. Pa še to z maršalskim rezom..

   • kralj matjaž

    Kaj pa imajo pogovori dveh predsednikov vlad z arbitražo in stališči, ki so jih posamezne politične opcije zavzele pred referendumov o arbitraži. Tvoj odgovor nima nekega smisla.
    Preprosto dejstvo je, da se je uresničilo tisto, kar smo nasprotniki arbitraže predvidevali in najbolj žalostno je, da je spet nekaj Slovencev ostalo zunaj države.

    Glede Hitlerja pa. Ja res je socialisti in komunisti so skupaj napadli Poljsko in začeli 2. svetovno vojno, res je da ste skupaj pobili na stotine milijonov ljudi in da se vas moramo bati, ker glede na sovraštvo, ki ga odražate v komentarjih, ni za izključit, da ste zopet pripravljeni vzet orožije v roke in pobijat po Sloveniji.

   • slosin

    …ti imaš pa zagotovo lažnivi spomin, a ne? Ropa je sodišče obsodilo na 10.000 eur kazni, ker je lagal, da sta se Sanader in Janša DOGOVARJALA za incidente… A se ti ne zdi, da ‘pogovarjati’ in ‘dogovarjati’ ni isto. Dej povej no, kdo tebe futra…

   • tohuvabohu

    Vsak smrkovec ve povedati vse o dogovarjanju za incidente, ne ve pa nič o 75 pokradenih milijardah Foruma 21. Mainstream mediji, hvala lepa za vašo servilno držo.

 • barbara rov

  Kdo je rekel tisto v rdečem okvirčku na spodnji sliki?

 • montyamp

  REŠILA NAS BO VSEH TEŽAV TROJICA , VRHUŠKA FDV INTELEKTA HAHAHA ,

  VONTA-MUSAR-VLASTA

 • Franc Jug

  E moj “Slovenec”, kaj res nisi pogruntal, da sem ti sporočilo načrtno napisal v tvojem stilu, da bi ga lažje razumel!

  • Slovenec

   “E moj” se uporablja južno od Kolpe.

   • Rožle

    Ti že veš …

    • Peter

     ..Dudek že ve…

 • barbara rov

  Ali ve kdo, v katerih jezikih so sestavljen/ podpisane tiste pogodbe med Pahorjem in Kosorjevo? Ali sta Pahor in Kosor podpisala pogodbo napisano v angleščini?

 • Jovo Jamnica

  Lepi pozdravi od Krobotof:
  ————————-
  Kutnjak Stjepan
  Ivan Pergossi
  Koga ste vi to završili za deset dana???
  Idioti slovenski da vam hrvati nisu zaustavili vojsku na granicama svojim tijelima došli bi oni za dva sata na Austrijsku granicu i vi nikada nebu postojali.
  Sljedeći put kad sereš po nekakvom ratu upoznaj se s činjenicama koje govore da se kurcite sa neistinitim činjenicama.
  A šta se tiče vašeg idiota koji je rekao za zatvaranje granica na dva dana shvatite da i naši mogu zatvoriti granicu na moru pa ste ubrzo u kurcu sa svojom lukom.
  Batina ima dva kraja i moglo bi vam biti jako jebeno po nosu

  • Peter

   Madona ga je ozmerjal.

  • Igor Kavalar

   Lol tip nima pojma, obstajal je sporazum, da preprečijo vstop JA na naš teritorij , pa se ga niso držal. Bom probal najti na Youtubu izjavo Špeglja, ki je obžaloval in jokcal tako hudo mu je bilo glede Tuđmanove odločitve. In tip še tega ne ve, da JA je okupirala prehode z Avstrijo. Vsaj za Karavanke vem, da so bili tam tanki, tovornjaki, in da so tudi izvedli zračni napad.

   Glede tega kako so oni z telesi zaustavil armado na poti v Slovenijo.

   Kronologija vojne za Slovenijo
   http://www.obramba.com/novice/kopno/kronologija-vojne-za-slovenijo-uvod/

   Napad na Slovenijo so enote in poveljstva JLA začeli 26. in 27. junija 1991 iz teh korpusnih območij, podrejenih 5. vojaškemu območju v Zagrebu: 13. korpus, poveljstvo na Reki, 14. korpus, poveljstvo v Ljubljani, 31. korpus, poveljstvo v Mariboru, 32. korpus, poveljstvo v Varaždinu, 10. korpus, poveljstvo v Zagrebu, in 5. korpus vojaškega letalstva in protizračne obrambe, poveljstvo v Zagrebu. Tako je imela JLA v Sloveniji od dvajset do petindvajset tisoč vojakov, približno 250 tankov stalne sestave in približno 100 tankov, ki so v Slovenijo prišli iz Hrvaške ter 300 oklepnih vozil različne namenskosti (transporterji, protiletalski topovi, poveljniška vozila, izvidniška vozila idr.). Na štirih letališčih z betonskimi vzletno-pristajalnimi stezami (Cerklje, Maribor, Brnik in Portorož) pa je bilo na začetku spopadov približno 90 letal in 50 helikopterjev.

   To glede blokade na morju in kopnem. Mi imamo pravico narediti kar hočemo, enako kot jo imajo oni. Kdor pa naseda, da je za njih tale delček morja ki meji z nami tako pomemben za ribolov, oz da je ta del morja tako lepši kot celotno hrvaško morje je pa naivec. Vedno se je šlo samo zato, da imajo oni kontrolo na tem prostoru, zato da lahko pregledujejo ladje, zavlačujejo ter s tem uničijo luko Koper. Zakaj? Zaradi njihovih lastnih pristanišč. Sej veste, 2x več jih je in 2x manj naredijo.

  • slosin

   …lažnivec! Ko so drveli jugo tanki čez kockarijo, ti še s prstom niso mignili…

 • DOMOBRANEC & GAY

  Ne verjeti levici je življenjski smisel mnogih na tem portalu. Od “novinarjev” do komentatorjev.

 • cecen

  Tako usrano zanič članka že dolgo nisem bral. Naj spomnim; Janševa vlada z vsemi uglednimi strokovnjaki se ni uspela obdržati na vladi dovolj dolgo, da bi speljala tako super idilično megalomanski projekt. Prav tako JJ še danes ne naredi popolnoma nič konstruktivnega. Tudi, če ima levica kakšen recimo še kakorkoli dober predlog ali načrt, se ga namensko spodkopava, ker…pač ni predlog desnice. Kašen drek mešate!! Mogoče bi bilo dobro, da nehate že podpihovati sovraštvo med Slovenci in naredite kaj v smeri, da bi enkrat vsi skupaj stopili in naredili kaj koristnega za vse tiste, ki so ostali zunaj Slovenije in jim ni vseeno. Odločitev je dokončna, s tem se je treba sprijaznit (to je celo JJ rekel in težko verjamem, da se z njim strinjam…pa se!). Sedaj pa je čas, da premostimo kakšno razliko med nami in komu celo kaj pomagamo.

  • sprehajalec

   Ivan janez je bil na oblasti 4 leta + nekaj mesecev, Levičarji pa 70 let.

   • Goran Hvala

    Kak 70 let….ce pa obstajamo sele 26let…..kaj so to neke desnaske futke….no pa jj se je tud pred 91 valjal med njimi…zmeraj poveste vse le na pol….oziroma sam kar vam pase…..a to je pol resnica…govorite kolk ste boljsi od levakov pa iste fore in prijeme uporabljate…zato pa je vse vec tistih ki niso ne eno ne drugo niti ne hodijo na volitve…ker je pac vse isto…

    • slosin

     dej ne jajcaj se in ne delaj se glup…Eno je ‘valjati’ se, drugo pa imeti dejansko oblast…70 mogoče res ni prava številka, 65
     pa prav gotovo… Od teh 65 je desnih samo 6 pa se ti še tolk postavljaj na trepalnice…

     • Goran Hvala

      Pa kdo se dela glup…kaj mi tuois kdo je bil na oblasti v bivsih rezimih in bivsih drzavah…jst se nc ne postavljam na trepalnice…prej ti….ker men je dejansko vseeno kdo je bil tebe pa to zuli vec kot ocitno…

   • slosin

    tem zarukancem to ni jasno…

   • Slovenec

    Dlje kot katerikoli drug predsednik. Dejstvo!

 • Slovenec

  Hrvaška in slovenska desnica sta minirali sporazum Drnovšek-Račan. In ravno ti so sedaj najbolj glasni.

  P.S. 90% desnih komentatorjev tega portala je nepismenih. Voliti SDS pomeni voliti nepismenost.

  • Rožle
   • montyamp

    Duplo porcijo , haha…….

  • sprehajalec

   Kaj nateguješ z nekim levičarskim agitpropom. Račana je miniral Hrvaški sabor.

   Lepo je takrat dejal, Račan, da je treba to vprašanje prepustiti nekim drugim generacijam. To je bilo njegovo priporočilo. levičarji pa silite z nosom v težave, potem pa krvavi pa cvilite….

  • Peter

   Pojma nimaš o čem pišeš. Očitno, da se le oglašaš in ti mine čas.

  • slosin

   Bimbo, spet lažeš ko pes teče! Za časa vlade JJ se je slovenska delegacija pod vodstvom Mihe Pogačnika dogovarjala s Hrvati. Ko je prišel pa Pahorček, so se pogajanja končala in dobili smo arbitražni sporazum…

   • tohuvabohu

    Glupi rdečkarji jedo drek in se držijo, kot da jedo čokolado.

  • Vrhovni sodnik
 • Slovenec

  Z mejo je bil povezan tudi prisluškovalni incident, v katerem je prisluhe menda posedovala slovenska Sova. Leta 2005 je v javnosti odjeknila novica, da sta se leta 2004 tik pred slovenskimi volitvami Ivo Sanader, tedanji hrvaški premier, in Janez Janša, tedaj v opoziciji, dogovarjala o insceniranju incidentov v Piranskem zalivu, ki naj bi Janezu Janši pomagali na oblast.

  • montyamp

   Pa kdo vam bo verjel???
   11 zidov ste postavili da ne bi kakšen prilezel na svetlo .
   Paranoja je dedna , zato pošteni ovaduškomorilskemu nasledstvu že dolgo ne nasedamo več .
   Zakaj samo 11 zidov , to še niti 20 ni !?!?

  • tohuvabohu

   Novica je bila samo to, da je Anton Ropar nekaj sčvekal o Sovinih prisluhih premierju tuje države (to bi bil mednarodni škandal, če bi nas tujina jemala resno). In si zato prislužil ovadbo. Pa še to ni nobena novica, saj vemo da Udba prisluškuje, in to samo tistim, ki jih je treba oblatiti.

  • Vrhovni sodnik
 • montyamp

  Agitpropovski pisuni financirani iz murglosrbskega proračuna , so prav tako produkt negativne selekcije .
  Še dobro da nam žvepleni pritlikavec plačuje pljuvalnike , škoda je le da na njih piše
  Slovenec .

 • Slovenec

  Kot so spomnili, je Kučan leta 2005 za hrvaški tednik Globus dejal, da bi bila arbitraža “polomija oz. kapitulacija tako slovenske kot hrvaške politike” in “da je arbitraža nesmiselna, če ni volje, da bi se njene rezultate sprejelo”. Po njihovih besedah pa se je Kučan zavedal tudi, “da bi takšna odločitev pomenila frustracijo za mnogo generacij”.

  Zdaj pa Kučan ocenjuje, da nasprotovanje arbitražnemu sporazumu pomeni škodovanje državi, izpostavljajo v SDS in dodajajo, da je “predsednik SDS Janez Janša jasno povedal, da je najboljša možna rešitev dvostranski dogovor s Hrvaško še pred njenim vstopom v EU”.

  Toda Kučan odgovarja, da je bil ravno Janša kot predsednik slovenske vlade prvi, ki se je odrekel možnosti dvostranskega reševanja vprašanja meje s Hrvaško in se s svojim kolegom Ivom Sanaderjem avgusta 2007 na Bledu dogovoril za reševanje spora pred Meddržavnim sodiščem v Haagu z uporabo mednarodnega prava.

  “V situacijo, v katero je Janša pripeljal Slovenijo, je arbitraža vsekakor veliko boljša rešitev, ker razen uporabe mednarodnega prava omogoča tudi uveljavljanje zgodovinskih in političnih argumentov in upoštevanje posebnih okoliščin, ki glede slovenske meje na morju nedvoumno obstajajo,” je dejal Kučan.

  https://www.dnevnik.si/1042361138

  • Peter

   Ponovno na pamet, po spominu.

   • Slovenec

    Potem pa le preberi, da ne boš po spominu …

    • Peter

     ..pametuješ in nič ne poveš.

  • Vrhovni sodnik
 • Slovenec

  Takole je Janez Janša pomagal popravljati hrvaške nasipe s slovenskim davkoplačevalskim denarjem:

  Nasip na spornem obmejnem ozemlju ob Muri med Hotizo in Kotom (3,1 km) sta po dogovoru med premieroma Janšo in Sanaderjem, ki sta ga potrdili tudi obe vladi, skupaj obnovili obe državi. V sporazum o skupni obnovi nasipov, ki sta ga vladi obeh držav sklenili takoj po incidentu na spornem obmejnem ozemlju pri Hotizi konec avgusta 2006, je bila vključena tudi obnova 3,8 kilometra dolgega nasipa med Petišovci in Benico.

 • Slovenec

  In ravno Ivan Janez Janša, ki danes najbolj jamra, nas je spravil v Haag!

  “Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader sta na srečanju ob robu Strateškega foruma Bled dosegla neformalno načelno soglasje, da bo vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji med Slovenijo in Hrvaško reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.”

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/o-meji-bo-odlocal-haag.html

  • montyamp

   Hahaha resnico varuje bataljon laži rdečega fašizma .
   Ja kdo pa se je lizal s Kosorjevo in kdo je po telefonu rajcal obveščevalne službe , a mogoče Urška ???
   Pohabljenci , vaše duše so polne laži , zato je Slovenija največji gnoj v EU .

  • milanček

   cepec

  • Vrhovni sodnik
 • montyamp

  Kardeljeviči so sajebali kaj se je zajebati dalo .
  Hrvaška leta 1946 okupira in priključi več slovenskih vasi v Medmurju – Primer Štrigova
  http://www.hervardi.com/hrvaska_okupacija_primer_strigova.php

  • Nata

   + + + + + + + +

 • barbara rov

  Razčistiti moramo, ali so slovenski politiki, ne glede na napisano pogodbo, zahtevali teritorijalni stik slovenskega morja z mednarodnim morjem? Če je to res, potem so napačno sestavili pogodbo, ker bi morali napisati pred besedo ”junction”, ”territorial”. Ker, beseda avto pomeni: rabljen avto, nov avto, trikolesni avto, električni avto, oldtimer…Enako velja za besedo stik. Stik pomeni teritorialni stik ali pa nedirektni stik, med drugimi!

 • Slovenec

  Problem janšistov je njihov selektivni spomin. “Spomnijo se” kaj se je dogajalo leta 1945, ne vedo pa več kaj se je dogajalo med 2004-2008.

  • montyamp

   O ja pa še kak vemo .
   Hotel je razbiti pralnico denarja za ISIS , NLB .
   Kantakorl je bil proti .

   • Krtača 17

    Aja? A tko da se sam ne spomne od kod mu 400jurjev v kešu? Dejga no srat…

    • sprehajalec

     “Naši” se ne spomnijo za 800 milijonov v kešu, kot se danes lahko vidi na TV.

    • montyamp

     To je drobiž za tiste ki delamo .
     Za vas na socialki pa mokre sanje .
     Kaj ti žvepleni nič ni odstopil ???
     Prasec rdeči .

   • Slovenec

    Kakšen ISIS?

    • montyamp

     Postavljali so se temelji islamske države .
     Saj veš pranje pa to……………………………
     Janša je že takrat bil proti podpiranju terorizma , ko so žveplenega videvali z bojevniki , pa ne NOB , hahaha………………………..

     • Slovenec

      Pa ti pojma nimaš o ničemer …LOL

     • montyamp

      To si ti narobe misliš , plačanec ……………..
      Glavo si splakni hahaha………………..

     • Slovenec

      Ne da mislim. Vidim.

     • montyamp

      Skozi 11 zidov ???
      Te zaposlim takoj , Swiss bank ……….

  • slosin

   ….janšisti ste zboleli od sovraštva do JJ tako, da vam je to sovraštvo zameglilo um in spomin…

  • Rožle
  • garfi

   spomin vam bomo vrnili v naši kliniki v Avstraliji

   • Slovenec

    Kolikor se spomnim tam Janša prodaja orožje.

    • garfi

     zate bomo organizirali ogled prodaje orožja

  • Vrhovni sodnik
 • montyamp

  JANŠA HEROJ -KUĆAN GNOJ

 • montyamp

  Sfalilo je komunistom cigla da bi nas zazidali , zaj pa gobce vrtijo , delo je za njih španska vas .

 • montyamp

  Kriv je za to sranje žvepleni pritlikavec in balkanski bojevniki .
  Razbiti bo treba tole murglosrbsko podganje gnezdo .

 • Slovenec

  Takole nas je Janševa vlada pripeljala do Arbitražnega sodišča v Haagu;

  julij-avgust 2007 – Slovenska vlada predlaga Hrvaški za rešitev meje posredovanje sodišča Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za poravnavo in arbitražo. Hrvaška to zavrne in predlaga Mednarodno sodišče za pravo morja v Hamburgu, kar pa zavrne Slovenija.

  17. avgust 2007 – Predsedniki slovenskih parlamentarnih strank podprejo posredovanje tretjega pri iskanju rešitve za vprašanje meje.

  26. avgust 2007 – Slovenski in hrvaški premier Janez Janša in Ivo Sanader na Bledu dosežeta “neformalno načelno soglasje”, da bi vprašanje meje na morju in spornih točk na kopenski meji reševalo Meddržavno sodišče v Haagu.

  • sprehajalec

   Slovenac, kaj pa bi bilo drugače kot danes? Precej ceneje bi bilo, pa služnostni prehod bi bil itak dan, tako kot sedaj.

  • Vrhovni sodnik
 • Slovenec

  »Prva Janševa vlada«

  Osmo vlado RS je vodil Ivan (Janez) Janša (9. 11. 2004 – 21. 11. 2008), koalicijo pa so sestavljale stranke SDS, NSi, SLS in DeSUS. V njej so državotvorna ministrstva vodili: minister za notranje zadeve – Dragutin Mate, minister za obrambo – Karl Erjavec, ter minister za zunanje zadeve – Dimitrij Rupel. Ta Janševa vlada je uspela delovati vsa štiri leta, vendar v tem obdobju prav tako ni storila ničesar za vzpostavitev suverenosti in zavarovanje celotne Republike Slovenije ter njenih državnih meja. Nasprotno!

  V njenem mandatu je bila po številnih obmejnih incidentih 10. rožnika/junija 2005 na Brionih sprejeta Skupna izjava o izogibanju incidentom (t. i. Brionska izjava o izogibanju incidentom), katere namen pa ni bil reševanje mejnega vprašanja med državama. Po sprejetju Skupne izjave o izogibanju incidentom so se incidenti pravzaprav še zaostrili. Do najhujšega incidenta je prišlo meseca rožnika 2006, ko so Hrvati, ki so pred tem nezakonito zgradili most čez reko Muro (pred tem so samovoljno in enostransko odklopili slovenski brod, ki je vsa leta vozil čez reko Muro) pričeli s sekanjem drevja na parcelah slovenskih državljanov in graditi cesto proti zaselku Mirišče (imenovano tudi Brezovec – del) na levi strani reke Mure. Njihovo početje je dokumentirala skupina slovenskih novinarjev, katere so nato aretirali hrvaški policisti. Predsednik vlade RS Janez Janša je zatem na to območje poslal enote posebne policije, ki pa niso zasedle meje na reki Muri, ki so jo leta 1991 nadzirale enote slovenske milice. Spor se je rešil tako, da so v zaselek Mirišče oz. Brezovica – del prvič v zgodovini prišli hrvaški policisti in sicer v mešani hrvaško-slovenski policijski patrulji. Hrvaška je s tem dobila nadzor nad še večjim delom, po letu 1993 zasedenega oziroma okupiranega slovenskega ozemlja.

  Dne 27. velikega srpana/avgusta 2007 sta predsednika vlad obeh držav (Ivan (Janez) Janša in Ivo Sanader) dosegla načelno soglasje oz. sklenila t. i. Blejski dogovor, po katerem naj bi bil mejni spor med državama rešen po sodni poti. Na tej podlagi je bila imenovana Mešana slovensko-hrvaška skupina pravnih strokovnjakov, ki pa ni dosegla nikakršnega rezultata oziroma napredka glede glavnih elementov sporazuma. Nekateri mediji so v zvezi s tem poročali, da je Hrvaška izsiljevala predsednika vlade RS Ivana (Janeza) Janšo zaradi njegove vloge v letih 1990-1992 in da je zato pristal na Blejski dogovor.

  Vsekakor je dejstvo, da sta malega travna/aprila 2008 slovenska vlada in parlamentarni odbor Državnega zbora za zunanjo politiko sprejela izhodišča za pogajanja v Posebnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško o predložitvi mejnega spora Meddržavnemu sodišču v Haagu ali arbitraži. Slovenija je torej predlagala, da se spor reši bodisi preko Meddržavnega sodišča v Haagu bodisi s pomočjo arbitraže. Septembra 2008 je svoj predlog Posebnega sporazuma posredovala tudi Hrvaška in predlagala nadaljevanje pogajanj.

  Kimavca/septembra 2008, tik pred parlamentarnimi volitvami, je Janševa vlada blokirala pogajanja Hrvaške z EU, ker so bili ugotovljeni prejudici meje. Toda ti prejudici bi morali biti ugotovljeni že najmanj leta 1993, Janševa vlada pa bi jih morala ugotoviti vsaj nemudoma ob nastopu svojega mandata leta 2004, ne pa komaj ob zaključku mandata, oziroma šele pred novimi volitvami! Očitno je, da je Ivan (Janez) Janša to storil šele tik pred volitvami zato, da bi dobil glasove domoljubno in zavedno usmerjenih Slovencev, s katerimi vseskozi manipulira.

  Prva vlada Ivana (Janeza) Janše je torej v svojem mandatu navidezno delovala za obrambo interesov Republike Slovenije, dejansko pa je Republiki Hrvaški omogočila še nadaljnjo krepitev njenega položaja na slovenskem ozemlju, ki ga je že okupirala, in obenem širitev okupacije na dodatna slovenska ozemlja.

 • Slovenec

  »Druga Janševa vlada«

  Deseto vlado RS je drugič vodil Ivan (Janez) Janša (10. 2. 2012 – 20. 3. 2013), koalicijo pa so sestavljale stranke SDS, DLGV, SLS, NSi in DeSUS. Vlada je zdržala malo več kot leto in mesec dni, nato pa je padla zaradi poročila KPK v zvezi s predsednikom Janšo. V njej so bili ključni ministri: minister za notranje zadeve – Vinko Gorenak, minister za obrambo – Aleš Hojs, ter minister za zunanje zadeve – Karl Erjavec.

  V obdobju delovanja te vlade je slovenska diplomacija pod vodstvom zunanjega ministra Karla Erjavca dokončno pokazala svoj pravi obraz, saj je za arbitražni postopek pripravila memorandum, ki ga je sestavila povsem nekompetentna skupina »slovenskih« strokovnjakov, agentov in diplomatov, kljub številnim utemeljenim ugovorom. Parlamentarni odbor za zunanjo politiko DZ RS je 30. prosinca/januarja 2013 potrdil izhodišča za zagovor Slovenije pred arbitražnim sodiščem glede meje s Hrvaško. To je storil kljub temu, da so bili na seji Odbora prisotni tudi Marjan Podobnik, Duša Krnel Umek in Daniel Starman, ki sicer niso bili člani strokovne komisije MZZ-ja, so pa pripravili alternativni predmet spora, predvsem kar se tiče kopenske in morske meje v Istri. Predlagali so, naj Slovenija v memorandumu zahteva potek meje po Savudrijskem polotoku, tako da bi ohranila celoten Piranski zaliv. Zagovarjali so zgodovinska dejstva, da je še nedavno pod občino Piran sodil tudi Savudrijski polotok ter interes Slovenije po teritorialnem izhodu na odprto morje, in da bi morali mejo med državama določati glede na leto 1918, ko je razpadla habsburška monarhija in nastala Kraljevina SHS, ne pa glede na stanje administrativnih enot ob razpadu Jugoslavije, ki ni bilo nikdar mednarodno priznano dejstvo, kar je bilo večkrat objavljeno in javno predstavljeno. Očitno je torej, da je bila Janševa vlada seznanjena s pravimi in pravilnimi dejstvi ter zahtevami za razmejitev s Hrvaško, a na podlagi teh dejstev ni hotela, znala ali bila sposobna pripraviti memoranduma za arbitražno sodišče v skladu s slovenskimi interesi.

  Da ne bi sama prevzela odgovornosti za tokratno veleizdajo je v odločanje vpletla Državni zbor, ki je na tajni seji 4. svečana/februarja 2013 s 70 glasovi »ZA« podprl memorandum MZZ, ki ga je Slovenija nato poslala arbitražnemu sodišču v Haag. Proti je glasovalo zgolj 5 poslancev SLS. V tem memorandumu – ki je tajen – so očitno predlagali določitev meje na podlagi katastra, pri čemer pa niso zahtevali celovite občine Piran, temveč so pristali na delitev Piranskega zaliva na podlagi hrvaškega ponarejenega katastra iz leta 1993, kar je vnovič očitna veleizdaja. Prav tako so se s tem, kot kaže, odpovedali tudi Trdinovemu vrhu, ki ga je ves čas od 25. 6. 1991 nadzirala Republika Slovenija. Odgovornost za morebitno katastrofo v arbitraži torej dejansko nosi druga Janševa vlada in 70 poslancev DZ RS tedanjega sklica, ki so glasovali za veleizdajalski memorandum in ga nato posredovali arbitražnemu sodišču v Haagu!

  • slosin

   jagenjček, nehaj blejat…Sporazum je podpisala pahorjeva vlada…

  • Rožle
  • garfi

   Levi vladni trojček izdal propagandno gradivo ZA arbitražo, opozicijo obtoževal zavajanja

  • freedomfighter

   seveda vsi krivi razen SDS a vi sploh vidite kako ste sprani kako lahko mislite da je ena stranka toliko boljša od ostalih…bebci sprani

   • tohuvabohu

    Normalno. Mi smo za Slovenijo, vi pa za svoje interese. Opazujemo vas že 75 let in vseskozi opazimo isto.

  • Vrhovni sodnik
 • VERZIFIKATOR

  Bralec V.

  DANES NI MI RAVNO DO PISANJA

  Danes ni mi ravno do pisanja.
  česar se gotovo veselijo,
  tisti, ki prav tega si želijo,
  a se oglasim zavoljo stanja.

  Pet minut se pač bo našlo časa,
  kaj v zalivski vojni, da preverim,
  se dogaja, hitro da izmerim,
  ali se gradi že druga trasa.

  Pa zamahnem v hipu z levo roko,
  ko obraze stare zgolj zagledam,
  isti hip trenutka se zavedam,
  da zabredli res smo na globoko.

  Kaj na sliki zgornji se ponuja,
  ki ste jo v prilogo članku dali?
  Manjka le še kak glodavec mali,
  ta “umetnost” mi povsem je tuja.

  En golob pa meneken brez grifa,
  slika kot da je iz starinarne,
  stvar je odločitve arbitrarne,
  zraven žaba z repom bulmastifa.

  Danes ni mi ravno do pisanja,
  je podoba ta preveč odvratna
  in zadeva s časom prepotratna,
  treba spet bo ust izplakovanja.

  • fmg9

   Verzi Fan

   DEPRESIJA

   Prosim, ne zapuscaj nas v depresiji,
   saj drugace bo portal v regresiji.
   Bralci verze Tvoje potrebujemo,
   da vsakdanjosti lahko kljubujemo.

   • VERZIFIKATOR

    Ne pomisli več na depresijo,
    v njej so vrli bratci levosučni,
    verzi zanje pisani poučni,
    kažejo na levčkov agonijo.

 • montyamp

  Ka te lepiš neke stare udbocajtnge tu gor ???
  Ka si zmešan ???

 • domovina mili dom

  Levičarji so res butasti ali se pa sprenevedajo. Se bodo pač sami odločili kaj so.
  Po mednarodnem pomorskem pravu ima vsaka država, ki ima zaprto teritorialno morje, dostop do mednarodnih voda. Tako, da ta “morski defakto” je brez vezen. Torej z izgubo ozemelj na kopnem, smo pridobili kaj, nič popolnoma nič.
  Počakati je treba na hrčke. Ko odtečejo krog in se slučajno strinjajo z arbitri, bomo dokončno dorekli lahko:levičarji zopet ste zajebali slovenijo domovino.
  Tako po drobtinah nas ta leva falanga razkosava med balkance.
  Bila je lepa dežela, da bi bog ustvaril ravnotežje med ostalimi, je naselil v Slovenijo komuniste, da so sesuli raj na zemlji.

  • freedomfighter

   imamo neodtujljivo pravico to najbrž ti ne veš kaj pomeni a ne

   • domovina mili dom

    Pomeni, da imate “neodtuljivo”
    neo= nova
    odtuljivo=volkovi, ki so od tulili

 • Rožle

  NLB-RTV-TELEKOM-LDS-BARSOS-MEDICOR-DRUGI TIR-…= KUČANIZEM

 • garfi

  PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
  za odprto morje je potrebno zapreti levićarje
  hujši so kot vojna in kuga skupaj
  vedo kako nategniti Butalce
  seveda je lahko vse zakulisna mafijska kupčija

 • Kosobrin

  S Hrvaško ne moreš graditi ne z arbitražo, ne z dogovarjanjem, prijateljevanjem. Oni so poseben, vase zaverovan narod, nad vsemi … Nikoli ne bo konca zdrah, nikoli miru na tem koščku Balkana, ker je nemogoče s takimi ljudmi imeti posla ….

  • Anthon

   Ni res. Arbitražo je zakuhala slovenska privilegirana, nelustrirana levica. Strokovnjaki, tudi hrvaški, so vedeli, kako se reči streže in da kje je problem. Videti je, da Pahor in Cerar tega še danes prav dobro ne štekata.

   • juditestera

    Tako je !

   • rrrrr

    Bakarić Kardelja in Kosorjeva Pahorja. Sex v komunističnem kurbišču, alimente pa bo plačala Slovenija. Že videno…

  • juditestera

   Še sreča, da imajo na drugem koncu Srbe za sosede.

 • freedomfighter

  dejstvo je da imamo neodtujljivo pravico do uporabe Hrvaškega morja…torej pod nobenim pogojem nam ne morajo preprečiti vstopa na naše morje…skratka isti ku.ac sam saj vem da ta desni ne smejo priznavati nobene stvari ki jo naredi levica…mogoče lahko rečete kot mladič ja ne priznajem ovaj sud…brez arbitraže se nebi nikoli dogovorili s Hrvati saj veste kakšen je balkan sami primitivci in bolniki sprani z mislimi o svoji veličini

  • Anthon

   Si eden od genialcev, ki živi v stanovanju od staršev in od realitet zna dobro uporabljati le kak hladilnik. Druge razlage ni.

   • freedomfighter

    zase govori če ne razumeš prava potem ne gobezdaj

    • RATATA

     Naravno pravo po brglezbiki kaj debil

    • Anthon

     Poznam dekliča, ki je že v tretjem letniku prava, pa se ji o najbolj preprostih življenjskih rečeh ne sanja. Ker svet dojema preko svoje posesivne mami. Takih je še polno. Lahko pogledamo samo perle, ki uradujejo na slovenskih sodiščih.

    • juditestera

     S tvpjimi komentarji dokazuješ, da pojma nimaš o čemer pišeš. Pouči se najprej, potem pa pridi nazaj !

  • RATATA

   Močno potrjuješ svoje kretenstvo.

   • freedomfighter

    seveda bolje bi bilo tako kot prej ko nismo imeli nobene uradne pravice

    • RATATA

     Jaz imam pravico te blockirati runkl fukjen

     • freedomfighter

      pa daj hvala bogi sam ne gobezdaj če nimaš pojma nismo v Cerkvi

     • juditestera

      preveč nepoučen si, da bi ti komu tule zapovedoval !

     • Anthon

      Ta primerek dejansko misli (morda mu je mami povedala, če je to prebrala v Nedeljcu), da na svetu neki sodniki nekomu nekaj dodeljujejo, česar prej še ni imel. V Sloveniji pa o tem, kdo je dober, da vlada, odločajo mainstreamski mediji in neki “renomirani” strički. Takšni živijo v lastnem posebnem deformiranem svetu in bi se mi počasi že utegnili smiliti zaradi njihove tako krute nevednosti. :-)

     • juditestera

      to so plačani provokatorji, ker tisti, ki so krivi za to, kar smo včeraj prejeli, presneto dobro vedo, kaj to pomeni.

     • RATATA

      Tako me jezijo taki, v napačno prepričani pametnjaki. Kaj bi z njimi po dveh opozorilnih prepričevanjih in dokazovanjih ti pove moje ime.

  • juditestera

   Ne razpravljaj, če ne poznaš resnice !
   Najprej se pouči pri strokovnjaku, potem pa se javi !

 • Fogglof Tunnek

  Kako je tovariši in gospodje? Ste Joškota že preselili fSlovenijo ???… Samo fprašam!

  • freedomfighter

   ta joško pa tut bedak kako je mislil da bomo prestavili dragonjo…eni ljudje res živijo v sanjah

   • Fogglof Tunnek

    Lahko pa zamenjamo Janeza za Joškota… Jas sn takoj ZA !!!

  • Tačka

   Ženska?

   • Fogglof Tunnek

    Ne, Joško je moški… Joški pa so tvoje prsi. Kolko maš številko?

    • Tačka

     Ma ženski pa ne bom govorila za mojo košarico.

     • Fogglof Tunnek

      Daj povej…dvojka, trojka ali štirka ?

     • Tačka

      Ploh

 • Fogglof Tunnek

  Na slovenskem morju je pa najbrž fajn gnes? Placa kolko češ za plavanje!!!

  • Tačka

   A si na plaži in se sončiš?

   • Fogglof Tunnek

    Ne…na tebe mislim…

  • lokec

   Kako je lepo je, ker se lahko kopamo skoraj do Savudrije. Po novem se nas lahko veliko spravi v piranski zaliv.

   • Fogglof Tunnek

    Zdaj bomo lahko metali kamenčke iz našega morja direktno na savudrijsko obalo… Jas se bom tam kopal in gledal punce zgoraj brez…na hrvački obali…bom pa v slovenskem morju…juhuhu :)

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • lokec

  Slovenci smo plačali Hrvatom še arbitražo.

  • Vera

   ¸Toda glavni arbiter je v svojem nagovoru na koncu dejal, da nam morajo Hrvati polovico stroškov povrniti . Pa , da vidimo .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, samo arbitraža je prišla v poštef… Sprašujem se, kako naj se ena mirna država kot je Slovenija , ki več ali manj sledi navodilom EU… se obnaša evropsko… se količkaj zmeni, domeni in podpiše en dogovor, pogodbo ali karkoli z narodom ki vzdiguje roko v rimski pozdraf…riše svastike po stadionih… fsklika ZA DOM…SPREMNI… uradna politika hodi na koncerte Thompsona… se fsemu civilnemu svetu smeji v brk???… S takimi ljudmi se ne da pogovarjati…take ljudi lahko samo pokolješ ali pa pokličeš tretjo kompetentno stranko, da naredi red!!!…Bobu bob !!!

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Fogglof Tunnek

  Samo berite naše zadrte desničarje in njihove medije (Nova24tv), nacionaliste, janšiste, klero-fašiste… pa si lahko zamislimo kako bi bilo, da spet na oblast pridejo???… Samo na slovenskem smo mi gospodar!!!

  • milanček

   cepec

  • sprehajalec

   Samo na slovenskem smo mi gospodar!!!

   Misliš na komuniste in Europo? S tem se pa strinjam… je pa res, da se špirala obresti že zelo hitro vrti.

  • slosin

   pokvarjenci, levakarji ste na oblasti, ja, na vse kriplje se pa trudite prikazati
   desničarje, ki naj bi bili krivi za vse vaše zablode……

  • borko

   smrdiš

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Janez

  DAJ, DAJ F.TUNNEK !

  TI PA RES VSE POMEŠAŠ
  ALI PA SE DELAŠ ZMEŠANEGA – ALI PA ? Presto dejansko – pač – res si – zmešan !

  Mi – domoljubni Slovenci – smo. SLOVENIJA !
  Kaj?
  BI TI PONORELI EX KP, ZK LJUDJE – ŠE VSE POČELI ? Če bi ne bilo nas?
  Nas
  PAR STO DOMOLJUBNIH PENZIONISTOV – NEPLAČANO STORIMO – ZA SLOVENIJO VEČ !
  Ko stotine.
  In tisoči a la kardelj dr. Cerarju – podobnih kardeljanski “komaj pravnikov” itd.
  Jaz?
  MENI – SE CELO TEBE – LJUBI – SPRAVLJATI – V RED !
  Čeprav si zgleda – nepopravljivo “zmešan”.
  IN TE ZGLEDA ČAKA ?
  TAK ODVOZ V EN ” NORNHAUS” OZ V ” KUČICO U CVIJEČU” LL.R. Janez KOMENDA
  P.s.
  Čaka te – zgleda – tak – odvoz v ” nornhaus”

  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.27410j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • radames

  Vsak tisti, ki je v komunizmu razvil kritično mišljenje do tistega sistema, dobro ve, da levici nikoli ne gre zaupati. V Republiki Sloveniji so neštetokrat dokazali, da jim ni verjeti. Levici gre izključno samo za oblast, kjer so država in ljudje talci njihove oblasti. Levici narod in država ne pomenijo nič. Za njih pomeni VSE oblast in posledično – denar. Kdor ima dostop do denarja v neomejenih količinah, ima zagarantirano oblast. (NLB!!!)
  Rezime: če hočemo ohraniti naš narod in našo državo, moramo levico uničiti.

 • montyamp

  PRIHAJA NOVA TROJKA
  VONTA-MUSAR-VLASTA

  • borko

   dobra

 • janez.pokoncni

  kako naj ji zdaj Slovenci sploh

  T.F. kako to misliš ZDAJ? Rdeča golazen je svoj krvavi pohod utemeljila na laži pred 2WW. Ne prej, ne zdaj, ne kasneje iz njihovih ust ni in ne bo prihajala resnica.
  A še nisi slišal, da je laž je nesmrtna duša komunistov, kaviar socialisti pa so še večje barabe?!

 • sprehajalec

  Kdor danes slavi, kot veliko zmago, nas ima vse za norca ali pa je sam norec. Jaz verjamem, da se da kaj malo doseči v pogajanjih, saj Hrvatje nastopajo maksimalistično in že od samega začetka s tezo, da gre pri vseh spornih točkah za njihovo ozemlje. Ves čas, kar vse skupaj traja, niso niti enkrat pokazali pikico dvoma, da temu ni tako. Tudi danes velja pri njih, da so Slovenci zamenjali hrvaško ozemlje drugje za hrvaško morje. Težko se je pogajati s takšnim, mi je kristalno jasno in doseženo bo obveljalo le v kolikor se bodo oni s tem strinjali. Ribiči bodo še naprej ribarili na polovici, ladje bodo patruljirale po koridorju in zanalašč ustavljale.

  Postavil pa se bo še en večji problem, ki bo izničil vse, namreč Hrvaška je 2008 zamrznila razširitev svojega epikontinentalnega pasu do sredine Jadranskega morja, kjer bi se stikal z Italijanskim, kolikor kažejo karte. S tem je ta služnostni koridor brez veze, ker bi bilo v tem primeru Odprto morje pri Albaniji.

  Zato jaz vidim vse skupaj kot nek notranjepolitični blef levičarjev, ki sedaj slavijo zmago.

  • RATATA

   Čas je za nekaj Velikega!

 • Vrhovni sodnik

  Šeytan, papež misli na tebe http://oi64.tinypic.com/2nk6our.jpg

  • Rožle

   In njegov šef tudi …

 • vzet tajkunom

  Sram bi me bilo,da bi hodil po poteh avnoja…no koment-po bitki smo vsi generali..

  • sprehajalec

   Potem pa ne hodi. Ne vem zakaj bi nekaj počel, česar te je sram?

   • vzet tajkunom

    Točno to–nekatere je pa lahko sram—

    • sprehajalec

     Katere pa? Misliš partijske oporečnike, ki so jih iz partije vrgli? Kot Solženicina nekoč?

     • vzet tajkunom

      Pa prosili so tudi nazaj za sprejem!!

     • sprehajalec

      Ja, načrt je bil Partijo razbiti od znotraj. Redko kdo si je to upal. Žal je le deloma uspelo.

     • vzet tajkunom

      Verjetnol–da res !!Ha ha —

     • sprehajalec

      Imaš ti kakšno drugo tezo?

     • vzet tajkunom

      Takšno-da nobenemu kurčevemu politiku ne verjamem–

     • sprehajalec

      Zakaj jih pa potem voliš, nove Obraze?

     • vzet tajkunom

      Od kje ti pa podatek.da jih??

     • sprehajalec

      Potem pa oprosti, če voliš Ivana Janeza.

  • rubec

   Ti niti ne moreš tudi če bi hotel. Od Hrastovca do Lenarta vodi pot po imenu Makadam bedakov. Dalje od Lenarta pa itak ne smeš.

   • vzet tajkunom

    Vidim-da ti je znano..uhhh s čim imam opravka..

    • rubec

     Jaz z bedakom pa ti?

     • vzet tajkunom

      Te ne žalim–ali bi rad??

     • rubec

      Seveda. Rad vidim kakšne moči si človek nabere ob popoldanskem sprehodu okoli gradu.

  • dvanajstzvezdic

   Mene so v mladosti prisilili, da sem hodil po poteh okupirane Ljubljane. Čudim pa se tistim, ki sovražite Avnoj ne pa njenih derivatov npr KPS in tranzicije, ki je izšla iz tega zla (današnja pozicija; vlada, sodstvo …). Vsa čast pa tistim, ki so spregledali komunizem ko so bili člani partije in so jo zapustili. Tud če so jih vun brcnili jim gre izrazit spoštovanje.

   • vzet tajkunom

    Ja če gledaš samo na korist ti delno uspe na žalost..in tega je bilo pri nas morje..in še mal..pravih komunistov pa nikoli..sami podrepniki.na žalost–!!

    • dvanajstzvezdic

     Vprašanje je kaj je za tebe pravi komunist. In naštej mi prave komuniste. Za mene je bila to samo ženska in to Angela Vode. Ostali so pa bili leninisti, stalinisti, titoisti, maoisti…boljševiki…

     • vzet tajkunom

      Da te vržejo ven in daš ponovno vlogo za sprejem–he he bodi lepo..

     • dvanajstzvezdic

      No vidiš, niti ne vemo kaj so to pravi komunisti…enako kar se tiče počutja :-)

   • sprehajalec

    Saj ga ne sovražijo Avnoja, to se le delajo. To so Makarovička pa njene Delije, zvesti navijači Crvene Zvijezde. Takoj bi šli zopet po Avnoju.

    • dvanajstzvezdic

     Tem se reče srbofili. Ma verjem mi, da se Srbom j…e za Avnoj, oni bi šli v posteljo z Rusi, Avnoj je blodnja teh ljudi, neke vrste ptič pheniks, ki se vedno rojeva iz pepela. Pravljica za ljudi tipa Makarovič, saj ona živi v teh svojih pravljicah. In te pravljice so samo za take srbofile, otrokom njene pravljice nič ne povedo, so polne temačnosti, preberi pa boš videl, če že nisi seveda.

  • dvanajstzvezdic

   Vzet tajkunom, tako je! Levica prednjači v tem.

   • komar marko

    Levica prednjači v jemanju nam REVEŽEM. Vsi TAJKUNČKI so levaki, ki so kradli! Ti še kaj ni jasno?

  • Anthon

   Ker si očitno presmrkav, danes pač hodiš po poteh Milita in Svetlane. V komunizmu se ni moglo takole napenjat kot se ti brez posledic.

   • vzet tajkunom

    Verjetn da res–saj ti dam prav–samo,da boš zadovoljen z odgovorom..prijeten večer ti želim–

 • rubec

  Vidim da ima kresnjena sprano krilo tam nekje po sredini. Sled sprane pasje sperme?

  • karpelec

   To je za stimulacijo za njen nasmeh.

 • Fogglof Tunnek

  Fsi Slovenci (lahko tudi Hrvati) na morje v Piranski zalif… placa kolko češ….čof čof čof !!!

  • Tačka

   A si v tangicah?

  • komar marko

   boste KUJ na vrsti. sistem ČOF, ČOF, ČOF, rdečkoti pa AU, AU, AU

  • sprehajalec

   Samo do sredine Tuppek….

  • Rožle

   Itaq …
   lohka si greš tut u Bosno …

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Vrhovni sodnik

  Za 51% tistih, ki imajo glavo samo za strič https://pbs.twimg.com/media/DAsXSKKW0AAuLXQ.jpg:large

  • karpelec

   …ja, če je na njej kaj za strič.

 • komar marko

  ali veste kdaj RDEČKO govori resnico. na smrni postelji, ko k sebi povabi duhovnika, in se mu izpove. Namreč zelo veliko jih poznam, kako so to storili in si olajšali dušo. Drugače pa sistem stoji na LAŽEH. le zakaj imamo LAŽGOŠE?

  • Krtača 17

   A veš zakaj? Zato ker ste domobrančki izdajal! Če nebi izdajal, tudi Dražgoške bitke nebi bilo. Jebote lažgoše, kreten pokvarjen.

   • marker

    Cepec! V Dražgošah ni bilo nobene izdaje..

    • Krtača 17

     Dvojni idiot. Kako da ne? Najprej odpri kako knjigo in preber zakaj se je šlo. Domobrančki ste šli špecat švabotom.

     • macon

      Župan je šel prijavit partizane, da se Nemci potem ne bi izživljali nad domačini. Kake šanse pa je imelo 200 bebcev s premalo orožja in streliva proti par desettisočem Nemcev na slovenskem ozemlju? A naj bi jih kar pustili v vasi ali kaj?

      Ti si res zabit idiot, če si verjameš. Gverilci zganjajo gverilo, ne pa tri dni čepijo za zidovi bajt, da jih okupator na koncu postreli kot zajce.

     • Krtača 17

      No očitno boš le začel čivkat. Kar zagovarji izdajalca domobranskega. Poka, ni ga več, svojat.

     • macon

      Ti si svojat.

     • Krtača 17

      Sam tolk da ti je jasn da domobrančki še dons delate isto in tud dons vas noben ne mara. Sama izdaja vas je. Navijate za tompsona, ste proti arbitraži, ustaške bandite vlačte na ta portal, potvarjat hočte zgodovino. Navadna desna drhal in svojat ste. Mrš u Brazilijo in ne vračaj se!

     • macon

      Aja, debilčina izdajalska, si mogoče tudi prebral, da je županu Dražgoš debilni partizanski komandant dovolil, da jih gre prijavit v dolino?

      Drugače ste pa komunajzarji in ustaši in naciji ista svojat. Za nikogar od naštetih nisem nikdar navijal, budalče zabito omejeno.

     • Andreja Knego

      Če je kdo dejansko izdajal, je bilo to potem, ko so prebivalci neutrudno prosili partizane, naj se umaknejo, saj so vedeli, kaj bo sledilo. Gošarji jih niso j…l pet posto, normalno, da je nekomu prekipel!

     • RATATA

      Tako je bilo Andreja.

   • macon

    V času Dražgoš ni bilo enega domobranca. Lastne slovenske ljudi so izdali komunajzarji, ker jim niso še pravi čas pomagali bežati v hrib, temveč so skriti opazovali, kako so jih naciji pobijali.

    Dražgoše je bil en tako kretenski spopad, da si je kolovodja tolpe imenovane partizanski bataljon za svoje vodenje zaslužil samo strelski vod. Bil je taktično in strateško popolnoma nesposoben kreten, ki je posledično za skoraj dve leti uničil odpor na Gorenjskem. Debil se je spravil v pozicijski boj, lepo je čakal, da so Nemci navlekli vse mogoče in ga seveda stolkli, s tem je zapravil vsako taktično iniciativo in povzročil nepotrebne izgube svojim, civilistom in še materialno škodo nesrečnikov, ki so živeli v nesrečni vasi in bili krivi za nič. Strateško pa je vse zagonil, ker so potem njegove loleke in boleke naciji lovili še mesece in jih razbite na male skupine večinoma pobili.

    Gorenjska si je seveda oddahnila, ker je imela potem neprimerno manj sranja kot ljubljanska pokrajina pod debilnimi Italijani. Manj gošarjev je bilo v analogiji z manj sranja.

    Komunajzarska sreča je bila, da so bili Italijani eni nesposobni bebci, da so se lahko razpasli na njihovem zasedenem ozemlju, drugače pa je bil ves komunajzarski upor v Sloveniji samo v funkciji prevzema oblasti in klavske revolucije in je povzročil trpljenje civilistov, okupatorjem pa smešne izgube. Vojaško ni pomenil nič. Komunajzarji so se že v drugi svetovni izkazali kot veleizdajalci slovenskega naroda, med njo niso dosegli nič, po njej pa kradli in morili ter proti Hrvaški zagonili lep del narodnega ozemlja.

    Danes potomci rdeče zvezde in kruhoborci lajnate komunajzarske mante o svobodi, medtem, ko so vaši vzori v resnici pahnili ljudi v fevdalizem v industrijskih pogojih. Vaša teorija ni pol kurca vredna, ker je prikrojila vse cifre in dejstva ter lagala, da je bila praksa nekaj drugega kot je v resnici bila. Vaša ekonomija je bila kraja in drek. Vsi komunisti ste navaden človeški drek.

    • Krtača 17

     Dej idiot zavež smrdljiv domobranski gobec. Kdo je izdal je med drugim zapisano tudi v nemškem vojnem dnevniku ter tudi ime izdajalca. Samo zip it! No ja tudi tist izdajalc je dobil edino zasluženo kazen – šus u čelo.

     • macon

      Pojdi spucat kučanov sekret s samim sabo, glede na koliko serje lahko drgneš 24/7.

     • Krtača 17

      Kučanov sekret diši po rožcah napram vaših kozlodrekarijastim svinjarijam. Mrš v Brazilijo!

     • tramal

      Da veš kako diši kučanov sekret si verjetno pri njem da se s tebi rit odkrtači..Nimaš pojma da so šli domobranci v argentino in ne v brazilijo.Verjetno je za tebe ljubljana sredi beograda,drekonja.

    • rubec

     hehehe macončina, + 10

 • lokec

  Fogglof Tunnek
  placa kolko češ

  Jaz se bom držal raje sredinske črte zaliva

 • šmentanamuha
 • Fogglof Tunnek

  Piranski zalif je naš…zaj pa še navalimo na Tržaški zalif, ga vzemimo 80%…in bomo imeli svoj izhod na odprto morje !!!… čof čof čof …

  • tarantela

   Ko smo tržaški Ponte Rosso prepustil Italjanom, so jim šle štacune u maloro.

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, toti arbitraža je bila res super, mrzli tuš za ene in druge ! Čestitam sodišču ! Meni osebno so fšeč takšni izhodi kje se ofce za striženje z obe strani lahko kaj naučijo. Po razpadu Jugoslavije, novopečene stranke in politiki od tega, da so nas spravili v vojno fkatero nobeden ni rabil iti…so nas potem desetletja zavajali in ropali fse tisto kar so generacije pod rdečo in Tita prej ustvarjale. Da ne omenjam to natezanje okoli meje z ene in druge strani… so si prasci nabirali politične točke ter dodatno prinašali nestrpnost in nacionalizem med sosedi… Seveda najvčji krifci za fse to so desničarske nacionalistične stranke…. novodobni ustaši, četniki in domobranci !!!

 • Krtača 17

  V glavnem – tupson prepovedan – desni popušili, arbitraža uspela – desni popušili, begunci nini – desni popušili. Drugi tir – desni zajebal. Magna – desni hočte zajebat. Sama havarija vas je desni!!? Pa kdo rab take bimbote. Aja na zvezda koncertu ste se pa preštel in ugotovil da vas je sam še ene pet takih kretenov. Zadn cajt.

  • borko

   lolek

   • Krtača 17

    Bolek

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Olga

  Slovenci! Vsi na volitve in poslati levake na smetišče zgodovine!

  • Krtača 17

   Na volitvah boš spoznala da ste desni že strohnel tam, ne sam da ste na smetišču.

   • tohuvabohu

    Spet boš cvilil kot že tolikokrat.

 • Rožle
 • Vrhovni sodnik

  Odgovor g. Karlu Erjavcu in drugim samooklicanim borcem za stroko proti politiki

  V zadnjih tednih priprav slovenskega memoranduma in podrobne opredelitve mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško so se pokazale velike vsebinske razlike v pogledih na to tematiko med zunanjim ministrstvom in njegovimi sodelavci in delom prav tako uradno imenovanhi strokovnjakov za zgodovino, pravo in pravičnost. Posledica tega dejstva sta bila dva predloga podrobne opredelitve mejnega spora. Poskusi oblikovanja enotnega kompromisnega predloga so propadli zaradi vztrajanja ekipe zunanjega ministrstva na nesprejemljivi vsebini, ki Slovenijo že na začetku arbitražnega postopka postavlja v podrejen položaj. Namesto verodostojnih dokumentov za tako početje smo bili s strani zunanjega ministra priča žaljivim in neutemeljenim trditvam, da gre za spopad stroke in politike, pri čemer naj bi zunanje ministrstvo pripravilo strokovni predlog(predlog A), strokovna skupina predstavnikov podskupine za zgodovino, pravo in pravičnost pa politični predlog.( predlog B) Gre za zavestno zavajanje javnosti( ki še vedno traja), ki se ga je zunanji minister g. Karel Erjavec poslužil ob pomanjkanju argumentov, zakaj podpreti predlog A in zavrniti predlog B ali vsaj kompromisni predlog A1.

 • Vrhovni sodnik

  Janky pogoru si na volitvah, imam 100 x rajši Murkota za predsednika, bo vsaj pametnejše poslušu, zapufal si nas za 9M, za arbitražo zagonu 7m, rasprodal SLO zemljo in morje, 100 ljudi preseliv v 2 državo, začni zdaj delat, da boš škodo vrnil in takoj odstopi.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, tota arbitraža je bila res super, mrzli tuš za ene in druge ! Čestitam sodišču ! Meni osebno so fšeč takšni izhodi kje se ofce za striženje z obe strani lahko kaj naučijo. Po razpadu Jugoslavije, novopečene stranke in politiki od tega, da so nas spravili v vojno fkatero nobeden ni rabil iti…so nas potem desetletja zavajali in ropali fse tisto kar so generacije pod rdečo in Tita prej ustvarjale. Da ne omenjam to natezanje okoli meje z ene in druge strani… so si prasci nabirali politične točke ter dodatno prinašali nestrpnost in nacionalizem med sosedi… Seveda najvčji krifci za fse to so desničarske nacionalistične stranke…. novodobni ustaši, četniki in domobranci !!!

  • Rožle
  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, je pa bla tota naša Katarina Kresal dobra mrha…enih najboljših bab fpolitiki… Jas bi jo še gnes tresno…tak po haloško…brez kondoma !!!

  • učko

   Pa ta lesbača bi te tut tresnola po glavi s kakim pegleznom !!!

  • T-Rex

   A si ga ne drkaš več na tomićko?

   • tohuvabohu

    Za tega junca je najbolj prava Marjana Poropat. Julika pa odpade zaradi garij.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ka pa če bi razglasili Republiko Istro… Se je treba pod nujno odcepit od HR in SLO vokojebcef…

  • učko

   Ti boš razglasu neodvisno republiko zajčnik, ko te bojo enkrat not pospravl za zmer !!!!

   • Fogglof Tunnek

    Ne, lahko pa Haložani ustanovimo Neodvisno republiko Haloze…Kapish voluhar?

    • T-Rex

     Idiot brez življenja , celi dan samo trola na tem portalu, taki osebki niste vredni lavor mrzle vode

  • garfi

   PREKLETA LEVIĆARSKA BANDA
   za odprto morje je potrebno zapreti vas levićarje in izgubiti ključe
   hujši ste kot vojna in kuga skupaj

 • učko

  Ta rdeči fašisti so nas izdali, zapufali in osramotili v EU in po svetu !!!!!!!!!!!!

  • Fogglof Tunnek

   Saj ni problema…lahko vas še zmečemo v jame…je še ostalo prostora…

   • Franjo Trojner

    Prostora že, samo rok nimamo zvezanih z žico, to vam očitno dela problem in zato raje ostajate samo pri besedah.

 • Janez

  TUNNKU !
  SPODAJ – SE OČITNO – RES MEŠA, SAME NEUMNOSTI KLATI !
  Vsaj
  5 : 0 = je za nas

  5 – PRAVE SLOVENSKE DOMOLJUBE,
  0 – ZA EX KP, , ZK-JE –
  SD, LDS, PS, ZAB, SMC, DESUS, ZL, F 21, EX KP, ZK “GNEZDAŠI – PENZIONIRANI SISTEMČIKI”

  1. SLABA ARBITRAŽA.
  2. 48.000 PODPISOV SMO ZBRALI.
  3. NLB LUKNJE IN NLB IRAN GATE.
  4. KEMIS IN MAGNA STEYR
  5. LGBT PORAZ – UMORJEN IGRALEC ITD.

  TUNNEK – ZGUBLJATE NA VSEJ ČRTI. PRI VOLITVAH BOSTE ZGUBILI 60:40. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  OBETA SE TI – TEBI IN ŠE MARSIKOMU NA EX KP, ZK STRANI? Odvoz – v ” nornhaus”

  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.27410j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Janez KOMENDA… nekateri so bili pač rojeni na napačni strani meje…jebiga…

   • Janez

    Kaj?
    Ima – meja tu veze ? ZGUBLJATE, ZGUBLJATE S.
    5-10 : 0

    5-10 TOČK – MI SLO DOMOLJUBI

    0 – TOČK DR. KARDELJ DR. CERAR VLADA IN EX KP, ZK FOSILI.

    Vsaj
    ZA EN USPEH DR. CERAR VLADE – P O V E J ! Ga ni ! L.r. Jaanez KOMENDA
    P.S.
    EDINI USPEH DR. CERARJA &COMP – TRI LETA NA POSLANSKIH PLAČAH. ŠE KAJ ?
    Za odvoz so.
    Nekateri za tak – odvoz. V “nornhaus”

    https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57j0l3j69i60l2.27410j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • komar marko

     pozabil si, da ima novo lJUBICO. Če ne bi bil prvi minister ga ne bi povohala!!!!!!!!!!!!!!

     • Janez

      JA, SEM SLIŠAL !
      DA
      TAVA – KOT ENA ZGUBLJENA OVČKA – OD ENE K DRUGI, NATO K TRETJI ITD.
      Zgleda?
      Mamin sinek – pač – pogreša – mamo.Zdi se tako. NE TRDIM.

      REALNO PA !
      Kljub – VELIKIM OBLJUBAM !
      Ta
      Kardelj dr. CERAR –
      IN NJEGOVA BIROKRATEKI STRANKA
      – S M C (Stranka Muce Copatarice, ljudsko ime te stranke med lnami, ljudmi v LJ)

      NITI
      TAKIH STVARI – N I S O UREDILI !

      – OSNOVNIH ZAKONOV ZA BOLJŠE DELO – INSTITUCIJ PRAVA( MNZ, SODSTVO)
      – NITI
      SRAMOTNIH POKOJNIN – EX KOMUNISTIČNIH FABRŠKIH DELAVCEV !
      – SLOVENSKA VVOJSKA – JE? Na – nuli?

      Itd, itd. SAMO – RAZPUST STRANKE – SMC. Volitve – jeseni ! L.r. Janez KOMENDA
      P.S.
      PESEM – FARSANTE – “GOLJUF”

      https://www.google.si/search?q=farsante+juan+gabriel&oq=farsante+juan+gabriel&aqs=chrome..69i57j0l3.15872j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

     • karpelec

      Išče in išče, da najde prave feromone.

 • Rožle

  … ♪ ♫ ♩♬ Samo miljon nas se živi,
  …na svoji zemljici. … ♪ ♫ ♩♬ ♭ …

  • karpelec

   …malo tudi pri sosedih.

 • karpelec

  Na sliki so štirje, ki so prali, prali in zaprali.

  • Prle

   Jasno, manjka še Ivan TwITO, pa še kdo.

   • komar marko

    glede na to, da koder se pojavite gredite stvari na LAŽI. Imate vse veje oblasti, pa IVANČKU niste sposobno dokazati rabot. Scat vas vozi vsak trenutek. Samo dokazujete bebavost kot pri ARBITRAŽI, prisluhih, aferi VIČ HOLMEC, fotokopirc, Depala vas. Same laži so vas. paše FALCON za ranjence!

    • Prle

     Tisti, ki imamo spomin se spomnimo srečanj TwITO – Sanader, kjer je šlo za velika sprenevedanja tako enega kot drugega. Torej ali manjka TwITKO ALI NE?

     • komar marko

      ne vem kaj hočeš povedati. Dejstva so, da je TONE PLJAČKA lagal. Ti pe kaj ni jasno?

     • Prle

      Obstajajo dokazi, da je govoril resnico, ampak gospodje so se zmenili med sabo, kaj češ.

     • komar marko

      a res, no če bi bili bi jih PROVLADNI mediji DANES GONILI. tako pa vas je ena sama LAŽ: Ni čudno, da se TONE piše PLJAČKA!

     • Prle

      Ja Vaš Milan se pa piše ZVERINA.

   • karpelec

    Čak, čak, da boljše pogledam, mogoči pa si tam odzad?

    • komar marko

     ja to je tisti z marelo in metlo ter smetiško. Pa še krtačo za školjko ima za pasom!

    • Prle

     Tam odzad so sds ovce, ki gledajo kje zavraga se je skril Twitko,ha,ha,ha.

     • karpelec

      Opažam, da boš res rabil novo dioptrijo.

     • Prle

      Ti jo že uporabljaš, pa zgleda, da ne pomaga.

 • Demonkrat

  Obupno

  • komar marko

   kaj je obupno. Si prišel s plaže in je v hotelski sobi pretoplo in prazna postelja?????????????????

 • komar marko

  in sedaj se gredo rdečkoti drugi tir. Desjstva so, da so za IZVLEČNI tir, ki se že gradi namenili 18 MIO evrov. Ponudnik je dobil posel za 5,8 MIO EUR. Očitno se jim ni pravi prijavil, da bi razliko POTALAL! A vas ni sram?

 • komar marko

  no arbitraža je razkrila, da so IZVRŠNI SVETI leta 55 trgovali s SLo zemljo. Le kateri delegat je akrat vladal??????????

 • rubec

  Če bi jaz bil janez janša in bi me vprašali za komentar bi jim odgovoril: Jebite si zdaj mater in odkorakal na špricer.

  • Prle

   A bi uporabil strojevi korak?

   • rubec

    Strojevi korak je druže Odpisani prej vaša domena kot pa janševa in kot vidimo tudi zdaj po arbitraži vedno po nazaj.

    • Prle

     Strojevim korakom je šel Twito v Jajce, tako pravijo, seveda, ko je bil še na drugi strani reke.

 • komar marko

  no desni so zopet pokazali visoko stopnjo razgledanosti in intelekta glede referenduma. No rdečkoti so zopet samo potrdili bebavost! Kaj čmo. Ali kdo ve za kako levo državo, kjer je blaginja?????? Posledice bebavosti!

 • Janez

  PA?
  TOLE SO PA SAMI IZ ” KLJUCI FAMILY” Ali kaj. ” F A K E ” plitiki, s “figo v žepu? L.r. J. KOMENDA

  P.S.
  Na take se jezi mehški J. Gabriel v pesmi “FARSANTE – GOLJUF”

  https://www.google.si/search?q=farsante+juan+gabriel&oq=farsante+juan+gabriel&aqs=chrome..69i57j0l3.15872j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • janko

  pred enimi 10 leti, ko je bil spor glede Trdinovega vrha, je Vatikan sporočil, da je Trdinov vrh slovenski! Potem se je vse pomirilo. Sedaj , po razsodbi arbitraže pa je še veliko tega ozemlja okoli in Trdinov vrh na hrvaški strani!? To je nedelo naše leve vlade, njihova krivda! Ta svet je naš, je slovenski!

 • barbara rov

  Lekcija iz slovenščine! Vrstni pridevnik! Pove vrsto nečesa! Stik slovenskega morja z odprtim morjem zajema vse možne stike!
  1. primer s pridevnikom teritorialni: Slovenija zahteva teritorialni stik slovenskega morja z odprtim morjem.
  2. primer brez pridevnika: Slovenija zahteva stik slovenskega morja z odprtim morjem.

  Med primeroma je v pomenu velika razlika! In ker je verjetno v pogodbi stavek 2, so nam pač dali koridor in vzeli pol slovenskega morja, pa še ime Piranski zaliv je popolnoma slovensko ime! V Zagrebu odpirajo šampanjce in nehajte zavajati slovence o uspehu !!!

  • janko

   Saj pravim, naši levaki so sami zajebali Slovenijo, hudo smo izgubili, nam in sebi pa lažejo o “zmagi”. Tako se bodo dosledno obnašali še naprej, zasipali nas bodo z vsemi mogočimi stvarmi, o arbitraži pa ne bev ne mev več.
   Ali je možno kako to arbitražo razveljaviti?? Kdo karkoli ve o tem? Ali bi veljalo, če izvedemo referendum? Če pošljemo pritožbo v Haag z obrazložitvijo, da imamo na oblasti postkomuniste, ki jim diktirajo 80 letni apartčiki? A je kaka druga varianta?

  • barbara rov

   Imam pogodbo Pahor Kosor! Se mi je kar zdelo, da niso uporabili izraza teritorialni stik, glej točko 3.b! Se pravi, Slovenija sploh ni direktno zahtevala teritorialnega stika in se mu je odpovedala (itak Hrvaška na to ne bi pristala verjetno)…
   http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/Novinarsko_sredisce/Sporocila_za_javnost/Sporazum-slo.pdf

 • Raamko Rom

  PEDRI KOMUNISTICNI!!!!

 • tramal

  Še en mandat dobijo komunajzerji in slovenije ne bo več.

  • Prle

   Hrvatje čakajo nate, kaj se sekiraš.

   • T-Rex

    crkn opica

    • Prle

     Hvala enako, tudi tebi.

 • Olga

  Laž, kraja, goljufija…. Lustracija!

  • Prle

   O Sv. Pomagavka, a je lahko sploh še kaj hujšega?

 • Vlado77

  Smo sploh kdaj kaj dobili s kakšnim mednarodnim sporazumom. Ni mi znano. Zgubljali smo s Italijani , Avstrijci in sedaj s Hrvati – Očitno imamo naivne ,nevedne ,nesposobne “strokovnjake” oziroma se ne posluša takih ,ki bi vztrajali za svoje. Že Bavčar je podpisal začasni sporazum glede meje na Dragonji s Nikico Valentičem -, ki naj bi bila začasna . Žal je postala stalna. Hrvati pač nikoli ne držijo besede. Zdaj je prepozno . Zdaj imamo manj kot smo imeli pred osamosvojitvijo – spet smo nekaj zgubili

  • Olga

   Pozabili ste komunista Edvarda Kardelja!

   • sunday

    nismo, nismo, tega lopova izdajalskega bomo še obglavili – resnično!!!

  • janko

   Ja, res je. Po 1. svetovni so nam vzeli 30% ker smo bili na strani poražencev, Avtroogrske. Po 2. svetovni so naši komunisti prodali zaveznikom Trst in Benečijo za nekaj 10 tisoč naših beguncev, da so nam jih vrnili v Slovenijo in so jih pobili. Plemenita kupčija. Tokrat je vzrok večvrednostni občutek (zavest popolne nadvlade ljudstvu) naših levakov (ki ne upoštevajo mnenj raje, ne šmirglajo EU, ne ZDA). Vse kar je naše, bi prav lahko dobili, pa so bili preleni, niti vsega dokaznega materiala niso posredovali.

   • sunday

    ne samo preleni, tudi podkupljeni so bili saj brez tega nekaj takega ne bi bilo mogoče – če nisi sposoben se pa pustiš podkupiti – hrčki igrajo nezadovoljstvo, od zadaj pa se nam smejijo!!!

 • Hun

  zakaj pol Hrvati ne bodo uposteval arbitraznega sporazuma, če je njim totalno v prid kot nm razlaga desno politicno usmerjen medij

  • janko

   Saj se nam muzajo, smo videli na TV. Danes rečejo to, jutri ono, pa…. Ne poznaš balkanskih poslova.

   • Hun

    politika je pa po celem svetu indenticna…to nima veze z balkansko mentaliteto…ker so tud “južnaki” za nabiranje politicnih tock hitro kopiral zahodnjaski politicni populizm

  • Hanza Gorenjski

   A sedaj pa nisi već slovenec z zvezdo?

   • Hun

    Mojstrana as ze preveru moj IP

 • garfi

  SVINJARIJA NA SVINJARIJO – LEVIĆAR
  ne niso še končali
  Butalci nategnili so vas brez kondoma in vazelina že 1000x

 • Janez

  RESNICO !
  TUDI O TEH NAŠIH – “UBOGIH NEDOLŽNIH PRIJATELJIH” !? – R E S N I C O !
  Je
  NAJBOLJE – POVEDATI – KAR : R E S N I C O !
  Kot
  pravi v spodnji pesmi
  ” INOCENTE POBRE AMIGO ” mehiški pevec Juan Gabriel. POVEJMO – RESNICO ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  “UBOGI NEDOLŽNI PRIJATELJ-I” – J. GABRIEL

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=oNpXWfWNGYTPa7HXuuAI&q=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&oq=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&gs_l=mobile-gws-serp.3…53341.59344.0.61614.10.10.0.0.0.0.295.1642.0j6j3.9.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.8.1525…30i10k1j35i39k1.RHWgfs3oqG4

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR

  Hrvački ustaši so znova lovili do sredine Piranskega zaliva, na kar so jih večkrat opozorili slovenski policisti. Ustaši pa: slovenski policijski čolni so trikrat prešli sredinsko črto v Piranskem zalivu in tako kršili mejno črto… Torej kot vidite, enkrat ustaš, vedno ustaš !!!

  • Fogglof Tunnek

   Očitno Plenkovič in JJ kujeta incidente po vzoru s Sanaderjem.

   • tohuvabohu

    Ti si incident na štirih nogah.

  • macon

   To je rezultat politike vladajočih slovenskih komunajzarjev in koliko vas Hrvati upoštevajo in spoštujejo. Poserjejo se na vas. “Jaki ste” samo v svojih blodnjah, drugače pa nule, revčki in bebčki.

   • Fogglof Tunnek

    He he…je reko domobranec…

 • sunday

  mi je hrvat povedal :” ja zjebali so vas vaši saj ta ozemlja niso nikoli bila naša in celotna istra prav tako ne, ampak vi imate na oblasti ostanke srbov iz juge in njim se prav jebe za slovenijo samo da oni nešto zarade, to bi počeli tudi z nami hrvati samo mi smo jih nagnali in imamo zato državo nekaj večjo, vi jih niste in so vas prodali, sreča za nas, da smo jih ščistili”. in verjamem, da je to mnenje večine hrvatov, da smo v resnici izdani od jugo levice oni so se jih prav zato znebili , jih nagnali, saj bi bili drugače tudi oni po potrebi izdani !!!

  • DOMOBRANEC & GAY

   In kako se počutiš, ko lažeš samemu sebi?

  • T-Rex

   to ti pa sigurno ni hrvat povedal. marš lažnjivi kljukec!

   • Prle

    Ti pa v prvi razred osnovne šole.

 • Fogglof Tunnek

  Hipotetično fprašanje. Kaj bi se zgodilo. če se v čoln fsedejo Gorenak, Grims in Janša ter jutri odplujejo do novo začrtane meje ?

  • Krtača 17

   Zgodi se zombi apokalipsa. Hrvati bi mislil da jih napada troglava pošast.

 • tohuvabohu

  Foglu se je zmešalo od sreče, ker ga je sodba dodelila Hrvatom. Nam tudi.

 • barbara rov

  Slovenska levica je napačno zapisala v pogodbo tisto kar so mislili! Kot razumem, so slovenski politiki zahtevali teritorialni stik slovenskih voda z odprtim morjem (to je v redu, okej!), ampak v pogodbo so pa zapisali, da je lahko slovensko morje povezano z mednarodnim preko koridorja, dimnika! Poslušajte v videu, da Golobič trdi, da stik pomeni teritorialni stik, Žerjav pa pravilno pove, da Slovenija ne zahteva teritorijalnega stika! https://www.youtube.com/watch?v=8DKhiNn_JOY

  • barbara rov

   Eno je kar človek misli, drugo pa je, kar te zapisane misli pomenijo!

   • barbara rov

    V pogodbi bi morali pisati:

    (b) teritorialni stik Slovenije z odprtim morjem;
    namesto:
    (b) stik Slovenije z odprtim morjem;

    Meni je jasno, zakaj je Kosorjeva podpisala pogodbo!

    • Jurij Musar

     Popolnoma brezpredmetno nakladanje, kako je napisano. Pomembno je, da lahko ladje in letala vozijo v Slovenijo brez kakršne koli kontrole.

    • barbara rov

     Mene zanima samo še, ali je g. Pahor v mislih zahteval teritorialni stik slovenskega morja z mednarodnim morjem, DA ali NE! meni se zdi da DA, glede na video pri 2:17
     https://www.youtube.com/watch?v=d-1K8LgpMIY

     • barbara rov

      NAPAČNO STE V POGODBO ZAPISALI TISTO KAR STE HOTELI!

 • Jurij Musar

  Neverjetno kako naši desničarji tolažijo sami sebe. Razen tistih, ki so na žalost obsojeni na življenje na Hrvaškem in vodilnih članov SDS, ter nekaj njihovih najzvestejših ovc, je velika večina državljanov Slovenije popolnoma nezainteresirana za tale mejni spor, ostali pa smo z odločitvijo sodišča zadovoljni. Skratka, na volitvah tudi zaradi arbitraže, mnogo državljanov ne bo volilo desnice, ker ta ni o problemu meje s Hrvaško, storila ničesar. Brcate v temo dragi moji desničarji o arbitraži, še bolj pa pri referendumu o 2. tiru. Nabrali ste ubogih 48.000 glasov, da uspete, pa jih morate zbrati čez 350.000, kar je popolnoma nemogoče.

  • Fogglof Tunnek

   Komentar na svojem mestu… Bravo!!!

  • Krtača 17

   Bo držalo.

  • macon

   Glasujte za milijardno krajo, saj ste pokvarjene in zabite barabe- slovenski levičarji.

 • Hribouc

  Vse smo pred takratnim referendumom dobro vedeli, dobro in pravilno razmišljali! Imeli smo prav, brez, da smo pomorski, pravni in sploh, mednarodni strokovnjaki.
  Idioti komunajzarski pa , družno, kot trop norcev goni svojo , pa četudi pada v prepad!
  Zajebali so trst, Gorico z goriško, kanalsko in rezijansko deželo, A.Koroško z Celovcem in mejo na Mirni-
  -sto in stokrat smo vse to že zapisali!
  In kaj, zajhebali so še teritorialni stik, zgubili četrtino zaliva, pa kaj potem? ONI SLAVIJO ! NORCI.

  Narod, ki bo to rdečo butasto in kriminalno sodrgo še podpiral, pa naj gre v maloro do kraja, do dna!

  • sunday

   napisal si točno tako kot je!!!+++++…

  • Fogglof Tunnek

   Komentar ki ne vreden pol pizde vode…fuj in fej…prokleti domobran s hribov…

   • slosin

    tunek, a je blu spet au,au…

   • cosmosjasnovidec

    Daj kozojebec bodi tiho,če ne razumeš kaj je napisal.

  • slosin

   levakarji so po prsih že čisto plavi, morali bi biti pa po hrbtu..

  • cosmosjasnovidec

   Na kratko povedano popolnoma so zajebali celotno Slovenijo prekleti levaški zahojeni izdajalci.
   Pri teh teslih to sploh ni čudno,ker so tako pritegnjeni,da jih vsak hrvaški majhen otrok suče okrog prsta.

 • Fogglof Tunnek

  Ne morem verjeti, sn mislil. da je JJ obramboslovec,,, pa je očitno pravnik, pomorski strokovnjak, arhitekt, finančni strokovnjak…..

  • Prle

   Pozabil si, da je tudi strokovnjak za prodajo orožja.

   • cosmosjasnovidec

    Tole,če bi bilo morda res bi se strinjal z tabo kajti orožje bi bilo bolj pametno razdeliti med ljudstvo in počistiti z vami levaški,komunajzerski istospolno usmerjeni čefutarji ciganski.

    • Prle

     Pes, ki veliko laja ne ugrizne.

 • barbara rov

  g. Golobič trdi, citiram: ” Stik ni mogoč, če ni teritorialni stik”! video pri 4:53
  https://www.youtube.com/watch?v=8DKhiNn_JOY

  • barbara rov

   Zdej veste, kaj pomeni tisto kar ste zahtevali v pogodbi! Stik slovenije z mednarodnimi vodami vključuje tudi koridor!!!!

   • Krtača 17

    Pa kaj bi ti rad povedal? Čisto vseeno je kako se reče, tudi če se reče klobasa. Važno je, da se da ta prostor normalno uporabljat brez vmešavanja Hrvatov.

 • Olga

  Levičarji spet slavijo “uspeh”! Na volitvah bojo dobili pa nogo v zadnjo plat!

  • Prle

   Kako se ti je lahko zapisala takšna laž?

 • sprehajalec

  Lepo je nekoč dal napotek Račan, da se morajo o tem dogovoriti neke druge generacije, sedanje so preveč obremenjene. Naj ostane situacija kakršna je, pa se bo v prihodnosti rešila. Ker ni nikogar več motila.
  Ne, levičar je trmal, pa silil v Hrvate pa izsiljeval, z vstopom, pa s Šengnom, pa grozil. Pa metal milijone, pa menjal sodnike, pa diletante pošiljal iz MZZ, da so jim prisluškovali.

  Skače torej v težave, pa sploh nima zaveznikov. Europa ga ima poln kurac od njegovega jokcanja, kot mali sinko se drži europe pa tožari sosede. Po drugi strani pa spletkari za hrbtom te iste europe, vabi in se dobrika Putinu, noče plačevati v Nato, Američane in Nato pošilja domov, prvi je po sovraštvu do američanov v celi Europi. Še Iran ima manjši procent nestrpnosti do njih.

  Sedaj pa misli da bo jokcal, ko bodo Hrvati naprej lovili v zalivu, pa ko bodo apriori sedaj pregledovali čolne v dimniku. Pa tožaril v Bruslju Hrvate. Dokler ga ne bodo fuknili ven iz Bruslja, levičarja in z njim celo Slovenijo.

  Levičarji diletanti prtegnjeni, če se hoče majhen iti te stvari, mora imeti zaveznike in to močne.

  ne pa tole, https://beta3.finance.si//pics//cache_fo/fotka-pirjevec-be.1367229470.jpg

  potem bo pa jokcal, pa klical, krivica pa pravica, kot hlapec Jernej. Bedak prtegnjen.

  • Prle

   Pa ne, da si sam spisal ta fantazijski spis, priznaj, da ti ga je pomagal spisati oće, ki je v 96 letu starosti in mu gre že na otročje. Si mogoče v prostem času ribič? Verjetno loviš samo v kalnih vodah,ker drugega itaq ne znaš.

   • sprehajalec

    Begaj Prle, marš, mamu ti glupu. Kot prvega je Index ravno tebe Intervjuval v Ljubljani.

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-pitali-smo-ljude-po-ljubljani-sto-misle-o-presudi-pogledajte-sto-kazu/980163.aspx

    Drugi naslov pa je

    KRENULI INCIDENTI MUP triput tjerao brodove slovenske policije iz Piranskog zaljeva

    Vuaaa, Vuaaa, Europa pomagaj, nagajajo.

    • Prle

     Vidim, da te je resnica kar prizadela, celo tako zelo, da si začel zavijjati, kot pes, ki se goni. Jejhata, jejhata.

     • sprehajalec

      Marš, Hrvatje lovijo na sredini, hrvaški MUP čolni so oterali slovenske.

      Kaj boš storil Prle s svojimi levičarji? Bo kakšna akcija? Kakšna je ta tvoja resnica?

     • Prle

      Nič ni čez noč, še otrok rabi 9 mes., da pride na svet. Vi stari zagreti desničarji bi vse na hitro. Umiri žogo.

     • sprehajalec

      Praviš, zmaga čez 50 let….

     • Prle

      Jo bomo že dočakali, če si tako na hitro delal z ženskami ali moškimi, te sigurno nihče ni dolgo gledal.

     • sprehajalec

      Ne boste je dočakali. Brez dogovora s Hrvati ne bo nič. Kot so dejali hrvatje, prej so ladje plule v koper kjer so hotele, sedaj se bodo pa drenjale na 2 miljah….

   • macon

    “Prle, pazi metak!”
    “Hvala, Mirko, spasio si mi život!”

    • Prle

     Macon pazi,
     da ti ne ulazi.

     • sprehajalec

      Prle je sa serije Povratak Otpisanih, najomiljenije serije njegovo starog, Zastavnika Prve klase JNA, danas u penziji u Eurima. Što baš i nije neko pravilo.

      Tako treba

      “Prle, pazi metak!”
      “Hvala, Tihi, spasio si mi život!”

     • Prle

      Nemoj šetač,
      da sereš pirinač.

     • sprehajalec

      ostav i marš na spavanje.

     • Prle

      Jedi govna.

  • dvanajstzvezdic

   Odlično napisano

 • Krtača 17

  Sej boste prebolel desni. Izdajalčki ste že vajen izgubljat. Sploh se pa še po 70 letih niste naučil, da če hočte bit del Slovenije, morte za njo stat. Vse kar pa vi znate, je pa jokanje pri Hrvatih pa v EU pa špecanje in izkrivljanje resnic, zagovarjanje ustašev, tujcev ter poniževanje vsega kar je slovensko. Ne, vi ne morte bit Slovenci. Omislte si kakšen otok v Afriki pa gor modrujte svoje nebuloze.

  • slosin

   levakarji ste odlični v razprodajah, seveda po krepko znižanih cenah……to znate…

   • Krtača 17

    Dej ne bluzi no. Nimam ti volje naštevat vsega kar ste desni zafural z vašim jj (jebijajcem) na čelu. Lahko sii pa sam pogledaš. Sam, zakaj bi ti dokazoval itak boš do smrti tumbal svoje. Ni vredno cajta.

    • macon

     Lažeš kot vedno, oziroma si tako pokvarjen in zabit, da so ti desetkrat in stokrat večje škode manj pomembne kot manjše, ker so ti levi kolovodje tako povedali. Ko pa vam vsega zmanjka, pridete na plano z “občutki”. V vsakem primeru ste vi vedno glavni in zmagoviti, karkoli naredite je dobro in prav, seveda za vas in vaše pokvarjene riti.

     Ti si še en, ki dokazuje, da je levičarstvo duševna bolezen. A lahko dojameš, da za Janšo nikoli ne bi več dal glasu, če bi mu dokazali delček lopovščin vaših velmož? Vse, kar mu nabijate so laži za tretji razred in za zabite pokvarjence kot ti. Kaj hudiča sploh imate razen rekla-kazala, medtem ko vaši kradejo milijarde?

     Če se niste zbrihtali ob par milijardni bančni kraji, se ne boste nikoli. Ne, ne, vi boste tumbali o Zvonovih, ki so v španoviji z levimi tajkuni zakrivili manj kot 10% skupnega zneska, ker vam je tako povedala Mladina in podoben drek. Karkoli vam napišemo, vi samo lažete in bebljate. Za vas logika in razlogi in razlage ne obstajajo, vi imate vedno prav. Levičarji ste navadni izmečki.

     Oziroma ste tako prestrašene čredne riti, da bi se posrali sami vase, če bi lahko dojeli kak drek ste in kak drek zagovarjate. Navadni smradi in latentni kriminalci, če ne kar realni.

     • Krtača 17

      Ej preber sam za sabo kako uspeš sestavt kar neki brez vsebine, pa to na dolgo. Nesposobn čist. Sam tolk.

     • macon

      Debilčina polpismena, vsebina mojega zapisa ne more seči do tvoje osamljene možganske celice, ker si tako zabit.

     • Krtača 17

      Ker tako razmišljaš ste pa desni domobrančki posušena veja evolucije slovenskega naroda.

     • slosin

      …komunajzarčki pa pohabljenci revolucije…

     • dvanajstzvezdic

      Huda, res huda, samo je pa vse res kar si napisal.

  • cosmosjasnovidec

   Ali se ne moreš levaški pedofil držati svojega komunajzarskega kokodakarskega 24.kurjega portala?
   Prekleto levaško teslo zahojeno komu ti hočeš držati pridigo izbeglica prisesana v Slovenijo.
   Ali ti kretenu kretenskemu še vedno ni jasno,da ste istospolni levaki zapravili celotno Slovensko ozemlje na mejah ter Piranski zaliv?Tvojega gnusobnega tovariša “pahorja ter cmerarje itd.”si zatlači v tvojo buzerantsko levaško rit.
   Prekleti izdajalci zapomnite si,da bo prišel dan,ko boste vsi skupaj plačali za vaše izdajalstvo.
   Sodilo vam bo “LJUDSTVO” po hitrem postopku kakršnega ste vi komunajzerska golazen uporabljali po povojnem času,ko ste pobili nešteto nedolžnih otrok ter njihovih staršev.
   Druge kazni si nesnage odurne ne zaslužite.
   Mater,če bi vedel kdo in kje si bi ti šel kar zavrnil ta levaški zabuhli vrat peder.

 • Demonkrat

  Mi postajamo kot Srbija,vedno manjši.

 • Krtača 17

  Sicer ste pa desni itak znani po tem, da ste ful solidarni. Zdaj imate priliko. Nekaj ljudi je ostalo na hrvaški strani. Cerar jim je že obljubil pomoč a tudi desni z jjjem se lahko izkažete in dokažete. A se bojim da vas je spet samo gobec. Ko je treba delat mate vsi dve levi roki. Bi pa spet radi nabiral politične točke, to pa ja. In za čisto nič več vam ni. Boli vas en k kje gre meja. Če bi bilo po vaše, Slovenije itak nebi bilo.

  • Demonkrat

   Kaj bo delal Cerar ?

  • macon

   Takoj, kretenčina, ko boš na dom vzel par Afganistancev in Pakistancev- po vaše beguncev.

   • Krtača 17

    Se prav Afganistanca pogojuješ za prevzem Slovenca? Krneki

    • macon

     Ti nisi sposoben dveh misli skupaj povezati. Desni smo menda domoljubi in se zavzemamo za naše ljudi, medtem ko se vi menda zavzemate za “begunce”, torej lahko vsak vzamemo koga na dom.

     • Krtača 17

      Ja no? Sem ti napisal zgoraj. Kaj se usajaš? Boš kaj izpljunil? Treba je pomagat Slovencem.

     • macon

      Tebe bom izpljunil.

     • Krtača 17

      Torej samo še en dokaz. Slovenci od desnice ne pričakujemo pomoči. Pa saj to že tud sam veš. Torej vas ne bomo volili. Zdraharjev noben ne mara.

     • macon

      Boli me kurac, koga boš ti volil.

     • Krtača 17

      Janša ma še ene 400jurjev ki ne ve kje jih je dobil. Vsaj dvema Slovencema lahko pomaga da jima pozida hiši, hleva itd.

     • macon

      Te leve laži smo že stokrat dokazali kot laži.

     • dvanajstzvezdic

      Macon, s tem cepcem se ne splača bost. Tud če jim namalaš bodo gonil svoje. Ker nimajo kaj pametnega ali zanimivega za povedat, bodo provociral. Samo tako lahko dobijo odgovore in svojih 5 minut pozornosti. Če pa ne dobijo potešitve, pol pa copy-pastajo.

  • sprehajalec

   Hrvaški ribiči so še kar na sredini Krtača. Boš kaj pucal Krtača, ali boš samo gonil zmagoviti gobec?

   • Prle

    Kje na sredini? Na sredini tvoje redke prečke. Pridemo spucat. Posreduj naslov.

    • sprehajalec

     Prle, verjemi mi da se me ne želiš srečati. Sploh danes ne, mamicu ti ljigavo…

     • Prle

      Torej je prečka redka.
      glava pa prazna.

     • sprehajalec

      Kar tolaži se…

     • Prle

      He,he,he,he.

     • sprehajalec

      Daj vsaj Ha, ha, enkrat uporabi, da tvoj post ne bo izgledal kot vedno….

     • Prle

      Ha,ha,ha,ha.

     • sprehajalec

      Tako, da vsaj zveni kot tisti Zombi v Zoni Somraka…

  • slosin

   Če bi imeli levi in desni tekmovanje v nesposobnosti, bi zmagali desni ….zakaj….ker so levi nesposobni…

  • cosmosjasnovidec

   Daj odjebi smet levaška kaj bluziš na pamet.
   Kdo naj sedaj reši tisto kar ste preklete levaške gnusobe zasrale.Kaj bo peder “cmerar”spet obljubljal teslo zahojeno.
   Ali še ti vedno ni jasno,da tukaj ne bo nihče več rešil ničesar.
   Brez vojne se z temi hrvaškimi gnoji ne bo rešilo nič in še Slo vojska ne more posredovati,ker nima municije.
   Še za to ste levaške podgane poskrbele,da vojska nima ne municije ne opreme.

  • Alois Kuhelj

   All I can say to you son of a bitch,go fuck yourself!

 • Vrhovni sodnik

  pbs.twimg.com/media/DDlHCA1W0AQlY0r.jpg

 • Volkhv

  Sem se ravno peljal mimo Hotize. Hotiza je pod Hrvaško, rampa za “granico” je dana točno ob cesti. Mirišče JE POD Hrvaško, tistih nekaj hiš je samo “ušlo” katastru, v bistvu pa gre tukaj za ribolovno območje ob reki Muri, ki je bogato z gozdovi, rodovitno zemljo… Kar se pa tiče onega “Stika”. Hrvati lahko mirno ustavijo čisto vsako ladjo, ki pelje v Koper, saj ta stik poteka preko njihovega “teritorija”. Npr. razlog za to bi lahko bilo preverjanje(šengen, čekiranje pred teroristi), kar bi dodatno onemogočalo normalno plovbo. Sicer se pa itak ne bodo držali teh “mej”. Mi se bomo teh mej držali in izgubili še tisto, kar smo “dobili”. Izdajalci ste pa vsi, “levi” in “desni”. Še Thompsona vabite v Slovenijo, GNOJOVI pofukani.

  • cosmosjasnovidec

   Potem pa pričnite prvi z demonstracijami tisti kateri ste ob mejah kaj se sedaj pizdite.
   Volili ste zahojene levake od “pahorja” naprej čeprav ste že prej videli kako se je norčeval iz Slovencev ter porinil SLO ozemlje Kosorki oziroma hrčakom.
   Jebite se sedaj levaki,ko je vse izgubljeno in se ne da več narediti nič.
   Volite še “pahorja”naprejtako,da boste počasi že pod Mađare,Italijane in Avstrijce.

 • lokec

  Sodba je negativna za Pahorja .Na žalost . Žal mi je za tebe g. Pahor

 • Vrhovni sodnik
 • lokec

  Kaj pomeni 30 % plus piranskega zaliva Sloveniji.Tam bomo lako lovili ribe- da.tam jih skoraj ni . Alo bomo lahko lovili na odprtem morju ne, ker nam bodo Hrvati to preprečili..

  • cosmosjasnovidec

   Ja povsem jasno saj so Slo ribiče preganjali že prej sedaj pa ne bo več zajebancije.

 • slosin

  levakarji tako sovražijo desne, da se tudi po prsih trkajio samo z levo roko…

  • dvanajstzvezdic

   Moram, ti priznati, da me maram levakarjev, ki so čisti lažnivci in prevaranti. Danes smo priča njihovemu potvarjanju resnice. Žal imajo taki dokazi boleče posledice za celoten narod.

 • Krtača 17

  Jebiga kleri ste kleri. Poslušate sam kar vam vatikanski bog reče in pa seveda čelavi kolovođa.

  • slosin

   kolkrat na dan vzameš rdeči klistir…?

   • Alois Kuhelj

    Danes ga je vzel ze nestetokrat,kar prelistaj posta pa bos vidu!!

 • cosmosjasnovidec

  To kar so levaki storili je bilo za pričakovati saj je že davno bilo razvidno,da se niso sposobni kosati z hrvati kateri jih kot majhne dojenčke vrtijo okoli prsta.
  Od koga naj bi bilo kaj za pričakovati?
  Tovariša,”pahorja,cmerarja,slinastega erjavca” ali koga le?
  Zahojena levica taka kot je ni sposobna obdržati gnojšnjične jame ne pa,da bi obvarovala Slovenske meje.
  Hrvaška policija se vozi po Slovenskih mejah in celo v Slovenijo z policijskimi avtomobili na malice naši policijski hlapci se pa raje obračajo stran kot,da jih ne vidijo.
  Tudi v Piranu je le majhen delež Slovencev kateri niso levaki sedaj,ko so pa izgubili Piranski zaliv bodo pa stokali in jokali.Volijo zahojene izdajalske levake in sedaj jih naj ti spremljajo ribit na odprto morje kjer so jih že prej naganjali hrčki.

 • Krtača 17

  Jutr bojo farji spet trikrat po cerkvi letel s pušco (by the way neobdavčen prihodek-privilegij klerov), pod pretvezo da se zbira za Slovence ki so ostali za mejo. Čez pol leta bojo mel pa vaši kleri čudežna pota na Madagaskar. O dnarju pa ne duha ne sluha. Sama banda klerofašistična.

  • sprehajalec

   levičarji se nikoli ne bodo mogli zmeniti s Hrvati. Zakaj ne? Ker so brezverci, Hrvatje so pa dobri katoliki in brezvercev ne marajo…

   • slosin

    …pa kdo pa sploh še mara te zblojene komunajzarčke, razen v S. Koreji pa Venezueli…

    • dvanajstzvezdic

     Tam sploh ne vejo, da obstojajo

    • Alois Kuhelj

     V Venezueli jih bo kmalu odneslo,vse tako kaze!!

  • Vrhovni sodnik
 • Vrhovni sodnik

  Dve buteljki in ta kratek……….

  https://pbs.twimg.com/media/DC3jnEXW0AEM1Kf.jpg

 • Vrhovni sodnik
  • sunday

   ja, ampak to je res, to ni hec – to so resnično njihovi volivci!!!++++

  • dvanajstzvezdic

   Uf.. huda…

  • Rožle

   Jebemu, da se pa tkole norca delaš iz sebe ….heeee
   res višek inteligence :)))

  • cosmosjasnovidec

   To na kolenih z maskami in na ketnah so tovariši “kurčan,pahor in cmerar”.
   Tukaj so si nadeli maske,da jih kdo ne bi prepoznal,ko so bili na paradah sramote in zahtevali sprejetje zakona za buziče.

 • Vrhovni sodnik

  Nekaj najvplivnejših oseb v Sloveniji:
  Politika:KUČAN
  Mediji:KUČAN
  Bančništvo:KUČAN
  Zgodovinopisje:KUČAN
  Gospodarstvo:KUČAN

 • Rožle
 • dvanajstzvezdic

  Cerarjeva goflja je danes delila cukrčke prebivalcem Razkrižja. Do danes se je politikom jebalo za te ljudi. Od danes pa bodo poskrbeli, samo počakat je treba… my ass. Gobec Cerarjev. Zavedni Slovenci tam bodo spet potegnili kratko.

  • cosmosjasnovidec

   Nikjer se nima več kaj za čakat.Na HR-radijskih postajah je vsak dan za slišati pri poročilih,da je Slovenija oplela na celotni črti.
   Grabarička pa tudi daje izjave,da hrčaki nikakor ne bodo upoštevali niti sprejeli še tistega malo kar je arbitražno sodišče določilo za Slovenijo.
   Razlog izgovora je pa seveda tisto telefonsko prisluškovanje katerega je posredoval sluzasti “erjavec” hrčakom sam,da bi se zadeva zapletla in bi si levaška golazen oprala roke.

 • sunday

  tudi mirišče bi izgubili oz. bi ga levisti zabarantali, če takrat ne bi janša poslal tja specialcev in danes je naše, kaj pa ostalo???

  • janko

   Ostalo so pa levakarji podarili sosedom, da bi oni arbitražo sprejeli, levičarji pa tako obdržali oblast, kot “uspešneži” arbitraže. Ista pesem, kot po drugi svetovni vojni, ko so njihovi krvavi očetje prodali Trst in okolico zaveznikom, da so nam ti vrnili sto tisoč ubogih beguncev in so jih VSE pobili.

 • Vrhovni sodnik

  Za posel z Iranom vedela samo uslužbenka na okenčku NLB. Vsi ostali izvedeli šele včeraj.

  • sunday

   ja in še ona bolj malo, malo več je videl vratar in nekaj malega eden mimoidoči hahahaha – pijimmat , banda!!!

 • Janez

  O NEDOLŽNIH
  UBOGIH PRIJATELJIH !
  Je tudi treba – povedati. – PAČ LE ČISTO – RESNICO !
  Kaj pa naj bi drugega
  – SPLOH GOVORILI – O ” UBOGIH NEDOLŽNIH PRIJATELJIH” . Lahko noč vsem. L.r. J.KOMENDA
  P.S.
  NEDOLŽNI UBOGI PRIJATELJ- I, slavna mehiška pesem ” INICENTE POBRE AMIGO ” J. Gabriel

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=oNpXWfWNGYTPa7HXuuAI&q=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&oq=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&gs_l=mobile-gws-serp.3…53341.59344.0.61614.10.10.0.0.0.0.295.1642.0j6j3.9.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.8.1525…30i10k1j35i39k1.RHWgfs3oqG4

  • Janez

   SE PRAVI !
   O
   NEDOLŽNIH UBOGIH PRIJATELJIH – SE SPODOBI GOVORITI – LE – ČISTO RESNICO !
   Če
   PA TAKA –
   – ČISTA RESNICA – O NJIH – NI BILA POVEDANA
   JO
   JE PA PAČ – TREBA – POVEDATO. To pove – ta slavna pesem L.R. Janez KOMENDA

 • Rožle

  Šeytan a si zbolu ?..Pa sej ti bo šef zdravila zrihtu ..
  http://oi64.tinypic.com/2nk6our.jpg

  • Vrhovni sodnik

   Danes ima njegov terasa band koncert za gluhe

   • Rožle

    Da bi koncert res uspel bi moral bit še slepi …:)

    • Vrhovni sodnik

     Saj je varovalke ven pobral

 • sunday

  na fotografijah v članku so sami izdajalci slovenije, slovencev in slovenstva!!!

 • Vrhovni sodnik
 • cosmosjasnovidec

  Pri teh ustaških hrvaških zahrbtnih podganah se brez vojnega posredovanja ne,da urediti več popolnoma nič.
  Če bi bilo po moje bi iz Slovenije izgnal vse hrvate ter jim napovedal vojno.
  Z druge strani bi po njih udarili še “srbi in bosanci” z katerimi imajo enake probleme in bi hrčkarija bila zmleta za vedno.
  Tako pa se sedaj Slovenija lahko poslovi od vsega njenega ozemlja in to še ni konec.Ustaši bodo kradli ozemlje še naprej oziroma zavzemali še tisto za katero trdijo,da je njihovo.
  Slovenije pa več nihče ne upošteva ne v Bruslju niti nikjer drugje,ker vidijo,da so na vladi sami lopovski in zahojeni nesposobni levaki z katerimi lahko vsak pometa.

 • Mate

  Pičke nesposobne sds-ovske!!!! Če bi bil tkrt janša še dans ne bi meli urejene meje!!! Zaradi takih kakor so janša in tuđman in njima podobnim so mogli to urejat eni tretji! Kaj mislite da bi hrvati pristali na sporazum D-R? Če to mislite ste fuknjeni! Imamo 3/4 piranskega zaliva, sicer nimamo meje z odprtim, imamo pa dostop do le te. Zavedat se je treba da če nekdo tretji določa, obe stranki nekaj dobita in nekaj zgubita. V korist slovenije so se držali načelu pravičnosti! Edino česar ne razumem je zakaj niso bol uredil kopenskih meja! In če je ta odločitev tako slaba za slovenijo, zakaj jo hrvati ne sprejmejo in zakaj jih to tako boli?

  • MEFISTO

   Neprestano se ponavljaš.

   Si kot zločinec Tito, ki je znal kaki 500 srbskih besed, in je te kombiniral do onemoglosti.

   • Mate

    Ti si idiot! Zarad takih kokr si ti gre ta država u kurac! Nepoučena SDS ovca si!

  • MižekFiga

   Nije zate “Mate matika”. Zate je “Mate motika”!

   • Mate

    Debiln komentar od še bol debilnega avtorja!

  • FRANC3

   Imaš pa kulturne izraze!!!!

 • MEFISTO

  “Poglejte, kakšno sramoto si je s propagandnim gradivom za arbitražo naredila levica – kako naj ji zdaj Slovenci sploh še karkoli verjamemo?”

  Brez skrbi, Slovenci so poneumljen narod.

  • Mate

   Ti si pa pametn? Ti si IDIOT

 • Janez

  TRIJE NAM VSEM ZNANI

  “KLJUKCI”
  IN ENA “KLJUKICA”
  SO NA FOTOGRAFIJI !
  A?
  KAKO GLEDE
  “RESNICE”
  NAM ZNANI – V GLOBINO IN V ŠIRINO ?

  Vsem
  DOBRO JUTRO !
  Vsi vemo, da ima Mehika vedno veliko siijajnih pevcev in enakih zelo v življenje segajočih – pesmi .
  Na
  OSNOVI DVEH PESMI
  V ŠPANSKO GOVOREČI LATINSKI AMERIKI – SPLOŠNO ZNANIH PESMI

  – ” NEDOLŽNI
  UBOGI PRIJATELJ-I” – ” INOCENTE POBRRE AMIGO ”
  in
  ” FARSANTE” po slovensko “goljuf, prevarant itd”
  lahko
  sami presodite,
  KAKO BI OPREDELILI – ZGORNJE ŠTIRI SLO-POLIT OSEBE !
  DO
  KATERIH BOLJ MALO KDO V NAŠI SLOVENIJI GOJI
  — PRIJATELJSKA ČUSTVA !
  Vsekakor
  SO PA VSEM NAM – VSAJ ” ?! ” TV – Z N A N C I ”
  Torej
  en “miselni, možganski viharček “- ” BRAINSTORMING” za ugotovitev – ” prave resnice ” ”
  O
  TEH NAŠIH ŠTIRIH “ZNANCIH” – IZ R. SLO POLITIČNIH DOGAJANJ !
  V
  sijajni
  PESMI
  ” NEDOLŽNI UBOGI PRIJATELJ- I ” – JE REČENO,
  DA O
  TAKIH “PRIJATELJIH” IN NASPLOH O LJUDEH – JE PRAV IN SPODOBI SE !
  ČE
  POVEŠ – LE POLNO IN PRAVO – RESNICO !
  Dve
  zelo živahni in zelo živi mehiški pesmi v izvedbi sijajnega pevca Juana Gabriela ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  Juan Gabriel je pokojni, velik pevec in avtor glasbe. Žal je bil LGBT.

  – ” NEDOLŽNI UBOGI PRIJATELJ-I ”

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=oNpXWfWNGYTPa7HXuuAI&q=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&oq=inocente+pobre+amigo+juan+gabriel+venezuela&gs_l=mobile-gws-serp.3…53341.59344.0.61614.10.10.0.0.0.0.295.1642.0j6j3.9.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.8.1525…30i10k1j35i39k1.RHWgfs3oqG4

  – ” FARSANTE” goljuf, prevarant, izdajalec itd.

  https://www.google.si/search?
  q=farsante+juan+gabriel&oq=farsante+juan+gabriel&aqs=chrome.0.69i59j0l2j69i60l2.18833j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • šmentanamuha

  Kopiram en odličen komentar z MMC-ja:

  “no72

  # 30.06.2017 ob 21:51
  Tale stvar me, žal spominja na svetopisemsko priliko o Mojzesu.

  Očak je odšel na goro, kjer je prejel tabli z desetimi Božjimi zapovedmi, ki mu jih je Bog vklesal v živo skalo in so pomenila judovsko postavo za dolga stoletja.
  Ko pa je prišel v dolino, je našel svoje ljudstvo, ki ga je rešil iz egiptovske sužnosti, kako častijo zlato tele.
  Iz svete jeze je ob tla zabrisal obe tabli, jih razbil in strogo kaznoval pobudnike malikovanja, češ, Bog vas je rešil večne sužnosti, vi pa se klanjate zlatemu teletu….

  Tole je podobno. Vsa narodnozavedna Slovenija je čakala na odločitev AS in trepetala za usodo nas in naših generacij, malikovalci pa so se zbrali sredi prestolnice in častili zlato tele-rdečo zvezdo na jugoslovanski zastavi, ki je pravzaprav glavni krivec za vse strahotne žrtve balkanske morije, pa tudi za to, da mora sedaj Haag urejati kar tragične zadeve slovensko-hrvaške meje. Verjetno desetinam Slovencem, ki so ostali za hrvaško mejo za vekomaj in se jim je podrlo življenje, ni padlo na pamet, da bi se pridružili razuzdanim častilcem rdeče zvezde na Kongresnem trgu…..

  Policija na posnetkih pa kot da varuje častilce jugoslovanskega zločinskega simbola pred Slovenci, ki v rokah držijo uradno zastavo Republike Slovenije. Naj razume, kdor more…..”

  Vir:http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/foto-ostrojezicna-svetlana-in-morje-rdecih-zvezd-na-kongresnem-trgu/426405#comments

 • Viktorh

  792 komentarjev, da se je ugotovilo, da so levajzerji cepci.

 • Gr Enze

  Naši levaki so z erjavcem na čelu vsi mal turške žlahte oziroma AZIATSKE kar poglejte jih konjušarje trapaste diplomacija je za pametne ljudi ne pa za butce neumne ki nimajo toliko pameti kot telički v prvem dnevu po telitvi.

 • Zgornji

  EN KUP PARTAZITSKIH BEDAKOV BEREM ZGORAJ …

 • janko

  Še vedno mislim, da je Trdinov vrh z okolico ter Savudrija in odprto morje, pa še kaj naša pravica in last, da je to Slovenija. Še vedno mislim, da nismo, da levi vladajoči nihilisti niso predložili vseh dokumentov in dejstev arbitraži. Ter še vedno mislim, da je izid arbitraže izdaja in laž vladajočih, da bi jim verjeli, da so bili uspešni pri razrešitvi spora in da bi mirno ohranili oblast ter bili vedno znova voljeni in izvoljeni, torej nemoteno ohranili oblast. Nihče več ne razpreda o tem, politiki so zelo samozavestni, zmagoslavni, umirjeni…. Preveč narejenosti…. Narod, ki smo vpeti v vsakodnevni napor za preživetje, naj na to pozabimo, oni da so dozoreli za implementacijo tega s sosedi (lako čemo s njima). Lahko bi poprosili naše gore list, Melanijo, naj Donny zarohni nad našimi postkomunističnimi šalabajzerji, da tako NE GRE, da se tako NE SME početi z lastnim ozemljem!!

 • Borut Stari

  Prava meja je do trenutka, ko jo je prodal komunistični veljak Kardelj v dogovoru z Bakaričem, bila na reki Mirni v Istri.

 • Get Smart

  Spomnimo, s premierom Janezom Janšo (SDS) je imela Slovenija (na začetku leta 2008)
  situacijo pod kontrolo, saj se je JUGOKOMUNISTIČKA rvacka* vklučevala v EU
  in je pač morala spoštovati pravo EU, ne pa si po svetovno znani rvackoj in
  JUGOKOMUNISTIČKOJ uzanci prilaščati, kar ni njeno:
  tukaj pa je vstopila BORAT PAHOR (SD = KPJ) lutka, ki je kakor v imenu slo,
  dejansko pa za potrebe CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  kakor “blokirala” rvacku in
  jo potem kakor “odblokirala”, ko je rvacka kakor obljubila, da bo kakor šla na blabla
  kakor arbitražo, ki nam je ljudem zaradi natančnega štetja “u murglama i tržićima nje” ni
  uspelo preprečiti.

  Zadni lastnik zemlje v Savudriji je bil Anton Lovec, ki je zemljo zapustil občini Piran.

  Da niti ne omenjamo, da je cela ISTRA tisočletja bila SLOVENSKA,

  in da jo je v SHS prinesla DEŽELA KRANSKA,

  kar po ločitvi pomeni, da je?

  Ljudje, prej se oveste o KOMINTERNI in njenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH SERBUSIH

  naći rvacka serbija i tako dalje do tokija = vse to je pod kontrolo KOMUNISTIČKE PARTIJE
  JUGOSLAVIJE,

  prej se okupacije lahko osvobodimo.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
    SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     Btw,

     EDWARD KARDALY = Kardelj

     WALDEMAR KUPFERSTEIN = Bakarić

     sta le dve kaviarŽIDOKOMINTERNISTIČNI lutki,
     kot so vse ostale te prvorazredne zločinske kreature

     JOSEPH BROZ WALTER WEISS TITO
     MOSES MOSHA PIJADE … i tako dalje do tokija.

     sereorska govna pa postrgajo po lokalnih kanalizacijah.

     Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!