Poglejte, kakšno srečo ima Cerar, da ima za soseda Orbana

Foto: STA

Težko bi bilo Cerarju, ki ga je migrantski val dobil povsem nepripravljenega, če ni bi bilo soseda Orbana, ki se ga je v težkih trenutkih edini usmilil. Madžari so namreč Sloveniji do sedaj dostavili že 16.000 stebrov in 24.000 kolutov bodeče žice za zavarovanje naše južne meje. 10.000 kolutov je Madžarska dostavila tudi Makedoniji, ki se prav tako spopada z velikim prilivom migrantov.

Madžarska ima od septembra naprej, ko so začeli utrjevati mejo z žico, s postavljanjem ograje že veliko izkušenj. Najprej so utrdili mejo s Srbijo in nato še s Hrvaško. Madžari so do danes postavili 72.000 stebrov, na katere so pripeli za 247 kilometrov navadne žice, pritrdili pa so tudi 1100 kilometrov žice z ostrimi ploščicami.

Ograjo bodo izdelovali zaporniki
Gyorgy Bakondi
, svetovalec madžarskega premierja je dejal, da so v zaporu Marianosztra severno od Budimpešte začeli z redno proizvodnjo žice z ostrimi ploščicami. Po njegovih besedah bodo lahko kmalu uporabili žico, izdelano v zaporu, za zavarovanje meje z Romunijo, če bo to potrebno.

A. R., STA

 • Borut Stari

  Totalno prepozno. Ni debate vlada si zasluži vodenje države kot je današnja Slovenija, ki je največja norišnica na svetu.

 • Peter

  Po vsem pljuvanju po njem, po tem, ko so “osrednji mediji” ignorirali njegov govor, mu še pomaga.

 • ferdoperdec

  Cmerar še razmišlja kam bi te količke vtaknil…hehehe

  • Peter

   No, to se ne vtika količkov. To se najde primerno vertikalno odprtino v zemlji in se vanjo vstavi podolgovat predmet okrogle oblike lesenega ali kovinskega izvora v namen pritrjevanja tehnične ovire.

 • xtc

  Desni delajo biznis,levi pa………………
  Ja Kilavi bi še uvozil nekaj pečenih in “fizkulturnikov ob12 ih”.

 • VanTeg

  Orban ve kaj dela.Pa še tržno nišo je otkril!
  Cerarja ša vun!