fbpx

Poglejte, s katero pesmijo Jernej Štromajer proslavlja dan republike! Očitno ni niti prebral, poslušal ali razumel besedila …

Jernej Štromajer (Foto: Fb)

Če sodimo po nekaterih objavah na družbenih omrežjih, se bo tudi danes praznoval dan republike – državni praznik SFR Jugoslavije, ki se je proslavljal 29. in 30. novembra. S tem praznikom sos obeležili dogodke na 2. zasedanju Avnoja, s katerimi so postavili temelje za vzpostavitev totalitarne SFRJ.

Sodeč po nekaterih objavah na družbenih omrežjih se bo tudi danes praznoval dan republike. 29. in 30. novembra se je v času nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije praznoval ta državni praznik, s katerim so obeležili dogodke na 2. zasedanju Avnoja, s katerimi so postavili temelje za vzpostavitev totalitarne SFRJ. Največ pozornosti pa je vzbudilo sporočilo prek Twitterja doktorja zadružništva in generalnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje znanost in šport, kjer implementacija odločb ustavnega sodišča ni prioriteta, Jerneja Štromajerja. Štromajer je znan po svoji jugonostalgični naravnanosti in radikalnih idejah, ob zagovarjanju katerih se še zanikanje gravitacije zdi prav benigno!

Pesem Dan republike skupine Zabranjeno pušenje govori o propadu SFRJ
Pesem Dan republike skupine Zabranjeno pušenje je izšla leta 1986 v okviru albuma Pozdrav iz zemlje Safari, glavni motiv pa je mrtvo pijani starec, ki se spominja vojnih dni ter nikakor ne najde razumevanja ne za otroke, ki se ne igrajo več partizanov, ne za mladino, katere edino upanje je potni list, da lahko zapustijo propadlo državo in odidejo na tuje. Starec je pravzaprav karikatura Štromajerja, ki nikakor ni sposoben sprejeti dejstev in se na vse pretege upira realnosti. Kar je najbolj žalostno, je to, da za njegove fantazije plačujemo prav davkoplačevalci.

Po družbenem omrežju Facebook krožijo danes takšne fotografije. Tudi v času Jugoslavije so večino dobrot – gledali le na slikah. Foto: Facebook

Državljani, pozor! Če bo nocoj v Murglah pokalo, se nikar ne ustrašite, po vsej verjetnosti bodo tudi z ognjemeti proslavljali dan republike!

J. Ž.