Pogovori covid skeptikov: “Cepljenih se izogibamo, ker naj bi sevali 42 dni”. Zaščitijo pa se kar z zeliščnim zvarkom!

Foto: STA/Pixabay

Na dan, ko prvič po devetih mesecih beležimo dan brez smrti zaradi covida-19, bi človek pričakoval, da bodo ljudje doumeli, da je cepljenje proti covidu-19 tisto, ki je pripomoglo k temu, da se razmere umirjajo. Očitno pa je to preveč optimistična želja, namreč pojavili so se nekateri, ki verjamejo v to, da tisti, ki se cepijo, postanejo s tem radioaktivni.

Na to je opozoril eden izmed uporabnikov na družabnem omrežju Twitter, ki se ni mogel načuditi nad delom korespondence, ki nakazuje znake teorije zarote okrog covida-19 in cepiv. Nekateri teoretiki zarote pa so šli korak dlje in se celo domislili posebnega zvarka, ki naj bi jim pomagal za blago zaščito pred radioaktivnostjo.

Teoretičarka zarote je na Facebooku zapisala prepričanje, da naj bi tisti, ki se cepijo, sevali 42 dni. Blago zaščito pred tem je po njenih besedah mogoče najti v zvarku, ki je narejen iz borovih, jelkinih, smrekovih ali cedrinih iglic. “Iglice nalomi, prelij z vrelo vodo in na blagem ognju kuhaj 15 minut. Pij 3 skodelice na dan,” svetuje svojim somišljenikom. Iz odgovora na zapisano, ki si ga lahko ogledamo na priloženi sliki spodaj, lahko vidimo, da gredo nekateri tako daleč, da se izogibajo cepljenim, kolikor dolgo je to mogoče. “Vprašanje kaj jim sploh vbrizgavajo…so v ZDA že povedali, da je korona samo en nateg,” je še zapisala. Morda je vse skupaj le šala, smo pomislili. A ko smo odprli profil teh oseb, so bili prav zares polni vsebine proti cepljenju.

Foto: twitter

Ko se je pojavil prvi val epidemije, so se začele rojevati najrazličnejše teorije zarote. To, da virus ni resničen, je ena izmed pogostih laži, ki so jo začeli širiti covid skeptiki. Ko je začelo naraščati število smrtnih žrtev in okuženih, so nekateri spoznali, da so bili v zmoti. Kakorkoli, ni trajalo dolgo. Ko so se začela pojavljati cepiva, se je vse skupaj še dodatno potenciralo. Kot vihar so se začele prek družabnih omrežij širiti lažne novice okrog cepiv. To pa je posledično povzročilo škodo pri promociji cepljenja ljudi. Namesto da bi ljudje zaupali stroki, ki se je leta izobraževala, so začeli nekateri nasedati posameznikom, ki so jim postregli s teorijo zarote.

Ko človek z razdalje pogleda na vse skupaj, pride do sklepa, da epidemija ni razgalila le bede zdravstvenega sistema, ki je bil predolgo zoperstavljen s strani levih vlad, ki so večino časa na oblasti, ampak tudi pravo naravo ljudi in kako se ti znajdejo v težkih okoliščinah.

Sara Kovač