Poslancu Vatovcu (ZL) se ženski tamponi zdijo predragi, zato predlaga …

Vir: Facebook

Kdo bi si mislil, da se bo Združena levica iz stranke, ki je še nedavno zagovarjala ekonomski socializem, sprevrgla v skrajno ekonomski neoliberalizem. Če smo bili do sedaj vajeni, da so za vse težave proračuna na levici ponujali kot rešitev dvig davkov, je tokrat njihov poslanec Matej Tašner Vatovec presenetil s polovičnim znižanjem DDV. Res da precej diskriminatorno do moških, ampak tudi to bomo preživeli.

Matej Tašner Vatovec je svoj nos tokrat vtaknil v higienske vložke. Morda se vam bo zdelo kot šala, ampak vse je res. Ni sicer jasno, kako so ga prav ženski higienski vložki tako navdahnili, da se je na tem področju spremenil v slovenskega Donalda Trumpa, ampak dejstva so neizpodbitna.

Vatovec misli na žensko mesečno perilo
Prav Vatovec je v imenu Združene levice  začel boj za cenejše vložke, tampone in druge artikle, ki jih ženske potrebujejo, kadar imajo mesečno perilo. V nenavadnem preblisku ekonomskega liberalizma v tej skrajno levi stranki predlagajo več kot polovično znižanje davka na dodano vrednost na vse ženske intimne izdelke.

Glede na dejstvo, da je Združeni levici prav Venezuela velika vzornica v vseh pogledih, smo poskušali odkriti, kako je s higienskimi vložki in davki v tej Južnoameriški državi. Do točnih podatkov nismo še prišli, je pa Venezuela znana po tem, da prav najintimnejših stvari – WC papirja – pogosto ni moč dobiti.

“Z uvedbo znižane stopnje DDV za omenjene izdelke želimo v ZL ta strošek zmanjšati in izboljšati materialni položaj vseh žensk. Hkrati pa želimo s predlagano spremembo prispevati k povečanju enakosti spolov v naši družbi,” je komentiral poslanec Matej Tašner Vatovec.

Za Vatovca ženski tamponi predragi
Vatovec je na novinarski konferenci po poročanju STA priznal, da visoka obdavčitev ženskih intimnih izdelkov predstavlja precejšnje breme in da lahko znižanje davka na dodano vrednost v veliki meri pripomore ženskam, ranljivi družbeni skupini, k višji kakovosti življenja. Na novinarski konferenci sicer ni bilo govora o tem, ali bodo pobudo razširili še na katere druge izdelke.

Znižana vrednost DDV bo po predlogu novele zakona, ki je bil včeraj vložen v parlamentarno proceduro, veljala za damske vložke za enkratno in večkratno uporabo, tampone in podobne izdelke (iz papirne mase, papirja, celulozne vate ali iz koprena iz celuloznih vlaken) ter menstrualne skodelice.

S krvavimi vložki nad slovenske skladatelje
Ministrstvo za finance se na predlog še ni odzvalo, saj z njim še ni bilo seznanjeno. Združena levica je vložila predlog zakona v času, ko prestolnico pretresajo akcije radikalnih feministk. Sprva so se na zidovih ljubljanskih cerkva (stolnice in frančiškanske cerkve) pojavili napisi, kot so “Cerkev, marš iz moje maternice,” nato pa so se feministke s krvavimi vložki znesle še nad kipi slovenskih skladateljev.

Žiga Korsika

 • rubec

  Matej Tašner Vatovec, diplomiran kulturolog in socialni antropolog ahahahahahaha, pljunk, si po napornih razmišljanjih privošči tudi kakšno točeno pivo ampak samo če je v Angliji, saj se samo tam naroča takole: Pinto piva prosim.

  • indijanka

   Ta pobuda me je spomnila na Zavod središče evropskih vesoljskih tehnologij, ki prejema proračunska sredstva. Nikoli ne vem ali bi se jokala ali smejala, ko pomislim nanj. Ampak, vseeno. Dobra izbira prioritete, stranke, ki se ukvarja z domišljijskimi stvarmi. Kdo bi vedel, če se v teh kriznih časih pogovarjajo samo o njej?

   • rubec

    Enim rata čisto vse. Menda v Ljubljani obstaja celo inštitut za študijo migracij severnega medveda na južni Madagaskar. Kaj ko bi midva naše oblasti zaprosila za financiranje študija v kakšnem položaju je umrl Sedeči Bik.

    • indijanka

     A res, za severnega medveda? Potem, pa tisti transparent : Rada imam želve ni tako nenavaden, kot se je zdel meni. Tvoja ideja je zanimiva, odkritje bi bilo pa pomembno za veliko antropoloških vprašanj v povezavi s Slovenci. Samo tega nisem študirala smrk…smrk in Indijance in zdravljenje bom proučevala, ko bom stara.

    • tarantela

     Verjetno bi bila ta zamisel celo finančno podprta in bi dobila dr. diplomo. Saj jo je dobila tudi neka dama za disertacijo o spominu vode, čemur so se nekateri profesorji na naši slavni Univerzi sicer upirali, vendar je zmagala demenca, ki je verjela dami, da ima voda spomin, ali pa je bila sestavljalka disertacija prijateljica prijatelja itd. Kdo ve…

     • indijanka

      Se hecaš?

   • Peter

    Ne vem, kako si lahko predstavljaš življenje brez Zavoda središče evropskih vesoljskih tehnologij, no.
    Brez skrbi, če ne bi bili na pravi strani, proračunskih sredstev ne bi bilo. Tako pa gre samo še za en prispevek za stalno pripravljenost. Ker se zavedajo, da v nobeni normalni vladi ne bodo več cuzali sredstev, so stalno pripravljeni voliti prave.

    • indijanka

     Če bi bila obleka tajnic in varnostnikov tega inštituta bela in bi malicali tabletke, bi mi šlo razmišljanje lažje od rok. Tako se pa počutim oropano.

     • Peter

      Poišči si na netu spisek vseh uradov, inštitutov in zavodov, ki cuzajo denar iz proračuna. Potem se boš šele počutila oropano.

     • indijanka

      Hja..ti bi rad sedaj poskusil moj temperament, a ne. Kaj pa če računalnik pade na glavo komu sredi Lj? Iz 7. nadstropja veš. Ne bom brala, ne smem se razburjati. Temperament pa šparam za druga področja :).

     • Peter

      Tudi sam sem metal stvari skozi okno, pa ni dobr, te pol ludje tožjo. Bolš je metat u steno, no.

 • resnicaboli

  Čista bedarija to vaše pisanje.

 • leviukradlidrzavo

  Bedarija na kvadrat. Tako predlog ki to sploh ni in nima kaj iskati v politiki kot tole pisanje. Resno, a ti model za tasne idiotizme dobivajo celo placo? Pa ker id…jih je volu.

 • Darth Vader

  mene kr mal boli k vem, da gre tut en del mojga dnarja za tele idiote…..bog dej, da ga srečam na ulci, koga od njih, bo dobu najmanj eno plesko okol ušes v duhu “državljanske kritike zaradi nesmiselnega trošenja davkoplačevalskega kapitala za njihovoo politično stranko in njihove plače” če bo pa kej sikal še naprej na ulci in bil pameten, ga bom pa resno naluftal v duhu arabskega skrajneža….sem kr pripravljen tvegat kako pogojno alpa kak let na dobu za to, da enga zradiram :)

 • janez zorman

  Zakaj se na uredništvu sploh ukvarjate z temi zapitimi luzerji ?! To je kontra produktivno, ker so oni absolutni provokatorji. Živijo samo od marginalnih zadev, ker jih k resnim zadevam nihče ne spusti. Za levakarski kanon futer SD in SMC pa so ta-nr-ta – boljši.

  • Ruggedplant

   Nikar! Sam zjutraj veliko raje preberem kakšno novo ZL-ovo domislico kot pa razne predvidljive vice.

 • Slovenija moja dežela

  dokler bodo takšni živeli na naš račun,ne bo nič bolje. Bomo še dolgo trpeli ?

  • TomTom

   No, vsaj tamponi bodo cenejši od filtrov za tobak

  • karlina

   To se tudi jaz vsak dan bolj sprašujem, kako, da so lahko takšni osebki, ne ljudje v parlamentu in solijo ljudem pamet, sami je pa niti slučajno nimajo, je šla mimo njih, ze zdavnaj, res samo za bruhat so, nič drugega.

 • fireblade

  Računajo, da bo kakšna nepismena feministka obkrožila na listku ZL

 • benasi

  Tale “neenakopravnost žensk” je postal pravi hit. Spet ste si nekaj zamislili,da lahko trolate. Če ženske nimajo pri nas možnosti enakopravnosti pol je nimajo nikjer!!!!

  • rubec

   Točno. One so si tekom evolucije odbile tiča, zdaj bi ga rade še nam.

   • TomTom

    Hehe, dobra:-)

  • samsara

   Zgleda, da jim je še predobro, sodeč po akcijah levosućnih pripadnic nevladnih organizacij, oz. rezervnega sestava odredov KPS, ki izgorevajo v klanjanju in privabljanju muslimanskih artefaktov evolucije človeške zavesti.

 • vremnov

  Matej Tašner Vatovec kaj bodo tebi tamponi in vložki, res da si ZL ampak saj si moški?!?

  Ok bi razumel če bi predlagal znižanje davka na otroške dude ker to rabiš, tako pa..

  • Slovenec 33

   Saj so tamponi in vložki tudi za karakterje ne samo za organe, kajne in potem ima prav.

   • rubec

    Točno tako. One so si tekom evolucije odbile tiča, zdaj bi ga rade še nam.

  • Mojca pokraculja

   Motiš se, ZL in moški pomeni inkontinenco- nezmožnost zadrževanja blata ! Torej rabi moške vložke, pantse in plenice! Level 3 !!!

 • simplya

  Pri levici je spodnja možna meja bebavosti nedoločljiva.Ko že misliš da nižje ne morejo – evo ti ga spet .

 • Brane

  To so moderni samci,kateri sami potrebujejo damski vložek po hitrem soočenju z arabskim dobrodošljencem !!!Torej tudi v tem primeru ZL uveljavlja samo egoističen pristop !!! Dobesedno skrbijo za lastno rit !!!

 • Jože Novak

  Jaz pa mislim, da je krasno, da (ZL -zapušena levica) na glas predlaga te obskurnosti. Tako bo folk vsaj pokapiral kako prfuknjene so te feministične teorije. Morda bo še kakšen kdaj celo pogruntal da te umsko prizadete feministke dejansko pišejo zakone ki jih potem sprejemajo pod okriljem Anje Kopač Mrak. Ko se je šlo za družinski zakonik in zakon o družini mi živ Bog ni verjel, da je v ozadju teorija spola, ki jo hočejo postopno vpeljat glavne slovenske feministke…najbolj glavne od katerih so se znašle tudi pod koutrom nekdanjega ministra Slavka Gabra, ki pa je matica tega čebelnjaka.

  • lidija

   aha, zato pa ima bivši probleme s srcem.

 • tarantela

  Vi pa res nič ne razumete, pojdite vendar s časom naprej! Vsi ti migrantoljubi se zavedajo, da prihaja čas, ko bo mnogoženstvo postalo stvarnost in bo možakarja z več ženami precej stalo, če bo moral oskrbeti svoj harem s higienskimi pripomočki.

 • TomTom

  Kaj pa naši stroški? Ko žensko peljemo ven, plačamo večerjo. Ob obletnicah in praznikih plačujemo rože. Plačamo karte za vse predstave, koncerte in razvajanje žensk. Orodje, ki ga rabimo za domača popravila tudi stane lepe denarje. Brivski aparati, pivo in viski tudi stanejo. Samo pravim…

  • lidija

   pa čik gumi tudi… :)

  • rubec

   *********
   In ko jo zvečer vprašamo ali je čez dan kaj regrata nabrala reče: “ga ni blo”.

   • karlina

    Ti si pa od vraga, res, ha ha ha ah

 • Capi

  Tale zapis mi je spet padel v oči: Hkrati pa želimo s predlagano spremembo prispevati k povečanju enakosti spolov v naši družbi,” je komentiral poslanec Matej Tašner Vatovec.

  Pa kaj so to zaeni telebajski? Kako za hudi*a smo lahko različni spoli ENAKI? Lahko smo samo enakopravni, drugih variant NI!!

  • Mojca pokraculja

   Meni je tudi padel v oči ta zapis o enakosti spolov, ampak v drugem smislu. Kaj pa moška inkontinenca, vložki, plenice, pantsi itd. ? a za te artikle pa ni potreben manjši DDV?
   Dajmo no Matej, menda bo veljala enakost spolov tudi za vse moške” poscance”!
   Matejček kmalu jih boš tudi sam potreboval, le toliko v vednost, so 3″ leveli” inkontinence, pozanimaj se kakšna doplačila so za posamezne artikle !

 • tzt

  PožaReport o primitivizmih tovarišev ZL:

  To je nivo razprave politikov Združene levice: Cerar – posrana rit in nedofukanci …
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=21992&type=tags

 • MesecnikPajac

  Ko bojo muslimani taglavni, bodo feministke tiho kot rit. Sedaj jim pa prepevajo dobrodošlice. hahaha

 • cornusmas

  ZL-o kakšni enakosti pa vi?Gre za enakopravnost.Kaj ko bi o enakopravnosti med moškim in žensko podučili tudi tiste,ki zdajle v trumah prihajajo v Evropo?

 • čips

  Kopirajo!!! Ena država v eu to ze ima a se ne morem spomniti katera…. naj mi kdo pomaga.

 • Stajerka

  V ZL se javno fajtajo, kot v otroškem vrtcu, dejansko večina tudi spada tja.
  Kogar zanima, zelo zanimivo branje, retorika in vpogled v osebnosti nedoraslih osebkov je razpoložljiva na
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=21992&type=tags

  in pozdrav ZL v pisanih sporočilih mi ni padel iz vidnega polja……Tp, verjetno tovariški pozdrav….dodajam Tp za osebno rit…….

 • pajot

  Nove ženske volilke potrebujejo,nedvomno.

 • Mojca pokraculja

  Glede enakopravnosti, pardon “enakosti” , glede katere se tile zblojenci tako zavzemajo, bi dodala samo tole.
  Mi potrebujemo takšno družbo in državo, v kateri si bo vsaka ženska in vsak moški brez pomoči države lahko kupil te potrebščine. Ne potrebujemo nobene ” enakosti ” in kar je še ostalih zblojenih solidarnosti ZL, ampak spodobne plače in penzije. ZL in ostala svojat, nehajte nam jemat od plač, penzij in drugih zaslužkov, pogoltni ste vsak dan bolj, povrhu pa najemate kredite, izdajate obveznice in ne vem kaj še. V to se raje vtaknite, če že sedite v parlamentu !

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • xtc

  No pomanjkanja wc papirja pač lahko rešijo z uporabo šmirgl papirja ga gre manj:

  • tarantela

   Zdaj, ko trava zeleni, se po opravljeni potrebi lahko podrsajo z ritjo po travi, bo tudi obrisana, he-he…

   • karlina

    ha ha ha ha aha

  • karlina

   ha, ha, ha, ha, ha,

 • Ruggedplant

  Hvala ZL, vaši predlogi so vselej zabavni – jih pa moram vedno dvakrat prebrati, ker ob prvem branju vsakič pomislim, da mi možgani lažejo.

  • xtc

   Dvomim.
   Sicerpa za feministke je tudi koruzen storž dober,damo da nekaj je-ko je drgač suša.

  • karlina

   Ha, ha, ha, tudi jaz , če sem slučajno kaj narobe prebrala, ampak res se vedno sprašujem, kako je lahko človek tako glup, da izjavi takšne neumnosti. Pa , če se ne motim, se ima ta Vatovec za dr.-kakšnega se sprašujem.

 • Marija

  To delajo visoko izobražene intelektualke.Me kmetice katere smo manj izobražene na takšne svinjarije še pomislimo ne. Verjetno ima Vatovec harem in veliko potrošnjo vložkov,da se bori za znižanje davka.Neverjetna domišljija.Fakulteta ti res ne da etike in inteligence,to imaš ali pa nimaš.Ti so se očitno rodile brez nje,žalostno,da volivci tega niso ugotovili pred volitvami.

  • karlina

   Točno, fakultete FDV, UPRAVNA IN EKONOMSKA-poden od podna, za naše, njihove-otroke, zato pa imamo toliko “izobrazencev”, pardon kupljenih diplom, ker se tem lenuhom niti slučajno ne ljubi ne študirati, še manj pa delati, samo brez veze gobcati.

 • alojz

  Vatovec razmišlja v pravo smer. Tamponi so velik strošek, ki si ga priseljenke težko privoščijo.
  Zato so pa kar naprej noseče.

 • cecen

  Hja, moj sosed ima dve hčeri in ženo. Ker pač zaradi boljšega prihodka večino trgovine financira on, bo neglede na politično prepričanje , zagotovo podpiral predlog. In glede na rast cen, DDV in ostale podražitve ki nam jih je zrihtala vlada , je vsaka pocenitev dobrodošla. S tem verjetno ne bodo strinjale feministke, ker se bo vse skupaj njim zdelo diskriminatorno. No, naj si tampon kam vtaknejo pa bo svet lepši.

 • Mižek Figa

  Stopnuje se takole: Vaga, Vagon, Vagina, Vatovc

 • Botoks

  In da ne bi kdo pomislil kako originalne so te rdečkarske pokveke ali celo premorjo kako ustvarjalnost ,ne,daleč od tega.Ako pogledate lepilni trak s katerim so oblepleni spomeniki na katerem piše sexistische scheisse je nabavljen v njihovih trgovinah,kjer lahko nakupijo vse od lepilnega traka do emblemov in,boxarjev,pištol,palic za pretepanje,ki so maskirane v zastavice,obutev za ulične pretepe,maske,čelade,do orožja naprimer tule http://www.black-mosquito.org/index.php/aufkleber-1/klebeband-1/sexistische-kackscheisse-klebeband.html

  ali tule http://www.roter-shop.de/

 • Botoks

  poslanca vatovca in šankfilozofa Pribca sprašujem,kaj pa zdaj s Koelnom in novoletnimi posilstvi migrantov,ko je sodišče v Haagu posilstvo spoznalo za vojni zločin? http://www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21695328-courts-guilty-verdict-against-jean-pierre-bemba-mark ..

 • Opazovalec

  Dobra ideja. Manjši stroški za reči, ki jih potrebujejo vsak mesec…zakaj pa ne

 • mona lisa

  S kakšnimi banalniki se ukvarjajo v vladi ko se dogajajo v državi največje tatvine, gospodarstvo crkuje in islamski ogenj gori nad glavo. Saj človek ne more verjet.

  • karlina

   Res, kakšne bedastoče, točno, mimogrede, včeraj pa so nekateri poslanci glasovali proti zvišanju sredstev, za obrambo drzave in nas drzavljanov. kot sem predvidevala, so bili to:
   Murgljeva, Nemec in seveda, naš vrli poslanec Dolinšek-sramotno, ko se je vedno ven metal v zvezi s TO in bil glavni, sedaj pa niti slučajno več noče slišati ničesar o tem, se je enostavno prodal SMC in s tem izdal vse, ki so bili leta 91 v prvih vrstah v TO, res so samo za bruhat, nič drugega.

 • razerznak

  celo nekaj pametnega od ZL, kdo bi si mislil

 • Nicr

  Vidi se,da nima ženske ali pa ne pozna še drugih “lovilcev menstre”.
  Moja uporablja mesečno skodelico (moon cup).Zato ne potrebuje nikakrsnih tamponov ali vlozkov itd. S tem prihrani pri nakupu in ne obremenjuje okolja. Pred vsako uporabo se ga prekuha v vreli vodi in to je to.pomoje primerno za večino žensk.
  Poglejte si kaj to je,priporocam!

  • karlina

   Ne, hvala, sem ze brala o tem.

   • Nicr

    2 mooncupa ima že 7 let.Prihranek za pripomočke za mesečno perilo je kar velik.
    Poskusiti je treba na lastni koži,da veš če ti je to ok.
    Sicer pa vseeno,večino davščin je treba znižati..ali del davka nameniti za točno določeno reč. V tem primeru za preventivo in bohnedej zdravljenje ženskih bolezni povezane s splovili.
    Pa en lep dan!

 • tomven

  Bebavih izjav tega bizonjota niti ne preberem več.

 • karlina

  Ampak tem iz ZL se je pa res totalno odpeljalo.

 • Jože Novak

  No še to je treba rečt na tem mestu. Zelo je bizarno se ukvarjati z davkom na vložke. Kot da ni v resnici nobenih drugih problemov. Če bi ti bistroumni modeli nagruntali kako dvignit gospodarsko rast bi najbrž ostalo dovolj denarja tudi za damske vložke pa s kakršnim koli ddv že.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!