fbpx

Policisti letos ne bodo dočakali pogajanj z vlado, naj gredo raje na dopust?

Foto: N. K.

Pogajanja med vlado in policijskima sindikatoma so zopet prestavljena, ker mora ministrstvo za notranje zadeve pridobiti določene podatke glede plačnih anomalij in posebnosti. “To terja malo več časa, zato danes pogajanj ni, verjetno se bodo nadaljevala po novem letu,” so dejali.

“Na ministrstvu moramo narediti simulacijo, kje smo, kaj imamo na mizi, kakšen učinek ima na posameznega policista vse skupaj in drugo,” so dejali in dodali, da se bo notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar z obema policijskima sindikatom danes tudi srečala, da jima to pove.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je dejal, da ne ve, zakaj so pogajanja z vlado danes odpovedana. Pričakuje pa, da bo kmalu izvedel, saj se je odpravil k ministrici.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je v sredo ocenil, da je vladna stran ponudila kar konkretne dodatne ugodnosti za policiste, “vendar v tistem okviru, ki ga finančno zmoremo, in v okviru, ki se nanaša na odpravo anomalij”.

Dopusti in bolniške odsotnosti se bodo nadaljevali
Tudi za danes je napovedano, da bodo policisti v okviru stavkovnih aktivnosti množično koristili dopust. Že v sredo se je po besedah generalnega direktorja policije Marjana Fanka za to odločila okoli polovica mož v modrem. Prav tako se je povečalo število bolniških odsotnosti.

N. K., STA