fbpx

Policisti na množičnem dopustu, kaj pa varnost?

Foto: J. F.

Policisti so za danes in četrtek napovedali množično koriščenje dopusta. Število policistov, ki so se v okviru stavkovnih aktivnosti odločili za to dejanje, ni znano.

Najverjetneje se bodo nadaljevala tudi pogajanja med policijskimi sindikati in vlado, na katerih je v torek prišlo do določenega zbližanja stališč pogajalskih strani.

V torek so bila pogajanja prekinjena, po besedah predsednika Policijskega sindikata Slovenije Radivoja Uroševiča pa so dosegli zbližanje tistih stališč, ki zadevajo dinamiko pogajanj, pa tudi reševanje stavkovnih zahtev in vladno ponudbo.

Dopust ni povezan s stavko
Uroševič je o tem, da bodo policisti množično koristili dopust dejal, da gre za individualno pravico posameznika, ki jo bo ta ali uveljavljal ali ne. Zatrdil jne tudi, da to ni povezano z zaostrovanjem stavkovnih aktivnosti. Glede na reakcije vodstva policije meni, da se bo za stavko odločilo veliko število policistov.

Uroševič sicer meni, da nekaterim policistom ne bodo odobrili dopusta, saj mora policija poskrbeti za minimum zagotavljanja varnosti. Na Generalni policijski upravi so ob tem opozorili na zakonsko dolžnost predstojnikov policijskih enot, da zagotovijo ustrezno pristojnost služb in nalog, ki jih mora policija po zakonu v vsakem trenutku opravljati. Svoje delo morajo torej organizirati v skladu s tem zakonom.

B. O., STA