Policisti po “aferi Koprivnikar” niso dosegli dogovora z vlado

Vir: STA

Pogajalci vlade in policijskih sindikatov so danes nadaljevali pogajanja. Dosegli so “le manjši premik v smeri ustrezne rešitve zapadl obveznosti,” so sporočili iz sindikatov. Pogajanja bodo verjetno nadaljevali, ko se bodo sindikati opredelili do zadnjega vladnega predloga, ki naj bi ga v sredo prejeli še v pisni obliki.

V sindikatih so pojasnili, da je vladna pogajalska skupina kot nesprejemljiv zavrnila njihov zadnji predlog in vztrajala pri svojem predlogu, ki ga je danes ustno predstavila, v sredo pa jim ga bo posredovala še v pisni obliki.

Predlog vlade je za sindikate neprimeren
Vendar pa pogajalska skupina sindikatov v policiji danes predstavljeni predlog vladne pogajalske skupine ocenjuje “kot neprimeren za morebitno odločanje organov sindikata”. Ob tem izražajo pričakovanje, da se vlada z ustreznimi finančnimi sredstvi opredeli do zadnjega sindikalnega predloga in tako dokaže, da ji je dejanski cilj izpolnitev danih zavez in obljub iz preteklosti

Predsednika sindikatov: Ne bomo odnehali!
Sporočilo, ki ga objavljajo na svojih spletnih straneh in sta ga sopodpisala predsednika obeh sindikatov Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič, pa končujejo s pozivom: “Pokažimo svojo enotnost in odločenost, da ne bomo odnehali do izpolnitve zastavljenega cilja!”

Na ministrstvu za notranje zadeve so v sporočilu za javnost pojasnili le, da še vedno obstajajo razlike med predlogi vladne pogajalske skupine in pogajalsko skupino sindikatov v policiji, zato bosta obe strani stališča dodatno preverili.Kot so navedli, so se dogovorili, da bo vladna pogajalska skupina zadnji približevalni predlog sindikatoma posredovala v pisni obliki, po prejetju njihovega odgovora pa se bodo pogajanja nadaljevala.

Prva pogajanja vlade in policistov po aferi Koprivnikar
Današnja pogajanja so bila sicer prva po razkritju dogovarjanj o policijski kontroli ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, zaradi katerih so na policiji zoper sedem policistov uvedli postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Med njimi je tudi predsednika Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, ki se je odločil, da bo še naprej sodeloval na pogajanjih, svoj mandat predsednika sindikata pa je vezal na glasovanje na izrednem kongresu. Ta bo sklican takoj po končanih pogajanjih z vlado.

Ž. K., N. K., STA