Policisti zaradi Šarčeve ignorance zaostrili stavkovne aktivnosti; temeljiteje pregledujejo tovorna vozila na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje

Foto: sta

Policisti so uresničili svojo napoved. Zaostrili so svoje stavkovne aktivnosti, ki so jih začeli 1. oktobra in sicer na mednarodnih mejnih prehodih Obrežje ter Gruškovje. To pa tako, da temeljiteje pregledujejo tovorna vozila. Zaradi tega na obeh straneh državne meje tako že nastaja daljša kolona tovornih vozil. Razlogi za njihovo zaostritev so bili predstavljeni že v petek, a od takrat niso prejeli niti vabila niti konkretnega vladnega besedila na svoje stavkovne zahteve.

Ob današnji zaostritvi stavke in aktivnostih članov policijskih sindikatov, ki so stekle na mednarodnih mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje je vodstvo policije pozvalo pogajalce na obeh straneh, da z največjo mero konstruktivnosti pristopijo k nadaljevanju pogajanj, s ciljem čim prejšnjega oblikovanja sprejemljivega kompromisnega predloga, da bo delo v policiji lahko spet nemoteno steklo. “Zaradi narave policijskega dela, ki je daleč od pisarniškega udobja, in zaradi zahtevnosti poklica, nenazadnje pa tudi učinkovitosti, vodstvo policije podpira zahteve policijskih sindikatov za boljše vrednotenje policijskega dela. Le z vzpostavijo ustreznega plačila tega poklica bo mogoče tudi v bodoče zagotavljati varnost z zadostnim številom policistov, z ljudmi, ki bodo z veseljem opravljali svoj poklic in od tega lahko tudi dostojno živeli,” še pravijo na policiji.

Stavko zaostrili zaradi neodzivnosti vlade Marjana Šarca
Ker so pogajanja med policijskima sindikatoma in vladno pogajalsko skupino zastala, so se policisti odločili stavko zaostriti. Vlado Marjana Šarca so policijski sindikati takoj po izvolitvi pozvali, naj aktivno pristopi k reševanju stavkovnih zahtev. A v roku desetih dni, kolikor so ji postavili za izpolnitev zahteve, odgovora niso prejeli. Zaradi tega bodo stavko nadaljevali in prav tako bodo nadaljevali s podobnimi zaostritvami tudi drugje in pri drugih oblikah policijskega dela. S tem upajo, da se bo vlada naposled odzvala. Zaostrene sindikalne aktivnosti bodo potekale vse dokler bo stavkajoča straža menila, da s tem ne obremenjujejo preveč stavkajočih policistov in drugih državljanov, ki prestopajo državno mejo.

J. Ž.

 • Franc Šink

  Kot občasni kršitelj raznih predpisov,mi seveda policija ni preveč pri srcu.
  Tu jim dam pa prav !

  • traktor

   Zakaj že? A so res toliko več vredni, kot ostali. Saj so vendar vedeli kaj bodo počeli, kot policaji in kakšna bo plača. Pa bi šli za peka al pa šlosarja.

   • Franc Šink

    Dobri peki in šlosarji so že veliko bojše plaćani.

    • večni srb

     Po moje tudi, ja, sploh tam, kjer prodajajo štruco kruha za 60 centov, ker itak vsi kupujejo v hiper marketih, v akcijah. Zdaj si pa zračunaj koliko kruha moraš prodati za sebe in par zaposlenih, vse stroške, davke, nenazadnje moko in materiale… Policist zasluži vsaj dvakrat več, brez upoštevanja subvencij za stanarino, upokojitvene dobe, raznih dodatkov… eh.

     • traktor

      A bi ti rad povedal, da je bit privatnik dones, zajeban? Mater sem pa mislu, da odpreš firmo, kupš Mercedesa, vikend pa jahto, pa je to to.

    • traktor

     Saj pravim, za kirga kurca so pa rinl v policaje, lepo bi šli za peka al pa šlosarja, če se jim gre za dnar. A ja, sam pol pa ne bi mel ktirga jebat, razn samga sebe.

  • večni srb

   Poslušaj ljudi kaj govorijo, nekateri so kaznovani tudi za čisto nič, bolj očitno ne more biti narobe, sploh ne skrivajo, da se lažejo in norca delajo, čeprav običajno le takrat in iz takih, za katere dobijo navodila od komandirja, da jih je treba zjebat.

   To niti približno ni normalno, slabo delo policije je tudi vzrok za čedalje slabše državno tožilstvo, ki se zgovarja na njihove napake, vendar jih tudi varujejo pred utemeljenimi in opravičenimi pritožbami državljanov.
   Dejstvo je, da policaj ni Jezus, ni mu treba oprezati za vsako malenkostjo in opazovati vse kar je poklicnemu paranoiku sumljivo, med nami so predvsem ali celo edino zato, da življenje teče mirno ,strpno in se ljudje držijo osnovnih moralnih vodil, ampak oni se gredo pa še vse kaj drugega, za kar bi morali odgovarjati vsaj Evropskim sodiščem, če so že naša opravilno nesposobna kaznovati lasten represivni aparat, kadar postane kup gnoja. Je pa res, da so se od Kresalove in Gorškove katastrofe naprej le nekoliko popravili, ampak samo na videz, tako očitno ni več sicer imam še vedo občutek kot bi živel v nacistični Nemčiji in je povsod Gestapo.

   Tak je moje mnenje, nezakonitega in nemoralnega postopanja policistov je pri nas veliko več kot pišejo naši podpovprečni mediji.

 • Slovenec sem

  Policaji naj se ne igrajo s tem režimom.

  Z levice namreč že prihajajo pobude, da bi migrante zaposlili v slovenski vojski in pri policiji!

  In tako bomo dobili še nekaj sto tisoč vojakov in še nekaj sto tisoč policistov.

  Tako bomo prihranili pri opremi, ker ne potrebujejo drugega kot nabrušene nožičke.

  Poleg tega pa so se izkazali s tem, da vdirajo k nam tudi v mrazu, dežju in snegu.

 • rrrrr

  Slovenska norost ne pozna meja. Če policisti stavkajo tako, da temeljito in vestno opravljajo delo, za katerega so plačani, zakaj hudiča ne prično stavkati še Serpentiškovi ministranti in Mesečevi bolivarji.

  • Waltter

   Policisti ne opravljajo svojega dela vestno ampak jebejo narod pri prehodu meje, ce bi delali vestno in po zakonu bi lepo vse ilegalce vracali nazaj na hrvasko… tako pa spremeni mnanje oni ne delajo vestno oni samo jebejo narod…

   • samsara

    Po tem, ko sem napisal svoja komentarja, sem prebral še tvojega in ugotovil, da deliva podobno stališče do delovanja in stavke policistov. Res nelogično in konfuzno vse skupaj.

   • nevtrino

    Žal ” temeljiteje” v tem primeru v resnici pomeni samo “počasneje” …

  • samsara

   Sem uro za tabo dodal svoj komentar, a te vseeno vprašam, kaj meniš, ali bodo tovariši miličniki začeli dosledno upoštevati zakone in predpise le pri svojem delu z normalnimi ljudmi, ki legalno prečkajo državno mejo preko uradnih mejnih prehodov, ali pa celo še pri svojem delu in obravnavi nezakonitih novodobnih oportunističnih pohajačev, ki k nam derejo nepovabljeni iz največjih zakotij tretjega sveta?

  • večni srb

   Ker življenje ni računalniški program in vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje ,nič ne delajo v redu, izsiljujejo cel narod in trpinčijo, po nepotrebne zaustavljajo šoferje, kot eni taki hajduki, se vidi kdo jih ščuva na nemočne ljudi.

 • domovina mili dom

  Takšna je stavka, ko so komunisti na oblasti. Pri desni vladi bi bili z vodnimi topovi na ulicah.

 • Waltter

  Kot prvo naj zacnejo opravljati svoje delo po zakonu in naj zacnejo ilegalce vracati nazaj na hrvasko skupaj z temi ki so jih uvozili mimo zakonov. Ko bodo zaceli spostovati ustavo, zakone in davkoplacevalce na katere so prisesani takrat se lahko zancenmo pogovarjati, pa ne o denarju ampak da izboljsajo svoj odnosi in komunikacijo z ljudmi, ter da prilagodijo svoj ego. Nato je potrebno izvesti temeljito prevetritev kadrov v policijskih vrstah da vrzejo in izlocijo nasilneze ki mislijo da so zgrabili boga za jajce.
  To kar pa sedaj delajo so samo za fuknit iz sluzbe, zdaj jebejo rajo in provocirajo da bi nekaj izsilili al kaj???
  Spelajo se naj ne pa da bi radi se meli vecjo placo za to… Kolko so jih ta vikend not prisvercali med 60-100? in po kaki logiki ?

  • Slovenec sem

   Res je, policisti bi s stavko najbolj boleče zadeli režimsko oblast, če bi začeli preprečevati migrantom vstop v Slovenijo in če bi jih dosledno vračali sosednjim državam, odkoder vdirajo v našo deželo.

 • samsara

  Domnevam, da bodo tovariši miličniki podobno zaostrili tudi svoje delovanje v odnosu do nezakonitih tujerodnih, nepovabljenih oportunističnih pohajačev, ki k nam derejo iz največjih zakotij tretjega sveta.
  Sklepam, da bodo pri svojem delovanju striktno upoštevali zakone in predpisa, ter od omenjenih invazivcev zahtevali vse potrebne dokumente in potrdila, potrebna za vstop v našo državo.
  Potni list, šengen viza, minimalni znesek denarja, zdravstveno potrdilo o cepljenju…

  • Olga2345

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Olga2345

    Oprostite, sem malce zadremala z nosom na tipki. Saj veste da so moji komentarji vedno pametni. Nisem ne Vera ne Karlina ki ponavadi pišeta (hi hi) take komentarje s križi. To sta se naučili v šoli pa nič več :)

 • montyamp

  Glupi policaji , kot vedno , zaj bojo =bali šoferje , ovirali mednarodni pretok blaga in storitev in švercali kozojebače ki so kot ostanki ISIS-a pobegnili pred smrtjo .
  Kaj se to res dogaja , ali je to kakšna nočna mora novinarja ???????????????
  Tam naj žveplenemu pregledajo skrbniške račune v Rusiji , budale zabite .
  Pokraden denar naj spravijo nazaj v državo , ali jih plačujemo za oviranje prometa , za zatiranje kriminala , ali mogoče razvoj topoglavosti , ki je na koncu , nižje ne gre .

  • cosmosjasnovidec

   In stirajo kamelotrajbarsko muslimansko golazen nazaj na hrvatijo kar jim je dolžnost ne pa jih voziti v zbirne centre.
   Nesposobneže strahopetne je potrebno odpustiti,ker so nekoristen strošek državi in davkoplačevalcem.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • večni srb

   To mi je pa pri tebi zelo všeč, sicer govoriš gluposti, ampak ko gre za resne teme, znaš povedati jasno in glasno kar mislimo vsi.

 • ZatonMesecnikov

  Če bi Ivan janez postal premier, bi že 6 mesecev štrajkali, skupaj z drugimi. Vrag je odnesel šalo, socializmu se še enkrat bliža konec. 37 milijard, trend pufa spet narašča.

  https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

  javni hočejo 800 milijonov, slovenija pa plačuje 1,7 milijarde obresti na leto. Včeraj je bila na TV neka bionda, da ne bo volila Logarja, ker je SDS kao klical troiko. Upravičila je glupača sloves biond.

  če bi se Slovenija takrat zadolžila iz monetarnih fondov EU za te namene, torej Troika, bi plačevala 800 milijonov obresti letno manj, kot pa jih plačuje. ker sedaj plačuje 3,9% obrestno mero, pri troikinih bi pa plačevala pri negativnem Euriboru 0,17%. Toliko plačuje Grčija.

  Tukaj je vaših 800 milijonov Javni! NE Troiki.kaj bi sedaj radi oboje, Ne Troiki in še 800 milijonov? Oboje pa pač ne gre….

  • RATATA

   Saj ti ne bodo verjeli.
   Oni se bojijo trojk saj vedo, kaj so počele njihove trojke.
   Sploh ne vedo da to ni isto.

   • ZatonMesecnikov

    Ja, žal imaš prav. vsak si pa lahko naračuna na Bratuškinih 10 milijard pufa ki ga je vzela obresti po 3,9% in troikinih 0,17% letno.

    Wi dount nid manej slovenijo stane 390 milijonov Eurov letno. Če bi bila pa trojka, pa bi jo stalo 17,0 milijonov letno.

    levičarji z našizmom in “svoji na svojem” ropajo Slovenijo. Cena našega je 800 milijonov letno. najmanj.

    • RATATA

     Reference je imela! Bila je nadzornica eNKaBeeM.
     Pa še papa jo je sprejel.

    • Mojca pokraculja

     No krasno! In ob vsem tem se folku niti ne sanja, da se država vsak mesec zapufa za izplačilo penzij. Zdaj so tako “pametni” da najamejo puf vsaj za 6 mesecev vnaprej. Preje so ga vsak mesec sproti. Poleg tega se ne pufajo samo do razlike med pobranim in manjkom sredstev, ampak za celoten znesek izplačil, pa nihče ne ve kam gre dejansko denar od pobranih prispevkov za ZPIZ !

 • Artur

  Hmmm glede na to, da cajci nadrsajo zaradi migranatske drhali na meji sedaj tudi pod rdečim Šarcem bi bilo logično za pričakovati, da bi svojo stavko združili s protesti proti marakeški deklaraciji katero Šarko vehementno zagovarja proti volji večine naroda. Narodnim izdajlcem je treba končno dati na znanje, da tako več ne bo šlo naprej.

  • cosmosjasnovidec

   Boli policijo kurac za marakeški sporazum,kamelotrajbarske musliče in tako naprej.
   Njim je važna samo plača za nekoristno delo za katerega jim je potrebno plače še znižati.
   Opravljanje njihovega dela je ščititi ter zavračati in stirati kamelotrajbarske musliče od koder so se privlekli ne pa,da jih strahopetni posranci raje vozijo v zbirne centre.
   Dokler ne bodo opravljali dela kakršnega morajo naj zaprejo gobce ali pa gredo za musliči pospravljat smeti.Dal bi jaz njim plače po zarukanih bučah nesposobneži navadni.Hrvate si naj vzamejo za primer kateri musliče na bosanđerovski granici pretepejo,če se prostovoljno nočejo vrniti nazaj v Bosno ti slovenski se pa pred musliči poserjejo od strahu in jih še celo vozijo v zbirne centre.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • črnaovca

  No ja to bi morali tako ali tako vedno početi da se preko Slovenije ne bi valilo vse kar si kdo zmisli

 • RATATA

  Kaj je zdaj s protesti v sredo ob desetih pred parlamentom?
  V kakšnih uniformah naj pridemo? Do pojasa goli??? In s kakšno oborožitvijo? Prosim za komando!

  • cosmosjasnovidec

   Z vsem kar se ti najde pri roki obleka je pa primerna maskirna,da te nihče pozneje ne bo prepoznal,če mu razbiješ betico.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • rrrrr

   V sredo vsekakor pridem pred parlament. Zastopal bom sebe in vsaj 100.000 svojih sodržavljanov, ki bodo hudokurčno grozili Serpentinškovim Zelomarajokešem in bentili s pirom v roki pred televizorji v udobni domačnosti svojih dnevnih sob…

 • cosmosjasnovidec

  Če je tako kot piše sedaj vsaj delajo ne pa,da hodijo kot mesečari v Slovenijo se pa tihotapijo kamelotrajbarski muslimanski izrodki.
  Sicer pa kaj so pričakovali od Šarca??
  Šarec prav dobro ve,da so nesposobni ter nekoristni za opravljanje svojih dolžnosti (kar je razvidno tudi z uvažanjem kamelotrajbarske muslimanske golazni) tako,da je mnenja,da si še teh plač ne zaslužijo.
  Z tem se na veliko strinjam z njim.
  Zakaj bi se nekomu plačevalo za nedelo ter neopravljeno dolžnost.Če bi jo opravljali bi musliče stirali nazaj na Hrvaško ne pa jih vozijo v zbirne centre,ker se bojijo,da jih musliči ne bi naklestili.
  Jebeš ti tako nesposobno in nepotrebno policijo katero je potrebno razpustiti saj je samo strošek državi.
  Naj gredo za smetarje ter za kamelotrajbarskimi musliči pospravljat in čistit smeti za kar so sposobni in bodo tudi dobili ustrezno plačo loji zabiti.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • večni srb

  Kaj se to pravi, dajte denar ali pa vam bomo močno otežili vsakodnevno življenje in gibanje, saj niso normalni. Kot državljan in občan, se niti najmanj ne strinjam s samohvalo naše ljudske policije, nič ni res od tega kar pravijo, osebno imam z njimi popolnoma nasprotne izkušnje in pravzaprav ne poznam skoraj nikogar, ki bi imel dobre.
  Policija ne more stavkat, ker je podaljšana roka vlade, to je isto kot, če bi vlada stavkala, nad civilne državljane pa bi poslali svoje policiste in nas terorizirali dokler ne dobijo pare. Tako pa to ne gre, ne sme biti, če kaj posebnega rabijo, jim mora minister to urediti, sicer se lahko postavijo v vrsto, skupaj z ostalimi podplačanimi državljani in nekoliko manj podplačanimi javnimi uslužbenci.
  Kaj pa, če denarja enostavno ni, migrante na stran, pri nas je tudi čedalje več klošarjev, ki so neprimerno bolj potrebni socialnih prejemkov kot policija. Še več, prav policija je v večini primerov bolj ali manj posredno kriva, da ima toliko slovencev popolnoma uničena življenja in se masovno selijo ven, ogromno si jih tudi vzame svoje življenje, vse to leži na duši represivnega aparata.

  Kar se mene tiče, če bi jaz bil na Serpentinškovem mestu, jim ne bi dal čisto nič, kar rabijo, morajo imeti, sicer pa bi jih bilo treba odpustiti vsaj tretjino, ker so navadne barabe in lažnjivci. Mogoče to komu ni všeč, ker je obseden s policijsko propagando, da so neki heroji in neznansko trpijo, kar je navadna totalitarna oslarija in si državljani redko delimo tako mnenje z njimi. Marsikaj je za razčistiti, policija ne more biti izvzeta iz ostre javne kritike, isto kot velja tudi ali predvsem za sodnike in zdravnike, morali se bodo navaditi, da so med kolegi barabe in so sami dolžni izpostaviti šalabajzerje. Ko bo narod videl, da med njimi ni več barab in so odgovarjali za svoje zločine ter grehe, potem brez skrbi, mi bomo zahtevali, da se jih plača bolje in dovolj zaposli, prej pa figo. Jaz jim ne bi dal nič, ker si niti slučajno niso zaslužili, tiste svoje patetične fore pa naj zadržijo zase, če ne bodo delali tako, da bomo civilni državljani zadovoljni, pa naj jih razžene in razoroži vojska. Bomo že dobili nove, marsikdo bi šel za policista, če bi vedel, da mu ne bo treba delati za fašiste in jebat navaden folk brez veze.

  • Andrej

   Po tvoje bi bilo najbolje, da policijo kar ukinemo. Bi musliči lažje prihajali sem. Zakaj pa svojim v Srbiji tega ne predlagaš?

   • Osti jarej

    ..pravzaprav…ja,vseeno bi bilo…če bi je ne bilo

  • Osti jarej

   ….a sova pa lahko…štrajka…že bogve od kdaj…..vprašanje,če sploh kdaj ni

 • Marija

  Bravo. Hitro nas bo 5 milijonov

 • Osti jarej

  …ahhh….vedno so v službi kapitala,ki ga v resnici varujejo….yebe se tudi njim za rajo

 • Osti jarej

  ….če stavkovne zahteve ne bodo uresničene,ne bodo delali….torej…ne bodo pisali kazni za mizerne cestnoprometne prestopke

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!