Policisti zaradi Šarčeve ignorance zaostrili stavkovne aktivnosti; temeljiteje pregledujejo tovorna vozila na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje

Datum:

Policisti so uresničili svojo napoved. Zaostrili so svoje stavkovne aktivnosti, ki so jih začeli 1. oktobra in sicer na mednarodnih mejnih prehodih Obrežje ter Gruškovje. To pa tako, da temeljiteje pregledujejo tovorna vozila. Zaradi tega na obeh straneh državne meje tako že nastaja daljša kolona tovornih vozil. Razlogi za njihovo zaostritev so bili predstavljeni že v petek, a od takrat niso prejeli niti vabila niti konkretnega vladnega besedila na svoje stavkovne zahteve.

Ob današnji zaostritvi stavke in aktivnostih članov policijskih sindikatov, ki so stekle na mednarodnih mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje je vodstvo policije pozvalo pogajalce na obeh straneh, da z največjo mero konstruktivnosti pristopijo k nadaljevanju pogajanj, s ciljem čim prejšnjega oblikovanja sprejemljivega kompromisnega predloga, da bo delo v policiji lahko spet nemoteno steklo. “Zaradi narave policijskega dela, ki je daleč od pisarniškega udobja, in zaradi zahtevnosti poklica, nenazadnje pa tudi učinkovitosti, vodstvo policije podpira zahteve policijskih sindikatov za boljše vrednotenje policijskega dela. Le z vzpostavijo ustreznega plačila tega poklica bo mogoče tudi v bodoče zagotavljati varnost z zadostnim številom policistov, z ljudmi, ki bodo z veseljem opravljali svoj poklic in od tega lahko tudi dostojno živeli,” še pravijo na policiji.

Stavko zaostrili zaradi neodzivnosti vlade Marjana Šarca
Ker so pogajanja med policijskima sindikatoma in vladno pogajalsko skupino zastala, so se policisti odločili stavko zaostriti. Vlado Marjana Šarca so policijski sindikati takoj po izvolitvi pozvali, naj aktivno pristopi k reševanju stavkovnih zahtev. A v roku desetih dni, kolikor so ji postavili za izpolnitev zahteve, odgovora niso prejeli. Zaradi tega bodo stavko nadaljevali in prav tako bodo nadaljevali s podobnimi zaostritvami tudi drugje in pri drugih oblikah policijskega dela. S tem upajo, da se bo vlada naposled odzvala. Zaostrene sindikalne aktivnosti bodo potekale vse dokler bo stavkajoča straža menila, da s tem ne obremenjujejo preveč stavkajočih policistov in drugih državljanov, ki prestopajo državno mejo.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobova vlada znova prevarala gospodarstvenike in zaposlene

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...