fbpx

Policistom v Velenju je prekipelo – šikaniranj in nepravilnosti pomočnika komandirja imajo dovolj

Pomočnik komandirja PP Velenje David Brumec (Foto: FB)

Dolgo časa je trajalo, da nam je prekipelo. Na PP Velenje se že nekaj let dogaja šikaniranje in mobing nad zaposlenimi s strani pomočnika komandirja Brumec Davida,” opozarjajo zaposleni policisti.

V uredništvo Nova24TV smo prejeli pismo zaposlenih policistov Policijske postaje Velenje, ki se soočajo s problematičnim pomočnikom komandirja Davidom Brumcem.

Opisali so ga kot konfliktno osebo, pod njim pa naj bi se že več let dogajalo šikaniranje in celo mobing. Kot so opisali, svoje frustracije pogosto prenaša na podrejene, večkrat naj bi povzdignil tudi glas in za svoje napake krivi druge.

Opis slike ni na voljo.

David Brumec (drugi z desne) je bil med ustanovitelji Sindikata policistov Slovenije. (Foto: FB)

Njegova hčer ga je “izdala”, ko jo je vozil v službenem vozilu
Na položaj pomočnika komandirja naj bi prišel politično – ker je pred leti kritiziral varovanje predsednika vlade, pri tem pa je skrbel za razporeditev patrulj na območju, kjer prebiva Janez Janša. Njegove ambicije so po pisanju policistov celo postati komandir Policijske postaje Velenje, vendar ob morebitni uresničitvi tega scenarija opozarjajo, da “bi šla PP Velenje samo navzdol“.

Policist Brumec je v policijskem vozilu prevažal svojo hčer, ki je vožnjo obelodanila na Instagramu.

To pa še ni vse. 27. septembra 2020 je Brumec s službenim vozilom med službenim časom na sprednjem sedežu prevažal svojo hčer Urško, ki je to veselo objavljala na svojem Instagramu. Nepravilno naj bi nosil tudi službeno orožje, saj ga nima na “opasaču”, kot je vidno na sliki. Policisti še dodajajo, da bi moral biti nekdo na takšni funkciji v prvi vrsti zgled vsem ostalim policistom.

Celotno pismo si oglejte spodaj:

“Spoštovani,

dolgo časa je trajalo, da nam je prekipelo. Na PP Velenje se že nekaj let dogaja šikaniranje in mobing nad zaposlenimi s strani pomočnika komandirja Brumec Davida. Omenjeni je imel že pred prihodom v Velenje konflikte z delodajalcem in velja za zelo sporno in konfliktno osebo.

Pa ni problem, če se on prepira z nadrejenimi, problem je, ko on te njegove frustracije prenaša na podrejene.

Ni malokrat, ko se preko zveze na ves glas dere na policiste v patrulji.

Sam velja za policista, ki med svojim delom naredi veliko napak in misli, da je edino njegovo prav.

Išče napake pri drugih ter s prstom kaže nanje, sam pa se ne posipa s pepelom, če kaj zamoči.

Pred leti, v času druge Janševe vlade je celo govoril “kaj bomo mi varovali tega kekca in kriminalca?” pa je že bil pomočnik komandirja, ki je bil zadolžen za razporeditve patrulj tudi na območje, kjer prebiva predsednik vlade.

Glede na to, da izvaja nad nami takšne pritiske in svojih napak ne vidi, pa policisti vidimo njegove napake in eno izmed njih smo primorani tudi posredovati, saj gre za grobo kršitev predpisov policije in bi Brumec, če bi to zaznal, da dela kateri policist, zagotovo peljal tako daleč, da bi bil policist sankcioniran. On kot policijski šef si pa očitno to lahko privošči. Celo sedaj razlaga, da se vidi dovolj kompetentnega za komandirja in namerava kandidirati za to funkcijo. Če se kaj takega zgodi, potem bo šla PP Velenje zagotovo samo navzdol.

27. septembra 2020 je s službenim vozilom med službo na sprednjem sedežu prevažal svojo hčer Urško, ki je to veselo objavljala na svojem Instagramu. Da ne govorimo o tem, da na neprimeren način nosi službeno orožje, ker ga nima na opasaču, kot je vidno na sliki. In takšen osebek bi rad bil komandir. Najprej moraš biti vzgled policistom …”

Sara Kovač