fbpx

Politična cenzura na 24ur: Brišejo podpornike Anžeta Logarja, njegove nasprotnike promovirajo

Odgovorni urednik 24ur Jure Tepina (Foto: Facebook)

Spletni cenzorji na 24ur bodo imeli pred predsedniškimi volitvami očitno polne roke dela. Vsaj tako je soditi glede na njihovo cenzorsko vnemo, na katero je opozoril spletni uporabnik, ki je hotel v sekciji s komentarji podpreti predsedniškega kandidata Anžeta Logarja, a mu tega niso pustili. 

Spoštovani, komentiranje na naših portalih je moderirano in deluje v skladu s pravili, ki določajo njihovo objavo. Vaš komentar ni v skladu s temi pravili in smo ga zato tudi izbrisali.” Tako so na 24ur pospremili brisanje povsem nedolžnih komentarjev. Da so komentarji resnično povsem nedolžni, je razvidno iz zajemov zaslona, ki jih je spletni uporabnik objavil na Twitterju.

Loogar!!“; “Logar 4 president! MSGA!” To so komentarji, ki so očitno preveč nevarni za bralce njihovega spletnega portala.

Zavezništvo med Marto Kos in 24ur
Vivod po drugi strani ni imel nobenih težav s komentiranjem v podporo predsedniški kandidatki Marti Kos. “Nikakor ne gre čez … Če napišem Marta Kos 10x vsi ostanejo,” je zapisal. Kar je ugotovil spletni uporabnik,  seveda niti malo ne čudi. Dotična politično-sorodstvena naveza je znana vsem, ki slovensko politiko vsaj malo spremljajo. Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je namreč sestra zloglasnega Draga Kosa, čigar soproga je Tjaša Slokar Kos, urednica informativnega programa na POP TV.

Andrej Žitnik