24ur javnost lažnivo zavaja, da preverja dejstva: Trdi namreč, da stranka SDS laže glede rasti pokojnin v mandatu 2004-2008! Številke govorijo same zase!

Foto: STA

Pisali smo že o tem, da je stranka SDS pri poročanju o političnem dogajanju na POP TV deležna negativne pristranskosti, pred dobrim tednom pa smo videli na konkretnem primeru, da komentarja ustavnega pravnika Andraža Terška glede utemeljenosti Janševe tožbe proti sodnikom v zadevi Patria niso predvajali v celoti in tri mesece prepozno. Očitno pa je vnovič napočil čas za napad, saj so se na portalu 24ur razpisali o tem, da stranka SDS lažno navaja, da so v času prve vlade Janeza Janše pokojnine realno zrasle za 24 odstotkov. Da gre za očiten fake news, dokazujejo podatki ZPIZ in osnovno poznavanje matematike.

24 ur navaja, da so prišli do ugotovitve, da se je od leta 2005 do leta 2008 povprečna neto starostna pokojnina povečala za 94,98 evra. “Povprečna pokojnina, kamor poleg starostne sodita še invalidska in družinska oziroma vdovska pokojnina, pa se je v enakem obdobju povečala za 93,07 evra. V odstotkih to pomeni, da se je povprečna starostna pokojnina v mandatu Janeza Janše povečala za 18,67 odstotka, povprečna pokojnina pa za 20,18 odstotka, in ne za 24 odstotkov, kot povišanje opisuje stranka SDS,” so zapisali in dodali: “Iz Facebook objave stranke SDS je razvidno, da je SDS pri svojem izračunu upošteval podatke povprečnih starostnih pokojnin, saj so se te za 1,51 odstotka uspešneje povečale. Ko so pripravili primerjavo s preteklima dvema vladama, je stranka SDS zase upoštevala podatke povprečne starostne pokojnine, za vladi Boruta Pahorja in Mira Cerarja pa povprečne pokojnine.”

Foto: Facebook SDS

Številke govorijo same zase
Dejstvo je, da številke, dostopne na strani Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanja govorijo same zase, sami pa si lahko na podlagi podatkov izračunate, da je bila rast neto pokojnin v času mandata 2004-2008 24-odstotna – in to ne glede na to, ali gledate povprečje 2004 na povprečje 2008 ali december 2004 na december 2008. V pomoč pri izračunu sta vama lahko spodnji tabeli.

Vir: ZPIZ

Vir: ZPIZ

Očitno portal 24ur na vsak način želi očrniti stranko SDS in jo označiti kot lažnivo, namesto da bi opozarjali na dejansko stanje in s tem zagotovili objektivno poročanje. Še toliko huje, ker to počno v rubriki “preverjamo dejstva”, kjer prostora za napake ne bi smelo biti, na kar je opozoril nekdanji minister in tviteraš Žiga Turk. Njihovo početje je zaradi tega označil za povsem drug nivo fake news novic.

Za primerjavo: Pokojnine so v celem desetletju zrasle komaj za 16 evrov
“V celem desetletju (2008-2018) so se pokojnine zvišale za borih 16, 53 evra. Naslednja vlada mora poiskati realne rešitve, take, ki bodo za 40 let poštenega dela in plačevanja prispevkov zagotovile dostojno pokojnino. Ne potrebujemo lažnih obljub o 1.000 evrih pokojnine in tudi ne novih analiz, belih knjig in raziskav. Teorije imamo dovolj, samo ukrepati je treba,” poudarja evropska poslanka Tomčeva in opozarja, da Slovenija nujno potrebuje pokojninsko reformo in trg dela. O vladi v odhodu pa je dejala, da ta ni izpolnila nobenih obljub, še več, slovenskim državljanom je naredila veliko škode, ter da sta skrajno neokusna sprenevedanje in zahrbtnost koalicijskih partnerjev, saj kot člani vlade nosijo vso odgovornost za stanje v državi.

Najbolj žalostno za nas Slovenke in Slovence pa je, da sprenevedanju palico drži tudi četrta veja oblasti, saj so ljudje tisti, ki posledice sprenevedanja in lažnih novic najbolj čutijo na lastni koži. Očitno je v ospredju očrnitev stranke SDS, drugo pa je, kot kaže, povsem nepomembno, saj bi resni mediji podatke, kot je dvig pokojnin v določenem obdobju zlahka preverili na neškodljiv način in poskrbeli za pošteno predvolilno tekmo pred junijskimi volitvami. Demokracija bo v Sloveniji namreč zaživela šele, ko se bodo volivci lahko odločali na podlagi točnih informacij, za to pa potrebujejo objektivne in profesionalne medije.

H. M.

 • Jan Kovalski

  Letna povečanja od začetka leta 2005 do konca leta 2008 => Štiri leta
  3,1%
  4,9%
  5;7%
  8,3%
  Torej povečanje na koncu 4-letnega obdobja znaša: 23,8%, zaokroženo na celo številko pa 24%

  • SIMON ROZIC

   Izračun je točen ; moji mami se je pokojnina takrat povečala za 208 EUR!
   Pametnjakoviči levaki, hitro izračunajte, kolikšna je bila njena pokojnina pred
   letom 2004 ? V naslednjih 10 letih, pa se ji je pokojnina “dodatno” dvignila
   za celih 27 eur…

 • Vrhovni sodnik

  Belibog
  19.04.2018, 22:32:58
  -10
  Ravnokar preračunal, pokojnine so se dvignile za 23,79 %, sramota za kure, še računat ne znajo, pa pišejo članke. 100 x 3,1% = 103,1 x 4,9 % = 108,15 x 5,7% = 114,31 x 8,3 % = 123,79 se pravi celih 23,79 %, kako lažejo lewaki.

 • test

  pa saj je na koncu dneva vseeno. zame in moje pojmovanje so za sds nardili eno super reklamo. grafi so namrec vec kot nadzorni in sds postavili dalec pred vse ostale diletantske vlade.

 • osa

  Kaj bi
  naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

  1. Takoj bi
  uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa
  je uradno na čakanju, ki doma spi pa
  dobi 500 €. Motijo me tudi oglasi: oče
  bolan, mama bolna 7- otrok pa lačnih:
  halo,…. če si bolan ne moreš
  delati otrok,( ko sem jaz bolan samo spim in počivam):! torej če lahko delaš
  otroke, si sposoben tudi delati.

  VSAK MORA
  SVOJO RIT POPDENATI SAMO S SVOJIMI ROKAMI !!!
  Danes je dela dovolj za vse. Država ni dolžna nikomur dajati službo, ja
  pa dolžna zagotoviti klimo, da lahhko SLOVENCI delamo ustvarjamo, se razvijamo,
  rastemo, se dobro počutimo v svoji državi, smo ponosni na svojo državo in plačujemo PRAVIČNE davke.

  NAPREJ
  RAZMIŠLJAM;”” vsi, prav vsi moramo spoštovati FIZIKO in NARAVO. Ne moreš nekomu govoriti, da je
  2*2 enako pet, če je dejansko 4. V tehniki se to takoj vidi, če gradbenik ne
  upošteva fizike se most podre, če pa politik laže in krade pa gre državi slabo.

 • Božobožo

  SDS lažnjive kljukce so spet dobili na laži. Kaj pa bi drugega pričakoval od izrojene desnice.

  • plamen100

   Ne seri po domace povedano. Izrojena je lahko samo levica, ker so komunisti le manj izdajalski od levice ki je prestreljena z drogerasi in naplojena s arapskimi lenuhi vseh vrst in njihovimi simatizerji!

   • Burek Burecki

    Nehaj se drogirat…

 • Krtača 20

  Kdo pa še verjame sdsu.

  • Korenjak

   …za začetek 40.000 članov. Tvoje “stranke”, tvoji kulti osebnosti od Cerarja do komedijanta Serpentinška skupaj lahko napolnijo kakšen vaški gasilski dom…

   • Krtača 20

    In teh 40000 lažnivcev misli da jih bomo volil al kaj? Nej za začetek z lastno curo začnejo opletat po koprivah da vidmo kolk jih je v hlačah.

    • borko

     ti si pa res prfuknen

  • plamen100

   Pa saj ne rabis verjeti, ampak stevilke poglej. Zakaj pa so ukrepi ZUJFA ostali v dveh rdecih vladah v veljavi?? ZAKAJ???? IN SDS JIH JE PRIPRAVIL, ce bi bili slabi bi jih sigurno popravili, tako pa se danes nekateri veljajo.

   • SIMON ROZIC

    Rdečuhi vse “pokasirajo” od SDS-a , da se potem lahko tolčejo
    po votlih prsih, češ, kako inovativni in napredni so!!!!…

 • plamen100

  24 ur so navadno rezimsko Sorosevo trobilo. Pa ce tudi bi bilo 18% ali 20% ker pac ne sledim zvisevanjem pokojni se lahko upokojenci samo SDS zahvalijo da ni njihova beda se vecja kot je danes, ker bi pac imeli pokojnine danes za 17% manjse ce bi jim takrat SDS dvignil samo pokojnjne le za 3% kolikor so jih v povprecju pred njim ali po njim dvigovali ostali. No po izracunih SDS bi bile torej pokojnine danes celo za 20% nizje. In kaj ni tukaj jasno? Banda rdeca je ljudem dvigovali po 0.4% oz tak po 2-3 eura, in se ni nihce oglasil najmanj pa veliki prevarant Erjavec, ki vseskozi gleda na svojo rit in na rit hcere ki se afna po svetu a zaradi njenega oceta ljudje doma umirajo. Ta prokleta rdecangolazen je stvari v 21 stoletju pripeljala tako dalec, da zaradi tega ljudje umirajo, res mi ni jasno kako tega ljudje ne spredvidijo??? Enako je Erjavec tudi v vcrajsni odaji na SLO1 na temo volitev zacel upokojence nategovati s tistim svojim neumnim regresom, ki je zgolj pesek v oci saj se 11 mesecev zivi od pokojnine regres pa je le enkraten dodatek. Enako je lepega dneva pred mesecem dni pri 24 urah v porocilih ob 19tih prisla na dan naenkrat novica danpa je raziskava nina medije pokazala da vodi Marjan Sarec in da je njegova lista pred SDS. Pred tem ni bilo nikoli nobene primerjave ali kaksnega govora o tem, nato pa si oni izmislijonib postavijo ob 19 uri listo Sarca pred SDS. Nato pa ponavljajo vsak drugi ali pa tretji vecer to “raziskavo” v vecernjih porocilih in tako zacno ustvarjati javno mnenje v Sloveniji, podobno kot sonto poceli za vse nove obraze. Na njihovi strani pa najveckat pozaklenejo vse za njih vrasljive teme kjer bi lahko bralci napisali kaj slabega oz za njih neugodnega glede vodenja drzave, levicarskega kriminala a da o zasciti migrantov in azilantov sploh ne govorim, tako da je lahkonjihov bralec na koncu lahko se zgolj komentator sportne novice ali pa o vremenski napovedi. Tako pa si zakrinkani levicarji predstavljajo demokracijo Sloveniji medtem ko se srveda znajdejo tu gor in neomejeno kot migranti uporabljajo svoje pravice in pluvajo po SDSu za zahvalo da je pac ta medij odprt za vsa razmisljanja.

 • Krtača 20

  Leta 2007 smo uvedli evro. In če me spomin ne vara, se je cel kup izdelkov čez noč podražilo tudi preko 100% Tko da telih jajotovih 20%. Penzijonisti so čez noč občutl evro skupnost in to v negativnem smislu. Realno se jim je penzija zmanjšala ne pa povečala. Ampak za janševe sprance je hit dobr. Če janša reče da si sit, potem si sit in gotovo, ni ugovarjanja.

  • plamen100

   Kako neumno razmisljanje!!! Pa menda ni Jansa delal statistike, ki ti jasno pove za koliko so se pokojnine dvignile?? Vsi zafrustrirani levifasisti trobite brez vseh argumentov nekaj v 3 PM, ce me kaj razp…je potem to, komunajzlarsko natolcevanje ki ga ze 73 let poslusamo. Prej ste poklali vrc slovencrv kot so juh pobili vsi fasisti, danes pa lazete kot pes tece, a vam ps je cisto normamalno da so edino se v Sloveniji komunisti na oblasti s temi novimi obraz, ko jih tudi na hrvaskem, srbiji niti v makedoniji vec ni v Sloveniji se lani krvoloku Macku na moriscu v kocevskem rogu postavijo spomenik…ma speljite se nekam…na bruhanje mi greste z vasim vecnim spletkarenjem!!!!

  • Milan Muhič

   Dokazano, da je največja beda od vseh bed s svojimi komentarji tudi krtača 20, kajti, žal, se še ni iznašlo detergenta, ki bi bil sposoben mu očistiti zakisane rdeče možgane in, tako mu lahko še edina pomaga Svetlana M. z “na glavi bom nosil komunistično zločinski simbol.

  • Te ni nič sram, da tule trosiš neumnosti in se nehote izkazuješ, kako si zamašen ???.

  • macon

   Realno se je penzija še bolj znižala, ko se po 2008 sploh ni dvigovala, a ne?

   Po Euru se je podražilo par uslug in recimo kava v lokalu, trgovinski izdelki pa ne.

 • Franjo Trojner

  Naš medijski prostor je neuravnotežen in poln fake novic predvsem v domnatnih režimskih trobilih kejer kolo vodijo levičarski aktivisti, podprti z Sorosovimi milijoni $.
  Spremljal sem predvoilno oddajo Tarča na TV SLO 1 in bil naključna priča medijski mizeriji najslabše možne vrste. Čudnih, če že ne spornih kriterijev, kdo bo nastopal v elitnimi skupini in kdo med drugorazrednimi, raje ne bi komentiral. Ostro kritiko bi namenil izredno slabemu konceptu oddaje, ki niti približno ni omogočila prestavitev in tekmovanja različnih programov, različnih strank in kritiko namenjam izredno slabemu, katastrofalnemu vodenju predvolilne oddaje voditeljice, ki tako zahtevni nalogi očitno ni kos, saj je celotno oddajo skakala gostom v besedo, pri času namenjenemu odgovorom posameznih gostov pa se je čisto izgubila, tako, da so eni (Luka Mesec) imeli samogovore, drugi pa sploh niso prišli do besede. Gledalec, volilec od te oddaje ni imel nič, saj je voditeljica poskrbela, da predvolilno srečanje ni imelo nobene vsebine in tudi odgovorov na osnovi katerih bi se volilci lahko opredelili za ene ali druge NE. Voditeljica je hitela, da pripelje predvolilno oddajo do konca in to je to. Če bi nacionalni medij RTV Lj res imel za cilj volilcu dati možnost, da se odloči na osnovi suočenja mnej, volilnih programov bi takšna oddaja morala trajati vsaj 4 ure, voditeljev bi moralo biti več, povabljeni strokovnjaki v studiju iz različnih področij bi morali sproti analizirati odgovore političnih prvakov strank in komentirati njihove volilne programe, prvaki strank pa bi jih morali zagovarjati.
  Samo takšna poglobljena oddaja lahko, da odgovore volilcem, kateri volilni program in politično opcijo so pripravjeni podpreti. Ta predvolilna suočenja, ki jih naši dominatni mediji pripravljajo pred volitvami, služijo dejansko samo dvigovanju megle in ribarjenju v kalnem, kar vedno znova doprinese k slabim odločitvam volilcev na sam dan volitev in posledično polne afer in škandalov, nesposobne, nespodobne, katastrofalne vlade.
  Zato se sprašujem, ali dominatni mediji v Sloveniji načrtno pripravljajo tako mizerna, katastrofalna volilna srečanja z razlogom, da volilci ne dobimo pravih odgovorov in nam lahko nato dominatni mediji podtaknejo svoje favorite, ali pa mediji počno to tako zelo neprofesionalno, ker prprosto drugače ne znajo. Če mediji to počno načrtno, jih je potrebno takoj ukiniti, ker zavajajo volilce kar je neprofesionalno, kaznivo in nedemokratično, če pa to počnejo iz očitnega neznanja, jih je prav tako potrebno tudi takoj ukiniti, ker ne opravljajo svojega osnovnega poslanstva, profesionalnega, odgovornega, etičnega in moralnega informiranja javnosti. Dominatni mediji v Sloveniji so res prava katastrofa, že prav morbidno je, kako visoko mnenje imajo o sebi. Čas je, da se tudi na področju medijev kaj spremrni, mar ne? In na koncu samo še to, predsednike strank ste stišali za tisti pult, kot sardele , drugič jih raje posedite za veliko okroglo mizo in dopustite, da se razvije prepotrebna ravnopravna debata.

  • SIMON ROZIC

   Ne morem verjet, da se je “Tarča” tako spridila, da je bila, gotovo po “naročilu” od
   zgoraj, sama sebi namen. Kokodakanje in samohvala Cerarja in njegov sprenevedajoč
   “fris” , pa Židanova kmečka univerza z milostnim naglasom, pa Meščev izpit iz socialistične demokracije, pa Karlek, ki se je ves čas držal po “rusko”, pa seveda največja “pridobitev” za “Yugojebino”, t.i. božji učenec in Kumrovški mojster prevar, tovariš Šarec, ki ponavlja že kar
   sam za seboj, če za drugimi ne zna oziroma ne zmore!
   Ogabno! No, vsaj nekaj stavkov s strani Janše in Tonina je imelo svojo težo, za tiste,
   ki nas pamet še ni čisto zapustila.
   V drugorazredni “ekipi” se je trlo prepirljivcev, s “pocukrano” samohvalo tovarišice Bratovškove,
   ki nikoli ne pozabi povedati, da je rešila našo ljubo Slovenijo pred “zlom” in strpala v banke
   težke miljarde, ki jih bomo pač vračali…pa Veber, ki je spremenil svojo državno lastnino v
   osebno skupno lastnino (po mojem misli na kolhoze) in pd. nebuloze!!!!
   Kdor je uspel živce ohranil do konca zblojene “tarče”, mu iskreno čestitam!

   • Franjo Trojner

    Popolnoma se strinjam, podn od podna od oddaje, zastarelo, nezanimivo, zame celo namerno spuščanje megle in zavajanje že tako zavedenih volilcev. Voditeljica je bila opazno nervozna, zgubljena, nesposobna in nepripravljena voditi tako zahtevno in pomebno oddajo, ki ima direkten vpliv na odločanje volilcev. Kaj češ Hanzi TV pač, pa zaradi vseh nas, ki prisilno plačujemo z zakonom določen prispevek za nacionalno TV ne bi smelo biti tako zelo neprofesionalno in tako zelo hkrati sivo/zastarelo, očitno pristransko ( zaradi kriterijev) in tako zelo zamegljeno in pristransko, kot se jim je znova namerno ali nenamerno zalomilo včeraj v predvolilno obarvani Tarči.

 • Lepo ste v grafu prikazali “RAST” pokojnin v letih 2005 do 2017.

  Koliko pa je bila RAST ŽIVLJENJSKIH STROŠKOV v letih 2005 do 2017 ???
  To je ENAKO in ŠE BOLJ VAŽNO !!!

  KAJ in KOLIKO, si današnji upokojenec lahko KUPI ob tako skromni RASTI POKOJNIN
  v ISTEM OBDOBJU ???

  Je tudi Erjavčeva plača naraščala v ISTEM obdobju samo toliko,
  kot so naraščale UPOKOJENŠKE POKOJNINE ???

  • plamen100

   Oni place kar dolocajo, lani so jih dvignili dvakrat skupno za 400 eur. Ma ta qurceva politika je neverjetno pokvarjena, le Erjavec pa je se bolj pokvarjen, pravi stari prevarant! On je glavni krivec te upokojenske bede!!

 • Anton

  da je matematika,logika levakov praviloma na ravni prvošolčka nam je že dolgo jasno, da lažejo kot cigani tudi,da kradejo kot srake, da se ob vseh teh dejstvih obnašajo kot da bi bili malome Marie Curie, Einstein in ostali velikani učloveškega uma, da so “najbrž” bolani na duhu tudi,skratka nič novega.

  sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Stevo Popov

  24 UR ZA RESNICO

  Ko v globoki škripa vse državi,
  varuštvo resnice se razkraja,
  ko ministrstvu iz rok uhaja,
  nadomestek se pojavi pravi.

  Štiri in pa dvajset ur so v službi
  zdaj rezervni že prikrojevalci,
  dejstev in številk so razlagalci,
  služijo da neomajno družbi.

  Nove matematike razlaga
  štiri in pa dvajset ur deluje,
  ko številke besno izničuje,
  dejstva, pravijo, da so podlaga.

  Tri in štiri šest po novem daje,
  sedem bojda je seštevek lažen,
  tu edino je popravek važen,
  z njim se blati, z njim se dejstva maje.

  Za resnico se spreminja slike,
  zanjo zdaj še megla se potvarja,
  s tem odlično stvar se ponazarja,
  kaj resnica je prodane klike.

 • VERRZIFIKATOR

  Lizika Ščetkar

  PREDSTAVIM NAJ JO?

  Predstavim naj jo? Ona je pač tista,
  s katero videz lepši se ustvarja,
  ko polno je nesnage, ko zaudarja,
  je uporabna, ker je reč nečista.

  Krvavo gnojne škornje polakira,
  a pušča spodaj vso umazanijo,
  prikriva njih lastnikov polomijo,
  ne skrije nikdar večnega nemira.

  Obsedeno po škornjih drgne, vneto
  in vpije, češ poglej, obutev drugo,
  pri drugih gre za pravo škornjev kugo,
  a jaz poližem svoje prav zagreto.

  Se vzvišen škorenj zanjo pač ne zmeni,
  še ena prisesank je zanj številnih,
  ki vrste polnijo samo servilnih,
  ki vse počnejo za drobiž, poceni.

  Udinja se, in to iz nelagodja,
  poliže škornje gazdi iz navade,
  da drugo bi bila, ni upa, nade,
  ne spada reva niti med orodja.

  Predstavim naj jo, njo in njeno plačo?
  Ah, dajte no, saj dobro jo poznate,
  umazano med čevlji jo imate,
  kako predstavim vendar naj krtačo?

 • kralj matjaž

  Saj ni treba kaj dodat. Če bi mediji poročali resnico, levice nikjer ne bi bilo blizu oblasti in vsi ljudje v zahodnih državah bi živeli v nepredstavljivem izobilju.

  • žogica

   Ti pa že danes živiš v nepredstavljivih ilozijah !

   • kralj matjaž

    Zakaj?
    Vidimo lahko, da se neproduktivni del družbe, širi in širi. Vedno več je ljudi vezanih na javni denar denar, ki ga vzamejo nam. Če bi nam pustili denar, ki ga pošteno zaslužimo in če bi vsi prispevali k družbi bi imeli toliko stvari na voljo, da si to težko predstavljamo. Ko pa samo 20% države proizvaja, ostali pa jemljete, pač žal ne more biti izobilja.

 • črnaovca

  Hvaliti se z nečim pred 10 leti je res dokaz da nimajo kaj obljubiti za prihodnost. Sedaj bodo izračunalo da so se pokojnine povečale tudi po ZUJFu. Papir vse prenese. Desničarji nikoli niso imeli socialnega čuta in ni jim verjeti da ga bodo imeli za upokojence

  • macon

   Številke te postavljajo na laž. Vi levi ste polni samo lažnivih obljub, drugače pa ne naredite nič oziroma samo zase. Vtaknite si nekam vaš zlagani socialni čut!!!!!

   • črnaovca

    Tipično nakladanje brez dejstev. Nikjer nisem trdil da se pokojnine niso povečale in izračun SDSa je pravilen, govorim o tem da je to bilo a ne povedo kaj bo. Cepec pa vidi v vsem samo leve politična zarote in to je težava da takim ki vidijo samo zarote ljudje ne zaupajo.

    • Tomzi

     Mogoče bi lahko malo več bral tudi druge medije. Saj imajo stranke vendar svoj program objavljen vsaj na svoji spletni strani in če to primerjaš z njihovimi preteklimi deli, dobiš lahko dokaj dobro sliko kako bo v prihodnosti.

     • 10mile30

      za program S(d)Sa rabiš brat samo norotv

  • Tomzi

   Ne boš verjel, ampak nekoga, ki je že dokazal, da dela dobro za ljudi si dobro misleči ljudje želijo, da bi vodil tako tudi v prihodnosti. Ali si sploh prebral in razumel, kaj si napisal. V članku namreč piše, da so najbolj rasle pokojnine, ko so imeli oblast desni, ti pa pišeš, da desni nimajo socialnega čuta. Ali je po tvoje socialni čut levice to, da so se pokojnine v desetih letih dvignile za celih 16 evrov?

   • žogica

    Po koncu Janševe vladavine je prišla kriza, ki smo jo dočakali goli in bosti ( Slovenija ni imela nobene rezerve, čeprav je gospodarstvo cvetelo 2004-2008), zato nas je še bolj prizadela, uresničeval se je Janšev ZUJF….. Malo je manjkalo, da nismo šli v maloro, kot Grčija in ti napišeš, da je Janša dokazal, da dela dobro !!!!!!!!! Janša je navaden politikant, ki celo življenje živi od našega denarja……….

    • Matija Gubler

     Hm vidim da si neuk…na koncu mandata 08 je bilo na mizi vlade 56 predlogov ukrepov za omilitev krize, ki je prihajala takrat. A pahor je vse lepo vrgel v koš in šel po 2 milijardi pufa…

     • žogica

      Tako enostavno je bilo, torej sveti Janez spet nič kriv. To je tvoja in SDSova varianta, le kdo naj to verjame….

  • garfi

   kot bi pisal za vas leviČĆarje
   10€ višje pokojnine pred volitvami kot podkupnina
   to je vaš čut
   delavski razred 320€ vaš veleizdajalec 5000€ mesečno

 • Antonius

  V bran SDS, zoper nakladaško laganje 24ur, zadostuje povprečno dober spomin, da je Janševa vlada kmetom priznala in dala minimalno pokojnino, po Kučanovem buuumu z zrežirano Patrio, jim jo je pa izvoljena Pahorjeva vlada takoj odvzela. No, vse uspešne Kučanove vlade, kmetom še danes niso vrnile, kar jim je Janševa vlada v mandatu ‘o4 – ’08 *zrihtala*.

  • Vera

   Nezaposlene kmečke ženske so v letih 2004-2008 dobivale po 180 evrov pomoči . Nikdar ne bom pozabila ženice, kako je jokala , ko je poznejša vlada te pomoči ukinila čez noč . Biti, žena, mati , delati doma povsod , ni mačji kašelj , zato se jim je res zgodila velika krivica .

   • rabbit

    Res je je pa vlada Cmerarja raje dala lenuhom skoraj 400 evrov sociane pomoči. Poznam moškega zdravega 40 letnika ima 2x14dni delovne dobe enkrat v Šumiju drugič v Helli pa revež ni mogel delati ga je križ bolel. Sedaj pa že več kot 10 let suza socialno pomoč.

 • Stajerka

  Karel se je pričel obračat po vetru……večrajšnje pihanje na dušo Janši, je prav nagravžno…….

 • soc

  Gonja zoper Janševo vlado 2004-8 je v predvolilnem času zelo popularna, očitno murgelski strategi tu vidijo največjo potencialno nevarnost za svojo tako vroče zaželeno in nujno ustavodajno večino. Tudi nekoč zelo prijetni in zdravo desni Reporter zdaj porabi več časa za to kot za Šarca in Kučana – nasploh je iz številke v številko bolj protijanševski, protiameriški in protivišegrajski, vedno bolj odkrito proruski in zanimiv za tisti mali del desnice, ki stoji na rusofilnih pozicijah. Škoda. Še malo, pa bom naročnik le še zaradi kolumen Saše Veronika in Boštjana Turka kot sem bil pred leti naročnik Nedela zgolj zaradi Mencingerjevih ocen restavracij.

  Mimogrede, nesporno murgelski Proplus je zdaj s strani ortordečkarskega agitpropa (zaenkrat bolj uličnega tipa, sistemski mediji se držijo še ob strani) preventivno že oblajan kot CIA agentura, saj se bojijo, da bo z morebitno odboritvijo prevzema zajadral v precej manj rdeče in lahko obvladljive vode in je treba njegovo kredibilnost vsaj do takrat dajati pod vprašaj.

 • TOML

  Drago Kos se bo kmalu usedel zaradi svojega kriminala,
  iz banke speljal miljon€ in nič naredil.
  Komijevko Slokar bo pa itak Američan zamenjal, ko prevzame PRO plus.

  • žogica

   Aja, pride Janez na njeno mesto?

   • Olga_10

    Zemljarič za gotovo ne pride na njeno mesto…krade v zdravstvu…

   • TOML

    Kučana vpraš, on ima razpored.
    On nastavlja rdeče kravjake.

 • Osti jarej

  …janša na soočenju včeraj,mlačen

  • sumljivislon

   modro -tiho …ker čvekajo drugi – ko ni potrebno – :)

   • Osti jarej

    ….nezainteresiran,naveličan,nezanimiv

    • Tomzi

     Ne morejo biti vsi tako zanimivi, kot si ti.

  • Vera

   Realen , ne mlačen !

 • Striker

  Moja mati je upokojena 2003 s polno pokojninsko dobo in se ji je penzija od takrat povišala do danes za 10,29€ torej obe strani lažeta. Vir: izpiski SPIZ-a.

  • if

   Primera ni mogoče posplošiti na celotno stanje.

   • Striker

    Še to, zdaj sem preveril vse nazaj, ker ji vodim evidenco in bom zaprosil NLB da mi posreduje vse prilive od julija leta 2003 z računa ZPIZ-a na njen račun, pa bom videl VSE prilive. Pa še to, zadnji izpisek, ki sem ga pogledal, je tisti, ki so nekaj dvignili še manj je znesek je 8,79

  • žogica

   Tu pa res neki ne štima, po podatkih SDSa bi se ji morala povečati za 80-100eur !

   • Striker

    A potem pošljem račun na Trstenjakovo za 80,00 x 48 mesecev = 3.840,00€. Ker pa vem, da se SDS ne laže, vlagam ta denar, da bojo imeli za volilno kampanijo.

    • Goran Hvala

     Poslji poslji…janez ki je za ljudstvo ji bo placal vse..

     • Striker

      Zdaj ne morem več vzeti nazaj, to je moj prispevek k volilni kampaniji SDS. Toliko lahko zasebnik daruje, ali ne?

    • žogica

     Odlično, saj ti bo Janša enkrat vse vrnil, tako, kot je tvoji mami….

     • Striker

      Moja mama je oddelala celotno delovno dobo, tako, da ji Janša ni dolžan nič, niti ostali politiki ne, samo težko berem take članke, kjer se lažejo, da so se pokojnine povišale. Mogoče se je povišal skupen znesek, ko so politiki odhajali v penzije pa so si talali enormne dodatke. Pa jaz tudi ne rabim nič od njega, še več, volil bom eno drugo opcijo, ki pa ni niti blizu desnice, pa še dlje od levice. In to je : ….

     • žogica

      Pa toliko dnarja si vložil v Janšo, pa ga ne boš volil, halo !

     • Striker

      Pa bom. Saj mas prav, denar je treba ponucat.

     • žogica

      Janez te ima rad in ti bo večno hvaležen, hihihiiiiiii !

 • if

  Stranka SDS in podatki (ZPIZ) govorijo isto!

  Levičarski pogon: “Ne upštevamo podatkov (ZPIZ), ki nas izražajo kot lažnjivce!”.

 • Vera

  Plače in pokojnine so za časa vodenja vlade Janeza Janše v letih 2004-2008 šle gor za več % ,kot trdijo mnogi . Dobro smo si zapomnili tista 4 leta , saj potem ni bilo višjega povišanja od 1-2 % ! Ta vlada v odhajanju, pa je raje dvignila ” socialne pomoči “, tistim ,ki nič ne delajo, temveč doma poležavajo . Upravičenci mi naj ne zamerijo, toda delavci si zaslužijo več ,kot 235 ev razlike od tistih ,ki so doma . Le kaj so vzeli poslanci SMC-ja preden so včeraj glasovali za takšen nepravičen sklep ? Tisti,ki ustvarjajo, plačujejo davke , morajo tudi zaslužiti neprimerno več od lenuhov, ki jih bo sedaj še več .

  • Olga_10

   26%!

  • Senta Šetinc

   Številni med temi “lenuhi”, kot jih zmerjate, bi veliko raje imeli službo, kot pa da so brez službe in možnosti zaslužka in posledično tarče takih in še hujših napadov, vendar službe ne najdejo, kljub neštetim razposlanim prošnjam itd. Številni NISO SAMI KRIVI ZA SVOJO BREZPOSELNOST, in tega ljudje, ki imamo ali smo imeli več sreče, prav tako ne smemo pozabiti

   • samotoje

    Vera je napisala :” Upravičenci naj mi ne zamerijo…”, kar je popolnoma dovolj. Jaz osebno poznam kar nekaj takih, ki bi jih z veseljem zbrcal delat.

 • Anton

  številke povedo vse, kdor pa velja zgolj/bolj besedam “levakov” pa mu je očitno potrebna psihiatrična/psihološka pomoč.

  sarkazem press

 • Olga_10

  SDS je edina stranka, ki predstavlja prihodnost za Slovenijo! Ker niso podkupljivi, so deležni stalnih laži, spletk in podtikanj! Masovno volimo SDS in rešimo Slovenijo! Vsak glas šteje!

  • Olga_10

   Antifa teroristi na delu! Laž, kraja, manipulaciji, podtikanje in parazitiranje je vse, kar teroristi znate.

  • Gavnar

   Sorry ne smemo, kaj ti ni tvoj ljubljeno vodja pojasnil,
   da bi z veseljem vsi Slovenci volili SĐS, a nam Soroš ne dovoli !

   (Očitno je Soroš katolibanski pojem za Razum ?)

 • Olga_10

  SDS bo očistila pokojninsko blagajno in tega se levaki bojijo kot hudič križa! Ven bodo padali okostnjaki “borcev”, ki še desetletja po smrti dobivajo “pokojnine”!

  • Olga_10

   Antifa teroristi na delu! Laž, kraja, manipulaciji, podtikanje in parazitiranje je vse, kar teroristi znate!

  • Gavnar

   Smo imeli SĐS na ablasti.
   Kaj se je spremenilo. Za večino vsaj na dobro nič ali nič kaj dosti.
   Za tajkune typa Bavči, Šroto, Časko, Lovšinko,…, Jajo, pa veliko.

   Aja pa Jajo je dobil novega Volva, samo od kje je dobil gotovino ga ne sprašuj.
   60-letni šolani komunajzerji se takih podatkov ne spomnijo !

   • Steiermark

    Očitno, se tudi ti ne spomniš – demenca? Pa še 60 jih nimaš, pa že tako “betežen”…..

    • Gavnar

     Sorry jaz tajkunov in bančne luknje ne štjejem kot dobrobit za SLO.
     Tebi je bilo najverjetneje všeč.
     Vlado je vodil tvoj najljubši komunajzer.

     • Steiermark

      Glej, očitno si s takšnimi slaboumnimi in natolcevalskimi komentarji zaslužiš ime “govnar”!

     • Gavnar

      S tvojo bistroumnostjo se res ni moč kosati.
      Je tako obsežna, da te tvoj ljubljeni komunajzer pred vsako zmaga prepriča v njegovo zmago.
      Morda ti nekoč, celo uspe zaključiti sedmi razred.

 • garfi

  leviČĆarji skrivajo uspehe SDS in JAneza JAnše
  potem lahko lažejo, da so vse vlade slabe

  • plamen100

   Komunajzlarska banda in sodrga je kot klop, zazrla se je v vse pore slovenskega naroda. To da SDS zmaga na volitvah je komaj 10% zmage, 90% je banda globoke drzave, za katero rabis najmanj en mandat da jo pocistis, ker drugace ti bodo unicevali vse projekte.

   • garfi

    vse je odvisno od ljudi ali se bodo prebudili še pravočasno
    ja globoko smo zabredli
    upanje pa ostaja

 • Gavnar

  SĐS – Katolibanski manipulatorji !
  Nekaj malega ste pozabili.
  Inflacija, ki je bila tudi do 6%, ta zadevo bistveno spremeni.

  Sicer pa desnim opranoglavcem itak ni pomoči, vse kar rabijo je slika njihovega ljubljenega vodje.
  http://www.mladina.si/media/www/slike/2011/40/__610/dinamit-40-jansa-in-.jpg

  • sprehajalec
   • Gavnar

    Fotomontaža !
    Laži, sprenevedanja in ponarejanja – TRI glavne vrline SĐS-a.

    • sprehajalec

     https://jonjost.files.wordpress.com/2014/11/lenin-trotsky.jpg

     Potem je bil že sam Očak in starosta vseh levičarjev, Lenin SDS?

     • Gavnar

      Sprehajalec si dobil nadimek, ko si z ljubljenim vodjem
      peš odšel v Jajce po poteh Avnoja.
      Tako kot vsi pravi komunajzerji ?
      Ko boš menjal nick, si lahko Avnojska pešhodja II.

     • sprehajalec

      mene partija ni videla. Sem bil premlad. pa nikoli ne bi šel vanjo.

    • bodvid

     Izjava komunista O SEBI.

     Si pa res GAVNAR !

  • plamen100

   Taksnih je udbaska levica polna s to razliko da je on prej izstopil iz partije, udpaska levica pa ni izstopila ampak se je preimenovala v LDS ki je 16 let vladal drzavi in jo popolnoma izropal nato pa se je lrelevil v nove obraze ki nadaljujejo z zavajanjem in krajo naroda!

   • freedomfighter

    Kdo je pa pripravil slovenijo za vstop v nato in eu…lds

   • Gavnar

    Kdo je izstopil ?
    Upam, da ne rečeš Ivan-ček, kajti njega so vrgli iz partije, nato je še nekaj časa neuspešno pisal pritožbe, a ker ni uspel,…

 • Goran Hvala

  Zato pa je bil takrat cas debelih krav…

  • sprehajalec

   To so te kasneje naučili.

   • freedomfighter

    Hahaha a ja cel svet se laze o obdobju debelih krav zato da bi zjebali janso…eni pa res zivite v fantazijskem svetu

    • sprehajalec

     In če jutri pride do krize? Boš Cerarja pljuval, ker se ni pripravil v obdobju debelih krav 2015-2018?

     • freedomfighter

      Absolutno jaz ze ves cas pljuvam zaradi popuscanja sindikatom in visanju izdatkov ker vem kaj se bo zgodilo ob naslednji krizi glede na to kako smo zadolzeni se bolj pa me skrbi za skupni dolg zahoda ker vidim da vecini ljudi sploh ni jasno da smo ze prejsno krizo komaj preziveli pa smo bili vec kot pol manj zadolzeni pa tudi drugih tezav je bilo manj kot danes…ze zaradi stabilnosti oz. nestabilnosti eu sem mocno v skrbeh

   • Goran Hvala

    Ja ne vem kak so takrat talal posojila..glih v tistih letih jih je blo najvec danih..tak na lepo faco..a niso to ze 1000x objavl…vsi mediji razen nove…tak da ne vem komu bi pol verjel…

 • 10mile30

  za koliko so se pa cene povišale?

 • bi jo

  pet let sem v penziji. pokojnina se mi je v teh letih zvišala za 29 eur. iz 596 na 625 eur./ prav do danes/ barabe so v tem času v oaze skrile nekaj miljard eur. eni nekaj sto tisoč, drugi miljon ali več, najbolj uspešne barabe pa par deset ali sto miljonov eur. ne kregajte se, protestirajte, kritizirajte, pišite, govorite, skup držite.

  • bi jo

   kolegi , ki so šli v penzijo 5 -7let prej imajo /pa jim nisem fovš / 750 – 800 eur penzije. isto smo delali, isto vplačevali, samo eni prej eni kasnej. dragi korl, pojdi v umag in se ne vračaj. lepo te prosim.

   • bi jo

    še to. ko sem šel v penzjon sem od 40 let delovne dobe, prvih 30 let delal na tri šihte, sobote, nedelje in praznike. zadnjih deset pa 2x na teden po 18 ur+ razne menjave.bolniške itd. 40 let sem se vsako leto boril, da sem šel lahko na dopust. tajnice, take in drugačne, ki so z eno stopnjo imanj izobrazbe delale samo od ponedeljka do petka zjutraj so šle v penzijo s 50 do 70 euri več./so imele pač večjo osnovo/ , in to v času francoza korla. res so imele vse v glavnem široke riti in so bile zapite ampak penzon le le penzjon. tak mamo.

    • plamen100

     Grozljivo, to ti je naredil slovenski levi fasizem glavni krivec pa je bil takrat Rop, spet izrojen levicar, ki je ustimal namesto da se pokojnine povecujejo, da pokojnine vsako leto padejo in seveda poslednicno s tem tudi obracuni pokojnin ki so bili iz leta v leto vedno slabsi. Vso to zlo so ti naredili komunisti in levica. Sicer cisto posteno receno, vsega so krivi liberalci, V obliki LDS, Zares…ti ki so najhuje izropali drzavo.

     • bi jo

      dej že nehej s temu levmu fašizmam. vse stranke so zraven in vse bi to lahko že spremenile, za nazaj in naprej. pa ne, ker VSEM tako več ostane za njihove pogoltne žepe.

     • plamen100

      Ne ni res, ce bi vse stranke dvignile pokojnine kot jo je SDS za 20% potem danes ne bi bilo te bede. Tako pa so jo vse stranke po SDS skupaj dvignile manj kot 8%!!! In kako potem mores izenaciti te stvari?? Takrat ko je Jansa dvignil pokojnine je bila gospodarska rast 3% danes pa je 5% pa so dvignili pokojnine le za 3.3%. Dejstvo je da je Jansa dal malim ljudem za ziveti, tej akademski eliti pa se fucka za male ljudi. Ce bi katerega od njih osebno poznal bi hitro spremenil mnenje, jaz jih nekatere in vem da se ti sploh ne druzijo z navadnimi ljudmi ampak gre za akademsko elito, odtujeno od malega cloveka, njim se sanja ne kako zivijo ljudje s 500, 700 euri!!

     • Iztok Kresnik

      Bravo

  • plamen100

   V stirih letih si je ta pokvarjena akademska vlada povecala place za najmanj 500 eur, ze leta 2017 najprej z davcno reformo za 200 eur na mesec nato pa je v jeseni sledil se dvig plac za 200 eur. No in kaj takega so v stanju narediti samo genetsko pokvarjeni levicarji ki se v parlamentu prepirajo ali bodo dvignili pokojnine za 3 ali 5 eur medtem ko sebi brez vseh moralnih zavor, kot so si pokvarjenci rdeci delili pripravljenost, dvigujejo place za 400 eur. No to je to cemur se rece rdeci fasizem!

 • plamen100

  Gnili komunajzlerji tu gor pisunite medtem ko je vas komunajzlerski portal 24 ur zaklenjen na vseh forumih zato ste se prevlekli k nam onecedit nas forum. Spokajte na vas komunajzlerski portal pa pisite tam, kjer vam vasi Sorosevi prijatelji to dovolijo, to pa je se samo vremenska napoved! To je vas obraz dremokracije! Dol iz nasega lepega portala, ne pa, da nesramno koristite naso demokracijo! Res nas princ teme ni idealen, vendar je boljsi od vseh vasih cmerarjev, pahorjev, on nikoli niti ene minute ne bi gledal nesposobne ministrice za zdravstvo vi pa ste jo vlekli celi mandat…in se in se!

  • bi jo

   a,s ti glih z gostilne pršu……

   • plamen100

    Aja a ti si komunajzler??? Se prevec imas teh 600 eur, 400 bi ti dal in izklopil internet in kabelsko, da lahko gledas samo rezimski medij slo1!!! In da bog da, da le enkrat na mesec sel na RK po makarone in liter zarkega olja!

  • Miuko Krapes

   Ne bit neokusen in žaljiv. Vsak se ima pravico odločati po svoji vesti, pameti. Če bi vi in vam podobni (levi, desni in vsi vmes) premogli trohnico pameti, bi se ozirali v prihodnost in ne nazaj, v preteklost…
   Sicer pa, kakšen tečaj slovenščine vam ne bi škodil…

  • Vili

   Haha haha….

 • freedomfighter

  Torej za slabe kredite sds podporniki krivijo deregulacijo med obdobjem debelih krav ne povedo pa da je zaradi tega rastel tudi proracun in penzije…za rast penzij v obdobju 2004 – 2008 je bilo krivo svetovno gospodarstvo tako kot je za gospodarsko rast v cerarjevem mandatu kdor trdi drugace laze sam sebi…ce se sds hvali z rastjo penzij potem naj sprejme tudi odgovornost za kredite ki so to rast vzdrzevali dokler se ni vse sesulo in ko ni bilo vec posojil so tudi penzije zacele padati ampak to dvoje nima nobene povezave a ne

 • bodvid

  Ali so prišli že vsi RDEČI novinarčki sem NAKLADAT in lagat, ali naj še čakamo ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!