8. marec naj bi pomagal pri sanaciji poplav, “a ne objavljajo fotografij”

Foto: STA

Čisto vsako pasjo procesijo, ki ste se je udeležili, ste posneli in pofotkali (skupaj z @RTV_Slovenija in @POP_TVprogram). Razen tukaj ste šli fizično delat inkognito. Mhm,” je na Twitterju zapisal politični analitik Mitja Iršič, ki enako kot številni ostali močno dvomijo v to, da so trditve Inštituta 8. marec resnične. Na socialnih omrežjih trdijo, da njihov “ožji krog prostovoljcev” pomaga ljudem po poplavi, vendar o tem ni zaslediti niti enega samega posnetka ali fotografije. Sliši se precej nemogoče, glede na to, da so doslej dokumentirali prav vse, ob tem pa so jim pomagali tudi vsi osrednji mediji.

Če po čem, je Inštitut 8. marec znan po tem, da se vplete prav v vsako zadevo in o tem glasno poroča in vse dokumentira. Ob strani jim vedno sledijo zvesti osrednji mediji, ki njihovo agendo glasno propagirajo in jim sledijo na vsakem koraku. Od poročanja o vsaki njihovi “tiskovni konferenci”, pa četudi je bilo članov iz Inštituta 8. marec le “pet”, do poročanja o domnevnih napadih na direktorico Niko Kovač, katere fotografijo s povito roko je bilo videti vsepovsod. Danes trdijo, da “pomagajo” ljudem v stiski po poplavah, a na socialnih omrežjih ni zaslediti niti ene same fotografije ali videoposnetka o tem. Ne od njih ne s strani osrednjih medijev, ki so sicer vedno tam. In v času, kjer je na spletu vse, zato se to zdi še bolj za lase privlečeno.

Inštitut 8. marec je doslej objavljal čisto vse, še nedavno so objavili fotografijo, kako odhajajo na dopust in trenutne njihove objave dokazujejo, da se z dopusta niso vrnili, saj kako je mogoče, da na spletu ni zaslediti niti ene same samcate fotografije Nike Kovač ali nekoga od njih ki “požrtvovalno” drži lopato v rokah. To je le njihov “podpis” – igranje junakov in junakinj? Tokrat je na njihovi spletni strani moč videti le objave drugih medijev in govoričenje o prostovoljstvu na ve lokacijah po Sloveniji. Slovenija le ni tako velika, da jih doslej nihče ni videl na toliko lokacijah in da nihče na družbenih medijih ni objavil o tem vsaj ene fotografije.

Foto: FB

Na Twitterju so iz Inštituta zapisali, da “vseeno vsem sporočamo, da pri odpravi posledic poplav sicer vsi v ožjem kolektivu Inštituta pomagamo, ne bomo pa objavljali fotografij, kako to počnemo. Nabiranje političnih točk na ta račun se nam upira,” oziroma beri : nismo še prišli z dopusta. Pa saj jim nihče ne verjame, pod njihovo objavo so se zvrstili številni komentarji, kot so “Vam se upira DELO ne pa nabiranje tock. Lenuhi pokvarjeni @8Marec”, “Sam jest bi useen rada eno slikco Nike z lopato v roki vidla.”, “kolikor bi obstajale fotografije bi jih itak vaši #MSM že objavili. Kot kaže pa jih ni ker ni kaj pokazati, ali pač?!”, “Ne boste objavljali fotk?? Resno??  Sicer je pa tako…vsi imamo mobije in, če bi vas bilo kje zaslediti bi te slike prišle na x. Tako, da ne ga…”, “Le zakaj “nepolitični” organizaciji blodijo po glavi politične točke?”, je ob tem zapisal Davorin Kopše.

“”Vsi” v “ožjem kolektivu” pomagajo? Če na dopustu pišeš tvite v podporo, to ni pomoč. Fotografij pa seveda ni, ker tako hitro nihče iz Levice ni hotel priti z dopusta,” je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja Twitter.

Foto: zajem zaslona

“Kar težko dojeti. Ko so ljudje za Covidom umirali, pa ste slikali, snemali in ropotali proti vladi vsak dan. Kaj je drugače? Pa vaše članstvo, ki se meri v 100.000 članih (ali koliko? Prosim, če me popravite), bi pa ja naredilo spremembo na terenu. Vas bodo novinarji fotkali,” je zapisal uporabnik Twitterja.

Image

Zanimiv citat aktivistke, ki je prišla pomagat kampanji 8. marca.

Po nesreči, ki je zajela celotno Slovenijo, smo se ob tem takoj vprašali, kje so civilnodružbene organizacije, ki jih tako izdatno financiramo državljani in so jih bila med referendumsko kampanjo polna usta besed o boju za čisto pitno vodo, kar se je izkazalo, da je šlo za velik nateg državljanov za boj proti takratni vladi Janeza Janše. Pa ne le o boju za pitno vodo, polna usta so jih bila vedno, pa četudi samo za “izražanje drugačne misli”. Cilj je opravičeval sredstva, četudi je protipoplavna zaščita dobila manj denarja in za urejanje tega področja niso ponudili prav nikakršne alternative. Zmotili smo se tudi, da bomo videli vojsko vseh teh protestnikov, ki jih je bilo na vrhuncu protivladnih protestov tudi nekaj tisoč, na terenu, kako pomagajo Slovencem na kriznih žariščih, vendar o njih ne duha ne sluha. Celo Nika Kovač, ki se predstavlja kot kvazijunakinja vseh nemočnih, je močna le na besedah in takrat, ko to ustreza le njej. Ker to je bistvo vseh nevladnikov – izključno lastna korist in to se še posebej danes, zelo dobro vidi.

Ravno danes so sporočili “dobro novico” da bo šlo na teren 250 njihovih podpornikov (kje so bili do zdaj!?). Uporabniki tviterja jih vzpodbujajo, da čim prej pokažejo tudi kakšne slike.

Tanja Brkić