fbpx

Svetina: “Začelo se je z medijskim umorom dr. Milana Kreka!” To je rezultat diskreditacij in napadov sovražnih medijev ter njihove podpore ilegalnim protivladnim protestom!

Antagoniziranje članv vladne skupine za COVID-19 (foto: gledalec Nova24TV)

Dr. Milan Krek je od samega privzema pozicije direktorja NIJZ tarča medijev in opozicije in ne iz strani medijev ne iz strani opozicije nima nobene zaščite pred drhaljo. Še več, omenjeni so ves ta čas drhal spodbujali, da končno pride na plano in plakati, ki so se pojavili v Novem mestu in v Ljubljani, niso nič druga kot dokončna legitimizacija drhali. Morilce slovenskega naroda poimenovati ljudi, ki že mesece trdo delajo, ni le krivično, temveč tudi neposreden poziv k umoru. In da, tega so krivi osrednji mediji in tega je kriva opozicija.

Odkar je namesto Nine Pirnat vodenje NIJZ prevzel dr. Milan Krek, je bil s strani opozicije in z njo sodelujočih osrednjih medijev: rušen, diskreditiran, izpostavljen “ulici”.

Potem ko ga je na ulici napadel Zlatan Čordić – Zlatko, na kar je vsaj deloma in vsaj posredno reagiralo ministrstvo za kulturo in mu odvzelo status kulturnika, opozicija in osrednji mediji pa so Čordića celo vzeli v bran (novinarka RTV – ja, Eugenija Carl je njegovo dejanje označila za “KUL”), so se zdaj po Novem mestu in v Ljubljani pojavili plakati, ki dr. Kreka, dr. Aleša Rozmana, dr. Bojano Beović in Jelka Kacina izpostavljajo kot “morilce slovenskega naroda” in na tak način tudi eksplicitno hujskajo, spodbujajo, vabijo drhal, da “s temi morilci kaj stori”.

To je opazil tudi novinar Luka Svetina, ki je izpostavil redosled postopnega pogroma zoper dr. Kreka, ki se je pričel s poskusom medijskega umora in odvzema legitimnosti, kar je vodilo v neupoštevanje ukrepov, nadaljevalo pa z nadlegovanjem Čordića in sedaj javnim pozivom k linču. Dopolnil ga je kolega Aleksander Rant:

Levičarji so le sneli maske

Prav Rant in Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže izpostavila še norost in nevarnost plakatov v Ljubljani, na katerih ni posebej izpostavljen le dr. Krek, ampak prav vsi v uvodu našteti strokovni svetovalci in sodelavci vlade, prav tako označeni z “Morilci slovenskega naroda”.

Omenila sta, da je to seveda že prestopilo vsako mejo dobrega okusa in postalo izjemno nevarno. Da manjka le še, da bi ljudje pričeli, kot pred leti v Mariboru, hoditi izpostavljenim na dom in jim tam groziti. Izpostavila sta, da to v resnici za levico ni nič novega, da so le odvrgli začasne maske. Da je levica od svojega nastanka, od Marxa in Engelsa dalje, enaka.

Da ne izbira sredstev, kar je slovenska levica, navsezadnje, dokazala leta 1945. Voditelja oddaje sta ugotavljala, da bi takrat sama že končala v kakšnem rovu z metkov v zatilju.

Aleš Ernecl