fbpx

Absurd hrvaških medijev: Zdaj je Kacin kriv za njihovo neodgovorno obnašanje in katastrofalno epidemiološko sliko!

Jelko Kacin (Foto: STA)

Jelko Kacin je postal žrtev hrvaških medijev. Ujeli so ga, ko je na svojem vikendu čistil bazen. V času, ko je Kacin dopustoval na Hrvaškem, se je med južnimi sosedi močno poslabšala epidemiološka slika COVID-19. Število okužb iz dneva v dan narašča, zdaj pa se pojavljajo trditve, da bi lahko Hrvaška končala na rdečem seznamu. Hrvaški mediji so tako začeli širiti teorije, da je bila država na rumene seznamu samo zato, da je lahko uradni govorec Vlade za covid-19 v miru dopustoval. Krvi so vsi drugi, samo oni sami ne.

Hrvaški mediji podobno kot slovenski osrednji mediji v rokah tranzicijske levice hočejo na vsak način pripraviti novo afero, v kateri ni nobene logike. Jelko Kacin je slovenski državljan. Kako je lahko Jelko Kacin lahko povezan z rekordnim številom okužb na Hrvaškem? Hrvaška vlada bi morala veliko ostreje ukrepati do svojih državljanov. Vendar zaradi poletne sezone, ki naši južni sosedi prinaša velik prispevek v skupni BDP tega niso pripravljeni narediti.  To je eno izmed dejstev, da Hrvatje zaradi lastne ekonomije nastopajo zelo blago s svojimi ukrepi.

Glede na hrvaško finančno sliko so lahko veseli, da v teh zaostrenih časih se še vedno veliko Slovencev odloči za poletni oddih na hrvaški obali. Kajti obnašanje Hrvatov potrjuje, da sami preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19 ne jemljejo resno. Ljudje, ki naj bi bili v samoizolaciji se odpravijo na morje, brez premisleka se udeležujejo raznih velikih praznovanj, porok in zabav v nočnih klubih.

Ko pa po dveh tednih pride do drastičnega poslabšanja in skoka v številu okužb, pa je za vse kriv Kacin, ne pa prebivalstvo, ki potencialno smrtonosnega virusa ne jemlje resno in oblast, ki ji je glavno, da turizem ne propade.

Hrvatje so lahko veseli, da jim Slovenci zopet rešujemo kot vsako leto turistično sezono
Slovenska vlada je z odločnimi ukrepi preprečila še hujše posledice epidemije. Skoraj tri mesečni karanteni so se stvari umirile, da se je lahko večina slovenskih državljanov vrnila v stare tirnice življenja. A starih razvad večine Slovencev ne moreš spremeniti čez noč. Tako je večja skupina skrajnih levičarjev začela protestirati proti vladi in se požvižga na vse ukrepe.

Enako je bilo v primeru vračanja Slovencev iz tujine, predvsem držav nekdanje skupne države. Vsak izmed teh bi moral biti v karanteni, a jih je velika večina preslišala navodila zdravstvenih strokovnjakov v Sloveniji. Vlada se trudi, da bi z različnimi ukrepi omejila nov val okužb. Ena izmed idej je bila uvedba mobilne covid aplikacije, ki bi zaznavala ali se nahajate v bližini okuženih ali ne.

Luka Perš