Adijo pamet! Židanova SD bi že tako drago zdravstvo “reševala” z dodatnimi 150 milijoni evri! Je preplačan denar mafijskim družbam že splahnel?

Simon Vrhunec in Borut Miklavčič - oba močno vpletena v zdravstvene posle. (foto: STA)

Bolj kot se bližajo volitve, bolj Socialne demokrate grabi panika, zato na vsak način poskušajo volivce prepričati, da imajo rešitev za vse težave, ki pestijo Slovenijo. S promoviranjem programa Samozavestna Slovenija, prelaganjem krivde in politiko izključevanja poskušajo zamegliti dejstvo, da v času vlade Pahorja, Bratuškove in Cerarja niso naredili ničesar, da bi slovenskim državljanom šlo bolje. Sedaj napovedujejo, kako bodo skrajšali čakalne dobe v zdravstvu, s tem ko bodo v zdravstvo prilili dodatnih 150 milijonov evrov. Glede na sistemsko neurejen zdravstveni sistem, bo ta denar končal na bančnih računih vplivnih stricev iz ozadja, ki obvladujejo finančne tokove v zdravstvu, medtem ko bo slovenski pacient še vedno čakal v dolgi vrsti na zdravniški poseg. 

Iz poročila državnozborske preiskovalne komisije pod vodstvom poslanke opozicijske SDS Jelke Godec so znani izsledki o korupciji v zdravstvu le na segmentu nabav žilnih opornic v slovenskih bolnišnicah in v zvezi z zaslužkarstvom mafijskih združb, povezanih prek različnih dobaviteljev medicinske opreme. Ker pa smo v zdravstvu priča več tisočim različnih artiklov, se poraja vprašanje, kakšen je v resnici celoten znesek odtujenega denarja iz žepov slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev. “Obstaja groba ocena, da 30 odstotkov vsega zbranega denarja za zdravstvo na tak ali drugačen način izgine,” je prepričana doktorica medicine, internistka in gastroenterologinja Alenka Forte.

Slovenija v zgornji tretjini držav, ki največ namenja za administrativne stroške v zdravstvu
Iz študije OECD o neučinkovitem oziroma razsipnem trošenju v zdravstvu v 28 državah, med katerimi je tudi Slovenija, je razvidno, da bi bilo mogoče marsikaj prihraniti, kar bi ljudem omogočilo boljši dostop do zdravstvenih storitev in zmanjšanje finančnega bremena. Slovenija se nahaja v zgornji tretjini držav, ki največ namenjajo za administrativne stroške v zdravstvu, prav tako pa se uvršča v zgornjo polovico držav, kjer zdravstvo kot koruptivno označuje kar 42 odstotkov vprašanih.

Foto: STA

Na začetku decembra je veliko zgražanja v družbenih medijih povzročil zapis v tedniku Mladina, ki se financira z denarjem od provizij pri nakupu žilnih opornic, da se v Sloveniji igramo z zdravstvenim sistemom in ga menda kritiziramo samo zato, ker vemo, da smo na zdravje, bolečino in smrt vsi tako občutljivi, v resnici pa bi morali ponosno hvaliti naš zdravstveni sistem. Bilo bi prav, da bi se vprašanje glede zadovoljstva v zdravstvu naslovilo na vseh  500.000 pacientov, ki v vrsti čakajo na pregled, poseg ali operacijo.

Čakalne dobe se daljšajo
Dejstvo je, da se čakalne dobe po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) iz meseca v mesec daljšajo. Po podatkih iz dne 1. januarja 2018 je bilo največ čakajočih nad dopustno mejo pri stopnji nujnosti (dopustna čakalna doba 90 dni), in sicer 16.379, kar predstavlja 52,16 odstotka vseh čakajočih nad dopustno mejo po obeh stopnjah nujnosti. Pri stopnji nujnosti, kjer dopustna čakalna doba znaša 180 dni oziroma 365 dni za področje ortopedije, pa nad dopustno mejo čaka 15.023 oziroma 47,84 odstotka vseh čakajočih nad dopustno čakalno dobo po obeh stopnjah nujnosti skupaj.

V grafu so rdeče obarvane tiste storitve, pri katerih je povprečna čakalna doba presegla kritično čakalno dobo 180 dni oziroma 12 mesecev v primeru ortopedije. (Foto: NIJZ)

Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž brez slabe vesti krivdo za slabo slovensko zdravstvo išče kar v slovenskih medijih, ki poročajo o številnih zapletih, čakalne vrste pa poveličuje, ker naj bi bile “v veliki meri dokaz, kako je zdravljenje dostopno celotni populaciji”. Predsednica komisije za ugotavljanje zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu Jelka Godec je Repovžu na to odgovorila, da njegov zapis več kot očitno kaže, da so čakalne dobe pri psihiatru predolge, saj podatki kažejo, da ima Slovenija eno izmed največjih umrljivosti zaradi bolezni raka.

Financiranje Mladine neposredno povezano z denarjem iz davčnih oaz in Udbo
V eni izmed svojih kolumn je Miro Petek razkril, da se je v lastništvu Mladine “neposredno in posredno prepletal kapital iz davčnih oaz in kapital udbovskega porekla, v preteklosti pa še denar iz državne banke NLB, kjer so imeli odprto veliko pralnico denarja”.  Ob tem je imel v mislih zamejski finančni sklad KB 1909, ki ima korenine v udbovskem gnezdu in je kontinuiteta udbovske finančne hobotnice Safti. Ob tem je Petek opozoril, da je bilo poslovanje prek davčnih oaz na Cipru, v Panami, Liechtensteinu ali na Deviških otokih stalnica v delovanju udbovskega gospodarstva v zamejstvu, iz teh davčnih oaz pa je denar nato izginil neznano kam. No, nobenega dvoma ni, da je pristal v žepih partijsko-udbovskega omrežja tostran in onstran meje.

Foto: STA

“Očitno KB 1909 nadaljuje to tradicijo, ki pa jo je s svojim podjetjem Marc Medical bogato oplemenitil še tako, da so s preplačanimi žilnimi opornicami ropali slovensko zdravstvo. Zaradi tega je bilo naše zdravstvo bistveno dražje, bile so daljše čakalne dobe, za mnoge slovenske paciente tudi predolge. Poznavalec ekonomike v zdravstvu bi lahko hitro izračunal, za koliko smrti je odgovorno brezobzirno ravnanje v slovenskem zdravstvu. Solastnik in vodilni mož KB 1909 Boris Peric je bil v obdobju, ko se je v zdravstvu najbolj ropalo, hkrati predsednik nadzornega sveta v Mladini in Marc Medicalu. Veliko več kot 200 milijonov evrov javnih sredstev, namenjenih zdravstvu, je v zadnjih letih pristalo v tej družbi,” je razkril neposredno finančno injekcijo iz Trsta. Na podlagi tega se ni mogoče čuditi, čemu Repovž tako brani čakalne vrste in zahteva celo več denarja od države, saj je bil Repovž tisti, ki je v lastništvo Mladine pripeljal finančno družbo KB 1909.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v aktualnem mandatu ni naredila ničesar, da bi izboljšala razmere v zdravstvu, saj kljub obljubam na mizo ni prinesla prepotrebne reforme, ampak le izhodišča, ki so v posmeh vsem bolnikom in davkoplačevalcem, ki za napajanje zdravstva namenijo veliko, potem pa ta denar konča v rokah mafijskih združb. Stranka SD kot del Cerarjeve koalicije ni podprla interpelacije ministrice, ko je bilo to potrebno, sedaj pa modruje, kako bo sama skrajšala čakalne vrste le s finančnim prilivom. Kaj pa potrebne reforme, da bo imel povečan finančni dovod učinek?

Človek se težko znebi občutka, da je stranki SD tako kot Mladini v velikem interesu, da se pod pretvezo skrajšanja čakalnih vrst denar nameni za lastne žepe. Ne moremo pozabiti, da je izkoriščanje vez in poznanstev za to, da se je zagotovil medicinski material, nekdanji minister za zdravje in poslovni pajdaš Janeza Zemljariča Borut Miklavčič ocenjeval kot pomoč in donatorstvo. Miklavčič iz vrst SD je s posli v zdravstvu med drugim kupil luksuzno jahto od podjetij iz davčnih oaz, v lasti ima tudi vikend v Piranu, zato se lahko vprašamo, koliko jaht se bo še kupilo na ta račun in kdaj bodo končno v prvem planu bolniki, ki zaradi predolgih čakalnih vrst tudi umirajo?

H. M.

 • Vrhovni sodnik

  Rdeči čunek, cmero in kloven so pomilovanja vredni, kakšni idioti so danes izpadli na soočenju, samo defektni jih bodo volil.

  • Dr. Ustavnega prava

   ITAQ.

  • AlojzZ

   Defektni jih bodo volili? Torej so zmagali.

   • Zgornji

    Ja, Preveč-Preveč je Defektnih – Pokvarjenih in Brezbrižnih Bedakov na tem ozemlju Slovenistana . Žal.

  • Steiermark

   Žal, vedno bolj ugotavljam, da je takšnih “defektnih” v Sloveniji, na pretek…..

 • Srce

  Uničili in razprodali so državo, zdaj pa nas prepričujejo, da bodo v naslednjem mandatu delalu čudeže. Čudež bi bil, če bi sploh prišli v parlament.

  • Zgornji

   A si ti Nejeverni Tomaž ? Potem pa pač preveč sexaš .

 • Včeraj je JJ na RTV soočenju lepo povedal, da je Jelka Godec v poročilu zapisala kdo so ti lobiji. Karl se je pa ves čas sprenevedal kdo so ti lobiji, kot da ne ve. Mi pa ni jasno zakaj je Gantar z glavo majal levo in desno, ko je Karl govoril, da se je Gantar mogel odmakniti zaradi lobijev?

 • Frank Novak

  SLO naj bi imela drago zdrastvo?
  Pridite v ZDA… in placajte pri nas.
  Predobro Vam gre, cmere…

  • Zgornji

   Tam imajo tudi plače sorazmerno višje , buča.

   • Štalmajster

    A misliš ? …..Menda jih pa tam kar čez 40% živi pod pragom revščine…….indijance pa imajo še kar v rezervatih.

   • Frank Novak

    Place 2.5 krat visje, zdravstvo 50 krat visje…

  • antimur

   Bedak, ti kar plačuj v ZDA, nas pa pusti, da bomo sami uredili zadeve.

   • Frank Novak

    Vi jih kar urejajte. Samo jih ne boste uredili ker prevec stejete kosti.

  • Mojca pokraculja

   Poslušaj, kaj niti za trenutek ne dobis lucidnega intervala? Nisi v ZDA.
   Moraš biti pa res težko prizadet, manično zveličavna motnja s permanentnimi blodnjami.

   • Frank Novak

    Miami, Florida, ZDA…

    • Mojca pokraculja

     ZDA….Appolo…..sperans ,Pepca poženta že !

  • Štalmajster

   Menda tam vse klapa…….. Če vedo, da imaš dnar, te tudi menda za brezveze zdravijo. Tisti, ki pa dajo kaj na se, pa menda hodijo na Kubo. Tam menda .. še zdravijo ljudi “v Jewmeriki pa menda samo še…… priftošln.

  • večni srb

   Kakšna je sploh razlika?
   Tam celo klošarji takoj pridejo do zravnika, ki jim predpiše zastonj analgetike ali antibiotike, ki so tudi učinkoviti, za razliko od naših. Do specialista verjetno res ne pridejo, ampak saj naši tudi ne, kdo se pa čez tri mesece še spomni, da je imel na nek dan, ob neki uri nek pregled, če vmes še ni umrl, mu je itak bolje. Ko je kriza in človek umira, jih pa itak vzamejo preko vrste.
   Američani so v povprečju bolj zdravi kot slovenci, mi smo tudi rekorderji med rakom in samomori.

   • Frank Novak

    Ti si en kreten. 41 let sem ze v ZDA pa ti lahko povem da to kar ti pises je ena navadna fantazija…

    • Antonius

     Zanimivo! Strokovnjak **profesorskih** znanj iz ekonomije ZMERJA človeka, ki mu povsem korektno v dvomu ugovarja!!!
     Ej, ej, Valterjev Frank?!
     Dodajam vaše besede s katerimi se samonapihljiv povzdigujete in hvalite.

     **Jaz sem bil vedno tam kjer je bil zasluzek. Torej me profesura na EF v Ljubljani ali ministrstvo za finance RS ne zanimajo. Sem pac naduti egoist – po vasi Slovenski logiki seveda**
     Nisem še srečal izobraženca devete izobrazbene stopnje, ki bi se spustil na z vam primerljiv pritlehni nivo.
     Po vašem nakladanju človek povprečne pameti zlahka presodi, med kakšne bednike sodite.

     • Frank Novak

      Spostovani gospod. Jaz se nikoli ne hvalim s svojo izobrazbo. EDINO KAR ME ZANIMA STA MOJA DRUZINA IN DENAR S KATERIM DRUZINO PREZIVLJAM. Z naceli se ne da kupiti dobrin, vsaj v ZDA ne.

      Gospod pa trosi neumnosti ko bleketa tja v tri dni: “Tam celo klošarji takoj pridejo do zravnika, ki jim predpiše zastonj analgetike ali antibiotike, ki so tudi učinkoviti, za razliko od naših. ”

      Naj ta gospod ki mu gre Slo tako na zivce pride v ZDA tako kot sem prisel jaz, naj uspe tako kot sem jaz, in potem kaj pove.
      Tale gospod nekaj sanjari tja v tri dni. To je vse… potem pride do zakljucka da je za svoje neuspehe kriv Kucan… tipicen loser…

     • Frank Novak

      jaz sem strokovnjak za denar ki ga zasluzim.
      Profesor je bil Kardelj, ki je kar naprej nekaj filozofiral..

 • VERRZIFIKATOR

  Matilda Žalec

  ČAKAJOČ

  Ta novica vse razveseljuje,
  da čakánje več se ne kopiči,
  da ti povedo že kar pri priči,
  čakajočih vsak dan da zmanjkuje.

  Vrste čakajočih vse so krajše,
  nacionalno vse je boljše stanje,
  trdno je in mirno vaše spanje,
  mnogim je zaspati dosti slajše.

  Nacionalno prekipeva zdravje,
  ve se, komu stvar gre pripisati,
  treba med vrsticami je brati,
  komu vse čestitke, kakšno slavje!

  Da reforma končno je uspela,
  glásno vse zapiskajo piščali,
  vse da sile so od sebe dali,
  s čakajočimi zdaj ni več dela.

  So težave sicer kakšne male,
  kot strokovno se jih imenuje,
  a uspešnost jasno vidna tu je,
  normo dviga, glej, podjetje Žale.

 • Zgornji

  JA SRAKE KRADEJO ŠE NAPREJ, IN VEČNO NAM BODO KRADLI, ČE NEBO PRIŠLO DO KORENITIH SPREMEMB !!! ! !!!

 • Antonius

  Ker krivci kraje zdravstvu namenjenega denarja ne bodo preiskovali sami sebe, volite SDS, ki bo poskrbela, da se preiskava opravi in odgovorne za krajo ustrezno obsodi.
  Človek se čudi dr. Brigiti Skela Savič, ker sodeluje pri predvolilnem hvaljenju stranke SD, ker vendar ve, da hvali kriminalce in laže slovenski javnosti.
  SD, SMC, Desus, ZL, Jelinčičeva SNS in Šarcčeva LMŠ so garanti, da se bo tudi v zdravstvu še naprej kradlo po starem, zato jih nikar ne volite.
  Jelka Godec iz SDS je s preiskovalno komisijo dvignila pokrov in poimensko razgalila kleptomansko oligarhijo, ki krade denar iz slovenskega zdravstva.

 • Zgornji

  AMPAK, A NI NOBENEGA RESNEGA DEDCA VEČ, DA BI RED NAREDIL NA TEM PODROČJU ??? !!! ??? A SO VSI SAMO ŠE LUTKE POSTALI ???

 • Soave

  + + + + + + + + Kako neki bo reševala ?? Bodo vsi prodali svoje premoženje ?

  Ali pa bodo ” dali ” , oz. reševali z denarjem iz naših žepov ??
  Vsa ta leta so kradli in sedaj imajo ksiht še kaj takega napovedati ??

  • Zgornji

   JA, BREZOBZIRNOST SE JIH JE ŽE POLASTILA !!! ! !!! SEVEDA PA NEBO IZ SVOJEGA NIHČE NIČ DAL – SAMO NA TUJ RAČUN KRADEJO !!! ! !!! VSE DOKLER NEBO RADIKALNIH SPREMEMB NEBO NIČ BOLJE !!! ! !!!

  • anzek

   Ja, računajo na slab spomin in butasto rajo, ki se pusti skubiti do onemoglosti.

   Ne razumem, da narod ne zna povezati kleptomanske vladne stranke s krajo iz naših žepov!!

   Res smo Butale, butalci pa logika nikakor ne gresta skupaj.

   V veliki meri so za tako stanje krivi novinarji “dominantnih medijev” , v zadnjem času tudi Reporterja, ki trdijo: “vsi so isti”!!

   Volivci, kako sta lahko dva enaka, tisti, ki je kradel, ima v vladni koaliciji stranke, ki to krajo na vso silo prikrivajo in ščitijo in tisti ki vso to megalomansko krajo odkrivajo in zahtevajo kaznovanje!!

   • Soave

    + + + saj volivci ne mislijo s svojo glavo. Ampak z ono iz Murgel ! Od tam pa gre lepo po svoji ustaljeni poti. In po ustaljeni navadi. Kriv je tisti, ki nepravilnost razkrije !! Komunjarska pogruntavščina, ki kar dobro deluje.

    Jaz Butalce večkrat znova prebiram. Saj je ta knjiga skoraj Biblija Slovencev.

    Z vami se ne strinjam edino glede Reporterja.

    Pustimo določene novinarje ob strani. V veliki meri pa je soliden tednik, ki ga pri nas kupujemo in beremo. Naročeni nismo, ker si moja polovička zadal nalogo, da naredi vsakič nov ” red ” pri revijah.

    Saj so naše vedno v ozadju.

    In, Novbi zamerim, da tudi besedice ob 10- letnici obstoja ni napisala.

    Grdo , veste Anzek !

    Oprostite , da protestiram pri temle vašem dobrem pisanju.

    • anzek

     Saj se dobro razumeva.

     Glede Reporterja pa opažam, da se je krmilo v zadnjem času nagnilo stran od pomladi, še največje simpatije gojijo edino do NSI, ki pa po mojem skromnem mnenju, ne sodi več v pomladni blok. Upam, da se motim.

     Dobro je spremljati twitter Janeza Pogorelca. Včeraj je na vso moč hvalil Šarca. Vam to kaj pove?

     • Soave

      Se! Hvala Bogu. Vsaj nekaj nas pa je !!
      Gledel same Nsi bomo videli. Kmalu.
      O raznih Pogorelcih, Škrabcih in drugi navlaki v stranki, pa ne bi. Saj vemo, kako je. So nujno zlo ?

 • FORT WORTH

  Bivsi predsednik drzave, ki prisega na javno zdravstvo in, ki ne more prdniti se gre operirati pa k zasebniku v Svico.
  Aja, on zagovarja in se zavzema samo za drzavni denar, ki je namenjen zdravstu za navadne ljudi…
  Ke bebo…
  Kriminalca na Dob !
  Pa Pahorja prevarantskega tudi in vso socialisticno svojat !

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Amerikanc

  Vsi trije, Židan, Korl in Mirko so prave lutke oz. orodje partijske elite. Se kar skušajo (seveda prikrito), kdo bo bolj ugajal udbopartiji. Popolnoma enako kot Šarc, vrtijo na jeziku tri populistične stavke, ki pa “normalnim” ljudem ne sežejo več do razuma; Židan ne bi sodeloval z skrajno desnico (ne pove kdo to je, ker ne ve, ker take desnice sploh nimamo, ne bo sodeloval z lažnjivci (največji je sam) in ne bo sodeloval s tistimi, ki strašijo ljudi – ljudi straši sam, ko se bori za nacionalni interes in cuzal banke. Korl bi vse naredil za upokojence – končno se je spomnil tudi na tisto večino, ki prejema okoli 500 € penzije, seveda bo takoj po volitvah dvignil penzije EXTRA penzionistom – kot ponavadi tistim, ki niso vplačevali sorazmerno v pokojninsko blagajno. Mirko pa je itak zgubljena pridobitniška duša, ki bi naredil vse, da mu ne bi bilo potrebno obiskovati vrtcev in si pisati dvojne kilometrine. Ponavlja in ponavlja, koliko ljudi je zaposlila ta vlada, koliko je dvignil plače,…ne pove pa bistva, da je z neupravičenim dvigom zdravniških plač, povzročil pravo revolucijo pri ostalem delu JU, kar bo močno vplivalo na stabilnost prihodnjih vlad, saj se bojo vsi borili z neuravnovešenim Milanovim zetom.
  Za Šarca je škoda vsake besede, vse kar zna povedati je, da bo svež – nov veter, ki bo z Frančeko in Juliko vpeljal novo komando v slovensko JU – tako kot je to naredi v Kamniku; najprej odpustil sposobne ljudi in jih potem zaradi svojega neznanja, zaposloval nazaj – kekec pač (z malo).

 • Zgornji

  KRADEJO, KRADEJO , KRADEJO, … SRAAAAAAAAKE POKVARJENE ZLOBNE ROPARSKE GNILE BEDNE BANDITSKE PEKLENSKE HUDIČEVSKE SATANSKE HINAAAVSKE ČRNE !!! ! !!! VSE DOKLER NEBO RADIKALNIH SPREMEMB, NEBO NIČ , PRAV NIČ BOLJE !!! ! !!! NAROD ZABIT SE PA ŠE KAR NEKAJ SLEPI IN MIŽI TER ČAKA … !!! ! !!!

 • antimur

  Dokler ne bomo počistili policije, pravosodja, levo fašistične medije, bodo še naprej roparji kot so Zemljarič, Miklavčič, Vrhunec in podobna kučanistična golazen hodili po Sloveniji kot petelini. Za zadnja štiri leta vso odgovornost nosijo koalicijske stranke z bedaki na čelu kot je Židan, Erjavec, Cerar, ki je pa takšen omejen cepec, da mu skoraj človek ne more zameriti, če ne bi ob tem bil še neizmerno hudoben. Tega norca mora pod nujno pregledati psihiatrična stroka in ga odpeljati v prostore, kjer ne bo imel stika z ostalim svetom. Ta idiot bi še kar reševal zdravstvo, čeprav je ta koalicija uničila vse, kar se da uničiti. Če bi ti kreteni nadaljevali svoje delo, tako kot blazneži upajo, da bodo zopet v vladi, se bodo verjetno lotili skrajšanje čakalnih vrst tako, da bodo čakajoče pobili.

  • Štalmajster

   A misliš, da je to kar tako ? Včeraj so lutke lepo povedale, da imajo cel spisek ……… pa nimajo jajc!
   Pa je tako v bančništvu, zdravstvu,………

  • KAPIBARA

   Vrste čakajočih.. recep Argentine, ki je imela po državljanski vojni, najboljo pokojninsko politiko- SAMO, kuj po vonji- danes ne..

 • totex39

  Neverjetno te ljudje so res zrasli na gobcu, saj to edino še vedo, da lažejo in napadajo Janšo kot, da je on do sedaj vladal in je tisti, ki je uničil državo. Bolje bi bilo za njih, da bi nehali lagati in bi priznali svojo lopovščino in nesposobnost, ter prepustili vladanje človeku, ki si to zasluži in to je Janša z stranko SDS.

 • Kučko pod pručko

  Cmero – ubogi na umu

  Na včerajšnjem predvolilnem soočenju na POP TV se je še enkrat več videlo, kako bedna je murgelska koalicija, ki ne obvlada drugega od mlatenja prazne slame in obtoževanja SDS ter Janše. Cmero se je še enkrat več izkazal, kako nesposoben politik je in kako malo koristnega ima v glavi. Ko je bil govor o zdravstvu, je na očitek, da je kljub številnim opozorilom strokovnjakov in širše javnosti še vedno branil ministrico Celarčevo, še vedno vztrajal pri svojem. Ta nedonošeni Kučanov nečak nima niti toliko v glavi, da bi se posul s pepelom in priznal, da je v dobri veri naredil gromozansko napako. Tako pa je cela Slovenija videla vso njegvo bedo.

  Bedak, ki še svojih žensk ne zna pošlihtati, je še enkrat več dokazal, da je popolna Kučanova lutka. Koliko ima povedati zoper SDS in Janšo, ki jima vse napovedi kažejo volilno zmago. Moto levakov je že nekaj časa ‘skrajna desnica’. Kako radi poudarjajo besedo ‘skrajna’, saj hočejo s tem prestrašiti ljudi, da bi volili levake. Koliko padajo ljudje na te in podobne murgelske svinjarije pa se je videlo na koncu, ko je SDS dobila daleč največ glasov, preko 37 %. Ker je bil vzrorec tistih, ki so glasovali zelo velik, bilo jih je preko 5.000, se vidi, da se je usmeritev ljudi zelo nagnila v desno. V desno in ne na ‘skrajno desno’.

  Začuda je Krčmarjeva oddajo vodila dokaj korektno in ni tako nesramno skakala prvaku opozicije v besedo, kot si je to pred dnevi dovolila Mojca Širok s stalnim prekinjanjem Grimsa.

  • pajot

   Užitek je bilo sinoči gledati konja brez ročajev,ko je izgubil živce. Neprecenljivo. Pokazal se je,bedak,v pravi luči. Prepričan sem,da bi, če bi imel v roki pištolo, streljal na Janšo.

  • Antonius

   Ej, Kučko pod pručko, še 47 let srečnega skupnega življenja Vama želim.
   Gospe, ki s teboj deli svojo Srečo, pa še s posebej izraženo besedo želim, nadaljevanje sobivanja v zdravju in veselju s Teboj.

   • Kučko pod pručko

    To je pa lepo presenečenje in ti nadvse lepa hvala. Seveda bom ženi povedal, kako lepe in iskrene so tvoje želje za nadaljevanje najinega zakona.

    Me pa zanima, kako si za najin praznik izvedel. Če pa ti nisi eden od tistih starih Udbašev, pa katerih tolčemo že toliko let, pa res nič nočem. Antonius, si mi pa res postal sumljiv!

    • Antonius

     Na pravi poti si! Tudi sebi se sem in tja kdaj zdim sumljiv in si včasih celo ne zaupam.
     Bentiš, kaj vse o meni veste, pošteni ljudje okoli mene?

     • totex39

      To so nas naučili, da bomo morali tudi mi biti taki, ker drugače se ne bo izšlo.

     • KAPIBARA

      Če si res bil udbaš, si se spremenil v Oreng Pozitivi, tako koj J: J. , ki mu očitajo članstvo in izlet v kumarovac..

     • Antonius

      Vašega ugibanja sem pa zares zelo vesel. Navihanost je posredi.
      Kučko se je spraševal od kod vem za obletnico njegove poroke, pa mi je navrgel, če sem udbaš. Jaz sem njegovemu hecu pritegnil in dodal, kar sem zapisal.
      Ker vem, kdaj se je Kučko poročil, lahko sklepate, da se s Kučkom najbrž vsaj malo poznava. Jer pa res, da sem ga z javno čestitko presenetil.
      Naj dodam še en razmislek o Janševem članstvu v ZK, ker mu ga stalno očitajo. Kot vam je najbrž znano je bil v ZK tudi Jože Pučnik. Je že tako, da tisti, ki so vstopili v *štalo* o njej zagotovo ogromno vedo. Vsak kmet gre kar nekajkrat na dan v štalo pa mu zaradi tega ni mogoče očitati, da je govedo.
      Kot Pučnik je tudi Janša spoznal, da je treba v partiji nekaj spremeniti. Ker sta poizkušala se je obema zgodil izgon. Pučnika so zaprli, Janševa zgodba z JLA in Kučanovimi nam je pa posledično navrgla osamosvojitev Slovenije.
      Janša je edini pravi politik z vizijo, ki ga premoremo v Sloveniji. S Stisnjenimi zobmi je v zvezi z reševanjem problema s šerijatarji po enem letu celo Merklova začela uporabljati tisto, kar je Janez povedal na kongresu EPP v Madridu.
      Ajde, spoštovani KAPIBARA, lep dan nama želim.

     • KAPIBARA

      Lep dan…
      Že od jutranje kavice naprej, kajti sodelavec ima danes okrogli 60, pa je rekel, da še ni “konec dneva” :-)

 • xtc

  Ko poslušaš Židana vidiš zakaj je polaniča skoraj spufal.

  Nadalje,narod ,ki pusti levake k oblasti in denarju je tako kot bi smomorilcu dal v roke A bombo.

 • večni srb

  To je butn skala, ne pa normalna politika.

  Glejte, zdravnik je samo človek. Naši zdravniki so večinoma popolnoma zanič, isto kot vsi ostali javni uslužbenci ,tudi oni zgolj opravljajo svoje delo, kar pomeni, boli njih k*, če se zvijate od bolečine in nočete še umreti, po zakonu bolnikom pripada to pa to in to je vse kar se da narediti. Nimajo nikakršnih osebnih ambicij, nihče jim ne stoji za hrbtom in kritizira njihove diagnoze, ne povezujejo se med sabo, ne poznajo lokalnega terena in ne spremljajo novotarij v evropski medicini, dol jim visi za vse. Potem dobijo še več privilegijev in še več denarja, ljudje so pa čedalje bolj jezni in razočarani, da ne rečem obupani nad njimi,ker nočejo gledat tiste mrke obraze in poslušati pljuvanje na svoj račun, enostavno vse skupaj še bolj ignorirajo, skrajšajo pogovor s pacientom in se sklicujejo na splošne, vsakdanje probleme ter opremo, ki je nova samo kadar jo odpakirajo iz celofana. Delajo pa 8 ur, med tem se morajo pogovarjati še po telefonu in skočiti na teren, vmes je malica… več časa pa čez dan ni, ostanek dneva hočejo preživeti s svojimi družinami ali imeti čas zase, isto kot vsi ostali.

  Zdaj pa naj mi nekdo razloži kako bo več denarja ustvarilo več časa, da bi lahko najprej pozdravili vse čakajoče ter potem še sproti temeljito obravnavali bolnike, da ne bi mogle spet nastati čakalne dobe?
  Manjka nam vsaj še enkrat toliko zdravnikov, rabimo boljše profesorje na medicinski fakulteti, treba je začeti izvajati ostre kazenske sankcije nad šalabajzerji in jih kaznovati za nepotrebne napake, oredvsem pa rabimo boljša in bolj dostopna tuja zdravila, ter najnovejšo medicinsko tehnologijo, sicer bo naše zdravstvo samo še nazadovalo. Ne more biti drugače, pa če se na glavo postavite, dna ne bo nikoli dolg 48 ur,zdravniki ne morejo podvojiti napore, čudežni praški in žavbe naših farmacevtov pa po nobeni biološki logiki ne morejo pozdraviti večino bolezni, ker so formule zastarele, naši farmacevti pa so še bolj zarukani od zravnikov.
  Glejte, zaradi mene lahko tudi stavkajo, in sicer večno, kakšna bi bila sploh razlika, kritične paciente bi začeli voziti v Avstrijo in Italijo, ostali pa bi se pozanimali kar v lekarnah, če imajo kaj proti naših tegobam in težavam. Problem so hude nesreče, tambi se morali pač delavci povezati med sabo in poskušati usposobiti neko inteventno službo, ki bi težko poškodovane morala peljati največ par ur dlje, do prve bolnice čez mejo. Ostalo bi dobili pri zeliščarjih, marsikaj znajo odrezati tudi mesarji in živinozdravniki, sicer se sliši grozno, ampak velika večina bolnikov sploh ne bi opazila, da nimamo več zdravstva. Tako je, na tej točki bi se morali začeti resno pogvarjati o popolnem prestrukturiranju zdravstva, pri čemer je treba najbolj paziti, da državljani ne izgubimo niti ene od preostalih socialnih pravic in ugodnosti oziroma jih moramo pridobiti nazaj, predvsem pa se je treba zavedati, če začnemo danes, lahko prve pozitivne učinke pričakujemo šele čez deset let, ko bi bila izšolana prva generacija novih zdravnikov, če bi seveda študenti že danes začeli študirat na tujih univerzah.

 • althar

  150 milijonov? A to MIklavčič rabi nove zobe?

  • večni srb

   Zobozdravniki so poglavje zase, ker med njimi so pa celo pravi sadistični psihopati, na take bi morali poslati Interpol, za začetek.
   Naši zobozdravniki so slabši kot albanci. Resno,sem imel nekaj izkušenj, eno plombo mi je naredil albanec, ki sem ga najbolj podcenjeval, ker je najbolj grdo zapacal, pa je tista plomba padla ven zadnja. Pomeni, tako butast kot naši zobozdravniki pa le ni bil, sploh pa ni bil noben norec, kar za naše ne morem trditi. Zadeta mularija se špona, da imajo zelo dober študij, odlične mentorje in se učijo vse mogoče, režejo tudi trupla in se špricajo s telesnimi tekočinami mrličev,, kot bi poslušal nedonošenčka, ki bi mi pijan in zadet razlagal kako so se igrali čez dan v vrtcu. To je naša zobozdravstvena oziroma medicinska fakulteta, en kup džankijev in duševnih bolnikov, ki želijo zamenjati starše in odpreti privatno zobno ambulanto. Odgovarjajo nikomur, še tiste varuhe najbolj od vsega skrbijo pravice zobozdravnikov, ker jih je malo in veliko zaslužijo, imajo vplivne prijatelje, ljudi je pa veliko in so si itak sami krivi za karies.
   Narod je pa vsega hudega vajen, ljudje trpijo dan in noč, polni so raznih narkotikov in tako apatični, da jih sploh ne moti več, če gnijejo pri živem telesu, itak se po 30.letu starosti nič več posebnega ne dogaja. Ne rabijo niti čist zadah, kdo pa še poljublja staro ženo. Zadeti smrkavci se učijo na pacientih, vrtajo jim ogromne luknje v zadnje ostanke zobovja, ki jih mašijo s strupenim amalgamom, polnim svinca, potem vse tisto počasi razpada in dobesedno sami sebe zastrupljajo, ko jejo koščke strupa. Kmalu limajo samo še plombe čez plombo, nato pošljejo reveže v bolnico, kjer imajo posebne oddelke za pipanje preostalih šrbin iz dlesni, po možnosti tako, da ti zraven zruvajo še pol obraza. Ko primejo antibiotiki in se vse skupaj za silo zaceli, shiranemu pacinetu naredijo kalup, ki ga pošljejo zasebnikov, da iz njega vlije protezo, v katero nalima umetne zobe, zobozdravnik jo pacientu nalima v prazna usta in to je to. Ni zobovja, ni problemov, potem hodijo še nekaj časa na porpavljanje oblike, ko se jim upogibajo čeljustne kosti, dokler se na protezo ne navadijo in potem ne rabijo več zobozdravnikov sploh.
   Delajo pa s pacienti vse mogoče, večina blage veze nima in se dobesedno učijo na državljanih, šele po par letih mučenja si pridejo gor kako je treba držati sveder in olajšati bolečine pacientu ter kako morajo zgledati tiste kapljice umetne smole, s katerimi pazlijivo mašijo navrtane luknjice. Tiste luknjice so namreč živa snov, polna živcev, ki vodijo direktno v možgane, kadar se vnamejo, povzročijo številne simptome bolezni, ki lahkop pripeljejo tudi do odpovedi organov, raka ali v redkih primerim celo nenadne smrti. Nihče se ne sekira, vedno je bilo krivo kaj drugega. Čakalne dobe so pa več mesecev.

   Razne par ambulant, ki so večinoma zasebne in ekskluzivne, pri nas zobozravniko vsploh ni, to so modelarji in večkrat tudi evgenični psihopati, ki se samo izživljajo in radi prčajo po ustih ljudi, saj se tako počutijo bolj pomembne in skoraj kot zdravniki. Vse razgnat, uvesti sankcije in vsaj podvojiti število zobozdravnikov, isto kot sem spodaj predlagal za prave zdravnike, ker prej ne more biti bolje, se to mora začeti tudi, če bo trajalo sto let, da se vse zamenja in postavi kot mora biti.

  • 20 karatne

 • mona lisa

  Židan naj se raje drži kmetijstva ampak ne na vodilnih položajih ampak v hlevu. Cerar je že pokazal šolski primer uničevanja države, Karl pa je klovn ki se zmeraj obrača po vetru na upokojence se pa požvižga, Šarec je Kučanovo kukavičje jajce, Tonin in Mesec pa bi rada odkrila toplo vodo pa jima noben ni povedal da smo jo že odkrili. Levake je treba postavit na smetišče politične zgodovine, dovolj so nakradli in narod pahnili tja kjer smo zdaj. Desnica in trda roka za mrhovinarje je edina stvar ki jo rabimo sedaj če hočemo da država splava.

  • večni srb

   A res, koliko komunistov so pa odstavili, ko so bili nazadnje na oblasti?

 • Ryuk

  Koliko je sd-ju do javnega zdravstva, se je videlo na glasovanju za interpelacijo proti pokvarjeni milojki. Pri takih bi bila tudi milijarda premalo.

 • montyamp

  Kaj so se začele po Jadranu jahte kvarit ???
  Pravijo da tiste jahte , ki so bile kupljene za denar pokraden v slovenskem zdravstvu , se še prej pokvarijo , ker se z njimi prevažajo zazidarski mladiči .
  Popravilo čolnov in vzdrževanje hiš , tudi na hrvaškem ni več poceni , zato bo injekcija v zdravstvo dobrodošla , da se nam Hrvati ne bodo smejali , češ Slovenci nimajo denarja .

 • dob

  Sam pazte se ko vas Mödrendorfer prime v roke!!

  • KAPIBARA

   Nč bat, obvlada polna kahle..

 • montyamp

  MURGLOSRBSKI HLAPCI NA OBLASTI , REŠI SE KDOR SE MORE

 • montyamp

  Zemljarič je bil član HITLERJUGEND-a .
  Če bi se o dobrem vodenju države , ne o ubijanju hrvaške emigracije , kaj od Hitlerja naučil , naše zdravstvo ne bi zgledalo kot garjavi magarec .

  • KAPIBARA

   Pa Dolanc tudi – je fotka krožila.. pa,že takrat je bil zavaljeni pujsek..

 • sprehajalec

  #Židanova SD bi že tako drago zdravstvo “reševala” z dodatnimi 150 milijoni evri!#

  Nikoli ne bo dovolj. Pohlep je pohlep. Marže pa 100 procentne.

  • KAPIBARA

   Ma pust zidana, je še pod vplivom Terana..

 • Krtača 20

  Jaz poznam rešitev! Zaposlimo Indijce, ki bojo lepo delal za pol plače, dohtarji za četrt. Naš kader pa na sončno upravo. In tako bomo živeli happily ever after…. Butli desni. A ne vidte da je premal zdravnikov, premal dnarja, skoz ven vlečete žilne opornice kot da se je zarad tega razsulo zdravstvo. Seveda so tud korupcijski problemi a to še zdaleč ni vzrok za kolaps.

 • Vojteh Dovč

  rabim pomoč povejte za koga naj volim kam spadam.

  1. javno zdravstvo:ukinit dopolnilno zavarovanje.
  Ukinit dopoldansko delo zdravnikov.,če hočejo delat privat
  naj odprejo firmo kupijo svoje orodje –
  Uredit javno naročanje.
  2. Drugi tir:financiramo sami,če smo lahko “reševali ” NLB lahko naredimo tudi drugi tir.
  nobene druge firme notri. in še o trasi bi se dalo pogovarjat.

  • sprehajalec

   Ivan janez je prava izbira Vojc.

  • KAPIBARA

   Bravo glede zdravnikov.

   Plačan študij je od države- torej, ko doštudiraš , x3 leta študija, delaš za državo- zdravniška etika !!

 • baubau

  sv. pastir bi tatovom delil še dodatne krače

 • Steiermark

  Roparska socialistična jugobanda ima potrebe po “svežem denarju”, saj sicer ne vedo, kako preživeti še eno Janševo vlado! Zaloge, na zaloge….

 • Marjan

  Zakaj pa ne pišete o mafijski družbi katera je posodila denar vašemu vodji Janši. Aja skoraj sem pozabil, da ste vi televizija katera izključno objavlja lažne članke(resnica ni pomembna).

  hahahahahahahha

  • sprehajalec
  • Hihihi poglej si tvoj vrtec, JJ bi mogel včeraj vsakemu dat po eno kepico sladoleda, dab dal mir.

   • KAPIBARA

    Pa še zmer nebi vedeli, kaj s sladoledom delat..

  • von Rhein

   Če se že javljaš prihrani zase tisti hahahaha. Ko pade v oči ,si človek takoj predstavlja nekega imbecila,ki se na vsako stvar odzove s haha na potenco.

  • KAPIBARA

   Naši so si sposodili dena+ ga vrnili + % !

   Mi davkoplačevalci smo pa plačali maketo !!

 • Hun

  z zmago SDS ne vidm resitve problema…ker vsakemu politicnemu laiku je jasno da desne koalicije ne bo moc vzpostavt

  • plavi-mil

   Če bomo vsi tako mislili, res, če pa jih bomo vsi volili, potem pa ja.

   • Hun

    pri nas je druzba politicno apaticna…mladi se v velki vecini ne zanimajo za politiko…tisti k pa se jih pa starsi tako usmerjajo zarad izhoda iz povrecno placanih drzavnih sluzb

  • totex39

   Stranka SDS bi lahko dobila +50 ali še več, če bi začeli ljudje pravilno razmišljati.

   • KAPIBARA

    Med prjatli sem rekel: 35+ 16 (koalicijskih) sedežev

 • plavi-mil

  Je levakom in Mladini zmanjkalo denarja, pa bi radi sveži kapital,

  • Unega svežega takoj potiskanega, ki diši po svežem.

   • KAPIBARA

    Lep je to vonj- pa magaro če je $ al pa švic-ar..

 • Anton

  in sedaj ti levaki, populisti,nestrpneži, ki povrhu v vseh svoji razsežni hinavščini nam desnici govorijo kako smo populistični, radikalni, mislijo, da bi še enkrat dobili mandat od ljudstva?

  JOK BRATE ODPADE

  sarkazem press

  • tohuvabohu

   To so gadi.

 • Igor Kavalar

  Rešitev za zdravstvo in čakalne vrste sta omenila že Požar in Tonin.

  Vsak, ki plača zdravstvo v Sloveniji, oziroma mu država vsak mesec avtomatsko trga za zdravstvo ima pravico, da dobi zdravstveno oskrbo v tujini!

  In ne bo nobenih čakalnih vrst več!

  Pol pa poslušamo mantre kako je treba več javnega in manj privatnega, kako je treba dati več denarja za zdravstvo itd…

  Levici je problem čakalnih vrst v privatnikih ki jih je za vzorec mislim, da okoli 1% in bi bila zaradi njihove ukinitve čakalna vrsta v javnih zdravstvenih ustanovah še večja.

  Potem predlagajo ukinitev dodatnega zavarovanja, ker je prostovoljno in marsikdo ne plačuje, niso pa povedal da predlagajo dodatno obdavčitev, kot jo je predlagala ministrica in bo ljudem vzela še več država in to avtomatsko kot trenutno plačujemo dopolnilno zavarovanje.

  Desus, SMC, SD so pa vsi od A do Ž podpiral zdravstveno ministrico in noben ni podprl interpelacije, torej se z njenim delovanjem absolutno strinjajo. Če se pa ne strinjajo gre pa za koristolovce, ki so se zbali da bi zaradi padca vlade, izgubili stolčke. Torej jim je malo mar za zdravje ljudi!

  Vladajoča oblastna elita bi povečala sredstva za zdravstvo, pa čeprav nas košta 3.300.000.000 (miljarde evrov na leto).

  Torej še več bi ukradli ljudem iz žepov z dodatnimi davki, a kaj ko že sedanje luknje, kjer denar odteka ne znajo zamašiti in bi bil efekt enak današnjemu za več porabljenih sredstev.

  Mislim, da so floskule z strani Levice o zlobnem privatnem zdravstvu samo floskule, ker mnogi izmed levičarjev zagovarjajo javno zdravstvo za vse državljane.

  Ko pa zbolijo sami pa preskočijo čakalne vrste in se gredo zdraviti ven v tujino k privatnikom!

  Toliko o njihovi socialistični enakosti in solidarnosti!

 • Olga2345

  Prvi korak k rešitvi je že to, da naženemo levičarske hobotnice iz zdravstva! Vsi na volitve! Volimo SDS!

  • Novakec1

   In kaj je pomagalo če “smo” volili SDS, vlado so sestavili strici iz ozadja.

 • šmentanamuha

  Pogrebci Slovenije SD in ostali levaki, si želijo, da bi jim na njihovem maršu smrti, ko bodo dokončno pokopali Slovenijo, ljudstvo zaigralo Rekvijem. Dovolj bo, če levičarjem Rekvijem zaigramo v slovo na volitvah. Sicer ga bomo zaigrali sami sebi. Potem se bomo znašli v coni somraka in potem ne vem, kaj bo.

  • pesjanar

   Pametna poteza straniščnih demokratov dopustili so možnost da jim ljudje hčijejo po glavah ,za protiuslugo pa nam oni zunaj wcjev serjejo po glavah,in uničujejo vse kat se uničiti da,od sociale,vojske in seveda kmetijstva.Če je takšen veterinar kot je politik je dober samo da na kakšnem sejmu prodaja ovratnice za pse in muce proti bolham,klopi že spadajo v višji razred znanja.

   • Slovenka

    Ti bi zaupal usodo svojega hišnega ljubljenčka elementom Židanove vrste? Bedasti kot so, bi ti utegnili prodati zastrupljeno ovratnico in kdo bi bil potem odgovoren?

 • As te vidl včeraj Židana na soočenjih….hihihihihihi…otroc pa srčna kirurgija…gozdovi so za njega pomembni!

  • KAPIBARA

   Si pozabu-ila, da je še pod vlivom TERANA..

 • bubamara

  Zdravstvo ima en velik problem. Problem so zdravniki, ki so vključeni v vodstvo bolnišnic. Zdravljenje in medicinska oskrba sta polovica delovanja zdravstva. Druga polovica so finance in organizacija. Če bi se z drugo polovico ukvarjali usposobljeni kadri, bi imeli dovolj zdravnikov kot tudi denarja. Na splošno: problem ni denar ampak ljudje, ki niso kos nalogam.

  • KAPIBARA

   Kot večinoma v JS !!

   Vidim pri sebi v službi :-( s čim vsem se ukvarjajo FDV zgodovinarji :-(

 • TOML

  Levičarji so pa res kriminalci.
  Po volitvah bomo napolnili Dob.

 • joza joza13

  Bravo!!! … za besede: “Dokaz, da so čakalne dobe za prvo obravnavo pri psihiatru res predolge.”
  To je point tega prispevka!

 • Slovenka

  Prekleta zapravljiva levakarska zalega! Tako kot v Grimovi pravljici Mizica pogrni se imajo mizico, ki jim noč in dan dostavlja, kar je v kulinariki najboljšega, imajo oslička, ki serje zlate cekine, za nameček imajo sedež v ukradeni vili, pa jim še ni dovolj. Skrajni čas, da se pojavi še gorjača, ki jih bo tako natolkla, da bodo vrnili Slovencem mizico in oslička, ki ju držijo v svojih pesteh že od 1945. Upam, da bodo ta gorjača prišla v obliki volitev, kjer bomo Slovenci s plebiscitarno večino rekli ne kradljivi, brezvestni, brezdušni in izprijeni levuharski tolpi.

 • hribovc

  SD ??? mafijska filiala v zloweniastanu !!!

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji,
  predsednik pa je tovariš Milan KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———
  * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
  ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
  ———
  Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier, ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji, je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci so lahko in so:
  –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO, medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda), ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE, in seveda DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.