Afera IranNLBgate: kako slovenski neokomunisti podpirajo terorizem

Foto: Demokracija

Nedavni dogodki, povezani z napadi na ameriško veleposlaništvo v Iraku, ameriškim napadom na razvpitega iranskega generala Kasima Sulejmanija in s povračilnim iranskim napadom na ameriško bazo v Erbilu, so znova priklicali v spomin nekoliko pozabljeno afero IranNLBgate. Reakcija slovenskih režimskih medijev je bila namreč v prid iranskega režima, ki ga vodi Homeinijev naslednik ajatola Ali Hamenej. Lani je iranska teokratska elita zaznamovala 40. obletnico svojega prihoda na oblast z islamsko revolucijo. S tem se je nekdanja Perzija iz dokaj razvite in odprte države vrnila v islamski srednji vek, iranski režim pa je že vrsto let vpleten v številne teroristične akcije proti Zahodu, prav tako podpira organizacijo Hezbolah, ki velikokrat raketira civilne cilje v Izraelu.

Seveda so za to tako kot za jedrsko proliferacijo kot razvoj bojnih strupov potrebna tudi izdatna finančna sredstva – del teh se je očitno natekel tudi iz pranja iranskega denarja v NLB v času vlade Boruta Pahorja, zdaj predsednika republike.

So v Sloveniji agenti FBI?
V soboto, 11. januarja, so nekatera družbena omrežja, kmalu za njim pa tudi mediji objavili presenetljivo novico, da je na Letališču Jožeta Pučnika (režimski mediji še vedno dosledno govorijo oziroma pišejo letališče Brnik) pristalo posebno ameriško letalo in da ni povsem jasen motiv tega pristanka. Kasneje so se pojavile špekulacije, da je to podpredsedniško letalo in da je na obisk v svojo domovino prišla ameriška prva dama Melania Trump. No, obisk Melanie je za rumene medije dejansko simuliral igralec Klemen Slakonja, zadeva na letališču pa je pokazala nekaj precej bolj resnega. Iz letala namreč ni prišla Melania, ampak, kot je na Twitterju objavil Bojan Požar, dvajset oseb z močnim policijskim spremstvom.

Po nekaterih podatkih naj bi bili to agenti FBI, ki naj bi prišli preiskovat pranje iranskega denarja v NLB. Namiguje se celo, naj bi bila v sporne posle vpletena celo Srbija. S tem je afera, ki je bila po volitvah leta 2018 nekoliko pozabljena, spet prišla na naslovnice medijev, čeprav je treba priznati, da slovenske javnosti ta škandal očitno ne zanima preveč, saj vsaj za zdaj neposrednega vpliva na življenje državljanov nima. A lahko se že v kratkem zgodi, da bo drugače. Če bo ameriška preiskava pokazala vpletenost slovenske oblasti in podporo slovenske vladajoče politike (in dejansko ni več dvoma, da bo preiskava pokazala prav to), potem se lahko zgodi, da bodo v ZDA našo državo obravnavali kot tvegano in celo kot sovražno ne samo do ZDA, ampak do zahodne demokracije nasploh. Sploh pa je to škandalozno zaradi dejstva, da je Slovenija še vedno članica Nata, njeni najvišji predstavniki pa igrajo dvojno igro, s čimer v nevarnost spravljajo predvsem svoje državljane.

Nasploh se je to pokazalo ob škandaloznem umiku šestih slovenskih vojakov iz Erbila.

Kako se je začela zadeva Farrokh
Zmešnjava z umikom vojakov pa je pravzaprav le vrh ledene gore – bistvo je v enem največjih mednarodnih kriminalnih poslov, v katerega je vpletena tudi NLB, ki je znana kot “bankomat tranzicijske levice”. Zadeva se je začela odvijati že decembra 2008, potem ko je oblast prevzela Pahorjeva vlada. 12. decembra tistega leta je namreč iranski državljan z britanskim potnim listom Iraj Farrokhzadeh odprl račun v NLB, prek katerega je v dveh letih prekanaliziral milijardo dolarjev – in to v času, ko so za Iran veljale mednarodne sankcije. Farrokhzadeh, ki je bil že od leta 2006 dalje na Interpolovi tiralici in pod drobnogledom ameriških obveščevalcev, se je nastanil v hotelu Slon, nato pa je z vizitko enega od izvršnih direktorjev NLB Skupine odkorakal v poslovalnico NLB in v njej odprl bančni račun za podjetje Farrokh, ki je registrirano na Britanskih Deviških otokih. S tem je dobila ime afera, ki je v Sloveniji odjeknila kot bomba, vendar je prišla na dan veliko kasneje. Izkazalo se je, da so vse nadzorne institucije za te posle vedele, vendar so molčale. Prvi in glavni krivec je nedvomno Urad RS za preprečevanje pranja denarja, saj ne samo da ni opravil svoje naloge, ampak je tudi zavajal druge nadzorne službe doma in v tujini. Tako lahko govorimo o kriminalu več razsežnosti: pranje denarja, podpiranje terorizma, prikrivanje in koruptivno sodelovanje oblastnih organov v teh poslih.

Foto: Demokracija

 

Znano je, da je imelo podjetje Farrokh odprt bančni račun v Švici, vendar so ga zaprli, ko se je izkazalo, da je omenjena banka pomagala financirati jedrski program v Iranu. Zato je Iranec odprl račun v NLB, prilivi denarja pa so se začeli zelo hitro – najprej so bili dokaj skromni, nato pa so začeli strmo naraščati, tako da so se celo na banki spraševali, kaj se dogaja. Na vrhuncu poslovanja je namreč na račun priteklo tudi do 50 prilivov na dan, zneski pa so bili nato nakazani na različne račune v tujini. Mesečni zneski nakazil so znašali celo 70 milijonov evrov, do konca leta 2010 pa je skozi ta račun steklo skoraj 900 milijonov evrov. Bajna vsota torej. Ne glede na reklamacije drugih bank se je poslovanje nadaljevalo, Farrokhzadeh pa je celo odprl dve novi podjetji, tokrat s sedežem v Združenih arabskih emiratih, s čimer se je izognil reklamacijam. Poslovanje z NLB je trajalo dve leti, sredi decembra 2010 je namreč Banka Slovenije zaradi sumov pranja denarja končno prekinila to igro.

Vladajoča politika je vse vedela!
Preteklo pa je kar sedem let, preden je informacija o pranju denarja prišla v javnost. Šele leta 2017 se je začelo več govoriti o omenjeni aferi. Izkazalo pa se je, da so bili v času poslovanja podjetja Farrokh s tem seznanjeni tudi vsi tedanji najvišji predstavniki države: predsednik republike Danilo Türk, premier Borut Pahor, notranja ministrica Katarina Kresal, finančni minister Franc Križanič, zunanji minister Samuel Žbogar, direktor policije Janko Goršek itd. Glede na to, da so bili predstavniki oblasti o vsem dogajanju (v nasprotju z javnostjo) dobro informirani, se pojavlja vprašanje, ali je razvpiti Iranec nakazoval tudi provizije posvečenim posameznikom, medijem in celo političnim strankam. Kasnejša medijska razkritja so pokazala, da je Farrokzadehu pot v NLB pokazal častni konzul Kraljevine Jordanije Samir Amarin, tudi pogodbeni prevajalec na ministrstvu za notranje zadeve. Zanj je znano, da je v zelo dobrem odnosu s širšo družino sedaj že nekdanjega premierja Mira Cerarja pa tudi z Milanom Kučanom. In tu se dejansko začne nova zgodba: po razkritju pranja denarja je bila najprej ustanovljena preiskovalna komisija za preiskavo kriminalnih poslov, povezanih z NLB in NKBM, vodil pa jo je Anže Logar (SDS). Kasneje, le malo pred koncem mandata, je bila ustanovljena še komisija pod vodstvom Janija Möderndorferja (SMC). Izkazalo se je tudi, zakaj je koalicija izsilila še eno preiskovalno komisijo. Möderndorfer je namreč pred več kot letom dni skušal zmanjšati pomen škandala in krivdo NLB, češ da ni šlo za kazniva dejanja, ampak samo za prekrške.

Tudi organi pregona ravnali kaznivo!
No, očitno je Möderndorfer dobro vedel, kaj govori. Prejšnji teden, natančneje v četrtek, 9. januarja, tako rekoč takoj po iranskem napadu na ameriško vojaško bazo, je v javnost pricurljala informacija, da je Specializirano državno tožilstvo del predkazenskega postopka v zadevi Farrokh končalo s sklepom, da se kazenska ovadba bančnikov zavrže. Ob tem je “potolažilo” javnost, da to še nič ne pomeni, saj pranje denarja še preiskujejo – a res je tudi to, da ga preiskujejo že debelo desetletje. Policija je kriminalistično preiskavo nakazil iranskega državljana Iraja Farrokhzadeha prek NLB v letih 2009 in 2010 julija 2017 znova odprla na podlagi na novo ugotovljenih okoliščin, potem ko v prejšnji preiskavi ni ugotovila, da bi šlo za pranje denarja. Skratka, gre za povsem jasne znake, da je šlo za velik kriminal, vendar so jih pri nas prezrli, medtem ko je denimo Danska za precej manjše grehe uvedla preiskavo in tudi kaznovala odgovorne.

Rado Pezdir (Foto: Nova24TV)

Kako velika je odgovornost same NLB, je za javnost razkril strokovni sodelavec Logarjeve komisije Rado Pezdir. Kot je dejal, so na NLB sami svetovali omenjenemu Irancu, da zaradi prevelikega števila reklamacij odpre nova podjetja in s tem zakrije sledi finančnih tokov, ki so se zlivali v financiranje jedrske proliferacije, pranje denarja in nakupovanja bojnih strupov. “To so vedeli nedvoumno, s tem so zlorabili svoj položaj,” je odločen Pezdir, ki je prepričan, da so celo organi pregona s to zatajitvijo storili kaznivo dejanje.

Koga je zaščitil Muženič?
Zanimivo je tudi to, katera imena se še pojavljajo v škandaloznem prikrivanju kriminalnega pranja denarja. Lani je bil namreč za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada imenovan Darko Muženič, ki je kariero začel v oddelku za gospodarsko kriminaliteto koprske policijske uprave, v policiji pa je deloval vse do leta 2007, ko je prestopil v Urad RS za preprečevanje pranja denarja. Tisti urad torej, ki bi moral prvi ukrepati, ko so zaznali pranje denarja v primeru Irana. Glede na to, kako morajo biti v primeru preiskave posebej velikih in zapletenih organiziranih kaznivih dejanj povezani policisti, kriminalisti, NPU, tožilci in druge nadzorne institucije, zagotovo ni naključje, da imenovanje Muženiča za direktorja NPU ni brez vpliva na zavrženje ovadb proti bančnikom iz NLB. Povedano drugače: očitno je bil Muženič za svoje delovanje v primeru NLB-Iran oz. Farrokh celo nagrajen, s tem da je postal direktor NPU, s čimer bodo lahko organi pregona še dodatno pospravili sledove.

Darko Muženič. (Foto: Facebook)

V imenu države podprli terorizem!
To pa lahko pomeni samo eno: Farrokhzadeh ni neznani stric, ampak je tesno povezan z vladajočimi vrhovi v Sloveniji. Tranzicijska levica s tem ščiti predvsem sebe, saj bi razkritje njenih povezav in finančnih koristi od podpiranja terorizma pomenilo njen neizbežni konec. No, lahko bi se celo izkazalo, da je početje slovenske tranzicijske levice tako škandalozno, da bi lahko v dogajanje posegli ameriški organi, saj gre za zelo delikatna mednarodna razmerja – slovenska neokomunistična elita je s podporo iranskemu terorizmu na strani tistih, ki neposredno ogrožajo Zahod. To pa je lahko razlog za kakšno ameriško intervencijo. In to je tudi razlog, zakaj so vodilni mediji tako močno napadali in še napadajo ZDA, branijo pa iranski režim. O tem veliko pove tudi poročilo preiskovalne komisije, saj je po njenem mnenju policija preiskave opravila zelo površno. Policija je leta 2010 od urada za pranje denarja dobila podatke o vseh transakcijah podjetja Farrokh. Če bi policija na podlagi teh podatkov opravila razgovore z uslužbenci NLB in od banke pridobila ustrezno dokumentacijo, bi lahko precej hitro ugotovila, da sta v transakcije vključeni dve iranski banki, ki sta bili pod embargom EU in ZDA. Vendar se je policijska preiskava ustavila veliko prej. Zdaj vemo zakaj. Jasno je, da so vsi tisti, ki so za pranje denarja vedeli, pa niso ukrepali, neposredno odgovorni za teroristična dejanja, ki jih tako ali drugače usmerja iranski režim. In lahko tudi razumemo, zakaj eden od državnih sekretarjev na zunanjem ministrstvu celo odkrito podpira Iran …

Janša o dogajanju na Bližnjem vzhodu
Evropska unija je bila po umoru iranskega generala Kasima Sulejmanija zelo zadržana do politike ameriškega predsednika Donalda Trumpa, prav tako slovenska vladajoča politika, ki je skoraj bolj naklonjena skorumpiranemu iranskemu teokratskemu režimu kot ZDA. Pri tem je predsednik SDS Janez Janša prejšnji teden javno podprl Trumpovo potezo, v SDS pa so ob tem zapisali: “Eskalacija na Bližnjem vzhodu se je konec 2019 začela z nasilnim zatrtjem protirežimskih protestov v Iranu in napadom proiranskih celic na ambasado ZDA v Iraku. Likvidacija organizatorja iranskega terorja Sulejmanija s strani ZDA je bila reakcija na omenjene in druge dogodke v regiji. V SDS podpiramo odločen odziv ZDA na provokacije ekstremističnega režima ajatol …” Kot je na TVS pojasnil Janša, je do eliminacije Sulejmanija prišlo, potem ko so enote tega generala nekaj dni pred novim letom zmasakrirale na tisoče Irancev, ki so protestirali, tako kot protestirajo tudi danes. “Pa temu niti evropska javnost ne posveča toliko pozornosti kot umoru sponzorja šiitskega terorizma po svetu.

Janez Janša (Foto: Nova24tv)

Janez Janša (Foto: Nova24TV)

Reakcije Evropske unije so bile različne. Iran je vplivna država.” Marsikam so šle provizije od pranja iranskega denarja. To se ni dogajalo samo v Sloveniji, temveč tudi v nekaterih drugih evropskih državah, je dejal predsednik SDS. Dodal je, da je seveda veliko razhajanj glede tega, kaj sedanja situacija pomeni za varnost Evrope. “Po mojem mnenju je ravno ta del Iraka, kjer so oziroma so bili tudi naši inštruktorji, strateškega pomena za varnost Evrope zaradi tega, ker imajo danes, ko je v Iraku demokracija, šiitske stranke, ki so pod vplivom Irana, večino. V bližnji prihodnosti bo po mojem mnenju parlament v Bagdadu izglasoval resolucijo, s katero bo omejil avtonomijo Kurdistana. Potem bodo tja poslali vojsko, in če ne bo tam mednarodnih sil, ki bi to preprečile, bo prišlo do spopadov. V tem primeru bo Evropa tista, ki bo trpela posledice še nekaj milijonov kurdskih beguncev. To ne bo Izrael niti ne bodo to ZDA,” je še dejal Janez Janša.

Ob tem naj spomnimo, da se je na stran ZDA postavil tudi vodja poslancev Evropske ljudske stranke Manfred Weber.

Romana Tomc: Postali bomo prepoznavni kot država, ki ščiti kriminal
O mednarodnih posledicah ignorance organov pregona in vladajoče politike do afere NLB-Iran smo vprašali tudi evropsko poslanko Romano Tomc. V odgovor je zapisala: “Ob koncu razprave o pranju denarja v NLB na preiskovalnem odboru v evropskem parlamentu je predsednik odbora jasno dejal, da je odgovornost za preiskavo in obsodbo bančnega kriminala na strani slovenskih institucij. Očitno so bila njegova pričakovanja, da bo do obsodb prišlo, prevelika. Medtem ko so pri ugotovitvi pranja denarja v Danske bank ukrepali hitro in obsodili deset vodilnih bančnikov, je v Sloveniji povsem drugače. Postopki so dolgotrajni, če sploh do njih pride, na koncu pa tako ali tako padejo. To bo seveda odmevalo med tistimi, ki podrobneje spremljajo dogajanje na finančnem področju. Dolgoročno pa takšne odločitve vplivajo tudi na zmanjševanje ugleda Slovenije v celoti. Postali bomo prepoznavni kot država, ki ščiti kriminal.”

 

Anže Logar: Verjamem, da pranje denarja ne bo ostalo neraziskano
O aferi Iran-NLB smo se pogovarjali tudi s poslancem SDS Anžetom Logarjem. Slednji je v prejšnjem mandatu vodil komisijo, ki je preiskovala bančni kriminal.

Dr. Anže Logar (Foto: Nova24TV)

Nedavno ste za NOVA24TV dejali, da se je Slovenija znašla v jedru nekega mednarodnega kriminala, to pa je pranje iranskega denarja v NLB. S tem ste se ukvarjali tudi kot predsednik preiskovalne komisije. Lahko rečete, da bo glede na zadnje dogajanje zgodba ostala brez epiloga?
Enkrat je zgodba že ostala brez epiloga, in sicer v letih 2010 in 2011, ko so preiskavo »spravili« v arhiv, a jo je preiskovalna komisija zbezala na plan. Glede na zadnjo odločitev NPU in posledično Specializiranega državnega tožilstva, da bančniki v aferi Farrokh niso nič krivi, jo očitno želijo »arhivirati« še enkrat. Mislim pa, da tokrat ne bo šlo tako enostavno. Danes tudi laže razumemo pro-iranska stališča v delu slovenske politike, ki so postala še posebej očitna po zadnjih zaostritvah na Bližnjem vzhodu.

Kakšno vlogo je v zvezi s tem opravila »vzporedna« Möderndorferjeva komisija?
Glede zadeve Farrokh je prišla do identičnih ugotovitev, na področju obveščevalne dejavnosti pa je ugotovila še dodatne kršitve.

V zadnjem času so vodilni mediji tako rekoč brez zadržkov podprli iranski režim v boju proti ZDA. Lahko rečemo, da je oprani denar tudi pri njih pustil svoje sledove?Tega preprosto ne razumem. Kot da je sovraštvo do uradnega Washingtona v nekaterih centrih medijske moči tako veliko, da je zanje prav vsak sovražnik ZDA avtomatično prijatelj.

Kakšne posledice bo po vašem mnenju za Slovenijo imel neraziskani škandal s pranjem denarja za teroristične namene?
Verjamem, da ne bo ostal neraziskan. Če za nič drugega, je že za to treba zamenjati oblast.

 

Gašper Blažič

 • Nataša

  Pri tem bančnem poslu je igral pomembno vlogo tudi jordanski častni konzul v Sloveniji Samir Amarin, ki je očitno slovenski državljan. Na sliki desno s Kučanom in Cerarjem.

 • Janša je pozabil povedati ali pa o tem ni obveščen oziroma tega ne ve:

  pozabili ste omeniti v članku, da je jedro spora med EU in ZDA glede Irana evropski mehanizem za prodajo iranske nafte v eurih, saj je EU želela ZDA pokazati, da lahko zaobide njene gospodarske sankcije….tako je EU v tej konstelaciji postala sovražnik ZDA…..zaradi par bruseljskih čeveljčkov, ki vedo vse boljše, kot ostali svet…. https://www.france24.com/en/20180925-iran-european-union-payment-system-mechanism-ease-trade-despite-usa-sanctions

 • VERZIFIKATOR

  Shah Emonicus

  PERZIJA IN RIM

  Zgodba je antična, a neznana
  dolgo zakopana je ležala,
  niti stroka zgodbe ni poznala,
  zdaj je na površje izkopana.

  Se dogajalo je še v antiki,
  ko Rimljani s šahom bojevali,
  s Perzijo so vojne, zmagovali
  proti tamkajšnji despotski kliki.

  V bran civilizaciji največji,
  zoper Perzijcev despotovanje,
  šahovemu zlu v nasprotovanje,
  proti tej nevarnosti pereči.

  Kar opazi Rim nekje razpoko,
  je nekje nekdo, ki v hrbet skače,
  da za izdajalce gre domače,
  kmalu jasno je vsem na široko.

  Toda kje, kdo Perzijce podpira,
  kdo zlatnike šahu pere vztrajno,
  kdo umazal se je scela, skrajno,
  Rimu preiskavo kdo ovira?

  Ni ga treba več z lučjo iskati,
  mesto je v Panoniji bizarno,
  neugledno, majhno, malomarno,
  kjer Emonec s Perzijci se brati.

  Radi bi Emonci zadušili
  to nesnažno zgodbo, ki jih maže,
  toda zgodovina pač ne laže,
  zdaj se ve, kako so potonili.

  • Minovak

   Bravo !!!

 • JANEZ GUS

  V SsLOVENISTANU bi moral narediti red Mosad.En mesec se naj posveti tem rdečem peskovniku sredi demokratične EU.To golazen naj potem skuri ali zakoplje 10 klafter pod zemljo.

 • Boy

  Oh, začelo se je že veliko prej. Tip ni samo pral denarja, temveč pomagal pri prihodih migrantov v Slovenijo.

 • Black_hawk

  Seveda je Slovenija sovražna do Zahoda. To je titoistična dežela ljudje pa so temu primerni..

  • zokispoki

   Komunisticni banditi !

  • Boy

   Tvoja izjava je precej nesramna. Slovenski narod je izkoriščan in ni sovražen do zahoda. Taka je naša vlada in vsi vladni podrepniki. Oni vzdržujejo komunistično stanje, teptajo narod, sami pa uživajo najboljše sadove kapitalizma.

   Ta vladajoča rdeča sekta skrbi samo zase in krade narodu, ga zatira in duši, da ne more dvigniti glave!

   • Black_hawk

    Kako to misliš ni sovražen do zahoda, če ne bi bil bi volil drugače.

    • Boy

     Najprej se zamisli nad našim volilnim sistemom. Ta omogoča ljudem, ki so dobili 300 volilnih glasov priti v parlament, tistim z 20.000 glasov pa ne. Torej?
     Zakaj misliš, da sodobni hostarji nočejo spremeniti volilnega sistema.

   • Black_hawk

    Btw slovenija na lestvici po sovraštvu do američanov je zelo visoko.

    • Boy

     Ovce blejejo, večina pa Amerike in Američane ne sovraži. Nasprotno, jemljejo jih za vzgled

 • PORK Amashina

  Končno bi vsem vpletenim morali soditi za genocid,oziroma za vojne zločine, oziroma za sodelovanje v genocidu,ki ga ta terorizem izvaja že 4 desetletja.Glede na milijone in milijone žrtev bi morale vsem pomagačem tudi tistim najmanjšim dosoditi najmanj maksimalne zaporne kazni brez možnosti pomilostitve.Še bolje jih izvoziti na sodniko v Texas,kjer bi jih posadili na električni stol.Bogdaj da ta dan pride čimprej.Fotografija je pa originalna.

  • JANEZ GUS

   Jaz sem pa za Kitajski scenarij,stadijon,da ima tudi narod kaj od tega.

   • PORK Amashina

    Haha.Upam da se bo volja naroda upoštevala in da bomo skupaj gledali ta spektakel pravice.

 • Black_hawk

  Moralno dno od titoista Pahorja vsak dan podpiše na tisoče dokumentov, kako naj bi vedel da je vmes ravno tisti o pranju iranskega denarja hehe. Dobrr ta naš predsednik ni kaj.

  • Joc 52

   strahopetec se je pokazal na Pohorju…gledal prestrašeno in zbežal

 • mimogrede…..a se da kje dobiti podatke, kdo vse je v evropskem paralamentu glasoval za vzpostavitev evropskega mehanizma za trgovanje z iransko nafto v eurih…to so eurobirokrati naredili zato, da so se poizkusili delati bedaka iz ZDA, ki je v času gradnje tega mehanizma, že imela vzpostavljene sankcije….res me zanima, kako so o tem mehanizmu glasovali slovenski “predstavniki” v eu parlamentu….

 • rubec

  Urad RS za preprečevanje pranja denarja je pa pri navadnih ljudeh zelo pedanten. Moji stari materi so poslali obrazec, kjer je morala navesti, kje in kdaj je prala rjuhe, saj so od Urada za preprečevanje pranja perila ob potokih dobili obvestilo, da je v merkatorju kupila kar dve italijanski žajfi za ročno pranje SOLE.

  • Joc 52

   to in vohunjenje za všečki proti fajonki obvlada naša policija

 • Den456

  Policija in NPU imajo oprane možgane z zelo močnim koncentriranim detergentom znamke MK (beri Mali Kučko).

  P. S. : močen strup v majhni flaši…….. na kratkih nogah

 • Rožle

  Pri nas v mali YUGI se vse da zrihtat …
  “nema, da nema .. a mora, da je skupo”

 • samsara

  Lepo bi bilo v doglednem času prebrati novico o interpolovi mednarodni tiralici izdani s strani ZDA, za vse prikazene na zgornji sliki, pa še za koga zraven, za dobro mero.

 • xtc

  Kučan komunisti neizmerno sovražijo ZDA že iz časa SFRJ,ko je le ta pomagala kot evropske socialistične države in stranke mulam na oblast in rušenju Šaha.
  Še bolj pa so jih zasovražili ,ko ZDA niso hotele dati več denarja in pufv za zlagani zbankrotirani komunistični “wonderland” SFRJ intimno opcijo Kučankomznistov.
  sEdaj pomagajo teroristom z enako vnemo kot so to počeli za časa SFRJ.
  Seveda,kako so mediji govorili o fake novicah o letalu ZDA,ki naj bi jih širila SDS,pa velja omeniti nekaj Kučan komunisti skušajo na vse načine obisk letala čimpreje spraviti iz medijev,ve pa se ,da ta letala ne pristajajo v tri dni in z hudo močnim policijskim spremstvom osebja na njemu,zagotovo gre za nekaj velikega,kar hočejo Kučan komunisti prikriti za vsako ceno,a težave bodo nastale,če se bodo na mednarodnih listah za tiralice znašli vidni Kučan komunisti,kot podporniki terorizma in pranja denarjatakrat bo šale konec.

 • Ryuk

  Umik vojakov lahko razumemo tudi kot nadaljnjo podporo iranskemu režimu. Ko ti napadejo, se jim naši kar prostovoljno umaknejo.

  https://uploads.disquscdn.com/images/6986da1594af65b4e627bf5ace8170fd9f5ed432ae0eb215fa21f107d656e9f9.jpg

 • PORK Amashina

  Zanima me kaj si Pahor misli o fotografiji s svojim šefom teroristom ob strani.Težko verjamem da ga je sram.Najbrž si misli kako je spet full cool izpadel.Narcisoid!!!

 • Silvester Alič

  Kaj pa takrat ko je tramp začel kršiti iranski jedrski sporazum ki ga je sklenil Obama z Iranci. Če bi morali koga kaznovati bi morali trampa