fbpx

Borci za delavske pravice v novih BMW-jih

Foto: STA

Redne državnozborske volitve bodo najverjetneje 3. junija. Do takrat pa nam bo vladala koalicija, ki je na oblast prišla z nepoštenimi volitvami. Pred volitvami so namreč nezakonito zaprli vodjo opozicije. Pa se Cerar, Židan in Erjavec s tem niso zadovoljili. Po volitvah so želeli Janezu Janši ukrasti še mandat. Na krilih floskul o etiki, morali in pravni državi so nato starima staršema ukradli koroška dečka. Kršenje ustave in zakonov so nadgradili s prepovedjo referenduma o družinskem zakoniku. Za kar so si prislužili že drugo zaušnico Ustavnega sodišča RS.

Najbolj etična vlada vseh časov je v slogu njihovih revolucionarnih učiteljev nadaljevala s teptanjem ustave, tako da so ignorirali odločitev ustavnega sodišča o obveznem financiranju osnovnih šol. Še več, to odločitev so poskušali izigrati kar s spremembo ustave.

Če poskušamo poiskati uspehe te vlade, ugotovimo, da je njen edini uspeh to, da ni razpadla. Razpadla pa ni zato, ker so polnili žepe in direktorska mesta svojim strankarskim privržencem. Kljub temu, da je tu Cerarjeva SMC najbolj na udaru, so v resnici zmagovalci te tekme Židanovi Socialni demokrati. Najbolj so izčrpavala naš denar podjetja v lasti sorodnikov in znancev vidnih socialdemokratov, od poslanca Škoberneta pa vse do obrambne ministrice Katičeve. Konkurenco jim nedvomno dela žena kršitelja človekovih pravic in pravosodnega ministra Klemenčiča. Nina Zidar Klemenčič je začela vleči milijone evrov davkoplačevalskega denarja praktično z istim dnem, ko je njen mož nastopil ministrovanje.

Mandat v znamenju prikrivanja kriminala velikega obsega
Mandat, hvala Bogu, odhajajoče vlade bo zaznamovala tudi afera pranje milijarde evrov iranskega denarja prek NLB. Predvsem poskus prikrivanja tega mednarodnega kriminala in ščitenje akterjev, ki so v žepe pobasali na stotine milijonov. Pri tem je pomembno vlogo odigral prej omenjeni Klemenčič, ki je javno lagal, a ostal minister. Očitno je to kakovost za Cerarja in njegove vladne partnerje.

Ne gre pozabiti, da so si nekateri ministri izplačevali ogromne dodatke, ko so bili še profesorji na fakultetah, zaradi česar je odletela šolska ministrica Stanka Setnikar Cankar. Ker je pravna država in morala vodilo pri Cerarjevem izbiranju ministrov, jo je nasledila Klavdija Markež. Ta je kmalu odšla, ker je ponaredila magisterij. Nasledila jo je zdajšnja ministrica Maja Makovec Brenčič, ki pa si ni izplačevala zgolj previsoke, ampak celo nezakonite dodatke. Ona je lahko ostala ministrica, ker so bili njeni dodatki nižji od 200 tisoč evrov. To mejo je postavil Miro Cerar, ki je ob redni službi dobil toliko zgolj od Državnega zbora. Da dvojno zaračunanih potnih stroškov ne omenjamo.

Razkroj države je najbolj viden na zdravstvenem in pravosodnem področju
Vlada, ki jo vodi Miro Cerar, ob asistenci Dejana Židana in Karla Viktorja Erjavca, je v resnici zgolj krinka za ohranjanje vpliva postkomunističnih elit. V ozadju navideznega vladanja se dogaja utrjevanje položajev tako imenovanih stricev in nečakov iz ozadja. Pod nobeno vlado doslej še nismo bili priča takšnemu razkroju vrednot in delovanja pravne države. Škoda, ki so jo povzročili, je tako velika, da jo bo prihodnja vlada le stežka popravila.

Razmere v zdravstvu so katastrofalne, čakalne vrste se podaljšujejo, korupcija je v razmahu. Socialni demokrati in DeSUS so kritični do dela oziroma natančneje nedela ministrice Kolar Celarčeve, grozili so celo z izstopom iz vlade. Vendar je slast po oblasti prevladala in so jo kljub temu kar dvakrat podprli, ko je bila interpelirana.

Polom pri arbitraži in nezakonitih migrantih
Vlada Mira Cerarja je preko naše meje spustila skoraj pol milijona ilegalnih migrantov, med katerimi so bili celo teroristi. Nato pa so poslanci koalicije skoraj naredili državni udar proti lastni vladi, da bi zaščitili nezakonitega sirskega brivca Ahmada in preprečili njegovo preselitev na Hrvaško. Kljub na sodišču ugotovljenim kršitvam zakona so zaščitili Mira Cerarja pred ustavno obtožbo.

Arbitraža je naslednji veliki fiasko te vlade. V en glas so pozdravljali odločitev arbitražnega sodišča, ki je za Slovenijo škodljiva. Pristopili so k enostranski implementaciji in tako škodo še povečali. V praksi pa se Miro Cerar in Karel Viktor Erjavec ne moreta dogovoriti niti za eno skupno stališče. Slovenija ne spoštuje mednarodnih zavez o prodaji NLB, hkrati pa vztraja pri škodljivi uveljavitvi arbitražne odločitve. Ob že tako nizkem ugledu v tujini pa zdaj želi Erjavec priznati Palestino in tako popolnoma osamiti Slovenijo.

Vzporedno pripravljajo še teren za rop stoletja, ki se mu reče drugi tir. Še danes ne vemo, koliko milijard nas bo ta zgrešena investicija stala. Zagotovo je le eno: novi gradbeni tajkuni, Stojan Petrič, Stanko Polanič in Blaž Miklavčič, bodo mastno zaslužili. Ta denar bodo namenili za obvladovanje medijev in vzdrževanje socializma.

Borci za delavske pravice v prestižnih BMW-jih
Kljub popolni nesposobnosti pa se vladajoči hvalijo, kako zelo uspešni so. Delijo piškotke v obliki za drobiž višjih plač, da bi se prikupili volivcem. Rezultat pa je stavkovni val javnega sektorja, ki zase zahteva del pogače iz gospodarjeve mize. Pri tem se pozablja, da so plače v javnem sektorju v povprečju za 500 evrov višje kot v gospodarstvu, ki mora vse to plačevati.

Če bodo ljudje ponovno nasedli na volilno prevaro, ki jo pripravljajo na prihajajočih volitvah, bomo še globlje zabredli v socialistično diktaturo kaviar socialistov. Rezultat pa bo, žal, vsi enakopravni, vsi revni. No, razen partijskih šefov, ki potrebujejo več, da se lahko borijo za delavce. Zato davkoplačevalci, pamet v roke. Letošnje volitve so morda zadnja priložnost, da iz Slovenije naredimo to, kar smo leta 1991 želeli.

Za konec mandata pa so si Cerar, Židan in Erjavec dodelili nagrado. Čeprav bo za njimi potop, so si kupili nove prestižne BMW-eje. Borci za delavske pravice se pač ne morejo voziti v starih avtomobilih.

Boris Tomašič