Afera pranja denarja v srbski NLB odmeva; Pezdir in Logar prvič razkrivata imena slovenskih banksterjev, ki so omogočili kriminal, a jih vlada Marjana Šarca še vedno brani!

Rade Pezdir, Anže Logar in Bojan Dobovšek so bili gostje v oddaji Argument na Planet Tv. Foto: YouTube.

Na Planet TV je v četrtek voditelj Mirko Mayer v svoji oddaji Argument gostil znanega ekonomista Rada Pezdirja in poslanca SDS Anžeta Logarja, ki sta v preteklem mandatu državnega zbora preiskovala odgovorne za nastanek bančne luknje v okviru t.i. preiskovalne komisije, v studiju pa se jima je pridružil tudi strokovnjak na področju korupcije in predsednik stranke Dobra država Bojan Dobovšek. Govora je bilo pranju denarja v srbski izpostavi Nove ljubljanske banke v Beogradu, povezave pa vodijo do t.i. srbskega kralja kokaina Darka Šarića, ki so ga lani, pet let po aretaciji, za preprodajo šestih ton kokaina obsodili na 15 let zapora. Pri pranju denarja naj bi mu pomagali bankirji naše največje državne banke, saj je imela srbska NLB slovenske šefe, podobno kot v Makedoniji, kjer je po poročanju Nova24TV prav tako izbruhnila afera pranja denarja, sicer pa ima banka že 30 let star madež koruptivnosti, saj slovenski šefi v stari LB denar poskušali prati že v New Yorku ob koncu 80. let prejšnjega stoletja.

V oddaji Argument na Televiziji Planet so pokazali sedež NLB v Beogradu, kamor je brat Darka Šarića Duško Šarić že julija leta 2008 na račun enega od podjetij v dveh dneh nakazal slaba 2 milijona evrov. Srbsko tožilstvo je ugotovilo, da gre za denar iz trgovine z drogo. Čeprav bi morali v vodstvu Nove ljubljanske banke zvoniti vsi alarmi, kot poroča portal Siol.net, se to ni zgodilo in zadevo so poskušali pomesti pod preprogo. V oddaji so sicer pokazali tudi obtožnico proti visokemu uslužbencu NLB v Novem Sadu, ki je za Šarićevega odvetnika v enem dnevu opral kar slabega pol milijona evrov. To se je zgodilo tako, da je jih je razdrobljene na skoraj 19 tisoč bankovcev, v enoto NLB prinesel v potovalni torbi.

Problem je v tem, ker v Ljubljani niso vzpostavili sistema za nadzor v svojih podružnicah, kar po mnenju Rada Pezdirja sovpada tudi s pranjem iranskega denarja v Novi ljubljanski banki. Anže Logar pa je v oddaji Argument uvodoma povedal, da je vodstvo NLB namenoma ustvarjalo podružnice po Balkanu in namenoma ni vzpostavilo sistema skupnega pregleda kreditne izpostavljenosti posameznikov v teh družbi. Številno podružnic se je po njegovih besedah divje razraščalo zlasti v času, ko so bile v upravnem odboru aktivne t.i. sive eminence balkanskih poslov, kot so Matej Narat, Andrej Hazabent in Milan Marinič. V njihovem času se je število podružnic na Balkanu povečalo iz 15 na 41.

NLB banksterji: Milan Marinič, Matej Narat, Andrej Hazabent. (Foto: STA)

V pranju denarja sodelovala celotna izpostava NLB Novi Sad
Mirko Mayer
je pobaral Bojana Dobovška, naj gledalcem razloži, kako je pranje denarja v NLB povezano s kokainskimi posli. “Poglejte, pri organiziranem kriminalu so zaslužki z drogo veliki, denar je potrebno pretvoriti v legalnega, potrebuješ podporo politike in finančnih strokovnjakov, za to rabiš šibko državo, kjer je nadzor v bankah šibek in so banke zainteresirane za čim več denarja. Ko ga operejo, denar izgleda, kot da je legalen, država s tem izgublja ugled in zato ima tudi Slovenija ima tako slab ugled. 3,5 milijarde denarja, ki ga izgubimo ,je tudi 3,5 milijarde kriminalnih interesov,” je šokantne podrobnosti razkril Dobovšek.

Poglejmo si še enkrat podrobno, kako je v srbski izpostavi NLB samo leta 2009 Šarič opral svoj denar, zaslužen v mamilarskih poslih. Njegov odvetnik, Radovan Štrbec, je po besedah Radeta Pezdirja prišel v izpostavo NLB v Novem Sadu, v navadni potovalki pa je prinesel 455 tisoč evrov gotovine, takoj ga je sprejel Dušan Kovačević, namestnik direktorja NLB Novi Sad, ki je naročil trem podrejenim uslužbenkam, da so morale šteti denar, ena pa je pozneje izjavila, da še v življenju ni videla takšnega kupa denarja. Nadalje, četrta zaposlena je morala vse skupaj konvertirati v dinarje, šlo je za 42 milijonov dinarjev. To je nakazala na račun odvetnika Štrbca, čeprav se je upirala, od tam pa še na tretji račun, iz tega računa pa je šel denar še isti dan za nakup državnega podjetja. Šlo je torej za pranje denarja, kjer je sodelovala celotna izpostava NLB Novi Sad.

Logarjeva preiskovalna komisija je razkrila številne krivce med slovenskimi bankirji, s kateremi pa policija do danes ni opravila še niti razgovorov. Foto: SDS.

Celo Banka Slovenije odpovedala kot mehanizem nadzora, škandal odkrili šele srbski revizorji
Pezdir sicer trdi, da ni mogoče, da vodstvo slovenske NLB o tem ne bi vedelo nič, saj se Šarić pojavi tudi v aferi tihotapljenja črnogorskih cigaret za združb Mileta Đukanovića. “Šlo je za sistemsko pranje denarja, mehanizmi nadzora so bili namensko izklopljeni,” je povedal znani ekonomist v oddaji Argument. Najbolj šokantno ob vsem tem pa je po besedah Anžeta Logarja dejstvo, da na to afero pranja denarja ni opozorila interna revizija NLB, kar je pokazala njegova preiskovalna komisija. “Ni opozorila niti Banka Slovenije, ki bi morala izvajati nadzor, ampak srbski regulator, ki je v pregledu leta 2010 ugotovil 22 hujših kršitev v poslovanju izpostave NLB Beograd, srbski nadzornik je ugotovil, da je bilo v tej banki 56 odstotkov portfelja slabega. Torej več kot polovico,” je povedal poslanec Slovenske demokratske stranke.

To po besedah Bojana Dobovška sicer ni nenavadno, saj so se slovenski bankirji pogosto povezovali s kralji podzemlja. Študije organizirane kriminalitete na Zahodnem Balkanu, kjer je Dobovšek sodeloval, so namreč pokazale, da za učinkovito pranje denarja potrebujemo šibko državo, z avtoritarnim voditeljem, na katerega pritiskajo tako finančni kot gospodarski lobiji in tudi organizirane kriminalne skupine, ker je denarja veliko, pa je gospodarstvo posledično šibko, nadzorni mehanizmi in demokracija pa ne deluje. In to so tudi predpogoji da se te finančne mahinacije v državi vzpostavijo. Zanimivo je, da v Sloveniji politične volje za pregon organiziranega bančnega kriminala kljub šokantnim razkritjem Logarjeve preiskovalne komisije v preteklem mandatu državnega zbora še vedno ni. Doslej smo imeli v Sloveniji eno obsodilno sodbo zoper bankirja Borisa Pesjaka, pa še to v relativno majhnem, nepomembnem primeru.

Pesjak je prvi in edini obsojeni slovenski bankir, pa še to v relativno nepomembni zadevi. Krivci za milijardno pranje denarja so še vedno nedotakljivi. Foto: STA.

Kaj dela Šarčeva vlada? Ministrica Katičeva zavrnila sklepe, ki jih je parlament sprejel ob zaključku Logarjeve komisije
Anže Logar je bilo zelo oster do aktualne vladajoče struje. “Če so se v času vlade Mira Cerarja še pretvarjali, da se s tem želijo ukvarjati, to so celo zapisali v koalicijsko pogodbo, tega sicer niso izpeljali, pa tega pod Marjanom Šarcem ni niti v koalicijski pogodbi,  ministrica za pravosodje iz SD (Andreja Katič) pa je avtomatično zavrnila vse sklepe, ki jih je parlament sprejel po končani preiskavi bančne kriminaliteti v Sloveniji. To je ustanovitev specializiranega sodišča, spremembo zakona o kazenskem postopku, ki bi pospešil ta pregon bančne kriminalitete in danes se o tem praktično več ne govori,” je bil neposreden Logar.

Po mnenju Rada Pezdirja so sicer glavni trije krivci med slovenskimi uslužbenci NLB za kriminalne posle v Srbiji prav Matej Narat, Milan Marinič in Andrej Hazabent, saj so zasedali pomembne položaje v srbski NLB in so vedeli za sistemske luknje v NLB. “To ni skrivnost, to so podatki iz letnih poročil NLB in to so tudi tiste osebe, ki bi morale odgovarjati, da je bil sitem tako naluknjan, ne pozabimo pa niti na Draška Veselinovića, ki je bil na vrhu te ekipe,” je dodal Pezdir.

Dobovšek: Spremembe možne samo v izvršilni veji oblasti
Za primer vzemimo samo Hazabenta; v približno 11 podružnicah je sedel v upravnem odboru, s tega naslova je dobil približno 7 tisoč evrov na mesec, a je pred preiskovalno komisijo vseeno leta 2017 trdil, da ni poznal teh poslov, čeprav obstajajo sporočila, kjer se je pred odobritvijo tajkunskega kredita sam pogovarjal, kako bodo ta posel speljali, njegov sin pa je nato dobil službo ravno v podjetju tega tajkuna. Nikomur se ni zgodilo nič, gospodom se smeji, saj se v nedelujočem slovenskem sodnem sistemu počutijo nedotakljive, policija pa prav tako v banksterskih poslih ni aktivna, saj do danes ni opravila niti formalnih razgovorov z odgovornimi.

Spremembe so možne samo v izvršilni veji oblasti politike, pravi Dobovšek. Po njegovih besedah imajo ob nedelujočih organih pregona in nedelujočem sodnem sistemu največjo moč v svojih rokah vendarle ljudje, ki bi po njegovih besedah morali spoznati, v času katere politike se je pral denar in v času katere politike se kljub šokantnim razkritjem Logarjeve preiskovalne komisije ne ukrepa. Na udaru so torej zlasti leve stranke SD, SMC in zdaj LMŠ. “Ljudje so tisti, ki lahko politiko kaznujejo na volitvah,” je še dodal Dobovšek. Do takrat pa postopki proti banksterjem v slovenski veji NLB verjetno ne bodo stekli.

T. F.

 • Rožle

  Za Pizdirja se lahko zagotovo reče ..

  “Ta pa ima jajca ” … !!!

  • wert

   Misliš resno ?

   • Luiggi

    Ja,zelo resno,z mafijo se ni za igrat!!

   • rdečicvet

    si ti brez – ?

  • Mitja Mazini

   samo o pravu pa pojma nima.

   • Rožle

    Zato ma pa tebe tuki …

  • Slovenka

   Vse lepo in prav, toda januarje 2103 ni ugovarjal Virantu, ki je skuhal padec Janševe vlade, kar pomeni, da je sokriv za porazno stanje v Sloveniji. Njegovo sedanje početje je zvonenje po toči.

   • Vera

    A smo že krepko čez 2103 leta ? ? ?

    • Slovenka

     Po svoje imaš prav, toda saj veš. Odpustiti je mogoče, pozabiti ne.

 • Common Sense

  Mati bozja! In folk v Sloveniji kljub temu voli za te kleptomane oz. njihove nastavljence. Quo vadis Slovenistan?

  • SIMON ROZIC

   Ja, ubogi folk ne pozna nič drugega kot bič že od leta 1945 naprej in
   se še kar pusti mlatit ! Do kdaj?

   • Zgornji

    Do vse hujših udarcev, vse dokler se ne prebudi ? Če sploh se še prebudi ?

  • Zgornji

   Preveč so na telesno mati Jezusa gledali, namesto na Njega , in so nam zato zavozili narod !!!

 • Beli Sneg

  LB je od nekdaj bila pralnica udbo-mafijskega denarja. Nadaljevali so s kontinuiteto radečih kadrov v NLB. Z eno izjemo. Jamnik, brat škofa Jamnika, ki je odigral vlogo pri dodelitvi kreditov cerkvi. Toliko so jih namočili, da zdaj lahko trobijo, kako so vsi isti. Je pa velika razlika. Radeč karji kradejo še danes in od vekomaj.

 • Kučko pod pručko

  Pravo ime je Don Kucianove

  Pri razkrivanju tovrstnih zadev me moti predvsem to, da se nikoli ne pove in pokaže pravo ime in pravi naslov. Verjamem, da so bili Nerad, Marinič in Hazabet največji krivci za ustvarjanje bančnih lukenj in pranje umazanega denarja, vendar oni tega ne bi mogli početi brez podpore najvišjih ljudi v politiki.

  Ve se, kdo so ti ljudje in kdo je prvi med njimi. Kučanu je, potem ko je prevzel vodenje Partije od svojih komunističnih predhodnikov, padla na krožnik vsa komanda nad slovenskimi bankami. Človek, ki se dela ubogega upokojenca, ki ima v žepu komaj toliko, da gre na kavico, je najmanj izdal soglasje za ves omenjeni kriminal, osebno pa sem prepričan, da je izdal tudi ukaze za tovrstna početja.

  Dragi Slovenci, danes imate priložnost, da izkažete svojo zrelost. Ne dajte levičarski strankam glasov za Bruselj. Jaz sem že predčasno obkrožil številko 9 in mirne vesti odšel na dopust!!!

 • Matija Mataja

  Mafija vsi po vrst. Pravjo roka roko umije, zato se pa nobenemu nič ne zgodi.

 • Beličič

  Če si star in gnarja nimaš si v dvojni težavi!Na drugi Svet pa greš brez najljubših čevljev!

  • Beličič
  • tomven

   Lepo te prosim, pojdi nazaj, pa tam ostani. Prizanesi nam s temi monologi.

   • Zgornji

    To ga Vsi prosimo !!! ! !!! In to čim prej , ker drugače mu bo Slovenija nekoč dala kak “pospešek” !!! ! !!!

 • JANEZ GUS

  Zdaj bodo kazensko preganjeni Pezdir,logar,ker sta si dovolila objavit te gangsterje.In kaj bo zdaj Šarko.Še večji zid boš rabil.

  • SIMON ROZIC

   Tako je to pri nas, žal! Barabe se hočejo po vsej sili obdržat na površju s
   svojimi žaklji pokradenega denarja in nam trosijo ogabne laži …njihove jahtice
   pljujejo tudi tam, kjer morja ni, oaze se šibijo od banksterskih užitkov, iz generacije
   v generacijo, ki pustoši dalje. Te barabe bi morale bit že davno za zapahi od afere
   “Satex” pa zares, že zaradi naročenega umora uboge bančnice iz Lenarta.
   Njihove lovke stikajo za vrat, nas dušijo in ne dovolijo, da se jim približamo
   in vse to vržemo v umazan fris ! Pride čas, ko bo to mogoče, samo EU mora obstati
   in njeno pravosodje se mora okrepiti s takšnimi kot so Logar, Pezdir, Godčeva, Dobovšek.
   -in potem zgradimo neprodušen zapor za te bančne in ostale mafijoze!

   • Zgornji

    Amennnnn !!! ! !!!

 • Janka Kranjka

  Zato pa danes VSI NA VOLITVE in obkrožit kar je potrebno, da se ti razni pesjaki in drugi podobni pesjaneri začnejo aktivno lovit in jim sodit!

 • if

  Dobovšek: “Ljudje so tisti, ki lahko politiko kaznujejo na volitvah.”
  Ljudje, ukrepajmo pameto, če želimo živeti varno prihodnost in blaginjo.

  • dob

   “Ljudje so tisti, ki lahko politiko kaznujejo na volitvah.”

   V normalni državi je pravni red tisti, ki mora skrbeti da kriminalci končajo v zaporu. Ne pa da čakamo da jih bodo volivci kaznovali.

 • tomven

  Te prodane barabe delujejo po principu tiste srbske kurbe, ki pravi: ja sam pristojna devojka. Kako da jim ne dam, kad svi znanju, da je imam.
  Bravo Rado,Anže čimveč takih, da se pizduni mal tresejo. Dobovšek? Zanjga pa nisem čist ziher…

  • Janez Kepic-Kern

   SLOVENCI
   SE
   VRNIMO K POŠTENOSTI IN GOSPODARNOSTI NAŠIH POZITIVNH PREDNIKOV.

   ZA
   ODDIH
   OD VOLILNEGA DNEVA
   ENA
   POMEMBNA NAŠA – ZGODOVINSKA
   A
   POSODOBLJENE OBNOVITVE POTREBNA – ZVEZA DRUŠTEV “ORLI” !

   JAZ,
   JANEZ KEPIC-KERN,
   67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
   VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
   IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
   O
   PREMALO POZNANIH
   IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
   DRUŠTEV
   DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
   T.I.
   “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • xtc

  Težava je v tem ,da je bila NLB v bistvu UDBO banka,kar pomeni ,da je njeno vodstvo vedno nastavljala tudi po osamosvojitvi udbo mafija z Kučanom na čelu,sej je NB že vse skozi prala še v SFRJ denar za italjansko mafijo in UDBO preko svojih izpostav v ZDA,Nemčiji in še kje,kjer so plačila šla v SFRJ tam se je denar v UDBO državnih poslih opral in vrnil opran kriminalcem nazaj v tujino-tako je delala tudi NLB zato Kučan trdo drži sodstvo in policijo v rokah,saj bi dokumenti kmalu pripeljali ,tudi do njega in ožjega kroga F21 ,ki se je tudi okoriščal iz teh poslov in zakajmislite ,da se nikamor ne premakne realna preizkava na Kemijskem inštitutu,ker vse poti vodijo zopet v isti krog ljudi SLO levice.

 • if

  IranNLBgate je materialno dokazana, ugotvitve so potrjene v parlamentu, ukrepov ni, sedanja oblast preko ministrstva za pravosodje zavrača ustezno ukrepanje.

  Ugotavljam, da vse najpomembnejše funkcije v državi zasedajo kriminalci.

  • Povprečen Državljan

   Irangate je nič drugega kot konstrukt desne politične opcije.

 • Šobar Davorin

  Pa saj se je pred nedavnim poročalo de se policija ne ukvarja tudi z našim žedrugičprezidentom države, ki ga je Logarjeva komisija naštela med “iranci”. Oné,madam ministrica je pa tudi bila navedena med vštetimi v slavnopošteni teššest. Medtem, ko na avstrijski strani akter Patrije lepo čemi v arestu, se je našega ustavnosodno delegiralo v tkim. parlament. Sedaj imamo pa še župana iz iste zgodbe…… Kje ni gnilobe in korupcije?

 • Skrajno Desni

  Za 50% provizijo ki jo pospravi v lastni žep bi vsak pral denar.

  • šmentanamuha

   Ti tudi?

   • Skrajno Desni

    Zanesljivo, saj policija in sodstvo ne deluje.
    Pravzaprav zakaj bi moral biti pošten med tolikimi lopovi.

    • Zgornji

     Že zato, da nisi isti lopov !!!

 • Janez Kepic-Kern

  NEVOLILNA TEMA !
  A
  POMEMBNA IN ZANIMIVA !

  ZA ODDIH OD – VOLILNIH TEM – NEKAJ – ZGODOVINE !

  CITATNO
  VAM
  PODAJAM – NEKAJ LINKOV
  O
  VPRAŠLJIVI IDENTITETI
  IN
  O
  ZELO SPORNIH DEJANJIH – TEGA EX KP, ZK – MARŠALA TITA.

  POŠTENJAK,HUD NASPROTNIK J.B. TITA,
  KOSOVSKI SRB
  MOMČILO JOKIĆ
  Tajni dosije J.B. TITO

  https://www.telegraf.rs/ves

  MOMČILO JOKIĆ TV INTERVJUJI
  Jedino ja znam, ko je bio Tito, itd.

  https://www.google.com/sear

  akademik, srb,
  dr. Jovan i. DERETIĆ Istina o Titu
  https://www.dailymotion.com

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ Priča o Titu
  TITO NAM JE IGRAL F. CHOPINA
  NA LADJI – GALEB
  https://www.youtube.com/wat

  PRAVO RESNICO
  O
  IDENTITETI – JAVNE OSEBE – VSILJEVANE NAM KOT T.I. MARŠAL J.B. TITO
  NA
  UGOTOVIJO ZA
  UGOGOTAVLJANJE REALNIH IDENTITET USPOSOBLJENI – DRŽAVNI ORGANI
  IN
  NAJ NAS PREBIVALSTVO – REALNO
  IN
  JAVNO – PREKO OSREDNJIH TV MEDIJEV – OBVESTIJO
  O
  TEM, KAJ SO V ZVEZI Z IDENTITETO T.I. MARŠALA J.B. TITA – UGOTOVILI !
  MI,
  OBIČAJNI DRŽAVČLJANO – SI PRI PREGLEDOVANJU INTERNETNIH VIROV
  O
  SPORNI IDENTITETI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠAL J.B. TITO
  MISLLIMO
  PRIBLIŽNO -TAKOLE – KOT PIŠEM SPODAJ !

  Če kdo od nas
  – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
  “SKRIVALI”
  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKE “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJALIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  LAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  O
  T.I.
  KONVIKTIH
  ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
  PRECEJ
  VIROV – NA INTERNETU

  O ZAPRTIH ŠOLAH
  T.I. KONVIKTIH V A STRIJI

  .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ
  TITO NAM JE IGRAL – CHOPINA
  NA LADJI – GALEB

  https://www.facebook.com/wa

 • šmentanamuha

  Kolerik Šarec postaja živčen: državljani, še posebej tisti, ki so mu zaupali svoj glas, pričakujejo ukrepanje, kučanisti pa ga kontrolirajo izpod dvignjene obrvi, kar pomeni, ne drzni si … zato se Šarec vse bolj spreminja v svoj alterego Serpentinška, ki venomer nekaj pizdi čez babe, čez opozicijo, čez Janšo, čez Novine24 novinarje. Vse, kar zmore je ponavljanje njegovega “velikega triumfa”, da je sestavil manjšinsko vlado, šleka pac, meni je uspelo, vam pa ne. Kakšna beda od človeka. Upam, da danes njegova stranka pušne na volitvah.

  • Vera

   + + + + + + + + + + + + + + ++ + + +.

   • Janez Kepic-Kern

    +++++++++++
    NEVOLILNA TEMA ! L.R. EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
    KOT
    ZANIMIVOST,
    Z INTERNETA !
    CITATNO
    Z
    E-VIRA
    HR avtor, veterinar ANTE KUNEK: FRANC AMBROZ – domnevno pravo ime t.i. “MARŠALA TITA”

    FRANC AMBROZ

    O porijeklu takozvanoga Tite,već odavno postoji sumnja da se pod imenom Josipa Broza, sakriva i prikriva,jedna druga osoba.Srpski pisac,Miroslav Todorović,prešle godine, napiso je knjigu sa naslovom HOHŠTAPLER u kojoj dokazuje sa činjenicama, da se je taj takozvani Tito, sakrivao, pod imenom Josipa Broza. Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER, tiskana je i objavljena je prošle godine u Beogradu i tiskana je prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.

    U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da nisu poslušni i odani njemu Titi. Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslje rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000 Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili su 43, hrvatska katolička svećenika.

    Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga Tite, da bi poslje njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao, Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj. Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.

    Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.

    Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske, Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu, ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu. Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.

    Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice, obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima. Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem, takozvanoga Tite, na jednom drgom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu, koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet. Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga Tite. Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo” i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran, sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu pokorili, Titinom, ”božanstvu”. To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje žrtve.

    Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.

    Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

    Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u Beču.Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu, Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”. U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je 16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila, zdravo muško dijete. Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite, jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.

    Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču, preuzeo i ukarao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza. Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’

    U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi, sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje srpske interese. Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno. Poslje balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.

    Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena. U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima, sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija Stepinca.

    Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza. U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca, Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da pevladamo tri zla prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.

    Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva, pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom, odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je hrvatsko oslobadjanje od komunizma. To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta, oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.

    Ante Kunek

 • Povprečen Državljan

  Še prekleto nam bo žal, da smo prodali NLB.S tem smo prodali enega od stebrov neodvisnosti.

  • Amerikanc

   Komunistično pralnico denarja smo prodali 30 let prepozno, saj je vsak Slovenec zaradi njenega lopovskega poslovanja, zadolžen za najmanj 4000 €.

   • Povprečen Državljan

    Država brez svoje banke,zavarovalnice,telekomunikacij, cestne in želežniške infrastrukture…, je lahko samo dekla v rokah tujih korporacij.Hlapci na svojem.

    • Zgornji

     Država z takšno koruptivno in zapufano banko pa je spet podobna vlačugarski zapufani brezdelni dekli !!! ! !!! Kje si potem kaj pridobil ? Nikjer !!!

   • Povprečen Državljan

    Pa še to…Brez LB in nato NLB-ja bi bila SLO danes 95 % v tuji lasti.

  • Amerikanc

   Aja, še to. Odgovori prosim, zakaj je KBC izstopila iz lastništva lopovske banke ?

   • Povprečen Državljan

    Izstopila je zato,ker niso dobili 51% lastništva.

 • zamaškar

  Slovenski davkoplačevalci po vseh izgledih Marjana ne rabimo!Nujno ga rabijo vsi omenjeni banksterji(gangsterji),pa tudi Alenčica,ki ima po mnenju Mlinarjeve še veliko dela,pri odpisu milijonov dolgov NKB-ja, ni niti malo pomislila,da zadeva ne drži vode!Aja potem bi se lahko pod nosom obrisala za premierko in ne bi mogla reševati Slovenije.Potrebno bo še nabaviti več preprog(daljših od une),da bo lahko vse pometla pod preprogo!!Serpetinšek bo pa še naprej vpil!Jaz nisem kriv,če niste mogli sestaviti vlade!!

 • Zgornji

  KRADEJO NAM IN KRADEJO, … IN VEČNO NAM BODO KRADLI, ČE SE JIH NE ZAUSTAVI !!! ! !!!

 • kokobily

  Kjer je LB, tam je pizdarija. Središče Balkana je na sedežu LB v Ljubljani…
  Žal !!!

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI »socialno čuteči«* lopovski in lažnivi đupljan NI PLAČAL, ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———

  • Get Smart

   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
   ———
   Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  KaviaržidoKOMINTERNA oz. MURGL KOMUNISTIČNA Jugoslavija NI PROTI KAPITALU, razumete, NISO PROTI KAPITALIZMU, kot ste otroci kupili FEJK kaviaržidokomintern PROPAGANDO, so PROTI KAPITALU V LASTI LJUDI. Razumete? KaviaržidoKOMINTERNA ima V LASTI »vse« tovarne, denarne sklade, banke …
  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  • Get Smart

   Dovolj bo, če pogledate NAJVEČJE KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji = FORUM 21.
   FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga
   je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je
   tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA
   KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno
   preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, podmladek SKOJ = Savez
   komunističke omladine Jugoslavije, pa so uradno preimenovali v LDS.
   SMC
   DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in ZARES_ggolubić POZITIVNA-srbija
   dobri dobovški viranti zeleni pirati LDS … so vse le “novi-obrazi” teh
   struktur KPJ + SKOJ, ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA
   JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na (1.) PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO, za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka, ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak … in (2.) na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: poštena občečloveška dela ali izvajajo ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU kot MURGLkomiji.

  • Get Smart

   Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci
   neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto
   državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar
   je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 %
   medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti
   99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice
   OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec)
   MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO
   ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v
   nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo,
   NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO
   ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za
   POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO,
   ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA
   NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

 • Get Smart

  MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI
   FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami
   svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in
   njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski
   KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni:
   babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …=
   kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!