Afera Sova in zavračanje parlamentarnega nadzora: Zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, v skrajni fazi tudi za ustavno obtožbo Marjana Šarca!

Foto: STA

“Mislim, da je zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, s tem da bi osebno pričakoval, da bi to predlagal Knovs oziroma predsednik Matej Tonin,” je zadnje poteze Sove, ki ne priznava parlamentarnega nadzora, komentiral nekdanji predsednik Knovsa Branko Grims. V zadnji fazi je tudi možnost ustavne obtožbe predsednika vlade Marjana Šarca, ki je za to neposredno tudi odgovoren, je še poudaril Grims. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice.

Včeraj smo v javnost posredovali informacijo, da je Sova pod vodstvom Rajka Kozmelja zavrnila predajo dokumentacije o zaposlitvah na Sovi v času mandata Marjana Šarca, ki jo je zahteval Knovs, in se tako izogiba parlamentarnemu nadzoru, saj obstajajo resni sumi, da je predsednik vlade Marjan Šarec zlorabil slovensko tajno službo za zaposlitev svoje dobre znanke Nataše H. Pri tem seveda obstajajo sumi, da je direktorju Sove tako ukazal sam Šarec oziroma njegov svetovalec za varnost Damir Črnčec, saj je pred tem članom Knovsa zagotovil, da bodo dokumentacijo izročili. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice, ki bi lahko pomenile tudi padec vlade.

“Tukaj je potrebno vztrajati brezpogojno. V končni fazi so tudi orodja, ki jih ima tudi Knovs, ki smo ga uporabili tudi v minulem mandatu, sklic seje državnega zbora, sprejetje ustreznih sklepov. Veliko stvari se da sicer običajno, pri dovolj odločnem nastopu, da doseči tudi brez tega.” V zadnji fazi je tudi možnost ustavne obtožbe predsedniku vlade Marjanu Šarcu, ki je za to neposredno tudi odgovoren, je trenutno situacijo komentiral nekdanji predsednik Knovsa Branko Grims. V danem primeru pa gre za odločitev Sove, ki pa je po besedah Grimsa zdaj na nižjem nivoju. “Mislim pa, da je zadeva zrela za sklic izredne seje državnega zbora, s tem da bi osebno pričakoval, da bi to predlagal Knovs oziroma predsednik Matej Tonin.”

Tajne službe le še orodje za nadzor opozicije, drugega kriminala ne preiskujejo
“Dejstvo je, da imamo v Sloveniji državljane prvega in drugega reda, treba se bo resno soočiti s tem, da je ne glede na ustavno popolnoma jasna
načela žal v Sloveniji ostal socializem. Socializem pa je sistem, ki je namenjen prevladi lenuhov in barab, ki iz tega vlečejo profit,” je poslanec Branko Grims komentiral primer, ki še zdaleč ni edini – kako se nekateri mariborski Romi na spletu hvalijo z večjimi vsotami gotovine, tudi po 20 tisoč evrov, po vsej verjetnosti pridobljenimi na črnem trgu. Po Sloveniji se že vzpostavljajo nevarna območja, kjer jih posamezne skupine “prevzamejo”, pri tem pa se Grims sprašuje, kje so pristojne varnostne službe. Za varnost so dolžni poskrbeti vlada in druge varnostne službe, ki pa svojih nalogam očitno niso kos.

Foto: Facebook

Spomnimo, da je mnogo primerov, ko v Sloveniji Romi ilegalno bogatijo, a ker jim to ni dovolj, se seveda obesijo tudi na socialni sistem in prejemajo vse možne socialne transferje (pomoči, stanovanja, dodatke), do katerih pošteni ne pridejo, ker država beleži vsak zasluženi evro, Romi pa ta nelegalno pridobljen denar seveda nikamor ne prijavijo. Poleg tega so posamezna območja Maribora tamkajšnji Romi popolnoma getoizirali, kot na primer Preradovičevo ulico. Tam se nahajajo relativno novi bloki, od koder pa so že odtujili vse, kar se je dalo odtujiti. Tako ni več vtičnic in stikal, vrstijo se intervencije policije, ki pa, kot kaže, ne učinkujejo. Ni tako le v Mariboru, tudi v Ljubljani se že vzpostavljajo takšna območja, v katera je že nevarno vstopiti.

Rezultat nedelovanja so lahko teroristični napadi
“Tudi v Ljubljani že stojijo okoli znanega objekta napisi ‘prepovedan prehod’ in podobno. Tudi sam, ko sem šel tam mimo, se je za mano zbrala množica desetih sumljivih moških, ki niso bili ravno prijateljsko razpoloženi, pa sem šel le mimo. To se že dogaja, dogaja pa se zato, ker tisti, ki vodijo mesta, to tudi vzpodbujajo,”
je dejal Grims. Kam to pelje, je pokazal primer Molenbeeka v Bruslju, kjer je župan vzpodbujal islamizacijo in računal, da bo izvlekel politični profit. Potem pa je Molenbeek postal center izvoza terorizma za Francijo in za celoten severni del Evrope. “Glede na to, kar se dogaja v Ljubljani, je velika nevarnost, da se zgodba ponovi. Tukaj je treba imeti stvari pod nadzorom.”

Molenbeek , no-go območje (Foto: Facebook)

Grims kritičen do vlade, da dopušča takšno izkoriščanje socialne pomoči, tisti, ki jo potrebujejo, pa je niso deležni
Dokler imamo takšno vlado, kot jo imamo, pa se ne gre čuditi, da se 123 milijonov za ilegalne migrante zlahka najde, najde se milijone in milijone za lažno socialo, za tiste, ki izvajajo socialni parazitizem, ko gre pa za bolnega otroka ali za otroke iz revnih družin, moramo pa posamezniki zbirati za človeka vredno življenje ali pa sploh preživetje.” Konkreten primer ni nič drugačen od drugih primerov kakšnih družin, ki so jim oprostili 45 milijonov, je prepričan Grims. “Gre za to, da sistem nekateri zelo dobro zlorabljajo in iz njega profitirajo, medtem pa je najbolj kaznovana tista družina, v kateri sta oče in mati oba zaposlena in normalno vzdržujeta svoje otroke.” To je treba spremeniti tako, da se spremeni oblast.

Lana Božič

 • Amerikanc

  Šarko je zaposlil Črnčeca samo zato, da ima direktni pregled nad vsakim Slovencem. V bistvu je Šarko zelo paranoična oseba, kar se vidi z njegovih nastopov v živo. Čudno se odziva tako na kritike “svojih”, kot na kritike pametnih.

  • zokispoki

   Ko .ebe te kretene zblojene, komunajzarske ! Danes je velik dan za vse domoljube. Peter Handke, nas rojak iz Koroske, je dobil Nobelovo nagrado za literaturo ! Slovenske matere sin !

 • Andrej

  Šarec, a je to s SOVO tisti bazen brez vode, ki si ga omenjal? Zdi pa se mi, da je takih “bazenov” še vse polno. Le kaj misliš, zakaj so Črnčca nagnali iz SDS?

  • samsara

   Morda pa Sovo vidi kot skladovnico “mokrih drv”, namočenih z vso vodo iz bazena, v katerega je treba skakati brezpogojno in brez vprašanj, če le on tako ukaže.

   • zokispoki

    Zajc je se kar v gozdu, trotelj pa kljub temu kuri razenj !

 • samsara

  Občutek imam, da se bo kariera mara-kešarca&Co. končana precej klavrno.
  Kar pa bo seveda imelo pozitivno stran in bo sporočilo podobnom in sorodnim.

 • Andrej

  Šarec ima že pripravljen odgovor, ki mu kot Serpentinšku še vedno deluje pri butarastih Slovencih: SDS samo politične točke nabira. Saj ste vi tudi eno tajnico zaposlili.

 • rubec

  Čas je, da se radio ga-ga ponovno aktivira in vrne na naše tranzistorje.

  • xtc

   Na ali v ?
   Tranzistor.

   • rubec

    Odvisno kje imaš baterije. Jaz jih imam Na tranzistorju.

    • xtc

     A ,da jih ščitiš pred Radijem Šipac ga-ga.

    • samotoje

     He he.

  • samsara

   Jaz pa bolj navijam za Butnskalo.
   Z novodobno modifikacijo skakanja v prazen bazen na glavo, namesto zaletavanja v skalo.
   https://www.youtube.com/results?search_query=butnskala

 • xtc

  Kot je razvidno iz zapisa Požarja,naj bi Kozamelj nezakonito ravnanje zagrešil po posredovanju Črnčeca in posredno Xaraxcha,definitivno gre za neke vrste državni udar saj obveščevalna služba zavrača nadzor to pa je prvi znak ,da je treba zadevo razmontirati,protagoniste teh nezakonitih dejanj pa na cesto in pred sodišče in preizkati vse nezakonite zaposlitve.
  Glede nato ,da Požar “čaka” na hišno preizkavo po naročilu Xaraxch Črnčeca,se očitno obeta podobno tudi Novi in še kateremu nezaželjenem mediju,kar pa bi ob obvestitvi tujine lahko prešlo v hud škandal tudi mednarodno,še sploh zato,ker obveščevalna služba in PM ne dovolita zakonitega nadzora nad njo,kar popmeni državo v državi,skratka sliši se ,da se Kučan zaradi vse večjega s*** ,ki ga dela Šiptar na vladi, vse bolj odreka le tega saj stvari uhajajo predaleč od še zanj obvladljivega in lahko levico popolnoma razsujejo,da podobneigrice pomenijo tudi zlorabo oblasti in ogrožanje državne varnosti pa je le še dodatna težava.
  Pozorno spremljajte napade vse bolj propadajočega Reporterja in vse bolj obskurnih člankov na Požarja,SDS in še nekatere njim ne ljube politike Reporter se spreminja v LMŠ trobilo,ker je naročnin vse manj rapidno in so vse bolj odvisni od državnega denarja,seveda pa Reporterjeji Xaraxch udarniki zamolčujejo ,da LMŠ že razpada na dva dela in ,da se ena frakcija žr pobora proč od tonečega Šiptarja.
  Vse slabši rezultati Reporterja pa so povod za vse večjo popadljivost raznik skrajnežev tam,ki se jim nenehno prikazuje JJ,je pa vretjetno Reporter že v Labodjem spevu,saj bralci usihajo novih pa ni,ker tisi pa že berejo Dnevnik,Delo ipd Kučanov CK propagandni arhiv.

 • rabbit

  Zanima me ali je predsednik KNOVS že sklical sejo in kot edino točko seje predstavil mehki državni udar SOVE. Pa najbrž ni, a ne Matej dober prijatelj Marjana.
  Je pa zanimivo brati komentarje na MMC kjer ultra levičarji branijo Damirja Črnčeca, ne moreš verjeti.

  • xtc

   Tonin je Kučanov človek,ki bo branil zadevo doklej bo šlo seveda vse dotlej dokler se zadeva ne znajde pred US,dejstvo je ,da NSI tone podobno hitro kot Reporter,saj se nekateri člani pospešeno umikajo iz toneče barke Tonina,prav tako baj bi nekateri novinarji iz Reporterja panično iskali nove službe.

   • samotoje

    Same dobre novice. Eno kupico jurke na ta račun.

 • piko8

  Do tega momenta NAJSLABŠI predsednik vlade v samostojni Sloveniji, ki jo bomo danes začeli še OSVOBAJATI!!
  Murglski PODGANI milanu kurčanu in njegovim podrepnikom se se slabo piše!!

 • Boy

  Predlagam, da v parlamentu zaigrate komedino “Niko mi nista ne moze”, s komediantom Sarcem v glavni vlogi.

  • Andrej

   Saj to že dolgo igrajo. Oziroma, delajo.

  • Slovenka

   To igrajo vsak dan. Čudim se, da se ne naveličajo.

   • Boy

    Zakaj bi se, saj jim po vsaki taki komediji pade se vec cvenka direktno v levi zep.

 • antimur

  Šarec, Črnčec, Tonin, Komelj in nasploh vsa levofašistična kučanistična in izdajalska golazen si zaslužijo še kaj bolj ostrega kot je parlamentarna obtožba in ustavna obtožba.

 • Polh Dobri

  Naša Sova je bolj kot sito ali reto in bi se zlahka preimenovala v Javka ( jugo aktivisti vršijo komunistični a… )

 • rubec

  Tudi predsednik republike bi do danes lahko kakšno rekel. Minil je že kakšen mesec dni odkar se je Lojzki iz Renč porušila frčada.

 • črnaovca

  Vsakemu se res ne more zaupati vseh imen ko pa ti poslanci ne znajo držati jezika, kaj se pa ve kdo vse vohuni in bi bilo nerodno če bi se med imeni poajvila tudi kaka znana bi bilo malo nerodno

 • dež

  SOVA je po Zakonu in Ustavi te podatke KNOVS dolžna dati. Ker je parlament tisti, ki Sovo nadzira. Enako velja za odločbe US, kjer je parlament tisti, ki jih je dolžan spoštovati/uresničiti. Nad US ni nikogar (razen ESČP), a takšna so pravila igre in državljani Slovenije smo se jih dolžni držati.

 • IZBIRA

  Krojilja Bratuškova hoče bit na vse pretege prva manekenka v Sloveniji, meneken Šarec pa bi rad z “novimi” pristopi krojil zgodovino Slovencev.
  Oba sta sta prišla z marsa in se nista aklimatizirala na za oba tujem okolju, ki se mu reče samostojna Republika Slovenija. Oba sta zavedena od komunistov, da sta pristala v SFRJ oziroma SRS. Drugač pa sta kar zgledna bedaka, ju moram pohvalt.

 • WISKY 1000

  Dovolj imamo tega klovna,dovolj škode je že naredil Sloveniji s svojo levo klapo.

 • Polh Dobri

  Po informacijah s terena je policija prijela množico pećenih v Rožni dolini pri Novi Gorici.

 • tomven

  Težko bo tukaj serpentina glumil, da nima pojma o tem, da ni nič vedel… Se bolj težko, mu bo kdo to verjel. Možno pa je tudi to, glede na to, da je notorični lažnjivec.

 • Skrajno Desni

  Bo kdo odletu iz tega prestola ali boste samo lajal v prazno, ima Slovenija sploh vzvod za take prevarante in lopove.

 • tramal

  Mislim da ni več daleč dan ,ko bo šarec igral komika samo še v arestu.Ker pa je tudi popolnoma zanič komik,ga bodo pa arestanti vsak dan nabili po gobcu.

 • skorpijon93

  vse muslimane nagnat iz slovenije, mošejo pa podret, prekleta banda !

 • freedomfighter

  Skoda ker Črnčec ne kandidira za premiera…jaz bi ga takoj vilovsaj vidim da ga ne marajo ne levicarji ne desnicarji…my tipe of guy bi rekli americani

  • Ivo Coz

   No, Američani ne rečejo tako, ampak polupismeni Slovenci.

 • est

  Zanimivo bi bilo vedeti ali je Tonin še vedno gospod ,ali počasi postaja tovariš.

 • Olga101

  Zadeva je zrela za defenestracijo skorumpirane vlade, ki sama ne spoštuje ustave in zakonov, podpira korupcijo, krajo in širi anarhijo!

 • xtc

  Kako daleč v kršenje zakonov in ustave je pripravljen Šiptar iti manifestira to,da KNOVS nima pravice nadzora nad Sovo marveč neka inšpekcija v sližbi vlade-torej Šiptar in Muri bi nadzirala samega sebe-zadeva je ustavno sporna tako hudo ,da bi moral Šiptar takoj pasti,vse bolj se hlače zaradi zapleta tresejo tudi ostalim.

 • Slovenka

  ”da bi to predlagal Knovs oziroma predsednik Matej Tonin.”

  Malo Morgen. Tonin je njihov.

  • Olga101

   Tudi na shod ga ni bilo!