Afera utaje davkov v Olimpiji – Möderndorfer skušal krivdo zvaliti na nekdanje sodelavce, bivši direktor odgovarja: “Jani je vedel za vse posle!”

Foto: STA.

Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije, ki naj bi preiskovala sume pranja denarja v bankah NLB in NKBM, Jani Möderndorfer, je na tiskovni konferenci v državnem zboru nepresenetljivo govoril samo o kreditu, ki ga je SDS najela pri Dijani Đuđić, čeprav Računsko sodišče še ni podalo poročila, ali je bil kredit izposojen na nezakonit način. Očrniti stranko SDS pred volitvami je že videna zgodba. Tokrat v glavnih vlogah s tistim poslancem SMC, ki je v preteklosti sodeloval tako z Alenko Bratušek kot Zoranom Jankovićem ter zato v političnih krogih velja za neke vrste kameleona.

Je pa Jani Möderndorfer tokrat prišel na tiskovno konferenco popolnoma nepripravljen. Novinarji so ga po njegovem monologu, ki je trajal približno 15 minut in je bil evidentno namenjen diskreditaciji Slovenske demokratske stranke in njenega predsednika Janeza Janše pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami, zasuli z dejstvi. Denar iz iranske banke, ki se je pral v NLB in financiral islamske teroriste, denimo ni omenjen v zaključnem poročilu Mödernoderferjeve komisije, čeprav bi se z njim le-ta morala v resnici ukvarjati. Zakaj je tako, je Möderndorferja pobarala novinarka Marjanca Scheicher.

“Ne vem, o čem pravzaprav govorite, ali je vaša namera, da mi polagate v usta in v roke stvari, ki jih nikoli nisem izrekel oz. naredil,” je bil agresiven poslanec SMC, ker smo si na Nova24TV upali podvomiti v njegovo poročilo in se dejansko vprašati, zakaj je bila druga preiskovalna komisija sploh ustanovljena. “Po drugi strani tudi ne razumem, zakaj samo vaši mediji poročajo drugače, kot vsi ostali,” je še zabrusil. Očitno je zmotno pričakoval, da bo tudi Nova24TV podlegla pritiskom in postala podpora režimu, kar pa se ni zgodilo.

Möderndorfer o ovadbi Dijane Đuđić, ni pa ovadil Janka Gorška
Toda gremo naprej. V času pranja denarja iranskega denarja v NLB med letoma 2008 in 2010 je bil šef policije Janko Goršek, ki je že po ugotovitvah komisije Anžeta Logarja vedel za iranske posle, a ni ukrepal. Vprašanje je torej preprosto, zakaj ga Möderndorfer ni ovadil? A enostavnega odgovora ni, predsednika preiskovalne komisije je že resno načela nervoza. “Ne vem, zakaj samo pri vas spet nič ne razumete. Namreč o gospodu Goršku in dejanju policije … Ne morete si vi dovoliti, da imate trditve, potem pa od mene samo pričakujete odgovor, ali da ali ne. Saj bom odgovoril na vaše vprašanje, bodite potrpežljivi, vse bom odgovoril,” je Möderndorfer napadel tudi novinarko tednika Demokracija, Petro Janša.

Matevž Zupančič pravi, da je bivši predsednik vedel za njegove posle. Utaje davkov pa ne želi komentirati. (Foto: Nova24TV)

In potem še najhujši udarec. Pridobili smo notarsko overjeno finančno poročilo košarkarskega kluba Olimpija, ki ga je med letoma 2010 in 2017 vodil prav Möderndorfer. Iz dokumentov je razvidno, da je klub nakazoval denar na estonske, ciprske, celo švicarske bančne račune, preko katerih je plačeval svoje igralce. Le-tem so zaradi visokih davkov v Sloveniji dali podpisati sumljivo nizke pogodbe, nato pa so jim preostanek plačevali preko tujih agencij. Gre za pogost način utaje davkov, zaradi česar je na sosednjem Hrvaškem tik pred obsodbo Zdravko Mamić, nekdanji predsednik zagrebškega nogometnega kluba Dinamo.

Bosta Möderndorferjevo poslovanje pregledali finančna uprava in policija?
Sledilo je zapletanje: “V vsakem primeru gre v tem primeru za razmerje dveh strank, česar ta hip ne morem komentirati. Lahko pa jo predsednik kluba, lahko pa to komentira predsednik kluba. Jaz nisem več predsednik in tega ne morem komentirati.” Toda kakšno zvezo ima sedanji predsednik, če pa je pod vsemi spornimi dokumenti podpisan Möderndorfer? “Sem predsednik in sem podpisan, ampak morate pa razumeti, da je bilo teh pogodb veliko in te dokumentacije. Ampak za komentiranje tovrstnih pogodb, glede na to, da gre za poslovno skrivnost nogometnega … torej košarkarskega kluba, se je potrebno obrniti na upravo košarkarskega kluba Union Olimpija Ljubljana,” je še dejal.

Pranja denarja na naše ponovno vprašanje torej ni upal zanikati, kakršnokoli krivdo pa zdaj očitno želi prevaliti na bivše sodelavce. Poklicali smo nekdanjega direktorja kluba Matevža Zupančiča, ki je bil na tem položaju v času, ko je klub vodil Möderndorfer. Ta sicer pred naše kamere ni želel stopiti, obtožb o utaji davkov ne želi komentirati, je pa jasno zatrdil, da je bil Jani Möderndorfer s posli kluba in direktorjevimi posli zelo dobro seznanjen, saj je bila to njegova naloga že po funkciji. Kdo torej laže? Žogica je zdaj na strani finančne uprave in policije, da opravita svoje delo.

L. S.

 • šmentanamuha

  No, sej bo počasi vse prišlo na dan. Zombiji, ki so našli zatočišče na levi politični opciji, tečejo zadnji krog.

 • Vera

  Eh ta Dolfek o drugih veliko govori , svoje grehe pa zamolči . Bravo Marjanca za prava vprašanja !

  • tohuvabohu

   Večjega naduteža, kot je Zmedendorfer, težko najdeš. Prozoren je pa kot razbita šipa. Še sreča, da ga v naslednjem parlamentu ne bomo več videli.

 • dob

  Möderndorfer je inovator. Izumil je kahlo z ročajem na notranji strani.

  • Peter

   Slovenski Komite za Nobelovo nagrado je izjavil, da ga bodo predlagali za Nobelovo nagrado na področju medicine. Obenem so predstavniki Komiteja apelirali na desnico, naj vsaj tokrat ne meče polen pod noge našemu najboljšemu kandidatu in naj končno že enkrat pred tujino nastopimo enotni in trdni, jes vi ken, no.

   • Vesuvius Vesuvius

    V Švici so že ustanovili komisijo za dodelitev nagrade Mederendorferju, ravnokar mi je sporočil prijatelj, ki švica pri spravilu sena.

   • dob

    jes vi ken,
    jes vi barbi

  • FORT WORTH

   V tej novi kahli je imel marmelado ali drisko ??
   Aja, imel je drzavno marmelado.
   Zdaj, ko so ga odkrili je dobil še drisko…
   Sem prav napisal, kaj menis ti Dob ??

   • dob

    V sistemu, ki je use-usgelih, je težko ločiti med marmelado in drisko.
    Potrebno je za to imeti komisijo.

    Po navadi je tako (tole je seveda ugotovitev na palec!), da je tisto, kar je komunist spizdil – marmelada. Kar pa nam ostane je pa drek.
    Komunist spizdi samo marmelado, drek nam pusti. Pa še svojga doda, da nismo brez vsega.
    Za to ugotovit ne rabiš komisije. Končno pa, kaj jaz vem, saj nisem noben doktor, pravnik, ekonomist, magister, akademik.

  • Zgornji

   HA, HA, HA, HA, HA, …. X-))

   • Ivan

    Tudi jaz se smejim, ha..ha..ha…ha….Izjava dneva,ha…ha..ha…

  • WISKY 1000

   zraven ročaja pa kahl

  • if

   Potem ni prav reči “ima prste v marmeladi”, ustrezno je “ima prste v …”.

 • if

  Jani Mederendorfer je nedemokrat, je v službi kriminala, skriva oziroma vzdržuje kriminal, v katerem je sodeloval ali sodeluje. V parlamentu je sodelovaal v napadu, ki je rezultiral v odvzemu poslanskega mandata. To je počel kljub temu, da je parlamentarna služba poudarila “to je protiustavno”.
  Njegovi pogled, namseh in osebnost, so v javnost plasirane projekcije kriminala, ki iz ozadja krmili lutko Janija Mederendorferja.
  Jani Mederendorfer je LUTKA, NIČLA, NULA, ZERO, NIČE!

 • tramal

  Tega norca kahlo nosca mora pregledati najmanj deset psihiatrov .Sicec mislim da bi tudi psihiatri znoreli zraven njega.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN , HEH !!! ! !!! ;-))

  • domovina mili dom

   Neodvisnih, kajti tilele v Polju so murglsko odvisni.

 • Peter

  Sedem napak, ki jih delate ob nakupu novih kopalk, piše zgoraj…

  Jaz delam samo eno, vedno kupim ženske, v skladu s politično-spolno korektnim novorekom. Je pa res, da se mi doma velja en kup modrcev, no.

 • Peter

  Imam pa čedalje več problemov vsak dan. Zadnjič sem šel na kopališču pod ženske tuše. Nobeno prepričevanje, da sem vpisan na FF in da sem študentka ni pomagalo, varnostnik me je nasuval v rit (je pa malo okoli pogledal dame, zgleda da je še hetero, bljak, no).
  Bo končno kdo obestil te cepce o velikih spremembah, ki se dogajajo v naši družbi, no?

  • stajerc5

   O madonca, pri meni je, ko sem lulckal, prisla k pisorju babnca, si vzdignala kiklo in jo z dvema prstoma bolje naciljala kot jaz z mojim pimpekom! Sem jo vprasal, kaj zdaj to pomeni in mi je odgovorila, da ji tako dalec nese samo zaradi slikic nad scalnikom. Nisem verjel, pa me je poucila,ko mi je pokazala postonjsko jamo…

 • Zgornji

  HA HA HA HA HA , KEEEEEEERA PRAŠIČJA FACA,N NOOOOOOO, … PA TO ŠE JAZ NISEM TOLK BLESOV , OB 3,00 H ZJUTRAJ, NOOOOO … ;-D

 • domovina mili dom

  Tale brat rad voha smrad tujih riti, ko bo imel tako dolgi nos, da svojega zavoha, bo ljubezni naenkrat konec.

 • Stajerka

  “….da gre za poslovno skrivnost nogometnega … torej košarkarskega kluba”

  se mu je zareklo in je nehote povedal, da enako počne NK Olimpija???…..no, glede na dejstva, da je ModernJani blizu šerifovića in posledično blizu srbske kuhinje v LOLblani, bi bilo dobro zadeve preveriti tudi tam…….

  sicer pa, kar se tiče blatenja SDS in IQ lewakov, je bila včeraj prav zabavna stand-up komedija na FOP TV……enostavno sta Avdić in Toš prava amaterja proti Erjavcu, Židanu, Cerarju in Mesečnem……če ne vidiš, ne verjameš, da je kaj takšnega sploh možno……

 • dob

  Meni je Veber iz dneva v dan bolj všeč. Zdaj je ugotovil (saj ne boste verjeli) da moramo biti vsi – ENAKI.
  Ker nismo vsi enaki.

  Baje da morajo eni komunisti zbrati 800 podpisov, da sploh lahko kandidirajo za parlamentarce, medtem, ko drugi komunisti mirno lahko kandidirajo brez zbiranja podpisov!
  Takšna nepravičnost med komunisti, komunista boli!

  Zato si bo Veber prizadeval za to, da bodo lahko vsi komunisti kandidirali, ne da bi jim bilo treba zbrati podpise.
  Enakost čez vse!
  Mislim, da bom zanj volil. Sam še podpis od mame dobim.

  • stajerc5

   Ce dobro poznas tri kurbe kavsas zastonj, drugace se moras dati pa nategniti 800 pedrom!

   • dob

    Kurbe šele postanejo, ko ti dajo tri podpise.

  • WISKY 1000

   naj nama da enako plačo,kot jo ima on in bomo vsi trije enaki.

   • dob

    to je pa vprašanje za milijon krmarjev!

 • Franc Šink

  Te levičarske barabe lahko odprto lažejo samo zato ker imajo skoraj vse medije.na svoji strani.
  kot mali deček.
  Oči zakaj si me udaril ? bil sem na sestanku komunističnega podmladka. Pade še ena klofuta.
  In kaj boš pa sedaj ?
  Naučili me bodo kako levuharji lažemo brez kazni in posledic. Lahko se ti maščuje.

 • Franc Šink

  Ali se je naučil tega osladnega osmeha od Jankoviča, ali obratno?

  • stajerc5

   To dela prstek v ritki…

 • Srce

  “Vzami, kar je naše, a na svoje skrbno pazi,” je moto rdečih pijavk. In medicinski bratec točno to dela. Lopov je vedno bolj prebrisan od zakonov, sploh če so mu pisani na roko. Nočno posodo mu je treba stresti na glavo, a polno!

  • WISKY 1000

   dolgo ga že sumim,kdo je to čudo nastavil v proti korupcijsko komisijo?

 • lokec

  Daleč najboljši tweet predvolilnega obdobja:

  …. Pa pove nj Cerar zakaj sploh kandidira če je odstopu….

  9:23 PM – May 28, 2018

  • WISKY 1000

   poslati ga v tri………

 • domovina mili dom

  A je kdo zasledil kje, da gorenjski kmetje pripravljajo velike zapore v protest proti tajnemu naseljevanju ekonomskih migrantov po Sloveniji.

 • xtc

  Rdeče kradljivi mediciski modernovaški brat.

 • Kri Za

  Zmagal bo MarJANŠArec

 • Peter

  Tumpek vam sporoča, da bo danes mal zamudu. Neki mu net šteka, verjetn mu
  sosed, znan skrajni desničar, stoji na kablu, pa ne more vsek svojih
  nickov spremenit, no.

  • WISKY 1000

   ti si pravi tumpek lumpek rdeči

 • VERRZIFIKATOR

  Dobro, da so starši gluhonemi,
  da ne sliši oče ga ne mati,
  se ni treba jima sramovati,
  kadar blebeta v vročični vnemi.

 • Mojca pokraculja

  Ne morš verjet- poslovna skrivnost kam so nakazoval denar hahaha:))

 • Peter

  Tumpek vam sporoča, da je uspel loginat sam sebe, zato se zdaj skriva po malo bolj obskurnih temah, ker upa, da ga tam ne bomo odkrili, no.

  • žogica

   Si me spet blokiral, Peter, komaj sem gor prišla….

 • Jaka Sraka

  Še pomnite, tovariši?

 • Franjo Trojner

  Ni čudno, da se pri nas povzročitelji bančne luknje še vedno svobodni sprehajajo med nami, ko pa preiskujejo sami sebe in pogosto svoje nečedne posle.
  Globoki državi pri nas ni videti ne kraja in ne konca, za kar se gre zahvaliti vsem koritnikom iz politične levice.

 • Zgornji

  JA, TO JE VEČINOMA NAČIN DELA POKVARJENCEV : POIZKUSITI KRIVDO ZVALITI NA KOGA DRUGEGA !!! ! !!! POZNAMO JIH , ZLOBNEŽE POKVARJENE GNILE !!! ! !!!

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR POZOR !!!

  Evo vam vaša gnila in pokvarjena Lucija Šikovec Ušaj, ki si gobec brusi na tem portalu. Sram me je, da takšne Slovenke živijo pri nas.

  PROTI POLITIKI SOVRAŠTVA. Vsi na Trg republike v četrtek, 31.5.2018 !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=_QbY2ItCwhM

  • Kri Za

   Srakoper, te spet daje diareja?

   Nam lahko pojasniš vzrok tvoje POLITIKE SOVRAŠTVA proti domoljubom?

 • Tweety Bird

  Lucija Šikovec Ušaj: “Neonacisti imajo zadnje čase več pameti in okusa kot kdorkoli drugi.”

  Se pravi, če berete med vrsticami, so v SDS-u sami neonacisti.

  • Kri Za

   Levi fašist Haloški srakoper, če beremo tvoje poste ste levičarji sami fašisti.

   Tisto kar je navedla LŠU so Evropski patrioti, ki ste jim levičarski Antifa fašisti dali naziv Naziji. Z Dolfetim in njegovo politiko uničevanja Evropskih narodov imajo precej manj, kot vi levičarski uvozniki pete kolone islamistov.

 • Tweety Bird

  Lucija Šikovec Ušaj: “Oh, zato je župan Pirana tako zagorel in župan Ljubljane ne zna slovensko in pol poslancev vladajoče stranke tudi ne…”

  In to stvor od ženske boste volili za poslanko SDS-a ??????

  • Kri Za

   Brez skrbi da bomo.

  • centurion

   Šuti bre, kurvo štabna.
   Ti si ovde samo za to, da te jebemo!

  • zokispoki

   Ocitno, kot cefur in popolni idiot, ne razumes duhovitosti, in nasega pristnega , Ljubljanskega humorja, kenede ! Sicer pa, ali kaj ni res, kar je gospa napisala ?

 • Tweety Bird

  BREZ STRAHU

  Trg republike
  četrtek, 31.5.2018,
  ob 17 uri

  PROTI POLITIKI SOVRAŠTVA

  https://www.youtube.com/watch?v=_QbY2ItCwhM

  • Kri Za

   Čemu organizirate proteste proti samim sebi ???

   • Peter

    Saj se tudi tukaj pogovarjajo samo sami s sabo, nihče jih ne mara več, no.

 • Peter

  Tumpek, dosta si meu zabave, popoki svoje nicke pa spat, no.

 • Kri Za

  Zmagal bo – MarJANŠArec.

 • centurion

  Kjer je drek, tam je Jani.
  Kjer je Jani, tam je drek.
  V glavnem ob kahli….

 • Ivan

  Janijev priimek je sestavljen iz dveh besed in sicer “modern”, kar pomeni trohneti ali gniti ter “Dorf” kar pomeni vas,”Dorfer” pa vaščan.In če ti dve besedi združimo dobimo “trohnečega,oziroma gnijočega vaščana”.To so bili vaški lenuhi,ki so samo doma posedali (trohneli,gnili) njive pa jim je prerasel plevel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!