fbpx

Akademik Grafenauer: Slika Ahmada na pročelju stavbe SAZU je izraz ideološkega podrejanja akademije!

ZRC SAZU je že s podporo migrantu Ahmadu Šamiju izražal naklonjenost migracijam.

“Portret Ahmada na pročelju stavbe ZRC SAZU je izraz skupine, ki si želi podrejanja Slovenske akademije znanosti in umetnosti in njenega videza nečemu, s čimer se člani akademije ne strinjamo. Gre za ideološke intrige in je izraz mišljenja, ki ne sodi na pročelje akademije. To je provokacija za akademike,” je portret nezakonitega migranta Ahmada Shamieha na pročelju stavbe SAZU komentiral slovenski akademik in pesnik Niko Grafenauer.

Mimoidoči ob stavbi Slovenske akademije znanosti in umetnosti so že dlje časa šokirani, da na sedežu stavbe visi slika nezakonitega migranta Ahmada Shamieha z napisom “Spoznajte Ahmada”. Po mnenju številnih se najvišja nacionalna znanstvena in umetnostna ustanova, ki združuje znanstvenike in umetnike, ki so bili izvoljeni med njene člane zaradi posebnih dosežkov v znanosti in umetnosti, neupravičeno posega na področje, ki se je ne tiče.

Slovenska “intelektualna levica” je šla tako daleč, da je za doseganje ciljev in vplivanje na politiko in splošno javnost zlorabila stavbo in ugled Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Akademik Niko Grafenauer (foto: STA)

Gre za provokacijo akademikov
Eden takšnih, ki močno nasprotujejo tovrstnemu aktivizmu ZRC SAZU,  je tudi akademik in pesnik Niko Grafenauer, med drugim tudi član SAZU. Po njegovem je portret Ahmada na pročelju stavbe ZRC SAZU izraz skupine, ki si želi podrejanja Slovenske akademije znanosti in umetnosti in njenega videza nečemu, s čimer se člani akademije ne strinjajo. “Gre za ideološke intrige in je izraz mišljenja, ki ne sodi na pročelje akademije. To je provokacija za akademike,” je portret nezakonitega migranta Ahmada Shamieha na pročelju stavbe SAZU komentiral slovenski akademik in pesnik Niko Grafenauer.

C. Š.