fbpx

Aleksandra Pivec potrdila, da z Janezom Janšo zelo dobro sodelujejo, proti izstopu iz vlade tudi celotna poslanska skupina Desus!

Ministrica za kmetijstvo in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: Nova24TV)

Po medijskem prikazovanju navideznega razhajanja in razkola znotraj stranke Desus, kamor seveda ne pozabijo dodati vprašanja, ali stranka upokojencev zapušča Janševo vlado, je jasno, da so to le poskusi destabilizacije stranke, prav tako pa tudi poskusi rušenja celotne vlade, kar je potrdila predsednica Desusa Aleksandra Pivec. Še več, iz zanesljivih virov v PS Desus smo izvedeli, da je poslanska skupina Desus odločno proti izstopu iz vlade, v kolikor bi stranka silila iz vlade, pa bo ostala brez celotne poslanske skupine. Pivčeva je za 24ur Zvečer potrdila, da so močen partner te koalicije in da s predsednikom vlade Janezom Janšo zelo dobro sodelujejo pri vsebinskih vprašanjih. 

Po SMC in NSi so si večinski mediji za novo tarčo za napadanje izbrali stranko Desus, ki jo poskušajo notranje razklati. Politični analitik Miloš Čirič, ki je že pred enim mesecem napovedal, da bodo na vrsto prišli tudi napadi na Desus, je za spletni portal Nova24TV povedal, da gre za poskus notranje razdelitve stranke. Po Čiričevem mnenju pa bodo učinki delovanja medijev v tem primeru ravno obratni, veliko poročanja o stranki bi jo lahko okrepilo.

Že ob prvih poskusih destabilizacije stranke se je oglasil predsednik sveta stranke Desus in minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je odločno zanikal kakršno koli razhajanje s predsednico stranke:Med mano in predsednico Aleksandro Pivec ni nikakršnega razdora, vse ostalo so grobe insinuacije. Ekipa stranke Desus bo še naprej delala dobro za ljudi in našo bazo. Vodstvo stranke je povezano in usmerjeno v krepitev stranke, javno mnenje priča o tem …”

Kljub temu pa napadi na stranko Desus s strani večinskih medijev niso prenehali, temveč so se, nasprotno, še stopnjevali. Gantar je po teh napadih za Petanov Dnevnik izjavil, da se nagiba “k odhodu, če zadeve v koaliciji ne bodo tekle na drugačen način in če ne bomo mogli že v kratkem izpeljati nekaterih stvari, za katere se zavzema naša stranka.” Vendar pa smo iz zanesljivih virov v PS Desus izvedeli, da je poslanska skupina Desus odločno proti izstopu iz vlade. Še več, če bi stranka nameravala zapustiti koalicijo, bi po podatkih našega zanesljivega vira ostala brez celotne poslanske skupine.

Članek v Dnevniku je sicer napisala Meta Roglič, znana po rafalnih napadih na predsednika vlade Janeza Janšo.

Foto: sta

Da Desus ostane še naprej v koaliciji, zagovarja tudi sama predsednica stranke Pivec, ki je zanikala besede nekdanjega predsednika Vlade Marjana Šarca, češ da se je njena stranka za vstop v koalicijo odločila samo zaradi zasedbe položajev, temveč so se za to odločili na podlagi koalicijske pogodbe in zaradi zagotavljanja stabilnosti države. “V koalicijo smo vstopili na podlagi koalicijske pogodbe in v njej bomo ostali, dokler bomo lahko izpolnjevali vsebinske cilje.” Desus bo po njenih besedah namreč lahko stabilen člen koalicije, dokler bo lahko izvajal svoje vsebinske zaveze iz koalicijske pogodbe, piše Sta.

Pivčeva je na Twitterju zapisala, da se ne bo dala provokacijam, saj je “medijsko prikazovanje navideznega razhajanja in razkola znotraj stranke Desus poskus destabilizacije stranke in poskus padca celotne vlade. Bili smo uspešni v boju proti epidemiji. Z dobrim delom za našo domovino bomo v stranki Desus nadaljevali.”

Foto: posnetek zaslona

V torkovi oddaji 24ur Zvečer pa je predsednica stranke potrdila, da “kadar govorimo o vsebinskih vprašanjih, se da v vladnih okvirjih in tudi s predsednikom vlade zelo dobro sodelovati”. Dodala je, da so “pomemben in močen partner te koalicije”.

Za v četrtek je sicer sklicana seja stranke, vendar pa je Gantar zanikal, da bi na njej sploh razpravljali o tem, ali oditi ali ostati v koaliciji: “Sklic ni namenjen temu, da bi se odločali, ali bomo zapustili koalicijo ali ne. V tem trenutku je Desus partner v koaliciji.”

Očitno je, da gre tudi v tem primeru, tako kot se je izkazalo že v napadih na SMC in NSi, za orkestriran napad iz strani večinskih medijev z namenom, da stranka upokojencev zapusti vlado. Že ob zadnjih petkovih protestih je namreč postalo jasno, da nekatere stranke iz opozicije “upajo” na volitve oziroma ponoven prevzem oblasti. Židanova SD se tako že kaže naokrog z geslom DOVOLJJ, ko svoje volivce spet nagovarja z anti-Janša retoriko. Vendar pa je prav propadla Šarčeva vlada dokaz, da to ni dovolj, temveč je potreben konkreten program.

Spomnimo, Šarec je strahopetno zapustil svoj položaj premierja takoj, ko so se začele kazati prve težave, saj niso imeli kompasa (beri: programa). Porazno situacijo je prevzela Janševa vlada, ki je uspešno zajezila koronakrizo tudi z dvema paketoma pomoči državljanom in gospodarstvu.

Barbara Majdič