fbpx

Aleksandra Pivec premagala Golobičeve pučiste in ostaja predsednica stranke Desus! V drugi rundi opravila še s Slakom in njegovimi napadi!

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. (Foto: STA)

Umazana igra nekatarih Desusovih pučistov s pomočjo dominantnih medijev v rokah levega političnega in gospodarskega omrežja se je končalo klavrno. Izvršilni odbor stranke Desus je po dolgih sedmih urah dal popolno podporo predsednici stranke Aleksandri Pivec. Enemu izmed zarotnikov, nekdanjemu padlemu direktorju državne firme Slovenskih državnih gozdov Zlatko Ficko, ki je sprožil hujskaško medijsko politično krizo v Desusu grozi tožba.

Z novo dobljeno bitko podpredsednice slovenske vlade Aleksandre Pivec se ni mogel sprijazniti dolgoletni novinar in voditelj oddaje 24ur zvečer Uroš Slak. V večerni informativni oddaji na največji komercialni televiziji jo je Slak hotel sprovocirati Pivčevo z njenim dvodnevnim obiskom na Krasu, kjer bi naj sodelovala v reklamnem spotu Vina Kras. Ne glede na to, da mu je Pivčeva zelo odločno in jasno argumentirala, da je bilo vsakemu gledalcu jasno, je hujskaški Slak hotel iz tega narediti novo afero, ki bi škodovala kmetijski ministrici v sedanji vladi.

Po poročanju Požareporta je bila izglasovana odločna večinska podpora predsednici Desusa. Enako so jo dobili tudi vsi podpredsedniki stranke. Na sceno se vrača dolgoletni televizijec in član Desusa Janez Ujčič, ki bo postal govorec stranke. Sejo sveta Desus bi naj bila enkrat v septembru, ko bodo še enkrat glasovali o zaupnici Aleksandri Pivec. A kot kaže, je Ptujčanka varno preživela prve hude zakulisne politične napade sil bivših levih vlad. Vendar še nekaj časa ne bo mogla mirno spati, saj bodo do septembra, ko bi naj na Svetu stranke Desus ponovno glasovali o njeni zaupnici še naprej poskušali sile bivšega režima politično uničiti predsednico Desusa.

Padlemu direktorju Slovenskih državnih gozdov Zlatko Fickotu grozi tožba

Prvi medijski politični puč proti Aleksandri Pivec je organiziral padli direktor Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko. Hitro se je izkazalo za lažnivo informacijo, kar je potrdilo pismo člana Desusa iz Vrhnika Vid Drašček. “Tako predsednica kot g. Ficko sta me nagovarjala o zamenjavi dr. Pivčeve in na moje vprašanje, koga imajo v mislih za menjavo, je g. Ficko ponudil sebe,” je razkril vidni član vrhniškega Desusa. Enako podlo so odreigirali večinski slovenski mediji, ko so problematizirali ne podporo celjskega odbora Pivčevi, a zamolčali, da je jo podprlo deset drugih lokalnih odborov.

https://twitter.com/JakaDolinar2/status/1286417369871429632

Za nagrado za svoje sodelovanje pri političnem in medijskem umoru Pivčeve mu grozi tožba. V mediju Svet24 v lasti obsojenega goljufa Martina Odlazka bi naj Ficko povedal nekaj očitnih laži, manipulacij in diskreditacij na račun Aleksandre Pivec. V našem mediju smo razkrili veliko nepravilnosti, ki so se dogajali v podjetju Slovenski državni gozdovi v času vodenja Fickota. Kljub temu, da so nam poslali cel roman popravkov, je moral Zlatko Ficko prav zaradi enako razkritih nepravilnosti kot smo jih predstavili mi in še nekaj alternativnih slovenskih medijev zapustiti svoj direktorski položaj.

Zlatko Ficko (Foto: STA)

Strel v koleno levičarskih strategov
Nato pa ljubljanski pokrajinski odbor, ki je sprejemal nezakonite sklepe, izpostavili so se Ivo VajglPrimož HeinzZlatko Ficko … V glavnem maščevalneži, ki so bili zaradi sporne preteklosti odstavljeni s položajev in ubogljivi ljudje brez hrbtenice, do zadnjega lojalni izrojeni tranzicijski levici. Vse več se zato govori celo o razdoru stranke, ki bi razpadla na dva dela, kar je tudi končni cilj globoke države. Toda bi z izstopom nekaterih članov res prišlo do razpada? Nekdanji novinar Portal Plusa Boris Meglič meni da ne, saj bi iz DeSUS-a odcepili zgolj levičarje – DeSUS pa bi tako postal za vedno desna stranka. Levičarski strategi bi tako desnici naredili veliko uslugo.

Gregor Golobič (Foto: STA)

Gregorju Golobiču s svojimi podtaknjenci v Desusu puč do sedaj ni uspel

Nekdanjih odpadnih Zares-ovcev je v Sloveniji ogromno. Do sedaj so bili bolj ali manj skriti, ampak dogodki zadnjih mesecev so jih prisilili, da so se javno izpostavili. Naj jih nekaj omenimo: Nina Stankovič, Ivo Vajgl, Zlatko Ficko, Igor Jurij Pogačar, ostale pa bomo razkrili v naslednjem članku. Ampak vrnimo se bistvu. Aleksandra Pivec je Golobičevo podtaknjenko Nino Stankovič, ki je bila tudi predsednica podmladka propadle Golobičeve stranke Zares, imenovala za generalno sekretarko stranke DeSUS. S tem so nekdanji Zaresovci dobili krila in prevzeli stranko s svojimi kadri, ampak Pivčeva ni muha enodnevnica, kar so nekdanji odpadniki Zaresa, trosili po terenu.

Ko je Aleksandra Pivec videla, kakšna je situacija, je ukrepala in podtaknjeno Nino Stankovič takoj razrešila s položaja generalne sekretarke stranke DeSUS. Uradna in politično korektna izjava je bila, da Stankovičeva ni kos nalogi in funkciji, po naših informacijah pa je Pivčeva Stankovičevo razrešila zaradi njene nesposobnosti ter njenega perfidnega in zahrbtnega karierizma, s katerima je ustvarjala takšne in drugačne razdor.

Luka Perš