fbpx

Aleksandra Pivec samozavestno, da gre na volitve sama: Stranka Naša dežela ima že 2000 članov

Aleksandra Pivec je bila gostja oddaje Ura moči na Planet TV.

Tokratna gostja oddaje Ura moči na Planetu TV je bila Aleksandra Pivec, ki pravi, da v nobenem trenutku ni obžalovala odločitve vstopa v politiko. “DeSUS-u sem se takrat pridružila, ker mi je stranka ustrezala, predvsem ker tudi sama nisem ideološko opredeljena,” je pojasnila Pivčeva in poudarila: “Verjela sem, da bom premagala Karla Erjavca v tekmi za predsednika DeSUS.” Aleksandra Pivec pravi, da je pripravljena sprejeti tudi vlogo predsednice vlade, če bi ji volivke in volivci to funkcijo namenili.

Po njenem mnenju je bila ključna Erjavčeva napaka ustvarjanje konfliktnega vzdušja znotraj stranke na kongresu. Pivčeva sicer zanika, da bi vedela karkoli o fotografiji Erjavčevega porscheja, ki je zakrožila po medijih nekaj dni pred volilnim kongresom DeSUS. “Sploh nisem vedela, da ima prestižna vozila v lasti. Sem proti temu, da se tekme v politiki dobivajo z aferami,” je dejala Pivčeva.

“Naša stranka je v tem trenutku v popolni medijski in politični blokadi, saj motimo oba politična pola,” je poudarila Pivčeva. Ker večina javnomnenjskih raziskav ne meri podpore Naše dežele, v stranki te meritve opravljajo sami. “Rezultati naših anket so dovolj dobri, kar vidimo tudi na terenu, da nadaljujemo grajenje svoje stranke,” je poudarila Pivčeva, ki se sodelovanja z drugimi strankami ne brani, poudarja pa, da bo Naša dežela sama odšla na volitve.

Našo deželo zaznavajo ankete
Strankarske ankete naj bi Pivčevo stranko uvrstile celo v parlament, a po zadnji raziskavi agencije Parsifal, kjer beležijo tudi stranko Naša dežela Aleksandre Pivec, bi ji volivci namenili komaj 2 odstotka glasov. Se pa Aleksandra vidi celo v vlogi predsednice vlade. Stranka Naša dežela pa naj hi imela že več kot dva tisoč članov, je poudarila Pivčeva. Natančnega števila članov ne pozna, je pa dejala, da skoraj vsak dan nastane nov lokalni odbor stranke. Če verjamemo tem številkam, potem ima njena stranka več članov kot recimo SAB, pa recimo LMŠ in nenazadnje tudi Levica.

In kako Pivčeva vidi žensko konkurenco v politiki?

T. F.