fbpx

Aleksandri Pivec so ponoči v čudnih okoliščinah razbili avto! Je razlog rezultat ankete, ki njeni stranki nakazuje vstop v parlament?

Predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec (Foto: Printscreen/Facebook)

Nekdanja ministrica za kmetijstvo in predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec je v nedeljo zjutraj naletela na neljubi dogodek. Pred domačo hišo na Ptuju je namreč opazila, da ji je nekdo poškodoval vozilo. Potem ko je v jutranjih urah opazila poškodbo na najetem vozilu, ki ga uporablja, je dogodek prijavila policiji. Ta si je vozilo in kraj dogodka ogledala, poškodovanje pa obravnava kot prometno nesrečo. Pivčeva pravi, da gre za zelo čudne okoliščine nesreče, ki se je zgodila v slepi ulici. 

Na svoji Facebook strani je Aleksandra Pivec napisala, da za zdaj ni jasno, ali je to povezano z javno raziskavo Planet TV, ki kaže, da stranko Naša dežela podpira toliko volivcev, da dosegajo prag za parlament. Gre za anketo, ki jo je za Planet TV opravila agencija Parsifal. Sodeč po rezultatih ankete največ opredeljenih vprašanih (30,7 odstotka) podpira največjo parlamentarno stranko SDS. Sledita ji LMŠ s 15,9-odstotno podporo vprašanih in SD s 15,1-odstotno podporo. V parlament bi se še uvrstile Levica, NSi in stranka Naša dežela, ki jo vodi Pivčeva.

“Seveda ne želim stvari potencirati. Vse skupaj deluje navadno in kot namerno poškodovanje mojega avtomobila. V kolikor, upam, da ne, gre za neko politično sporočilo, obžalujem, da se v duhu političnega boja spuščamo na tak nivo osebnih obračunov,” je Pivčeva zatrdila za RTV Slovenija, ki je bila nad dogodkom vidno začudena in razočarana. Pivčeva je s svojo izjavo nakazala, da ne izključuje možnosti, da je postala tarča po tem, ko je nekoga iz neke druge politične opcije razjezilo, da je stranka med ljudmi naletela na dober odziv.

Foto: Printscreen

Sicer ne bi bilo prvič, da je Pivčeva postala tarča na račun svojega političnega delovanja. V času, ko je še vodila stranko DeSUS, je bila namreč celo deležna groženj s smrtjo. Nekoga, ki ne prenaša premierja Janeza Janše, je namreč zmotilo, da je pripravljena sodelovati pri oblikovanju koalicije in s tem preprečiti, da bi morali Slovenci v času prvega vala epidemije, ko so bile razmere na račun pomanjkanja zaščitne opreme še posebej problematične, iti na volitve. Kljub grožnjam se Pivčeva ni uklonila, saj je verjela, da Sloveniji koristi sodelovanje, ne pa konstantno ponavljanje “samo da ni Janša”.

V primeru, da gre za politično motivirano dejanje, to kaže na bedo tistih, ki so lačni oblasti in nenaklonjeni sodelovanju. Žalostno pa je, da sicer politično motivirana dejanja, kjer se tistim, s katerimi se ne strinjajo, grozi, postajajo vedno bolj pogosta. Še posebej na udaru so bile do zdaj stranke, ki so se odločile sodelovati z Janševo SDS. Na mestu bi bilo, da vse strani takšna dejanja obsodijo, saj je takšno obnašanje povsem nesprejemljivo.

Nina Žoher