Aleš Primc sporoča soborcu pri Odboru 2014 Damirju Črnčecu, kjer sta se zavzemala za izpustitev Janše v zadevi Patria: “Damir, ustavi se!”

Damir Črnčec v časih, ko ni sovražil Janeza Janše. Na sliki skupaj z Alešem Primcem. (Foto: Facebook)

Aleš Primc in Damir Črnčec sta skupaj sodelovala pri Odboru 2014, ki se je zavzemal za izpustitev iz zapora Janeza Janše po krivični obsodbi v zadevi Patria. “Damir, ustavi se. Ne podiraj vseh mostov za sabo in pred sabo. V času delovanja Odbora 2014 smo lahko od blizu spoznali Janeza Janšo v vsem dostojanstvu, srčnosti in razumnosti. Ne poznam človeka, ki bi tako krivico sebi, ženi in majhnima otrokoma prenesel tako častno,” je zapisal Aleš Primc.

Damir Črnčec je veljal za dolgoletni kader stranke SDS. V času njenih dveh vlad je zasedel mesto direktorja Obveščevalne vojaške službe (OVS) in Slovenske obveščevalne-varnostne agencije (SOVA). Bil je goreč podpornik politike Janeza Janše. V času protestov proti krivični sodbi v zadevi Patria ter izpustitvi Janeza Janše iz zapora je prevzel vodenje Odbora 2014.

Nekaj let kasneje pa je Črnčec postal najbolj vplivna figura na levem političnem polu. S svojimi obveščevalnimi izkušnjam si je hitro zgradil svojo medijsko-obveščevalno mrežo. Zelo očitne povezave s Damirjem Črnčecem sta izkazovala največja komercialna televzija POP TV/ Kanal A in paradržavni Siol.net. S svojim vplivom je dobil popolni nadzor nad Marjanom Šarcem. Vedno večja moč Črnčeca pa je odgnala iz najbolj pomembnih vladnih mest Šarčeva svetovalca Romana Kirna in Mojmirja Urlepa. Barka se je dokončno potopila, ko sta svoj odstop napovedala finančni minister Andrej Bertoncelj in zdravstveni minister Aleš Šabeder.

Zapis Aleša Primca na Facebooku o Damiru Črnčecu. (Foto: Facebook)

Damir Črnčec naj bi zgradil svojo vohunsko mrežo, policija pa je še dodatno potrdila sume, ko ni pustila zakonitega nadzora NPU-ja članom KNOVS-a. Dodatne sume pa so sprožile še navedbe iz stranke SAB, da so sina Alenke Bratušek zaustavili policisti in ga spraševali čudna vprašanja.

Luka Perš

 • JANEZ GUS

  Sram me je,da sem bil celo prijatelj s tem udbašem,kot zdaj vidim PIZDO od človeka.

  • JANEZ GUS

   Seveda mislim na Črnca.

  • zokispoki

   Hvala enako !

  • AlojzZ

   Damir Črnčec se je pač prodal. In to ni nobeno opravičilo, da uporabljamo neprimerne besede.

 • Vana

  Bomo sploh kdaj kaj izvedeli ???
  Prav vsi molčijo. . . zakaj tak obrat ??
  Pojdite se solit vsi skupaj.

  • rabbit

   Policija danes pravi, da vodijo v tem primeru pred kazenski postopek zoper osebo, ki pa ni iz policije, nič novega vse predvidljivo samo upam, da ni to Bojan požar, ki je prvi pisal o tej temi.

   • Vana

    Ne bi bilo nič presenetljivega. Saj to je stara komunistična fora. . . . . . obtožiti tistega, ki na nekaj opozori !

    • JANEZ GUS

     Rdeča banda dobro ve,če JJ sestavi vlado,da se barabam slabo piše in bo Dob natrpan po pravici.Zločinca Bavcona pa samo pred strelski vod,ob njem naj stoji tudi murgelska podlasica.

     • Slovenka

      Pred strelski vod ravno ne, jetniška uniforma pa bi se obema podala.

  • janko

   Ja, vsi se lahko gremo solit, saj že en mesec pogrešam našo Nato, pa je nedosegljiva tukaj med nami!

   • Vana

    O, hvala @janko !!

    Nata je ena posebna oseba. . . . . . jo vščipne, pa vse izbriše.To sem že nekajkrat naredila.

    Zadnje mesece sem v enem čudnm razpoloženju .

    Huh. . . . . saj ne pomaga , pa vseeno. Vsaka, še tako majhna sprememba je dobrodošla.
    lp Nata – Vana

    • janko

     Ljudje smo najvišja umetnost sveta, smo zahtevna, čustvena bitja. Sploh talenti, umetniki. In sreča je v malih stvareh….

     • Kalabicnikola

      Evo ti ga na plus od mene +

     • Vana
     • janko

      Vso delovno dobo preživeti kot ekspert v svetu resne glasbe, Vana, pa to je živeti raj na zemlji. Že ta pripeta viža me je močno zamaknila….

     • Vana

      Ja. . . . .sem hvaležna moji stari mami, ki je zgodaj spoznala, kam me vleče.
      Brez glasbe ne bi preživela. Čudovit svet je to !

 • Ježek Teka Teka

  Mater ste naivni s takimi pozivi … sprijaznite se, da je udbovska podtaknjena komunjara …

  • Slovenka

   Mogoče so tisti na forumu, ki trkajo na Murijevo vest, res naivni, toda Primcu je treba priznati, da je njegov poziv Muriju na visoki ravni in v skladu z bontonom. In prav je, da se v pregreti politični tekmi ne pozabi na čast in lep vedenje. To naj bo prepoznavni znak desnice!

   • Vana

    + + + Niso naivni. In to je zelo lepa in pametna gesta Primca !!

    • Slovenka

     Ja, take zadeve Primc obvlada.

 • est

  Saj bomo kmalu izvedeli za njegova nečedna dejanja, ki ga sedaj bremenijo, da seka po desnici.

 • Antonius

  Aleš, Damir Črnčec in mostovi?! On se niti zaradi trupel ne sekira. Sekira se samo še zato, ker ne ve, kako bo svojo prihodnost zvozil. V dno duše posran preračunava, koliko se je uštel in za=bal.
  Saj se oba spomniva njegovega nastopaškega začetka v Odboru 2014. Potem se je pa počasi razkrilo, da je bil Damir Črnčec med nami podtaknjena vohunska jegulja.
  Zdaj lahko laže in se izgovarja samo še v Delu in RtvS. Od kje pa Muri ve, da so ga zasledovali, ker podatkov o zasledovalcih ne more dobiti niti komisija Knovs? Odpikal se je pokvarjenec Muri, ker so se ga nekateri odrekli prav iz NPU.

  • Hribouc

   Na Odboru 2014 sem ga prebral ob prvem njegovem nastopu pred bajto Sramote. Ni bil s srcem pri stvari in pika.On, pravi on je bil “drugje.”
   Seveda nisem imel pojma o pojmu kaj se dogaja in kaj bo ratalo.

   • zokispoki

    Se povsem strinjam ! Sprevrzeni krt, ki te nikoli ne gleda v oci!

    • Hribouc

     Ja, njegova motorika odzivanja obraza in telesa, najmočneje pa oči ga izda sto na uro, totalno neharmonično neskladje, ne vem, duha, živčnega senzibiliteta in naravne iskrivosti izrača, žal, disharmoničnost, nevrotičnost, nestrpnost, zdelo se mi je na trenutke, sorry, nesrečnost v očeh. To pa je za človeka ena žalost. Gre za neizpolnjenost mogoče, pričakovanj, želja, načtov ob pomanjkanju potrpljenja, kar se izraža zdaj v pismu, ki ga je po F-booku poslal kot svinjanje po Janezu, ob čemer najbolje in nehote razkriva sebe kot nedorasleža in nič-dedca. Kar ga bo teplo kamor bo šel, je reku pokojni oče…velikokrat.Težko razumet, ampak, pustimo stat, “njih stvar!” – po pokojnem sošolcu, garaču brez primere, ki ga je pokopala bolezen.Hvala.

   • zaslosds

    Čistokrvni slovenac

    • janko

     Značilno za hrvoje,” najznačnije”.

   • pupa

    Maček (živalca) je zagledala nebogljenega vrabčka v blatu vsega mokrega in umazanega, maček skoči in potegne vrabčka iz blata.
    In zakaj?
    Da bi ga morda rešil?
    Kje pa?
    Ta vrabček je bil mačkov obrok.
    V odboru 2014 je Črnčec računal in videl svoj “OBROK” na vrhu SDS.

   • Vana

    Hm. .. . . jaz sem sicer zelo malo hodila pred sodišče. Moja polovička je bil bolj priden. Pa vendar nikoli ni kaj takega omenil,
    Jaz osebno pa mislim, da je tukaj bilo krivo rivalstvo. Ker je bil J. J. v zaporu , je Črnčec računal na njegovo mesto ?

    • pupa

     Točno tako.

    • Antonius

     Nobenega rivalstva ni bilo. SDS je vztrajal z Janšo, kot predsednikom stranke, ker je bil kot predsednik stranke v Evropi najbolj prepoznavno zaščiten in opažen. Zato njegove funkcije takrat ni hotel prevzeti takratni podpredsednik stranke SDS.
     Janšo so spravljali iz političnega prostora in v zapor zato, da bi si podredili SDS.
     Če bi jim to uspelo, bi se Kučanu njegova opcija uresničila.
     Vpliv bi imel na vse stranke, *tekovine* prigrabljene z zlorabljanjem oblasti bi jim bile zaščitene, slovenska demokracija bi bila pa točno taka, kot jo je partijec Kučan obljubljal pred razpadom Juge. Zagovarjal je partijo s človeškim obrazom in strankarsko demokracijo, ki ji bo okvire njenega delovanja postavljal ON, kasneje pa partijski podmladek in njeni preimenovani partijski dediči.

     • Vana

      Se strinjam. Pa se vseeno čudim, da je Č. sploh računal na nekaj takega. Saj je SDS najbolj trdna stranka, z nekaj redkimi izjemami , ki so odšli.

     • Antonius

      Črnčec je enak pokvarjenec kot Türk, ki se je tudi slinil okoli SDS, ko je užaljen pribežal iz OZN.
      V obeh primerih gre za barabe s povsem enako funkcijo, kot jo je imela Hribarjeva Diklićka v Demosu. Od znotraj nažirati, delati spore in zdraho, povzročiti strankarski razkol in po možnosti politični propad stranke SDS.
      Danes je stranka SDS bolj čista kot je bila njega dni nazaj. Viranta ni več, Rupel je užaljen tudi pobrisal, Jordanova se zdaj od zunaj trudi proti Janši, Mate je zabarantal svoje poštenje, Brejc je podprl pa svojega izdajalskega zeta Viranta in upokojen izstopil iz stranke.
      Če se Brejc in Jordanova ne bi plazila okoli Janše, evropskega parlamenta nikoli niti videla ne bi. Brejc ima danes zaradi Janševe podpore tudi evropski del poslanske pokojnine.

     • Hribouc

      Jes, pisalo se je, pozabil sem, so zapisi v medijih, da je rovaril po SDS pisarni — in lobiral pristaše hkrati, ko je vodil Odbor na sila prozoren način(moje opažanje).
      Kar naenkrat ga ni bilo; je poniknil bliskovito kot čopasti ponirek pod vodno gladino, ki pride ven tam, kjer ga najmanj pričakuješ !
      Ko je Janez prišel iz Doba je tudi javno povedal, da je Crnčec za njegovim hrbtom kradel SDS na svojo stran, samo seveda, saj ni sposoben, so ga skužili na brzino, saj ne zmore.Če je prazno, je prazno in basta.Saj ga bereš, kao se zaletava kot brencelj s slamco v riti, ko ga daš v flašo na soncu…

  • rrrrr

   Antonius, spet ste zadeli bistvo. Če hoče udbovski NPU uspešno servisirati globoko državo vsaj še na naslednjih volitvah,, se mora temeljiti reorganizirati, predvsem pa se mora takoj znebiti dveh javnosti razkritih podgan: lokalca Pajnikiherja (je že v oskrbi v Hrastovcu) in generalca Murija…
   Posebne škode ne bo, saj ima UDBA take prikrite golazni več kot gospod Bog mrličev….

   • joza joza13

    Je res v Hrastovcu?
    Zajebavaš…

 • Artur

  Hja slej kot prej barabe pokažejo svoj pravi obraz prodane duše, kot prodane duše .

 • DOMOVINSKA LIGA

  Jaz bi vprašal Damirja Črnčeca kdo je M.K poslal kroglo v glavo po vohunjenju v Bruslju, je to naredil osebno ali ste koga najeli, sam si jo zagotovo ni.

 • Antonius

  Črnčečev tajni *kolaborantićfrnikola* se dežuren trudi, ker nas na vseh straneh NOVE z minusi obdaruje.

  • zaslosds

   To je crveni prijatelj damira,sa 24 kur

  • Kalabicnikola

   OoooT O V A R iš kamenje na Golem otoku.

   • pupa

    Goli otok je rezerviran za ta rdeče pravijo, da se zgodovina ponavlja.

 • RATATA

  KALABIĆ NIKOLA, SI KAJ V ŽLAHTI Z NIKOLO LJUBIĆIĆEM?

 • Hribouc

  Aleš, lepo, da se oglasiš in, da Judežu poveš kar mu gre.
  Nehaj pa jokcat in stokcat.
  “Mirno, kulturno, dostojanstveno-vendar odločno!” je passe.Adio!
  Že takrat je bilo, ampak si nas še obvladal. Drugič se tako ne gremo več – rezultatov ni in jih ne bo na tak način.
  Falil si, da nisi naredil stranke “Pravica”.Škoda.

 • montyamp

  Je kantakorl odšel in glej hudiča , že imamo novega majmuna , Črnčeca .

  • JANEZ GUS

   Bilo kuda udba svuda.Že videno in probano.NNNSP.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje :
  Črnčec je zeloooooo podoben kantakorlu , pa ne po zunanjosti , po lažeh , oportunizmu , hinavščini , ………………………………………………..

 • samotoje

  Neki Kalabić Nikola na portalu vztrajno in obilno mala minuse. Dozdeva se mi, da je osebek Črnogorec in mu zato izrekam priznanje. Nisem še srečal Črnogorca (pa nisem od včeraj), ki bi toliko delal in se mučil.

  • JANEZ GUS

   To je plačanec od levice Rdeči smrad.

  • Joc 52

   Odlicen

  • pajot

   Da ni vstal od mrtvih?
   (Nikola Kalabić,četniški komandant. Likvidiran s strani OZNE po izdajstvu Draže Mihaljovića)

   • Slovenec

    Draža Mihajlović je bil nekaj drugega kot so nas učili, ni bil
    izdajalec.

    • Kalabicnikola

     Č I Č A je bil LEGENDA.

     • šmentanamuha

      A četnike pa obrajtaš? Zanimivo …

     • Kalabicnikola

      Zato ker je bil POŠTENJAK. Vsi ti naši šalabajzerji mu niso do gležnjev

    • pajot

     Tako je. In Kalabić ga je izdal OZNI.

  • zokispoki

   Hehehe ! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • lena

   Marsikateremu balkanecu je iz glave padlo v hlace in je doli vec mozga, kakor zgoraj!

 • marta

  V vsakem človeku je tudi nekaj dobrega in verjamem, da je tudi v Damirju.
  Ta velik njegov preobrat, je presenetil tudi mene pa vendar prosim, ne ga zmerjat, ali preklinjat, ker vsako ZLO rodi ZLO in vsa naša zla dejanja, se nam kot bumerang – enkrat, ko najmanj pričakujemo, povrnejo nazaj.
  Rajši molimo zanj in tudi za vse ostale , ki so zavedeni, ali nas sovražijo na kakršen koli način.
  Vsi smo si bratje in sestre v Kristusu.
  Skušajmo mu odpustit, čeprav vem, da je to zelo težko – vem iz lastnih izkušenj, ampak
  iz ljubezni do Jezusa, našega Odrešenika molimo zanj in za vse, ki nas sovražijo.
  Tudi Jezus je pred smrtjo prosil Nebeškega Očeta, naj odpusti njegovim krvnikom, ker ne vedo, kaj delajo in raje molimo za Damirja in vse, ki nas sovražijo :

  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.
  Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus.
  Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.
  Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj.
  Amen.

  • Slovenec

   Plemenito.

 • xtc

  Čuri Muri je tako ,kot Šipac X že na poti na odpad zgodovine z malce sreče bosta še dobila hotelski sobi na Dobu.

 • janko

  Primc, obetaven fant si! Pojdi aktivno v politiko, kakorkoli, kamorkoli na našo desno stran. Rabimo take, nujno!

  • D_evil

   Hahahahaha. Ko nekdo izjavi, da je Primc fajn. HEHEHhahahahaheheh. Dobra. Danes bomm zagotovo z nasmehom zaspal.

  • Liberalec

   Primc je pošten in delaven. Zna organizirati in razmišlja napredno. Za politiko pa je popolnoma neprimeren.

   • janko

    Ali si prepričan? Japonci pravijo: če je pravo srce, je pravi tudi meč. Potem pa naj sodeluje v kaki stranki, ni mus da ima svojo stranko.

 • Kalabicnikola

  Kje ste belouške ste usi na broju.

  • pupa

   Spet si se oglasil iz Janševe klinike v Avstraliji. Sedaj so tam doli ure spanja ti pa kar buden.

  • Vana

   Saj si nam dal kompliment !! Belouške so v Sloveniji najbolj pogoste kačice !! Koristne so, zato jih ljudje na vrtovih pustijo pri miru. ko spijo zimsko spanje. Počakajo, da se sama prebudi iz otrplosti !!
   Takrat boš pa videl vraga !

 • Kalabicnikola

  Aleš Primc svečkarski poroda mamin sine tatina maza hahahahahs

 • šmentanamuha

  Js tut ne razumem, kaj se je zgodilo s tem Črnčecem. A kdo ve kaj več?

 • Olga101

  Najboljša obramba pred udbomafijo so JAVNOST IN OVADBE!

 • karpelec

  Čudna so pota gospodova. Spremeni se nam vijačnica, do te mere, da telo -um več na uboga in sledi možganom-poškodba enormna.

 • Kalabicnikola

  Hahaha haha tale Primc kot da je prišel z gay parade.mamin sine tatina maža hahahaha

 • AlternativaZaSlovenijo

  Včeraj je v Tarči Golubovič pametoval, da je Črnčec itaq Janšev produkt. Janša spet kriv za vse. Pa to ne moreš verjet.

  • pupa

   In kot Janšev produkt je Golubović predlagal Črnčeca Šarcu, da je najprimernejši zaupnik v Šarčevi vladi. Morda so ga namestili celo s priporočilom JJ kot nenadomestljivega “strokovnjaka”.

  • marta

   Čigav produkt pa je Golubovič ? Mogoče Golobičev ?
   Joj, kaj nam vlada v odstopu !?!?!?
   Reši se, kdor se more !