Ali Golob svoje otroke prevaža kar s službenim vozilom?

Ali Robert Golob prevaža otroke na državne stroške? (Foto: Nova24TV)

Zaupni viri so nam sporočili, da so zasačili premierja Goloba, kako svoje otroke prevaža v šolo na davkoplačevalske stroške, torej s službenim vozilom. 

Premier Robert Golob ima novo nevšečnost. Pojasniti bo moral, ali drži, da službeni avtomobil koristi za zasebne namene, natančneje za prevoz otrok. To so nam sporočili viri, ki so ga ujeli celo v objektiv, v kabinet predsednika vlade pa smo že poslali vprašanja za pojasnila.

Za zanimivost: v javnosti je zaokrožila tudi informacija, da se je Golob pravkar vrnil s počitnic v Dubaju, kamor naj ne bi potoval skupaj s Tino Gaber. Ali so bili skupaj z njim tudi otroci in ali je potoval na davkoplačevalske stroške, še ni pojasnil.

Nekdanji kulturni minister Prešiček je moral odstopiti, ko se je razvedelo, da je službeni avtomobil koristil za zasebne namene. (Foto: Delo, posnetek zaslona)

Prešiček je zaradi zlorabe službenega vozila moral odstopiti!
Spomnimo, da je nekdanji kulturni minister Dejan Prešiček moral leta 2019 odstopiti, ko se je razvedelo, da je službeno vozilo koristil za prevoz glasbil, ki jih sicer potrebuje za poučevanje na konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Za prevoz je sicer moral skrbeti njegov šofer. Sum kaznivega dejanja je zatem prevzela policija. Spomnimo še, da je Golob lansko poletje močno razburil javnost, ko je službeno potoval v Bruselj skupaj z otroki (tukaj), zaradi česar je tudi zahteval zamenjavo varovanja.

Domen Mezeg