Ali javna TV goljufa: Po POP TV sta Šarčeva LMŠ in Janševa SDS izenačeni, SD za Levico

Foto: YouTube

Ta teden iz javne RTV direktor Igor Kadunc še ni odgovoril na vprašanje, ali ravnajo pošteno, ko objavljajo raziskave javnega mnenja agencije, ki je v lasti nekdanjega nadzornika in člana programskega sveta RTV Slovenija, ki je bil tam ne predlog Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Težava ni le, da agenciji v lasti politično povezanega posameznika ni mogoče verjeti.

Še večja je, ker zakon članom programskega sveta prepoveduje sklepanje poslov z javno RTV, ki jih je Ninamedia dobila. Nikola Damjanić se je takrat iz lastništva umaknil. A ker se je medtem vrnil, se zdi, da je bilo to le zaradi tega, da bi se izognili klavzuli, ki prepoveduje takšno poslovanje in da bi preprečil nerodni videz.

Metodološke ali politične razlike?
Dodatna težava je, ker rezultati raziskave Ninamedie, ki jo ob javni TV objavljajo še Večer, Dnevnik in Mladina, odstopajo v politično smer tistih, ki so Damjanića v preteklosti predlagali v nadzorni in programski svet. Komercialna POPTV je včeraj objavila rezultate raziskave Mediane, ki že spet kažejo dramatično nižje rezultate za stranki LMŠ in SD kot raziskava Ninamedie teden prej. Najbolj dramatično rezultat med raziskavama odstopa pri SD Dejana Židana, ki ima po Mediani skoraj pol slabši rezultat kot po Ninamedii. Hkrati pa LMŠ Marjana Šarca po Mediani ni daleč pred SDS Janeza Janše. Največja vladna in največja opozicijska stranka sta skoraj izenačeni. Po Ninamedii je LMŠ daleč spredaj. Grafično so se rezultati obeh agencij, da ju lahko primerjam medsebojno in z volitvami upoštevam le za stranke opredeljene volivce, takšni

Nore razlike med rezultati Mediane za POP in Ninamedie za TVS

Dalj časa je že značilno, da Mediana pokaže boljši rezultat tudi SNS Zmaga Jelinčiča. Različen je med raziskavama tudi vrstni red. Na tretjem mestu je po POPTV že drugi mesec zapored Levica Luke Meseca, ki prehiteva SD. Po Ninamedii je Levica precej za SD.

Nihanja so značilna
Značilno nihanje v nekoliko daljšem obdobju, ki kaže, da Damjanić vsakič nameri več LMŠ in SD, manj pa SDS, kaže grafika na začetku so prikazani rezultati treh volitev, ki so bile lani in letos:

Mediana spet ni potrdila dviga LMŠ in SD v višave ki ga kaže Damjanićeva Ninamedia

Še posebej previden je treba biti, ker smo bili tudi v začetku lanskega leta pred volitvami poslancev priča podobnemu nihanju in visokim rezultatom za LMŠ in SD, volitve pa so se razpletle povsem drugače in je bila daleč pred obema omenjenima strankama SDS Janeza Janše. In to na treh volitvah zapored. Težko je pojasniti, zakaj se je lani ravno v mesecu pred volitvami poslancev popularnost SDS nenadoma dramatično povečala, LMŠ in SD pa padla.

Več o nenavadnem ravnanju prejšnjega vodstva javne RTV, ki ga je vodil Marko Filli, in nekdanjega programskega svetnika Nikole Damjanića, lahko preberete v povezanem članku, ki prikazuje tudi, da je zadnja leta Ninamedia tudi po ustvarjenih prihodkih zelo povezana z mestno občino, ki jo vodi Zoran Janković in kako se je spreminjalo lastništvo Ninamedie: Sum korupcije na TVS: Damjanićeva ali Jankovićeva Ninamedia?

Rezultate raziskave Mediane za POPTV, ki sem jih preračunaval za primerjave, lahko pogledate na povezavi tukaj. Primerjava rezultatov, ki sta jih objavili obe televiziji na bolj klasičen način, pa je takšna:

Velike razlike med rezultati Mediane za POP in Ninamedie za TVS

Peter Jančič, Spletni časopis

 • antimur

  Normalno, da RTV spletkari, laže in se povsem podreja zločincu in izdajalcu Kučanu in njegovi bandi. Zato se naj =bejo s prisilno članarino, od mene ne dobijo niti centa, pa če me preganjajo z njihovimi kučanističnimi tožilci in sodniki, tudi nad njimi je še kdo, ki jim bo dal po rdečem repu.

  • RATATA

   Sodnik prof.ddr.svinc je nad njimi!

 • PLavi-mil

  POP TV veliki advokat Serpentinška, moram priznati, da ga po dveh stavkih ne morem več poslušati, niti ne gledati servilnosti POP-ove presstitutke.

 • Antonius

  Lažnivemu medijskemu kartelu se lahko naivni slovenceljni zahvalijo, da so si izvolili globoki državi na uslugo,Serpentinškovo koalicijo.
  Mediji so nam v politiko podtaknili kleptomankovića, Bratuškovo, breznačajnega, oziroma brezročajnega Cerarja, in zdaj za piko medijskih posmehovanj še vaškega humorista Šarplaninška.
  Slovenija se bo odpravila na pot iz težav, ko bo slovenska volilna pamet zakapirala, da jo od osamosvojitve naprej v težavah drži prav Kučanova politikantsko kleptomanska, raznobarvna koalicija, ki se po neuspešnih liberalcih in Zaresovcih razteza od Desusa, strankarskih list do Mesečevih levičarjev.
  Ko je Janša sestavil koalicijsko vlado, ga je prav Desusov Erjavec najbolj izsiljeval.
  SDS, SLS in morda Brščičev Dom, če mu bo uspelo, bo koalicija, ki bo začela Slovenijo čistiti in vleči iz težav.
  Če bodo po volji zdrave volilne pameti, imele navedene stranke večino v parlamentu, potem tudi raznim Pahorjem ne bo uspelo v Ustavno sodišče spraviti preračunljivih prevarantov in lažnivcev.

 • SIMON ROZIC

  Vse vladne stranke niso vredne nič, kar bi se moralo upoštevati že
  ob volitvah, saj bi prag izvoljivosti v parlament moral biti vsaj 10%.;
  na ta način bi kaj kmalu zapluli v realne vode obvladovanja vladanja !
  Prepotentne leve Bratovšce in njej podobni bi odleteli za večne čase!

 • RATATA

  pa kaj gledate rezultate teh anket matr?!?! kumunisti so pač vse okupiral in si prilastil… tko je pa nč drgač! Kolk nas je vseh protikomunistov v osamosvojeni socjalistični Respubliki Sloveniji pa sploh ne vem.

 • Dragan Krstič

  N Pozareportuglasujte za najpravnika 2019. Moj izbor je ali dr. Klemen Jaklič ali sodnik Radonjić.Upam da boste vi storili enako.

  • Franc Šink

   Bom !

 • Rožle

  Pa sej vemo kaj bi se zgodilo, če bi spet zmagala stranka SDS na predčasnih volitvah ..
  Murgelski rdeči škrat bi enostavno LMŠ zamenjal .. s SDM ..(Stranka Damjana Murka)
  in bi vladali po lewaško še naprej .. kaj je pa narod izvolil .. se pa rdečuh enostavno požvižga

 • Marino Karli

  Janez Janša je sonce, ki nas greje in mesec, ki nam sveti, da se ne izgubimo v temi zlocinskega komunizma. Jaz sem ti hvaležen, naj te sreèa vedno spremlja, en košcek mojega srca bo vedno tvoj. Zato nikoli, ampak res nikoli ne bom dal svojega glasu nobeni drugi stranki kot SDS, stranki, ki je edina sposobna odrešiti slovenski narod komunisticnih zablod.

  • pupa

   PROVOKATORČEK 1 comments 1 votes , ki si ga je prilimal sam sebi.

 • Franc Šink

  Slovenski živelj obožuje barabe.

 • xtc

  Levaki drsijo,a ponarejajo.

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunizma! Vse njihove “ankete” so Kučanov agitorop!

 • Mahatma Ga

  Lastništvo. To. Treba se bo počasi vprašati tudi kdo je dejansko lastink pop TV. Vir vsega zla ni podjetnistvo. Ampak deregulacija in anonimno lastništvo. Saj sosed sploh ne ve za svojega soseda, da mu prav on s koruptivnim lobiranjem in diktiranjem zakonov greni življenje in potiska v revščino.
  1. odprava anonimnega lastništva
  2. Popolna materialna in kazenska odgovornost lasnikov podjetji. Nobenih državnih dokapitalizacij in odpisov.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Pa dejmo že enkrat vse sile, kar druge polovice Slovenije je, poslat ta zloglasni RTV na trg. Samo tako se stvari v Sloveniji uredijo. Oni so orodje že od takoj povojnih časov do sedaj prikrito orodje prej komunistov, sedaj neokomunistov. Ni šans za izgovor, da so oni državna javna TV.