fbpx

Ali je t.i. žrtev slovenskega vojaka, v resnici le tihotapec migrantov?

Daniel Malalan. (Foto: Fb)

Umetna afera o grožnji vojaka z orožjem zamejskemu radikalnemu aktivistu dobiva nove razsežnosti. Medtem ko dominantni mediji in opozicijske stranke skačejo v zrak in pozivajo obrambnega ministra Mateja Tonina k odstopu, je vrh Slovenske vojske zagotovil, da bo raziskal sporni dogodek. Na družabnih omrežjih pa nekateri tudi namigujejo, da je bila omenjena žrtev le provokator in v resnici del tihotapske mreže, ki pomaga migrantom pri prestopu slovensko-italijanske meje.

Afera dobiva vedno nove razsežnosti, saj so dominantni mediji spreminjali svojo zgodbo, da lahko lažje napadejo trenutno vlado. Omenjena žrtev se je nenadoma spomnila, da se je dogodek zgodil en dan prej kot je bilo sprva navedeno. V svojem poročanju so tudi zamolčali, da gre za pripadnika Antifa gibanja, ki so ideološko zelo sovražno nastrojeni do ljudi v službi domovine in slovenske desnice.

Nova “afera” je podžgala strasti na družabnih omrežjih. Nekateri so t.i. grožnjo vojaka civilistu spremenili v politični šov, drugi so zopet prikazali zamejca v popolnoma drugi luči na znane okoliščine. “Če se antifa aktivist nahaja v pasu takoj ob meji ste lahko v lastne otroke prepričani, da gre za del mreže za tihotapljenje migrantov, ki za ta svoj posel dobil zelo dobro plačilo. Ustavljeni moški bi moral odgovoriti na številna vprašanja, ki so povezana s 308 čl. KZ-1,” razmišlja uporabnik Darko Bulat.

Radikalni nečak Ivana Matija Mačka tudi tokrat ni mogel iz svoje kože. Povsem neargumentirano je ob komentiranju našega članka zapisal, da gre za “zagamani” fašizem, ob tem pa predsednika vlade Janeza Janšo, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka, notranjega ministra Aleša Hojsa, profesorja Žigo Turka in dolgoletnega poznavalca političnega dogajanja Miloša Čiriča obtožil, da ob tem le veselo ploskajo. Naš medij pa je pozval, naj ustavi fašistično propagando, karkoli bi to pomenilo.

V burno polemiko sta se zapletla predvsem Jakhel  in Miloš Čirič. Jakhel mu je očital nekatere pretekle poteze, ko je znani slovenski lobist delal za Agrokor. Ob tem pa tudi večkrat pokazal na njegovo simpatiziranje s fašizmom. Na Jakhlovo provokativno pisanje se je odzval Žiga Turk, ki je nov napad potomca komunističnih privilegirancev, označil za provokacijo. “Fašist” je PRovsko bolj učinkovita beseda za “nasprotnik socializma”, je rdečega nečaka umiril Turk.

Majda Širca še vedno objokuje “kruti” odziv slovenskega veleposlanika v Italiji na razširjene laži Blaža Zgage v tujini
Kratki besedni duel sta imela tudi nekdanja poslanca Državnega zbora Majda Širca in Jožef Jerovšek. Nekdanja vplivna političarka LDS in Zaresa se je odzvala na delovanje slovenskega veleposlanika, ki se je odzval na neresnične informacije v časniku L’Espresso. V tem italijanskem radikalnem mediju so objavili novinarski prispevek ” neodvisnega turističnega” novinarja v službi bivšega režima Blaža Zgage.

Tokrat je omrežje ponovilo vajo v slogu, ko so v aferi predstavili napačni datum in ga naknadno spremenili, sam antifajevec pa je t.i. travmatični dogodek prijavil štirinajst dni po dogodku. Prav na ta dejstva je opozoril nekdanji dolgoletni poslanec SDS Jožef Jerovšek. “Majda, a ti odobravaš Zgagine laži? Ob informacijah,ki jih je imel za 8.maj je Kunstelj pravilno reagiral. Šele pozneje(14 dni) so scenaristi odigranega incidenta zamenjali datum na 7.maj. Kot bivša ministrica bi morala ekspeditivnost veleposlanika pohvalit, zgagarjem stop! “

Vlada doživlja eno hujskaško afero za drugo, vse v režiji “neodvisnega medijskega kartela” in radikalne opozicije
Vlada kljub težkim časom, zaradi premagane epidemije korona virusa, nima miru pred novimi aferami v režiji “neodvisnega” medijskega kartela. Pri tem ji ne pomagajo opozicijske stranke LMŠ, SD in Levica. Svojih pet minut slave ni zamudil niti nekdanji predsednik Marjan Šarec, ko je v komentarju zahteval odstop svojega someščana, obrambnega ministra Mateja Tonina.

https://twitter.com/LevaUros/status/1271330736298012675

Prvak stranke LMŠ se je spomnil preteklosti, ko je njegove nepravilnosti v času vlade razkrival prav Tonin v vlogi predsednika KNOVS-a, kar Šarec še vedno ni pozabil. “In si ne predstavljam kaj bi obrambni minister Matej Tonin počel, če ne bi bil obrambni minister in če bi bil obrambni minister kdo drug,” je povedal Šarec.

Na njegovo izjavo se je odzval med drugim tudi zdravnik in kardiolog dr. Blaž Mrevlje. “Ker, čeprav vaški burkež, si nisem mislil, da bom kdaj tako dno videl. Negativna selekcija ima res neskončno dno,” je Šarca opisal Mrevlje. Prav te besede znanega slovenskega borca proti korupciji v zdravstvu nam slikajo, da je aktualna vlada v manj kot stotih dneh vladanja doživela vse, kar “slovenske normalne” vlade niso izkusile nikoli v  prvem trimesečju.

Luka Perš