Amaterstvo novih poslancev: Postopkov ne poznajo, za poslovnik se ne zmenijo, seje brez glasovanja prekinjajo

Rudi Medved (Foto: STA)

Predsednik tako imenovanega parlamentarnega “superodbora” Rudi Medved (LMŠ) je že takoj na začetku vrgel poslovnik DZ skozi okno, ko je ignoriral tako lasten predlog kot predlog poslanke SDS ter enostavno prekinil sejo, ne da bi stvar dal v glasovanje. Šlo naj bi za “začetniško napako”. Medvedova poteza kaže tako neresnost kot nepripravljenost na opravljanje poslanske funkcije v službi, državljanom pa daje jasen signal, kakšni amaterji iz vrst LMŠ želijo voditi državo!

Ta teden ustanovljeni skupni odbor parlamenta je v četrtek začel popravljanje zakona o zdravniški službi. Odboru za zdaj predseduje poslanec Medved s podpredsednico Violeto Tomić iz vrst Levice. Peter Jančič iz Spletnega časopisa jima očita vnašanje sprememb v zakone, ki so nedefinirane, nasprotujoče si ter zaradi svoje površnosti celo v nasprotju z ustavo.

A nazaj k četrtkovi seji: že samo zasedanje skupnega odbora se je začelo, milo rečeno, nerodno. Potem ko so bili člani odbora seznanjeni, da prihajajo nove spremembe, je dal namreč predsednik odbora Medved predlog za polurni odmor, zato, da bi si lahko poslanci v miru prebrali spremembe. Temu je nasprotovala poslanka SDS Jelka Godec, ki je s svojimi dolgoletnimi poslanskimi izkušnjami takoj prepoznala, da gre samo za proceduralne spremembe, in predlagala, naj nadaljujejo s sejo, s spremembami pa bi se seznanili sproti, kot je to praksa v DZ.

Medvedovo diletantsko vodenje seje
Predsednik odbora Medved se je že ob tem vidno zmedel in pozabil dati na glasovanje kateregakoli od dveh predlogov, sejo pa enostavno prekinil za nadaljnje pol ure. S tem je potrdil, da je v DZ popoln amater, kar je škandal, sploh glede na dejstvo, da se na spletni strani LMŠ hvali, kako ima opravljen izpit iz zakona o splošnem upravnem postopku. Opravljenega ima morda res, obvlada pa ga zagotovo ne. Ob tem se upravičeno vprašamo, kako je sploh prišel do potrdila o opravljenem izpitu, in ali ni morda vmes posegla kakšna “višja” sila. Še bolj škandalozno pa je dejstvo, da je bil Medved dolgoletni urednik dnevnoinformativnega in aktualnopolitičnega uredništva na Radiu Slovenija, a je popolnoma neveden glede poteka dela v državnem zboru, torej kot da nikoli v življenju ni spremljal dela poslancev. Pa še to: Medved ima v svojem življenjepisu na strani LMŠ navedeno, da je bil “urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija”, a kot lahko razberemo iz njegovega vodenja sej, je teh videl bolj malo, čeprav bi ravno po njegovem nazivu pričakovali, da jih ima v “malem prstu”. In če ne ve, kako se vodijo seje po novinarski plati, bi to pričakovali vsaj po politični. Rudi Medved je bil namreč celo direktor občinske uprave in kar dvakrat izvoljen v občinski svet Občine Zagorje ob Savi. Njegov življenjepis si lahko pogledate tukaj:

Vir: Spletna stran LMŠ

Poslanci so se na četrtkovi seji pogovarjali o katastrofalnem stanju v zdravstvu, torej ravno o tistem delu, o katerem so si nedavni člani koalicije zatiskali oči. Odbor je sprejel amandmaje prejšnje vlade Mira Cerarja z eno spremembo, to je, da za zdravnike EU veljajo isti pogoji kot za zdravnike iz držav tretjega sveta. Predlagani amandmaji SDS so bili zavrnjeni.

Kritike na račun vsiljenega zakona
Predstavnik sindikata Fides je opozoril, da ni problem manko kardiologov, temveč katastrofalen socialistični sistem zdravstva, ki ne spodbuja dobrega dela. Ravno tako so bili v sindikatu zgroženi nad predstavniki Levice, ki se navdušujejo nad zdravstvom v Venezueli.

Godčeva je bila besna, da ministrstvo izsiljuje poslance, da sprejmejo ta abortus od zakona. Otroške srčne kirurgije v državi ne bodo rešili politiki, temveč stroka. Vladajoči politiki v zadnjih štirih letih niso storili ničesar, zdaj bi pa želeli popravljati stvari na silo. Predlagani zakon je katastrofalen tudi zaradi dejstva, da od tujih zdravnikov ne samo, da ne bodo zahtevali znanja slovenščine, temveč ne bodo preverjali niti njihove strokovne usposobljenosti.

A. B.

 • stajerc5

  To zgoraj bom komentiral kasneje, ampak, poglejte kaj sem nasel malo prej:
  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5b3e32747040a/drzava-bo-ljubljani-vracala-28-milijonov-evrov
  Pa dober tek vam zelim pri zajtrku…

  • Soave

   + + + + + dobro, da sem samo kavo s cimetom spila !!

  • totex39

   Srbina je potrebno državno podpirati pri njegovih idejah.

 • pajot

  Mojster medved bi prekosil celo znamenitega serpentinška. Če bi hodil na lesarsko šolo,bi imel devet popravcev. Le od kje se tile znalci jemljejo?

 • Soave

  + + + + + +
  Ampak, saj se bo naučil, kako in kaj. Imel je sijajne vzglede, no !

  Ali pa bo kakšno novo ” prakso ” vpeljal. Mislim, da bomo še marsikaj doživeli.
  Bo pestro !

 • totex39

  No, pa bomo spet še na slabšem nivojo kot je bila Cerarjeva vlada, neverjetno kakšne ljudi imajo določene stranke, očitno za poslance v Sloveniji se prijavljajo same barabe z namenom, da zrušijo še tisto jedro, kar je zdravo.

 • Dillinger

  Rudi je pač koštrun.

 • sloustava

  Cesa vse ne naplavijo nove volitve. Bog pomagaj univ.dipl.novinarju, ups, praprotniku….

 • david23

  “Predstavnik sindikata Fides je opozoril, da ni problem manko
  kardiologov, temveč katastrofalen socialistični sistem zdravstva, ki ne
  spodbuja dobrega dela.”

  Takšen sistem ni samo v zdravstvu v tej državi! Sicer pa glede spoštovanja Poslovnika Državnega zbora – jah, v tej državi se ne spoštuje načelo meritokracije, ampak druga načela!

 • Dillinger

  Kot pijanci za šankom,eden čez drugega,
  vsi stari znanci,v malem vsi pijanci.

 • TOML

  Levičarsko klošarstvo.
  In levičarski klošarji tulijo, da je desnica nekulturna in neizobražena.
  Ravno obratno je.
  Ne pravimo jim zastonj rdeče opice.

 • domovina mili dom

  Dragi moji to ni bila napaka. To je bil demo prikaz delovanja mafijske države. Kako se bo delalo v bodoče.

 • Radolf Mitler

  Medved? A je ušel iz živalskega vrta?

  • tohuvabohu

   Šarec ga je najel za lovljenje zajcev.

 • Igor Furlan

  Nove volitve so izgleda pred vrati.

 • Jaka Sraka

  Tako ste se odločili na volitvah.

 • rubec

  Ta bednik iz zagorja ima ziher popravce. Vprašanje je samo ali več kot šest.

  • rrrrr

   Kaj bo revežu šest popravcev? Že to da si iz Zagorja se ne da nikol popraut. ..Pa se lohk še stokrat u Izlake preseliš …….

   • samotoje

    To bi morali posebej navesti, da narod ve. Torej: Rudi Medved iz Zagorja. Vse jasno.

 • lado

  BEDNIKI SLOVENSKI, VOLILI STE GA-JIH , A ZDAJ PA BLEJATE , EJ VAŠ ĆEFUR , BO POSTAVIL RADARJE !!!!! TO BO SPET TISTA ” AKCIJA GOTOF SI ” ,ANE ,BEDAKI NA MILIJON !!!!!!!!!! VAS JE TREBA TEPST , KER VAM TO PAAAAAŠEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!! NOOOOORIIIIIII “NAAAAAAAROOOOOOOD !!!! NI VAM POMOČI , BOTE-MO IZUMRLI V NEKAJ LETIH ZARADI RDEČIH BARAB KOT STE VEČ KOT POL NARODA , DEBILNEGA !!!!!! LJ ,POLNA ČEFURJEV, HALALOVCEV …….. SRAAAAAMOOOOTAAAAAAAA !!!! GOTOFI STEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!

  • Vera

   Piši z malimi črkami, ker s temi je tako, kot, da se dereš . Nič ne pomagajo velike črke , saj se novih in straih iz prejšnje vlade , nič ne prime . Saj imaš vsebinsko še kako prav napisano .

 • Franc Šink

  Bolj ga bodo lomili prej bomo imeli nove volitve.Tako res ne gre več.

 • xtc

  Levaki v parlament selijo vse večje debile-sicer z akadmskimi nazivi ampak kategoriji ustrezajo,kajti vsi pametni so že davno pobegnili od njih.

 • Krtača 20

  Desni lohk sam še razmišljate v kero mišjo luknjo se boste skril in se grel s kurjenjem vašega fašističnega programa. Ta cajt bo pa janša skakal okrog ognja samo vam v zabavo. Še Ljudmila je velikemu odrekla podporo tko da bajbaj.

  • črnaovca

   Janez se bo samo spomnil časov ob tabornem ognju ko je vodil mladince v Jajce, žal se je tisto izkazalo za klopotec

  • tohuvabohu

   Ne joči, Kučanova krtačka za gobec. Saj bodo kmalu nove volitve.

  • macon

   Nižanje davkov na prihodke iz dela je po novem fašistični program, višanje le teh pa je po novem naprednost in liberalizem. Skrtačeni, pa ti si res pravi udbomislec in udbodemokrat.

 • črnaovca

  Na tistem odboru se je Godčeva hudo jezila in jezikal a ni predlagala nobene rešitve. kritizerstvo je najlažji posel

  • tohuvabohu

   Lažeš, ovca. SDS je dala predloge, ki pa jih je ZP-služba gladko zavrnila zaradi nekih butastih pomislekov, namesto da bi predlagala izboljšave.

 • Vera

  No , zdaj pa imate ” nove obraze “, ki o delovanju v DZ- u nimajo niti najmanjšega pojma . Upam , da nimajo v planu ” diktature ” , vsaj tako kaže, da bodo udarjali po mizi, kot so nekoč tršice in tovarši v OŠ-ah .

 • Aron

  ‘S tem je potrdil, da je v DZ popoln amater, kar je škandal, sploh glede na dejstvo, da se na spletni strani LMŠ hvali, kako ima opravljen izpit iz zakona o splošnem upravnem postopku. Opravljenega ima morda res, obvlada pa ga zagotovo ne. Ob tem se upravičeno vprašamo, kako je sploh prišel do potrdila o opravljenem izpitu, in ali ni morda vmes posegla kakšna “višja” sila.’

  kater idiot vam piše te pamflete? kaj ima izpit iz ZUP skupnega z delom v DZ. idioti. in ti analfabeti in njihove gazde naj bi vodile državo? adijo pamet.

  • tohuvabohu

   Bebo. Upravni postopek in poslovnik DZ imata veliko več skupnega kot ti in zdrava pamet. Če nekdo obvlada upravni postopek, najbrž smemo od njega pričakovati tudi obvladovanje vodenja v parlamentu.

   • Aron

    Niti približno. Vem, da si neizobražen osel, zato si pred komentiranjem preberi ZUP, ki nima nobene veze s poslovnikom DZ.

  • antimur

   Bratušca ima opravljen magisterij, ki ga je kot originalnega, ne kot plagiat, požegnal celo sam levofašistični Brglez, pa je ženšče kljub temu samo eno odvratno, zabito kučanistično sranje.

 • tohuvabohu

  Še se bomo smejali. Vsaj do novih volitev.

  • piko8

   Pa nekateri tudi umirali na račun rdeče drhali!!

  • učko

   Debili se bojo smejal, ostali bomo klel !

   • tohuvabohu

    Debili se smejejo brez razloga. Mi pa ne.

  • samotoje

   Ni več časa za smeh.

 • alojz

  V rdečih revirjih so istobarvni zelo popularni tudi na volitvah. Pa poglejmo kako delajo v praksi. V Trbovljah so po mnogih letih le zamenjali lesen most z lepim betonskim. Ko je bil končan so se pa spomnili, da bi strugo poglobili in cesto dvignili za 40 cm. Nov most bodo seveda porušili in naredili novega. Saj ovce plačajo.

 • radames

  Aha, Rudi Medved! Iz zaletenega Vala 202! Adijo! Aja, saj res. Tud na TV je bil.
  S serpentino naredita oddajo na valu 205! Ja, pa zares na srednjevalovnem območju!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!