fbpx

Analitik Iršič o medijskem pogromu: Gre za koordinirano akcijo, s katero skušajo preprečiti propad socialističnih strank, ki jim je zaradi dobrega dela vlade že grozilo, da poniknejo v obskurnost!

Marjan Šarec in Dejan Židan.

Na družbenem omrežju Twitter je dober poznavalec Kitajskega gospodarskega in političnega sistema razkril nekatera dejstva, ki jih dominantni mediji vztrajno ignorirajo. Mitja Iršič uvodoma poudari, da pri nabavah zaščitne opreme tekmujemo z velikimi državami, ki jih sicer nikoli ne bi mogli premagati. Tem maske med drugim urejajo sposobne obveščevalne službe, ki niso prestreljene z lepimi Natašami. Oddaja Tarča je tako po Iršičevem mnenju popolnoma ignorira razmere, v katerih smo se znašli, med drugim zaradi praznih skladišč zaščitne opreme, dva največja krivca za to pa zdaj kličeta k interpelaciji, kar je zgodovinski unikum in novo dno slovenske politike. Po Iršičevem mnenju gre za koordinirano akcijo, s katero skušajo preprečiti propad socialističnih strank.

Na družbenem omrežju Twitter je dober poznavalec Kitajskega gospodarskega in političnega sistema razkril nekatera dejstva, ki jih dominantni mediji vztrajno ignorirajo. Mitja Iršič uvodoma poudari, da osebno pozna Kitajce, ki se ukvarjajo z logistiko in se zadnje čase ukvarjajo pretežno le z dobavo mask, ventilatorjev in sredstev za dezinfekcijo. Kot pojasnjuje, gre za dog-eat-dog tekmo, kdo bo dal več, Slovenija pa kot mala država nikoli ne bo mogla dati največ: “Tujim državam maske urejajo operativno sposobne obveščevalne službe, ki niso kadrovsko prestreljene z lepimi Natašami. Igra kdo da več, se hitro spremeni v igro kdo koga pozna. Pomembnejši zmaga. Veze so ključnega pomena, ko sta ponudba in povpraševanje tako neuravnotežena.” Tudi maske, ki jih je pomagal dobaviti Aleksander Čeferin niso brezplačno kosilo. Prvi mož Alibabe Jack Ma je intimno povezan z vrhovi partije in taktiko zastonj priboljškov že desetletje s pridom uporablja v ASEAN državah, da s korenčkom in palico poskrbi za večjo servilnost lokalnih voditeljev do interesov svoje države.

Oddaja Tarča popolnoma ignorira razmere, v katerih smo se znašli, med drugim zaradi praznih skladišč zaščitne opreme
“Maske smo nujno potrebovali – dobesedno je šlo za vprašanje življenja in smrti. Kdor jih je lahko pridobil, mu izrekam poklon – jaz jih ne bi mogel, tudi če bi kdo ponudil 5 evrov na masko,” v nadaljevanju poudarja Iršič, ki ugotavlja, da je bila oddaja Tarča zastavljena tako, kot da smo sredi normalnih časov, ne pa sredi največje krize v zgodovini človeštva, oni pa problematizirajo javna naročila, ki so se izvedla v miru in na slovenski ležerni način, ne da bi se komu mudilo. “Da se od na stotine izvršenih naročil problematizira selektivne na podlagi ‘tale je pritiskal name’ je norost in življenje v mehurčku, ki se ne zaveda preteče katastrofe, v katero nas je spravil Marjan Šarec s svojo neaktivnostjo,” pojasnjuje.

Mitja Iršič

Dva največja krivca za prazna skladišča zdaj kličeta k interpelaciji, kar je zgodovinski unikum in novo dno slovenske politike
Da bi v takšni situaciji slovenski že privzeto okoreli naročilni stroj deloval kot po maslu in tekmoval z bolj agilnimi tujimi tekmeci brez zdrsov in impromptu bližnjic je v najboljšem primeru naivnost in v najslabšem gnusno politikantstvo, meni Iršič. “Dva največja krivca za prazna skladišča, ki sta se znašla tam in politično oportunistično sredi takšne katastrofe kličeta k interpelaciji (zgodovinski unikum!) pa sta tako pokvarjena politikanta, da že lahko rečem – dosegli smo novo dno slovenske politike,” opaža. Dejstvo pa je, da so Zdravka Počivalška namerno snemali in da je oseba na drugi strani vedela, da se pogovor snema, saj ga je hotela vzpodbuditi, da v slušalko pove, naj se izplačajo vsi avansi. “Tudi izdaja mailov je kriminal. Policija bo imela lahko delo, če hoče zagristi v ta kostanj,” meni Iršič.

Gre za koordinirano akcijo, s katero skušajo preprečiti propad socialističnih strank
Dejstvo, da se je pogovor snemal, da so hoteli Počivalška vzpodbuditi, naj pove nekaj kar so si želeli in še posebej to da je predstavnik blagovnih rezerv nastopal kot da je na predvolilnih soočenjih on pa je del antiJanša zavezništva je pomeljivo – gre za koordinirano akcijo, v nadaljevanju svojega zapisa poudarja Iršič in dodaja, da vlada dela dobro: “Socialistične stranke so bile tik pred tem, da poniknejo v obskurnost kot v Veliki Britaniji in ZDA. Plaz odgovornosti za nastalo situacijo je bilo treba preusmeriti drugam, vsaj dokler leva politika ne dobi novega mesije (Šarec je politično truplo).”

Foto: STA

V začetku leta je Iršič na Kitajskem spremljal izbruh epidemije, ki se je sprevrgla v globalno pandemijo…
Iršič je bil januarja sicer na Kitajskem, od koder se je za Nova24TV, nacionalno televizijo, Siol in Ognjišče večkrat javljal. Med drugim je rotil našo vlado v odhajanju, da obstaja velika verjetnost pandemičnega tsunamija kakršnega še nismo videli. “Ko sem prišel nazaj v EU in brez vsakega preverjanja temperature stopil na slovenska tla in ko mi je NIJZ takrat pod vodstvom zvestih SD-jevih kadrov povedal, da lahko mirno grem med ljudi, če nimam vročine… Takrat sem že vedel da drvimo v prepad,” pojasnjuje. Kljub dobrodušnim nasvetom socialdemokratov iz NIJZ je šel Iršič v samoizolacijo.

A vedel je, da se bliža neizbežno. Takrat so se v Italiji in Franciji že začeli pojavljati prvi primeri. Popolna nevihta je bila na vidiku in nekatere države so bile že v bojni pripravljenosti. “Kljub temu, da sem vedel, pa si nisem mislil, da bo Šarčev ego takšna destruktivna sila, da prav do zadnjega (le da nagaja Janši) ne bo napovedal izrednih razmer. Prav do konca smo poslušali o tem kako na desnici politiziramo in kako stroka veli, da se lahko asimptomatični družijo,” poudarja.

V četrtek smo imeli 79 mrtvih, eden glavnih krivcev za to pa bi interpeliral tiste, ki so gasili njegove požare. “A po svoje na interpelacijo komaj čakam – čas je, da vsi izvemo kaj se je zgodilo tiste usodne dni od 1.3 do 13.3. Čas je, da maske padejo. Šarec ne spada v politiko,” zaključuje Iršič.

Vuhan (Foto: Wikimedia Commons)

Rok Krajnc