Analitiki: Kakšno Evropo nam ponuja levica in kakšno desnica?

Foto: Demokracija

Slovenske politične analitike smo vprašali, kakšno Evropo nam ponuja levica in kakšno desnica?

Dr. Stane Granda: “Prebivalci Evropske zveze so si enotni, da je nujno potrebna, a v obstoječi obliki in vsebini obsojena na umiranje. Ustanovitelji so si zamišljali združeno Evropo kot spravljeno in močno. Podlaga za skupno življenje v njej naj bi bile demokracija, solidarnost, strpnost, pravna država. Njenim pripadnikom naj bi bila poroštvo svobode, dostojanstva, varnosti, miru in blaginje ter duhovnega in materialnega napredka. Cilji nastanka so vse bolj oddaljeni. Krščanstva, ki je prevevalo in spodbujalo ustanovitelje, ne smete niti omenjati. Voditelji EU so se prezgodaj odpovedali temeljnim idejam ustanoviteljev, nadomestila zanje nimajo oziroma se izživljajo v ‘karkolizmu’.

Foto: Nova24TV

Temeljni vzrok za zaostajanje za cilji nastanka EU je prelom enake distance do vseh treh totalitarizmov: komunizma, fašizma in nacizma. Evropska demokracija je sklenila na eni strani nemoralno zavezništvo s kapitalom, ki postavlja denar nad človeka, na drugi pa z tistim delom ‘socialdemokracije’, nekdanjih komunistov, ki se skrivajo za krinko antifašizma. Zanje so fašisti vsi, ki se z njimi ne strinjajo. Kot normalnost vsiljujejo predsodke, sovraštvo in nestrpnost. Slovenija in Romunija sta kronska primera. Tudi katalonski primer je sramota. V EU vse več prostora dobiva improvizirana demokracija, njena mračna podoba in vsebina. Bližnje rešitve za vse bolj zaskrbljive razmere v Evropi ne bo, dokler bo temeljni pogoj družbene uspešnosti vodilnih politikov število ur v fitnesu, dokler bodo temeljni družbeni problemi skrb za položaj kapitala, ekologija in potrebe istospolnih. Ne zanikamo problemov, le njihova hierarhija je napačna. Vse se mora začeti pri Človeku.”

Desnica za ohranitev izvirne ideje projekta EU, levica bi jo uničila
Mitja Iršič
: “EU je desni projekt povojnih krščanskih liberalcev, ki so želeli med sabo trgovati brez nacionalnih meja in s tem prebivalcem svojih držav izboljšati življenjski standard. Ker je nastala kot projekt skupnega napredka in sinergije dobičkov, je preživela. Če bi nastala na načelih socialističnih krilatic, birokratizacije in redefinicije družbenih norm, bi šla po poti SFRJ. Zdaj ko se levica – tako na domači kot na evropski ravni − vedno bolj radikalizira, so njeni cilji jasni: sociološko popolna dekadenca našega načina življenja (tako s pomočjo tihega sistemskega rahljanja schengenskih meja kot z ideološkim napadom na zahodne vrednote), ekonomsko pa rehabilitacija socialističnega kolektivizma. Desnica se kljub različnim pogledom o izvedbi trudi ohraniti izvirno idejo projekta. Levica bi jo rada izrodila.”

Mitja Iršič (Foto: Demokracija)

Dr. Matej Makarovič: “Težko govorimo na splošno, saj obstajajo med državami znatne razlike. Na evropski ravni je ta trenutek pomembnejša razlika med na eni strani levo in desno sredino, ki obe podpirata povezano Evropo, in na drugi levim in desnim populizmom, ki to evropsko vizijo iz takih ali drugačnih razlogov rušita. V Sloveniji je bolj opazen levi populizem, ki ga pooseblja Levica, vse bolj tudi SD, medtem ko leva sredina kakšne prepoznavne vsebine nima. Slovenska desna sredina ima jasnejše pozicije, mislim, da si prizadeva za določeno ravnovesje med nacionalnimi in evropskimi poudarki.”

Matej Makarovič (Foto: STA)

Dr. Vasko Simoniti: “Levica in žal tudi del desnice nista verodostojna. Prva vse, kar očita slabega drugim, počenja sama. Povezana je s skorumpiranim pravosodjem, policijo in z bančnim kriminalom itd. Druga uporablja samo besednjak dobrikanja javnosti. Zavezana ‘settebandierismu’ čaka le na to, da bi bila deležna vsaj delčka oblasti. Če ji je dovoljeno ohraniti parole, v katere sama dejansko niti ne verjame, sodeluje pri vsakršni oblasti in z vsakršno oblastjo. Levica in takšna desnica seveda nista vredni zaupanja. Ljudem ne ponujata varne sedanjosti doma in tudi v Evropi jim ne obetata dobre prihodnosti. Ob prihajajočih volitvah v evropski parlament se je treba odločiti za tisto možnost, ki zagotavlja varno in ustvarjalno ter svobodno demokratično družbo. Vsi kandidati, ki so bili premišljeno in odgovorno uvrščeni na skupno volilno listo Slovenske demokratske stranke (SDS) in Slovenske ljudske stranke (SLS), so odlični predstavniki in zagovorniki omenjenih svobod in duhovnih prostosti. Kot poznavalce posameznih področij jih odlikujejo izkušnje in prepoznavni rezultati. Kot aktivni državljani in politiki pa se jasno zavedajo, kaj sta domovina in država in kako nujen ter v kolikšni meri potreben je skupen evropski okvir. Ti predstavniki naše Slovenije v Evropi ponujajo ljudem doma in v Evropi varno sedanjost in obetavno prihodnost.”

Vasko Simoniti (Foto: Nova24TV)

Dr. Ivan Štuhec: “Vizija Evropske skupnosti, kakršno so imeli ustanovitelji, je združevala demokratične in evangeljske vrednote. Sprava med drugo svetovno vojno sprtimi stranmi je bila mogoča samo na podlagi krščanskega odpuščanja. Spravo je bilo treba konkretizirati v solidarnostno načelo na tistem področju, ki je predstavljalo stalno nevarnost za novo oboroževanje in nove spopade. Za to je bila sklenjena skupnost za premog in jeklo, kot to imenuje Robert Schuman, eden od ključnih očetov moderne Evrope. Gre torej za nesporno dejstvo, da je več kot sedemdesetletni mir v Evropi – z izjemo vseh držav pod komunistično diktaturo in po njenem padcu – sad duhovnih vrednot krščanskega izvora. Kakršnokoli zanikanje krščanske dediščine in odločilne vloge pri vzpostavljanju Evropske unije je odklon od temeljev, na katerih stoji Evropa po drugi svetovni vojni. Temu dejstvu na žalost niso bili in niso vedno zvesti niti tisti politiki, ki se sklicujejo na krščansko tradicijo. Toliko manj pa to lahko pričakujemo od politikov, ki jim je edini cilj biti in ohraniti oblast za vsako ceno, ne oziraje se na vrednote, ki so vgrajene v temelje Evropske skupnosti. In na tokratnih volitvah za evropski parlament se bo odločalo točno o tem, ali hočemo Evropo miru in solidarnosti ali pa Evropo ideologij in konfliktov.”

Ivan Štuhec

Ivan Štuhec (Foto: Primož Lavre)

Dr. Matevž Tomšič: “Levica in desnica se vedno bolj razhajata glede razumevanja tega, kaj so temeljne evropske vrednote. Levica zagovarja politiko multikulturalizma, ki temelji na kulturnem relativizmu in zanikanju pomena medkulturnih razlik. To se odraža v njeni politiki ‘odprtih meja’. Medtem desnica bistveno bolj poudarja pomen evropske kulturne zapuščine in se v večji meri zavzema za ohranjanje njene specifičnosti in samobitnosti. Zato je evropska desnica, predvsem Evropska ljudska stranka kot njen večinski in zmerni del, kljub velikim napakah in odklonom iz zadnjega obdobja še vedno glavni garant uspešnega razvoja Evropske unije. Množično sprejemanje migrantov iz tretjega sveta, predvsem iz večinsko muslimanskih držav, ki ga zagovarja levica, bi imelo namreč pogubne posledice za evropsko varnost in stabilnost.”

Matevž Tomšič (Foto: STA)

 • garfi

  “levica” obljubja raj ustvari pa pekel, vedno, znova in znova
  lažnivci prevaranti in nesposobneži so: lmš-sd-l-smc-desus-bratušek-jelinćić-itd
  levi katoliki-nsi so stranka pokvarjene in neverodostojne rkc in izdajalskega papeža

  • Slovenka

   Saj poznaš tisti: pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.

   • garfi

    nekaterih v nsi
    komunajzli pod raznimi imeni in fasadami pa nimajo niti dobrih namenov

    • Slovenka

     Kriptokristjani in krščanski socialisti.

 • xtc

  Levica vam ne ponuja Evrope koreninskih vrednot,pač pa anarhijo Tretjega sveta spevcano z sexsualnimi iztirjenci,skratka družbo kolapsa in propada ne napredka.
  Težava EPP je ,da je treba iz nje soditi izdajalce tipa Merckel,Macron in znatno omejiti anarholiberale.

 • tomnidari

  Glede bodočnosti EU ne zaupam nobeni parlamentarni stranki!Še za slovensko bodočnost bi vse parlamentarne stranke iz parlamenta vrgel! Naši- vaši je poglaviten program vseh! Jebite se!

 • Slovenka

  Skupek pametnih mnenj, ki bi si ga moral prebrati vsak inteligenten človek.

 • pajot

  Koli burac slovenceljne za evropo. Polovica jih bo ostala doma,jedla pečene piške in gledala Kmetijo.

 • Valter BraniSlav

  Seveda desnica ponuja vec.
  Zal pa Slovenska desnica prevec pljuva in zaradi tega ne more biti v vladajoci koaliciji

  • garfi

   prenehaj pljuvati titoist

 • Felikss_AH

  Zgrešeno vprašanje ker niti Levica niti Desnica ne ponujajo ničesar… ker v obstoječi sestavi tudi ne morejo. Pravilno vprašanje je kaj nam pripravljajo Pravi Gospodarji ali ZOG iz ozadja in zakaj. Na to vprašanje pa iskreno ne bo odgovoril nihče od vrlih analitikov… ker se dobro zavedajo kakšne bi bile posledice če bi omenjali prave arhitekte “multikulturalizma” in ne samo izdajalske protagoniste.

  Obstajata samo DVA preprosta vprašanja – KDO je zasnoval EU in s KAKŠNIM namenom… zato še enkrat… kot anonimni “analitik” si lahko privoščim odkritost

  EU je zasnovana po načrtu Avstrijsko-Japonskega bastarda Coudenhove Kalergi-ja z namenom odprave Nacij in nacionalnih držav. Mehanizem odprave Evropskih narodov je tale tako imenovani “multikulturalizem”, pri čemer MOŠKI “begunci v boljši life & fuk” iz Tretjega Sveta imajo funkcijo paritvenega orodja z Evropejkami. Novi rjavo-bastardirani Rasi pa bodo vladale Bankstersko-Židovske Aristokracije z Rotenhscildsi na čelu

  DOKAZ – Groteskne JAVNE IZJAVE že samo Sarkozy-a in Timmermansa:

  SARKOZY – – Sarkozy: Challenge of the 21st Century: Racial Interbreeding (FRANCAIS, intro anglais) – https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g

  TIMMERMANS – – Europe will be diverse, or war! – https://www.youtube.com/watch?v=q94syUDDhxA

  Tisti ki “mislijo” da so to nore fantazije pa naj odgovorijo na tri preprosta vprašanja:

  1. Zakaj se MILIJONI PREDVSEM mladih moških Črnih in Muslimanov spuščajo in celo dovažajo v Evropo – ?

  2. Koga bodo desetine milijonov teh “beguncev v boljši life & fuk” v Evropo torej kavsale. Še ovac ni dovolj za tako maso teh kozjejebcev… avtomobilski auspuhi pa večini zagotovo ne pašejo

  3. Zakaj po Nemčiji na primer izvajajo številne izobraževalne programe za “begunce” kako pravilno in uspešno pristopiti Nemkam da ih lahko… kaj-?… držijo za rokice mogoče in berejo poezijo z njimi-? – German government creates online sex manual for immigrants – https://www.upi.com/Odd_News/2016/05/14/German-government-creates-online-sex-manual-for-immigrants/9151463264933/

  Za vse vpletene v ta načrt pa obstajajo dve “prestižne” nagrade – ena je “Charlemagne Prize” in tu so nagrajenci – https://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne_Prize

  Povsod se pa čedalje bolj množijo razne reklame po TV in po velikih panojih, kjer je zraven Črnca obvezno Plavolasa Belka. Jew-Hollywood pa ta program izvaja že DESETLETJA. Tiste najbolj zagamane in vztrajne dvomljivce pa lahko dodatno zbombardiram s še goro drugih evidenc… če bi dobili popadke radovednosti in bi ih slučajno res “zanimalo”

  • RATATA

   Začudil sem se predvčerajšnjim, ko sem po poti poslušal Studio ob sedemnajstih na RaprviSlo. “Modrec” je omenil Kalergija v smislu, da on s svojim Planom ponuja eno in edino obliko Evrope, da ne bo več vojne. Torej v nasprotnem vojna bo je še izustil. Bo, ja, ravno zaradi tega, kar z izvrševanjem tega kalergijevega plana vsiljujejo.
   … in vse žveplo bo prekrilo …, kot je enkrat že tam dolih, ko so se tako zelo pederajsali.. !!!

   • Janez Kepic-Kern

    TITOV – DAN MLADOSTI” – JE MIMO !
    JE
    PA RES
    ŽE NARAVNOST – GRESKEN, BIZAREN “PRAZNIK” – NEKATERIH,
    KI
    BOGVE ZAKAJ SLAVIJO – DOKAZANEGA MNOĐIČNEGA
    BESODNEGA
    KP – STALINISTIČNO- KOMZNISTIČNEGA – POLIT MORILCA !
    IN
    TO
    V GLAVNEM – NEOBOROŽENIH – LJUDI !
    Čudaško – kar le more biti – ni kaj !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    P.S.
    .I. – “TITO”
    NI
    USTVARIL – NIČ POZITIVNEGA IN TRAJNO POMEMBNEGA.
    LE
    NA
    STOTISOČE NESODNO KP POLIT POMORJENIH – M R L I Č E V !
    JE
    TISTI “NJIH – “SD” – J.B. TITO – ” U S T V A R I L ” . Dejstvo. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

    NO !
    ČE ČLANI “ŽAL R. SLO” – VERJETNO ŽE
    ZELO ŠIBKE
    “POLIT STRANKICE – SD ” – ZDAJ LETA 2019 – GREDO “ROMATI” V KUMROVEC
    JE TO
    – KOT ENA “KOMEDIJA-TRAVESTIJA” ! Neko, se tdi
    skoraj popolnoma

    IRACIONALNO DOJEMANJE IN POČETJE !?
    KI
    HOČE BITI – NEKAKO POVEZANO Z “DOMNEVNO – POZITIVNO”
    DOBO,
    KO JE V EX KP,ZK SFRJ YU
    – MONOPOLNO
    – KAR ZELO TRDO”
    “VLADAL – TISTI ČUDNI ČLOVEK, predstavljan kot T.I. MARŠAL J.B. TITO.!
    OD
    SMRTI T. I. “MARŠALA TITA” JE MINILO – SKORAJ – 40 LET !
    NIHČE
    OD SEDANJIH MLAJŠIH ČLANOV IN PODPORNIKOD – TE VPRAŠLJIVE STRANKE – “SD”
    ZA
    LASA ŽIVLJENJA “ZLOGLASNEGA “MARŠALA”
    NI
    VI BIL ODRASLA OSEBA, ki bi lahko polno razumevala
    DEJANSKE DIMENZIJE
    IN NOTRANJI USTROJ EX SFRJ TITO YU PRED LETOM 1980 !
    Meni osebno
    Janezu Kepic-Kernu – se zdi,
    da je iz dobe t.i. ex KP, ZK TITO YU – mogoče
    POVZETI
    LE
    ZELO VELIKO – SLABIH DOGAJANJ ILO
    ČESA
    SE NAM JE VNAPREJ TREBA – VSEKAKOR IZOGIBATI !
    Jaz Janez Kepic Kern iz osebne udeležbe – poznam
    le
    1960, 1970. 1980. leta
    “žal našega” v naši Sloveniji delujočega EX KP, ZK KOMUNIZMA-KP, ZK SOCIALIZMA .
    V
    katerem nisem osebno sodeloval.
    ampak
    sem ga opzoval – bolj s strani.
    Kot
    je razvidnno iz – danes, leta 2019
    precej dostopnih e-virov
    je
    bil čas
    PREDVOJNEGA
    IN MEDVOJNEGA KPJ, KPS STALINIZMA, KOMUNIZMA – PA RES
    IZJEMNO
    NEGATIVEN, NESODNNO POLIT MORILSKI – ŽE ZNOTRAJ SAME KPJ IN KPS
    KOT
    TUDI
    IN PREDVSEM KP STALINSKO POLIT NASILEN
    NEPOSREDNO
    DO SAMEGA PREBIVALSTVA EX KRALJEVINE JUGOSLAVIJE !
    Veliko tega,
    takih vsebin o polpretekli
    z ex VKP/b STALINISTIČNIM IN TITOISTIČNIM KOMUNIZMOM
    – NEGATIVNO
    OBELEŽENIM DOGAJANJEM – je danes najti – NA INTERNETU . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    ŽE SAMA
    PODOBA OSREDNJJEGA EX KP, ZK ČLOVEKA – T.I. “MARŠALA TITA”
    – JE IZ ČASOVNE
    DISTANCE – KOMAJ VERJETNA

    CITATNO
    VAM
    PODAJAM – NEKAJ LINKOV
    O
    VPRAŠLJIVI IDENTITETI
    IN
    O
    ZELO SPORNIH GEJANJIH – TEGA EX KP, ZK – MARŠALA TITA.

    POŠTENJAK,HUD NASPROTNIK J.B. TITA,
    KOSOVSKI SRB
    MOMČILO JOKIĆ
    Tajni dosije J.B. TITO

    https://www.telegraf.rs/ves

    MOMČILO JOKIĆ TV INTERVJUJI
    Jedino ja znam, ko je bio Tito, itd.

    https://www.google.com/sear

    akademik, srb,
    dr. Jovan i. DERETIĆ Istina o Titu
    https://www.dailymotion.com

    HR PEVEC ARSEN DEDIĆ Priča o Titu
    TITO NAM JE IGRAL F. CHOPINA
    NA LADJI – GALEB
    https://www.youtube.com/wat

 • Olga101

  Levica je rak, ki razkraja Evropi in svet! Vse bi naredila za oblast! Ker se jim je vse sfizilo, bi se zdaj z zlorabo mladih šli “podnebno pravičnost”!?? Kaj to pomeni, ne vedo niti sami! Gre samo za dobro plačane sinekure nesposobnih in nezaposljivih levičarjev, ki so se razpasli povsod!

 • RATATA

  Merkel Angela (varnostnikov angel, ki ima hlače brez durc, je sprožila plaz beguncev.
  l. 2008 so Američani zaprli nelikvidne banke, Angela Merkel (AM) je pa z njenim voznikom (na invalidskem vozu, s svojimi kolesi za prizadete-neprištevne) omogočila poravnavo 500 biljardnih dolgov na račun davkoplačevalcev.
  Sedaj pa daje za begunce 5 (pet) miljard E (t.j. 1% tistega, kar je dala bankirjem).
  Najprej so iz Grkov iztisnila 300 mia (od tistih, ki so si prisvojili grško gospodarstvo in njih denar ter ga prenesli v Nemčijo. (takrat je bila cena nafte in plina zelo visoka. Oljarji so imeli še velike kredite, banke visoka upanja in verjetnost da bodo naftarji tudi kupili nemške produkte (prirejene na njihove apetite).
  Nemške banke polne denarja iz vseh virov, dolgov, upanja na dobičke (- kredite).
  Potem pa begunci, ki so jih povzročili orožje (ameriško orožje, plačano z arabsko nafto, rusko orožje, plačano z denarjem za ruski plin, nemško orožje (tanki, podmornice, …), narejeno v Nemčiji in to na kredite tistih bank (klopi), ki so pobrale l. 2008. vso realno vrednost !
  Vse to pa vahtarjev z angelskimi obrazi s hlačami brez durc in tudi brez jajc! Ob asistenci voznikov na invalidskih vozičkih.
  Invalid = neveljaven Prištevni = prešteti volivci pa z dvigovanji
  rok vse to prenašajo = nosijo.
  Televizija pa vse to prinaša. Ta, ki naj bi daleč videla, vse slišala, vse zvohala in zavohala, z nami skupaj to občutila, …..
  Nekoč so črne junce z žajfo prali, pa jim nikoli ni ratalo, da bi iz črnega junca naredili belega (pametnega) vola.
  Danes pa vsi ne vidimo to, kako nas farbajo vsi tisti, ki ne delajo, ki njih moč merijo v Wattih, ali kalorijah (tudi špeh se meri v kalorijah ali Wattih. Mi dobivamo Watte iz vode in od sonca. V hidroelektratnah imamo Koseze ali Paplerje, ti pa kolnejo oblast, ki je tako neumna, da zapravlja davkoplačevalski denar za rešitve, ki so vredne samo 1/3 tistega, kolikor danes lahko dobimo za hipoteke (nekdanje obljube, nekdanja upanja, nekdanje kredite, ker je razvoj že prišel tako daleč da lahko dobite za realni denar že trikrat več.
  Naša oblast ne ve, kaj je delo, nekaj denar, ne kaj je špeh (zavit v cajt’ng papir), ne kaj je »tele- », saj nas ima za nevedna teleta, ki jih kolje ko še rastejo, namesto, da bi jih rezali kot junce in delali iz le-teh vole, ki bi jim verjeli še kolikor toliko trezni ljudje – volilci.
  Sedaj je veljal koodinatni sistem sever – jug + vzhod – zahod. Center je 0-3600 in +1800 in -1800.
  Sonce se je vrtilo od vzhoda proti zahodu, na severu je bil severni (pozitivni) pol, na jugu južni pol. zvezda severnica je blestela na severnem polu, na južnem polu je bil južna ??? zvezda.
  Pa so pred 3500 leti zakopali »nebesno ploščo, ker nekaj ni štimalo (ker so prišli z zahoda »begunci« z vzhoda pa prinesli svojo zvezdo »?????« Katera je bila to, ali mogoče Merkelnova s svojim Angelnom, ki sedi na »neveljavnem« – fouš vozičku, ki ni sploh registriran (vsaj zato je neveljaven), ker ne paše v nobene regelce, ki ustvarja vero (upanje), da bodo begunci doživeli vse najboljše v bodočnosti [pri tem pa crkavali in se utapljali v morju (laži), nerealnih mejah ovitih v bodečo žico, …].
  Pred 700 leti je bil Herman v Preski prisiljen prodati se zaradi neznosne lakote in so preški Hermani izgubili svojo svobodo.
  Leta 1554 je zadnji (regularni) potomec Hermana II celjskega, Ulrik II na Kalemegdanu izgubil svoje življenje. Hermanov je bilo konec. Ostale samo še ruševine in nezakonski pankerti, plod njihovih strasti.
  Zadnji Tinček (potomec preških Hermanov), zapisan ob krstu v cerkvi sv. Martina na Bledu kot Jarc Valentin Štefan, v rojstno knjigo * , pa sedaj čaka na svojo † , ki še nima datuma.
  Sedaj se je »zbogou« = izgubil zadnje upe, da bo ostal še kakšen potomec, ki bi skrbel za »koseški red«.
  Sedaj bodo samo še jarci, koštruni, koze, rezani po babje, izobraževani in vzgojeni od bab, vsi brez jajc. Eni bodo imeli hlače z durci, druge bodo imele hlače brez durc, ampak vsi nikjer nobenih jajc. Roda preških Hermanov je konec. Zadnje upanje (moder, bel – pameten vnuk) bo preminilo takrat, ko se bo iztekla zadnja generacija 2054, zadnje upanje bodo pa pospravili begunci z polmesecem in zvezdo.
  Zopet bo pričel čas nove nebesne plošče, novega meseca, ki ga bodo »plovili« tisti iz »pustinj« = puščav, takrat ko so prišli jezdeci na hitrih konjih z vzhoda, danes se pa po svojih nogah z vzhoda (tako kot beduini ob svojih kamelah) spuščajo vse na cilje do severnega pola in prenašajo s seboj svoje upe, znanje, sposobnosti, svojo kri in svoja jajca (DNK). No in se bo tako zopet ponavljalo naslednjih 16 generacij, naslednjih 400 let, (samo brez Valentinov!)
  Mi pa v naši »skupnosti« = integriteti z Merkelovo in njenim ministrom na samokolnici = šajtergi, ki zavija kamor vozijo naši voditelji, izbrani na regularnih volitvah, …., pa vsi brez upanja na kako lepo prihodnost, ki so si prilastili tisti na klopeh (bankah), kjer do nekoč postavili na ogled trgovci in mešetarili = (goljufali, varali, sleparili, [lobirali], itd.) in barantali glede menjalnih razmerij.
  Vse to se danes dela v Bruslju, v vsaki državi, mi naj pa vsemu temu verjamemo, verujemo, ……ja, zato smo pa osli in voli, ker verjamemo tisto, ko nam flancajo tisti, ki hočejo biti izvoljeni. Pri tem pa povsod samo klopi, banke, krediti, dolgovi, ko pa pridemo domov, smo pa polni klopov, uši, stenic; štacuna nam pa ponuja insekticide, strupe,…..
  Ja, sedaj že vemo pred čem smo sedaj …. na robu prepada, propada……..

 • Janez Kepic-Kern

  VSI POZITIVNI LJUDJE !
  TOPLO VABLJENI !
  PRIDRUŽITE SE NAM.
  TUDI DRUŠTVENA OPORA
  POZITIVNIM AKTERJEM – JE DOBRODOŠLA !

  KOREKTNO ZDRUŽEVANJE
  JE
  HVALABOGU – USTAVNA PRAVICA !
  NA
  POZITIVEN NAČIN JO – UPORABIMO !

  ORGANIZIRAJMO SE TUDI – DRUŠTVENO !

  JAZ
  JANEZ KEPIC-KERN
  Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
  PRIPRAVLJAM
  – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  BREZ
  ZADREGE
  SE MI OGLASITE
  IN
  SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
  V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

  Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

  Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

  V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

  Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern

  OBNOVIMO, POSODOBLJENO
  NAŠO TRADICIONALNO – SLOVENSKO
  POŠTENOST IN GOSPODARNOST !

  TOPLO VABLJENI !
  PRIDRUŽITE SE NAM.
  TUDI DRUŠTVENA OPORA
  POZITIVNIM AKTERJEM – JE DOBRODOŠLA !

  KOREKTNO ZDRUŽEVANJE
  JE
  HVALABOGU – USTAVNA PRAVICA !
  NA
  POZITIVEN NAČIN JO – UPORABIMO !

  ORGANIZIRAJMO SE TUDI – DRUŠTVENO !

  JAZ
  JANEZ KEPIC-KERN
  Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
  PRIPRAVLJAM
  – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  BREZ
  ZADREGE
  SE MI OGLASITE
  IN
  SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
  V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

  Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

  Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

  V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

  Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  1
  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  POMEMBNO !

  SLOVENCI
  SE
  VRNIMO K POŠTENOSTI IN GOSPODARNOSTI NAŠIH POZITIVNH PREDNIKOV.

  ZA
  ODDIH
  OD VOLILNEGA DNEVA
  ENA
  POMEMBNA NAŠA – ZGODOVINSKA
  A
  POSODOBLJENE OBNOVITVE POTREBNA – ZVEZA DRUŠTEV “ORLI” !

  JAZ,
  JANEZ KEPIC-KERN,
  67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
  VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
  IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
  O
  PREMALO POZNANIH
  IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
  DRUŠTEV
  DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
  T.I.
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Janez Kepic-Kern

  NEVOLILNA TEMA ! L.R. EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  KOT
  ZANIMIVOST,
  Z INTERNETA !
  CITATNO
  Z
  E-VIRA
  HR avtor, veterinar ANTE KUNEK: FRANC AMBROZ – domnevno pravo ime t.i. “MARŠALA TITA”

  FRANC AMBROZ

  O porijeklu takozvanoga Tite,već odavno postoji sumnja da se pod imenom Josipa Broza, sakriva i prikriva,jedna druga osoba.Srpski pisac,Miroslav Todorović,prešle godine, napiso je knjigu sa naslovom HOHŠTAPLER u kojoj dokazuje sa činjenicama, da se je taj takozvani Tito, sakrivao, pod imenom Josipa Broza. Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER, tiskana je i objavljena je prošle godine u Beogradu i tiskana je prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.

  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da nisu poslušni i odani njemu Titi. Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslje rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000 Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili su 43, hrvatska katolička svećenika.

  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga Tite, da bi poslje njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao, Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj. Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.

  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.

  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske, Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu, ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu. Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.

  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice, obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima. Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem, takozvanoga Tite, na jednom drgom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu, koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet. Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga Tite. Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo” i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran, sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu pokorili, Titinom, ”božanstvu”. To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje žrtve.

  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.

  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u Beču.Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu, Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”. U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je 16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila, zdravo muško dijete. Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite, jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.

  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču, preuzeo i ukarao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza. Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’

  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi, sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje srpske interese. Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno. Poslje balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.

  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena. U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima, sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija Stepinca.

  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza. U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca, Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da pevladamo tri zla prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.

  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva, pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom, odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je hrvatsko oslobadjanje od komunizma. To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta, oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.

  Ante Kunek