fbpx

Angelika Mlinar nekoč živela v strogem centru Ljubljane – poglejte, kdo od posvečene elite je še na tem naslovu!

Angelika Mlinar (Foto: STA)

Angelika Mlinar in njen nekdanji partner Stefan Vavti sta nekoč živela v tako imenovani Mayerjevi palači v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1. Tam imajo poslovne prostore in stanovanja številna znana imena.

Ko smo pred dnevi razkrili, da je Angelika Mlinar, ki naj bi očitno postala slovenski nacionalni interes in po hitrem postopku dobila celo državljanstvo, da bo lahko v vladi Marjana Šarca postala ministrica iz kvote Stranke Alenke Bratušek, v Sloveniji svoj zasebni posel že spravila v rdeče številke, s partnerjem Stefanom Vavtijem pa sta (bila) neverjetno blizu razvpitemu paru Katarina Kresal in Miro Senica, smo objavili tudi, da sta Mlinarjeva in Vavti kupila stanovanje na sosednji hišni številki v Trnovem.

Takrat smo v zemljiški knjigi tudi prvič naleteli na podatek, da sta bila, ko sta kupovala stanovanje v Trnovem, Vavti in Mlinarjeva stalno prijavljena na naslovu tako imenovane Mayerjeve palače v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1.

In tu se začne današnja zgodba. V Mayerjevi palači na Wolfovi 1 ne živi kdorkoli, pa tudi lastniki stanovanj tam niso kdorkoli, ampak so dobro znane javne osebe z izjemnimi povezavami v slovenski politiki, predvsem pa je poslopje zadnje mesece za javnost zanimivo zaradi lastniških sporov. A najprej smo želeli informacije preveriti pri ministrski kandidatki Mlinarjevi, zato smo jo včeraj z dopisom, ki ga lahko v okvirju preberete v celoti, zaprosili za nekatere podatke. Pojasnil niti od službe za odnose z javnostmi Stranke Alenke Bratušek nismo prejeli.

Spoštovana gospa Angelika Mlinar,

kot kandidatko za ministrico v Vladi Republike Slovenije Vas prosimo, da nam pojasnite navedbo iz priloženega zemljiškoknjižnega izpiska. V zvezi s stalnim naslovom Wolfova 1 Ljubljana nas zanima:
– Ali ste bili lastnica stanovanja na Wolfovi 1? Če ste bili, kdaj ste ga kupili in od koga?
– Če niste bili lastnica, prosimo za pojasnilo, kdaj ste ga najeli in od koga?
– Ali ste bili v času, ko ste bili avstrijska političarka, stalno prijavljeni v Sloveniji?

Pojasnila potrebujemo najkasneje v četrtek, 12. decembra 2019, do 12. ure.

 

In zdaj k politično zanimivim javnim osebam, ki imajo nepremičnine na naslovu Wolfova 1, Ljubljana.

Prva je razvpita odvetnica in zaupnica Milana Kučana Tjaša Andrée Prosenc. Spletni portal Požareport je v ponedeljek objavil zgodbo o sodnem spopadu za Mayerjevo hišo, ki naj bi bila po osamosvojitvi vrnjena italijanski družini Pignatelli, a je zaradi Prosenčeve, ki je živela v hiši, kasneje pa si v sumljivih okoliščinah prodala stanovanje, sinu pa poslovni prostor, naplavila že 11 sodnih postopkov.

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Drugi je nekdanji direktor BMW Slovenija Miha Ažman, še iz časa razvpitega društva YES tesno povezan s propadlo političarko Kresalovo, s katero naj bi bila tesno povezana tudi Mlinarjeva. Prijavo zoper Ažmana zaradi spornega oddajanja arhitekturnemu biroju Sadar in Vuga najdete na Požareportu.

Andrej Žitnik