Angelika Mlinar nekoč živela v strogem centru Ljubljane – poglejte, kdo od posvečene elite je še na tem naslovu!

Angelika Mlinar (Foto: STA)

Angelika Mlinar in njen nekdanji partner Stefan Vavti sta nekoč živela v tako imenovani Mayerjevi palači v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1. Tam imajo poslovne prostore in stanovanja številna znana imena.

Ko smo pred dnevi razkrili, da je Angelika Mlinar, ki naj bi očitno postala slovenski nacionalni interes in po hitrem postopku dobila celo državljanstvo, da bo lahko v vladi Marjana Šarca postala ministrica iz kvote Stranke Alenke Bratušek, v Sloveniji svoj zasebni posel že spravila v rdeče številke, s partnerjem Stefanom Vavtijem pa sta (bila) neverjetno blizu razvpitemu paru Katarina Kresal in Miro Senica, smo objavili tudi, da sta Mlinarjeva in Vavti kupila stanovanje na sosednji hišni številki v Trnovem.

Takrat smo v zemljiški knjigi tudi prvič naleteli na podatek, da sta bila, ko sta kupovala stanovanje v Trnovem, Vavti in Mlinarjeva stalno prijavljena na naslovu tako imenovane Mayerjeve palače v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1.

In tu se začne današnja zgodba. V Mayerjevi palači na Wolfovi 1 ne živi kdorkoli, pa tudi lastniki stanovanj tam niso kdorkoli, ampak so dobro znane javne osebe z izjemnimi povezavami v slovenski politiki, predvsem pa je poslopje zadnje mesece za javnost zanimivo zaradi lastniških sporov. A najprej smo želeli informacije preveriti pri ministrski kandidatki Mlinarjevi, zato smo jo včeraj z dopisom, ki ga lahko v okvirju preberete v celoti, zaprosili za nekatere podatke. Pojasnil niti od službe za odnose z javnostmi Stranke Alenke Bratušek nismo prejeli.

Spoštovana gospa Angelika Mlinar,

kot kandidatko za ministrico v Vladi Republike Slovenije Vas prosimo, da nam pojasnite navedbo iz priloženega zemljiškoknjižnega izpiska. V zvezi s stalnim naslovom Wolfova 1 Ljubljana nas zanima:
– Ali ste bili lastnica stanovanja na Wolfovi 1? Če ste bili, kdaj ste ga kupili in od koga?
– Če niste bili lastnica, prosimo za pojasnilo, kdaj ste ga najeli in od koga?
– Ali ste bili v času, ko ste bili avstrijska političarka, stalno prijavljeni v Sloveniji?

Pojasnila potrebujemo najkasneje v četrtek, 12. decembra 2019, do 12. ure.

 

In zdaj k politično zanimivim javnim osebam, ki imajo nepremičnine na naslovu Wolfova 1, Ljubljana.

Prva je razvpita odvetnica in zaupnica Milana Kučana Tjaša Andrée Prosenc. Spletni portal Požareport je v ponedeljek objavil zgodbo o sodnem spopadu za Mayerjevo hišo, ki naj bi bila po osamosvojitvi vrnjena italijanski družini Pignatelli, a je zaradi Prosenčeve, ki je živela v hiši, kasneje pa si v sumljivih okoliščinah prodala stanovanje, sinu pa poslovni prostor, naplavila že 11 sodnih postopkov.

Štefka in Milan Kučan ter Tjaša Andree Prosenc. (Foto: Mediaspeed)

Drugi je nekdanji direktor BMW Slovenija Miha Ažman, še iz časa razvpitega društva YES tesno povezan s propadlo političarko Kresalovo, s katero naj bi bila tesno povezana tudi Mlinarjeva. Prijavo zoper Ažmana zaradi spornega oddajanja arhitekturnemu biroju Sadar in Vuga najdete na Požareportu.

Andrej Žitnik

 • Nata

  Ampak, prav povsodi pa imata prste zraven Kresalova in Senica ??

  • Steiermark

   To so “deli” hobotnice, ki s svojimi kremplji – lovkami, lovijo in obvladujejo vse okrog sebe….Zato tudi nič ne koristi, ko tej hobotnici odrežeš oz. odsečeš lovko, se še vedno bohotijo ostale – treba ji je odsekati glavo, predvsem tisto v murglah – potem pa ostale lovke ostanejo nekoristne in nenevarne!

   • tomven

    Drži, tudi za eno solato jih ne bo več…

    • Steiermark

     zasmrdele in zgnile bodo – tudi te neužitne šiviljske lezbaške radodajke…..

   • pupa

    Gašper Petovar je 8. dec. 2019 imenoval Senico in Kresalovo za del elitne družbe. Postavljeno mu je bilo spodnje vprašanje na katerega še ni odgovoril. Morda bo tukaj kdo povedal. Žalostno, da se za elito imenuje kriminalce.

    Naj mi nekdo razloži kakšna so merila za elitno družbo?
    Denar?
    Obleka?
    Hiša?
    Avto?
    Psi?
    Mačke?
    Krave?
    Človekoljubje sprejemljivo za vse družbene sloje?

    • marjan podlogar

     Prav vse, našteto !

     • lojze

      res je, razen človekoljubja.

    • Novakec1

     Takih ne najdeš nikjer, še na Marsu ne.

    • von Rhein

     Bom poskusil glede na moj pogled.
     V Sloveniji ni elitne družbe v klasičnem smislu,je družba cepljena z boljševizmom.
     Denar? Je pogoj,če je pridobljen brez delovnega vložka.Pogoj je tuj denar.
     Obleka? Ko gledam moško elito vidim,da imajo elitniki vsi preozke suknjiče. Takoj,ko se postavijo v stoječ položaj hitijo zapenjati suknjiče,ki so jih predtem zaradi sala na trebuhu odpeli.
     Hiša? Ja,če je zgrajena iz materiala,ki bi moral biti dostavljen na drug gradbeni objekt.
     Avto?Po možnosti sponzorski. Najbolje tak iz proračuna in blendiran.
     Psi? Problem mučenja živali.Pes rabi skrbnika,vodjo kardela in ne študenta za sprrehod po potrebi.
     Mačka?One so svojeglave in se umaknejo,ko imajo umetne elite dovolj.
     Krave? V zmoti si elitneži omislijo priležnico.Posebej tisti,ki ne prenesejo laktoze.

   • Nata

    Hobotnica !! Podprta z denarjem. Še sanja se nam ne , koliko ga imajo .

    • Steiermark

     Morda se še spomniš italjanskega filma, La piovra /hobotnica/, ki govori o italjanski mafiji…

   • VERZIFIKATOR

    Treba roj hobotnic je zajeti, je takisto kakor pri podganah, in drugače kot pri srakah, vranah, pri najmanjši nujno gre začeti.

   • Aurelius

    Po svoje imaš prav, žal pa tvoja rešitev problema ni prava – te parazite moramo onemogočiti na volitvah, ampak za to je potreben prav takšen konsenz volivcev kot na referendumu o samostojnosti Slovenije – sicer gre pa tu tudi za samostojnost naroda, ki se mora otrebiti vseh parazitov, zaradi katerih zmanjkuje davkoplačevalskega denarja !

  • SIMON ROZIC

   …samo tam, kjer se milijončki “talajo” ali skrivajo…

  • milanček

   kresalka je laverca od jodlarce in se tudi drogirata, seveda, poleg nadražovanja skupaj!

 • Andrej

  Eni in isti, povsod, kjer so lumparije, eni in isti. Vse pa izvira iz CK ZKS. A to ne moti Slovencev. Najpomembneje je, da ni Janša.

  • FORT WORTH

   Do teh imajo neverjeten strah.
   JJ se ne boji nihce, ker je politik zahodnega kova in zagovarja svobodo govora.

  • mici

   preveč imamo socialcev, brezdelnežev,ki dajejo glasove rdečuharjem…-.

  • Maja

   na žalost…J.J. je premalo intiligenten da bi bil kos takšnim združbam.Zato se z njim samo igrajo slepe miši. Seveda J.J. besni, ker je nemočen…

 • mici

  barabuni,barabuni,barabuni………

 • mici

  kmetje so zavedni Slovenci, dajmo jim prosto pot da opravijo z barabuni…

 • Lisjak

  Danes dobimo novo državljanko in sedaj moramo lepo prosit jodlarje,če nam bodo dovolili,da bo ladja norcev spet v kompletu.

 • Ryuk

  Še vedno velja pravilo, da sposobni in izobraženi bežijo ven iz socialistične Slovenije, nesposobneži pa rinejo not na socialne bonbončke. Z mlinarjevo ni nič drugače.

 • Jan Kovalski

  V tem pričevanju se na koncu govori tudi o pravdnem postopku za hišo na Wolfovi 1
  To se pa itak splača pogledat v celoti. Izredno zanimiva zgodba šarmantne princese.

  PRINCESA DORIS MAYER VON SAMASSA
  PRIČEVALCI
  VSEBINA O ODDAJI DODAJ MED MOJE
  Datum predvajanja*: 6. avg. 2019
  Dolžina: 1 ur 24 min. 10 s.

  Neverjetno zanimiva zgodba sedaj 92-letne Doris, ki se ji med pripovedovanjem pridruži tudi sin Federico, je med Pričevalci nekaj posebnega. Do maja 1945 je s starši živela v družinski Mayerjevi palači, ki jo je oče Emerik Mayer zgradil konec tridesetih let prejšnjega stoletja ob Tromostovju v Ljubljani. Komunistične oblasti so ob »osvoboditvi« hišo popolnoma izropale, očeta so oznovci odpeljali, mamo in hčere pa tudi kmalu strpali v zapor. Za očeta so prosili številni njegovi delavci ter s podpisi jamčili, da je v času vojne pomagal njim in OF. Nič ni pomagalo. Krivde mu niso dokazali in so ga kljub temu odpeljali na Pohorje, slekli in zverinsko ubili – kot je družini nekaj let kasneje sporočil njegov sozapornik, ki se je uspel rešiti v Švico. Doris pa so z mamo, sestro in skupino drugih ujetnikov na Silvestrovo leta 1945 nagnali čez mejo po visokem snegu tako, da mnogi niso preživeli. Markantna Doris se je poročila v staro italijansko plemiško družino, iz katere izhajajo številni kardinali in celo papež Inocenc XII. Postala je mis Capri in se pozneje uveljavila kot uspešna športnica. V oddaji nastopa tudi njen sin Federico Pignatelli della Leonessa, ki je poslovno izredno uspešen, saj je lastnik največjih fotografskih studiev v New Yorku in še vrsto drugih podjetij. Živi na posestvu, ki ga je odkupil od igralca Michaela Douglasa. Kljub bremenu zgodovine se Mayerjevi počutijo tesno povezane s Slovenijo. Hišo na Tromostovju so dobili nazaj, a njihov boj za popravo krivic in proti korupciji v Sloveniji še traja. Pričevanje je pomemben zgodovinski spomin in opomin, najbolj uspešne meščanske podjetniške družine, ki jih je Titov režim uničil, kar je imelo katastrofalne posledice za razvoj slovenske družbe, ki segajo še v današnji čas. Pričevanje princese Doris Mayer je bilo posneto na njenem domu v vasici Vallochia nad Spoletom kot tudi v Celovcu in v Ljubljani.

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174583517

  • Nata

   + + + + Lahko bo dodali še goljufije Kučanove prijateljice, odvetnice Tjaše Andree

  • Antonius

   Podobna je tragična zgodba pokojnega svaka.
   Njegov oče je bil v Medvodah lastnik tovarne, denarno je pomagal pa revolucionarnim partizanom. Seveda je razmišljal o nepredvidljivem, kaj bo navrgel konec vojne.
   Komunistični revolucionarji so lastnika tovarne odšpecali nemškemu okupatorju, ki ga je za kazen kot talca ustrelil v Šentvidu. Po vojni so pa njegovi *morilci*, nesrečniku v Begunjah namenili spominski kamen *zahvale*. Oba njegova otroka so imeli na spisku za likvidacijo, a so se premislili, ker sta bila najstniško še premlada.
   Nacionalizirano tovarno, ocenjeno na 15 milijonov nemških mark, so po osamosvojitvi v obliki drobiža, vendarle vrnili razlaščenima otrokoma.
   Vnuk po umorjenem lastniku tovarne se danes nezaposlen, s tistim drobižem prebija skozi življenje.

   • Nata

    In potem imajo barabe še pogum govoričiti, koliko so po vojni zgradili. .

 • tohuvabohu

  Svinjarija! Brajduškova je z angažiranjem tuje državljanke izrazila globoko nezaupanje do državljanov Slovenije. Ali je to v tistem interesu države, na katerega se sklicujeta ona in kamniški burkež?

  • Novakec1

   Baš je boli za slolandijo, če je pa čefurka.

 • Peter

  Tov Muller, wilkomen, no.

 • Nata

  Nova , prosim obnovite malo življenjepis Mlinarjeve, Prav nič se ne spomnim. Toliko je vsega, da na koncu res ne vemo, kdo pije in kdo plača.

  Koliko pa je v EU ta gospa naredila za svojo državo Avstrijo ?

  Kakšne protiusluge za usluge so bile med B. in njo ??

 • Garbage man

  Cucki, dildi , pedri , komunisti…….stara zgodba

 • Skrajno Desni

  Na naslednjih volitvah bomo volili vso propadlo drhal iz okoliških držav, pri nas je te nesposobne drhali začelo primanjkovat.

 • Nata
 • stajerc5

  Imam eno samo vprasanje, ki bi odgovorjeno prikazalo celo sliko korupcije, ki je v ozadju pre(i)hoda Mlinarce v balkanoidni Zlovenistan:
  Kaksne in na kaksen nacin so Mlinarci financne in materialne koristi ponujene oz. zagarantirane, da se ji sploh splaca preplavati Dravo ali Muro iz financno in socialno vsaj 10X bolje stojece Avstrije!!!??????????????

  • Skrajno Desni

   Ponudba, od vsakega milijona polovica.

 • Silos

  1/100 torej njena so ena vrata – izhodna

 • mona lisa

  Slovenska mafija.

 • Viktorh

  Še ena “afera na dveh nogah”.

 • marker

  Ker je v španoviji z absolutno, so naša pričakovanja majhna.

 • Olga101

  Čimprej naženimo to murglsko zloženko, skupaj z avstrijsko slovensko anarhistko!

 • SIMON ROZIC

  Še ena trapa pofarbana, ki se reži kot Kamniški klovn, pomembno mežika in
  se pači, ko je v zadregi kaj in kdaj kaj reči. Ena pocukrana narejena sponzuraša!
  A jo res potrebujemo?

 • marker

  Edino v naši državi se pravniki razumejo na vse, od šivanke do lokomotive. Naši uspešni dobri pravniki imajo lastne s.p. Manj uspešni pa postanejo sodniki po naših sodiščih. Zato pa izgubljamo vse zadeve po vrsti na evropskem sodišču. Tudi ta kandidatka za ministrico je pravnica. Le zakaj nima svoje pravne pisarne, da išče službo celo v drugi manj razviti državi?

 • Ježek Teka Teka

  Stare nesposobne scuzane ovenele maternice … to je domet levakov …

 • freedomfighter

  Uuu kako grozno…jaz imam tudi nekaj znanih sosedov pa to prav nic ne pove o meni…poznam ogromno ljudi ki zivijo v murglah pa so povsem normalni ljudje…se levicarji niso

 • Igor Pavlič

  Bajuk je živel v Hotelu Slon in ni bilo nobenega problema. Tudi za državljanstvo je zaprosil pravočasno.

  • Beli Sneg

   Kako lahko tako fračo kot je Mlinarjeva primerjaš z res pravim gospodom, z veliko začetnico, z gospodom Bajukom. Kot noč in dan. Mlinarca do 49 leta ni čutila da je Slovenka, zdaj pa kar nenadoma tako domoljubje, koristoljubje samo to jo žene.

   • Steiermark

    Poprej je pa verjetno, kot veliko “koroških slovenceljnov” delala za udbo…..

   • Igor Pavlič

    BAjuk je tisti gospod, ki niti denarja ni znal dvigniti z bankomata, na Ministrstvu za finance je običajno stal pred vhodom in kadil. JAnuarja 2000 je živel še kot pariški Argentinec, čez nekaj mesecev je kot ameriški upokojenec postal presednik NSi in takoj potem predsednik vlade za par mesecev. Ko je odslužil “poslanstvo”, je zahtevel že za dve leti nadomestila plače kot nezaposljuiv, čeprav je prejemal več kot 10.000 USD rente. Res domoljubno, pač zelo fin in kulturen gospod je bil, Bog mu daj večni mir in pokoj.

  • Steiermark

   Jugokretensko komentiranje, kjer mešaš jabolka in gnile hruške in bi vse to rad enačil! Zapomni si , čeprav verjamem, da ti je to skoraj nemogoče, kot dementnežu, da je Gospod Bajuk bil pravi Slovenec, ki so ga iz Slovenije pregnale jugokomunistično morilsko pedofilske barabe, kot je tvoj titek! In njemu, ki se je želel vrniti v svojo rodno slovensko deželo,kot svetovni strokovnjak za finance – bančništvo, so mu delali ovire, samo da ga nebi bilo potrebno sprejeti in da jim slučajno nnebi očital, da spadajo med slovenske krvosese, ki so poklali večstotisoč odraslih in otrok, Slovencev – če ti niso imeli pravočasno možnosti zapustiti okupirane Slovenije! Pa še to, telebanu naj pojasnim: Gospod Bajuk, je bi, ne samo razlastninjen – njegovi starši, ampak si je tudi vse stroške, v celem življenju , kril iz zasluženega dennarja! On ni bil oz. ni imel balkansko revolucionarne “kulture” haranja in ropanja drugih, kot ta, trenutna drhal, kot tudi ona od 45 do 1991

 • Igor Pavlič

  Noben polikik ne bi nikdar smel stanovati na Wolfovi 1. Niti na št. 3 ali 5 ne. To ni moralno-.

  • rubec

   Poliklinika bi pa lahko ali po tvoje tudi ne?

 • Samorodni Križanec

  Zame je tale Angelika zelo simpatična in seksi ženska. Jaz sem zaljubljen, no !!!

  • Steiermark

   Po tvoji izjavi bi rekla, da morda spadaš med invazivne vrste, kot ambrozija., ker če je ta predčasno ovenela ženščina, seksi zate, potem ti tudi kot ambroziji, ni pomoči……

 • samsara

  Skrivnostna so pota küćanova.

 • VERZIFIKATOR

  Onstrankaravanški albinizem na podalpski svet se dobro lepi, prav izvrstno na pojav se cepi, na vsem znani alpski kretenizem.

 • montyamp

  Pri butastem narodu lahko tudi krave nosijo sedla .

 • Igor Pavlič

  Vsi indici očitno kažejo, da je ta Mlinarjeva povezana z Murglami in Sorosom.

 • črnaovca

  Potem pa ni težav z državljansatvom. Toliko se opeva tujina a ko nekdo prihaja od tam se ga samo še graja