Angelika Mlinar pred leti poslovala z državo: Denarni tok je že takrat vodil do Alenke Bratušek, današnje predlagateljice Mlinarjeve za ministrico!

Foto: STA

Ko je Angelika Mlinar poslovala z državo, konkretno s Protokolom Republike Slovenije (2006-2011), je bila Alenka Bratušek članica in nato predsednica upravnega odbora Javnega gospodarskega zavoda Brdo, ki upravlja protokolarne objekte tako v okviru posestva Brdo kot v bližnji okolici in Ljubljani. Naključje?

V ponedeljek malo pred 12. uro je odjeknila novica, da je predsednik vlade Marjan Šarec v Državni zbor RS vložil predlog za imenovanje Angelike Mlinar za novo ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Izgleda, da so Mlinarjevo, ki nikoli pred ponujeno službo na ministrstvu ni želela slovenskega državljanstva, prepoznali kot osebo, ki je v slovenskem nacionalnem interesu. Nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek je očitno dobro izpeljala imenovanje svoje znanke, ki sta ji propadli tako kariera evropske poslanke kot tudi poslovna pot. Od rok ji namreč ni šla niti peka angelskih piškotov niti samostojna podjetniška pot z s.p.-jem, ki ga je v Sloveniji registrirala 18. oktobra 2005.

Poslovno svetovanje, Angelika Mlinar s.p. je bil 18. oktobra 2005 vpisan v Poslovni register Slovenije. S sedežem v Ljubljani, konkretneje na naslovu Gradaška ulica 18, je deloval vse do 8. avgusta 2015, ko je bil izbrisan, razkrivajo podatki Ajpesa. Spletna aplikacija Erar, ki prikazuje porabo javnega denarja, razkriva, da je največ denarja na račun Mlinarjeve prispeval Protokol Republike Slovenije.

Vir: Ajpes

Bratuškova bila predsednica upravnega odbora zavoda Brdo, ki upravlja protokolarne objekte
V obdobju od konca leta 2005 do začetka leta 2008 je od Protokola Republike Slovenije prejela 1.924,17 evra. Od Osnovne šole Trnovo 333,83 evra, 245,42 evra od Občine Jezersko, 127,95 evra od ministrstva za obrambo in 56,64 evra od Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja. Pri tem je zanimivo omeniti, da je bila Alenka Bratušek ravno v času, ko je Mlinarjeva prejela sredstva z naslova Protokola RS (2006–2011), najprej članica in nato predsednica upravnega odbora Javnega gospodarskega zavoda Brdo, ki upravlja protokolarne objekte tako v okviru posestva Brdo kot v bližnji okolici in Ljubljani. Naključje?

Vir: Erar

Vir: Erar

Superlativov ne manjka
Bratuškova je ob napovedi imenovanja Mlinarjeve na ministrsko mesto, ko ta še ni imela slovenskega državljanstva, dejala, da naj bi Mlinarjeva vedela, kako deluje Bruselj, ker naj bi znala na bruseljskih hodnikih odpirati vrata. “Prepričani smo, da bi lahko bila dodana vrednost pri pogajanjih za novo finančno perspektivo in to vlado.” Kako uspešno je bilo poslovanje njenega zdaj že izbrisanega s.p.-ja, pa lahko vsak presodi na podlagi poslovne slike spodaj, kjer ne manjka številk v rdeči barvi. Glede na to se upravičeno poraja vprašanje, na podlagi česa Bratuškova o Mlinarjevi govori v samih superlativih?

Vir: Gvin

Živela v samem centru Ljubljane
Pisali smo že, da je bila Mlinarjeva z nekdanjim partnerjem Stefanom Vavtijem neverjetno blizu razvpitemu paru – Katarini Kresal in Miru Senici, objavili smo tudi, da sta Mlinarjeva in Vavti kupila stanovanje na sosednji hišni številki v Trnovem. V zemljiški knjigi smo prvič naleteli na podatek, da sta bila, ko sta kupovala stanovanje v Trnovem, Vavti in Mlinarjeva stalno prijavljena na naslovu tako imenovane Mayerjeve palače v Ljubljani. Gre za hišo v samem centru Ljubljane, naslov je Wolfova 1. Pri tem je treba omeniti, da v  Mayerjevi palači ne živi kdorkoli, prav tako tudi lastniki tamkajšnjih stanovanj niso kdorkoli, ampak so dobro znane javne osebe z zelo dobrimi povezavami v slovenski politiki.

Povezav z Bratuškovo ne manjka
Mlinarjeva je bila zasebna partnerica Vavtija, ko je bil ta še predsednik uprave slovenske veje banke Unicredit, o čemer je leta 2014 tudi spregovorila v intervjuju za Mladino. Na tem mestu je treba omeniti, da Vavti ni kdorkoli, saj je leta 2009 postal član nadzornega sveta Mercatorja, kjer je ostal do leta 2012. Zanimiv pa je podatek, da je bil v tistem času Mercator v državni lasti in ga je, ko je bila predsednica vlade, prodala politična kadrovnica Mlinarjeve – Bratuškova. Prek naveze z Vavtijem je Mlinarjeva prodajala svoj veliki “hit”- angelske kekse. Ko pa se je zveza z Vavtijem končala, je bilo s tem tudi konec uspeha njenih keksov. Zaradi brezposelnosti ji je Bratuškova ponudila možnost, da kandidira za evropsko poslanko, ker pa je bil rezultat, milo rečeno, klavrn, se ji je zdaj ponudila možnost za ministrsko mesto.

Glede na to, da so v stranki SAB v ponedeljek potrdili, da je Mlinarjeva prevzela odločbo o slovenskem državljanstvu, je mogoče pričakovati, da bodo o njeni kandidaturi odločali že v tem tednu. Mlinarjeva se lahko za dvojno državljanstvo zahvali avstrijski vladi, ker ji je še pravi čas dala potrebno zeleno luč. Glede na to, da je slovensko državljanstvo pogoj za opravljanje ministrske funkcije, so zdaj ovire odpravljene. Čaka jo zaslišanje pred pristojnim odborom, nato pa bodo na potezi poslanci. Ker bo v okviru njene nove funkcije – v primeru, da bo izvoljena – potrebna priprava na nov večletni finančni okvir EU 2021-2027, se poraja vprašanje, kako bo Mlinarjevi to uspelo glede na to, da so njene podjetne izkušnje bolj klavrne?

Hana Murn

 • Jernej

  Slovenija ve vedno vse. Ostale drzave pa ne. He he

  • Amerikanc

   Srbija ve veliko o fajonki in o naših partijskih dinozavrih – iz zadnje enklave sredi EU.

 • von Rhein

  Ker bo v okviru njene nove funkcije – v primeru, da bo izvoljena – potrebna priprava na nov večletni finančni okvir EU 2021-2027, se poraja vprašanje, kako bo Mlinarjevi to uspelo glede na to, da so njene podjetne izkušnje bolj klavrne?
  ………………….
  Vse že dogovorjeno. V primeru izvolitve bosta večletni finančni okvir pripravila Bratuškla in njen nosilec torbice,Pavlič.

 • Amerikanc

  Pekovka in krojačica. Nekaj bo iz tega. Na Brdu bi lahko stregli gostom, to pa je tudi vse.

  • VERZIFIKATOR

   Kaj ti je, bi vanju se obregnil
   prav vsak gost, ki kaj mu je do teka,
   ni obleka, da dobiš človeka,
   gost pred takima bi vsak pobegnil.

  • pajot

   Z nogami narazen.

 • VERZIFIKATOR

  Angela Likar

  MLINSKA INDUSTRIJA

  Spet v tovariških smo časih srečnih,
  gre po planu, vse je v koheziji,
  marsikaj seveda v mimikriji,
  vse vrti po tirnicah se večnih.

  Mlinska industrija se razvija,
  se na njen račun uvoz poveča,
  iz uvoza je, oh, kakšna sreča,
  novi mlin, bolj nemško ta zavija.

  Smo iz Avstrije ga uvozili,
  izmenjava to je kohezijska,
  tale roba namreč je avstrijska,
  smo na pósodo jo pridobili.

  So pošli pri nas rezervni deli
  čisto vsi za mlinsko industrijo,
  je tekstilni sektor dal vizijo,
  da bi pri sosedih jih najeli.

  Za tovariški naš socializem
  res dobili dobro smo opremo,
  prvovrstno mlinsko, če povemo:
  jo odrabil je kapitalizem.

 • xtc

  Zanimivo ,da vseh tek kvalitet udbovsko Vindišarske krote niso znali prepoznati v Avstriji in so jo nagnali oz. brcnili v r**** in ni prišla niti v novo A vlado,če je tako sposobna.

  Slo res uvaža vsak šudr ,ki ga lekje najde večji butelj in propadel politik,terorist,baraba itd je bolj je primeren za SLO levico ni čudn ,da so jo A brcnili v r***,saj je nesposobnaza vse.
  He,he,he v Bruslju odipala vrata?
  Katera na WC kot AB?
  Slovenclji so res osli ,da se ne uprejo takim ponižanjem.

  • von Rhein

   Za sranje sta kriva Bratuškla,ki je piškotarko vrinila in sqipetar,ki to podpira.

  • WISKY 1000

   Zakaj ji niso vzeli avstrijsko državljanstvo??

   • francelj3

    Hvala bogu, da ji ga niso. Ko bo z odstopom “vlade” in novimi “volitvami” njena politična kariera končana, se bo lahko z olajšanjem vrnila v Avstrijo, kjer je podpora za brezposelne gotovo večja kot pri nas.

   • SIMON ROZIC

    …res so imeli so priliko, vendar so si premislili, ker potem ne morda ne bi šla,
    saj je cela seansa njene “preobrazbe” lažniva; ko bo zaključila svoj “bleščeč”
    mandat pri nas, bo lahko spet pekla kekse ( za RK ali Karitas), saj jih v Avstrijo
    res ne bo mogla izvažati ! Nje in njenih “izdelkov” imajo Avstrijci poln ku…!

  • SIMON ROZIC

   Bravo xtc, bereš moje in še mnoge misli Slovencev! Baba, ki se proda na trgovski
   polici pod: “rok potekel” , nima nobene vrednosti; ponavadi je znotraj gnila!

 • Andrej

  Šivilja, tišlar, pekovka in podobni so pa ja idealni za vodenje države. Sicer še nihče ni nikdar videl kake obleke, ki bi jo šivilja naredila, niti kakega tišlarjevega izdelka, ampak, piškote od pekovke so pa menda že jedli in jih pohvalili. Zdaj pa še tega ne dela več. Slovenci smo pa res geniji, ni kaj. Ampak, Janša pa le ni.

  • WISKY 1000

   Janez še bo

   • Andrej

    Kateri Janez?

 • Skrajno Desni

  Čas Slovenstva se izteka, svoje sem doživel in preživel za mlade ki pa jim je ta sistem všeč me pa boli kurac.

 • resnicaboli

  In veliki “nacionalist” Jelinčić ji bo dal podporo v DZ??

 • Ryuk

  Včasih so bili nacionalni interes tranzicijski tajkuni, danes je nacionalni interes ena brezposelna političarka.

 • marker

  Saj ni važno, če nič ne zna. Važno je le, da ni Janša, kajne?

 • sloustava

  Jao , bednica od Zavrlove, alias DeliĆke , dr. Bajuk je se vedno svetlobna leta oddaljen od tvoje poniglavosti. On je financnik Evrope. Pa ti? Razen , da si presstitutka, si kaj?

 • Vlado77

  To je posledica instant strank. Nimajo kadrov. Članov za en fičo in še simpatizerjev za en avtobus. In take stranke držijo vlado v šahu in celo SLO. Je to sploh demokracija? Iste težave ima tudi LMŠ in Desus. Novi obrazi niso rešitev – kdaj bo to folk razumel. Ni dovolj , da si podprt s strani dominarnih medijev – imeti moraš vizijo in ljudi,ki to vizijo lahko uresničijo. Ne pa na hitro zmesit eno kandidatko,ki očitno v njeni Avstriji ni cenjena. Niti ni dobra podjetnica. Slovenija bo še naprej nazadovala prav zaradi takih kandidatov in instant strank.

 • Janez

  wow… 2680 EUR v 4 letih! Cela 2.4% vseh prihodkov! KORUPCIJA

 • Carly

  Mafija na pohodu!

 • UNI65

  Kdo je prodal Merkator ? in kakšne veze ima da je Mlinarjeva že sodelavala v SLO v raznem biznisu. Vsi ti ki zdaj tolčejo po vsem in vsakomur kateri ni naš, so zraven že dollllga leta in so dodobra izpraznili račun proračuna