fbpx

Angelika Mlinar v intervjuju: V Sloveniji si ne bi upala odpreti niti podjetja, si pa upa biti ministrica?!

Angelika Mlinar se zadnje čase bolj kislo smeji. (Foto: STA)

Angelika Mlinar se zadnje čase bolj kislo smeji. (Foto: STA)

“Leta 2005 je bilo v Sloveniji zelo pozitivno okolje za podjetništvo. Zdaj si v Sloveniji ne bi upala odpreti podjetja,” je v intervjuju za časnik Finance leta 2014 priznala bivša avstrijska evropska poslanka, koroška Slovenka Angelika Mlinar. Aktualna kandidatka za kohezijsko ministrico je priznala, da so bili najboljši pogoji za podjetništvo v času prve Janševe vlade.

V omenjenem intervjuju je takratna avstrijska poslanka povedala, da si ne upa biti podjetnica v aktualni gospodarski klimi. “Ne,” se je glasil njen odgovor na vprašanje, ali si upa v Sloveniji odpreti podjetje.

V preteklosti smo v našem mediju razkrivali številne neuspešne poskuse podjetništva Mlinarjeve. Znana je njena propadla zgodba glede “Angelskih keksov”. “Podjetja si v Sloveniji ne bi upala odpreti, bo pa ministrica v Vladi Republike Slovenije,” je njeno pot do ministrskega stolčka komentiral poslanec Slovenske demokratske stranke Marko Pogačnik.

Slovenski podjetniki so pljuča slovenske družbe
Slovenski podjetniki so pljuča slovenske družbe. Ne glede na vse težave z oteženimi birokratskimi postopki, visokimi davki in prispevki, zagotavljajo večinskemu prebivalstvu v Sloveniji vsakdanji kruh. Podjetnik vlaga ves svoj kapital sam in se bori na prostem trgu za svojo storitev. V Sloveniji pa predvsem v radikalnem levem političnem polu izbruhne revolucija, če podjetništvo v Sloveniji doseže kakšno manjšo davčno stopnjo ali pa dosežejo kak dogovor glede razbremenitve plač.

https://twitter.com/MPogacnik/status/1207051738789896199

Mlinarjeva raje zbira varne politične službe
Angelika Mlinar raje zbira prestižne politične funkcije kot da bi se podala v kruti svet podjetništva. Ko ji v podjetništvu ni uspelo, se je s pomočjo vez držala politike. Svoje prve politične korake je naredila kot pripravnica v kabinetu evropskega poslanca Liberalnega foruma Friedhelma Frischenschlagerja. Leta 2008 je vodila volilno kampanjo Rudija Vouka.

Kasneje je postala generalna sekretarka Narodnega sveta koroških Slovencev. V letu 2009 je prevzela vodenje Liberalnega foruma, ki se je v letu 2013 s stranko Nova Avstrija združil v novo ustanovljeno stranko NEOS. Med leti 2014 in 2019 je bila evropska poslanka. Vendar se je v sedajšnji slovenski politični zgodbi znašla na tankem ledu. Njena zavrnitev kandidature za ministrico Šarčeve vlade pa lahko sproži domino efekt padca vlade.

Luka Perš