Častnik Slovenske vojske še bolj obremenjuje Erjavca: Kot minister absolutno prednost daje nekritičnim lojalnežem brez vsakršnega poguma, še posebej častnikom nekdanje jugoslovanske okupatorske armade in rusofilom!

Foto: STA

Številni pripadniki vojske na več ravneh in v različnih činih so izpolnjevali vse pogoje za postavitev na formacijske dolžnosti in bili celo veterani vojne za samostojno Slovenijo, a so naenkrat absolutno prednost dobili nekritični lojalneži brez vsakršnega poguma, še enkrat znova častniki nekdanje jugoslovanske okupatorske armade in rusofili,” v pismu piše častnik slovenske vojske, ki želi ostati anonimen. Poleg klovnskih nastopov, s katerimi skrbi za svoje politično preživetje, je zanj tako kot za ministre, ki ne vedo, kaj bi njihov resor moral delati, značilno, da običajno začne s kadrovskimi menjavami, rošadami, nagrajevanji nekompetentnih lojalnih nesposobnežev in uničevanjem karier in elana kompetentnim, sposobnim in pogumnim. 

Interpelacija o delu in odgovornosti ministra za obrambo Karla Erjavca je bila pravno-formalno vložena 10. maja 2019. V njej so bili v štirih točkah nedvoumno podani razlogi in dejstva za to, da se ga po opravljeni razpravi, ki naj bi ga še dodatno razkrinkala, razreši s funkcije za obrambo. Točke interpelacije govorijo o kršitvi določil členov zakona o obrambi in zakona o službi v Slovenski vojski, poleg tega pa še o prekoračitvi pristojnosti, kar je za nekoga, ki upravlja z oboroženo silo v državi, v celoti nesprejemljivo.

Povrhu vsega pa je minister Erjavec še neetično zavajal in lagal. V demokratični državi gre pri vsem naštetem za nedopustna ravnanja, ki že na kratki rok, kaj šele na srednji in dolgi rok, pomenijo popolno izgubo zaupanja v funkcijo ministra za obrambo in institucije na področju obrambe Republike Slovenije. Slednje pa lahko privede v skrajnosti, do izgube naše z žrtvami priborjene neodvisnosti, a tudi do nič manj hudega, predhodnega enormnega povečanja razmika med civilno in vojaško sfero. Z neodgovornimi ravnanji, kršitvami zakonov, zavajanjem in laganjem nas tako tokrat ni napadel sovrag, ampak kar lasten minister za obrambo.

Foto: STA

Ministrovanje pričel z negativno legitimnostjo
Brez zadržkov lahko rečemo, da je minister Erjavec pričel ministrovanje z negativno legitimnostjo, kar je resnično unikum v evro-atlantskem prostoru, kjer domujeta poleg številnih drugih večnacionalnih organizacij za preživetje našega naroda ključna Nato in Evropska unija. Zgolj nekaj čez tristo, z veliko političnega napora pridobljenih glasov volivcev seveda nikakor ni zadoščalo za izvolitev v Državni zbor RS. Predsednik stranke, ki mu to ni uspelo, bi moral ob hkratni prepolovitvi rezultata svoje stranke na zadnjih državnozborskih volitvah nemudoma odstopiti in končati svojo politično kariero. Erjavec pa na temelju vseh nekdanjih, v več kot petnajstih letih nakopičenih afer, ne aferic, še posebno. Takoj in brezpogojno, zato da bi bilo povrnjeno vsaj minimalno zaupanje slovenskih volivk in volivcev v slovensko politiko.

Erjavec še zdaleč ni politik takega plemenitega kova. S svojo mikro stranko se je pridružil preostalim majhnim strankam ter omogočil manjšinsko vlado s skrajno levico, ki ni nikoli imela državotvornega kompasa, še posebej, ko govorimo o obrambi lastne države in njeni temeljni podlagi, Slovenski vojski. In kot da ne bi bilo že to neskončno politikantsko, si je z manjšimi in večjimi političnimi kupčkanji, verjetno pa tudi izsiljevanji, priboril državotvorni resor ministra za obrambo. S tem pa službeni avto BMW serije 5, osebne varnostnike in varovanje svojih nepremičnin, vključno z vikendom v Republiki Hrvaški. Vse to seveda na račun davkoplačevalk in davkoplačevalcev.

Njegova najožja ekipa daleč od kompetentne
Ker je premeteni Erjavec, kakor ga pogosto levi in desni mediji imenujejo, znan pa je po svojih klovnskih nastopih in nepremišljenih izjavah, še posebno v škodo ozemeljske celovitosti in obrambe Republike Slovenije, zgolj za svoje politično preživetje postal minister s takšnim pedigrejem, je bil ob prevzemu v dobršni meri zavoženega ministrstva za obrambo od svoje nekompetentne in nesposobne predhodnice iz stranke Socialnih demokratov popolnoma nemočen. Na ministrstvo je prispel zgolj s šefinjo kabineta. Enega, dotedanjega državnega sekretarja je tako moral obvezno podedovati od Socialnih demokratov, drugega pa mu je verjetno tudi na priporočilo Damirja Črnčeca, dotedanjega odstavljenega direktorja Sove, ki je svoje pribežališče za lep čas našel v kabinetu načelnika generalštaba, za oporo dal kar sam predsednik vlade s svoje Liste Marjana Šarca.

Foto: STA

Če so zaposleni na ministrstvu za obrambo in vojski verjeli, da bodo izpod nesmislov prejšnje ministrice Andreje Katič prišli pod kap novega ministra, jim je ta kot svoje najožje sodelavce ponudil svojo prijateljico v vlogi šefinje kabineta, vsem poznanega nekompetentnega in nesposobnega nekdanjega državnega sekretarja Socialnih demokratov in novega, nekdanjega Zaresovega faliranega politika, ki se je pred tem kot samooklicani obramboslovni analitik napihoval v levih medijih s prebranimi seminarskimi in diplomskimi nalogami študentov na Fakulteti za družbene vede, hkrati pa preboleval travmo kariernega neuspeha poklicnega častnika Slovenske vojske. Kaj naj rečemo, ni mu šlo, pa se je moral prekvalificirati, da je lahko začel na nepravi način zdraviti svojo mladostniško frustracijo. Če k temu dodamo še nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve z izkušnjami iz Sove, ki ni mogel dobiti nikjer zaposlitve, potem lahko rečemo, da je to postalo novo sanjsko Erjavčevo moštvo. Moštvo, ki mu morajo vojaki vsak dan salutirati. Ni kaj, ponosni smo lahko, da toliko tovrstnih psihičnih pritiskov pripadnice in pripadniki še prenesejo. Vprašanje, ki se samo po sebi poraja, pa je, do kdaj bo še tako? Kdaj bomo dobili novega brigadirja Škerbinca?

Med vojaki priljubljenega Gederja zamenjal z izgovorom
Ko minister ne ve, kaj naj bi njegov resor moral delati, običajno začne s kadrovskimi menjavami, rošadami, nagrajevanji nekompetentnih lojalnih nesposobnežev in uničevanjem karier in elana kompetentnim, sposobnim in pogumnim. Minister Erjavec seveda ni bil pri tem nikakršna izjema. Čeprav je imel za načelnika generalštaba v vojni in miru, domovini in v Natu šele nekaj mesecev postavljenega, med vojaki priljubljenega generalmajorja Alana Gederja, je tega nemudoma in brez razlogov zamenjal z izgovorom, da potrebuje nekoga, s katerim se bo bolje razumel, mu zaupal. Pri tem je znova, ko smo že zdavnaj verjeli, da je ni več v uporabi, uvedel, kar je možno povzeti iz njegovih izjav v medijih in na uradni strani ministrstva, tako imenovano moralno-politično primernost. Številni pripadniki vojske na več ravneh in v različnih činih so izpolnjevali vse pogoje za postavitev na formacijske dolžnosti in bili celo veterani vojne za samostojno Slovenijo, a so naenkrat absolutno prednost dobili nekritični lojalneži brez vsakršnega poguma, še enkrat znova častniki nekdanje jugoslovanske okupatorske armade in rusofili.

Nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske Alan Geder (Foto: STA)

Če pogledamo vojaško kariero načelnice Generalštaba Slovenske vojske Alenke Ermenc z vojaškimi izobraževanji in usposabljanji, ta generalmajorju Gederju ne seže niti do kolen. Prisotni v Vojašnici Edvarda Peperka so bili lahko ob povišanju njenega namestnika presenečeni, kar je res izjemoma, v decembru lanskega leta je bil iz polkovnika, verjamemo, da zasluženo, povišan v čin brigadirja. A to, da je bil že čez teden postavljen na vojaško formacijsko dolžnost generalmajorja kot drugi človek v hierarhiji vojske, pa je bilo resnično za marsikoga negativno presenečenje. Kaj so si o tem šele mislili naši zavezniki v Natu? Ne nazadnje, kako ga dejansko, ne v smislu protokola, sprejemajo na konferencah in srečanjih njegovi kolegi?

Na ključnih položajih jugo-oficirji
Minister Erjavec vedno trdi, da postavlja vse poveljnike in druge vodje v vojski skladno z normativnimi akti na predlog načelnice. A kje je ministrova legitimnost, da je znižal formacijski čin načelnika štaba generalštaba za eno stopnjo, da je lahko postavil nanj častnika nekdanje armade zgolj v činu kapitana bojne ladje? Sicer pa je podedovano kadrovsko sliko, ki ima na ključnih položajih častnike nekdanje jugo-armade, minister Erjavec zgolj nadgrajeval in utrjeval. Njegov vojaški svetovalec je jugo-oficir, načelnik štaba generalštaba prav tako. Seveda ob njem zasedajo položaje ključnih sektorjev tudi jugo-oficirji.

Vojaški predstavnik pri Natu je razvpiti Mladičev jugo-oficir, a glej ga, zlomka, tudi pri EU najdemo moža s takšnim pedigrejem. Seveda so številni še vedno med obrambnimi atašeji. Medtem ko so vsi inšpektorji na Inšpektoratu Republike Slovenije za obrambo v uniformah, v narekovajih, oficirji. Glavni inšpektor sicer ne nosi vojaške uniforme, a je, verjeli ali ne, tudi v narekovjih, nekdanji. Z odhodom brigadirja Škerbinca in njegovega namestnika na poveljstvu sil sta takoj prevzela vojaški formacijski dolžnosti namestnika in načelnika štaba seveda jugo-oficirja. Eden je celo tisti, ki ne zna angleško in ni uspel z ocenjevanjem bojne pripravljenosti po Natovi metodologiji. Vojaškemu letalstvu poveljuje jugo-oficir, ki sploh ni nikoli prestopil v Teritorialno obrambo. In čisto na koncu, kar bi moralo biti zapisano pravzaprav na začetku. Center vojaških šol vodita poveljnik in namestnik iz časov rajnke skupne države. Kako in komu bodo zvesti njuni slušatelji? Sarkasti bodo dejali, da bomo lahko še zelo veseli, če bodo zgolj ministru Erjavcu.

Karl Erjavec (Foto: STA)

Nemogoče je kaj povedati o ministrovi legitimnosti v smislu vsebinskega delovanja. Minister namreč na začetku svojega ministrovanja sploh ni napravil, morda ni smel, ker so mu to prepovedali Socialni demokrati, ali pa kar sam predsednik vlade po prišepetavanju njegovega svetovalca za nacionalno varnost, kredibilne analize stanja v svojem resorju. Vse skupaj je do sedaj znal strniti v besede, kako on že ve, ker je bil obrambni minister v obdobju 2004-2008, ne zavedajoč se, kakšne spremembe so se zgodile na ministrstvu in v strateškem okolju Republike Slovenije.

Minister ne pozna in razume Natovega planskega cikla
Spremembe in dopolnitve zakona o obrambi, s katerim je poskusila njegova predhodnica, je pustil pozabljene v predalu. Strategija nacionalne varnosti in tolikokrat z njegove strani omenjena bela knjiga o obrambi sta potonili že v močvirju koalicije, medtem ko mu je njun avtor dr. Klemen Grošelj zbežal v Evropski parlament. Ker minister ne pozna in razume Natovega planskega cikla, mu ne more pomagati več tudi veleposlanik Republike Slovenije pri Natu Jelko Kacin. Preprosto je obupal! Zdaj pa res tudi on ne ve več, ali za obrambo naše države potrebujemo eno ali dve srednji bataljonski skupini ali pa bodo dovolj  samo trije dvonamenski vojaški helikopterji. Dvonamenski za potrebe zaščite in reševanja ter nujno medicinsko helikoptersko pomoč, seveda pa tudi za Slovensko vojsko.

Toliko o legitimnosti ministra Karla Erjavca, od tukaj naprej se začne njegova odgovornost za kršitve zakonov, zlorabe, laži, zavajanja in prekoračitev pristojnosti, ki jo opredeljuje ta interpelacija. Če to ni dovolj za nezaupnico ministru Erjavcu, potem je do stroge kazni na prihodnjih izrednih volitvah več kot upravičena manjšinska vlada z nadkoalicijsko stranko Levica vred .

H. M.

 • pajot

  Pa ga res ne more noben nalomit ko prasca? V starih časih so fantje to počeli. Bi imeli vsi korist od tega.

  • von Rhein

   Prasec je varovana oseba.Vedno se jezim na vaščane vasi Naklo,ko slišim,da ga pozdravljajo in imenujejo gospod minister.Je največja svinja kar jih je kdaj žrlo v slovenski politiki.

   • Imperial Commando

    Karl je en navaden pezde, še na maturanca svoje hčere je prišel z 4imi gorilami za varnost. NA MATURANCA! Totalna pičkica.

    • Miro Jereb

     A ni bil švedski predsednik…Olaf Palme tisti…ki se je z biciklom v službo vozil ?

    • Steiermark

     lopovi se bojijo za svoje življenje, četudi so samo na zabavi…..

     • stane

      Zavedajo se kriminala-genocida,ki ga izvajajo nad Slovenskim narodom.

     • Steiermark

      in verjetno imajo in vodijo celo vojsko, z namenom lastne zaščite, pred razjarjenim narodom! Bravo Stane, pravilno si ugotovil!

 • antimur

  Prekleti Erjavec je tako zasvinjan, da smrdi že preko ekrana, verjeti ne morem, da so v parlamentu govnači kot je do skrajnosti butasti in nerazgledan Jutriša, ki mu pojejo slavo. Prepričan sem, da bo tudi nosilec titule najbolj neumnega poslanca Möderndorfer, glasoval proti interpelaciji.

 • xtc

  Kahllo bodo verjetno Xarchi bataljon ubranili-saj vest ,če to ne storijo pa pride JJ in radio ognjišče ,ki bosta naredila v španoviji z ECB,EK in Orbanom še večjo bančno luknjo.
  Definitivno pa se Xarchijevi druščini,ure vladanja vse hitreje iztekajo.

 • Joško

  A ni škoda “črnila”, da se toliko piše o klovnu Korlnu. Mislim, da bi ga morala vojska “čebovati”.

 • tasilo

  Matr, kok se to lepo rima, ejga:

  Karl Erjavc
  je pizdajavc.

  —————————————

  Al’ jest vem š’eno rimo, ejga:

  Karel Vikltor Erjavec
  je velepizdajavec.

  • samotoje

   Uf, a si se ven vrgel. Usedi se dol( ali pa gor), hombre, zaslužil si eno siesto.

   • tasilo

    Moje zadne besede u’jo gvišn “qualis artifex pereo” … tko k pr ns na Gorenskmo konc praumo, k’nede, ejga.

    • samotoje

     Luctor et emergo, pravijo v Bogojini. Ni treba na konec misliti.

     • branči

      a ti to tisto “Selo gori a baba se ceslja”.

  • stane

   Korl Erjavec,bo dobil na GOBEC MAVEC! Uh kaki pesniki.
   Nihce nam nic ne more,ker je to svoboden verz.
   Pesnisko obliko je treba spostovati.
   Kulturno se udejstvujemo,ker ne mores do “jegulje sluzave”!!!

 • Vera

  Nobeden,ki ni bil izbran za poslanca,ne bi smel opravljati v vladi prav nič .Vsak si naj na trgu dela poišče zaposlitev, če pa nima nobene izobrazbe , se pa naj gre šolat .Tudi starejši se izobražujejo , če želijo dobiti delo ali ga obdržati , če ga imajo.

 • Lisjak

  Nekdanji poslanec SDS-a v zadnji Janševi vladi mi je že takrat govoril,da našo vojsko prevzemajo bivši jugo oficirji in da se na veliko priseljujejo v Slovenijo.Zato mi zdaj ne trobentajte kot,da vi spet niste nič vedeli in kot,da je to ne vem kaj novega.

  • zokispoki

   A mislis to na onega, veckrat vinjenega luzerja, ki je do sedaj vse volitve izgubil. odkar je sel “na svoje”?

  • stane

   To se je vedelo ze takrat,ko niso obsodili nobenega oficirja za agresijo in pustosenje po Sloveniji. Celo pokojnino so dobili in zivijo kot castni drzavljani.

 • Vesuvius Vesuvius

  Dragi moji veterani. V vojni za Slovenijo smo zmagali, v miru pa smo poraženi na vseh frontah… kdo je kriv za tako stanje????

  • stane

   Tisti,ki so bili naivni in niso izvedli L U S T R A C I J E IN slepo verjeli,da pa se bodo komunisti poboljssli in obnasali kot pravi DEMOKRATI. TUDI TISTI, ki so leta 1996 zavrnili(ceprav jr narod zahteval)VECINSKI VOLILNI SISTEM!!
   SDS in ostala desnica so hoteli lustracijo,pa so bili ostali lulcrki proti. Tudi Bucar. Pri vecinskem volilnem sistemu ravno tako.

   • Steiermark

    *******************************

  • JANEZ GUS

   Made in Murgle.To ni bila hinavčeva intimna opcija.Vse se vrača,vse se plača.

  • traktor

   Krivi smo si sami, ker ne hodimo na volitve in s tem dopustimo, da nam glupe ovce izvolijo najbolj butaste predstavnike na najbolj pomembna mesta.

   • Steiermark

    Pri volitvah pri nas, oz. po stalinovo, ni važno , kako si glasoval ampak je važno “kdo šteje glasove” – očitni primer, ki ga lahko vidi vsak, četudi slepec, so volitve po “tržiško”!

 • VERZIFIKATOR

  Komandir Karli

  NA JURIŠ

  Na juriš, vojščak spet vihra skozi hoste,
  se v srajco odel je prismoda rjavo,
  pokaže da s tem, da za stranko je pravo,
  rjavih da srajčnikov vrste so goste.

  Na juriš, zasliši se puške drdranje,
  ah, kje pa, ta videl ni puške zaresne,
  tiste sekvence pri pokanju vmesne
  rjave zgolj žabe so bolno regljanje.

  Na juriš, rjavi poveljnik zavpije,
  nato okrog ust se hinavsko obliže,
  rjavi koraka ne stopi več bliže,
  v grmovje se prvo ubožec brž skrije.

  Na juriš, a vojska je zdaj le obstala,
  čemú bi ubogala rjave ukaze,
  zakaj poslušalia obdrgnjene fraze,
  igrača v rokah barabina postala?

  Na juriš, dovolj je že tega goveda,
  z njim žali se bika pa vola, teleta,
  mar gledati moramo rjavca, zmeneta,
  ki večno po štali kot osel poseda?!

 • Andrej

  Ne, to ni dovolj za nezaupnico. Levi komunisti se preštejejo in ugotovijo, da se jim prav dobro godi. Zakaj bi koga odstranjevali in tvegali, da ostanejo brez krasnih plač in ostalih privilegijev?

  • Prle

   Domobranček naivni, ko bodo odstavili karla bo na njegovo mesto prišel nekdo iz leve opcije.Si ti mogoče misli,da ga bo nasledil Mahnić?

   • Common Sense

    Andreja ne poznam, pa ne vem ali je domobranec ali ne. Sem mislil, da so izumrli. Kakorkoli že, imaš prav glede epiloga. Šoltes ga bo nadomestil. Koalicija bo obstala. Edino, če Korlu poči film bo morda kaj drugače. A dvomim, ker Korl ima 3 leta do penzije in ne bo ničesar riskiral. Postal bo svetovalec predsednika vlade do penzije in to je to. Real-politik.

   • Andrej

    Pa, z veseljem sem DOMOBRANEC, za razliko od tebe, ki si DOMOSRANEC. Samo, da sem se za tistega domobranca, o katerem ti govoriš, rodil mnogo prepozno. Še sreča, ker je večina njih pristala pod rušo ali v tujini že klamu po drugi vojni.
    Jasno, Erjavca bodo zamenjali tisti hip, ko bodo imeli nadomestilo. Iz svojih vrst. To bo pa težko, ker je petelinov veliko, mesto je pa samo za enega.

 • Common Sense

  Dolgo je trajalo… 20 let je nategoval upokojence in izsiljeval vse okoli sebe. Sedaj se bliža konec. Nadomestil ga bo Šoltes. A razpadla koalicija ne bo. Samoohranitveni nagon je močnejši;) Mislite, da nimam prav? :)

  • JANEZ GUS

   Nategoval je samo blesave upokojence.Razgledanim na kraj pameti ni padlo,da bi ga volili.To je isto,volila bom MK,KER IMA LEPE OČKE.

 • zamaškar

  Ni zannemarljivo dejstvo,da je vrhovni poveljnik maneken,ki je eden izmed problemov in ne rešitelj problemov stanja na ministrstvu za obrambo.Da se na vsa pomembna povelniška mesta in predavateljski kader nastavlja častnike nekdanje armade je svinjarija prve vrste.V bivšem totalitarnem sistemu smo si financirali baje peto najmočnejšo armado na svetu zato,da nam je komaj rojeno, prvo samostojno državo v zgodovini hotela zravnati z zemljo!!Takrat jim ni uspelo zdaj pa vse kaže, da jim bo!Pahor v ponedeljek se bo izkazalo ali si vrhovni poveljnik slovenske vojske ali poveljnik revitalizirane jugoarmade?

 • Ros

  To je državni udar in izdaja najvišjega nivoja. O tem je treba obvestiti zvezo NATO in zaprositi za skupno obrambo.

 • mapu

  Kakšna je razlika med voluharjem in erjavcem, je ni, obeh se težko znebiš

 • mginko

  Večno udbomafijski podtaknjenec v dosedanjih vladah, kot nekateri tudi iz NSi. Mlajša in srednja generacija tega ne razume. Prav je da ta mafija blefira in maltretira narod, ki se za svojo (ukradeno) državo ne zanima.

 • trobenta

  lep resničen članek….

 • karpelec

  Od samega loja namazan svetleči se Karči, bi se moral že kot kresnička, ki se sveti od loja počasi začeti poslavljati, ker si več ne pustimo s.ati na hlavu, sedaj še samo lahko otvorime usta.

 • Franci Steiner

  ČUJTE, ČE JE SAMO POLOVICA RESNIČNA….
  TO NI LE PRVOVRSTNI ŠKANDAL, TO JE VELEIZDAJA DOMOVINE!!!
  KAJ MORAMO RES VSE PRENESTI, G. PREDSEDNIK VLADE IN G.VRHOVNI POVELJNIK?
  IZGLEDA, DA JE EDINO JANŠA SPOSOBEN POČISTITI TA AVGIJEV HLEV; ZATO SE GA PA VSI BOJIJO IN DRUŽNO VLADAJO. BANDA KOMUNISTIČNA

  • JANEZ GUS

   To ta dva kretena ne briga

  • večni srb

   Janša je že dvakrat naskočil Pahorhevo nato soldatesko, obakrat se je kot predsednik vlade in minister za obrambo izkazal kot jalov in impotenten.
   Zakaj je sploh Pahor predsednik, jaz sem svoj čas naravnost povedal, da kot predsednik vlade izgublja čas, ker ga boljševiki nikoli več ne bodo podprli. Mar bi me takrat poslušal in kandidiral za predsednika države, ko bi gladko zmagal, potem bi si izmislil neke karavane in razgladil izredno,stanje ter tako avtomatsko komandiral vojsko, s tem pa tudi policijo in dtžavno tožilstvo.
   Namesto rega, imamo zdaj Pahorja za diktatorja, Janše pa nimamo nikjer, res smo lep in bister narod, kot oba aktualna predsednika.

   • wert

    “……. obakrat se je kot predsednik vlade in minister za obrambo izkazal kot jalov in impotenten…..”
    Kakšen si potem šele ti ???

    • večni srb

     A kot predsednik vlade in minister misliš? Kaj pa vem, še za klavir bi težko rekel, če ga znam igrati, dokler ne bom enkrat poslusil.

     • Steiermark

      Preden se boš lotil “klavirja”, se poskusi naučiti slovensko, da neboš klamfal takšnih bedasto skomponiranih stavkov, ki nimajo ničesar skupnega s slovenščino. Še dobro, da ima slovenski človek velik dar za učenje tujih jezikov in te tako tudi lahko “razumejo”!

  • wert

   Se še spomnite, kaj je rekel Erjavc, ko so z Virantom in Žerjalom “zakuhali” Janši ?
   “Nikdar več ne bo Janša predsednik vlade”.
   Imamo zato zdaj manjšinsko vlado in …….., kar se je dogajalo pred tem ?

   • Steiermark

    Manjšinsko, vendar dobro podkrepljeno z rdečimi izmečki, ki se podpirajo in krevsajo naprej – glavno je , da ni Janša…..

 • Antonius

  Kdor ni previden, z Erjavcem se človek lahko bolj osvinja, kot s kravjakom.

  • JANEZ GUS

   Kravjak je toaletna vodica na pram POKVARJENEMU ERJAVCU.

 • JANEZ GUS

  Kaj bomo še vse zvedeli o tej anti slovenski,kameleonski,pokvarjeni,ritolizniški,rusofilski barabi.Res si je vstvaril lepe penzionistovske dni.Mogoče jih misli preživeti v Belgiji.Tipično rdečuharsko govedo.

 • večni srb

  Katerim častnikom nekdanje JNA in rusofilom daje prednost, potomcem srbov ali hrvatov, od kod izvirajo njihovi predniki, iz srbskih ali iz hrvaških dežel? Če se že gremo, ker to ni isto, JNA je vendar razpadla, po nacionalističnem ključu in iskreno dvomim, da se hočejo srbi zaposliti v našem Mors. Dvomim zato, ker bi jih potomci hrvatov takoj zavrnili in razgnali, če pa zlorabljajo našo vojsko, za svoje nacistične domače obračune, ki se sploh ne tičejo Slovenije.

  Zavedati se je treba, da je ta čudna Slovenija stara komaj 30 let, v tem času se da izšolati kvečjemu nižjega poročnika. Slovenij ob osamosvojitvi ni imela svoje vojske, če smo jo pa takrat pravkar nagnali ven, naše ministrstvo za obrambo je komandiralo občinskim štabom za Teritorialno obrambo nekdanje JNA in specialnim enotam militantnih ljudskih milic, šolanih še po sovjetskih standardih. Šele z vstopom v Nato smo lahko začeli pošiljati mlade militariste v tuje zahodne vojaške akademije, od koder se redko kdo vrača v domovino, sicer ne vem kdo sploh uči naše oficirje.
  Glede na dejstvo, da je bila v Sloveniji napadena Hrvaška, jih verjetno še vedno šola vojna akademija iz Zagreba. To bi pojasnilo še marsikaj.

 • učko

  Jah, Kahlotova glava je taman, da se ji motika uleže po njej. Ampak rusofilov je v Zlovenji ogromno, še JaJo je SIJ prodal Rusom, ker jim je s tem hotel u rit zlest. No, pol je pa spoznal, da to pri Rusih vseeno ni tako enostavno.

  • JANEZ GUS

   Po tvoje je bolje vozit Ruse k Ruski kapelici in 13 krat jih obiskat.

 • Franc Šink

  Častne čete in rdeče preproge si Erjavec (glej gornjo sliko), res ne zasluži več.

 • Janez Kepic-Kern

  Meni s glede SV zdi slabo – to !
  da ni bila poslaa na južno mejo, da bi res varovala – tamkajšnje – prebivalstvo.
  Kakega koncepta
  varovanja meje s serijo KARAVL in z OBHODNIMI PATRULJAMI
  kot jih je imela ex “TITO JLA”
  – o tem se nič ne sliši !? Ali kdo kaj ve o tem ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Big Bird-Veliki Tič

  Ma nehajte lagat. Ljudstva, ki jim včasih rečem tudi ovčja drhal, ne zanimajo etični standardi in demokratični principi, temveč “lepi”, “sijoči” in “novi obrazi” SDS-a ter enake laži, iz leta v leto, iz
  desetletja v desetletje.

  • večni srb

   Prejšnjih 50 let je šlo potomcem domobrancev res bolj slabo, ampak v tej 50 letki bodo vse nadoknadili, ko bo Weber ustanovil novo tisočletno Sveto germansko cesarstvo, jim bo šlo naravnost enkratno in odlično.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte gnide desničarske…Erjavca nikoli nisem imel rad…je pač parazit neinteligenten. Sam tako pokvarjen in hinavski kot je Ivan Janez, Korl nikoli ni bil. Kapish?

  • večni srb

   Raje ne govori, ker.ne veš, mesar je bolj pokvarjen kot si.lahko sploh predstavljaš, za Janšo se pa še ne ve.
   Govorim iz osebnih izkušenj, ta stvor je vse kar prviš, da najbolj sovražiš in imaš tudi prav, če res tako misliš.

 • Radolf Mitler

  Tak imbicil, kot je Kahl se rodi enkrat na 500 let in ravno Slovenija je imela to nesrečo. Upam, da bo v petek odjebal za vse večne čase. To je seveda malo verjetno glede na to, da ima podporo mentalno sebi enakim.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Korl bo ostal…Kapish?

 • Povprečen Državljan

  Kako priročno.;Anonimni častnik; baje napiše anonimno pismo.In iz tega nastane ful argumentiran fake članek.In pravoverni veterani se trkate po prsih,kako so vas nategnili.Navadni Kalimeroti.Ostali veterami tega ne počnemo.

 • Waltter

  Najbolj zanimivo pri vsem tem je da je teh generalov vedno vec, medtem ko se navadna vojska zmanjsuje. Kako je to mozno in kako se podeljujejo cini mi sploh ni jasno. Lezejo iz gozda ko partizani, vedno vec jih je pa vedno bolj odbiti prihajajo.
  Kaj se dogaja z slovensko vojsko? Bo nakoncu ostalo samo ministrstvo in pa vecja skupina generalov? Oprema slovenske vojske je nenormalno slaba od vozil do orozja, sam klump skupaj ki je star in se komaj se kaj servisira. Nimamo oklepnikov, nimamo Tankov, nimamo nekih normalnih helikopterjev (ki bi ne bili stari ko svet). Imamo pa sranje od brezpilotnega letala pa nam pol pamet solijo da ga bodo uporabljali za nadzor meje – pa komu serejo po glavi ta stvar ne lebdi v zraku ampak leti vodoravno in kdo bo koga s tem nadzoroval?
  Pol pa se Karla gor privlecejo ki nima pojma o nicem, najprej bi nekaj nabavljal po nebi, nekaj podpise pol obtozi druge da so delali mimo njega, pa laze in hujska vse okoli sebe. Kader pa ma taki da ga v LJ na Polju tezko najdes slabega dasiravno se nekateri izmed njih ze skoraj redne stranke ozr. odjemniki njihovih storitev. Odnesite Karla ven z stolom in pisalno mizo drugace ne gre, pa nohte mu prej porezite da se ne bo za kako steno zagrabo…

  • večni srb

   Še vedno smo samo militarizirano območje, pod upravo vojaške garnizije HOS v Zagrebu.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kakršen minister, takšna vojska, kakršna poltika, takšna vojska. Vse skupaj je pa en d…

 • Gabrijel Obid

  Ne morem ga gledat.