fbpx

Anonymous Slovenia grozijo poslancu Simonoviču, ki se je uprl podlim nameram tranzicijske levice!

Poslanec DeSUS Branko Simonovič (Foto: Bor Slana/Twitter)

Simonoviču priporočamo, da črno gradnjo nemudoma proda in se odseli v kak SDS-friendly kraj. Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod. Za vložitev nezaupnice ni potreben, cvrl se bo pa v peklu, glede na EMŠO, tudi relativno kmalu,” so na Twitter profilu Anonymous Slovenia zagrozili poslancu DeSUS Branku Simonoviču in to le nekaj trenutkov po tem, ko je v javnost lansiral razloge, zakaj ne bo podal podpisa h konstruktivni nezaupnici vlade.

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je medijem poslal uradno izjavo, da se pod destruktivno konstruktivno nezaupnico koalicije KUL ne more podpisati. Kot kaže bo tako kandidat za mandatarja s strani KUL-a Karl Erjavec znotraj svoje poslanske skupine prejel le tri glasove.

Na spletu že škandalozna grožnja poslancu
Štirih glasov svojih poslancev Erjavec torej ne bo dobil. Obetajo se mu le trije, pa še to je vprašanje kako bodo ti glasovi veljali v parlamentu. “Obžalujem, da ni 43 glasov. Bo samo 42 podpisov podpore konstruktivni nezaupnici. Prepričan sem še vedno, da lahko uspe;” pa je dejal Erjavec. Za njegovo izjavo se najde lep slovenski pregovor: Sanja sv…. o koruzi!”

So se pa že začele grožnje poslancu Simonoviču, kateremu so že očitali črno gradnjo. tako so zapisali levičarski skrajneži, ki se skrivajo za imenom Anonymous: “Simonoviču priporočamo, da črno gradnjo nemudoma proda in se odseli v kak SDS-friendly kraj. Ni izdal Karla, izdal je svoj (o tem bi lahko debatirali) narod. Za vložitev nezaupnice ni potreben, cvrl se bo pa v peklu, glede na EMŠO, tudi relativno kmalu.

Bo ostalo samo pri grožnjah, ali pa se do konstruktivne nezaupnice, ki naj bi bila predvidoma v sredo lahko še kaj zgodi? Vsekakor bi morala policija ukrepati proti anonimnežu, ki tako “pogomno” grozi pod psevdonimom. Je bilo pa ob tem na spletu zaznati še nekaj bolj “zmernih” groženj načelnemu poslancu.

Poslanec Simonovič podal posebno izjavo
Pod predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem bodo podpise prispevali trije poslanci DeSUS, je v izjavi za medije sporočil vodja poslanske skupine Franc Jurša. Poslanec DeSUS Branko Simonovič pa je v pisni izjavi sporočil, da svojega podpisa pod predlog nezaupnice nikakor ne more prispevati. Kot je navedel Simonovič, je v njem izjemno poudarjena obstoječa zdravstvena kriza in kritika obstoječi vladi pri obvladovanju epidemije covida-19. Prav tako se po njegovih navedbah poudarja neustavnost delovanja aktualne vlade, v kateri sta delovala tudi ministra iz vrst DeSUS, in sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

Razprava o Gantarjevem delu bi, kot je zapisal Simonovič, pomenila tudi razpravljanje o DeSUS. Zato to razume na način, da ne gre le za nezaupnico vladi, temveč tudi stranki DeSUS. “Spričo tega se nikakor ne morem podpisati pod konstruktivno nezaupnico, saj to pomeni, da s tem podpiram nezaupnico stranki DeSUS in neustavnost delovanja naših dveh ministrov,” je navedel. Stranko DeSUS in njen program so po besedah Simonoviča namreč oblikovali in gradili desetletja, zato jo želi tudi sedaj zaščititi pred neupravičenimi obtožbami, ki jih bodo deležni ob razpravi o nezaupnici. Poudaril je, da se bo v razpravi in ob glasovanju o konstruktivni nezaupnici vladi glasoval v dobrobit državljanom, predvsem v prid tistim, ki so jim zaupali glasove in jih izvolili za svoje predstavnike v DZ, torej tudi upokojencem.

Želi si, da bi stranka lahko tudi v nadaljevanju uresničevala svoje zaveze in cilje, za katere si tudi DeSUS prizadeva vse od ustanovitve. Prav tako si želi, da bi se nekajmesečna politična kriza čim prej končala. Kot je poudaril, Slovenija najprej potrebuje zdravstveno, gospodarsko in politično stabilnost. “Pričakoval sem, da se bo v teh težkih trenutkih politika uspela poenotiti in nas skupnimi močmi uspela pripeljati iz krize,” je še zapisal.

Demokracija