fbpx

Antijanšizem: Patologija radikalnih levičarjev

Milan Gregorič je napisal odličen prispevek z naslovom “Od kod patološki strah pred Janšo?” na spletnem portalu Portalplus. “Antijanšizem ima mnogo globlje korenine kot le v klasičnem političnem boju med levico in desnico. Zadnje dni smo priča, kako se začenja klavrno sesuvati vase sicer še vedno podivjana patološka janšofobija, ki jo je globoka država že v preteklosti sprožila preko krdela svojih hlapčevskih politikov, medijev in celo akademikov, in ki predstavlja pravi napad na demokracijo,” zapiše Gregorič.

Tranzicijska levica se je znašla v nezavidljivi situaciji in sicer kot posledica odločitve nekaterih strank znotraj parlamentarne sestave, ki so se resno lotile pogovorov o sestavi tretje Janševe vlade, zadnji rezultati javnomnenjskih raziskav kažejo na zmago Slovenske demokratske stranke. Zato so krogi levice in režimskih medijev uporabili staro taktiko antijanšizma. “Mislim, da ima antijanšizem mnogo globlje korenine. Drugič, da je Janša trenutno edini slovenski politik, ki lahko ogrozi temeljne interese levičarskih zakulisni omrežij, ker lahko zbere okrog sebe dovolj širok ljudski konsenz, da lahko levici iztrga oblast iz rok, in ima okrog sebe dovolj sposobnih ljudi, da lahko upravljajo državo.” 

V svoji kolumni med drugim zapiše, da je Janez Janša eden redkih politikov, ki lahko preseka omrežje tranzicijskih krogov. “Strinjam se z oceno, da Janševi politični nasprotniki niso sposobni poštene politične borbe in da se zaradi tega ne morejo rešiti nasilnih oblik delovanja.”

Slikovna predstava antijanšizma. (Foto: Twitter)

Levičarji strah pred državljani širijo v sovražnem govoru in širjenjem strahu pred SDS
Omrežje levih sil pa predstavlja Janeza Janšo in stranko SDS kot največjo grožnjo slovenskemu narodu. Ob tem pozabljajo, da ne živimo več v obdobju po koncu druge svetovne vojne, ko so vladali v svojem enoumju. “Med najpogostejšimi vzroki navedene fobije se navaja domnevni sovražni govor Janše in njegove SDS. Priznam, da kaka njihova izjava tudi meni ni všeč, vendar tolerira levica na svoji strani z izgovorom svobode govora primere še drugačnih sovražnih izbruhov. Strinjam se tudi, da je kak Janšev tvit oster in boleč, a le ko je k temu izzvan.”

Janez Janša je edina oseba, ki se je spustil v borbo z okultnimi centri tranzicije
Janez Janša se je znašel na črni listi centrov slovenske tranzicije v bivšem režimu. V procesu JBTZ so se izoblikovali prvi resni osnutki slovenske demokracije in samostojnosti. Njihove metode strašenja v času slovenske samostojnosti niso prenehale. “Prav tako je tvegal spopad z okultnimi centri moči v tranziciji, ki so močnejši od njega in ga lahko tudi uničijo. Kar pa zmorejo samo pokončni ljudje, ki nimajo masla na glavi. Zato jim lahko tudi uspešno kljubuje,” zapiše Matej Gregorič.

Celotno kolumno si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš