Antijanšizem: Patologija radikalnih levičarjev

Janez Janša se ne sme vrniti na oblast, so odločeni predstavniki globoke države. (Foto: VFokusu)

Milan Gregorič je napisal odličen prispevek z naslovom “Od kod patološki strah pred Janšo?” na spletnem portalu Portalplus. “Antijanšizem ima mnogo globlje korenine kot le v klasičnem političnem boju med levico in desnico. Zadnje dni smo priča, kako se začenja klavrno sesuvati vase sicer še vedno podivjana patološka janšofobija, ki jo je globoka država že v preteklosti sprožila preko krdela svojih hlapčevskih politikov, medijev in celo akademikov, in ki predstavlja pravi napad na demokracijo,” zapiše Gregorič.

Tranzicijska levica se je znašla v nezavidljivi situaciji in sicer kot posledica odločitve nekaterih strank znotraj parlamentarne sestave, ki so se resno lotile pogovorov o sestavi tretje Janševe vlade, zadnji rezultati javnomnenjskih raziskav kažejo na zmago Slovenske demokratske stranke. Zato so krogi levice in režimskih medijev uporabili staro taktiko antijanšizma. “Mislim, da ima antijanšizem mnogo globlje korenine. Drugič, da je Janša trenutno edini slovenski politik, ki lahko ogrozi temeljne interese levičarskih zakulisni omrežij, ker lahko zbere okrog sebe dovolj širok ljudski konsenz, da lahko levici iztrga oblast iz rok, in ima okrog sebe dovolj sposobnih ljudi, da lahko upravljajo državo.” 

V svoji kolumni med drugim zapiše, da je Janez Janša eden redkih politikov, ki lahko preseka omrežje tranzicijskih krogov. “Strinjam se z oceno, da Janševi politični nasprotniki niso sposobni poštene politične borbe in da se zaradi tega ne morejo rešiti nasilnih oblik delovanja.”

Slikovna predstava antijanšizma. (Foto: Twitter)

Levičarji strah pred državljani širijo v sovražnem govoru in širjenjem strahu pred SDS
Omrežje levih sil pa predstavlja Janeza Janšo in stranko SDS kot največjo grožnjo slovenskemu narodu. Ob tem pozabljajo, da ne živimo več v obdobju po koncu druge svetovne vojne, ko so vladali v svojem enoumju. “Med najpogostejšimi vzroki navedene fobije se navaja domnevni sovražni govor Janše in njegove SDS. Priznam, da kaka njihova izjava tudi meni ni všeč, vendar tolerira levica na svoji strani z izgovorom svobode govora primere še drugačnih sovražnih izbruhov. Strinjam se tudi, da je kak Janšev tvit oster in boleč, a le ko je k temu izzvan.”

Janez Janša je edina oseba, ki se je spustil v borbo z okultnimi centri tranzicije
Janez Janša se je znašel na črni listi centrov slovenske tranzicije v bivšem režimu. V procesu JBTZ so se izoblikovali prvi resni osnutki slovenske demokracije in samostojnosti. Njihove metode strašenja v času slovenske samostojnosti niso prenehale. “Prav tako je tvegal spopad z okultnimi centri moči v tranziciji, ki so močnejši od njega in ga lahko tudi uničijo. Kar pa zmorejo samo pokončni ljudje, ki nimajo masla na glavi. Zato jim lahko tudi uspešno kljubuje,” zapiše Matej Gregorič.

Celotno kolumno si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

 • macon

  Ne strašijo pred antijanšizmom, temveč pred “janšizmom”. Popravite, no.

  • tasilo

   Kaj ne vidiš, da je pisal Perš? Peršu včasih sinapse po svoje klikajo …

   “… posledica odločitve nekaterih strank znotraj parlamentarne sestave.”

   Vedeti moraš še, da Perš stanuje znotraj hiše in se vozi znotraj avta. Bohpomagi, tako se mu pač dogaja znotraj glave.

   • pupa

    V okolju, kjer sem preživela otroštvo pomeni beseda PERŠ ( predvidevam, da izhaja iz italjanske besede PERDUTO) ZGUBLJEN.

  • RATATA

   Prav ti je, kaj pa bereš tako natančno! Jaz nikoli. Itak vem kaj je mislil in hotel … pa mu ni čisto uspelo..

 • Peter

  Kaj jim pa drugega ostane, no?

 • rabbit

  A tako kot so napisali pismo neki kvazi intelektualci kot je morilec Ljubo Bavcon. Draga NOVA24 In DEMOKRACIJA spravite svoje novinarje na delo in naj pregledajo kakšno premoženje ti ljudje posedujejo, kje delajo njihovi otroci in kakšno premoženje imajo oni pa vam bo vsem jasno zakaj se tako bojijo JANŠE.

 • Antonius

  Zgoraj je skupinska slika levih s svojim veleizdajalskim mentorjem.
  Samo obrazi so jim različni, slovenski politični voz pa vsi vlečejo v smer Kučanove kleptomanske opcije in mafijske globoke države.
  Podprite, volite stranke SDS, SLS in DOM, komur je do tega, da se Slovenija končno zvleče iz vsemogočnih krempljev Kučanovega kleptomanskega foruma.
  Počivalšek ima sedaj priliko, da dokaže koliko daleč stran je njegova politična pot od Cerarja, Pivčeva je pa še vedno ujetnica levih, zaradi njenih zlorab v zadevi SRIPt.

  • Simon Rožič

   Pivčko bojo držali do zadnjega daha, ti strički “brez grehov”!

   • Antonius

    Jaz težavo Desusa in Pivčeve vidim drugje.
    Če Pivčeva ne bo šla zaradi njenega početja v Janševo vlado, da v preostanku mandata Desus dokaže svoj resni politični namen, bodo po predčasnih volitvah skoraj zagotovo izpadli iz parlamenta. Njenih poslancev izpad niti ne skrbi, ker so štirje poslanci tik pred upokojitvijo. Poslansko nadomestilo bodo prejemali do pokojninskih let.
    Janša se zagotovo zelo dobro zaveda, komu gori pod nogami. On zaradi predčasnih volitev sploh ni zaskrbljen.
    Zaradi izkušenj s prevarantskim Virantom zahteva, da so predsedniki strank sestavni del vlade. Vsak predsednik stranke naj nosi svoj del odgovornosti za uspeh ali neuspeh.
    V parlamentu jih morajo podpreti njihovi poslanci, da ima vlada zagotovilo, da stranka kot celota podpira odločitve koalicijske vlade.

   • zaslosds

    Pivčevo so že ugrabili rdečkarji,pa si še gor ne pride.

    • JANEZ GUS

     Nakradenega denarja imajo dovolj-Denar pa ne smrdi.

  • Vera

   Nima greha samo pri SRIPT,temveč tudi pri Bistri Ptuj,zato se naj ne repenči,kot,da je nedolžna ovčka.

 • aatiduj

  Ajaj, kdo pa so ti “Znanstveniki in akademiki svarijo pred “nesprejemljivo politko” stranke SDS” poroča danes na Mmc RTV.
  Kakšni znanstveniki in akademiki so to, če niti ne poznajo naše Ustave ?
  Je to res mogoče v naši demokratični državi ?

 • Rožle
  • rubec

   hehehe

 • pajot

  Na zgornji sliki je šest zmedencev…pardon,šest kretenov….pardon,šest idiotov…pardon šest ta pravih slovencev,ki bojo našo državo pripeljali v nebeško blagostanje.
  He,he,he…..
  Pardon,mimogrede me je posilil smeh…he,he,he…

  • pajot

   U mater mu..na sedmega sem pozabil.
   Ta je najboljši. Že diši po zemlji.

 • rubec

  Menim, da je napočil čas, da se enkrat tudi to zapiše. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

 • Stajerka

  ….evo, prvi rezultati verske pridobitve v izdajalski prestolnici so že tukaj…….lonček kuha že kipi in širi svojo vsebino……

  Poslovnež Izet Rastoder bo za dokončanje poslovnega dela športnega območja Stožice dobil partnerja iz Združenih arabskih emiratov (ZAE), in sicer naj bi družba Eagle Hills prevzela 51-odstotni delež Rastoderjevega projektnega podjetja za dokončanje Stožic, danes poroča časnik Finance.

  • rubec

   Uresničuje se pučnikova napoved: Slovenije ni več, zdaj gre za arabce.

 • JANEZ GUS

  Prihaja pomlad .Rabim gnoj.Vseh teh 6 tipov zamenjam za prikolico gnoja.Šifra gnoj za gnoj.

  • zaslosds

   A misliš,da bi s tega gnoja kaj zraslo?

   • JANEZ GUS

    Tudi to prenesem,samo da imam na kupu gamad komunistično ne sposobno.

    • zaslosds

     To bi moral čim prej podorat

   • semicstane

    Iz tega samo plevel.

 • zaslosds

  VSI ZA JANEZA,JANEZ ZA VSE,DA REŠIMO SLOVENIJO PRED LEVIMI RDEČIMI UNIČEVALCI SLOVENIJE.

  • Rožle

   Kam je odšel pa Whisky .. ?

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj takšen antijanšizem?… Zato ker je skrajno desni nacionalizem Janeza Janše nevaren za slovensko demokracijo. Ad acta !!!

  • JANEZ GUS

   Vsi domoljubi smo bili v strahu,da ti je nekdo stopil za vrat.Seronja.

 • zaslosds

  TO SO UNIČEVALCI,KI JIM SLOVENIJA NI INTIMNA OPCIJA.

 • aatiduj

  Hmmmm. zdaj mislim, da vem v čem je problem.
  Janša je kriv, ker je bil pri osamosvojitvi Slovenije.
  Če njega ne bi bilo, ne bi bilo Slovenije in se ne bi zdaj nihče cufal za predsednika vlade Slovenije.
  Preprosto, kot pasulj.

 • zaslosds

  Kaj ti vsak dan piješ?

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  (EKSKLUZIVNO)

  Ugledni znanstveniki in akademiki ob nastajanju Janševe koalicije opozarjajo na škodljivo, izključujočo in radikalno nestrpno politiko stranke SDS !!!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  POZOR !!!

  Dr. Rudi Rizman in 75 uglednih imen iz znanstvenega in akademskega življenja, med njimi osem nekdanjih rektoric in rektorjev (torej ne gre za politike)… je danes podpisalo javno pismo, v katerem izražajo veliko državljansko zaskrbljenost nad političnim dogajanjem v Sloveniji.

  Janšizem…NIKOLI VEČ !!!

  • RATATA

   GLEJ KOLIKO DOKTORJEV SE ZNA PODPISAT!!
   Ddr. Rudi Rizman, dr. Milica Antić Gaber, dr. Ljubo Bavcon, dr. Anton Bebler, dr. Milena Mileva Blažić, dr. Rado Bohinc, dr. Valentin Bucik, dr. Lucija Čok, dr. Nenad Čuš Babič, dr. Božidar Debenjak, dr. Srečo Dragoš, dr. Božidar Flajšman, dr. Miha Fošnarič, dr. Peter Glavič, dr. Tatjana Greif, dr. Tomaž Grušovnik, dr. Spomenka Hribar, dr. Hajdeja Iglič, dr. Vlasta Jalušič, dr. Maca Jogan, dr. Dušan Keber, dr. Darja Kerec, dr. Rudi Klanjšek, dr. Andreja Kocijančič, ddr. Zdenko Kodelja, dr. Bogomir Kovač, dr. Gorazd Kovačič, dr. Matjaž Krajnc, dr. Ivan Kristan, dr. Roman Kuhar, dr. Vesna Leskošek, dr. Metka Mencin, dr. Jože Mencinger, dr. Vlado Miheljak, dr. Vesna Mikolič, dr. Zdravko Mlinar, dr. Rajko Muršič, dr. Boris A. Novak, dr. Luka Omladič, dr. Neda Pagon, dr. Stane Pejovnik, dr. Dragan Petrovec, dr. Jože Pirjevec, dr. Marko Polič, dr. Barbara Rajgelj, dr. Danijel Rebolj, dr. Božo Repe, dr. Rado Riha, dr. Jana Rošker, dr. Andrej Rus, Stane Saksida, dr. Renata Salecl, dr. Mitja Sardoč, dr. Peter Simonič, dr. Boris Sket, dr. Božidar Slapšak, dr. Svetlana Slapšak, dr. Slavko Splichal, dr. Ivan Svetlik, dr. Marjan Šimenc, dr. Iztok Šori, dr. Renata Šribar, dr. Darko Štrajn, dr. Jelica Šumič Riha, dr. Marina Tavčar Krajnc, dr. Niko Toš, dr. Vito Turk, dr. Samo Uhan, dr. Andrej Ule, dr. Mirjana Ule, dr. Boris Vezjak, dr. Aleš Vodopivec, dr. Peter Vodopivec, dr. Simona Zavratnik, dr. Pavel Zgaga.

 • JANEZ GUS

  To so navadni rdečuhi ,ne pa slo ugledniki.Taki uglednikE,ki zagovarjajo rdečuharski primitivizem smo imeli 75 let.in vsak malo pameten vidi,kam so nas pripeljali.ZATO ŽIVEL JJ.

 • milanček

  Baba Vanga, pardon, baba štefa: moj milanček se poslavlja, kliče ga oče naroda, stanovnik, joj joj, gotof je moj takratek milanček!

 • hajduk

  Res ne razumem zakaj ljudje ne marajo Janšo, vsi rečejo, da je domobranc in bi rad pri nas zganjal fašizem.

  Ampak resno, če je partija uspela popolnoma uničiti ugled celo tako uspešnega politika, nenazadnje tudi predsednika Evrope, kaj lahko naredijo šele z vsemi ostalimi.
  Že zato mora ostati Janša, da ne bo trpel tako še kdo drug.

  • JANEZ GUS

   Bog živi domobrance—…………..

 • Black_hawk

  Janša je amerika za slovenijo.

 • zaton

  Kako gre že tista, tudi, če država “crkne”, važno, da ni Janša na oblasti.

 • hajduk

  Janša je simbol slovenske demokracije, on je idealen demokrat in v glavah ljudi predstavlja vse kar je slabega na kapitalizmu.
  Glej, celo jaz se lahko norčujem iz njega, vsak idiot lahko reče zanj kar mu pade na pamet, isto kot se lahko američani šalijo iz Trumpa ali angleži iz Borisa, na nek način lahko kakajo tudi nemci čez Merklovo in francozi čez onega makarona.
  Evrooska demokracija je zelo različna, monarhične demokracije nimajo toliko svobode, za predstavnike ljudstva sploh ne poznajo imen, čez cerkev in buržuazijo pa je strogo prepovedano govoriti kaj slabega, ker to je isto kot, če bi žalili Boga in cel narod.
  Nekaj je tudi uspešnih modelov, švicarji lahko recimo govorijo kar hočejo, ampak vsi živijo dovolj dobro, da jeznih posameznikov nihče ne jemlje resno, ker se jim nihče ne smeji in jim ne da za prav, potem sami nehajo nabijati kozlarije.
  Vzhodne đamaherije so pa nekaj čisto drugega, povsod pe vedno vladajo iste komunistične oligarhije, ki so čez noč postali lastniki in plačujejo vse v krajih, pomagajo pa jim vojska, policija in žandarji, ki zgolj opravljajo svoje delo, torej skrbijo za varnost države ter zagotavljajo javni red in disciplino. Vsi politiki in javni uslužbenci se zavedajo, da sovjetske naveze ni več in neko državo pa le imajo, zato pač delajo kot jim rečejo. Narod nima nič, ponekod so dobili v last hiše in stanovanja, sicer nimajo nobenega kapitala ali delnic, živijo iz rok v usta, tako rekoč.
  Brez osebnega kapitala in človekovih pravic, pa kapitalizem in demokracija nekako nimata smisla.

  Zato slovenci ne marajo Janše, ker je preveč demokratičen, večina rabi avtoritativnega gospodarja, ki bo strog, a dober po srcu, Janez pa ni ne eno in ne drugo, žal.

 • milanček

  kućan se zaveda, da je konec njihovih “igerc”, narod ima dovolj vseh svinjarij pod pokroviteljstvom kućanovega F21 in ni daleč več dan, ko bodo “granitne kocke” naredile konec tej kućanovi svinjariji! Za Slovenijo gre!

 • Rožle

  STOP MURGELIZEM !!!
  STOP KUĆANIZEM !!!
  ZATOREJ VOLI SDS .. in svet bo lepši ..

 • piko8

  Janez Janša+SDS edina formula za uspešno vodenje Slovenije!!
  Zdaj gre za Slovenijo, Bog živi Slovenijo in Slovenski narod!!!

 • AlojzZ

  Janez Janša je edina oseba, ki se je spustil v borbo z okultnimi centri tranzicije

  No, no, zapišimo še ostalo: “… in preživel, ker je postal koristni idiot.”

  • tohuvabohu

   Tebe sem imel za bolj pametnega. Kaj bi nam rad dopovedal?

 • Olga101

  Vse “antijanše” je treba odvaditi zaradi politične korupcije, če že morale nimajo! Koliko jim je plačal Milovan iz udbaskih fondov?

 • tohuvabohu

  V pismu “akademikov” mi je najbolj udarila v oči beseda “nesprejemljivo”. Kdor je spoznal metode nekdanjih komunističnih veljakov, ve, kako so potekali pogromi v komunističnem režimu. Najprej je partija rekla “nesprejemljivo”, potem so se aktivirali mediji, SZDL, mladinska organizacija, zveza borcev itd., in nazadnje še organi pregona in sodstvo, po potrebi z likvidacijami.
  Razumem, da je rulja željna krvi. Da so je željni “akademiki”, je pa strahota.

  • hajduk

   Danes je isto, le da smo dobili zraven še democid, ki je bil v komunizmu prepovedan. Brišejo seveda napačne, očitno.

   Saj to je najhuje, da se hočejo idioti maščevati za nekaj, kar sploh ne vedo, če je bilo res in na isti način kot si domišljajo, da so bile njim posredno povzročene sistemske krivice. Tako seveda niso nič rešili, mapčevali so se nad nič krivimi in podvojili sovraštvo med slovenci. Zveni znano? Vsak linč je krivičen, konunisti bi vsem naredili veliko uslugo, če bi preprosto povedali, da so darovali poganskemu komunističnemu bogu krvno žrtev, ne pa da govorijo o maščevanju nad izdajalci in zločinci.
   Kazen mora biti, mi nismo bogovi in tudi ne živimo večno, ampak ne moremo se obnašati kot živali in živeti po karmi oziroma naravnem pravu.
   Odkar smo sprejeli krivico kot nujno zlo in žrtve obravnavamo kot koleteralno statistiko, pač nismo več ljudje in imamo zgolj navidezno državo, ki verjetno ne bo več dolgo. Ne, ker ne bi mogli vzdrževati na silo, ker take države preprosto ne sme biti nikjer, ne sme in ne more obstajati, zato bo vse pocrkalo in propadlo.

  • šmentanamuha

   Nesprejemljivo je, da se takšno bedo od ljudi, imenuje za intelektualce.

 • Gren

  LEVAKI PAKTIRATE S HUDIČEM VENDAR SE BOSTE RAVNO TAKO CVRLI V PEKLU !

 • mona lisa

  Bravo Janša počisti Slovenijo nesnage.

 • Ivan Ivanovič

  Kučanov govor o stanju udbonacije na Dražgošah:
  Tovrišice in tovariši, na Slovenskem smo mi, udmomafija, še vedno gospodar. Delovno in molzno ljudstvo še vedno marljivo dela za nas, plačuje enormne davke in je lepo tiho. Stanje je skoraj idilično. Nekaj težav nam povzroča notranji sovražnik Janez Janša s svojo falango, SDS imenovano, toda zadeve so obvladljive. Za vsak slučaj imamo vedno nekaj sodnih Damoklejevih mečev nad njim, ki jih lahko uporabimo in ga onemogočimo, če bi tako kazalo. Ostali nasprotniki so zanemarljivi, pravzaprav nam kot golobje jedo z roke. Na primer Luda Mila in Butasti Tonin. Pa še kdo. Ne da bi se hvalil, ampak tranzicijo smo odlično speljali sebi v prid. Nimamo se kaj pritoževati. Pravzaprav nam gre zdaj v kapitalizmu celo bolje kot v trdem komunizmu/socializmu, saj delovno in molzno ljudstvo več ustvari kot prej, tako da mu lahko poberemo veliko več kot prej. Naj tako ostane na vekov veke!

 • šmentanamuha

  Levica je popolnoma invalidna. Brez Kučanovih navodil preprosto niso orientirani v času in prostoru. Kučanova četica, ki jo vidite zgoraj, so izrastki iz glave hobotnice v ozadju. Slika je naravnost odlična!
  Kdor jih voli, ponižuje samega sebe.

  Invalidni intelektualci, invalidnih volivcev.

 • xtc

  Kučan komunizem z NOB kramo je enako boleča krama za Slovence kot Adi Socializem za Nemce,vendar je treba vedeti nekaj zgodovibski lasžnivci se šlepajo na ponareto-lažno zgodovino,če je nemčija počistila z Adi verzijo socialiustov,Slovenija ni z Tito-Kučan verzijo ,ki je identična zato se vedno znova znajdemo v istem problemu.

 • piko8

  To so kumrovški intelektualci oprani v komunizmu in lasirani med Butalce!!!

  • šmentanamuha

   Oprani in sprogramirani.

 • kLukastRdecpolMesec

  oy vey, shut it down! OY GEVALT https://i.4pcdn.org/pol/1491869601579.png

 • Drago

  Od socializma do fašizma, je samo korak. To je dokazal Mussolini, pa še kdo.