Anže Božič, pravi režimski lakaj: Kršitve človekovih pravic ga ne zanimajo

Anže Božič (Foto. STA)

“Edini novinar, ki je v dvorani, je Anže Božič. Namesto da bi tvital o vsebini pričanja Franca Kanglerja in zlorabah organov pregona, tvita o tem, kako je dvorana brez koalicijskih poslancev in da je komisija neustavna. Razumi, kdor more,” je med zaslišanjem parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi tvitnil predsednik komisije Žan Mahnič.

Ob osmi uri zjutraj se je pričelo zaslišanje Franca Kanglerja pred preiskovalno komisijo, ki ugotavljala politično odgovornost vpletenih v kazenskem pregonu nekdanjega mariborskega župana, zdaj državnega svetnika, in domnevne zlorabe pri njegovem pregonu.

Toda številne zlorabe pravosodnega sistema, kot je v svojem tvitu razkril predsednik Žan Mahnič, četrte veje oblasti očitno ne zanimajo. Tam je bil le novinar POP TV Anže Božič, pa še njega vsebina ni zanimala. Med zaslišanjem je namreč tvital o neustavnosti komisije, saj naj bi ta po njegovem kršila načelo delitve oblasti, ker so se člani koalicijskega peterčka, pozor, sami izločili.

Razumi, kdor more
Njegovo novinarsko poročanje je zmotilo predsednika komisije Mahniča, ki si veliko bolj kot novinarski ceh prizadeva za razjasnitev zlorab pravosodnega sistema, zato je zapisal: “Edini novinar, ki je v dvorani, je Anže Božič. Namesto da bi tvital o vsebini pričanja Franca Kanglerja in zlorabah organov pregona, tvita o tem, kako je dvorana brez koalicijskih poslancev in da je komisija neustavna. Razumi, kdor more.”

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1186171535075237890?ref_src=twsrc%5Etfw

“Razumi, kdor more” je vprašanje na mestu za vsakogar, ki ga skrbi stanje v slovenski politiki in pravosodju. Pri tem pa enako skrbi stanje v medijih, ki tako kot koalicija obstruirajo delo parlamentarne komisije, z izjemo Božiča, ki je tam, da se ukvarja s pravnimi vprašanji, za katere ni poklican. Da vnaša nered in ruši avtoriteto komisije. Novinarji tako v maniri pravih družbenopolitičnih delavcev gledajo pod prste opoziciji in namesto opozarjanja na kršenje človekovih pravic še naprej delujejo kot podaljšana roka globoke države, ki vse to dopušča.

Javnost pa bolj kot proceduralne zadeve okoli komisije zanimajo škandali pravosodja, ki so dokazano kršili človekove pravice Francu Kanglerju. Zato bomo na Nova24TV sproti poročali o ugotovitvah zaslišanj preiskovalne komisije.

Rok Kranjc

 • Unikatna

  Bolje, da še njega ne bi bilo tam, če ga ne zanimajo kršitve človekovih pravic! Očitno tudi ostalih neprisotnih ne zanimajo…

  • JANEZ GUS

   Zelo jih bi pa zanimalo,da se bi obravnavale izmišljotine in laži o SDS in JJ.To bi še vroče nosili naprej svojim bossom.kot prasica lažnjiva Korče

 • pajot

  Razumemo,zelo dobro razumemo.
  Anžetu pa sporočam: Tudi ti boš odgovarjal za svoje početje,ne boj se.

  • rabbit

   Pred dnevi mi je prišla v roke revija Ona in začnem listati in se ustavim na uvodniku kjer novinarka Sabina Obolnar piše neumnosti o protestih pred Prešernovim spomenikom. Grem pogledat kdo to revijo izdaja in vidim Delo in bom tukaj gospe Obolnar nekaj povedala: Gospa Obolnar, ko boste na Delu izgubili službo boste pa jo slej kot prej, ne krivit desnice, Janše, Podobnika, Kanglerja ampak se poglejte v ogledalo in boste videli, da so vam zrasla oslovska ušesa in velik gobec, ki se vam reži v obraz. To ste vi, krivi si boste predvsem sama za neumnosti, ker ste komunističnim idiotom držali vrečo, da so kradli in lagali.

 • rubec

  Špegle že ima kot sova, tako da vid mora biti v redu. Pop tv naj mu kupi še ušesa od osla, da bo tudi slišal v redu. Na placu v dalmaciji se dobijo vse sorte dimenzij.

 • pajot

  Zmeraj bolj se bližamo točki nič. Ko bo ljudem prekipelo. ne bi bil rad v Anžetovi koži,še manj pa v kućanovi.
  Zapori na Dobu čakajo.

 • macon

  Novinarski režimski bedak ne razume, da pravosodna oblast ne more preiskovati same sebe kot tudi izvršna oblast ne. Zanj je delitev oblasti, da je levičarjem dovoljeno vse, ker je oportunističen pohabljenec.

 • Andrej

  Edini logično vprašanje Anžeta Božiča bi bilo: koliko bodo od plače odtrgali tistim poslancem, ki se parlamentarne preiskave niso udeležili? A te logike POP ne razume.

 • IZBIRA

  Delitev velja, ko vsaka veja dela zakonito. Će obstaja sum nezakonitosti se v demokraciji izvaja nadzor nad delom. Tako pridejo pred sodišča poslanci in novinarji, sodnike nadzira DZ. In za to bi morali biti v normalni državi hvaležni. Ker grožnja nadzora preprečuje tiranijo in samovoljo katerekoli veje oblasti Ta “novinar” je partizanska NOB “vrednota”, zdrahar in tračar in vrjetno iz FDV. To nam pove več, kot njegove “informacije” in podučevanje.

 • bubamara

  Kangler; želim ti da še dolgo tlačiš zemljo. Globoka država te posluša. Pazi.

 • antimur

  Kako bo takšno omejeno govedo kučanistično kot je Božič razumelo kaj drugega kot tisto, kar mu je vbil v tikvo prasec Brglez in podobna levofašistična “profesorska” svojat na FVD.

 • JANEZ GUS

  To je naše novinarstvo vzgojeno na rdeči farmi FDV in zaposleno po režimskih medijih.Sramota slovenskega žurnalizma,razen svetih izjem,ki jih lahko prešteješ na prste ene roke.

 • francelj3

  Če ta gnusni debil sam sebi pravi novinar, potem režimski mediji nimajo dobre prihodnosti.

 • Ehnaton

  Je povsem lahko razumeti. Vsi neprisotni člani vladajoče koalicije na čelu z njihovimi šefi in botri ter manjkajočimi novinarskimi lakaji bi najraje videli člane komisije, ki opravljajo svoje delo, v kakšnem globokem zakotnem breznu.

 • Boy

  Invazija rdecih klovnov, kandidatov za naslednjo zmagovalno stranko, ko bo zdajsnjo vzel hudic!

  • Nata

   Tako je !! Predpriprava !! Ne bo jih zmanjkalo Tam, kjer je denar se nadvse radi nabirajo !

 • Antonius

  Nesodelovanje pozicijskih poslancev v komisiji dovolj pove, kako zelo so njihov lakajski krivosodniki vpleteni v zločinsko preganjanje Kanglerja.
  Anže Božič je očitno že od malih nog vzgojeno pokvarjen, z leti bo pokvarjenec s svojim početjem samo še boj zarjavel.

 • Nata

  Zamrzniti bi bilo potrebno SD in njene pajace !!!
  Je kdo včeraj zasledil nakladanje Fajonove o Schengenu ??
  http://www.tanja-fajon.si/sl/news/fajonova-v-evropskem-parlamentu-z-zavzemanjem-za-schengen-brani-interes-slovenije.html
  Potunkala je Vzhodne države, da ne spoštujejo Schengena !!!
  Ne razumem ??? Ravno one najbolje ščitijo svoje meje in s tem tudi EU.

  • JANEZ GUS

   Kar rdečuh naloži ,je resnica ravno za180 stopin drugačna.To ne moreš falit ,če tako skl,epaš.

 • Dragan Krstič

  Anže Božič si prizadeva da bi nekoč nadomestil Slokar-Kosovo na stolčku glavne urednice ali pa celo čez 4 leta zamenjal kolegico Jovevo v Bruslju.Treba se je udinjati da kam višje prilezeš.

 • rrrrr

  Who the fuck is Anže fucking Božič?

  • Aresnica

   En revež, ki sodeluje oziroma dela za SLOmafijskotajkunsko OMREŽJE.
   _———–_-

   Dragan Krstič – Se strinjam-

   Samo čez gospoda Janeza Janšo je treba pljuvat, pa se mogoče lahko pride v Bruselj.
   ________________
   Lep pozdrav

 • xtc

  Zopet nek bebček,ki so ga pobrali na posebni šoli.