fbpx

Anže Logar izziva Marjana Šarca: Premier naj razmisli, da bi za komisarja postavil nekoga iz zmagovalne stranke SDS!

Anže Logar v izjavi za javnost po seji sveta SDS v Medijskem centru Slavka Uršiča. Foto: SDS.

V prostorih novega Medijskega centra Andreja Slavka Uršiča v Ljubljani, ki sta ga prejšnji mesec slavnostno odprla med drugim David Tasić in Janez Janša in kjer bo imela svoje nove prostore tudi televizija Nova24TV, je v petek potekala 11. seja Sveta Slovenske demokratske stranke, prva po majskih evropskih volitvah, na katerih je skupna lista SDS in SLS prepričljivo zmagala in osvojila tri evropske sedeže. Na seji je stranka analizira rezultat evropskih volitev, kot je po seji za sedmo silo povedal predsednik sveta dr. Anže Logar, pa je zmaga na volitvah pokazala, da je povezovanje, in ne izključevanje, ki smo mu v zadnjem času na slovenskem političnem prostoru priča predvsem na levici, pot do uspeha.

Na seji je v razpravi članstvo izpostavilo predvsem dobro prakso povezovanja s Slovensko ljudsko stranko,” je po seji novinarjem povedal dr. Anže Logar. Dodal je, da je članstvo izrazilo zadovoljstvo z uspehom na volitvah in poudarilo nadaljnje delo in sodelovanje za prihajajoče volitve, ko te bodo. Na vprašanje ene izmed novinark, ali bi lahko do povezovanja med strankama SDS in SLS prišlo tudi na morebitnih predčasnih državnozborskih volitvah, pa je Logar odvrnil, da imamo v Sloveniji trenutno še vedno proporcionalni volilni sistem in da je smisel parlamentarnih volitev v tem, da stranke tam nastopijo samostojno.

Je pa Logar komentiral tudi vprašanje izbire prihodnjega evropskega komisarja. Kot je dejal, verjame, da bo premier Marjan Šarec resno razmislil o predlogu, da bi evropskega komisarja morala predlagati stranka, ki je na evropskih volitvah zmagala. Vendar pa je v tem pogledu na potezi premier, je dodal z nasmeškom.

Na seji sveta je govoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Člani sveta so se strinjali, da je bila povezava s SLS na evropskih volitvah 2019 dobra poteza stranke. (Foto: SDS)

Naj spomnimo, nekateri vidni člani Slovenske demokratske stranke so za komisarja predlagali prav Logarja, ki je v času prejšnje vlade vodil odmevno parlamentarno preiskovalno komisijo, ki je ugotavljala krivce za nastanek bančne luknje, lani jeseni pa je Logar dosegel tudi odmeven rezultat na županskih volitvah, saj je s 30 odstotki zasedel drugo mesto, kar je bil najboljši rezultat kateregakoli kandidata SDS na volitvah v Mestni občini Ljubljana.

Seja sveta SDS je bila prva po prepričljivi majski zmagi na evropskih volitvah. (Foto: SDS)

Predsednik vlade Marjan Šarec sicer še ne razkriva imen, ki bi jih lahko upoštevali pri izboru novega kandidata za komisarja. Po naših informacijah slovenska vlada kandidata še nima, verjetno pa bo več znano po evropskem vrhu prihodnji teden. Med možnimi imeni sta se sicer največkrat pojavljali dve t. i. “politični trupli”. Šef DeSUS-a in minister za obrambo tik pred padcem Karl Erjavec, zoper katerega je vložena interpelacija, pa tudi zunanji minister v Šarčevi vladi, nekdanji premier Miro Cerar.

T. F.