Anže Logar: Pranje denarja so pometli pod preprogo, ker mediji niso postavljali pravih vprašanj

dr. Anže Logar (Foto: STA)

Zakaj je pri nas toliko krivic, nepoštenja in različnih meril pri obravnavi posameznikov? Ker nimamo razčiščenih pojmov o pristojnosti in odgovornosti. Oziroma, če sem natančnejši, ker je tistim, ki ‘uživajo’ dobrobit te nerazčiščenosti, to v interesu.

Slovenija je rekorder v dosojenih primerih na Evropskem sodišču za človekove pravice. Imamo največji delež tistih, ki jim v Strasbourgu uspe dokazati, da jim je slovensko sodstvo kršilo človekove pravice. Nedolžne naše sodstvo pošilja v zapor, jim rubi hiše in zavlačuje pri izreku sodbe, krivim pa briše dokaze ali pa jih obsoja na pogojne kazni, čeprav so nas, davkoplačevalce, oškodovali za več deset milijonov evrov.

Ni naključje, da je zaupanje v sodstvo rekordno nizko. In ko sodnike vprašate, ali so odgovorni za napake, kot iz topa izstrelijo: nas ne smete klicati na odgovornost! Pravijo, da to določa ustava. Čeprav v zgrešenih sodnih odločitvah sodelujejo večinoma eni in isti sodniki, jih sodni ceh ne izloči iz sistema. Zato se razmere same od sebe ne bodo uredile. So sodniki pristojni za odločitve? So. Pa odgovorni? Tudi, saj s svojim podpisom jamčijo za ‘sodbo v imenu ljudstva’. Pa bodo za neustavne, nečloveške odločitve tudi odgovarjali? Seveda ne, saj so neodvisni …

Pranje denarja so pometli pod preprogo, ker mediji niso postavljali pravih vprašanj
Pa drug primer: domnevno pranje denarja v največji državni banki NLB – ena milijarda evrov! Politika je bila o tem obveščena, pa ni ukrepala. Je bila pristojna za ukrepanje? Seveda. Je bila odgovorna za neukrepanje? Seveda. Je odgovarjala? Seveda ne. Ni ukrepala in se tudi ne počuti odgovorna za to. Kako je to mogoče? Zelo preprosto – ker ji je to omogočeno. Ker je nihče ne kliče na odgovornost. Ker ji nihče (od večinskih medijev) ne postavlja neprijetnih vprašanj. In  ker potem v medijih zbobnajo še krilatico: ‘vsi so isti’. To je recept za uspeh, da vse ostane nespremenjeno, da prvorazredni ostajajo prvorazredni, drugorazredni pa še bolj prisegajo na abstinenco od politike in na dan polaganja računov (beri: volitev) ostajajo doma.

A vendar se spreminja. Parlamentarna preiskovalna komisija je v zadevi Farrokh, torej o vprašanju milijardnega pranja denarja v NLB, pripravila zelo natančno in z dokazi podkrepljeno poročilo, ki je zdaj romalo na NPU in tožilstvo. V DZ je bilo sprejeto brez glasu proti. Redkokdaj se to zgodi. Zanj se že zanimajo tudi v Bruslju, kjer zdaj tudi v preiskovalnem odboru PANA želijo zadevi priti do dna. Potrebnih bo še precej preobratov, preden bomo tudi v Sloveniji povezali besedi pristojnost in odgovornost. Predvsem v smislu, da pristojnost (ko si izvoljen za premierja, ministra, sodnika) ne pomeni zgolj ugodja in udobja, ki ju funkcija prinaša, ampak predvsem odgovornosti za vsa storjena in nestorjena (!) dejanja. Torej tudi posledice za slabo delo. Ali nedelo.

Morda je (spet) čas za menjavo opcije na oblasti
Če bo Bruselj v zadevi Farrokh  pokazal, da mora ta zakonitost veljati tudi v Sloveniji, bo to  pomemben signal. Toda spremembo v razmišljanju bomo morali doseči kar doma. Najlažje pri politiki, ki posredno vpliva tudi na vse podsisteme – policijo, tožilstvo, sodstvo, zdravstvo, socialo. Vedno in samo prek volitev. Tako pač gre v demokraciji. Vendar pa je kurz in dinamika potrebnih sprememb tako skrenila iz želene smeri, da tokrat samo menjava politične stranke istega svetovnega nazora ne bo dovolj – isti vzorci razmišljanja v drugi preobleki pač vodijo do podobnih rezultatov. Morda je (spet) čas za menjavo opcije …

Anže Logar

 • Anton

  zadevo je treba pripeljati pred Evropsko sodišče, “NAŠI” pravim krivcem ne bodo sodili

 • Duhec

  Pranja denarja ni bilo… pika. In kako hudiča bi naj mediji vplivali?!

 • Franc Šink

  Gospod Logar je nekam optimističen.Se bojim da neupravičeno.

 • Artur
  • bubamara

   Soros je našel Slovenijo na političnem zemljevidu Evrope. Spoznal je, da je tukajšni narod idealen za njegove ideje. Velika Britanija idealna za center islama v Evropi, Slovenija ideal za socializem v Evropi.

   • Artur

    Po Merkatorju in še čemu temu podobnemu je na vrsti finančno ojačanje Antifafavcev in posledično druga kockarska revolucija – državni udar drugo leto, da zrušijo možno na novo izvoljeno desno vlado , vprašanje je kako se SDS pripravlja na ta povsem verjeten scenarij seveda tajno kar je razumljivo pa vendar ali se sploh pripravlja na to pa je spet drugo vprašanje.

    • bubamara

     Desna vlada v SLO ni možna. Kdo pri zdravi pameti bi volil nekoga, ki podpira tistega, ki meče denar v vrečo?

     • Artur

      Kdo ve morda pa kdaj iz Butal lahko še kaj rata, osli so šli prevečkrat na led morda bodo kdaj upam, da kmalu pogruntali , da to ni glih v skladu z zdravim razumom.

     • Janko Gedlička

      Smo že imeli desno vlado, pa se je zgodil Pucko.

   • neny

    drži.

 • bubamara

  Težava je v tem, da SLO organi pregona ne vedo, kaj sploh pomeni pranje denarja. Če bi od blizu poznali kakšnega kriminalista, bi vedeli, da je za njega uspeh da se uspe štemplat na vhodu v stavbo. Sicer pa narodu dol visi kaj delajo z NLB. Področje finančnih mahinacij je prezahtevno za specialne preiskovalne sodnike s področja gospodarskega kriminala, kako bo potem preprost Slovenski človek prežet z dobrinami socijalističnega sveta razumel, kako nas izkoriščajo tisti, ki so blizu korita. Preprost Slovenski človek (to pomeni tudi visokoizobražen) razume samo, da je treba ohaniti socijalistične ugodnosti in da je za vse slabo kriv Janša, za vse dobro pa Kučan. Organi pregona so del preprostih Slovencev. Narod, ki raje plača 360M€ v Brusel, kot da proda bankomat SLO elite, ni vreden da ga nekdo poščije.

  • Poštenje velja

   Na kratko vse povedano o stroki slovenstva in slovencelnih.
   Butasti hlapci in pravljičarji, ki živijo še globoko v socializmu in trošijo
   izposojen denar!
   BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

   • dob

    Sem ti dal plus zato, ker je zapisano kot upravičen izraz bolečine, in seveda besa nad tem stanjem, ki res ne vodi nikamor. Vsaj ne na lepše ali boljše.
    Zdaj pa še nekaj.
    Imam prijatelje, ali dobre znance, v ZDA. Z njimi se v marsičem strinjam, ko gre za pogled na svet in na odnose med državami in znotraj, v družbi, med ljudmi.
    Ampak…
    Ampak nobeden od njih ni sposoben napisati niti polovice tako zrelega razmišljanja, kot jih pišejo Iršič, BMZ, Petek, Vodeb, Lucija Ušajeva…. če se pri tem namerno ognem tistim inteligentnim in srčnim posameznikom, ki so v politiki in zato jih ne bom našteval. Ne glede na različne odtenke v dojemanju naše realnosti – ti ljudje niso padli pod vtis vsiljive mentalne mreže vseobsegajoče in vseobvladujoče miselnosti oblasti. So posamezniki, ki razmišljajo “zunaj mreže” in gotovo plačujejo svoj greh! Sploh pa niso edini!

    Pogosto berem članke iz tujega časopisja, in vsi so del nekega masovnega prepričanja! Pogojeni so z bivanjem in sobivanjem v mreži, in iščejo svoj prostor pod soncem.
    Potem se prilagajajo. In zato, ker se prilagajajo, se slej ko prej tudi prilagodijo. Sčasoma se debata z njimi prekine. Vsaj z moje strani se neha, ker vidim, da to nikamor ne pelje. Njihov humanizem je narisan z voščenko v prazen zrak, ker sploh ne ve od kod izhaja ne kam pelje.

    To pomeni, da je v zadnjih 20-ih letih vsaj tiste pametne opazovalce dogodkov, ki jih do neke mere sam poznam, ker sem z njimi imel osebne stike, tok dogodkov požrl. In zdaj jih gledajo od znotraj in ne vidijo kaj se jim dogaja. Polarizirajo se na enak način, kot se polarizira večinsko prebivalstvo v Sloveniji. Samo d aje tam pro – Trump in anti – Trump!
    Kakšno fenomenalno zapravljanje časa in duha. Totalna slepota!

    Zato sem optimist, kar se Slovenije tiče.
    To, da Jankovići, Zemljariči in kučani vseh sort zdaj z lahkoto (ponavljam; z lahkoto) zmagujejo na celi črti, nič ne pomeni. Ko bo priložnost, in gotovo bo, bom tudi to pojasnil. Zaenkrat je najbolj pomembno to, da je Janković tako zelo zaverovan v svoje skoraj nadnaravne sposobnosti, da res verjame, da mu je dovoljeno nekaznovano početi vse, kar se zdi. In da je ni sile, ki bi mu to lahko preprečila.
    Meni se takšno razmišljanje (kajti tu gre za vzorec razmišljanja, za tip oz. mentaliteto zmagovalca) naravnost romantično!
    Na take ljudi gledam skoraj prizanesljivo, sočutno in s pomilovanjem, kot bi gledal debila, ki mu uspe prvič v življenju samemu sebi obrisati nos brez tuje pomoči in je zaradi tega neznansko vesel. Pričakuje, da ga boš pohvalil, če ne je užaljen. Pol ga pa pohvališ!
    Pahorja pohvalim, pa Jankovića pohvalim, pa kučana tudi pohvalim… da ne bo užaljen. A sm koga spustu?! Bo spet en kup eldi užaljenih, sej vem.

  • samotoje

   Najhuje je to, da vse to vidimo, razumemo, hočemo kaj spremeniti, gremo na volitve, potem pa sosed, ki si ga imel za relativno razsodnega reče, da je volil Šarca, ker je “en hecen tip”. Mi pade mrak na oči.

  • Janko Gedlička

   Najprej je potrebno hoteti preprečiti pranje denarja. Potem bi se sestavil na pristojnih seminarjih tim strokovnjakov, tako pri NPU, policiji, tožilstvu, sodstvu. Ni dovolj samo ena stroka – npr. v praosodnih organih samo pravniki. Za takšen kriminal je potrebno imeti tudi znanje s področja finančnega poslovanja in struktur, ki ga izvajajo – poznavanje možnosti, ne le normalnega poslovanja, pač pa tudi kriminalnega jeguljenja skozi različne špranje skozi katere teče voda (denar).Ampak na odločilnih punktih ni hotenja preprečiti, pač pa omogočiti. Če kdo ni na tej liniji, lahko mrtev pade z lojtre.

 • lunabije

  Vsi taglavni akterji (na policiji in pranju) imajo danes dobre službe politiki denar za naslednjih 100 volitev!
  Tako vsi sodelujoči ščitijo eden 2gega, psi lajamo oni pa kradejo dalje…..
  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/placa-upokojenega-kriminalista-za-drzavno-podjetje-skrivnost

  • Steiermark

   Edina rešitev za Slovence je UPOR, s krampi in motikami, s katerim bi izvedli “naravno pravo” nad tistimi, ki ga propagirajo….in izvajajo nad nami!

 • dob

  Vam bom povedal kaj gre kučanu na živce prti Pahorju!
  Njegovo presvetlo Edinost moti, da ne bo več edini dvakratni bivši precednik države.
  Kmalu bo še ta država dvakrat bivša.
  Pol bo šele super. Bomo kučana še tretjič volili. Vmes pa Pahorja.

  • Transformer

   Kučan je bivši TRIKRATNI predsednik države, saj je Brionski sporazum podpisal kot predsednik Republike Slovenije. In če ga boste volili bo že četrtič predsednik

   • dob

    Ti bi mene zdaj rad prepričal, da sem jaz kriv, ker je kepec dosmrtni kučan!

 • Caetano

  Včeraj so razglasili, da menda ni bilo pranja denarja danes je Pahorja podprl izvršni odbor Desusa. Ta dva dogodka vidim, kot povezana.

  • dob

   Erjavec je menda izjavil, da če bi zmagala Romana, pote bi DESUS na to državo odvrgel bombo iz osiromašenega urina!

   • Steiermark

    svoje osiromašene možgančke že trosijo po , od njih, osiromašenem ljudstvu…….

 • tarantela

  Jest sm butl, priznam, zato ne razumem te žehte. Mednarodni strokovnjaki so v Iranu raziskovali kar nekaj let, če res izdelujejo jedrsko orožje. Izkazalo se je, da si je to izmislil agent CIE. Kako naj bi šlo potemtakem za pranje denarje za to orožje, če ga pa niso izdelovali. Nekaj takega, kot bi fanta tožila za alimente dekle, ki sploh nikoli ni bila noseča.

  • sprehajalec

   Ne vem zakaj slovenski levičarji in penzionirani samoupravljalci vedno potegnete z vsakim desperadosom tega sveta, ki je v sporu z Ameriko? Kje najdete motiv, zakaj se zaganjate kot Don Kihot? neka psihična motnja ali ostanek pumpanja v glavo z neuvrščenostjo, pa svetovno komunistično revolucijo in Anglijo in Ameriko kot končna cilja te revolucije (Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska)?.

   Ali gre za psihično distrofijo, da preprosto ne prenesete nekoga, ki je sposobnejši in boljši od vas? Nek napadalen ego, v sporu z vsakim, v katerem začuti konkurenco? Je to levičarstvo?

   • tarantela

    Ja, trampl je pa brihten!

    • sprehajalec

     imaš kakšen dokaz, da ni? Ali gre za tvoj občutek. Vendar če uspeš priti do takšnega bogastva in do mesta predsednika ZDA, ne moreš biti ravno bedak, kaj se ti ne zdi?

     • tohuvabohu

      Tudi Kučko ni bedak, če je bil trikrat izvoljen. A to ne pomeni, da je pošten.

     • sprehajalec

      Definitivno ni, če je prilezel v kadrovskem bazenu ZKS na sam vrh. V vsakem sistemu je tako, da slej kot prej zlezejo na vrh najsposobnejši.

      No morda za današnjo Slovenijo to ne velja. Ona da za Ministre mimoidoče mimo šanka, kjer je zbor stranke novega obraza.

      Poštenost je subjektiven pojem, lahko imaš privzgojeno univerzalno, kot je župnikova-biblično-europska varianta, ko te je v mladosti dobil v roke in učil, kaj je pošteno in moralno in kaj ni. V odsotnosti nauka župnika, je potem posameznik prepuščen samemu sebi in razvije tip poštenosti, ki ni v nasprotju z zakonom. Oziroma je pošten toliko časa, dokler ga ne ujamejo. Če pa ga ne ujamejo pri nepoštenju, je pa krivda neke univerzalne vsemogočne države, ki ni poskrbela, da so ga ujeli. Komponenta morale manjka, poštenost pa je prepuščena individualni interpretaciji.

   • cosmosjasnovidec

    To imajo že prirojeno psihično defektno možgansko napako katera se je pri njih razpasla kot virus kuge.

  • MEFISTO

   Ko se oglašaš kot dedec, mečeš iz sebe same neumnosti, ko se oglašaš kot nekakšna ženska, je pa vse samo še huje.

   • Viktorh

    To je oni iz svinjaka, a ne

    • cosmosjasnovidec

     Ja.

 • Vladimir

  Anže Logar,povej jim v obraz,NE BOSTE DOLGO

  • KIKI

   Bojim se za Logarja! Pri nas mafija deluje morilsko hitro!… V Ljubljani je megla
   in v njihovih glavah zlo!

 • antimur

  Anže Logar je človek na mestu in me je prav groza, ko se bedaki in kučanistični pizduni norčujejo iz komisije, ki je pokazala in dokazala vso levaško bedo in umazanijo. Od tožilstva, sodstva, medijev do šolstva, vse je potrebno zrušiti in zastaviti na novo. Pika na i te kučanistične greznice je pa, da so nastavili najbolj butastega poslanca in največjo človeško drisko v DZ, to je Möderndorferja, da bo preiskoval, kar je že preiskanega. Groza in zadnji čas za popolno vstajo državljanov. Tako nesramno objestni so že postali, da jim ni sveto popolnoma nič, dovolijo si vse in se direktno norčujejo iz državljanov, gre se pa samo za nadaljno ohranjanje udbašev in njihovih naslednikov. Reši nas samo Brglezovo naravno pravo.

  • KIKI

   Brglezovo naravno pravo nad njim lastno komunjarsko kliko! To bi pa šlo!

 • Osti jarej

  ..vedno delujmo tako,kot je najboljše za celotno stvarstvo

 • dob

  Toda narodu je težko gledati te uboge zmagovalce in vsem NAM se smilijo. Če potem malo zapravljajo to državo in se sproti še zadolžujejo…. si pa rečemo: pa kaj potem, glavno je da smo zmagovalci!
  Tako zelo se nam zmagovalci smilijo, da smo pripravljeni potrpeti z njimi!

  Toda po drugi strani smo jim tudi hvaležni, saj iz nas izvabljajo plemenita, domoljubna čustva, zato smo nanje ponosni in ne vemo kaj bi zdaj brez njih. Navadili smo se nanje!
  Ne moremo zdaj kar zamenjat šolske programe, a veste kolk bi to stalo?!

 • Janez

  BRAVO CENJENI G. DR. ANŽE LOGAR !
  Kar vztrajajte tako dobro kot dosedaj !
  na vaši poti do prave resnice in pravice !
  KAR ODLOČNO KOT DOSLEJ NAPREJ.. Brez zastojev !
  Morda ni čutiti, a zagotovo imate vso podporo vseh nas – vsaj 200.000 pravih slo domoljubov !
  Ali?
  TISTI “BOLNIŠNIČNI TEHNIK” – SMC Jani M. ŠE KAR VZTRAJA ?
  S
  TISTO NJEGOVO – PREGLASOVALSKO VSILJENO – “Jani M. PREISK. KOMISIJO” ?!
  SAJ?
  TO JE NORO! Kar počne, vsiljuje ta nebogljeni Jani M. !?
  Vsi
  VEMO, DA ŽE NORMALNO BANČNO POSLOVANJE – VSEBUJE VELIKO SPECIALNIH VSEBIN,
  KI JIH TA
  KI NI
  POSEBEJ
  ŠTUDIRAL BANČNEGA POSLOVANJA, EKONOMIJE – PREPROSTO ? Ne more poznati !
  Da
  O RAZNIH “TEHNIKAH” BANČNIH PREVAR , GOLJUFIJ IN MALVERZACIJ,
  KI SE
  JIH POSLUŽUJEJO SEDANJI
  “LOPOVSKEMU BANČNIŠTVU” PREDANI BANKSTERJI? Da o tem niti ne pišem.
  Kaj?
  Zaboga – pa zmore ubogi “bolnišnični tehnik” Jani M. !
  STORITI
  POZITIVNEGA – PROTI MALVERZACIJAM SODOBNIH BANKTERJEV ?
  Ali?
  Se SMC Janiju M. “meša”?! Saj sijajni dr. A. LOGAR IZJEMNO DOBRO DELA. L.r. J. KOMENDA

 • učko

  Pa niso mediji zadolženi, da postavljajo kriminalcem prava vprašanja kot trdi neuki Logar. On je poklican za to, da postavlja prava vprašanja, pa jih očitno ne dovolj dobro !!!!

  • von Rhein

   Jih bo mutidorfar in ti boš zadovoljen,ker bodo dovolj dobra.

  • cosmosjasnovidec

   Mediji imajo nalogo izprašati in objaviti resnico o vsem kar se pojavi v javnosti seveda preveriti tudi vse govorice povezane z kriminalom kot je tale primer saj zato ravno mediji obstajajo.
   Prikrivanje resnice javnosti katere ne obvestijo o kriminalnih zadevah (seveda ker so podkupljeni) katere se dogajajo je pa enako kriminalno dejanje in sodelovanje z temi kriminalci kateri so afero povzročili.Če bi mediji objavili resnico in je ne pometli pod prag bi se tem lopovom že davno stopilo na prste in preprečilo še večjo škodo na račun državljanov.
   Enako je bilo z “Baričevičevimi” pasjejebci kjer se ve,da je sodeloval pasjejebec “miro stenica,kata kresal,tudi neki policaj” na nadzorni kameri preko ceste je pa bil posnetek “pahorja”kako beži od tam v dolgem plašču.
   Posnetek se je v trenutku čudežno izgubil kot na 24.kurji strani katera ga je snela,ko so spoznali kdo je na njem je pa tudi vse pometla pod prag in vse je čudežno utihnilo kot utihne za vse druge zadeve.Posnetek je dobil noge tudi na policiji in odšel neznano kam.
   Primer homosexualca buziča”Tiča” katerega so obiskovali razni buziči iz vlade je prav tako pometen pod prag in o preiskavi ter njenih rezultatih seveda ne duha ne sluha.

 • Soave

  + + + + + + + +

  Bravo, g. Logar !! Dobro je spodaj napisal Janez. Veliko nas je, ki smo z vami, čeprav samo v mislih, pa tule na papirju. Ki občudujemo vaše delo in si želimo, da bi uspeli to delo vsaj delno dokončati.
  Tistega Dorferja pa povozite kot tank povozi nadležno oviro !!
  Saj mi dobro vemo, zakaj so komunjare to ” oviro ” postavili !!

 • xtc

  No zadeva Iran-NLB je verjetno že eden od vzrokov zakaj Bruselj še trrdneje vztraja,pri odvzemu kučano-levega bankomata leevakom iz rok.

 • domovina mili dom

  Če na konkretno vprašanje, podprto z dokazi, ni konkretnega odgovora je v ozadju lumparija.
  G. Logar samo tako naprej. Vse dokumente pa, zaradi varnosti, shraniti zunaj dosega komunistov. Ajs, pic, po prstih.
  Epilog kriminala bodo lahko zaključili samo tuji organi pregona.

 • garfi

  mediji so večinoma od murgelske mafije
  rdeĆkarji se ne bodo ustrelili v koleno
  mi jih moramo

 • Transformer

  Vprašanje g. Logarju: Ali je bančni transfer med dvema računoma na banki “pranje denarja”. Po mojem vedenju to NI pranje denarja, saj je točno navedeno, kdo je plačnik in kdo je prejemnik. In če je mednarodni sistem za prenos denarja SWIFT med bankami take transakcije dovolil, potem iranska banka ni bila pod prepovedjo poslovanja. če pa bi nekdo prinesel milijardo v gotovini v banko in jo polagal na različne račune, pa bi mogoče šlo za pranje denarja, če ne bi vlagatelj navedel, kje je sredstva pridobil. Vse transakcije, ki pa so bile izvršene med računi, pa so jasno zabeležene s provizijo vred in iz teh številk tudi g. Logar ne more ugotoviti, ali gre za pranje denarja. Lahko pa vidi, koliko provizije je dobila banka od posamezne transakcije. In da so bila nakazila Miki miški ali pa Sueprmanu ali kakemu drugemu, bi bile možne samo, če bi kak tak lik imel odprt račun na banki.

  • Karmen

   Saj je prišel denar na račun, ki je bil odprt v NLB in to iz Irana, sicer ne v kovčku, ampak s transakcijo. NLB je ta denar prenakazala na druge račune v tujino. Lastnik enega od teh računov je bil Miki miška, drugi Superman. Tujina je kar nekaj transakcij zavrnila in opozarjala na pranje denarja. Provizije banka ni dobila, se ji je odrekla. Pa kaj tebi ni jasno?

   • Transformer

    Karmen, raje se ukvarjaj s stvarmi, ki jih poznaš. Če je prišlo nakazilo iz Irana, je bilo to preko prenosnega sistema SWIFT. Če bi bila iranska banka pod embargom, taka transakcija ne bi bila mogoča. Potem pa račun, ki je bil odprt v Sloveniji, če prav razumem na nerezidenta (iranski državljan) ni nihče nadziral, kljub tvoji trditvi, da so nakazovali miki miški ali supermanu. Torej krivda je v kontrolorju (NBS), da je dovolil poslovati takemu računu. In ker so denar prenakazovali, za banko ime niti ni pomembno,saj je za njih pomembna koda namena, številka računa in BIC banke, ostalo je bolj namenjeno komitentu, saj z osnovnimi tremi podatki denar pride na točno destinacijo. Pri plačilu v tujino bajka lahko komitentu ponudi tri opcije stroškov mednarodnega transferja (OUR, SHR in BEN), kar pa se nanaša na delitev stroškov transferja, proviziji za opravljen posel pa se ne more odreči, ker je to avtomatsko. Torej, če uporabljaš kakšen bančni program kot abanet ali klik, bo vsakič, ko boš nakazala denar prejet z računa tvoje firme (plača) na račun elektro podjetja (položnica) po tvoji logiki šlo za pranje denarja. Da bi tujina zavračala transakcije iz Slovenije oz. NLB, pa še nikoli nisem slišal. A poveš katera banka je zavrnila in zakaj? Mogoče tista, ki je odprla nerezidentni račun na ime miki miške, me res zanima katera je to ???

 • Viktorh

  Potrebna je kontrarevolucija, pa se bo marsikaj spremenilo.

 • Veritas

  https://www.youtube.com/watch?v=KFHmHNMWWIQ

  Borut Pahor (ex premier) javno prizna kdo vlada Sloveniji iz ozadja – komunist Milan Kučan!!! Sramota!!!

  RECIMO NE MILANU KUČANU!!! Od kje Milanu Kučanu (kvazi upokojencu)
  pravica, da odstavlja legalno in legitimno izvoljenega predsednika vlade
  Slovenije?!?!?! To je diktatura!!! Lažna demokracija!!!

  V normalni demokratični državi z delujočimi institucijami bi zvonili vsi
  alarmi. Normalni državljani pa bi Milana Kučana lastnoročno izgnali iz
  države in to preko Drine v srbski pašaluk. Tja od koder izvira.

  Do kdaj bo še ta murgelska podgana (kot ga je poimenoval Borut Pahor)
  krojila življenje Slovencem in onemogočala demokracijo ter branila
  vsevrste monopolov (medijskega, sodnega, šolskega,
  državnofašističnega…)???

  Recimo GLASEN NE Milanu Kučanu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Janez

  STRINJAM SE S
  SPODNJIM KOMENTATORJEM !
  ZA
  Ex ” žal”preds. M.K. – NAJ SE OPRAVI PRIJAVA ORGANOM MNZ ZARADI NEPOOBLAŠČENEGA PRITISKANJA IN VPLIVANJA
  NA “ŽAL” IZVOLJENEGA EX PREMIERJA B. Pahorja.
  “Kje mi to živimo – smo CULUKAFRIJA ALI KAJ ” . Kdo ga lahko prijavi MNZ. L.R. J. KOMENDA

 • Novakec1

  Lapanje brez vete v stilu; Če bi pes hlače nosu ne bi pirhov kazu

  • cosmosjasnovidec

   Vidim,da si še ti driska komunajzerska med živimi.
   Sem pa mislil,da si se že stegnil.

 • Rožle

  Naslednje parlamentarne volitve …
  Anže Logar za nadzor DVK- ja

  • Bald Eagle

   Naslednje parlamentarne volitve:
   Janez Janša PM
   dr. Anže Logar minister za finance. Za gospodarski resor je že dolgo časa predviden mag. Andrej Vizjak.

 • cosmosjasnovidec

  Kateri mediji?
  24.kurja ter ostale so pod lastništvom židovskega iztrebka “sorosa”.
  To je tisti skrivnostnež za katerega se je ugibalo kateri naj bi ta bil iz ZDA takrat,ko je kupil “Poptv”.

 • montyamp

  Banditov se ne bomo zlepa znebili .
  Banda je vzgojena od ovaduhov in morilcev , pa še krvi je takšne pooitkomisarske .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST