fbpx

Apartheid Socialnih demokratov: Na ukradeni vili znak izključevanja, nestrpnosti, nedemokratičnosti

Socialni demokrati in njihova strpnost po vzoru belih supremacistov. (Foto: Nova24TV)

Kot kaže, je strpnost Socialnih demokratov res farsa. Spomnimo, kako so pred časom našemu snemalcu preprečili vstop na svoj dogodek. S tovrstnim “strpnim” početjem pa očitno nadaljujejo. Izgleda, da so si za vzornike izbrali bele supremaciste, ki so nekoč temnopoltim in psom prepovedovali vstop v svoje gostilne itd. In potem se imajo za “strpne” in “povezovalne” … 

Zdi se, da imajo “ponosni nasledniki Zveze komunistov” diskriminacijo že v genih. Njihovi predniki so to izvrstno obvladali. Če so Judom stregli po življenju in jim zaplenili premoženje in rušili njihova svetišča (sinagogo v Murski Soboti), pa nasledniki izvajajo segregacijo na druge načine. Z izključevanjem. Stranka SD se tako čedalje bolj oddaljuje od sprejemanja drugače mislečih, političnega pluralizma, ki je bistvo demokracije.

Tokrat naj bi jih navdihnili beli rasisti. Na poslopju Judovske vile na Levstikovi so se namreč pojavili znaki (oziroma nalepke), ki med drugim kažejo na to, da SD podpira politkolesarsko anarhijo, črti SDS ter njegovim pripadnikom prepoveduje vstop na “okupiran” teritorij.

Foto. Bralec

Spomnimo: na podoben način so beli rasisti črtili in prepovedovali vstop psom ter temnopoltim. Vendar pa tovrstno početje v primeru ponosnih naslednikov ZKS ni presenetljivo. Med drugim so vstop članom SDS prepovedali že pri podružnici Zveze borcev v Savskem naselju, kjer baje “kraljuje” kontroverzni prvoborec Janez Stariha, rojen desetletja po koncu 2. svetovne vojne.

Prepovedan vstop za SDS (Slika: Twitter)

Domen Mezeg