fbpx

Aroganca na višku! Marjan Šarec še naprej skriva gradbeno dokumentacijo za betonski zid – pokazal jo bo le inšpektorju?!

Foto: STA

Potem ko nas je naš bralec obvestil, da predsednik vlade Marjan Šarec okrog svoje hiše v Kamniku gradi visok zid, se je marsikdo vprašal, čemu Šarec sploh gradi takšen zid. Ker nas je zanimalo, če ima za gradnjo zidu vso potrebno dokumentacijo, smo na Urad predsednika vlade RS poslali novinarsko vprašanje in ga povprašali okrog tega ter ga pozvali, da naj nam jo pošlje, da se o tem prepričamo na lastne oči. Po več kot tednu dni smo prejeli aroganten odgovor, da naj bi Šarec posedoval vso potrebno dokumentacijo za obnovo ograje okrog svoje posesti. “V primeru inšpekcijskega nadzora bo zahtevano dokumentacijo predložil pristojnim organom,” so še zapisali.

Šarec je s tem odgovorom povsem ignoriral naš poziv in dal vedeti, da bo dokumentacijo razkril le v primeru, če bodo to od njega zahtevali pristojni organi. Odkar je Šarec stopil na mesto predsednika vlade, odgovori v smislu sprenevedanja, polni arogance postajajo stalna praksa, saj na ta način želi prikriti, da je s prevzemom mandata predsednika vlade stopil v prevelike čevlje.

Nasilje migrantov se stopnjuje
Glede gradnje zidu se mnogi sprašujejo, zakaj se je Šarec za ta korak sploh odločil. Se je morda zbal nepridipravov, medijev ali pa nezakonitih migrantov, ki redno kapljajo skozi slovensko-hrvaško mejo? Glede na policijska poročila je mogoče videti, da so številke vedno večje. Če smo bili doslej v Sloveniji vajeni, da migranti naokrog puščajo smeti, vlamljajo v počitniške hiške, razbijajo okna in vrata, kradejo denar, nože in vredno lastnino, kurijo v notranjih prostorih in uničujejo križe, smo včeraj videli, da tudi Slovenija ne bo mogla ubežati kaznivim dejanjem, ki jih migranti redno povzročajo v evropskih državah, ki so preplavljene z njimi.

Foto: Nova24TV

Številne državljane je upravičeno razburila novica o tem, kako so štirje migranti na nezakonit način prestopili hrvaško-slovensko mejo in v Beli krajini ugrabili domačina, ko je ta nič hudega sluteč delal v vinogradu, kot je za portal Siol povedala njegova hči. Na srečo se je ugrabitev domačina iz Bele krajine, ki so ga migranti zvezali z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili v smeri proti Italiji, končala srečno, saj so moškega pri Sežani izpustili, sami pa nadaljevali pot proti Italiji. Sicer so nasilne migrante prijeli, a zgodba, kot je ta, kaže na to, da je varnost slovenskih državljanov pod velikim vprašajem.

S postavitvijo visokega zida je predsednik vlade resda na varnem, kaj pa slovenski državljani, ki so iz dneva v dan bolj prepričani, da jih država pušča na cedilu? Bo Šarec poskrbel tudi za varnost slovenskih državljanov, sklical Svet za nacionalno varnost – ali mu zadostuje, da ima sam okrog hiše visoko ograjo?

H. M.