Bandelli nad Tonina, da je razvrednotil funkcijo obrambnega ministra: Kdo je razvrednotil svojo funkcijo?

Datum:

V Slovenski vojski smo bili leta in leta priča kadrovski suši, raztrganim uniformam in luknjam v škornjih. Zdaj, ko se je financiranje izboljšalo do mere, da ne bi vojska odmrla pri živem telesu, so se začeli dogajati premiki na področju reševanja kadrovske problematike. Očitno pa gre to mnogim v nos. Nedavno smo namreč lahko videli, kako so se ob obrambnega ministra Mateja Tonina začeli obregati v stranki LMŠ, sledila sta nekdanja obrambna ministra Roman Jakič in Ljubica Jelušič. Sedaj se je blatenju pridružil še poslanec iz vrst stranke SAB Marko Bandelli. 

“Še naprej bom na teren hodil v delovni obleki. Današnji obisk tankistov Slovenske vojske je znova dokazal, da poslovna obleka za teren pač ni primerna. Pika!” je na Twitterju zapisal minister za obrambo Matej Tonin, ki se vozi na tanku v beli srajci in hlačah, oboje poškropljeno z blatom. S tem seveda ni bilo popolnoma nič narobe, še več, širši javnosti je dal vedeti, da je delovni človek in pokazal, kako se na terenu zares dela. Marku Bandelliju se je prizor zdel smešen, saj se je pridružil norčevanju tistih, ki so najbolj zaslužni za to, da so bile razmere v Slovenski vojski, slabe.

“💥Slike meseca:🎬📷💥 THE WINNER IS Kao-minister za obrambo. To nam vlada danes🙈. 😉brez komentarjev, samo delite čim več, ker to je že absurd🤭. #dolstovlado. Še nikoli tako razvrednotena funkcija MORSa,” je na Twitter v znak norčevanja zapisal poslanec Bandelli. S to izjavo je dal vedeti, da se mu zdi sramotno, če se aktivno angažiraš pri doseganju poslanstva, kamor nedvomno spada nabor kadrov za Slovensko vojsko. Očitno podcenjuje s tem delo vojakov. Konec koncev, zakaj naj bi bilo sramotno, da se minister preizkusi na terenu? Mar meni, da so poslanci in ministri nadljudje, ki sodijo le za mizo. Če bi več predstavnikov ljudstva v preteklosti odšlo na teren in spoznalo težave iz prve roke, bi bilo narejenega marsikaj več!

Bandellija, ki slovi po “modrih” izjavah, je vedno zanimivo gledati, kako se norčuje iz drugih ljudi. Kot minister v Šarčevi vladi je bil pravi rekorder, Šarec je Bandellija namreč pozval k odstopu zaradi groženj lokalnim politikom. Vladavina Bandellija, ki se danes norčuje iz ministrov, je trajala celih 66 dni. Sicer pa je (bil) Bandelli zelo čustven minister. Njegovi otroci naj bi celo jokali, ko je odstopil kot minister. Kako bodo šele, ko ne bo več poslanec.

Dolžnost ministra za obrambo je, da zagotovi in pridobi finančne vire in kadre. Glede na to, da se je po zagotovljenih financah zanimanje za prostovoljno služenje vojaškega roka letos povečalo za štirikrat, so vsi zlonamerni komentarji zoper ministra Tonina odveč. Ko govorijo številke, prostora za politično demagogijo ne bi smelo biti.

E-Maribor/Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje: kako bo po novem letu?

S 1. januarjem 2024 se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje,...

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...