fbpx

Bandelli odstopil z ministrskega mesta, njegove lumparije pri zlorabi položaja smo razkrivali že pred časom

Alenka Bratušek in Marko Bandelli (foto: STA)

Kohezijski minister Marko Bandelli bo odstopil s položaja, je na novinarski konferenci po seji izvršnega odbora SAB povedala predsednica stranke Alenka Bratušek. K odstopu ga je sicer pozval premier Marjan Šarec, ki bi v nasprotnem primeru državnemu zboru predlagal ministrovo razrešitev zaradi njegove komunikacije, ravnanj in dela. V nasprotnem primeru bi Šarec predlagal njegovo razrešitev.

“Ali niste dovolj očrnili moje družine, mojih otrok in mene? Zakaj pa, za en stavek, za katerega sem se petnajstkrat opravičil. Ali je bil to cilj vas novinarjev?” je pozdravil novinarje kohezijski minister Marko Bandelli, ko je prišel na sedež stranke, kjer bo izvršni odbor SAB odločal, kako naprej.

Na vprašanje, ali bo spoštoval poziv premierja Marjana Šarca in odstopil, je Bandelli po poročanju STA odvrnil z vprašanjem, “kaj na še dela v tej vladi”. Ob tem je dodal, da na ponedeljkovem srečanju s Šarcem nista govorila o njegovem načinu dela, temveč o nadaljnjem sodelovanju ali nesodelovanju SAB. Ali je šlo za govor o sodelovanju oziroma nesodelovanju Bandellija z vlado ali SAB z Bandellijem, ni jasno.

To ni bilo prvič, da je Bandelli izkoriščal svoj položaj
“Nisem si tega zaslužil,”
je povedal Bandelli o pozivih k odstopu, ki so sledili potem, ko so mediji razkrili elektronsko sporočilo, v kateremu je grozil županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Na splošno to ni bil prvi Bandellijev izpad, saj se je pod plazom kritik znašel tudi zaradi svoje običajno problematične komunikacije. Na Nova24TV smo že dalj časa opozarjali na njegovo neprimernost v ministrski vlogi. Dodatno je to potrdila ministrova komunikacija s predstavniki Društva mirna cesta, katerim je namignil, da če kandidirajo na listi SAB, lahko hitro dosežejo svoj cilj, saj je ministrica za infrastrukturo iz iste stranke. To nakazuje, da bi dejansko do reševanja resnega problema lokalne skupnosti prišlo zgolj zaradi strankarske pripadnosti, in ne tako, kot bi moralo za dejansko dobro vseh ljudi.

 

A. B.