fbpx

Bedno: Generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek Jernej Pavlič svojo krivdo za beg pred policijo prelaga kar na Janeza Janšo!

Foto: Škandal24

Saj ni res, pa je. Potem ko je na dan prišla novica, da se je generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek Jernej Pavlič skril v prostore Državnega zbora RS z namenom, da bi se izognil policiji, potem ko ga je ta izsledila, ko je med vožnjo uporabljal telefon, bi človek pričakoval, da se bo Pavlič javno opravičil ali vsaj po moško priznal: “Ja, uporabljal sem telefon, ni bilo prav.” Očitno pa se to nekaterim ne zdi samoumevno, še bolj bizarno pa je, da je Pavlič v svojemu odgovoru na družabnem omrežju Facebook krivdo zvalil kar na zmagovalca državnozborskih volitev Janeza Janšo. 

Glede na odziv Pavliča je očitno, da ga je zelo razjezilo, ker sta se spletni Škandal24 in Demokracija razpisala o njegovem prvorazrednem obnašanju, za katerega si je potihoma želel, da bi ostalo neopaženo.

Strahopetno pobegnil v Državni zbor
Osvežimo spomin. Vir iz Ljubljane je za Škandal24 izdal: “Dne 12. 7. 2018 je zaradi uporabe telefona med vožnjo policist s službenim vozilom in lučmi ustavljal vozilo passat, ki ga je vozil Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Ni upošteval znakov policije in je pred policistom bežal vse do državnega zbora, kjer se je skril. Policist je šel do varnostne službe, naj ga pokličejo, a ni prišel, češ da je zaseden. Kasneje je DZ zapustil skrit v gruči drugih oseb.” 

Policija dogodek potrdila
Policija je omenjeni dogodek brez imen potrdila, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije Vesna Drole pa je zapisala: “Policist je kršitelja ustavljal zaradi uporabe nedovoljenih naprav med vožnjo (mobitel). Kršitelj ni ustavil in je zapeljal na parkirišče, ki je dostopno samo s kartico, zaradi česar policist ni mogel zapeljati za kršiteljem, vendar ga je prepoznal in videl, da je peš odšel v poslopje DZ. Policist je poskušal v recepciji DZ stopiti v stik s kršiteljem, vendar mu je bilo sporočeno, da ni dosegljiv. Plačilni nalog z opisom dejanskega stanja in dokazov o prekršku je bil poslan kršitelju dne 13. 7.  po pošti. Globa znaša 620 evrov in 5 kazenskih točk.”

Za Pavliča je Janša dežurni krivec
Pavlič se je na Facebooku odzval dan po objavi članka in zapisal: “Vem, da Janez ni vesel, ker mu na 6. povolilni ponedeljek ni zazvonil telefon. Tako, da razumem jezo in blatenje preko Škandala23 in Demokracije. Je pa zanimivo, da njihova trobila izvedo o domnevnem prekršku pred domnevnim storilcem!? Tudi včeraj me je ponovno zasledovala in ustavila Policija, zahtevala pregled in pihanje, rezultat 0.0 in vse ok. Vse skupaj zgleda zelo čudno. Če kdo misli, da da na mene/nas izvajal tak pritisk, se zelo moti. Spodaj naj si še enkrat prebere odgovor našega podpredsednika.” 

Vir: facebook

Pavlič se očitno ne more sprijazniti, da zakoni za vse veljajo enako in da on kot generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek ni nedotakljiv. Žalostno pa je, da je njegovemu odgovoru na Facebooku prikimal tudi poslanec Marko Bandelli, ki je sicer podpredsednik Stranke Alenke Bratušek. Ta se je posebej aktiviral v času pred letošnjimi volitvami in se dobrikal upokojencem, medtem ko se mu je na zapestju bleščal zlati rolex, ki reci in piši stane kar 15.750 evrov! Glede na to, da prejemki številnih upokojencev ne presegajo praga revščine, ki znaša 612 evrov, ni nobeno presenečenje, da je zbudilo toliko pozornost, ko je Bandelli zbiral podpise upokojencev za svojo politično akcijo z uro, ki je vredna več kot 24 starostnih pokojnin. Življenje Bandellija, sicer župana Komna, je pravi kolaž luksuza, s katerim se sam hvalisa na svojem Facebook profilu.

Foto: Škandal24

Žalostno je, da si nekateri predstavljajo, da so prvorazredni in da zanje veljavni predpisi ne veljajo. V skladu s 14. členom ustave smo vsi enaki pred zakonom. V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Ob tem pa je smotrno poudariti, da odrasli moški prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. Pavlič pa je očitno daleč od tega.

H. M.