fbpx

Belokranjka se je odzvala na ignorantski odnos poslanke Tomićeve glede migrantov in strahu, ki ga doživljajo prebivalci: “Želim, da sprejmeš povabilo in prideš za teden dni živeti na moj dom, da spoznaš MOJ svet!”

Violeta Tomić (Foto: STA)

“Ne želim te prepričevati, koliko migrantov srečam na cesti, v gozdu, koliko jih ponoči trka na vrata. Želim, da sprejmeš povabilo in prideš za teden dni živeti v moj dom in od blizu spoznaš življenje v mojem svetu,” se je v odzivu na zapis poslanke Violete Tomić, kjer zanika prisotnost migrantov v Beli krajini in prisotnost strahu med tamkajšnjim prebivalstvom, odzvala njena nekdanja sošolka iz gimnazije Črnomelj.

Poslanka Levice Violeta Tomić je z nedavnim zapisom na Facebooku, kjer je zanikala prisotnost migrantov in prisotnost strahu med prebivalstvom, precej razburila javnost, še posebno tiste, ki živijo v Beli krajini, neposredno ob glavni migrantski žili, kjer je samo letos mejo nezakonito prestopilo več tisoč ilegalcev. Prav tako smo nekateri mediji poročali, da ti za seboj po gozdovih puščajo veliko smeti, dogajali so se tudi vlomi v objekte, ljudi je zato upravičeno strah.

Brezbrižen odnos poslanke Tomićeve je demantirala Belokranjka, ki je svojo nekdanjo sošolko iz gimnazije Črnomelj naslovila kar s “tovarišico” in ji povedala, da še danes obe živita v različnih svetovih. “Ti v Ljubljani, jaz sama na Bistrici. prvi sosed je oddaljen slabe 3 kilometre. pa en želim tarnati, rada sem tu. Drugje sploh ne bi znala živeti. Danes me je prvič zmotilo tvoje pisanje na Facebooku,” je zapisala prebivalka Bele krajine in dodala, da ni bilo prvič, da ji je pritisk dvignila radikalna poslanka, ki sicer redno in populistično udriha čez SDS in izkoriščevalske kapitaliste.

Nato je svoji nekdanji sošolki ponudila izziv, s katerim se bo na lastne oči prepričala o stanju z migranti v njenem kraju: “Ne želim te prepričevati, koliko migrantov srečam na cesti, v gozdu, koliko jih ponoči trka na vrata. Želim, da sprejmeš povabilo in prideš za teden dni živeti v moj dom in od blizu spoznaš življenje v mojem svetu.

Bo Tomićeva prišla spoznat svet v Beli krajini ali se bo skrivala za ljubljanskimi zidovi?
Spomnimo, da je na sredini seji članov odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo predsednica črnomaljske civilne iniciative Maja Kocjan izpostavila, da Belokranjci vsak dan občutijo vedno večji prihod migrantov. Sicer pa je to potrdila tudi statistika ministrstva za notranje zadeve, v letošnjem letu je bilo namreč registriranih že kar 6.758 nezakonitih prehodov, kar pa je več kot 400 odstotkov več kot lani v enakem obdobju.

Tako se sprehajajo ilegalni migranti po belokranjskih vaseh. (Foto: Twitter/@Maja_Kocjan)

Poslanka Levice Tomićeva je nato napadla Kocjanovo: “Maja Kocjan pravi, da se v Beli krajini valijo cele skupine beguncev, da ženske ne upajo spati doma, ko moški delajo nočno in da se otroci ne igrajo več na ulicah. A res??? Očitno živimo v dveh različnih svetovih.” Pri tem bi se za njeno kredibilnost spodobilo, da bi sprejela izziv svoje nekdanje sošolke in se šla na lastne oči prepričat o stanju z migranti v Beli krajini. Življenje v betonski džungli, daleč stran od realnih problemov običajnih ljudi, je namreč lahko še kako varljivo.

C. Š.