Beseda Bog je v javnem prostoru očitno nezaželena – Razen če jo izgovori ali zapoje Milan Kučan

Foto: STA

Verjetno ste, drage bralke in bralci, že večkrat opazili, da v našem javnem prostoru ni ravno najlažje govoriti o Bogu, veri, Cerkvi in podobnih zadevah. In tudi ne najbolj varno, saj je v nekem javnem prostoru to skoraj nemogoče izgovoriti, ne da bi te ob tem naskočilo nekaj popadljivih antiteističnih fundamentalistov, ki so si vzeli v roke pravico, da državo ohranijo v “sterilnem” stanju, brez domnevne mentalne okužbe, ki se ji reče “verovanje v Boga”.

Da, prav zato je tudi treba iz javnosti izganjati Boga, še zlasti pa iz parlamenta in iz (javnega) šolstva. Že precej let je minilo od tega, ko je neokomunističnim oblastnikom uspelo sprejeti šolsko zakonodajo, ki prepoveduje konfesionalne dejavnosti – in to ne samo v javnem šolstvu, ampak celo v tistih zasebnih šolah, ki izvajajo javno veljaven program in za to dobivajo finančna sredstva. Kar se tiče financiranja zasebnega šolstva: ste opazili, da odločba ustavnega sodišča o financiranju zasebnih osnovnih šol, ki izvajajo javno veljavni program, še vedno ni uresničena?

Gaber in njegova ideološka nevtralnost
No, pred tolikimi leti se je tedanji minister za šolstvo in šport Slavko Gaber tudi zaklinjal pred javnostjo, češ mi smo za laično ter ideološko nevtralno šolo, verouka v šolah torej ne bo. Ja in? Za ideološko nevtralno šolo sta si v svinčenih sedemdesetih letih prizadevala, ne boste verjeli, dva katoliška klerika, ki sta kasneje postala celo škofa, to sta Franc Perko in Franc Rode. Slednji je danes celo kardinal. Na žalost (ali pa na srečo?) pa kolektivni spomin psevdolevičarsko usmerjenih popadljivih varuhov duhovne sterilnosti slovenske družbe nekdanjih prizadevanj teh dveh škofov ne beleži. Sicer bi se nemara še kdo spomnil, kako je pred dvema desetletjema nedavno umrli Delov kolumnist Boris Jež v svojem pamfletu “Ali bo Cerkev začela izstreljevati rakete” napadel slovensko Cerkev in škofe zaradi pastirskega pisma o šolstvu pred začetkom šolskega leta 1998/99 ter o krščanstvu pisal kot o stvari, ki se je dogajala pred dva tisoč leti nekje v zagamanih libanonskih hribih. Takrat je s katoliškega tednika Družina prišel kar trojni odgovor na omenjeno “ježevščino”: poleg profesorja Alojza Rebule in sedaj že pokojnega duhovnika Branka Rozmana je najdaljši in verjetno tudi najbolj zanimiv odziv na Ježev pamflet napisal publicist in prevajalec Matej Leskovar (“Ježa ježa na Parnas ali Destrukcija destrukcije”). In verjetno bi se kakšen poznavalec zgodovine filozofije res vprašal, kje je takrat Jež našel imena nekih slavnih junakov, kot sta Aeropagiat in Tomaž Kuzanski. No, morda je mislil na dve znameniti krščanski osebnosti, kot sta mislec, ki se je podpisoval z imenom Pavlovega učenca Dionizija Areopagita, ter kardinal Nikolaj Kuzanski.

Poslanec Levice Franc Trček želi “razkužiti” parlament. (Foto: Urban Cerjak)

Kako Trček navija ušesa Toninu
A vrnimo se spet v sedanjost. Ob koncu svojega prvega govora je namreč novoizvoljeni predsednik državnega zbora Matej Tonin brez večje zadrege izrekel besede “Bog živi Slovenijo”. In sprožil vihar v kozarcu vode, ki ga je morda najbolj slikovito izrazil kar razvpiti poslanec Levice Franc Trček, tokrat v natakarski opravi. Češ, Tonin naj se opraviči. Za kaj? Ker je kršil ustavo in v politični instituciji omenjal Boga. Pustimo ob strani dejstvo, da je Trček poslanec stranke, ki v normalni državi nikoli ne bi prišla v parlament, kajti noben normalen državljan si ne more želeti venezuelizacije Slovenije. Je pa duhovna reakcija na omembo Boga po svoje zelo pomenljiva. Kdo je lahko na Boga bolj alergičen kot pa hudi duhovi? In koliko “belcebubov” (ta naziv dobesedno pomeni “gospodar muh”, v Svetem pismu je to poglavar hudih duhov) v resnici prebiva v parlamentu? Morda bi odgovor na to vprašanje vedel eksorcist Marjan Veternik, ki je v nedavnem intervjuju za Zarjo celo namignil, da bi slovenski parlament potreboval eksorcista. In bi ga verjetno res. Morda velja spomniti na dejstvo, da je bil Trček v primeru svoje zaletavosti glede omembe Boga samo sprožilec serije pritiskov na Tonina, češ naj niti ne pomisli, da bi NSi pri oblikovanju koalicije dala prednost Janezu Janši ter njegovi SDS. Tako kot na Boga so slovenski »belcebubi« tudi na Janšo zelo alergični.

Rdeči inkvizitorji: Izselimo Boga iz javnosti!
To seveda še zdaleč ni prvi in edini incident glede omembe Boga v parlamentu. Ravno v teh dneh mineva pet let od podobnega incidenta zaradi cenzure zborovske skladbe “Očenaš hlapca Jerneja” na proslavi v državnem zboru. Takratni predsednik DZ je bil Janko Veber, tedaj še član SD, ki je nato izstopil in neslavno pristal na smetišču zgodovine. Prav on je bil tudi tisti, ki je skladbo prečrtal s seznama, češ ta pa že ne bo onesnaževala ustanove, kot je državni zbor. Sam sicer dvomim, da bi na Vebrovem mestu njegov naslednik Milan Brglez ravnal kaj dosti drugače, glede na to, da je že omenjeni poslanec Trček Toninu ponudil Brgleza kot dober zgled (česa že?). A tudi sramotna cenzura umetniškega dela je dejansko samo nadaljevanje tega, kar se je zgodilo že prej. Denimo prevajanje govora tedanjega ameriškega predsednika Billa Clintona v Ljubljani junija 1999. “God bless you!” je svoj govor zaključil Clinton, prevajalcu (to nalogo je po naših podatkih opravljal Andrej Kržan) pa se je takrat očitno zataknila kost v grlu. A tovrstna samocenzura očitno ni nič v primerjavi z dejstvom, da so na sami razglasitvi samostojnosti Slovenije 26. junija 1991 s seznama protokola naknadno cenzurirali blagoslov lipe, ki ga je opravil tedanji ljubljanski nadškof in metropolit Alojzij Šuštar v spremstvu tajnika Antona Jamnika (sedaj pomožnega škofa) ter ob sodelovanju tedanjega slovenskega evangeličanskega seniorja Ludvika Novaka. Blagoslov se je sicer zgodil, ampak brez mikrofona, del besed se je sicer lahko slišal v neposrednem radijskem in televizijskem prenosu, ker je eden od televizijcev bliže pomaknil mikrofon, ki pa ni bil vezan na »uradno« ozvočenje. Iniciator “napake” z mikrofonom pa je bil nihče drug kot zadnji šef slovenskega cekaja. Prav tisti, ki je nadškofu Šuštarju slabo leto pred tem dogodkom na prvi javni komemoraciji v Kočevskem Rogu krepko stiskal desnico, seveda vpričo fotoaparatov in televizijskih kamer. Iz tega je tako nastal spin o »spravni slovesnosti«, na kateri je Milan Kučan citiral (ali parafraziral?) celo Sveto pismo.

Septembra 1989 je tedanji predsednik CK ZKS Milan Kučan prepeval drugo kitico Zdravljice. Vključno z omembo Boga. Pa danes?

Ko Kučan zapoje “Bog živi ves slovenski svet”
A ko smo že pri Bogu in njegovi omembi, sedaj pozor! Septembra leta 1989 so delegati tedanje Skupščine SR Slovenije sprejeli amandmaje k republiški ustavi, ki so nekoliko utrdili avtonomijo Slovenije znotraj SFRJ. Sprejem in razglasitev amandmajev so delegati pospremili s petjem Zdravljice kot slovenske himne. In to z DRUGO kitico, torej “Bog živi ves slovenski svet”. Posnetek, objavljen v oddaji »Projekt 13 – mediji« (okoli 10:30), kaže, da se niti tedanji predsednik CK ZKS Milan Kučan ni sramoval omembe Boga. Zanimivo, dandanes vsa neokomunistična falanga trdi, da je slovenska himna zgolj in samo sedma kitica Zdravljice, beseda Bog pa je onesnaževanje in celo kršenje ustave (ki, mimogrede, nikjer ne omenja ločitve Cerkve od države). No, za komuniste je sicer znano, da so bili lahko zelo pragmatični in da so bili v času projekta “sestopa z oblasti” pripravljeni prodati tudi lastno mater, da bi le zadržali oblast, zato omemba Boga takrat ni bila sporna, prav tako tudi ne, da je v skupščinskih klopeh sedel celo katoliški škof (Vekoslav Grmič), kar je bil zagotovo klerikalizem posebne vrste. Saj veste, tudi po drugi svetovni vojni so komunisti zapirali “zahodne agente” in jih obsojali na smrt (denimo Ljuba Sirca), obenem pa so se hvalili, kako so si skupaj z Angleži in Američani vzajemno pomagali v narodno-osvobodilnem boju. Kar pomeni, da sta fašizem in antifašizem samo dva obraza iste Janusove glave. Ko bo šlo komunistom znova za nohte, bo beseda Bog v državnih institucijah znova dovoljena. Tudi kakšen križ se bo našel na steni …

Gašper Blažič, Demokracija

 • macon

  Trček je trčen, kučan je pa že davno mamonu prodal dušo in mater.

 • Dromla

  Božiček jih bo štrafal. :)

  • rabbit

   Če misliš Smoleta njega je že štrafala žena ker se je kurbal okoli.

  • SIMON ROZIC

   …letos ne bo potičke, ne bo purančka, letos bo le
   pečena rdeča zvezda v kombinaciji z ocvrtimi
   rdečimi ku..ci!
   Dober tek!

 • sprehajalec

  Trček bo parlament razkužil s svojim švicem pod pazduho. Levičarji očitno zavračajo deodorante kot “buržoazne pripomočke”.

  • Steiermark

   A zato si nekatere “odlične predstavnice” te posebne vrste, luftajo, tudi v prisotnosti drugih ljudi, ker “tako kot trčeni trček, tudi one oz. vsi ti jugordečuhi, jedva čekaju subute, da se okupaju”…..smrdljivi smrduhi so pa vsi rdeči, od prvega do z adnjega……

   • sprehajalec

    One pljunejo na buržoazne pritikline, ki zasužnjujejo človeka in žensko.

    deodorant, higiena, olika, morala. One že ne bodo nalepotičene lutke v rokah desca in izkoriščevalca….

    • Steiermark

     Seveda, tam ko spadajo, med necivilizirane potomce rdečih jugoopic, ni drugega, kot to, da se prešvicani namažejo z deodorantom ali kakšnim sprejem – proti muham, ki rade gredo na drek……

  • SIMON ROZIC

   Ti rdeči so res eni smrduhi; samo pomislim na Žižeka,
   pa mi gre na kozlanje!

   • pajot

    Ja,ampak scavnica od titota pa pomaga pri bradavicah. Je pa hudič,da jo ima shranjeno samo še Zemljarič,ko se mu je enonogi poscal tik pred smrtjo v šalco od kave. Kontaktirajte,bradavičarji,tovariša zemljariča.

    • SIMON ROZIC

     Od njega še dreka ne dobiš…po moje ga doma
     skladišči za težke čase…

 • Roman

  Na Veliki Planini imajo še prosto mesto pastirja za ovce!
  Priporoča se tovariš Trček!
  Izobrazba ni problem.

  • šmentanamuha

   On je primeren samo za delo v kanalizaciji.

   • domovina mili dom

    Najlepše bi ga bilo videti pri parkomatu, smrdečega ušivega…., ko fehta za denar.

    • Steiermark

     Smreči in ušiv je že (kot vsi ostali njegovi drugovi), denarja pa ne fehta ampak si ga “vzame”, kot je povedala neka predstavnica javnih delavcev, ko so zahtevali več denarja, medtem ko navadni delavci in upokojenci životarijo v pomanjkanju……To je pač “socialistična logika”!

     • domovina mili dom

      Veš kaj je umetnost? Da pod parolo vsi enaki, nategneš pol milijona butlov.
      Ko so volitve mem, pa poveš, da si mislil svoje tovariše v ožjem krogu rdečega kupleraja.

     • Steiermark

      Res je, da zaradi “polmiliona butlov” nategujejo tudi nas, ki nikoli , v svoji najbolj intimni opciji, niti sanjali nismo o teh nategunih, da bi jih volili……

     • domovina mili dom

      Ampak, ker smo osli, smo šli samo enkrat na led. Ko bomo ponovili leto 91, bodo v Sloveniji samo še irhaste hlače, pa auf biks tirol.

     • Steiermark

      …..predvsem pa irhasste hlape in auf biks Steiermark!

  • domovina mili dom

   Pozabi. Jim takoj presahne mleko.

  • SIMON ROZIC

   Društvo za zaščito živali je absolutno proti pastirstvu tovariša Trčka!

 • šmentanamuha

  Komunizem je ubil Boga v ljudeh. Zato lahko z gotovostjo rečem, da komuniste poganjajo demonske sile. To so današnji levičarji. Lahko jih imenujemo tako ali drugače, pomembno je, da razumemo, kaj jih v ozadju poganja. Brezbožni levičarji nimajo duše, tako tudi sami pravijo – da Duša ne obstaja, zanikajo torej obstoj lastnega duha. Zato je njihov svet nihilističen in dekadenten, nagnjen k razkroju vsega, sebe, družine, naroda, države … v pogon jih spravi samo misel in obljuba na razvrat, seksualne perverzije v vseh oblikah, kar si jih lahko zamislimo, ki z ljubeznijo nimajo nič skupnega. Ti osebki brez identitete besede Ljubezen niti ne razumejo. Čaka nas torej spopad z Demoni, ki so posedli človeška telesa.

  Osebek Trček ima prazno glavo in predvsem nima Duha. Njegov počeni glas oddaja neprijetno frekvenco, ki kaže na njegov notranji razkroj. Vreden je usmiljenja.

  • tohuvabohu

   Hvala Bogu, da je Trček spet prišel v parlament. Tako ni treba otrok voditi v živalski vrt, saj lahko opice gledamo po TV.

   • KAPIBARA

    Ne ne ne,otroci so tako ali tako, že preveč, pred tv…

   • Steiermark

    Dokler nam bodo vladali komunistični iztrebki, se ni bati, dda naši potomci nebi spoznali opic ter si ustvarili svoje mnenje o njih, vkolikor jih bomo mi tako vzgajali, da nebodo nasedali lažem in trikom rdeče opičje drhali, katerim smo bili tudi mi izpostavljeni, v tiranskem titoističnem sistemu, po šolah, vrtcih, v službah – povsod, kot danes!

   • janez cepec

    ti se u špegu poglej, pa boš vidu majmuna

    • MEFISTO MODRI

     Si ga ti že videl?

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • pajot

   Ravnokar poteka boj med dobrim in zlim. vsakdo se sam odloča na kateri strani se bo bojeval . Jaz sem na strani dobrega. Se pravi,na pravi strani. Žal pa mi je za vse tiste,ki zaradi nevednosti in ignoranstva stojijo na strani zla.

 • Franc Šink

  Resnično resnično vam povem: Komunizem je v globokem dreku.

  • KAPIBARA

   Kje ? Takoj mu stopim na glavo..
   – al pa, da mu kolena klecnejo..

   • Franc Šink

    Po dreku je skoraj nevarno hoditi.

    • KAPIBARA

     Mam še zmeraj tiste gumijaste Borovo črna gležnarje- gamaše.. a se je tko reklo.. v katere si kar s čevlji stopil :-)

    • Steiermark

     ja, lahko ti zdrsne in padeš v drek!

  • Steiermark

   Mi tudi, ker se noče odstraniti od nas in nam usmraja naše življensko okolje……

 • domovina mili dom

  Ta izpad kučanovih retardirancev pomeni opozorilo, da se nebi kdo spomnil in dal Prešernovo kitico v himno.
  Enostavna rešitev. Za vsak simbol levičarjev v parlamentu, na ulici, na glas kontrirati z Bog živi nam Slovenijo.
  Si predstavljate kolono hostarjev s petokrako zvezdo ob državni proslavi. Na ulici pa pevski zbor, ki jim poje:
  Komú narpred veselo
  zdravljico, bratje! čmò zapét’!
  Bog našo nam deželo,
  Bog živi ves slovenski svet,
  brate vse,
  kar nas je
  sinóv sloveče matere!
  Vedno in povsod naj komunistične simbole spremlja Božje poslanstvo slovenstva.

  • Franc Šink

   Jaz jih bom odslej pozdravljal z heil Hitler drugega si ne zaslužijo.

   • domovina mili dom

    Bolj, da ne. Ker tilele zblojenci bodo vse obrnil v svojo korist in propagando. Tako, da bi beseda Bog bolje učinkovala na te rdeče krvosese.

  • Vlado Lorbek

   Kitica za parlament…
   Nazadnje še prijatli,
   kozarce zase dvignimo…
   Tolk primerna, kot kitica o bogu..
   ali pa…
   Spet trte so rodile,
   prijatli vince nam sladko…
   Grem raj v gostilno, kot pa k maši…

   • domovina mili dom

    To so naredili volivci predno so šli volit.

   • pajot

    Alkoholik,kajpada.

 • Soave

  Slinarji slinasti !!! Čakaj, ti osel trčeni, da si naberemo še kakšnega muslimana v parlament. Potem boste poslanci celo ritke v zrak molili !!
  Ja, ja, tov. Kučan leta 1989 ?

 • Antonius

  Kučanovim je Bog kletvica! Vse ostalo v z zvezi z njim jim je prilizovanje krščanskim volivcem.Turnšek se je šel prilizovati celo na Brezje. V prvi vrsti se je prefarbanec prilizoval.

  • domovina mili dom

   To zamerim cerkvenim “dostojanstveniko”, da med pridigo tega ne omenijo in osramotijo to rdečo, ne morem jih drugače imenovati kot golazen in jih osramotijo.
   Dovolj bi bilo imenovati zločine ter zmoliti za po “imensko” pokvarjence, ki te zločine podpirajo.

  • Amerikanc

   Turnšek je šel takrat pogledat, če je kakšna bogata in verna vdova pri maši.

 • AlojzZ

  “treba iz javnosti izganjati Boga, še zlasti pa iz parlamenta in iz (javnega) šolstva”

  Če je v družbi Bog, potem se ve: “Najvišji prav ima Bog!” Ko v družbi ni Boga, pa ima najvišji prav najmočnejši. Eto! To je to!

 • lado

  evo MILIJONTIČ!!! VI STE TE TELEBANE RDEČE VOLILI!!!!! trćić IN NJEGOVA FALANGA SO PA ITAK KAPROFAGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII , JIM SMRDI OD POVSOD ,KOT ODOJKU židanćiću !!!!!!!!!!! EH slovenčki , koliko časa jih boste še VOLILI , STE SRAMOTA VSEGA NARODA ,VAS K PAMETI SPRAVI LE SVINEC!!!????????????

  • pajot

   dej,nehej se že dret! Pa pejd to povedat na kakšen drug portal. Na Delov na primer.

 • Anton

  Franček je trčen(definicijo si lahko preberite v slovarju slovenskega knjižnega jezika), to ima zapisano celo v svojem priimku. Omenjen osebek ni vreden pozornosti, kot tudi ne njegovi strankarski kolegi.

  sarkazem press

  • pajot

   No,to sploh ni sarkazem. Trček je trčen in to je dejstvo.

 • Mirko Zidenjsek

  Glej ga pujska kako se je presvical

 • Morala

  Ah ja…podpirajo pa ilegalce muslimanske vere…to je pa v redu…naj mu na državne stroške kupijo nove majice, da se bo lahko preoblačil, ker mu je od silnega dela tako vroče…ali pa naj se zaveda, da je pred kamerami in njegove mokre majice pod pazduho, te silijo, da jih sploh ne gledaš…

 • Aron

  Popolnoma nesprejemljivo je, da se kakršnikoli verski citati deli govorov najvišjih predstavnikov države, vključno z ustavnimi sodniki. Gre za kršitev načela ločenosti cerkve in države, plain and simple. Sem res eden izmed redkih katolikov, ki ima svojo vero preveč rad, da bi jo kdorkoli izkoriščal za svoje politične cilje. Vključno z ustavnimi sodniki.

  • sprehajalec

   Potem tudi povej svojemu Kordišu zgoraj na sliki, da tudi totalitaristično religiozni simboli na njegovi majci, ne sodijo v Parlament. Če se že Bogu hvala ne sme reči.

  • janez cepec

   tle te pa podprem

  • Morala

   V parlamentu niso vsi ateisti oz. neverniki…tako, da se naj tudi nasprotna stran vdrži…

   • janez cepec

    ni res, ljubljeni vodja je pravovern Kristjan, se je prefarbu iz pravovernga komunajzarja. use za ablast

    • Steiermark

     cepec, ti pa si pravgotovo ožji sorodnik s trčenim trčkom, bi rekla, po tvojem inteligentnem onaniranju – s skoraj 70 IQ, kot podsaharse opice….

     • janez cepec

      nej te ne skrbi za mojo rodbino, sigurn pa tvoja familja še ni sestopila z drevesa

     • Steiermark

      Ne, ker za razliko od tvoje, nikoli nismo bivali na drevesu, to je opičja domena, kamor pa spadaš ti!

  • šmentanamuha

   Bog ni Cerkev, Bog je Stvarnik vsega. Malo si pobrkljal stvari. Tudi ameriški predsednik vedno reče God bless Amerika, zakaj ne bi smeli reči Slovenci, naj Bog živi našo deželo in nas vse. Saj to je zapisal tudi sam veliki Prešeren.

   • janez cepec

    Prrešernov Fronc je biu pjen, k’ je to napisu, zato mu ni za zamert

    • tohuvabohu

     Saj ti tudi nisi sam kriv, če si cepec.

     • janez cepec

      dej vosu, spel se

    • šmentanamuha

     Izgubljena duša, poišči nekaj svetlobe. To ti iz srca želim.

     • janez cepec

      štroma j’ zmankau

    • pupa

     Samo par minut, ko je napisal “Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan………………………..” je bil trezen, zato pa je bila samo ta kitica sprejemljiva za slovensko himno. Ha, ha, ha,…………………

 • Amerikanc

  Ortodoksni komunisteki so leta 89, 90 in 91 najbolj hiteli z prejemom vseh vrst zakramentov – tako zase kot za svoje potomce. Tako so rinili v prve vrste cerkvenih klopi, da so se še župniki nasmihali “novim” vernikom.

  • janez cepec

   edn od tej je Janez Janša

   • sprehajalec

    kwaj zej janez, as kej z beležnco hodu u nedelah ukol Cerkve, kdoj šu kmaš, pa kdoj dau krstit tamauga?

    • Amerikanc

     Včasih so bili toti mali udbovci bolje plačani. Danes lahko samo zastonj komentirajo svoje neumnosti !

  • rabbit

   Pri nas je župnik že prej ob polnoči krščeval, prvoobhajal, poročal, menda so celo Mačka ponoči cerkveno pokopali.

   • Steiermark

    To pa niso storili zaradi religiozne pripadnosti ampak zaradi tega, ker vampirji ne prenesejo sončnega sija…..

 • Amerikanc

  Toti Trčen je eden redkih, kateremu ustne mišice prehitevajo slamnato nadgradnjo pod lobanjo ! Včasih so takim “ženskam” rekli “vaške opravljivke” !

  • janez cepec

   včaseh so takim kot si ti rekl kreten, pa so jih u Begne pospravl

   • tohuvabohu

    Danes si pa spet ti na vrsti za dežuranje, govedo zanikrno?

 • antimur

  V slovenski parlament vsekakor bolj spada Bog, kot rdeča okupatorska zvezda, sploh pa stalinistična goveda kot so v Levici. Zato jih moramo, ker demokracija pri njih ne vžge, pometati, pa čeprav skozi zaprta okna iz parlamenta. Kar se pa omejenega predavatelja Trčka tiče, se mu pozna, da je cepljen z balkanskimi koreninami, ki z domoljubjem nimajo nič, oziroma mu njegova nizka inteligenca tega niti ne zaznava. Verjetno je resnica, da sta višina glasu in inteligenca premosorazmerna, bolj je cvileč glas, nižja je inteligenca.

 • xtc

  Treba je tako kot je naredil Seehofer na Bavarskem-Križ v vsako šolo javni urad,pisarno in parlament-komu ne ustreza naj oddide.
  Nadalje Terčku bi moral Tonin jasno povedati,da v Sloveniji je svoboda govotra zaenkrat še ustavna pravica in naj utihne,ker je njegov izpad fašistoiden in nestrpen.

 • garfi

  leWiČĆarji povsod načrtno pod krinko svobode izključujejo Boga in vključujejo Satana
  zato je cel svet v takšni anarhiji
  komunajzli se sedaj celo hvalijo, da hodijo v cerkev

 • večni srb

  Kaj pa, če Bog sploh ne obstaja?

  • janez cepec

   kva pa, če je Bog baba, k take pizdarije deva?

   • garfi

    pizdeke

   • večni srb

    Mogoče je dvospolnik, torej ima penis, vagino in maternico ob enem.

  • garfi

   potem ti ne bi obstajal

   • večni srb

    Že v redu,ampak prestavljaj si kakšna goveda bi izpadli, če ne bi obstajal, tako se vendar obnašajo samo norci.

    • garfi

     videl sem angela torej obstaja Bog

     • večni srb

      Če si res videl pravega angela, potem zelo verjetno res, sicer je šlo najbrž za privide.

     • garfi

      med umiranjem ni prividov

     • večni srb

      Spomnil si me na giljotino, ko so delali razne poskuse in ugotavljali kaj se dogaja z odrezanimi glavami. Z nekaterimi žrtvami so se župniki celo dogovorili z žrtvami, naj dajo kakšen znak od sebe, če bodo po smrti še lahko. Ene glave so pomežiknile, druge so se najprej zazrle župniku naravnost v oči, pogledale nekam v prazno, nato pa spet uprle pogled v njega, preden so postale mrliško steklene. Tako so izmerili, da odrezana glava živi še vsaj 5 minut potem, ko je ločena od telesa, ni pa jasno, če je šlo za zavestne reakcije ali samo refleksne gibe. Treba je namreč vedeti, da so med francosko revolucijo, odrezali tudi več kot tisoč glav na dan.

     • garfi

      ti ne boš rezal glav

     • večni srb

      Samo gledat pa tudi ne mislim tiste svinjarije.

     • garfi

      komu groziš leWiČĆar

  • rabbit

   O pa obstaja vprašaj Pucka pa ti bo hitro lahko povedal kaj ga je doletelo ob izdaji. Pa Spomenka tudi pa še vedno tisti svoj umazan jezik vrti se ni nič naučila.

   • garfi

    kaj se je zgodilo z utemeljiteljem Puckizma ?
    je bil premalo plačan za izdajo ?

    • rabbit

     Zaradi raka mu je umrl mladoleten sin.1999.

 • Dragan Krstič

  Ne poznam bolj odvratnega in zoprnega človeka kot je ta trčeni Trček.

  • garfi

   ima močno konkurenco v Imitatorju

  • sprehajalec

   Takšni so bili nekoč politkomisarji. Izredno nevarni ljudje, popolnoma predani levičarski filozofiji in svojemu poslanstvu. Majhni, drobne postave in s cvikerji, zaradi slabega vida, kot posledica študiranja komunističnega manifesta ob slabi svetlobi.

   Kamboški levičar in mislec Pol Pot je to vedel in se hkrati zavedal nevarnosti frakcionizma v svoji levičarski stranki. Zato je dal likvidirati vsakogar, ki je nosil očala.

 • Bandit123

  Nekaterim se bog zatika v grlu, Blažiču, pa komunisti. Ni živel v času komunizma a ve “ogromno” o tem. Komunisti so smrkavcu veliko hudega naredili, čeprav ga je smleški župnik najbrž večkrat vlekel za ušesa kot oni.

  • sprehajalec

   Njemu morda ne, pač pa njegovim prednikom….

   • Bandit123

    Tako kot tebi.

    • sprehajalec

     Meni ne, ker so bili moji NOB. Ampak so prepoznali vso zablodo komunizma kmalu in že med tem….

     Osebno nimam rad, da ležijo stegnenice pa ostali deli človeških teles nepokopani in brez časti po jarkih in grapah ter breznih in rudnikih. Civiliziran svet tega ne pozna….

 • totex39

  V nobenem primeru v vladi ne sme biti stranka Levica, Trček trčeni si naj raje pogleda za kakšno politiko je glasovala Slovenija, ne tako kot jo zagovarja on in njegova bebava stranka.

 • Gr Enze

  TRČENI TRČEK POJDI NA ŽENSKI WC , DA SE NE BOŠ POSCAL PO HLAČAH IN ČEVLJIH ALI PA VZEMI POLOVICO VIAGRE , DA TI BO NESLO V PISOAR IN MORDA TE BO VIAGRA SPRAVILA K PAMETI
  SICER PA SMRDIŠ PO POSCANEM IN PO ZEMLJI !

 • garfi

  leWiČĆarji pazite kaj počnete in pišete
  čas se tudi vam izteka tik tak
  https://www.youtube.com/watch?v=Er9D00DXQQs
  https://www.youtube.com/results?search_query=nde

 • Olga2345

  In s takimi fundamentalisti bi šla Tonin in Šarec v koalicijo??!

  • macon

   Glumaču kučan in strici povedo s kom mora v koalicijo.

 • Dillinger

  Tonin bi moral vzklikniti allahu akbar in Trček bi doživel orgazem.

 • Domoljub

  ČE BI PVELIČEVAL ALAHA BI BILO ZA TRČENEGA VSE V NAJLEPŠEM REDU.

  • Hun

   ti povelicuj Pavelica

 • karlina

  Če mene vprašate, je ta T rček, res trčen, da je groza, kadar koli sem ga imela moznost poslušati, kakšne klamfa v parlamentu, ne vem, ali naj se smejem, ali naj se zgrazam, pa naj bi bil celo izobrazen človek. Sicer pa-cela Levica je ubrisana in zivijo na Mesecu, radi pa bi ziveli v Venezueli, ampak na tisti strani, ki je bogata in izkorišča revno prebivalstvo. Eh, škoda besed, resnično. v tej drzavi je itak vse narobe. Sicer pa-najbolj sem jezna, kadar levičarji, pardon-nasledniki komunistov, velikokrat sami rečejo-bog pomagaj. To sem zasledila, ko je besedi uporabila Tomićka in to ravno na seji, kjer so se pogovarjali o tem, da ne bi financirali zasebnih katoliških šol, za crkniti res, očitno se tudi ne slišijo, kaj govorijo.

 • garfi

  NEW DISCOVERY On The Shroud Of Turin Hints At “Movement” Before Jesus’ Triumphant Exit
  https://www.youtube.com/watch?v=mINqEi6SvyQ&t=29s

 • montyamp

  Trčeni , Violeta , Kordiš , Hanžlek , venezuelski ateisti .
  Exorciste rabijo prav omenjeni verniki komunističnega fašizma , saj s projiciranjem svojih patetičnih blodenj skozi udbovsko judikaturo , usmerjajo pozornost na svojo neobvladljivo izkrivljenost neuravnovešenih klerikalcev SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOSLAVIJE .

  • sprehajalec

   tako je, gre za venezuelsko agenturo v Sloveniji. Peta kolona so včasih rekli. Izraz, ki so ga slovenski “španci” prinesli sem iz Španije.

   Ker drugega namena obstoja venezuelske ambasade v Ljubljani jaz ne vidim…

  • resnicaboli

   zgoraj navedeni so to kar pač so samo kaj so pa volivci ki so jim dali glas so še bolj trčeni?

 • večni srb

  Mislim, da bi moral Tonin nekoliko popraviti svojo mašo, ker ne moremo izključiti možnosti, da je bogov več kot samo eden, nenazadnje poznamo pri na tudi našo izvorno, pogansko cerkev.
  Pravilno se torej reče, bogovi naj živijo Slovenijo.

  • Puki

   Pravilno se glasi: naj davkoplačevalci (še naprej) živijo Slovenijo. Od Boga še nihče ni bil sit, odžejan in na suhem. Razen klera, seveda…

 • Dragan Krstič

  Da redneck ostane redneck do konca življenja pa čeprav ima 3 doktorate je rezvidno iz stila oblačenja trčenega Trčka. Pred kratkim se je v parlamentu razgovoril v roza iniformi. Zvijalo me je od smeha.

 • Boco

  Tipu se je ze cisto zmesalo. Na spodnjem video posnetku lahko vidite kako je grozil, da bo iztrgal mikrofon in ga nekomu vrgel v glavo. Taki psihopati ne spadajo v parlament in prav tako bi ga morali odstavit z univerze. Neki osnovi nivo prisebnosti pa je ja verjetno zahtevan za opravljanje javne funkcije!

  https://twitter.com/i/status/1014227711525576704

 • SIMON ROZIC

  Trček & vsa leva srenja, so sami duševni bolniki!
  Za svojo kariero so še mater zatajili !

 • Vera

  Bog živi naj Slovenke in Slovence , ki v srcu dobro mislijo !

  • večni srb

   Bog živi Peruna, Velesa in Mokoša!

   • tohuvabohu

    Te pa tüdi Vesno in Morano.

    • večni srb

     A ti si tudi slovenec, lepo, nas je zgleda kar precej na portalu.

     • garfi

      srb se piše z malo začetnico

     • večni srb

      Narod je subjektivna kategorija, zato jih pišem z malo, samo imena držav in korporacijskih blagovnih znamk pišem z veliko.

     • garfi

      ja NWO srb

     • tohuvabohu

      V srpštini ima beseda narod drugačen pomen kot v slovenštini.

   • garfi

    večni leWiČĆar

 • večni srb

  Kdo je večji Bog, Jehova, Alah ali Krišna?

 • Ryuk

  Če praviš v parlamentu: “Bog živi Slovenijo”, katera cerkev se je pri tem vmešala v državo? Katoličanska, evangeličanska ali srbska pravoslavna?

  • večni srb

   Če niso bili iz Društva praženega krompirja, potem je šlo verjetno za provokacijo Špageti monsterja.

 • Artur

  Hmmm veliko bolj so mi všeč arijsko slovenski bogovi kot biblijski bog.
  https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/istorija/Perunove-vede-knjiga-prva.pdf

  • večni srb

   Ampak arijci ne obstajajo, to je izmišljena rasa, ki naj bi izvirala iz izmišljene Atlantide, medtem ko je bil edini pravi Bog rojen v Jeruzalemu.
   Ni dobro mešati okultno mistiko in znanost.

   • Artur

    Fajn bi bilo da bi to v zvezi z arijci podebatiral z avtorjem knjige SLOVENSKO-arijske VEDE in da izmenjata argumente in protiargumente.

    • večni srb

     Mi ni treba, ker nisem bil vzgojen kot katolik, če arijska rasa obstaja in ne gre samo za določene mutacije pri posameznikih, potem zagotovo obstaja materialna, stvarna podlaga, kot so recimo razne izkopanine ter druga arheološka najdišča.
     Pa jih ni, tudi o Atlantidi je pisal edino Platon, verjetno si je izmislil zgodbo, da bi opisal svojo idealno proto fašistično državo.

 • večni srb

  Najbolje bi bilo, če razglasimo religijo za nepomembno in obelodanimo, da Boga ni, potem pa naj Vatikan prevzame čez globalno religijo, ker včasih je pa res lepo videti kakšne ljudske šege in običaje.

  • garfi

   JA TO JE VAŠ NWO KOMUNAJZARSKI NAČRT
   tole gre v tvojo kartoteko leWiČĆar

   • večni srb

    Bog je dobra ideja, škoda bi jo bilo povsem zavreči in utoniti v pozabo. Če ga slučajno ni, ga bomo pa mi izdelali.

    • garfi

     ti se boš podelal

     • večni srb

      Ni nujno, če bom pravočasno izdelal Boga, bom rešen pred vsako nevarnostjo.

     • garfi

      kdaj je dan D rdeČĆa podgana ?

     • večni srb

      To je bil dan, ko se je začel vaš konec, če si mislil na izkrcavanje na Normandiji.

     • garfi

      mislim na vaš NWO-satanistično podganje izkrcanje
      kdaj bo
      sej nm nobenmu puvedu

 • Black_Raven

  dokler nam taki izrodki smrdijo po parlamentu lahko sam sanjamo da nam bo kaj bolje…

 • garfi

  parlament nujno potrebuje izganjalca hudiča

 • Miro

  no v SDS imajo boga…..ime mu je Janez Janša

  • tohuvabohu

   Vaš bog je denar.

   • večni srb

    Denar je akumulirana vrednost dela človeških rok in znanja, če ne moreš kupiti kar rabiš, potem ti nihče na tem svetu ne more več pomagati.

  • Republic Commando

   Fak kere patetične levuharji vn mečete. Evo bom še jaz: na levi imate boga…..ime mu je milan kuĆan.

 • Jakob Kovač

  Cerkev je ločena od države in tega se naj držijokevi in desni,v privat življenu pa naj delajo in govorijo o bogu kolikor hočejo.

  • večni srb

   Cerkev je skupnost vernikov, torej lahko deluje isto kot država.

   • Jakob Kovač

    Država je država ,torej politika,vera pa je vera v boga ,ki je stvar posameznika ali veruje ali ne,skupnost vernikov pa je cerkev z sedežem v Vatikanu!

    • Jovo Jamnica

     Cerkef z vlko!!! F cerkvi pa folk moli k Bogu in hodi k spovedi…

  • tohuvabohu

   Bog ni ločen od države po ustavi.

   • Hun

    nc ne sme bit nad drzavo ne Bog ne nacija

    • tohuvabohu

     Samo rdeči bedaki iz globoke države.

     • Hun

      to smo sami krivi ker dopuscamo in cakamo da ns Bog Jansa resi

    • Si kaj v sorodu s Trčkom ?

     • Hun

      jebo te trcek v usta

  • von Rhein

   Je cerkev na Parmovi ločena od države? Pa ne ciljam samo na pomoč,ki jo nudi tej cerkvi država preko priseljenega divjaka iz Saraocev.

   • Jovo Jamnica

    Ki te je kaka cerkef na Parmovi???

  • Slovenski štor

   Ti nimaš pojma.Nauči se brat Ustavo.Preberi kaj.Ko boš to storil in razumsko usvojil,potem komentiraj.Boga iz javnega življenja ne moreš “sterati”.Ne bo ti uspelo.Če bi poznal vero,bi vedel zakaj.Ker si to kar si,misliš, da si “bogec”.Si pa res!

 • garfi

  večni NWO srb • 8 minut nazaj
  Narod je subjektivna kategorija, zato jih pišem z malo, samo imena držav in korporacijskih blagovnih znamk pišem z veliko.

 • V glavnem mestu Slovenije se lahko zida “cerkev” tujim bogovom, ne smemo pa v DZ izreči besede BOG, čeprav smo država s krščanskimi koreninami.
  Ko je v času gradnje nekdo odvrgel na gradbišče “cerkve tujemu bogu” so se mediji na veliko razpisali o tem, ko pa se poslanec Levice (z doktoratom) v DZ tako nespodobno izraža, ker je predsednik DZ izrekel besede “Bog živi Slovenijo” pa je vse tiho.
  Smo res pred zakonom vsi enaki, kot nam piše v Ustavi RS ?
  Menim, da bi moral pristojni organ v DZ ukrepat v zvezi s takšnim komentiranjem, ker poslanec v DZ ne more biti vsak in Pravila obnašanja obstojajo in najbrž sankcije tudi ( če ne pa naj se uvedejo).

  • večni srb

   Draža nima nobenih korenin, ker je upravna forma, ki jo je pač nekdo ustanovil in registriral, samo narod vleče svojo tradicijo in zapuščino s sabo, slovenstvo je nastalo kot pogansko.

   • To razlago obdrži za sebe !!!

    41. čl. Ustave RS
    Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno.

    Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

    Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

    • večni srb

     Torej bi moral Tonin zadržati svoja verska prepričanja za sebe, očitno se ni cel parlament odločil za versko moralo in tudi ne verjamejo vsi v enega Boga ali vsaj ne v istega Boga.

     • von Rhein

      Kakšno pojasnilo (ali mnenje )je to.?Tonin naj zadrži zase,ostali lahko izražajo,kar tudi redno počnejo,svoj odnos do svojih bogov. In 2 krat na mesec naj se po Sloveniji dogajajo “svete maše ” z opremo jugosimbolov.

     • max

      nisem še zasledil, da bi kdo tožil ameriški dolar, na katerem piše, da veruje v boga.

     • Jovo Jamnica

      Ti si lahko taprvi. Probat ni greh…

  • Hun

   najbol da se zapise v Ustavo da samo sektasi SDS zasedajo poslanska mesta…tako demokraticno sektasko po partijsko

   • tohuvabohu

    Ostale pa na balkone?

    • Hun

     tist bodo drug namest tebe nardil…kekci si ne mazete rok..vi mate jajca sam za ovajat

     • Slovenski štor

      Hun,ti si se tako usrao,da smrdi že čez meje.Vse sosednje države so sprožile alarme,da jim preti” kemična nevarnost”.Meje so zaprte.Vsi sosedje se bojijo “duhov” iz Slovenije.Naš parlament je v skoraj v 55% “zbezlal”.Poslancu Trčku se je temperatura tako dvignila,da piha kot ekonom lonc.To niso heci.Očitno se ti ne zavedaš problema.

     • Hun

      ti se nauc slovensko

     • Slovenski štor

      Kdo mi to govori?Ti me že ne moreš naučiti!Če ne razumeš,ne beri!Morda imaš prav,problema nisi rešil: voham,še sereš!Še vedno obstaja nevarnost kontaminacije(onesnaženja).

     • Hun

      spravopis te jebe…bebo

     • Slovenski štor

      Možno,kar naj poiskuša,jaz se ne dam!Hvala,za opozorilo.Mislil sem,da samo tebe jebe.Vidim,da se je spravil tudi na mene.Ne bo šlo!

 • traktor

  Prva fotografija je živ dokaz, da je možno tudi s težkim umskim delom v parlamentu, pardon, z brezveznim gobcanjem, zašvicati. Morš pa bit vsaj Dr. za to.

 • elh.

  Možno da so to geni. Mislim, štrleča ušesa in priimek. Me spominjajo na RTVSLO napovedovalca iz prejšnjega stoletja, ki je objokoval krvavega diktatorja ob komentiranju pogreba. Ljubil ga je kot božanstvo je bilo razbrati iz vsega, kar je o Titu imel povedati.
  Bog za tistega trčka je bil tito sicer pa boga ni za komuniste. Mogoče počasi zanje to postaja kratkonogi, ker brez boga vseeno ne morejo zgleda.

 • južnificirana_si

  leta 91 so pravni plagiatorji praktično prevedli nemško ustavo v slovenščino, ki je praktično brezbožna multikulti agenda,

  • večni srb

   Sem že mislil, da so samo malo popravili in posodobili jugoslovansko.

 • tohuvabohu

  Dokler ima denar in oblast, rdečkar ne rabi Boga.

 • večni srb

  Sicer je res zapel tudi to kitico Zdravljice, vendar mi nekaj pravi, da Jezus ni bil Kučanova intimna opcija.

  • Tudi protestanti so kristjani, al ne ?

   • večni srb

    Pusti ti bosance…

    • So v Prekmurju Bosanci ?

     • večni srb

      Bosanci so menda mešanica srbov, hrvatov in ciganov, zato so doma povsod na balkanu.

     • max

      Kučan je tudi v enem od intervjujev v letih po osamosvojitvi povedal “da izhaja iz protestantske družine”. Prav tako ima “zamrznjeno” partijsko knjižico. Same globoke izjave…

    • if

     Tudi pravoslavni so kristjani!
     Srbi denimo, ne glede na stopnjo večnosti “večni;nevečni”.

 • Vladimir

  ta ni TRČEK ampak TRČEN

 • jovan jovan

  Menda smo sekularna država. Po ustavi. Razen za tiste katerih božanstvo je plešasto.

 • večni srb

  Bog nam lahko podari edino ljubezen.

  • jovan jovan

   Sestre?

 • Hun

  tisti k smo do ’91 opravl vse bozje zakramente ne rabimo seb in drugim dokazvt da smo katoliki…partijci ala Jansa, Gorenjak…in podobni morajo fanaticno grajat kristjane, da niso pravi oz. so levicarski kristjani- fake..po ’91 se steje kristusovo rojstvo za SDS sektase..vse drugo prej so bli fejk verniki

  • if

   Zakrament ni temelj izjavi “sem katolik”, kot tudi ni izjava 1+1=2 vzrok izjavi “sem matematik”.

   • Hun

    pravi katoliki so tisto k si zakramente kupijo…vsoto pa ves ti kot matematik

    • if

     Vi ne ločite med katolištvom, vsoto in kupčijo, zato kleparite neumnosti.

     • Hun

      jst sm svoje povedal…vem da sm nekatere uzalil…resnica je jeba

  • antimur

   Pristaš zblojenih zombijevskih seans in oboževalec okupatorskih zločinskih simbolov nam ne more in ne sme soliti pameti. Temu bomo dokončno naredili konec, razumeš dovedo kučanistično, konec, kjer ne boš imel več možnoti podjebavati domoljube

   • Hun

    zadnji ste sektasi k mate pravico sebe okarektizirat za domoljube..jst sm domoljub pravi in pristni!!!!

    • max

     ti in kdo še? Migranti?

     • Hun

      jst na tvoji mami?

   • Hun

    jst sm cistokrvni domoljub ne pa fake sekta SDS- ineresna strankarska dejavnost

   • Jakob Kovač

    Če si ti domoljub z takim besednjakom potem nam res sam bog lahko pomaga!

    • antimur

     Kovač, očitno si že star zombi, zato bi od tebe pričakoval vsaj delno poznavanje slovenščine, vbij si v glavo, da z in s sta ključna pri poznavanju in ločevanju med Slovenci in pritepenci, ter med takšnimi, ki spoštujemo svoj jezik in takšnimi, ki se vam jebe. Pa ne mislim tu na forumsko latovščino, ki jo vsi uporabljamo, ampak na tiste posebnosti slovenščine, tudi dvojine, ki se je ne smemo odreči in na katero smo ponosni, razen kučanisti, ki vam je jugoslovanščina ter čedalje bolj arabščina dosti bližje.

     • Jovo Jamnica

      Nea palamudi tolko. Ko jas napišem z tam, kjer naj bi blo falš, te to nardim fčasih naknadno. Namreč, v nekem trenutki, ko prečitan tekst, kerega sn f slengu napiso, popravim recimo… narpred automacko napisano – s kom ali s čim – v… z kom al z čim.

     • Jakob Kovač

      Mislim da se tebi blede in da si ti zombi kaj pa mene briga jugoslovanščina in tvoja kučaniščina ne vem kaj je narobe z mojim pisanjem ali pa si ti nepismen!?

  • max

   Če bi bil iz Grosuplja ali Žalne, bi vedel, da je Janez Janša, tako kot njegov brat in sestra hodil k vero nauku in prejel vse zakramente. Le da je vera osebna stvar posameznika in se je ne bi smelo zlorabljati v politične namene. In, da vas spomnim, Šarec se je “hvalil”, da je pospremil otroka k sv. obhajilu. Tu, kjer je šlo za direktno zlorabo otroka in vere, so bili vsi mediji tiiho.

   • Hun

    partija je kurac…kako je ime ocetu Ivana Janeza Janse?

    • Jovo Jamnica
     • Hun

      tem sranjem se manj vrjamm…

     • Jovo Jamnica

      LOL, Krcun ni spado met šiptare???

     • Hun

      Jansa ma cigansko polt

     • Jovo Jamnica

      Ja. Fčasih sn fkup delo z enim Beslimajom. Jegof foter je prišo od Kosove v Maribor. Beslimaj mi je povedo, da so orginal cigoti. Živa istina. Bres zajebancije…

    • max

     Oče je umrl pred leti, pokopan pa je na domačem pokopališču na Žalni. Bil je lep cerkveni pogreb v naito polni cerkvici.

 • Hribouc

  Močno upam, da bo g.Tonin znal in zmogel dati hudičevcu Trčku lekcijo o Ustavi in o človekovih fundamentalnih pravica XXI .stoletja.
  —————————————————————–
  Če ne bo znal in zmogel, mu pridem, Trčku, če bo nadaljeval z hudičevim delom, to povedat jaz sam.
  To si drznem.
  Če ga bom dosegel, ga bom zvlekel za lase in ušesa in ga zabrisal iz hrama Demokracije !

 • pupa

  Potenje pod pazduhami včasih tudi dlani izda psihično stanje človeka, in so znaki za psihične motene osebe. Take esebe so lahko tudi nevarne za svojo okolico, ker so nevarno eksplozivne.

 • resnicaboli

  Trček Bog te živi če ti pa ne paše naj te vrag vzame.

  • Poštenje velja

   Da Bog da crko.

 • von Rhein

  Komu narpred veselo
  Zdravlico,bratje čmo zapet!
  Bog našo nam deželo,
  Bog živi ves slovenski svet.
  brate vse,kar nas je
  sinov slovenske matere.

  V sovražnike z oblakov
  rodu naj naš’ga treši grom,
  prost ,ko je bil očakov,
  naprej naj bo Slovencov dom;
  naj zdrobe njih roke
  si spone,ki jih še teže!

  Dokler ta tekst ne bo sestavni del naše himne ji tudi ne bom izkazoval časti,ki jo zasluži državni simbol.Ko berem prevode tekstov državnih himen držav,ki so udeleženke svetovnega prvenstva v nogometu me pograbi sveta jeza,da bi zavil vrat tistim prokletim kretenom,ki so dosegli izločitev teh dveh kitic.Čeprav nisem obiskovalec nedeljskih maš in nasploh cerkvenih obredov, mi noben komunajzarski idiot ne bo prepovedal,da tudi na javnem mestu včasih ne rečem…Bog ne daj…Bog ve kdaj….in podobnih udomačenih izrazov.

  • Štalmajster

   Saj Bog verjetno sploh ni problem. Problem nastopi z njegovimi ekskluzivnimi ZASTOPNIKI. Pa bi en halal, drugi kosher, tretji bi križ ………. “Komunisti” so po moje vedeli, da jih je treba držati na DISTANCI, ker če enemu popustiš………maš potem multikulti čorbo v javnem – pa vsak bi seveda rad imel …. dnar…..in svoje….. ČLOVEKOVE PRAVICE,…..

   • von Rhein

    Seveda Bog (vera) ni problem. Problem je prenašanje svoje vere v tuje domove. Tudi komunizem kot vera je bil nasilno uvožen

    • Štalmajster

     Ja, kdo pa si ga je izmislil ? Rabin Marx širili pa njegovi “apostoli” ….. Trotsky, Kaganovich, Lenin, Sverdlov, Jagoda,……Liebknecht, Rosa Luxemburg…… Bela Kuhn …….Moša Pijade, Edvard Kardelj,……
     No in eni še kar slavijo Kristusa in njegove ž apostole
     medtem ko drugi po EU ???? spet ……. zanimivo ……spet sv. Marxa
     Zanimivo, da so vsi ti apostoli iz vrst ………… “izvoljenega ljudstva” ????
     Pojdite in u(ni)čite vse narode (njihovo avtohtono kulturo)…. jim je pa skupni moto.

   • Slovenski štor

    Štalmajster,v štali imaš težavo!Mislim,da jo boš prej rešil,če jo boš takoj zagrabil za “roge”.Drugače se boš moral spopasti še težjimi problemi.Ti si majstor za štalo.Pusti drugo.Bog bo znal in zmogel rešiti probleme s svojimi “zastopniki” na Zemlji.”Komunisti” so zgage.Lahko naredijo veliko hudega(in so!),dobrega nič!Oni niso držali “zastopnikov” na distanci,oni so jih izsiljevali,izrabljali,izkoriščali in” za hec in šport” pobijali.To so “komunisti”.Več o njih govoriti je nesmisel .

    • Štalmajster

     Sicer ne vem natančno zakaj mukaš ? A ti naročim osemenitev ? Al te samo rogi srbijo ?

     Saj menda ne misliš da zagovarjam žido-boljševizem in njihove zločine kot so: Holodomor, Gulagi, Bromberg masacre, živalsko izživljanje nad ženskami, ujetniki,.Rhine meadows death camps……..
     https://www.youtube.com/watch?v=to3hJzfWFYU&t=11s
     drugo pa je življenje po 50 naprej.
     Ja Bog bo že rešil s klanjem med muslimani, katoličani in še kom ….. (kot v prvi, drugi,……)

  • Jovo Jamnica

   Kaj si to gor zalepo neko skropocalo??? Ko se je Prešern odločo napisat Zdravico, sta se čitale, druga pa tretja kitica tak:

   Komú pervo zdravico
   napili bomo krog in krog?
   Slovencov porodnico,
   deželo našo živi Bog.
   Brate vse,
   kar nas je
   sinov slovenske matere!

   V sovražnike ‘z oblakov
   rodu naj na’šga treši gróm!
   Prost, ko je bil očakov
   naprej naj bo Slovencov dom!
   Naj zdrobé
   njih roké
   verige vse, ki jim težé!

   • von Rhein

    Ni moja krivda,če so komunajzarske založbe v vsaki izdaji maličile original Prešernov tekst. Meni zdravica nikoli ni bila posebej pomembna, dokler se ni pričela uporabljati za vsiljevanje volje banditov.V tekstu in izvedbi.To kar si napisal se bere in sliši lepše.Priznam.

 • if

  Trček&Njegov know how ne zmoreta normalno sobivati z Bogom.

  Ta ateistični par zmore le akrobacije na temo “bog” pisoč ga z malo začetnico. To počne kot posledica ukrepov črednih tovarišev, ki so ga “lobotomirali” na nivo NIČa.

 • Poštenje velja

  Da Bog da crko!

  • Mojca pokraculja

   en “da” manjka !

 • bora

  terček jeen trčeni debil

 • bednick

  Tukaj bi opozoril, da se bog piše z malo začetnico (enako kot pišemo z malo vila, škrat, muza…).

  • KP

   Jaz pa tebe opozarjam,da te pišem z malo začetnico,Boga pa z veliko. Ker sem se tako odločil.

   • bednick

    Si se pač napačno odločil.
    Ampak nič hudega.
    Samo kam bi prišli, ČE bi vsi pisali tako kot se sami odločijo.
    ANARHIJA.
    Ponoviva: ANARHIJA!
    Red mora bit!
    In ti ga kršiš!
    Zaradi takih smo tam kjer smo.
    Poglej Švico, tam vsi pišejo bog z malo.
    In kje so?
    100 let pred nami.

    • KP

     Bomo prišli,ali smo?

     • bednick

      Že drugič si ga usrov:
      pred ali ni vejice.

     • KP

      Ne sekiraj se maškara preveč z vejice,prav?

  • slosin

   verjamem v tistega boga, ki v banki svoj oltar ima…bog z malo, si zadovoljen?

   • bednick

    Zelo.
    Si eden redkih na tem portalu , ki misli s svojo glavo.
    Imaš tudi smisel za humor, kar zelo cenim.

    • slosin

     ampak, kako pa naj rešimo dilemo, če se stavek začne z besedo bog..? ………

     • bednick

      Ni problema.
      Pač stavka ne začnemo z bog.
      Primer:
      Ubogi bog.

    • Slovenski štor

     Ti kar misli,da misliš s svojo glavo,če pišeš Bog z malo začetnico.Poleg tega pa podpiraš boga v banki,ki te nenormalno skubi in te še bolj bo.To pa je res problem.

  • Slovenec

   Bog se piše z veliko zacetnico, zaradi spoštovanja.

   • bednick

    In zakaj ga spoštuješ?
    A zato, ker so ata pa mama tko djal?

    • Friderik Peršič

     Pa fajmošter …

   • janko

    In ker je OSEBA. Z malo začetnico pa, če gre za pojem, kot je da ti vse pomeni denar, materializem.

    • bednick

     Bog ni oseba.
     Bog je izmišljen pojem, za nategovanje ubogih na duhu.

     • Slovenski štor

      Bog je oseba,če je tebi prav ali ne.”Koji”si ti faktor,da boš rekel,kdo je oseba.V svojem “privatnem svetu” govori in piši,kakor te je volja,v javnem pa že težje.To ti razlagaš- sam!

     • bednick

      Glej.
      Oseba je, pije, serje…..
      A to velja tudi za boga?
      Če ne velja, bog ni oseba!
      Amen.

     • Slovenski štor

      Eni ne jejo,ne serjejo,ne pijejo.Celo ljudje in so osebe.Kaj bomo s temi?Za tebe Bog ni oseba in meni je dovolj.Vem kdo si!

     • bednick

      Če eni ne jejo, pijejo, serjejo potem so v mrliški vežici.
      Ampak to niso več osebe.
      To je pepel ali truplo.

     • Slovenski štor

      Nisi zadel.So osebe.Le misli.Morda se ti le odpre.Za duhovno odprte osebe je lažje,za tebe težje.Sicer pa: Bog je oseba.

     • bednick

      Pa je ne boš rekel, da je pepel oseba?

     • Slovenec

      Bog je duh in nima telesa. So pa tri osebe v Bogu. Beri zgoraj.

     • bednick

      Še vsaka oseba kar sem jih videl, je imela telo.

     • Slovenec

      Bog je troedini: Bog oce, Bog sin in Bog Sveti Duh. Izmišljen
      pojem? Ali je vesolje nastalo
      samo od sebe in človek tudi?

     • bednick

      Jaz tej kolobociji ne bom sledil.
      Ti si zame prtegnen.
      Amen.

     • Slovenec

      Aj, joj, ko je težko (nemogoče) razumeti se začne žaliti.

     • bednick

      Ravno v tem je štos, da ni nič za razumet.
      Je samo en SHIZOFREN KONSTRUKT.

     • Slovenski štor

      Za tebe je vse kar ne razumeš,shizofren konstrukt.Bojim se,da bo ta konstrukt prišel na tebe in kar naenkrat boš tudi ti shizofren.Veš,to zna biti hudo nerodna stvar.Vse se da razumeti,samo če se hoče.

     • Jovo Jamnica

      Zaj pa ti meni razloži, zakaj katoliki rečejo… v imenu očeta in sina in svetega duha…, pravoslafci pa… v imenu očeta, sina in svetega duha???

     • Slovenski štor

      Razlika je bolj zgodovinska kot vsebinska,čeprav je na to temo veliko razprav.Razlika je nastala v 11.stoletju v molitvi nicejsko-carigrajske veroizpovedi.Kasneje so na to temo nastale teološke razprave,ki še danes nastajajo.Za razliko,danes se iščejo stične točke.V izvirni obliki jo molijo pravoslavni kristjani,mi katoličani pa dodamo in sina….od tu potem,v imenu Očeta,Sina in Svetega Duha,mi pa v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha…Razlike so male.Upam v dogovor in dobro sodelovanje med nami kristjani.

     • Slovenec

      Pazi, se lahko še enkrat pokesas za zaničevanje Boga.

  • Slovenski štor

   Ti lahko pišeš Bog z malo,malo,malo začetnico,čim manjšo,Bog je še vedno od tebe in mene mnogo,mnogo,mnogo večji.

   • bednick

    Ne more bit večji, če ga ni.
    Če pa je, mora bit pa zelo majhen, ker jaz ga ne vidim.

    • Slovenski štor

     Ti moraš biti res hudo dalekoviden.Uporabi mikroskop.Bojim se,da bi ti rabil hkratni dalnjogled in mikroskop.Ti si fenomen majhno-velikega človeka.

 • Artur
 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewuharyi, JAZ VERJAMEM V BOGA, vi pa že enkrat izginte na smetišče zgodovine gamad lewuharska.

  • Friderik Peršič

   Se pravi imaš namišljenega prijatelja …? A veš da za takšne stvari zapirajo v umobolnico …?

   • Slovenski štor

    A ti si že ven pršu?Zdaj mi je jasno,zakaj takšne klatiš.Bojiš se,da te bodo levaki spet zaprli?….Bog je,če ti še tako kričiš,da ga ni.Preprosto,je!

    • Friderik Peršič

     Samo en dokaz za tvojo trditev bi prosil …ti dam za gajbo piva …

     • Friderik Peršič

      Ali veš , da si je bojda Abraham odrezal genitalije in poskusil ubiti svojega otroka , ker mu je to zaukazalo neko imaginarno bitje …? Normalno , japajade …

     • stajerc5

      Oooo, zdaj pa vem od kje imas taksne tvoje. Babica ti je De Sada brala, ko si bil majhen in ne pravljic za otroke.

     • Friderik Peršič

      Razlika med de Sadom in Biblijo …? V slednji je manj seksa in več mrtvih …

     • Slovenski štor

      Takšna primerjava ni možna.Ko že pišeš o Sv.Pismu je prav,da zapišeš za katero zavezo gre.To je zelo pomembno.Tebi bolj malo,kristjanu pa bolj.

     • Friderik Peršič

      Pravi kristjan bi moral vedeti , da gre za staro zavezo …

     • Slovenski štor

      Ti si dokaz!Če ne bi bilo Boga,tudi tebe ne bi bilo.Bog je osnovni aksiom.Bog je.Ne pijem alkohola!Ti se ga napij,tudi za mene.Lepo sanjaj,saj te varuje tvoj angel varuh.

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Ti si med prvimi, ki bi te zaprl v umobolnico. Lewuh pokvarjen.

    • Friderik Peršič

     Zakaj …? Ker ne verjamem v namišljena bitja …? Daj povej mi , verjameš tudi v božička , škrate , vile …?

    • Kapitalist

     Prioritetno je treba spisat zakon, ki bo prepovedoval organiziranje prireditev kjer se časti, poveličuje ali podpira komunizem ali socializem. Ta dva režima v praksi nista in ne delujeta. Sta le pravljična režima.

  • Tone

   Trend je tak, da na smetišče zgodovine odhajajo tisti, ki verjamejo v Boga.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lewuharski Bog je rdeča komunistična morilska zvezda, ki je pomorila na milijone nedolžnih ljudi. Takšnemu Bogu se pri normalnem Slovencu reče Hudič.

 • Osti jarej

  ….če bi bili vsi politiki,kot trček,bi se res morda kaj spremenilo na boljše za narod…

 • Osti jarej

  …..glede na to,kako se v vatikanu obnašajo,je jasno,da je bog umrl……zakaj častiti nekaj,česar ni

 • luckyss

  Ne vem kaj ovcam spet ni jasno ?!
  Imate ustanovo, ki se ji reče cerkev, ki je namenjena za vernike in tam lahko debatirate o bogu ali pa imate strelske vaje kot pripadniki islamistične cerkve…
  Normalnim ljudem pa ne vsiljujte svojih prepričanj, ne eni ne drugi…

  • joza joza13

   Ej Tona, a niso tebe v mladosti klicali “cerkveni”?
   Zakaj že?

   • luckyss

    Ja, kam si pa ti “zalutal”….
    Ti je kašen Tona ženo nategnil, pa imaš sedaj travme in preganjavico..?!
    ;)

    • joza joza13

     Hahaha.
     Nikamor nisem zalutal, vem samo, da so te klicali CERKVENI…

     • luckyss

      Ja, kar ugibaj ;))

 • Slovenec

  Še radi, preradi bodo omenjali Boga, če ne bo prepozno.

 • Jožef

  Najslajše je tisto, kar je “prepovedano”, torej
  Bog živi Slovenijo,
  Bog živi Slovence,
  Bog živi parlament
  Bog živi Pahorja,
  Bog živi Janšo,
  Bog živi Tonina
  Bog pomagaj Terčku
  Bog usmili se Meseca
  Bog ne daj miru Kordišu
  Bog, glej kaj dela Tomička
  Bog ne daj levice
  Bog, varuj nas pred Milanom
  Bog usmili se nas pred muslimani
  Itd.

  • Jovo Jamnica

   Bedarije. Ovi klipani so ateisti. Tut dr.Jože Pučnik je za sebe izjavo pret folkom, da je ateist. Torej??? Zato je tut zgubo glase ot vernih, keri so na precedniških volitvah pol rajši dali glas komonisto Kučmanu, keri je takrat reko, da doma slavijo božič.

   • bednick

    Bog živi Tonina?
    A si to ti napisal?

    • Jovo Jamnica

     Ki sn to napiso?? Jas sn agnostik.

     • bednick

      Se opravičujem.

   • luckyss

    Ti mi povej, kako naj bo intelektualec veren ?!
    Nekako to ne gre skupaj…

    • Jovo Jamnica

     Ni glih tak ajnfoh…

     • luckyss

      Mogoče bi moral namesto intelektualec napisati razumnik…
      In ja, je preprosto…

     • Jovo Jamnica

      Meni ni ajnfoh. Pika.

     • bednick

      Ako je bog možganska tvorba, tudi razumnik ne more mimo njega.
      Po mojem razumnik tudi veruje, sam noče priznat.

     • luckyss

      Možganska tvorba je lahko tudi tumor…

     • bednick

      Ne veš, da je v zadnjem delu možganov predel za boga?

     • luckyss

      Tisto je “oddelek za meglo”..
      ;)

     • bednick

      ahahahah
      Resno.
      Ko se neki možgani znajdejo pred nerešljivo zadevo, uskoči bog, da se dotičnemu ne skegla.
      Bog in zadeva rešena.
      Samo to pa košta.

     • luckyss

      Varnostni ventil…kot pri kurilnem kotlu…in potem nastane megla…

     • bednick

      hahahaha

    • Slovenski štor

     V tvojem svetu res ne!V tvojem svetu so intelektualci tisti,ki ubogajo svojega gospodarja.

    • večni srb

     Mogoče verjamejo v nadzemeljski intelekt.

   • Slovenski štor

    Ateistov sploh ni,ker jih ne more biti!Karkoli zanikaš je,če ti hočeš ali nočeš.Zanikanje ne pomeni neobstajanje.Ateist ne veruje v Boga,sicer pa ateist veruje v karkoli,tudi v denar.In to je slovenski problem.Bivši komunisti so po osamosvojitvi,kar naenkrat napolnili banke in postali ateisti-verniki.To nas še danes drago stane.

    • Jovo Jamnica

     Ma, zaj si se pa še ti, Francl z Udinega boršta, spravo sem inkognito filozoferat???

     • Slovenski štor

      Jovo,jebeš ga,zajebu si!A moraš res vse povedat.Jaz sem pa mislu,da se bom lahko skril za slovenskim štorom.Saj veš,da sem.Jaz bom držal jezik za zobmi in ne bom povedal,kdo si ti.Ljudje bi bili presenečeni,kako lahko tako dober človek,take klati.Pa ni vse slabo.Malo si se preveč spremenil.

     • Jovo Jamnica

      Bom kar sam povedo. Jas sn škrat Mihec is Gozd Martulka…

   • max

    ja to je res…Kučan je odgovoril n a vprašanje Ali ste verni? z izhajam iz verne protestantske družine…

  • Friderik Peršič

   Bog živi komunistično partijo …

   • Slovenski štor

    Katero?Tisto,ki je ni več!Bravo!Oksimoron!

    • Jovo Jamnica
    • Friderik Peršič

     Ok , jaz bom oksi ti pa moron …

     • Slovenski štor

      Lahko se začneva pogovarjati,kdo bo kaj.Na začetku,nisem več mlad,zato vem,komu smo v mladosti rekli moron.Prvi dogovor bi moral biti:biološka ali psihološka ali jezikovna varianta…Brez veze.Glej,če sem že štor,sem lahko tudi rahlo omejen(moron),ti si v tem slučaju oxi(po neki varianti je to bik).To bi šlo.Tako tudi deluješ.Da ne pozabim,moron se pojavi okoliDNA,profaga,faga,…skratka ni tako nekoristna stvar.Ti pa si še vedno pametni buhtelj.Mišljeno kot kompliment.

   • stajerc5

    Seveda jo zivi, ker jo jebe od spredaj in zadaj…

    • Friderik Peršič

     Najbolj jebe vas belčke , ki kar ne morete preboleti svojega luzerskohlapčevskega klanjanja okupatorju …

     • stajerc5

      Tebi gre samo okopavanje po glavi. So ti vsi Romuni za 0.50 Centa na dan zbezali? Poglej, Herr Kurz je rekel, da te kurc gleda in da ne bos dobil nobenih dvakrat zganih samo za vodo in kruh. Pozabi! Se bos moral kar sam okupirati z motiko ali pa cepin v glavo…

     • Slovenec

      Ha, ha, so komunisti ocitno z tue pozabili na kolaboracijo z nacisti in Italijani .

     • Jovo Jamnica

      Komunisti so bili pred 6.aprilom 1941 v ilegali. Bila jih je peščica.
      Dravsko banovino pa si je v tistem času razdelilo več okupatorov, ki so
      predstavlali nasilno prevzeto oblast. Kdor od, v tistem času politično
      uglednih Slovenk in Slovencev je takrat to oblast sprejel kot legalno in
      legitimno, je spadal med kolaborante. Svojevrstni protest s samomorom, je proti novi italijanski oblasti, takrat storil spoštovani in večkratni župan Lublane, Ivan Hribar. V takratnem Marburg an der Drau pa je vodil diverzantsko akcijo proti nacistični oblasti, bojda celo član SKOJ, Bojan ILICH. Takratni komunisti seveda niso kolaborilali s Stalinom ali Hitlerom, temveč so se vzdržali neorganiziranih akcij proti okupatoru zaradi paktiranja Stalina s Hitlerom. Stalin pa je bil takrat preko kominterne, glavni komunist v vseh takratnih komunističnih partijah.

     • Slovenec

      Ni res. Komunisti in nacisti so imeli kolaboracijo, zato do napada Nemčije na SŽ niso
      nacisti preganjali komunistov.
      Ti so se lahko svobodno gibali.
      Tudi niso Slovenci in slovenski
      veljaki kar z veseljem sprejeli
      okupatorja. Imeli so občutek in odgovornost, da ne bi bilo žrtev.
      Komunisti pa so imeli cilj, da bi bile žrtve. Poglejmo dejansko
      stanje in beg partizanov iz
      Dražgoš ko so izzivali in potem pustili vaščane okupatorju.

     • Jovo Jamnica

      Dobro, dobro… nebom te več gnjavo. Saj ti z par besedami znaš argumentirat fse živo in še več, kar pa meni nea znese…

     • Kapitalist

      In kaj imamo sedaj ? Če bi ostali pod Avstrogrsko bi sedaj imeli višji standard, manj davkov in bolj urejen javni sektor.

 • Vera

  Ta rogovileš Trček ni seznanjen z raznimi vodicami- sprayi,ki preprečijo znojenje ?

  • slosin

   za njega je old spice, ne pa politika…

   • Osti jarej

    ….za večino klele gor je old spajs

    • Tanja Gre

     Predvsem je old spajs zate…tak, bolj po balkansko

    • stajerc5

     To si mislu na old pajs, se mas prav- stari pjesi ne pajsajo vec tak muocen…

  • Osti jarej

   …..ti pa s slovnico nisi

   • Vera

    Tudi voda in milo mu ne bi škodovala, če bi ju pogosteje uporabljal . Moja slovnica je že o.k, razen pri tujkah se mi včasih kaj ponesreči, ker nam še ni bilo omogočeno učenje tujih jezikov , razen obvezne
    “srbohrvaščine ” .

    • večni srb

     Pri nas smo imeli angleščino že v petem razredu osnovne šole, srbohravaščino smo se učili samo par ur, pa še to v glavnem samo katere črke so v čirilici drugačne, ker so si jeziki tako podobni, da se ne splača matrat u nekoliko različno slovnico posameznih narodov.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Mi Slovenci poznamo v naši gramatiki tut dvojino. Zato smo f prednosti pret Srbi, keri se morajo dvojino učit, mi pa ednino in množino ne…

     • večni srb

      Po moje, dvojina izvira iz matematike, včasih so ljudje znali šteti samo 1, 2 in veliko. Slovenci smo še danes taki, ko si najdeš babo, te družba ne zanima več, samo še količine.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Anpak par je dejansko pomembn, saj iz njega raste veliko. Tut to, kaj si mijadva dopisujema tu, temelji na paru. Najprej je bla nula, pol pa je polek prišla še enka, da se je lahko začelo razvijat fse ostalo.

   • stajerc5

    Boh nam pomagi, kira budala je to reko…

 • Tanja Gre

  Naslednjič naj Tonin izgovori besedo Bog v arabščini…bodo komunjare orgazmirale

 • jovan jovan

  Milan Kučan- sektaški egotrip!

 • stajerc5

  V Lublani sploh ne preklinjajo vec klasicno, kot: Jebem ti Boga… ampak se samo: Jebem ti psa!!!
  Na garazah sem videl ze po sest kljucavnic, lastnik pa nosi bicikelj v spalnico, v sesti stok…, ker avta sploh nima.

 • Darth Vader

  škoda k se ni zadrl alahu akhbar :D al snek bar al neki tacga…..to bi bila komedija popolna, ko bi terček 800milijonom radikalnih muslimanov razložil da je on nad religijo, vključno nad alahom :D jest bi jokal od smeha za takšno situacijo :)

  • večni srb

   Zakaj nekateri pri nas rečejo alahu, ne alah, arabci izgovarjajo božje ime nekaj takega kot “a la'”, požrejo tisti h na koncu, u pa sploh ne rečejo.

   https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/allah?q=Allah

   • Darth Vader

    zato ker me boli kurac za arabce in alhaha

    • večni srb

     Dober odgovor, nič ne rečem, smešno je edino, da arabski krščani rečejo Bogu Alah, pri na pa mu pravijo Jehova, ampak itak gre za isto kabalistično meta pozicijo.

  • janko

   Ne bi ga do kraja poslušali…. adijo mu buča preč.

 • večni srb

  Znanost je pregnala Boga iz tega sveta, ateisti so pogledali v sleherni kotiček narave in do danes ugotavljajo z visoko zanesljivostjo, da ga ni nikjer videti in najti. Ni ga v zvezdah, ni ga v atomih in ga ni tudi v vsakdanjem življenju, zato je zelo verjetno, da sploh ne obstaja, ker tudi ni potrebe, da bi. Ne rabimo več Boga, vse se da razložiti z nedoumljivo naravo in njenimi nepisanimi zakoni.
  Vesolje je nastalo iz nič prav zato, ker kadar nič ne obstaja, nujno nastane nekaj, če ne bi bilo to kar je, bi nastalo pa nekaj drugega,ampak nič zagotovo ne. No ja, vsaj ne več, ker nihče ne more vedeti kako dolgo je trajalo, če pa ni bilo nič.
  Dejansko danes obstajata dve pomembni hipotezi, znanost verjame v pojavnost različnih manifestacij fizikalnih sil, ki delujejo med sabo in lahko očitno proizvedejo celo vesolje, medtem ko duhovnost branijo edino še budisti, ki trdijo, da zavest obstaja izven realnega in dojemljivega.
  Zavest je namreč nekaj, kar dokazuje edino samo sebe, ne da se je otipati in izmeriti, nima nobene substance, najlažje pa jo začutimo tako, da smo preprosto tiho in enostavno pustimo, da smo. Za finta vedno zmede še take znanstvenike, ki nam običajno potem hitijo razlagati, da se nam je samo zdelo, da smo in zavest v resnici nima smisla,kar je še hujša oslarije. Če pa še sami ne moremo ugasniti svojo zavest, preprosto je, zakaj se potem bedaki derejo na nas, če pa mi nismo nič krivi in nimamo nobenega vpliva na te manifestacije. Neka elektrika je v glavi, ampak to še ni zavest, ker se ne da točno določiti, elektrika je vendar povsod in nima nobene forme. Ne pomaga niti, če si nič ne mislimo, očitno vseeno nekje obstajamo, vsaj v neki nespametni obliki. Tega se pa ne da dokazat, še samega sebe ne moremo prepričati,včasih enostavno ne moreš zanesljivo vedeti, če sploh še si in kar je še hujše, ne moreš vedeti niti, če si isti kot tik pred tem ali nekaj popolnoma novega, kar misli, da je isto kot tisto od prej.
  Seveda je vse to samo posledica kemičnih sil med molekulami možganov, itak, ampak nam osebno ta pristni občutek, da smo, precej pomeni in bi se ga težko ločili.
  Tako se mora človek naposled vprašati,če nismo slučajno pri Bogu in z Bogom, ki nima neke jasne substance v realnem svetu, saj je za nas pristen edino tisti iluzivni občutek, da vse je in ne moremo nikamor izginiti, tudi če stvari ni mogoče pravilno ločevati med sabo, poimenovati in logično razvrščati po spominu. Saj tako je nastala religija,najprej so se ljudje zavedli, da so, šele potem so začeli skupaj raziskovati realni svet.

  Bog živi Slovenijo, cel svet leži v oblasti Hudiča!

  • Jovo Jamnica

   To, kaj si napiso, si bom shrano met dokomente. Smo pa Slovenci frajeri. Za Hudiča mamo celi kup izrazof… zlodej, vrag, peklenšek, hudir, pesjan, hudobec, lucifer, satan, pa še kaj bi se našlo… :-)

   • večni srb

    Vidim, da tudi ti ločiš katolike od katolibanov, saj nas je kar nekaj, če se malo potrudimo in bolje razmislimo o teh stvareh.

 • FORT WORTH

  Ko zagledam Hanzka, Kordisa in Trcka dobim prebavne motnje.
  A so tile trije pajaci klosarski za v parlament samostojne in neodvisne drzave Slovenije ??!!
  Pa to so zapletajoci se umsko fuknjeni osebki za v rog ne pa v parlament !!

  • milanček

   zakaj bi dobil prebavne motnje zaradi teh treh bedakov, pač jih je narava oškodovala-prikrajšala, so umski revšeti!

   • večni srb

    V bistvu ne vedo kaj delajo, saj se zavedajo, ampak si tudi vse narobe predstavljajo, enostavno se nikoli nič ne vprašajo,ker se zanašajo, da jim moralne in strokovne avtoritete niso nikoli lagali in nima smisla zgubljat čas z nepomembnimi malenkostmi.
    Kako drugače je to od senzacije, ki jo doživlja duhovna oseba, nekateri verniki so popolnoma prepričani, da lahko z lastnim umom oziroma z molitvijo prisilijo atome v gibanje in usmerijo energijo po določenem toku, čemur v znanosti seveda ni mesta.
    Kako boš premikal atome zunaj telesa samo z mislijo, to vendar ni mogoče, nihče ni nikoli zaznal nobenih takih sil, bi morali imeti v glavi ja najmanj nuklearni reaktor, če bi hoteli prestavljati težke in oddaljene stvari na tak način, pa ga očitno nimamo.
    Zakaj potem ljudje verjamejo v fizikalne manifestacije sile uma, mogoče je kaj takega v vodi.
    Če metulj zamahne s krili v Pekingu, zato dežuje v New Yorku.

    • janko

     U to pa je razmišljanje. Duhovnega lahko izkusiš ogromno. Kot praktičnega človeka me prepriča kar vidim, otipam in kar deluje. To zadnje je povsem realno. Morda samo tole:
     http://www.medjugorje.si/arhiv/index.php
     http://www.kurescek.org/
     http://www.jmanjackal.net/

     • večni srb

      Hja, Bog pomaga, če ljudi druži nekaj, kar vsi organsko, intuitivno verjamejo, ampak samo do določene meje. Enako pomembna je namreč tudi cerkev, socialni čut pa ni lasten samo človeškim bitjem temveč je razširjen po vseh življenjskih oblikah.
      Drugače povedano, kadar stvari, ki jih vsi sledilci zavračajo enako škodijo stvarem, ki jih vsi ljudje potrebujejo enako, začne narava delat za ostala živa bitja in tako vrača tok življenja v stabilno strugo.
      Zavest je zaraščena nad življenje, od katerega je odvisna, malikovanje lažnih bogov dolgoročno ne more proizvesti nič dobrega in koristnega, sploh če je sparjeno s tehnološkimi čarovnijami, kar vodi edino v izrojenost.
      Prava vera ni odvisna od nobene iluzije, če bi kaos lahko razumeli in kontrolirali, ne bi bil kaos. Narava je kaos, v tem je bistvo njene omniscentnosti, omniprisotnosti in omnipotence, živimo v točno določenem vesolju, lahko bi bilo karkoli, ampak je točno in edino to kar je.

    • milanček

     možakar, pa kje živiš, malo spremljaj tehnologijo današnjega časa, drugače pa preberi literaturo g, Tesla, oz Einsteina! Vse ti bo jasno!

     • večni srb

      Saj berem, več kot vem, bolj mi je jasno da se narave enostavno ne da razumeti. Prej nisem vedel zakaj, odkar se izobražujem, pa niti najmanj ne dvomim več o tem.

   • FORT WORTH

    Ok, razumemel bi, ce bi bili nekje drugje.
    Ne pa v Slovenskem hramu demokracije.
    Pa to so zivi idioti.
    Kam bodo pripeljali drzavo takile iztirjenci in izprijenci ???

    • večni srb

     To ne vem, vem pa, da bi moral Disney pogoreti do tal.

    • Friderik Peršič

     Iztirjenci , izprijenci , umska revšeta …? Dajta no vidva anonimna genijalca , zaupajta nam vajine življenske uspehe …aja , nabijanje tule na Nori tv ne šteje …

     • FORT WORTH

      Umsko revse te je naredilo !!
      Za razliko od tebe zagovarjam posteno delo in ne revolucionarno ropanje tako, kot ti, prosjak !!
      Aja, pa pred svojim pragom pometi, ker stojis v govnu do ušes.
      (:-DDDDD

  • Tone

   Meni za prebavne motnje zadošča en Grims.

 • milanček

  a je ta bumbar trčen poročen, saj ne more biti res, da je kakšna ženska tako prtegnjena, da gleda tega revšeta!

  • milanček

   no ja, ciganka violeta tomić

  • šmentanamuha

   Pa je, kot kaže.

  • Tone

   Če je našel tako žensko Grims, zakaj kje ne bi mogel Trček.

   • Friderik Peršič

    Ampak Mahniču pa kar ne rata …razen če išče fanta …

 • Miro Jereb

  Me prav zanima ali oni /levi/ gojijo svoje mišljenje zaradi prepričanja ali zaradi oportunizma po vladanju kot je to bila praksa levih od 45 leta naprej ? Res pa je, da so popolnoma nesposobni za druga dela in se pač zaradi plače in preživetja oklepajo srpa in kladiva ki sta na njihovo srečo le narisana.

  • večni srb

   Levičarji so slabi Jezusovi učenci, zato jih ima Bog najraje.
   Zakaj je Jezus Bog, po kakšni logiki, edino, če verjameš. Ker točno to se je menda res zgodilo, Jezus je bil preprost in do sebe iskren, ljudje so začutili neko določeno svobodo, ko se je pogovarjal z njimi in začeli razmišljati drugače,čeprav niso vedeli kaj jim je sploh hotel dopovedati. Še preveč je kompliciral, itak so potem podrobneje razdelali njegove misli vsi največji filozofi, predvsem Nietzche, Kafka, Espinoza, tudi Hegel… v vsakem človeku je veliko bolečine in subtilnosti, iz katere lahko nastanejo neizmerna sreča in veselje. Ampak najprej se morajo ljudje prizemljiti, otresti vsakega občutka nadvlade nad materialnim svetom in preprosto zaupati, da niso del tega sveta. Človeštvo je močno kadar je enotno in zaposleno s koristnimi stvarmi, kadar se zanesemo na moč človečnosti, ki izvira iz naše lastne duhovnosti, verjetno nas narava ni naredila brez veze inteligentne in samozavedne.
   Jezus je pokazal levici kakšna je resnična moč vere, kako že drobne malenkosti v razmišljanju vplivajo na veliko večje, vseobsežne potenciale, ki na koncu proizvedejo velike premike,ne da bi se jih kakor koli zavedali ali na njih zavestno vplivali. Ampak fanatizem ni dovolj, prava sinergija nastane edino med iskrenimi ljudmi, ki so pripravljeni popolnoma obupati nad klavrnim stanjem življenja in se prepustiti izvoru, nenazadnje tudi njih druži predvsem tisto, kar vsi levičarji sovražijo in zavračajo enako.

   Skoraj, ampak niso še povsem tam, skoraj pa še ni ujel zajca.

  • učko

   Pri tako butasti “desnuharski opozciji” lahko levuharji delajo kar hočjo !!!!

 • večni srb

  Gonilna sila današnjega post socialističnega fašizma je, da ni dokazov.
  Dokažite, da se oblast, strokovne in moralne avtoritete obnašajo in tudi delujejo kot najslabši fašisti, če lahko, kdo vam bo pa kaj verjel.

  • učko

   Dovolj bi bilo, da javnost močno podvomi v te “avtoritete”. No, pa ne podvomi v zadostnem številu. Režim je zverziran v manipulaciji folka !

   • večni srb

    Če nisi njihov, potem zagotovo delaš proti njim. Velja pa še eno pravilo, če jih ne moreš premagati, se jim pridruži, ki mu slovenci najbolj sledijo, ne glede na zgodovinske lekcije oziroma polne jarke in rudniške rove takih.
    Ne me razumet narobe, ampak hlapec je hlapec zato, ker ne zmore živeti sam, vedno rabi nekaj višjega od sebe, sicer se mu lahko še zmeša.

 • Samo Miklavčič

  Levičarji pač! Bog naj jim pomaga!

 • tromaž

  Trček & Com svetujem Vam da se začasno zaposlite v komunističnem raju na zemlji Venenzueli, kjer so strokovnjaki kot ste Vi zelo cenjeni in zaželeni. Dobili boste visoko mesečnino, prav gotovo višjo kot drugorazredni, ki zaslužijo na mesec preračunano v protivrednosti štirih kav ali pol hamburgerja na mesec inflacija je 40.000% (vir Evronews)

  • Slovenski štor

   Saj niso nori,tam je že vse “po pašeno”.Marks-Lenin jih usmerjajo v najbolj bogate države, tam bi naj bila bera boljša.Izpeljati morajo samo revolucijo.Podtalno delovanje-antifa in podobno….začetek,zmeda,nemiri in smo tu….Za trening je dobra tudi Slovenija.Kaj hitro jih opaziš- ne samo izrazoslovje,ampak rekelc,metuljček,spodaj kakšna majčka s che guevaro ali leninom,tudi marxom….včasih so tako izrazito izstopali “udbovci”.Tako pač je.Dokler se volilno telo ne uravnovesi,bo tako.

 • Dragan Krstič

  Levica je združba freakov, ki natančno vedo da v Sloveniji obstaja določeno število debilov ki jih bodo izvolili v parlament na žalost pa jih podpirajo takoimenovani “intelektualci” ter falirani študenti družboslovnih fakultet.

 • Dragan Krstič

  Je pa razumljivo zakaj mladi družboslovci iz FDV, kranjske Sorbone, filozofske fakultete volijo levake. Ti jim zagotavljajo delovna mesta v JU in državni birokraciji. Torej sožije na račun delavcev v realnem sektorju.

 • Konstantin Hristos

  Smo pač del zahodnega rimskega cesarstva in del katoliškega sveta kot nadaljevanje le tega nekaj neizobraženih FDVjevcev ne more tega spremeniti beseda bog se uporablja v vsakdanjem dialogu tudi pri ateistih in nima nobenega posebnega pomena torej FDVjevci izobrazite se ze enkrat…

 • Jože Kovač

  Kaj pa če bi v parlamentu rekel “Jebo vas Bog, kaj pa delate?” A bi žiher to uporabu, ker je Bog noter?

 • Anton

  Kako za titovo voljo je to mogoče?

 • Anton

  Jebote tito.

 • Anton

  Križ titov pa smo fertik…..

 • Rotar Jakob

  Kurcan caka boga da mu izpuli pasjo glavo za odresitev slovencev!

 • exposingthetruth1111

  Samo ti marksisti so res dvolični, še en dokaz da gre za Agendo.
  Če belec ali kristjan govori o religiji ga vsi napadejo, če to isto govori musliman pa so riti posrane tiho.
  Toliko o teh dvoličnih sekularistih.

  če bi radi neka pravila, pol naj veljajo za vse.

  Ampak pri vseh marksistih oz marksističnih skupinah ali ustanovah ki so okužene s tem, je vedno prisotna dvoličnost in fokusiranje samo na to da domačinom in domorodcem zagrenijo ali uničijo življenje, medtem ko za prišleke je BEFEL -ukaz da se jih ne dira, saj financerji vodstvu marksistov ukažejo tako. Seveda useful idiots itak ubogajo vodstvo saj s svojo glavo ne znajo razmišljat kaj šele da bi vedeli za katere ideale so točno v praksi borijo.

  Ni važno kdo so ti LGBTQ, Anti fa, feministične organizacije ali SJW (social justice warriors) vedno delajo TOČNO tako kot BOGAT Sponzor zahteva. A ni ironija borijo se kao proti razlikam, “kao za reveže” in so proti Bogatašem prodali so se pa Rotschildom in podobnim sorošem.

  Seveda nobeden od teh tepčkov ne ve da socializem ne razlastnini tisto 1% elito katera je ekstremno bogata, ki si lasti več kot 90% Svetovnega bogastva in vseskozi krojijo Svetovno globalno politiko

  • Anton

   Točno tako. Naše koze še burke oblečejo tako so spoštljive.

   • exposingthetruth1111

    razlastninijo samo take kot sem jaz ki imam več od lenuhov ker sem več delal, nisem pa finančno bogat daleč od tega, imam pa več kot povprečni lenuh na socialki, je pa spet res da lenuhi/paraziti na privilegerianih položajih me šibnejo saj se ve kaj so to nezasluženi privilegiji – nažalost to obstaja.

    Poanta je da več kot je socializma bolj izginja srednji sloj.

    Ali kdo od vas ve katera država ima najbolj razdeljeno razliko med revnimi bogatimi in ima največji Srednji sloj procentualno sorazmerno s svojim prebivalstvom ?

    ne ta država se ne nahaja ne v Evropi in ne v Severni Ameriki……ampak je Japonska.

   • Slovenski štor

    A res,že koze oblačijo?To ni mogoče.Kam smo prišli.To je bolj hudo kot sem si mislil.Kaj še bo?

    • Anton

     Ja tudi pse že dolgo oblačijo, nekateri jih pa še fukajo.

 • Anton

  Tudi ko je bil sprejem košarkarjev na kongresnem trgu niso prevedli besed košarkaša….
  Hvala Bogu se prevede hvala Višjim silam

 • exposingthetruth1111

  Hvala Bogu, da še lahko izražam svoje mnenje.
  Hvala Bogu, da obstajajo ljudje, kateri razumejo nevarnost in problem kulturnega marksizma.

  • večni srb

   Meni hočejo pa komentar zbrisat, vidiš, to je pravi kulturni marksizem, ki ne tolerira nobeno drugo ideologijo razen lastne.

 • samotoje

  Bog daj, Bog pomagaj, Bog ne daj, Bog ve, Bog se te usmili; Bog živi tega in tega. Izrazi, ki so v rabi od vekomaj. Nalašč jih pišem narazen in Bog z veliko začetnico, da se ve, kje je izvor. In Bog živi Slovenijo, seveda. Skrajno arogantno je, da skupina čudakov, ki jo tvorijo falirani študenti, tretjerazredna igralka, dva doktorja meglenih znanosti, zguba Hanžek in podobni ne premore toliko osnovnega znanja in zavedanja, da bi raje molčala. Še huje pa je, da ljudje z volilno pravico to zadevo volijo. Bog se jih usmili, preprostežev, saj ne vedo, kaj delajo.

  • Krtača 20

   Jezes jezes

 • Krtača 20

  Predlagam da v šoli vsak dan molijo h drugemu bogu. En dan h Alahu en dan h Krišni en dan h zvezdam. In če ostane še kaj časa, še h Bogu. Tako bo najbolj pravično za vse….. A vidte desni kako se da pošlihtat če so ljudje zato…..

  • Slovenski štor

   Teb se je čisto odtrgalo.Bog,ti pomagaj.Krtača20 pa pravica.Vidim,da ti je muka.Ti boš, za posledicami ateizma, še znorel.Drž se ti krtačenja.To te bo pomirilo,da ne boš bezljal.

   • Friderik Peršič

    Ne vem no , za ateistično blaznost še nisem slišal , za versko pa …

    • Slovenski štor

     Seveda ne,ker si “noter” v njej.Sicer ateistov (“ne-vernikov”) ni.Ne morejo biti.Če ni Boga,tudi ne-vernikov ni.Zaključek:ateisti ste ateistično blazni(če hočeš takšen izraz).Ste posebna sekta.V bistvu ste.”nori” na Boga,ki ga hkrati zanikate.To je posebno stanje vašega telesa-duha-duše.Pomeni,da ste “alergični” na same sebe.Poleg tega “bezla” odnos med vašim ego-superegom-idom.Dodatna težava.Vaša okolica mora trpeti vaše ateistične izpade.Levica ima vedno največ takšnih izpadov.”Plačajo” pa davkoplačevalci,krivi smo v isti “osebi” v drugi obliki volivci.Ni čudno,da se poslancu levice Trčku trga.Ne moreš mu pomagati.Izgubljen primer.Morda bi mu lahko pomagali kakšni vesoljci….Verska blaznost je izmišljotina ne-vernikov(ateistov),vsled njihovega psihičnega stanja.

 • Joža

  A ni ta Gašper pedofil? Kakšne ljudi vi zaposlujete.

 • VERRZIFIKATOR

  DVIGNIL JE LEVICO

  Dvignil je levico v šoli Franček,
  rad bi zoper Tončka se pritožil,
  s kletvicami se je oborožil,
  bruhal ogenj kot kak piromanček.

  “Ni Boga,” prav besno je izdavil,
  v tem razredu ne, pa naj kdor hoče
  se zaradi tega tu razjoče,
  več ni mali Franček skupaj spravil.

  Na predsednika jezil razreda
  se je, ker je ta Boga omenil,
  Franček se je od togote penil,
  z levo suval Tončka je, soseda.

  Za retorično da gre vprašanje,
  je potem še nekaj onegavil,
  preden se nazaj je v klop pospravil,
  zlil s klopjo se fant v prvotno stanje.

  Trkal je in sikal še čez vero,
  se jezil, da Bog bi ga uslišal,
  ta pa ga je pustil, ne utišal,
  ker ima za trčke drugo mero.

 • Walter

  Taksni kot so Franc Trcek in njemu podobni,je potrebno odstraniti iz vodenja drzave!Taksnim skrajnezem ne bo pomagal niti Bog in se manj,Carl Marks in Friderik Engels!!Sram me je,da imamo
  taksne ljudi v DZ RS !

  • Tone

   Ali imaš ti kumrovško šolo, da bi kar odstranjeval ljudi, ki niso na vaši liniji.

 • Shalalabayzer

  No, g. Trček ne zagovarja ločitve verskih skupnosti in države, temveč izločenost verskih skupnosti iz države.

  Mimogrede,a moramo verujoči tudi plačevati davke ali se lahko tudi v tem primeru sklicujemo na ločitev verskih skupnosti od države?

 • Tom Žnidarčič

  Če bi Tonin vzkliknil V imenu Alaha in komunistične partije, pa Terška še en mandat nebi iz riti izvlekel!

 • Mirko Zidenjsek

  Pa samo poglej mu faco,pa katera tebi da,pa da te lahko narava tako kaznuje in te takega naredi in potem pa ni cudno da Boga sovrazis,ker te je takega naredil.Vendar ze ve zakaj.

 • Zgornji

  TO JE VELIK KORAK K POKVARJENOSTI NARODA KI JE DUHOVNO ITAK ŽE POVSEM DEGENERIRAL !!! ! !!!

 • Peter

  Franc Trsek je budalo od budal…