fbpx

Beseda Marjana Šarca ne velja nič, Brane Kralj še vedno kraljuje na mestu generalnega sekretarja LMŠ!

Foto: Socialna omrežja

Konec avgusta je odjeknila ena izmed največjih afer Šarčeve vlade, potem ko je nadzornica Uradnega lista Irena Prijović obtožila generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, da jo je nezakonito poskušal prisiliti k imenovanju Igorja Šoltesa za direktorja. Šarec je odločitev o tem, da Kralj ne bo več generalni sekretar stranke, sporočil 29. avgusta. A očitno je pri tem računal na pozabljivost Slovencev. 

Skoraj mesec dni po tem, ko je Marjan Šarec poudaril, da mora Kralj oditi, se do danes ni zgodilo nič v tej smeri. Vidimo lahko, da premierjeva beseda ne velja nič.  Prav tako pa mu očitno ni mar, kaj si mislijo javnost in njegovi volivci. Kralj je namreč na svoji poziciji.

Mar ni niti koaliciji
Kot kaže, pa še ena afera v tej vladi ne preseneča poslancev in se z njo niti ne ukvarjajo. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je izpostavil, da se v notranjo strukturo, sploh pa v kadrovsko strukturo drugih strank ne spuščajo. Kaj je pravzaprav v ozadju in zakaj Kralj še vedno kraljuje, pa očitno ne zanima niti koalicije. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je namreč izpostavil, da bo na to vprašanje znal najbolje odgovoriti Šarec.

Foto: STA

Konec avgusta je tako v Šarčevi vladi odjeknila afera, ki dokazuje da so novi vzorci enaki kot stari. Potem ko je nadzornica Uradnega lista opozorila, da je nekdo poskušal nezakonito vplivati nanjo, bi moral nekdo odgovarjati. Šarec pa s svojo potezo zaključuje. Tudi po besedah Horvata bi bilo korektno, da če je Šarec Kralja odslovil, bi bilo prav, da ta odide. V SDS pa vseeno menijo, da je v ozadju tihi dogovor in da Šarec brez Kralja enostavno ne more. “Kralj verjetno ve bistveno več stvari o tem, kako deluje Šarčeva vlada, kot smo mi izvedeli v javnosti,” je prepričan poslanec Marijan Pojbič.

Foto: STA

Afera vseh afer ostaja generalni sekretar LMŠ Brane Kralj. Ob tem pa se poraja zgolj vprašanje, ali je preprosto brez hrbtenice ali pa ga globoka država drži v šahu. “Šarec je komik. Če na čelo vlade izbereš komika, dobiš  cirkus,” je prepričan poslanec Branko Grims. Medtem ko podpiramo ta cirkus, nam predsednik vlade laže in svojim ljudem omogoča službe. Mi pa še naprej stojimo v čakalnih vrstah v zdravstvu in upamo na boljšo prihodnost. Toda dokler bomo imeli na oblasti lažnivce, Slovenija ne bo normalna država.

Hana Murn