Beseda Marjana Šarca ne velja nič, Brane Kralj še vedno kraljuje na mestu generalnega sekretarja LMŠ!

Foto: Socialna omrežja

Konec avgusta je odjeknila ena izmed največjih afer Šarčeve vlade, potem ko je nadzornica Uradnega lista Irena Prijović obtožila generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, da jo je nezakonito poskušal prisiliti k imenovanju Igorja Šoltesa za direktorja. Šarec je odločitev o tem, da Kralj ne bo več generalni sekretar stranke, sporočil 29. avgusta. A očitno je pri tem računal na pozabljivost Slovencev. 

Skoraj mesec dni po tem, ko je Marjan Šarec poudaril, da mora Kralj oditi, se do danes ni zgodilo nič v tej smeri. Vidimo lahko, da premierjeva beseda ne velja nič.  Prav tako pa mu očitno ni mar, kaj si mislijo javnost in njegovi volivci. Kralj je namreč na svoji poziciji.

Mar ni niti koaliciji
Kot kaže, pa še ena afera v tej vladi ne preseneča poslancev in se z njo niti ne ukvarjajo. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je izpostavil, da se v notranjo strukturo, sploh pa v kadrovsko strukturo drugih strank ne spuščajo. Kaj je pravzaprav v ozadju in zakaj Kralj še vedno kraljuje, pa očitno ne zanima niti koalicije. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je namreč izpostavil, da bo na to vprašanje znal najbolje odgovoriti Šarec.

Foto: STA

Konec avgusta je tako v Šarčevi vladi odjeknila afera, ki dokazuje da so novi vzorci enaki kot stari. Potem ko je nadzornica Uradnega lista opozorila, da je nekdo poskušal nezakonito vplivati nanjo, bi moral nekdo odgovarjati. Šarec pa s svojo potezo zaključuje. Tudi po besedah Horvata bi bilo korektno, da če je Šarec Kralja odslovil, bi bilo prav, da ta odide. V SDS pa vseeno menijo, da je v ozadju tihi dogovor in da Šarec brez Kralja enostavno ne more. “Kralj verjetno ve bistveno več stvari o tem, kako deluje Šarčeva vlada, kot smo mi izvedeli v javnosti,” je prepričan poslanec Marijan Pojbič.

Foto: STA

Afera vseh afer ostaja generalni sekretar LMŠ Brane Kralj. Ob tem pa se poraja zgolj vprašanje, ali je preprosto brez hrbtenice ali pa ga globoka država drži v šahu. “Šarec je komik. Če na čelo vlade izbereš komika, dobiš  cirkus,” je prepričan poslanec Branko Grims. Medtem ko podpiramo ta cirkus, nam predsednik vlade laže in svojim ljudem omogoča službe. Mi pa še naprej stojimo v čakalnih vrstah v zdravstvu in upamo na boljšo prihodnost. Toda dokler bomo imeli na oblasti lažnivce, Slovenija ne bo normalna država.

Hana Murn

 • mona lisa

  Kaj pa pričakujete od tretjezazrednega klovna?

  • Peter

   Da bi se vsaj trudil, da posten drugorazreden, no.

 • totex39

  Prijatelja se od korita ne sme odstaviti, pa čeprav je butast.

  • Vera

   A ni večina butasta.

 • Peter

  Če o tem ne poročajo “osrednji mediji”, potem tega cca 80% dolinčekov ne ve, no.

 • Andrej

  Saj ni rekel Šarec. Rekel je Serpentinšek. Ni pa še jasno, kdo koga zamenjuje: Šarec Serpentinška ali Serpentinšek Šarca.Še manj pa je jasno kdaj kdo koga zamenjuje. Po potrebi, kadarkoli.

  Skrivnost Šarčevega uspeha je tule: “Mi pa še naprej stojimo v čakalnih vrstah v zdravstvu in upamo na boljšo prihodnost.”
  Beeeee

  • Peter

   Če bo Šarec bo Šarec, če bo Serpentinšek, bo pa Serpentinšek, če pa ne bo Šarec pa ne bo Šarec…eh, no.

 • Peter

  btw, edini sestanek, ki ga je uspel ujagati naš slavni prajm minister v juenu, kjer se trenutno tare vodilnih politikov vsega sveta, je moldavski premje. Tam smo, to je naš domet, pa še taki nas bodo počasi skenslali, no.

 • Vera

  70-80 % ljudi se nič ne zanima, kako ravna Šarec ,zato ni čudno,da ga imajo ” radi”.

  • Peter

   80% tistih, ki jih vsaj malo zanima, pa spremlja osrednje medije, ki o našem odličnem premjeju in njegovi odlični vladi pišejo, kot jim narekuje štab, no.

 • Skrajno Desni

  Večje lopovske mafijske oblastnike Slovenija še ni imela kot je Šarčevo oblastniško skropucalo.

 • Vera

  Šarcu se je na obrazu videlo,da laže,ko je novinarjem razlagal,da Kralj ne bo več generalni sekretar stranke LMŠ.Se spomnite,kako je mencal z rokami ?

 • skrajna resnica

  Konec koncev je vseeno ali je bil odstavljen ali ne, saj bi ga partija inštalirala na kakšno drugo sinekuro, kjer bi še naprej izčrpaval proračun. Pravzaprav je tako še bolje: naj se vidi neskončna toleranca do korupcije našistov in njihov »L’etat, c’est moi« sindrom.

 • xtc

  Xaraxch je napovedal nove -očitno Šiptarske vzorce vladanja kot pri njemu doma na Kosuva,KORUPCIJA UBER ALLES:
  SLO ovce pa to gledajo.

 • tomnidari

  Vsi tukaj prisotni, se bomo verjetno strinjali, da po šarčevo baba človk ni! Ali mene Šarec jako spominja na mojega tasta; On se mi je stalno hvalu kako on nosi gače u kuči in svetoval mi je, da trebam ženu ako treba i da bijem! Malo po malo, sem spoznal, da žena tam nosi hlače v hiši, kar je poskušala tudi moja bivša žena. Torej, bi jaz Šrkota vprašal, kdaj se bo iz štedilnika odvezal.

 • Anton

  kdo ima sedaj večjega al Brane al Marjan?Za našga Zorana so sodnice že podale svoje mnenje

  sarkazem press

 • Anton

  dost mam teh bebotov, čas je za musko, danes za pokušino

  kurbir Rod Stewart

  https://www.youtube.com/watch?v=w46bWxS9IjY

  sarkazem press